Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ


Γιάννης Σηφάκης :   Να σεβαστεί η Ευρώπη το μεγαλειώδες ΟΧΙ του Ελληνικού λαού

Συμφωνία κοινωνικά δίκαιη, με αναπτυξιακό πακέτο , δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους και άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας και της χρηματοδότησης

Μετά την απόλυτη έκφραση του λαού που απέρριψε τους ωμούς εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, που γκρέμισε τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις (σε όλα τα επίπεδα) που έχουν όλη την ευθύνη για το πώς φθάσαμε ως εδώ,  πρέπει να υπογραφεί συμφωνία μ ε τους δανειστές- «εταίρους» με την λογική του έντιμου συμβιβασμού. 
Συμφωνία στην οποία να περιλαμβάνεται δέσμευση για εκκίνηση διαδικασιών για την αναδιάρθρωση του χρέους, ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο για να ξεκινήσουν οι δημόσιες επενδύσεις έτσι που να παρακινηθεί και ο ιδιωτικός τομέας να επενδύσει και οι Τράπεζες να μπουν στην υποβοήθηση της ανάπτυξης και ακόμη τα μέτρα ( που σίγουρα θα είναι δύσκολα) να πληρωθούν πλέον από τους έχοντες.
Έτσι θα αποκατασταθεί η ρευστότητα και η  χρηματοδότηση και θα υπάρξει ανοιχτός ορίζοντας για την εφαρμογή του προγράμματος μας σε ορίζοντα 4ετίας. 

Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλει σε λύση αν θέλει να διατηρηθεί η συνοχή και η βιωσιμότητα της ευρωζώνης αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.      

