Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Ευχαριστήριο από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Ατόμων με Αναπηρία Αριδαίας


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αριδαίας (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Ατόμων με Αναπηρία) ευχαριστούν θερμά τους:
 Γερακάρη Δημήτριο και ΣΙΑ Ο.Ε. - τυροκομικά προϊόντα
 Καραβασιλόπουλο Ευριπίδη και Υιός Ο.Ε. - αρτοζαχαροπλαστείο «Εκ Νικομηδείας»
 Γεωργίου Μαγδαληνή - βιβλιοπωλείο «Συμβολή» και
 Γαλένη Τρύφωνα  - παραγωγό αγροτικών προϊόντων
για το ενδιαφέρον και την έμπρακτη στήριξή τους στη λειτουργία των εργαστηρίων του σχολείου μας. 
 Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε κάθε προσωπική ευτυχία και επαγγελματική επιτυχία!

Ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας
Βασδάρης Αναστάσιος

Γιάννης Σηφάκης : Απαιτείται ψυχραιμία από όλους μετά την 2η αναβολή του ΔΣ του ΕΛΓΑ - Θα βρεθεί λύση. Πάνω από 50 εκατομμύρια ε6υρώ οι αποζημιώσεις από τις άλλες ζημιές σε Πέλλα και Ημαθία


Γιάννης Σηφάκης :  Απαιτείται ψυχραιμία από όλους μετά την δεύτερη αναβολή στο ΔΣ του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου στα ροδάκινα
Η θέση της πολιτικής ηγεσίας με τα λόγια του ίδιου του Υπουργού στην ΔΕΘ είναι η αποδοχή του πορίσματος της επιστημονικής επιτροπής 
Το σύνολο της ζημιάς δεν ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια, όταν οι αποζημιώσεις από τις φετινές ζημιές σε Πέλλα και Ημαθία εκτιμώνται σε 50 εκατομμύρια ευρώ με τις πρωτοφανείς καταστροφές από τις καιρικές συνθήκες. 
Αύριο πληρώνονται από τον ΕΛΓΑ στην Πέλλα 2,3 εκατομμύρια ευρώ περίπου για τις ζημιές του 2016 , άλλα 3 περίπου εκατομμύρια ευρώ θα πληρωθούν μέσα στον Νοέμβριο. 
Οι πολύ σημαντικές , πράγματι, αποζημιώσεις που θα δοθούν στην περιοχή για τις άλλες φετινές ζημιές δεν πρέπει να οδηγήσουν σε μη αποζημίωση μιας υπαρκτής ζημιάς , ιδίως μετά το πόρισμα της επιτροπής και τις ανακοινώσεις του Υπουργού. 
Είμαστε βέβαιοι ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, που ομολογουμένως ασχολήθηκε με το θέμα αυτό προσωπικά και αδιάλειπτα από την μέρα της φυσικής καταστροφής, θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να σταματήσει την αγωνία των αγροτών που παρατείνεται με τις συνεχείς αναβολές των αποφάσεων του ΕΛΓΑ.
Περιμένουμε ακόμη από την διοίκηση του ΕΛΓΑ, της οποίας γνωρίζουμε την ευαισθησία σε θέματα ζημιών στην ευαίσθητη περιοχή Πέλλας και Ημαθίας ( ευαισθησία που απεδείχθη από την φετινή επίσκεψη τόσο του προέδρου του οργανισμού Φάνη Κουρεμπέ, όσο και του αντιπροέδρου Θανάση Ζανιά στην Πέλλα και Ημαθία για επιτόπια εποπτεία των ζημιών από παγετό και για ενημέρωση των αγροτών για θέματα του οργανισμού) να αντιμετωπίσει αντικειμενικά την ζημιά εφαρμόζοντας το πόρισμα που απεδέχθη ο Υπουργός. 
Τα πορίσματα των επιστημονικών επιτροπών, η ίδρυση των οποίων αποφασίζεται με βάση τους κανονισμούς ( όταν συντρέχουν λόγοι) από τον Υπουργό, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να γίνονται σεβαστά από όλους. 
Πόσο μάλλον από ανθρώπους αποδεδειγμένα ικανούς που πονούν και μάχονται για την ανακούφιση των αγροτών, για την επιβίωση του οργανισμού υπό την δημόσια μορφή του και που αντιμετώπισαν αποφασιστικά τις παθογένειες με τις πελατειακές σχέσεις στον οργανισμό που ήταν γάγκραινα για τους αγρότες επί δεκαετίες. 

