Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ


Ομάδα ερευνητών στη Βρετανία, με επικεφαλής τον Έλληνα καθηγητή του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, Αντώνη Κουζαρίδη, έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη, που μπορεί να οδηγήσει σε νέα φαρμακευτική θεραπεία της λευχαιμίας.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!!!!!!!!!!!


Η συγκεκριμένη εικόνα, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ψηφιστεί ως η φωτογραφία της χρονιάς.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ-ΦΑΡΣΑ ΤΡΟΜΟΥ


Αυτή η φάτσα είναι απαίσια!
Ωωω βέβαια την έχω πατήσει και εγώ με αυτό το παιχνίδι-φάρσα, για να μην τρομάξεις πρέπει να είσαι πολύ αναίσθητος, στα παρακάτω βίντεο όλα τα θύματα κάνουν την κλασσική κίνηση τρόμου.

ΕΞΥΠΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Με τη βοήθεια του φακού μπορούν μικρές ασήμαντες καθημερινές μας στιγμές να γίνουν πηγή γέλιου για μικρούς και μεγάλους!

ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΥ ΣΟΥ


Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, ακόμα και το ονοματεπώνυμό μας επηρεάζει την προσωπικότητά μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που αντιδρούμε και που προβάλουμε τον εαυτό μας. Η πανάρχαια τέχνη της αριθμολογίας, μας αποκαλύπτει τι σημαίνει το ονοματεπώνυμό μας και πώς επηρεάζει τη ζωή μας.

ΥΠΟΘΕΣΗ STEVE JOBS..ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ?


Το όνομα του Steve Jobs το έμαθα λίγο καιρό πριν, όταν ήταν πια ετοιμοθάνατος.

Η διαδικασία αγιοποίησής του είχε ήδη ξεκινήσει.

Ο "μεγάλος οραματιστής", ο "καινοτόμος", ο μπλα μπλα μπλα....

Δεν έψαξα περί...
τίνους πρόκειται.
Με το που πέθανε, το internet γέμισε τα "συλληπητήρια" όχι μόνο των ισχυρών ομοτράπεζών του, αλλά και των φτωχών, κοινών συμπολιτών μας, που επηρεασμένοι σαφώς από τα ΜΜΕ έχυναν... μαύρο δάκρυ για αυτόν τον "μεγάλο άνθρωπο" όπως ανέφεραν πολλοί.
Ε δεν άντεξα, και έψαξα γι αυτόν.
Βρήκα λοιπόν πολλά ράμματα για τη γούνα του!
Και κάποια από αυτά τα.....
αναδημοσιεύω παρακάτω...

Αυτός ο "μεγάλος άνθρωπος" λοιπόν ευθύνεται για πλήθος αυτοκτονιών των εργατών των επιχειρήσεών του στην Κίνα.
Κι η λύση για τις αυτοκτονίες φυσικά δεν ήταν η μείωση του ωραρίου, η βελτίωση των συνθηκών εργσίας ή η αύξηση του μεροκάματου...
Ε τι; Για μαλάκα τον περάσαμε το μακαρίτη;
Ο άνθρωπος ως μεγάλος καινοτόμος, αντιμετώπισε το πρόβλημα των αυτοκτονιών των εργατών του τοποθετώντας ένα δίχτυ για να κάνουν γκελ όσοι πέφτουν από τα παράθυρα...
Σα να σου λέει "Άμα θες να πέσεις πέσε, αλλά μη λερώνεις την αυλή της επιχείρησής μου! Τράβα σπίτι σου κι αυτοκτόνα!"

Νομίζω δε χρειάζεται να πει κανείς και πολλά παραπάνω γι αυτόν το μεγαλοκαρχαρία που "καινοτομούσε" πατώντας στο λαιμό τους εργαζομένους του.
Τα χέρια του ήταν αιματοβαμμένα.
Η καινοτομίες του μυρίζουν θανάτους εξαθλιωμένων εργατών.

Οφείλουμε πρώτα απ' όλα να αποχαιρετίσουμε, έστω και με καθυστέρηση, τους εργάτες που αυτοκτόνησαν δουλεύοντας στις επιχειρήσεις του, εξαιτίας της εξαθλίωσης που τους επέβαλλε ο "καινοτόμος".
Να 'ναι καλά όπου και να 'ναι και μακάρι να 'χει ηρεμήσει η ψυχή τους!