LA VITA E BELLA

Μέσα στον πρωτοφανή ορυμαγδό και την συσσωρευμένη τραγωδία που ζει αυτός ο λαός υπάρχει ένας δρόμος στο τέρμα του οποίου υπάρχει ένα υποκατάστημα τραπέζης.
Στέφανος Δάνδολος
Εκεί, κάθε μέρα, υπάρχει μια ουρά από ανθρώπους στο τέρμα της οποίας στέκονται κατά τις οκτώ το βράδυ ένας πατέρας και ένας γιος. Ο γιος δεν θα 'ναι παραπάνω από πέντε. Ο πατέρας γύρω στα τριάντα πέντε. Τους έχω πετύχει μερικά απογεύματα και κάθε φορά κάθομαι και τους χαζεύω. Και όποτε φεύγω από κει, νιώθω γεμάτος. Όχι από τα εξήντα ευρώ που μου επιτρέπει το κράτος για τις καθημερινές μου ανάγκες. Αλλά από την κοσμογονία συναισθημάτων που έχω ρουφήξει. Από την αίσθηση ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες οι άνθρωποι δεν χάνουν την τρυφερότητά τους, μήτε την χαρά τους για την ζωή.
 Να, ετούτοι οι δύο ήταν πάλι χθες εκεί, και ο μικρός άκουσε κάποια στιγμή έναν μπροστινό να λέει ότι τα ΑΤΜ διανύουν ίσως τις τελευταίες τους μέρες. Ρώτησε λοιπόν τον πατέρα του γιατί τα ΑΤΜ διανύουν ίσως τις τελευταίες τους μέρες και ο πατέρας του γύρισε και τον κοίταξε πολύ σοβαρά.
-Είναι καλοκαίρι, του είπε, κάποια ΑΤΜ είναι πολύ κουρασμένα, θα κάνουν διακοπές λίγες μέρες. Ο μικρός κοίταξε το ΑΤΜ καχύποπτα, προσπαθώντας να καταλάβει πώς φαίνεται ένα ΑΤΜ που είναι κουρασμένο, μα πριν πει οτιδήποτε, ο πατέρας είχε διαβάσει την σκέψη του:
-Βλέπεις εκεί; του λέει ο πατέρας και του δείχνει την οθόνη που ήταν γεμάτη δαχτυλιές. Ταλαιπωρημένο. Και βλέπεις πόσο αργεί; Έχει ανάγκη από διακοπές. 
-Μμμ, κάνει ο πιτσιρικάς κι έπειτα από λίγο σηκώνει πάλι το κεφάλι. Μπαμπά, λέει. Μπαμπά, εμείς δεν θα κάνουμε φέτος διακοπές, σωστά; -Σωστά, του λέει ο πατέρας του. -Γιατί; ρωτάει ο μικρός. -Επειδή εγώ δεν είμαι καθόλου κουρασμένος, του λέει ο πατέρας του. Νιώθεις εσύ κουρασμένος; Ο μικρός νεύει πως όχι. -Ε, αφού δεν είμαστε καθόλου κουρασμένοι, γιατί να πάμε διακοπές; λέει ο πατέρας χαμογελώντας.
Την επομένη του δημοψηφίσματος, η ατμόσφαιρα ήταν κάπως βαριά στην συγκεκριμένη ουρά. Κάποιοι είχαν πιάσει συζήτηση μπροστά και οι λέξεις που ακούγονταν ήταν Όχι και Ναι, περισσότερο το Όχι όμως, όπως ήταν φυσικό. Ο μικρός είχε μαζευτεί πλάι στο πόδι του πατέρα του και με σμιγμένα φρύδια κοιτούσε εκείνους που συζητούσαν. -Μπαμπά, για τι πράγμα μιλάνε; τον ρωτάει. -Για σταφύλια, του λέει ο πατέρας του. -Τι για σταφύλια; κάνει το παιδί. Ο πατέρας κουνάει το κεφάλι του αδιάφορα και λέει, -Ο ένας κύριος ισχυρίζεται πως υπάρχει κάποιο μανάβικο που πουλάει φοβερά σταφύλια και ο άλλος κύριος ότι δεν είναι εποχή ακόμη για σταφύλια. Ο μικρός δεν πείστηκε. Καμιά φορά κι ένας πεντάχρονος μπορεί να καταλάβει πόσο τραγικές είναι οι στιγμές που περνάει αυτή η χώρα. -Μπαμπά, δεν λένε για σταφύλια, έκανε γελώντας. Ο πατέρας αντιλήφθηκε αμέσως ότι η επινόηση δεν του είχε βγει. -Για στάσου να ακούσω καλύτερα, λέει. Όχι, έχεις δίκιο, δεν λένε για σταφύλια. Στο μεταξύ, τα πνεύματα είχαν ψιλοανάψει, ο ένας κύριος έλεγε πως η Ελλάδα είναι πλέον καταδικασμένη, ο άλλος ότι το Όχι δεν σημαίνει καταστροφή, μα επανεκκίνηση. -Μιλούν για την κατάσταση, λέει ο πατέρας. Την πολιτική κατάσταση. Τότε ήταν που πρόσεξα ότι το περιοδικό που κρατούσε στο χέρι του ο πιτσιρίκος ήταν ένας Αστερίξ. Εξεπλάγην, δεν ήξερα ότι υπάρχουν πεντάχρονοι σήμερα που ξέρουν τον Αστερίξ. Ο πατέρας γονάτισε στο ύψος του γιου του και του είπε: -Βρισκόμαστε στο 2015. Όλη η Ευρώπη βρίσκεται υπό κατοχή. Όλη; Όχι! Ένα χωριό ανυπότακτων Ευρωπαίων αντιστέκεται ακόμη και θα αντιστέκεται για πάντα στους δυνάστες. Και η ζωή δεν είναι εύκολη για τους λεγεωνάριους που φρουρούν τα οχυρά στρατόπεδα γύρω απ' το χωριό. Γι' αυτήν την πολιτική κατάσταση μιλάνε. Ο γιος γέλασε ικανοποιημένος. Το πίστεψε, δεν το πίστεψε, κάθισε σε ένα πεζουλάκι και άνοιξε τον Αστερίξ.
Στην ζωή σου γράφεις εκατομμύρια λέξεις και η πλειοψηφία τους χάνεται όπως έρχεται, σαν μια φλόγα στον άνεμο. Εάν είσαι λίγο τυχερός όμως, θα σκαρώσεις κάποτε μια φρασούλα που ίσως σε ακολουθεί για χρόνια. Κάποτε έγραψα ότι το σπουδαιότερο είδος επανάστασης στις μέρες μας είναι η τρυφερότητα. Παραδόξως, την σκέπτομαι πολύ συχνά τις τελευταίες μέρες.
 Εάν κλείσεις την τηλεόραση, όπου βασιλεύουν ο διχασμός και η ίντριγκα, θα πάρεις μια άλλη γεύση ελληνικής ζωής. Θα δεις ουρές όπου άνθρωποι προσφέρουν μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού σε γηραιότερους κάτω απ' το λιοπύρι, θα δεις πέτρινα φοβισμένα βλέμματα που κοιτάζονται στα μάτια, θα δεις καλαμπούρια για την τραγική ειρωνεία που ζούμε, θα δεις μια κρυσταλλωμένη σιωπή που δεν πάλλεται υπόκωφα από το μίσος αλλά από το ότι ξαφνικά βιώνουμε κάτι όλοι μαζί. Ναι, φυσικά και υπάρχουν εκείνοι που τσακώνονται, εκείνοι που μισούν, εκείνοι που έχουν λυγίσει από τις περιστάσεις. Μα για την ώρα αποτελούν μιαν ελάχιστη μειοψηφία. Στην πραγματική ζωή εκεί έξω, ο κόσμος δείχνει ενωμένος ό,τι κι αν υποστήριζε μέχρι τώρα. Και ενώ πίστευες πως ο Έλληνας είναι καταδικασμένος πρώτα απ' όλα από την ίδια του την συγκρουσιακή φύση, ξάφνου βλέπεις θαύματα. Ακόμη και έναν πατέρα που πλάθει εξωφρενικές ιστορίες αθωότητας για λογαριασμό του γιου του προκειμένου να τον προστατεύσει από την ασχήμια των καιρών, ενώ περιμένουν στην ουρά για να κάνουν την ανάληψη της ημέρας.
Χθες είχαν βγάλει τα εξήντα ευρώ και περίμεναν την απόδειξή τους. Το μηχάνημα έκανε ξάφνου ένα συριστικό κρακ-κρακ, σαν μηχανή μοτοσακού που έχει κλατάρει. Ήμουν ακριβώς από πίσω τους. Ο γιος σήκωσε το κεφάλι του προς τον πατέρα. -Μπαμπά, να δεις που το μηχάνημα δεν θα πάει διακοπές. -Τι; κάνει ο πατέρας του. -Δεν θα πάει, λέει ο μικρός. Είναι σαν και σένα που όλο λες ότι δεν κουράζεσαι. Θα το φτιάξουν κάποια στιγμή. Και θα φτιάξουν και το χωριό. Να δεις. Όλα θα είναι καλά. Ο πατέρας του χάιδεψε το κεφάλι και του χαμογέλασε. Δεν μπόρεσα να καταλάβω εάν το χαμόγελό του ήταν χαρούμενο ή θλιμμένο...


Πηγή: iefimerida.gr

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ GRESTAY: ΜΑΣΑΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΑΡΑΜΑ; - ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΜΣΟΥΡΗ



Υπάρχει περίπτωση Grexit? Η πλευρά Τσίπρα, η πλευρά Μέρκελ και το σενάριο που τους βγάζει όλους.... νικητές.

 Γράφει ο Γιάννης Σαμσούρης

Υπάρχει περίπτωση Grexit ? Oχι,Nein,Νο,Ηet, 没有, いいえ !!! Σε πόσες γλώσσες πρέπει να σας το γράψω!!!
 Οι λόγοι της σιγουριάς μου : Δεν το θέλει ούτε ο Τσίπρας ούτε η Μέρκελ.
 Γιατί; Ας  δούμε με ψυχραιμία τις 2 πλευρές.

