Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ.


Το Δ.Σ. του ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ ευχαριστεί θερμά τον  Ιωάννη Λουκοβίτη για την γενναιόδωρη προσφορά που έκανε στον σύλλογο, με τον εξοπλισμό και την τοποθέτησή του, στα αποδυτήρια του κοινοτικού γυμναστηρίου "ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ".
Τέτοιες πράξεις προάγουν τον εθελοντισμό και ενδυναμώνουν την συνοχή της μικρής μας κοινωνίας.

ΟΙ 103 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.

Από τις 27.948 προσλήψεις σε δήμους, ΚΕΠ, ταμεία, δικαστήρια, μουσεία, εκκλησίες της χώρας, οι 103 από αυτές θα πραγματοποιηθούν στους δήμους της περιφερειακής ενότητας Πέλλας, ως παρακάτω:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ
ΤΕ/ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ
-01-
-0-
-0-
-0-
ΠΕ/ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
-01-
-0-
-0-
-01-
ΤΕ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
-01-
-03-
-0-
-04-
ΠΕ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
-02-
-03-
-0-
-04-
ΠΕ/ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ
-01-
-02-
-06-
-01-
ΠΕ/ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ
-0-
-01-
-0-
-0-
ΚΕΠ/ΤΕ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
-0-
-06-
-0-
-02-
ΠΕ/ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
-0-
-02-
-07-
-04-
ΤΕ/ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
-0-
-03-
-0-
-03-
ΤΕ/ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
-0-
-02-
-0-
-0-
ΤΕ/ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
-0-
-01-
-0-
-02-
ΔΕ/ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
-0-
-02-
-0-
-03-
ΔΕ/ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ
-0-
-04-
-07-
-05-
ΤΕ/ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΝ
-0-
-04-
-0-
-0-
ΔΕ/ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
-0-
-04-
-0-
-03-
ΠΕ/ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
-0-
-02-
-01-
-0-
ΤΕ/ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
-0-
-02-
-0-
-0-
ΔΕ/ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
-0-
-02-
-0-
-0-
ΤΕ/ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
-0-
-0-
-0-
-01-
ΣΥΝΟΛΟ
-06-
-43-
-21-
-33-
Έστω υπ' 'οψιν ότι οι προσληφθέντες θα κληθούν να υπογράψουν 5μηνες συμβάσεις, ενώ οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ και στα ΚΕΠ. 



ΠΗΓΗ...http://www.karatzova.com/

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τρεις μοναχοι περνούν τεστ πριν χριστούν διάκονοι.

Ο αρχιδιάκονος τους συγκεντρώνει σε ένα δωμάτιο, τους βάζει να γδυθούν και τους κρεμάει στο πουλί τους ένα κουδουνάκι. Οι μοναχοί μένουν έκπληκτοι αλλά δεν μιλούν.
Ανοίγει την πόρτα ο αρχιδιάκονος και μέσα μπαίνει μια πανέμορφη κοπέλα φορώντας πολύ σέξι ρούχα, η οποία αρχίζει να χορεύει αισθησιακά μπροστά από τον πρώτο μοναχό.
- Ντιν-Ντιν-Ντιν, ακούγεται το κουδουνάκι του.
- Αδερφέ Γεώργιε, δεν το περίμενα από εσένα, πήγαινε να κάνεις ένα κρύο ντους και να προσευχηθείς για την αδυναμία σου να αντισταθείς στον πειρασμό"
Μετά η γυναίκα πάει μπροστά στον δεύτερο μοναχό και αρχίζει να κάνει στριπτήζ, βγάζοντας τα ρούχα της.
- Ντιν-Ντιν-Ντιν, ακούγεται το κουδουνάκι του.
- Αδερφέ Δημήτριε, δεν μπόρεσες να αντισταθείς στον πειρασμό, γι' αυτό πήγαινε και εσύ να κάνεις ένα παγωμένο ντους και να προσευχηθείς για συγχώρεση.
Μετά η γυναίκα πάει στον τελευταίο μοναχό και κάνει τα ίδια. Καμία ανταπόκριση. Αυτή γδύνεται τελείως και αρχίζει να τρίβεται πάνω του αλλά πάλι από τον μοναχό καμία ανταπόκριση. Τελικά η γυναίκα κουράζεται και φεύγει.
- Αδερφέ Κώστα, μπράβο σου, μόνο τώρα κατάλαβα την αληθινή δύναμη της ψυχής σου. Τώρα πήγαινε και εσύ στα ντους μαζί με τους άλλους μοναχούς.