Περίλαμπρος εορτασμός της 18ης Οκτωβρίου, επετείου απελευθέρωσης της Έδεσσας από τους Τούρκους


Περίλαμπρος εορτασμός της 18ης Οκτωβρίου, επετείου απελευθέρωσης της Έδεσσας από τους Τούρκους


Με παλλαϊκή συμμετοχή και εμψυχωτική ατμόσφαιρα η οποία ενισχύθηκε από τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις συνεορτασμού της 18ης Οκτωβρίου για την απελευθέρωση της Έδεσσας από τους Τούρκους και της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Φιλόλογο-Ιστορικό και συγγραφέα κ. Κωνσταντίνο Σταλίδη ο οποίος αναφέρθηκε στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Έδεσσας και στα γεγονότα της απελευθέρωσης την ιστορική ημέρα της Πέμπτης 18ης Οκτωβρίου 1912. Ο ομιλητής αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες των Εδεσσαίων, όπως και των άλλων Ελλήνων που βρίσκονταν υπό την κατοχή της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, να κρατήσουν την ορθόδοξη και ελληνική τους συνείδηση και να αναπτύξουν τον πνευματικό τους πολιτισμό.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και την κατάθεση στεφανιών από τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών στο ηρώο της πόλης. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμή των πεσόντων και ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος από την στρατιωτική μπάντα.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση παρέλασης, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των ειδικών σχολείων, προσκόπων-οδηγών, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Πέλλας κκ. Γ. Καρασμάνης, Ι. Σηφάκης και Θ. Τζάκρη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Α. Αηδονά-Αθανασιάδου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Μ. Ζωγράφου-Τσαντάκη και Ι. Ανδρίτσος, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Στρατηγός Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας κ. Συμεών Κεβεντζίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Θεολόγης Τσακίρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας κ. Ζώης Γιώτης, ο Πρόεδρος της  Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας Πέτρος Γαλανός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππος Γκιούρος και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Έδεσσας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Μπαχαράκης και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, εφεδροπολεμικών οργανώσεων και της εθνικής αντίστασης, πρόσκοποι και παλαιοί πρόσκοποι, κ.ά.


Σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά αναφέρει: «Ο συνεορτασμός της απελευθέρωσης της Έδεσσας και της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, μας θυμίζουν τον ηρωισμό και τους αγώνες των προγόνων μας για μία ελεύθερη Ελλάδα. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν και με την επικράτηση της ειρήνης μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η χώρα μας προόδευσε και υπήρξαν σημαντικές κατακτήσεις σε όλο το φάσμα της δημοκρατίας, της παιδείας, της κοινωνικής μέριμνας και των αναπτυξιακών υποδομών. Η οικονομική ύφεση δεν κατάφερε να αποδυναμώσει την Ελληνική κοινωνία η οποία παραμένει αλληλέγγυα, προστατεύοντας τα πιο αδύναμα μέλη της. Οι Έλληνες εξακολουθούν να αγωνίζονται και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον που μπορεί να έρθει μέσα από συλλογική προσπάθεια. Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και αισιοδοξία για μία καλύτερη Ελλάδα».




Διάλεξη για Αθλητική Ψυχολογία, Υγεία και Διατροφή στην Έδεσσα


Διάλεξη για Αθλητική Ψυχολογία, Υγεία και Διατροφή στην Έδεσσα


Εκτός από την σκληρή προπόνηση, η διακεκριμένη επίδοση των αθλητών εξαρτάται και επηρεάζεται από μία σειρά διαφορετικών παραγόντων, όπως η ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του αθλητή, η συνεργασία με τον προπονητή και τους συναθλητές, οι διατροφικές συνήθειες και η στάση ζωής, κ.ά.

Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος "ΗΡΑΚΛΗΣ" Έδεσσας και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Έδεσσας, στα πλαίσια ενημέρωσης του κοινού και της προαγωγής υγείας,  διοργανώνουν διάλεξη με θέμα "ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ". Η εκδήλωση πραγματοποιείται το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, στις 18.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην Έδεσσα. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της ΠΕ Πέλλας.  

Η ψυχολογία του αθλητή, ο ρόλος του γονέα και προπονητή, αλλά και οι διατροφικές συνήθειες, είναι,  σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι κυριότεροι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπ όψη για τη βέλτιστη απόδοση και αποτελεσματικότητα του αθλητή και θα συζητηθούν διεξοδικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Με πρωτοβουλία του Αντώνη Σαπουντζή, Προέδρου του «ΗΡΑΚΛΗ»,  θα είναι κοντά μας ο Γιώργος Γεωργιάδης, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος στο «EURO 2004», ο οποίος θα μας εκθέσει τις πολύτιμες εμπειρίες του.

Η οργανωτική επιτροπή

Σαπουντζής Αντώνης, Πρόεδρος «Ηρακλή» 

Ταμβίσκου Έφη, Διευθύντρια ΜΕΘ Γ.Ν.Ε.


Ολιγοήμερη Παράταση στις Εγγραφές Νέων Ειδικοτήτων


Ενημερώνουμε το κοινό ότι δόθηκε έκτακτη ολιγοήμερη παράταση (μέχρι Δευτέρα 23-10-2017 10 π.μ.) για 
εγγραφές στις νέες ειδικότητες του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Μπορείτε να εγγράφεστε στις ειδικότητες :

1.Interior Design (Εσωτερική Διακόσμηση)

2.Security (Στελέχη Ασφάλειας)

3.Τεχνικός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

4.Τεχνικός Μελισσοκομίας

5.Chef

6.Αισθητική

7.Κομμωτική

8.Υποκριτική

προσκομίζοντας :

1.Απολυτήριο ή Πτυχίο Λυκείου (ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ/ΤΕΛ/ΤΕΣ)

2.Ταυτότητα

3.ΑΜΚΑ

Επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλ.

2384024928

2384028241

και στo fb --> iekaridaias

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...