Η πλευρά Τσίπρα: Από την αρχή της προκήρυξης του δημοψηφίσματος με την επιλογή του χρόνου, στο και 5 και με κλειστές τις Τράπεζες  με επιλογή της Κυβέρνησης, ώστε να ενοχοποιηθούν οι Ευρωπαίοι, στο θυμικό του Ελληναρά , με απασχολούσε έντονα η περίπτωση της κρυφή ατζέντας δραχμής, που πιθανά είχε ο Τσίπρας και οι 5 -6 «κολλημένοι» πρωτοκλασάτοι του Σύριζα του 3%.
Αυτό το θέμα λύθηκε με απόλυτο τρόπο το βράδυ της Κυριακής και το πρωινό της Δευτέρας. Ο «μάγος» Τσίπρας βάφτισε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ  και προκάλεσε σύσκεψη των Πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου: 
α)«έδεσε» τα χέρια του (για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ) στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και το ευρώ.                                     
β)Εξασφάλισε ότι το κόστος υπογραφής του μνημονίου θα επιμεριστεί σε όλα τα κόμματα για να μη σας πω ότι αυτός θα πάρει το λιγότερο.                                                    
 γ) Δένει τα χέρια στους διάφορους Στρατουλαφαζάνηδες  βάζοντάς τους να συνομολογήσουν ότι το ΟΧΙ της Κυριακής έλεγε Ναι στην Ευρώπη και ΟΧΙ στην ρήξη, οπότε όταν έρθει το μνημόνιο στη βουλή αρνητική ψήφος =ρήξη με την θέληση του Λαού.                  
δ) Αφαιρεί από τους Ευρωπαίους και τη Μέρκελ το θέμα της αξιοπιστίας παρουσιάζοντας το έγγραφο με υπογραφές των αρχηγών των κομμάτων σύσσωμης σχεδόν της Βουλής και με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αν είχε στρατηγική την ρήξη, θα κρατούσε τον Μπαρουφάκη (το ΟΧΙ ήταν νίκη του μας πληροφόρησε!) για να εκνευρίσει ακόμα περισσότερο τους Ευρωπαίους κάνοντας της Βαρουφίτσες να πανηγυρίζουν για τον Έλληνα τσολιά Υπουργό Οικονομικών, που «χαστούκισε» τον Σόιμπλε. Θα πήγαινε χθες στη σύνοδο με ένα πρόγραμμα γεμάτο προτάσεις για το εσωτερικό, το οποίο θα ήταν καταδικασμένο να το απορρίψουν οι εταίροι. Θα επέστρεφε πανηγυρικά στην Ελλάδα σαν τον πρώτο Έλληνα πολιτικό που «χαστούκισε» τη Μέρκελ , θα προκήρυσσε νέο δημοψήφισμα με στραμμένο τον λαό εναντίον της Ευρώπης και την επόμενη μέρα θα ήταν εδώ η ΔΡΑΧΜΗ. Η πολιτική καριέρα του Τσίπρα στο απόγειο! Για πόσο; Άγνωστο! Εύκολη πρόβλεψη με  έναν τόσο καλά εκπαιδευμένο Λαό στον Λαϊκισμό!

Η πλευρά Μέρκελ: Είναι δεδομένο ότι, για Γεωπολιτικούς λόγους,  για το φόβο μιας παγκόσμιας κρίσης, για να μη διαλυθεί το Ευρώ, για οποιονδήποτε λόγο θέλει να βάλει κάθε συνωμοσιολόγος, οι Ηγέτες του Κόσμου μας θέλουν μέσα στο Ευρώ.  Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τα τηλέφωνα Ομπάμα και Πούτιν σε Μέρκελ και  Τσίπρα, τις δηλώσεις στήριξης της Ευρωπαϊκής μας πορείας των Υπουργών Οικονομικών Κίνας και Ιαπωνίας , τις δηλώσεις Ρέντσι και Ραχόι καθώς και τις πρωτοβουλίες του Ολάντ.                                         
Η Γερμανία και η Μέρκελ δε θα μπορούσαν να πάνε σε μια έξοδο της Ελλάδας χωρίς συμμαχίες, πάει και τελείωσε! Η Μέρκελ αδυνατεί να αναλάβει μόνη της  στις πλάτες της τις άγνωστες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία, στις γεωπολιτικές ισορροπίες και το ευρώ μόνο και μόνο για να δείξει στο «διψασμένο για Ελληνικό αίμα» Γερμανικό λαό που τα τελευταία χρόνια «εκπαιδεύεται» κατάλληλα από τον κίτρινο τύπο της Γερμανίας.
Εάν είχε αποφασίσει να πάρει το «κεφάλι» των απείθαρχων  Ελλήνων σιγά μην έτρεχε σε συναντήσεις με το Ολάντ  τον Γιούγκερ και τον Τσίπρα. Θα περίμενε την πρόταση της Ελλάδας θα έβαζε τον Σόιμπλε και τους «δορυφόρους» του να το αποδημήσουν και να δείξουν την πόρτα της  έξοδου στην Ελλάδα.       
 Άρα η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει μέσα στο ευρώ αλλά πώς; Τα προβλήματα είναι  δύο για τη Μέρκελ:                                                                                                                        
α) Το μείζον στο εξωτερικό : Τι θα εκλάβουν οι λαοί  σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Γαλλία και πολλές άλλες χώρες.
 β) Το έλασσον στο εσωτερικό : Πώς θα πουληθεί στον «αφηνιασμένο» προτεσταντικό λαό της Γερμανίας;          
                                                                               
Άρα η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ με ένα «βαρύ» πρόγραμμα που θα εκτιμηθεί από τους Ευρωπαίους χειρότερο από το αυτό που είχε παρουσιάσει ο Γιούνκερ και στην Ελλάδα θα μπορεί ο Τσίπρας να το «πουλήσει» καλύτερο από αυτό που είχε παρουσιάσει ο Γιούνκερ . Αδύνατο; Τίποτα δεν είναι αδύνατο για τους «γραφειοκράτες» των Βρυξελλών.                                                   
Η στρατηγική απλή και πολλές φορές δοκιμασμένη στις «απίθανες» ισορροπίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Τεχνητή κρίση (Οι περισσότερες σημαντικές αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνονται με αυτόν ακριβώς τον τρόπο).
Το σκηνικό ξεκίνησε να στήνεται από το «αγωνιώδες» τηλεφώνημα του Ολάντ  στον Τσίπρα. (Αν  πιστεύει κανείς ότι έγινε εν αγνοία της Μέρκελ είναι βαθιά νυχτωμένος).
Η συνάντηση της Δευτέρας Μέρκελ και Όλαντ  είχε θέμα όχι το Grexit αλλά το GreStay.  
Η συνάντηση των τριών με τον Τσίπρα είχε ακριβώς το ίδιο θέμα: την στρατηγική για το  GreStay.
Όταν έκανα ένα σεμινάριο για τις διαπραγματεύσεις στην ΕΕΔΕ, ο εκπαιδευτής μας κύριος Νίκος Μπαζιώνης μάς τόνιζε με κάθε ευκαιρία πως οι καλύτερες συμφωνίες είναι οι συμφωνίες win-win. Ποιος να πίστευε ότι θα βλέπαμε μια τέτοια συμφωνία...