- Ντιν-Ντιν-Ντιν-Ντιν-Ντιν-Ντιν-Ντιν-Ντιν.............

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: "ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ".

                 Την κατηγορηματική τους αντίθεση στη φορολόγηση της αγροτικής-παραγωγικής γης επαναλαμβάνουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. κ. Γιώργος Καρασμάνης και οι προσυπογράφοντες βουλευτές Γιώργος Κωνσταντόπουλος Πιερίας, Κωνσταντίνος Τσιάρας Καρδίτσας, Θεόφιλος Λεονταρίδης Σερρών, Αλέξανδρος Κόντος Ξάνθης, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης και της υποβολής προτάσεων για το νομοσχέδιο που αφορά στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
        Πουθενά στον κόσμο, επισημαίνουν στην επιστολή τους ο κ. Καρασμάνης και οι προσυπογράφοντες βουλευτές, δεν φορολογείται η κατοχή και χρήση της αγροτικής γης, παρά μόνο το εισόδημα που προέρχεται από την εκμετάλλευσή της. Η αγροτική-παραγωγική γη, σύμφωνα με τους βουλευτές, αποτελεί εθνικό, δημόσιο αγαθό, καθώς είναι ο βασικός συντελεστής-κεφάλαιο της πρωτογενούς παραγωγής για την εξασφάλιση σε πρώτο στάδιο της διατροφικής επάρκειας της χώρας μας.
       Πέραν της φορολόγησης, ο κ. Καρασμάνης και οι προσυπογράφοντες καυτηριάζουν και τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τους συντελεστές θέσης των αγροτεμαχίων, τις διακρίσεις ανάμεσα σε καλλιέργειες, τη φορολόγηση των κτισμάτων εντός της αγροτικής γης, τους συντελεστές απομείωσης επιφανειών, καθώς και την επιβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων σε εγκαταλελειμμένα, μισογκρεμισμένα και ατελή στην κατασκευή τους σπίτια στην ύπαιθρο, τονίζοντας ότι πολλά άρθρα του σχεδίου νόμου μπορεί ενδεχομένως να κριθούν αντισυνταγματικά και ως αντιβαίνοντα τις διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
         Υπενθυμίζουν ότι, με την εφαρμογή από την επόμενη χρονιά της καινούργιας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) η ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης και η είσπραξη των κοινοτικών επιδοτήσεων από τους αγρότες θα γίνεται με μοναδικό κριτήριο τη χρησιμοποιούμενη αγροτική γη (καλλιεργήσιμη + βοσκοτόπια) και γι αυτό θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τη μεγιστοποίηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και όχι για τη συρρίκνωσή τους.
        Στην περίπτωση που η κυβέρνηση εμμείνει, για εισπρακτικούς και μόνο λόγους, στην επιβολή ενιαίου φόρου ακινήτων στις αγροτικές εκτάσεις, οι  βουλευτές ζητούν το ποσό του φόρου να είναι «συμβολικό» (ιδιαίτερα χαμηλό) και μόνο για να μην υπάρξουν ενστάσεις ότι, οι αγρότες δεν συμβάλουν στα φορολογικά βάρη. Παράλληλα, τονίζουν πως μπορεί το μέτρο να έχει διαρθρωτικό χαρακτήρα, δηλαδή να συνδυαστεί με μειώσεις ή και κατάργηση της φορολογίας στις μεταβιβάσεις αγροτικής γης σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ώστε να μεγιστοποιηθεί ο κλήρος και να μειωθεί ο αριθμός των ακαλλιέργητων, χέρσων και σχολαζουσών εκτάσεων.
       