Και να θυμόμαστε φυσικά ότι η Κινεζοποίηση που επιχειρείται στη χώρα μας από την Ευρωπαική Ένωση, το ΔΝΤ και τις εναλασσόμενες συμπληρωματικές Κυβερνήσεις μας, σημαίνει αυτό ακριβώς το πράγμα: να δουλεύεις για τον κάθε μεγαλοκαρχαρία και να πέφτεις απ' τα παράθυρα επειδή δεν αντέχεις άλλο.
Φόρος τιμής, αν μη τι άλλο, στους -δολοφονημένους ουσιαστικά- πεσόντες Κινέζους εργάτες είναι η αντίσταση στην πολιτική της Κινεζοποίησης που επιχειρείται και στη χώρα μας.

Οι Κινέζοι «σκλάβοι» της Foxconn

Οι Κινέζοι «σκλάβοι» της Foxconn (βασικός ανάδοχος κατασκευαστής της Apple) αυτοκτονούν λόγω των συνθηκών εργασίας στο εργοστάσιο της πόλης Shenzhen. Οι 28 μέρες δουλείας του 20χρονου ρεπόρτερ Liu Zhi Yi της κινέζικης εφημερίδας Southern Weekly , ήταν αρκετές για να καταγράψουν το δράμα των 400.000 υπαλλήλων (;) που παράγουν τα i-pods, i-Pads, i-Phones που όλοι ξέρουμε.
Μέσα σε μισό χρόνο 9 αυτοκτονίες και μέσα στον Απρίλη 30 απόπειρες. Η εταιρεία μάλιστα πήρε Βουδιστές καλόγερους για να εξορκίσουν το κακό! Η Foxconn προσλαμβάνει μόνο 20χρονους -για ευνόητους λόγους- οι οποίοι δουλεύουν σε καθεστώς υποτέλειας. Υπογράφουν ένα συμφωνητικό υπεραπασχόλησης στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η εταιρεία δεν φέρει καμμία ευθύνη για τις υπερωρίες. Είναι όρθιοι σχεδόν όλη τη μέρα, επαναλαμβάνουν τις ίδιες και τις ίδιες κινήσεις, κάνουν μόνο ένα ολιγόλεπτο διάλλειμα για πρόχειρο φαγητό και ένα ακόμη για λίγες ώρες ύπνο. Τόσο που ένας απ’ αυτούς είπε στον Liu ότι η πιο ευχάριστη στιγμή τη μέρας του, είναι όταν πέφτει ένα προϊόν στο έδαφος. Σκύβει για να το πιάσει και το σώμα αλλάζει στάση!

Οι σκλάβοι της Foxconn σύμφωνα με την Southern Weekly, δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, δεν μιλάνε και δεν αναπτύσσουν συζητήσεις και σχέσεις. Δεν έχουν δεσμούς, δεν έχουν εραστές, οι άνδρες φτιάχνονται με porn-videos που βλέπουν στα γειτονικά internet-café και δεν χαμογελάνε… Ή μάλλον χαμογελάνε στις 10 κάθε μήνα, μόνο. Τότε που κάνουν ουρές στα μηχανήματα ΑΤΜ, για να πάρουν τον μισθό τους, 900 Yuan δηλαδή 130$! Αγοράζουν λαχείαμαζί μεόνειρα τρελά για ακριβά αυτοκίνητα, σπίτια, δικές τους δουλειές.

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση της Κίνας -που ενδιαφέρεται να αγοράσει μέρος του χρέους μας- προβληματίζεται έντονα με τις 300.000 αυτοκτονίες που σημειώνονται κάθε χρόνο στη χώρα, από τη στιγμή της οικονομικής της ανάκαμψης και έπειτα…

Οι λύσεις:......Το δίχτυ αποφυγής αυτοκτονιών στα εργοστάσια της Foxconn

protagon.gr

Ο ΒΟΝΟ ΜΕ ΤΟ "ΟΝΕ.ΟRG" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ


Πιθανότατα έχεις μάθει ότι ο Bono των U2 έχει εμπλακεί ενεργά σε φιλανθρωπικά ζητήματα και έχει δημιουργήσει το «One» με σκοπό να...

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ.ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ!!!


Διαβάστε παρακάτω τα μαργαριτάρια τους!

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Εντυπωσιακές και πολυτελείς ντουλάπες (2)
Το όνειρο κάθε γυναίκας σε σχέση με τη διαρρύθμιση του χώρου της είναι ένα, αλλά δυστυχώς λίγες είναι αυτές που το πραγματοποιούν. Δείτε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές και πολυτελείς ντουλάπες.

Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ


Σε τρεις κυρίες αποφάσισε να «μοιράσει» εφέτος το Νομπέλ Ειρήνης και το 1,1 εκατομμύριο ευρώ που το συνοδεύει η Νορβηγική Επιτροπή,

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ


Θύμα φραστικής επίθεσης έπεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του στο Άγιο Όρος.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...