Όλοι νικητές :
Νικητής η Μέρκελ : Κρατά ενωμένο το Ευρώ, βάζει τους Έλληνες σε νέο μνημόνιο, στέλνει μήνυμα ανά την Ευρώπη  στους διάφορους Ποδέμους ότι αυτά δεν περνάν εδώ και βγαίνει ενισχυμένη στο εσωτερικό της.
Νικητής ο Ολάντ : Αναδεικνύει την Γαλλία  σε εσωτερικό και εξωτερικό σαν ισότιμη δύναμη με την Γερμανία μιας και κατόπιν ενεργειών του η Ευρώπη μένει ενωμένη
Νικητής ο Γιούνκερ : Δεν είμαι πρόεδρος για να κάνω τον «ταχυδρόμο» της Μέρκελ, αλλά με την προσεκτικά ισορροπημένη πολιτική μου κατάφερα να ξεπεράσουν τις διαφορές τους Έλληνες και Γερμανοί και να κρατήσω την Ευρώπη Ενωμένη
Νικητής ο Ρέντσι : Πιέσαμε και κρατήσαμε ενωμένη την Ευρώπη και την «σπρώξαμε» σε αναπτυξιακή στροφή.
Νικητής ο Ραχόι :Δεν περνάν «μαγκιές» θα πει στο λαό του και προσέξτε τι θα ψηφίσετε στις εκλογές ,η Ελλάδα στο τσακ την γλίτωσε.
Νικητής ο Ομπάμα : Θέλαμε την Ελλάδα στο ευρώ και το πετύχαμε. Όταν κάτι θέλει η Αμερική πάντα το πετυχαίνει.
Νικητής ο Τσίπρας !! Αυτός και αν θα είναι νικητής!
Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και αφού έχει στείλει στους  ψυχιάτρους τον μισό Ελληνικό πληθυσμό, θα απευθύνει διάγγελμα στον περήφανο Ελληνικό λαό , στο οποίο θα λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι : «έσωσα την Ελλάδα από την χρεοκοπία, υπέγραψα μνημόνιο γιατί μου το ζητήσατε εσείς και η αντιπολίτευση, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα το εφαρμόσουμε σε δύο χρόνια μιας και εκλεχτήκαμε με προοπτική τετραετίας».
Τα κέρδη του:
-    Θα χρεώσει το μνημόνιο στο 63% του Ελληνικού λαού  που ψήφισε ΟΧΙ στην ρήξη και το 37% του Ελληνικού λαού που ψήφισε Ναι στο ευρώ.  (Όλοι λοιπόν μούγκα στην στρούγκα, εσείς το ζητήσατε με την ψήφο σας!)
-    Όσους από το ΣΥΡΙΖΑ θα τολμήσουν να παν κόντρα στην εντολή του Ελληνικού λαού και να ψηφίσουν ΟΧΙ στη βουλή θα τους «παραδώσει» στο έλεος του κόσμου.
-    Αν παρελπίδα  χάσει τη δεδηλωμένη (η βουλευτική έδρα είναι γλυκιά)   άμεσα εκλογές (πριν αρχίσουν οι επιπτώσεις του μνημονίου) για να βγει ενισχυμένος και χωρίς αριστερά βαρίδια.
-    Θα μοιράσει ελπίδα στον λαό ότι σε δυο χρόνια έρχεται η Θεσσαλονίκη.
-    Θα επιμερίσει πολιτικό κόστος του μνημονίου στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
-    Και αν κάνει διαθρωτικές αλλαγές που τόσο πιέζουν οι Ευρωπαίοι θα γίνει κυρίαρχος της Ελληνικής πολιτικής σκηνής για πολλά χρόνια μιας και θα χάσει λίγες ψήφους από τα ιδεοληπτικά αριστερά άκρα και θα κερδίσει πολλές από το μεταρρυθμιστικό κέντρο.  
Πού στηρίζομαι και τα λέω αυτά : στα δύο διαχρονικά (αιώνες τώρα που λέει και ο δάσκαλος Μπαζιώνης) χαρακτηριστικά του Ελληνικού Λαού : Ευήκοα ώτα στον λαϊκισμό και μνήμη χρυσόψαρου! Μασούν οι Κατσίκες ταραμά; Φτύνουν και το κουκούτσι κύριε Τσίπρα . Το κακό όμως είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε λίγες κατσίκες και πολλά πρόβατα!

ΥΓ 1: Στο ερώτημα αν είμαι 100% σίγουρος για την συνωμοσιολογική προσέγγιση της κατάστασης, θα σας απαντήσω με την απάντηση που έδωσε ο Βαρουφάκης, όταν τον ρώτησαν αν είναι σίγουρος ότι δε θα έχουμε Capital Control την Δευτέρα, «όσο είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ανατείλει ο ήλιος». Ο νοών νοείτω!                      
ΥΓ 2: Να θυμίσω σε όλους ποιος είναι ο ορισμός του οικονομολόγου. Σύμφωνα λοιπόν με την παγκόσμια επιστημονική άποψη , οικονομολόγος είναι αυτός που θα σου εξηγήσει αύριο, τους λόγους που δεν έγιναν σήμερα αυτά που δεν έγιναν χθες.                
ΥΓ 3: Για το Grexit μίλησα όχι για Grexident


*Ο Γιάννης Σαμσούρης είναι στέλεχος επιχειρήσεων και ήταν υποψήφιος Βουλευτής με το Ποτάμι στην Α΄Θεσσαλονίκης. 


Πηγή: http://www.voria.gr/

ΠΟΤΑΜΙ Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: "ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ. ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΔΡΑΧΜΗ;"

Στο ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής οι λαλίστατοι βουλευτές Πέλλας τοποθετήθηκαν.