Αντικρούουν το επιχείρημα πως, εάν δεν φορολογηθεί η αγροτική γη, πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα, υπογραμμίζοντας στην επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών πως ήδη υπάρχουν, εφαρμόζονται και πρόκειται να εφαρμοστούν ισοδύναμα μέτρα για τον αγροτικό πληθυσμό, προβλέποντας φορολογικά έσοδα πολλαπλάσια από τον ενιαίο φόρο ακινήτων στα χωράφια. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται :
        * Έσοδα 200 εκατ. ευρώ περίπου ετησίως, από την ήδη εφαρμοζόμενη μείωση, από το 11% στο 6%, στο συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού φορολογικού καθεστώτος.
        * Η φορολόγηση των φετινών αγροτικών εισοδημάτων με την κλίμακα φορολογίας μισθωτών-συνταξιούχων και με φορολογικούς συντελεστές κατά πολύ υψηλότερους από εκείνους που ίσχυσαν πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια για τη φορολογία των αγροτών.
        * Η εφαρμογή από 1.1.2014 του μέτρου της φορολόγησης των αγροτών μέσω της τήρησης βιβλίων και στοιχείων. Μάλιστα από του χρόνου, όπως επισημαίνουν ο κ. Καρασμάνης και οι προσυπογράφοντες βουλευτές, με την τήρηση βιβλίων και στοιχείων οι αγρότες θα θεωρούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, οπότε θα υπόκεινται και στο τέλος επιτηδεύματος, που με συντηρητικούς υπολογισμούς θα προσεγγίζει τα 200-250 εκατ. ευρώ ετησίως.
        * Ως ιδιοκτήτες σπιτιών οι αγρότες θα φορολογηθούν για πρώτη φορά τόσο για το κτίσμα, όσο και για το οικόπεδο μέσα στο οποίο είναι κτισμένη η κατοικία τους, γεγονός απαράδεκτο και έτσι τυχόν φορολόγηση και των χωραφιών τους θα σημαίνει τριπλή φορολογία για την ιδιότητα και μόνο του αγρότη.
        Καταλήγοντας στην επιστολή τους προς τον κ. Στουρνάρα, ο κ. Καρασμάνης και οι προσυπογράφοντες βουλευτές επισημαίνουν πως, η επιβολή «εύκολων» ταμιακών μέτρων, για εισπρακτικούς και μόνο σκοπούς, θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον αγροτικό πληθυσμό και πληθώρα προβλημάτων στην εν γένει λειτουργία της πρωτογενούς παραγωγής. Σπέρνοντας ανέμους, μόνο θύελλες θερίζεις, τονίζουν χαρακτηριστικά.

ΜΠΡΙΖΟΛΙΤΣΑ ΚΑΝΕΙΣ;


Λόγω της γενετικής τροποποίησης και πειραμάτων, γεννήθηκε το Belgian Blue, ένα γιγαντιαίο είδος αγελάδας, γεμάτο με μυς και κρέας.

Αυτό το καταπληκτικό σούπερ είδος βοοειδών είναι γνωστό ότι έχει περισσότερο από 40% επιπλέον μυϊκή μάζα. Θα κερδίσει το βάρος απίστευτα γρήγορα, και θα παράγει γάλα υψηλής πρωτεΐνης για τα μοσχάρια του.

Αυτό που κρύβεται από το ευρύ κοινό, είναι το γεγονός ότι αυτό το είδος βοοειδών είναι γενετικώς τροποποιημένο.

Η ανεμπόδιστη ανάπτυξη των μυών τους παρουσιάζει πολλούς κινδύνους για την υγεία, τα μοσχάρια μπορούν να αναπτύξουν διευρυμένες γλώσσες και σκληρά πόδια, που καθιστάτε δύσκολο για αυτά να τρώνε οδηγώντας τα σε πρόωρο και επώδυνο θάνατο.


Νέες φυλές

Η επιστήμη της γενετικής βελτίωσης ζώων μετρά περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, καθώς ξεκίνησε στη Δανία το 1895. Τα Ελληνικά κέντρα ιδρύθηκαν μόλις το 1978, γεγονός που -σύμφωνα με τους επιστήμονες- οφείλεται στη σχετικά περιορισμένη κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας μας, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία 30 χρόνια οι Έλληνες επιστήμονες έχουν στην ουσία δημιουργήσει δύο νέες φυλές αγελάδων, την Ελληνική κόκκινη και την Ελληνική ξανθόχρωμη. «Πρόκειται για διασταυρώσεις Ελληνικών ειδών με γαλλικές και ολλανδικές φυλές.