Τώρα, που πραγματικά κρίνεται το μέλλον της χώρας μέσα σε 4 μόλις μέρες, ζητάμε να πάρουν δημόσια θέση!

Το ερώτημα είναι ένα, απλό και ξεκάθαρο, και απαιτεί μία απλή και ξεκάθαρη απάντηση.

Συμφωνία Ή Δραχμή;

Αξιότιμη κα. Τζάκρη,
Αξιότιμε κ. Σηφάκη,
Αξιότιμε κ. Σμία,
Αξιότιμε κ. Καρασμάνη,

Θα ψηφίσετε υπέρ μιας Συμφωνίας ή θα οδηγήσετε την Χώρα στην Δραχμή;

Το Ποτάμι Πέλλας τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας. Όχι επειδή η Κυβέρνηση θα καταφέρει να καταλήξει σε μία καλή συμφωνία, αλλά γιατί οποιαδήποτε λύση εκτός ευρώ θα είναι πολλαπλάσια οικονομικά επιζήμια για την Χώρα και τον Λαό συγκριτικά με τα όποια μέτρα.

Το δίλημμα αυτή τη στιγμή έχει ως το εξής:
Υπέρ της Εθνικής γραμμής, όπως αυτή συνδιαμορφώθηκε από τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου (πλην ΚΚΕ), για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, που θα τελειώνει την ανασφάλεια του κόσμου και θα δίνει προοπτική για το αύριο, ή συμπόρευση με όσους επεξεργάζονται σενάρια εξόδου της Χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη;

Ρωτάμε λοιπόν, θα στηρίξετε το πλαίσιο της Εθνικής συνεννόησης ή όσους υπονομεύουν την προσπάθεια του Έλληνα Πρωθυπουργού;

Επικαλούμαστε το στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης των βουλευτών μας και τους ζητάμε σήμερα κιόλας να απαντήσουν!

Με εκτίμηση
Το Ποτάμι Ν. Πέλλας

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης για τα κέρδη των μονοπωλίων οι "κατευθυντήριες γραμμές για τις πολιτικές απασχόλησης" της ΕΕ.
Δουλειά μέχρι το θάνατο, μείωση συντάξεων και κατάργηση του επιδόματος ανεργίας μέσα από τη μετατροπή του σε "επιχορήγηση" για δημιουργία νέας επιχείρησης προετοιμάζουν μεταξύ άλλων για το λαό η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών, κλιμακώνοντας την αντεργατική επίθεση. Στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων θυσιάζονται η σταθερή εργασία, οι μισθοί και τα εργασιακά δικαιώματα. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση σχετικά με "τις κατευθυντήριες γραμμές για τις πολιτικές απασχόλησης των κρατών μελών" στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα στην ομιλία του ανέφερε τα εξής :
"Μια ακόμα έκθεση για την απασχόληση, υποκρινόμενη κοινωνική ευαισθησία, κλιμακώνει την αντεργατική επίθεση. Η σταθερή εργασία με συλλογικές συμβάσεις, ικανοποιητικό μισθό και δικαιώματα θυσιάζεται για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Μετατόπιση των φόρων από τα μονοπώλια στις πλάτες του λαού για την επίτευξη "ματωμένων" δημοσιονομικών πλεονασμάτων. Μείωση εργοδοτικών εισφορών, δουλειά έως θανάτου με ενεργό γήρανση, μείωση συντάξεων στα όρια της φτώχειας όπως και υιοθέτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ως μέσο πίεσης των μισθών προς τα κάτω. Κατάργηση του επιδόματος ανεργίας μέσα από τη μετατροπή του σε "επιχορήγηση" για δημιουργία νέας επιχείρησης, καταδικασμένης να κλείσει.  Και άλλα πολλά.
Αυτός είναι ο δρόμος της ΕΕ για όλες τις χώρες και στην Ελλάδα που με κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά" οδεύει σε τρίτο, χειρότερο μνημόνιο.
Αποδείχθηκε : Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η δικτατορία του κεφαλαίου δεν αλλάζουν. Μόνο ανατρέπονται από τη λαϊκή πάλη". 

09-07-2015                                       Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Έξι τα ξημερώματα, ο σύζυγος σηκώνεται στις μύτες των ποδιών του για να μη ξυπνήσει τη γυναίκα του.

ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΣΤΑ 90s ;



Οι TreeelaTV επιστρέφουν με ένα εξάλεπτο βίντεο που λέγεται Μεγάλωσες στα '90s; - Η ταινία

  Μου λέει ο Ορέστης Μήλιος που έγραψε, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί:


«Σκοπός μας είναι, όχι να φτιάξουμε εύκολη και γρήγορη κωμωδία για το εύκολο και γρήγορο γέλιο. Αυτό που πραγματικά μας εξιτάρει και μας πυροδοτεί ώστε να αφιερώνουμε εκατοντάδες ώρες απο τον προσωπικό μας χρόνο, είναι η ανάγκη μας να κάνουμε κάτι "διαφορετικό".
 Γι' αυτό λοιπόν στο κανάλι μας θα δείς , αυτό που εμείς αποκαλούμε "Κινηματογραφική Κωμωδία". 
  Το νέο μας βίντεο είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά που μεγάλωσαν στα '90s (ή και γεννήθηκαν στις αρχές τους) και έζησαν με δυο λόγια ως παιδιά μέρος εκείνης της δεκαετίας. Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε και να βάλουμε στο βίντεο όσα περισσότερα παιδικά βιώματα θυμόμασταν, αλλά και εικόνες ή αναφορές τις ποπ κουλτούρας της εποχής, που χαράχτηκαν στις ψυχές των σημερινών 20+άρηδων.» 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕΞ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ



Οι κάτοικοι ενός ήρεμου χωριού στο Gloucestershire της Βρετανίας έμειναν σοκαρισμένοι το Σαββατοκύριακο που πέρασε, το μεγαλύτερο φεστιβάλ σεξ στην Βρετανία κατασκήνωσε στην περιοχή και έφερε μαζί του ‘αφόρητα’ επίπεδα θορύβου.

   Το Swingfields 2015 έγινε στο μικρό χωριό του Flaxley στο δάσος του Dean, που είναι μια μικρή κοινότητα περίπου 30 κατοίκων.

   Γύρω στα 500 άτομα έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση που την έχουν ονομάσει σαν το μεγαλύτερο lifestyle φεστιβάλ της χρονιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεπερνώντας έτσι τους κατοίκους της περιοχής σε 17 ανά ένα.

   Οι κάτοικοι του χωριού  δεν είχαν ιδέα ότι το φεστιβάλ γινόταν στην περιοχή τους μέχρι που είδαν αφίσες που έγραφαν «3 είναι ο μαγικός αριθμός», εξέφρασαν το σοκ τους στους ανυπόφορους θορύβους που έρχονταν από το λιβάδι.

    «Ήταν σοκ όταν πήγαμε μέχρι την είσοδο τους  την Πέμπτη και τους ζητήσαμε να χαμηλώσουν την μουσική», είπε ένας κάτοικος.   «Ας πούμε ότι όταν είδαμε την αφίσα με τις λέξεις «3 είναι ο μαγικός αριθμός» και διάφορες ενδιαφέρουσες εικόνες, καταλάβαμε ότι δεν ήταν από  συνηθισμένα μουσικά φεστιβάλ». 

  Οι κάτοικοι είπαν ακόμη ότι έπρεπε να είχαν ειδοποιηθεί εκ των προτέρων για την εκδήλωση που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι και τελείωσε την Κυριακή στις 2 μ.μ.

   Η τοποθεσία είχε κρατηθεί μυστική για όσους είχαν αγοράσει εισιτήριο και ανακοινώθηκε 2 μέρες πριν το φεστιβάλ έτσι ώστε να είναι «διακριτικό και ασφαλές».

   Το φεστιβάλ είχε υδρομασάζ, μια σάουνα και πάγκους που πουλούσαν ερωτικά παιχνίδια και μια «ζώνη περιποίησης» που πρόσφερε μασάζ και μανικιούρ.

   «Δεν είχε να κάνει με την φύση του φεστιβάλ αφού ο κόσμος μπορεί να κάνει ότι θέλει ιδιωτικά. Ήταν ο θόρυβος που ήταν απλά αφόρητος. Ήταν 48 ώρες στην κόλαση. Έχω κοιμηθεί μόνο 4 ώρες από την Πέμπτη» είπε ένας άλλος κάτοικος. 

    «Πηγαίναμε συνέχεια και λέγαμε στους διοργανωτές να χαμηλώσουν την μουσική και επικοινωνήσαμε με την αστυνομία και την προστασία περιβάλλοντος αλλά τίποτα δεν έγινε».   Ένας άλλος κάτοικος είπε ότι η τοποθεσία του φεστιβάλ ήταν απερίσκεπτη επειδή έμενα παιδιά στην περιοχή.

   «Το γεγονός ότι κόσμος έρχεται στο χωριό μας χωρίς να λαμβάνει υπόψη την κοινότητα μας στην οποία κατοικεί ένας μεγάλος αριθμός από νεαρές οικογένειες είναι αηδιαστικό», είπε ένας ανώνυμος κάτοικος.

   Τα εισιτήρια για να κατασκηνώσεις στο φεστιβάλ ξεκινούσαν από τις 315 λίρες και έφταναν μέχρι τις 555 λίρες.

   Η μόνη ενδυματολογική παρατήρηση ήταν ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι έπρεπε να έχουν το κάτω μέρος του σώματος τους καλυμμένο.

   Οι άντρες μόνοι τους μπορούσαν να παραστούν αλλά υπήρχε ένας περιορισμένος αριθμός θέσεων έτσι ώστε να υπάρξει «η τέλεια ισορροπία για όλους τους καλεσμένους». 

  Το πρώτο Swingfields Festival έγινε το 2013 με 250 συμμετοχές. 




 Πηγή:www.lifo.gr

ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΗΛΙΟΥΣ



Βρετανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα «εξωτικό» σύστημα που περιλαμβάνει πέντε άστρα-ήλιους. Περίπου το ένα τρίτο των αστρικών συστημάτων που έχουν ανακαλυφθεί, διαθέτουν πάνω από ένα άστρο, όμως η ανακάλυψη ενός πενταπλού αστρικού συστήματος συνιστά κάτι πολύ σπάνιο.

   Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο σύστημα που βρέθηκε να περιέχει δύο διπλά άστρα, δηλαδή δύο ζεύγη στα οποία το ένα άστρο περιοδικά επισκιάζει το άλλο (έκλειψη μεταξύ άστρων). Η ανακάλυψη, που παρουσιάσθηκε στο περιοδικό "Astronomy and Astrophysics" (Αστρονομία και Αστροφυσική), έγινε από ομάδα αστρονόμων με επικεφαλής τον Μάρκους Λορ του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Βρετανίας και ανακοινώθηκε σε συνέδριο της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας στην Ουαλία.

   Τα δύο άστρα του ενός ζεύγους κινούνται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, ενώ τα δύο άστρα του άλλου ζευγαριού απέχουν πολύ περισσότερο (περίπου 3 εκατ. χλμ). Τα δύο ζευγάρια απέχουν μεταξύ τους γύρω στα 21 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα. Ένα πέμπτο άστρο εντοπίσθηκε σε απόσταση 2 δισεκατομμυρίων χλιομέτρων από το δεύτερο ζεύγος.

   Οι παρατηρήσεις δείχνουν ότι τα πέντε άστρα είναι βαρυτικά «μπλεγμένα», έτσι ώστε να απαρτίζουν ένα ενιαίο αστρικό σύστημα, σε απόσταση περίπου 250 ετών φωτός από τη Γη, στην κατεύθυνση του αστερισμού της Μεγάλης Αρκτου.

   Όλα τα άστρα είναι μικρότερα και πιο κρύα από τον Ήλιο μας. Παραμένει άγνωστο, προς το παρόν, αν υπάρχουν πλανήτες σε αυτό το ασυνήθιστο αστρικό σύστημα, κάτι που δεν αποκλείεται. Οι τυχόν κάτοικοι σε αυτούς τους πλανήτες κατά καιρούς θα βλέπουν πέντε ήλιους στον ουρανό τους!