Στο παρελθόν, οι διασταυρώσεις αυτές γίνονταν χωρίς κανένα πρόγραμμα από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα η παραγωγή να μειώνεται, αντί να αυξάνεται. Σήμερα, με τον προγραμματισμό της αναπαραγωγής, μία αγελάδα δίνει πλέον έως και 8 τόνους γάλακτος το χρόνο, σε σχέση με τους 4 τόνους που έδινε στο παρελθόν».

«Οι Ελληνικές φυλές αγελάδων είναι πιο μικρόσωμες από αυτές που ζουν στη βόρεια και τη δυτική Ευρώπη, τρώνε λιγότερο και είναι πιο ανθεκτικές σε διάφορες ασθένειες. Ο γενετικός συνδυασμός τους με τις εισαγμένες αγελάδες μας έχει δώσει ζώα που παράγουν αρκετό γάλα, αλλά ζουν λιγότερο και γεννούν σχεδόν τα μισά μοσχάρια».

Απαιτούνται βελτιώσεις

Παρά τη μεγάλη της συμβολή στην αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, οι επιστήμονες δεν διστάζουν να τονίσουν ότι και οι ίδιες οι πρακτικές γενετικής βελτίωσης ζώων επιδέχονται... βελτιώσεων.

«Όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν, η έμφαση των γενετικών βελτιώσεων δινόταν αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση της παραγωγής κρέατος και γάλακτος.







ΠΗΓΗ...http://www.logiosermis.net

ΑΣΤΕΓΟΣ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ.

Άστεγος ζει στον τάφο του καλύτερού του φίλου εδώ και 13 χρόνια – Οι ζωντανοί τον τρομάζουν περισσότερο [εικόνες]
Συγκίνηση αλλά και σοκ έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες η είδηση του 47χρονου Φάμπιο Μπεράλντο Ριγκόλ από τη Βραζιλία, που τα τελευταία 13 χρόνια ζει και κοιμάται στον τάφο που είναι θαμμένος ο αγαπημένος του φίλος.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Mirror, ο ίδιος είναι άστεγος και προτίμησε από το να μένει στο δρόμο, να ξαπλώνει δίπλα στα οστά του φίλου του. Όπως μάλιστα δηλώνει ο ίδιος, ζήτησε την άδεια του νεκρού για να κοιμάται στον πλευρό του κι... εκείνος του την έδωσε, καθώς υπήρχε αρκετός χώρος και για τους δυο.


Ο Φάμπιο, ήταν ένας επιτυχημένος τραπεζίτης, αλλά πριν από 15 χρόνια χρεοκόπησε και από τότε ζει μέσα σε απόλυτη ένδεια. Η μόνη στιγμή της μέρας που εγκαταλείπει τον τάφο, είναι για να πάει στην γειτονική πόλη της Σάντα Ιζαμπέλ και να ζητιανέψει λίγο φαγητό.

«Φοβάμαι περισσότερο τους ζωντανούς παρά τους νεκρούς. Δεν έχω δει ποτέ μου φάντασμα. Εδώ έχει πολύ ησυχία κάποιες φορές, αλλά έτσι και αλλιώς δεν είμαι καλός ομιλητής. Δεν τα πάω καλά με τους ανθρώπους».
Αν και έχει βρει καταφύγιο δίπλα στον αγαπημένο του φίλο, όπως τονίζει, δεν σκοπεύει να μείνει για πάντα εκεί αφού όπως συμπληρώνει: «Θέλω να φύγω από εδώ μια μέρα ζωντανός. Θέλω να αποκτήσω και πάλι το δικό μου σπίτι, με το δικό μου κρεβάτι και το μπάνιο. Θέλω να επιστρέψω στην δουλειά, να έχω και πάλι μια ευκαιρία. Η ζωή μου δεν τελείωσε ακόμα».






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...