   Παύλος Δρακόπουλος για ΑΠΕ

Η DAILY MAIL ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ : ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ "ΟΧΙ"

Η Daily Mail στο Δίστομο: Αυτοί οι Ελληνες ψήφισαν «Οχι» στο δημοψήφισμα [εικόνες]
«Τους περιφρονώ. Η Γερμανία είναι ο εχθρός». Οι επιζήσαντες της σφαγής του Διστόμου ψήφισαν «Οχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η οποία σχολιάζει πως το «Οχι» αυτών των ανθρώπων δεν ήταν στο λιτότητα, αλλά εκλήφθηκε ως «συνέχεια της αντίστασης στην “κατοχή”».
Η βρετανική εφημερίδα έκανε οδοιπορικό στο Δίστομο και συνομίλησε με τους ελάχιστες επιζήσαντες του ολοκαυτώματος, σχολιάζοντας πως «πολλοί έχουν ακόμη τραύματα από τα τότε γεγονότα και πιστεύουν ότι οι Γερμανοί χρωστούν ακόμη στον λαό της Ελλάδας ένα χρέος για τη θηριωδία».
Αφού πρώτα, ο δημοσιογράφος Νικ Φατζ ενημερώνει το βρετανικό κοινό για το τι εκτυλίχθηκε σε αυτό το χωριό της Βοιωτίας τονίζει: «το νεότερο θύμα ήταν μόλις δύο μηνών και το μεγαλύτερο διένυε τη 8η δεκαετία της ζωής του».
«Περισσότερα από 70 χρόνια μετά, αυτό το ντροπιαστικό κομμάτι της ιστορίας και αμέτρητα άλλα περιστατικά κτηνωδίας κατά τη διάρκειας της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα μας βοηθούν να εξηγήσουμε γιατί οι ψηφοφόροι απέρριψαν το σχέδιο διάσωσης που πρόσφεραν Βερολίνο και Βρυξέλλες».
Ο Βρετανός δημοσιογράφος λέει ότι «τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι ακόμα ζωντανά στη μνήμη πολλών και η ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα χρησιμοποίησε τα οδυνηρά επεισόδια στην ελληνική ιστορία για να αποσπάσει στήριξη για τη στάση της ενάντια στις απαιτήσεις της Γερμανίας και της ΕΕ για λιτότητα».
«Η ψήφος στο “Οχι” ιδώθηκε σαν μια συνέχιση της ελληνικής αντίστασης ενάντια στη Γερμανική κατοχή» δήλωσε στη Dail Mail ο 75χρονος επιζήσας Αργύρης Σφουντούρης ο οποίος ήταν μόλις 4 ετών όταν οι γονείς του δολοφονήθηκαν στη σφαγή του Διστόμου το 1944. Τότε, «μεταφέρθηκε σε ένα ορφανοτροφείο στην Ελβετία και από εκεί πολέμησε για να μορφωθεί και να γίνει καθηγητής φυσικής. Τώρα, επιστρέφει στο χωριό του για διακοπές» γράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος.
«Ποτέ δεν υπήρξε πραγματική φιλία μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας έπειτα από ό,τι συνέβη εδώ κατά τη διάρκεια του πολέμου. Και αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης ήταν εν μέρη υπεύθυνη για το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε ενάντια στο επονομαζόμενο “σχέδιο διάσωσης” που προσέφεραν Βερολίνο και Βρυξέλλες» προσθέτει ο 75χρονος επιζήσας.
«Η άρνηση της Γερμανίας να διευκολύνει τα πράγματα (σ.σ. να χαλαρώσει τα μέτρα λιτότητας) ήταν αυτό που έκανε τον κόσμο να δείξει τον θυμό του προς τους Γερμανούς. Οι εφημερίδες (στη Γερμανία) μας είπαν τεμπέληδες, ότι παίρνουμε τεράστιες συντάξεις και ότι δεν θέλουμε να δουλέψουμε, και οι περισσότεροι Γερμανοί πιστεύουν ότι αυτό είναι αλήθεια» δηλώνει ο κ. Σφουντούρης.
Σε αυτό το σημείο, ο δημοσιογράφος της Daily Mail αναφέρει πως «πολλοί παρατηρητές πιστεύουν πως δεν υπάρχει άλλος από την Ελλάδα για να κατηγορηθεί για την τρέχουσα κρίση έπειτα από δεκαετίες φοροδιαφυγής, μεγάλη αύξηση δημόσιων δαπανών και διαδεδομένης εξαπάτησης του συστήματος. Ομως για την 82χρονη επιζήσαντα Ελένη Νικολάου-Σφουντούρ το Βερολίνο χρωστά ακόμα στην Ελλάδα ένα τεράστιο χρέος για αυτό που οι Ναζί έκαναν κατά τη διάρκεια του πολέμου».
Εκείνη ήταν 11 όταν οι γονείς της, οι παππούδες της και οι δύο μικρότερες αδελφές της σφαγιάστηκαν στο Δίστομο το 1944. «Δεν θεωρώ ότι οι Γερμανοί νοιάζονται για αυτά που έκαναν σε εμάς τους Ελληνες κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αλλά εκείνοι φταίνε για τις συνθήκες στις οποίες ζούμε σήμερα, εκείνοι και οι πολιτικοί μας» λέει η 82χρονη.
«Εζησα πολύ δύσκολες εποχές. Είχα έναν υπέροχο πατέρα που με αγαπούσε πάρα πολύ. Ηταν τσαγκάρης και μουσικός, ένας μορφωμένος άνθρωπος. Μέχρι να φτάσω τα 11, ζούσα μια ευτυχισμένη ζωή, αλλά τότε όλα άλλαξαν. Δυστυχώς, μπορεί να πεθάνω κάτω από την ίδια δυστυχία, ξανά επιβεβλημένη από τους Γερμανούς. Οι δυο μου γιοι είναι δικηγόροι και έχουν υποφέρει οικονομικά εξαιτίας της κρίσης. Η εγγονή μου σπουδάζει ξένες γλώσσες. Αλλά δεν μπορεί να πάει στο πανεπιστήμιο στην Κρήτη για να σπουδάσει, επειδή ο γιος μου δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τα έξοδα για να τη στείλει. Αυτό με λυπεί πολύ. Η ανιψιά μου έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά η μοναδική δουλειά την οποία μπορεί να βρει, είναι σερβιτόρα. Αν η σύνταξή μου ήταν υψηλότερη, θα μπορούσα να βοηθήσω την ανιψιά μου, αλλά αυτή δεν φτάνει ούτε και για μένα» δηλώνει η κα Νικολάου-Σφουντούρη.
«Αν θα μπορούσα να στείλω ένα μήνυμα στην Ανγκελα Μέρκελ, θα της έλεγα: “Σκέψου τι έχουμε περάσει εξαιτίας του τι έχει κάνει η χώρα σου σε εμάς στο παρελθόν. Για αυτό προσπάθησε σε παρακαλώ να κάνεις για μας τώρα το καλύτερο που μπορείς».
Η 82χρονη πρόσθεσε: «Μετά τη σφαγή έμεινα ορφανή. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τις μνήμες του τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Με μεγάλωσε η γιαγιά μου και παντρεύτηκα έναν υπέροχο άνθρωπο, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω εκείνη την απαίσια ημέρα. Ο λαός του Διστόμου δεν έκανε τίποτα για να αξίζει αυτό που του συνέβη. Ηταν θύματα μιας ανήλεης γερμανικής επίθεσης. Δεν τους μισώ (τους γερμανούς), τους περιφρονώ. Νιώθω σαν η Γερμανία να είναι ο εχθρός».


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8 ΙOΥΛΙΟΥ 2015

           Έληξε με επιτυχία η πρώτη, πολυαναμενόμενη και δυστυχώς σύντομη εκπαιδευτική περίοδος του Κέντρου Δια βίου μάθησης του Δήμου Έδεσσας. Στο διάστημα Απριλίου–Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκαν 10 εκπαιδευτικά προγράμματα στην πολη της Έδεσσας. Οι πολίτες του Δήμου  αγκάλιασαν με ενθουσιασμό το θεσμό, με αιτήσεις που ξεπέρασαν τις 600! Τα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων προσφέρθηκαν δωρεάν από το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Δήμου Έδεσσας, το οποίο έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Μάρτιο του 2015, από το Δήμο Έδεσσας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης). Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
           Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν τα παρακάτω τμήματα:
 Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων, με εκπαιδεύτρια την κα Μαχαιρίδου Δέσποινα
 Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων, με εκπαιδευτή τον κο Τσίμα Νίκο
 Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα e-επιχειρείν, με εκπαιδευτή τον κο Ισμυρλή Βασίλειο
 Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) με εκπαιδευτή τον κο Δροσάκη Σταμάτη
 Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2), με εκπαιδεύτρια την κα Αβραμοπούλου Μάχη
 Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2), με εκπαιδεύτρια την κα Παναγιωτίδου Σοφία
 Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), με εκπαιδεύτρια την κα Σίμτση Ελισάβετ
 Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), με εκπαιδεύτρια την κα Πολατίδου Δέσποινα
 Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), με εκπαιδεύτρια την κα Βαλάσογλου Ελένη
 Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), με εκπαιδεύτρια την κα Μητσάνη Αφροδίτη
            105 άτομα ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα παραπάνω προγράμματα. Ανταλλάχθηκαν εμπειρίες και γνώσεις, δημιουργήθηκαν παρέες και φιλικοί δεσμοί. Ζητάμε συγνώμη από τους υποψήφιους εκπαιδευόμενους που δεν μπόρεσαν να μουν σε τμήματα, είτε γιατί δεν υπήρχαν εκπαιδευτές της ανάλογης εδικότητας, είτε γιατί η ζήτηση ήταν αυξημένη και στάθηκε αδύνατο να ανταποκριθούμε, καθώς διακόπηκε η δημιουργία τμημάτων από τα τέλη Μαΐου. Τμήματα πληροφορικής δεν πραγματοποιήθηκαν, γιατί δεν εξασφαλίστηκε τηλεφωνική σύνδεση για το χώρο διδασκαλίας, οπότε δεν εγκρίθηκε και η συντήρηση των υπολογιστών. Ευχαριστούμε θερμά το ΚΕΠ ΕΔΕΣΣΑΣ για τη φιλοξενία του χώρου διοίκησης, τους εκπαιδευτές μας για τη συνεργασία και όλους τους εκπαιδευόμενους για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους.
           Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από πολλές διαπραγματεύσεις και παρά τις αντίξοες συνθήκες, εγκρίθηκε η παράταση του προγράμματος του ΚΔΒΜ, έως και την 29η Φεβρουαρίου 2016. Η δημιουργία δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα συνεχιστεί από το Σεπτέμβριο και θα υπάρξει αργότερα ανακοίνωση για τα προγράμματα και την υποβολή αιτήσεων. Ευελπιστούμε να ξπεραστούν οι δυσκολίες κατά την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο, έτσι ώστε να προσφέρουμε περισσότερα προγράμματα σε περισσότερους πολίτες του Δήμου μας, για την Ποιότητα ζωής και το περιβαλλον, την Οικονομία και την επιχειρηματικότητα, τον Πολιτισμό και την Τέχνη, τις κοινωνικές δεξιότητες και δράσεις, τη Γλωσσα και την επικοινωνια, τις Νεες τεχνολογιες, τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, αλλά και για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως η μελισσοκομία, ο εναλλακτικός τουρισμός, η γραφή BRAILLE, η υφαντική, η χειροτεχνία κ.α.
           Θα υπάρξει ειδοποίηση για τις βεβαιώσεις παρακολούθησης, οι οποίες θα καθυστερήσουν να έρθουν, καθώς πρέπει να εγκριθούν οι λήξεις των τμημάτων από Αθήνα και στη συνέχεια να υπογραφούν τα πιστοποιητικά από το Υπουργείο Παιδείας.
Περισσότερες πληροφορίες :
Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ: Δίτσου Μαρία, τηλ. 6932071906 (what's up) 11.00- 13.00 ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ
              Υπεύθυνος του Δήμου για το ΚΔΒΜ, κος Αθανάσιος Δήμτσης, ΚΕΠ ΕΔΕΣΣΑΣ- Διεύθυνση               Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (πρώτος όροφος)               τηλ. 2381350019, email: sakisdimtsis@edessa.gr

·       e-mail ΚΔΒΜ: kdvm223@gmail.com 

·       Δικτυακός τόπος: https://www.facebook.com/kdvmedessas

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...