Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ

Άγχος, ένταση, υποχρεώσεις ασφυκτικές και προσδοκίες ατελέσφορες. Δόσεις απαιτητικές δανείων, που κάποτε μια επίφαση ευμάρειας χάρισαν. Μνήμες καιρών ευτυχισμένων, που παρήλθαν ανεπιστρεπτί, επιτείνοντας την αίσθηση του κενού και του μάταιου.
Σύγκριση ενός παρελθόντος ανέμελου με του παρόντος την καταχνιά και τη νοσταλγία. Μοναξιά, εγκατάλειψη και ανασφάλεια για ένα επερχόμενο, ζοφερό και ανεξέλεγκτο μέλλον. Ρευστές επαγγελματικές προοπτικές και ατομικές βιογραφίες αβέβαιες, που ταλανίζονται σε μια κοινωνία της επικινδυνότητας.
Ασθένειες, πένθη για την απώλεια αγαπημένων προσώπων, διαζύγια και σχέσεις ακροβατούσες μεταξύ φθίσης και συμβιβασμού. Η παραδοσιακή οικογένεια σε διακύβευση και τα προσωπεία της κοινωνικοποίησης πολλαπλά. Στόχοι αλλότριοι και αξίες εμβόλιμες. Όνειρα επίπλαστα και βιομηχανοποιημένα, φιλοδοξίες προκατασκευασμένες σε γραμμή παραγωγής. Ιδεώδη, αλλά κίβδηλα σκηνικά γαλήνης εμποτισμένα στην ουτοπία της τηλεόρασης. Πλήξη, αδυναμία νοηματοδότησης της ύπαρξης. Αλληλεγγύη, συμμετοχικότητα και κοινωνική εμπιστοσύνη υπό διωγμό. Κι όλα αυτά τόσο απροσδόκητα συνταιριασμένα σε ένα φανταχτερό ψηφιδωτό από λαμπιόνια, δέντρα κατάφορτα με ματαιοδοξία και πλαστικό χιόνι, ευχές στερεότυπες, άψυχες, χωρίς συναίσθημα, αγάπη που ανασύρεται φτιασιδωμένη για τις ανάγκες της εποχής και ανέστια έπειτα πλανάται σε φάτνες αμφίβολες.
Broken red Christmas bauble
Για τους περισσότερους τα παραπάνω δεν είναι παρά άκαιρες, απαξιωτικές και αιρετικές απόψεις, που δεν συνάδουν με το πνεύμα των Χριστουγέννων Κι όμως για ένα ολοένα αυξανόμενο ποσοστό συνανθρώπων μας και ειδικότερα γυναικών, αυτός είναι ο τρόπος που βιώνουν την περίοδο των εορτών. Πρόκειται για αυτούς που πορεύονται στις παρυφές της κατάθλιψης και της μελαγχολίας, για εκείνους που το γκρίζο χρώμα, ζηλώνοντας τη χειμερινή παρακμή του φωτός και της ημέρας, σπιλώνει την καθημερινότητα και αναιρεί τις άμυνες.Γνωστή και ως εποχιακή κατάθλιψη ή «κατάθλιψη των εορτών» συνδέεται άρρηκτα με τις αρνητικές αυτοαξιολογήσεις, με φαύλους κύκλους απαισιόδοξων σκέψεων, με ματαιωμένες προσδοκίες σχετικά με τις ιδανικές διακοπές, με τελματώδεις καθηλώσεις, με την κούραση και την εξουθένωση. Είναι απόρροια του καταναλωτισμού και του ευδαιμονισμού που εισήλασε σε κάθε πτυχή της ζωής, εξοβελίζοντας την αυθεντικότητα. Ακόμα και όσοι δεν έχουν προδιάθεση για κατάθλιψη κατά την περίοδο των Χριστουγέννων μπορεί να εμφανίσουν τα δυσοίωνα σημάδια της: πονοκεφάλους και ημικρανίες, δυσκολίες στον ύπνο, υπερβολική κατανάλωση ποτού και φαγητού, δυσθυμία, κρίσεις κυκλοθυμίας. Πολλές φορές τα συμπτώματα εκδηλώνονται μετά το πέρας των εορτών, ως αποκύημα απογοήτευσης, εξάντλησης και επαναφοράς στην άτεγκτη ρουτίνα.
HolidayDepression
Η κατάθλιψη τείνει να εξελιχθεί σε διαταραχή του συναισθήματος, που σε κάποια φάση του βίου οι περισσότεροι θα αντιμετωπίσουν, εξαιτίας της παθογένειας του δυτικού πολιτισμού. Ένα αμείλικτο, εχθρικό υπερεγώ, μια ταύτιση με ένα πρόσωπο προς το οποίο τα συναισθήματα είναι αμφιθυμικά, μια επίθεση του συστήματος αξιών προς το εγώ. Η κατάθλιψη ως εσωτερικευμένη οργή, ως μαθημένη συμπεριφορά, ως δυσλειτουργία των νευροδιαβιβαστών, ως απειλή για την ανάπτυξη του ατόμου. Η κατάθλιψη με τα δευτερογενή της οφέλη, που τη διαιωνίζουν και τη συστηματοποιούν. Οι επιπτώσεις της καίριες τόσο στο συναισθηματικό και γνωστικό τομέα, όσο και στο βιολογικό. Η παραγνώριση της σημασίας της κερκόπορτα για την επιδείνωσή της μέχρι τα όρια της αυτοκτονίας. Η αποφυγή των πιεστικών αρνητικών συμπτωμάτων ή η υπερβολική ενασχόληση με αυτά, παγίδα. Η απόφαση για σθεναρή αντίσταση σε αυτήν, η πειθαρχία του μυαλού, η από θυματοποίηση σωτήρια.
Ευστράτιος Παπάνης
Eπίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 96 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


Στις 17 Δεκέμβρη η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει
μεγάλη πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση για τα 96 χρόνια από την
ίδρυση του ΚΚΕ.


ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑΦΡΟ 66


Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Λουδία και την Τάφρο 66 
Πρωτοβουλία των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών Πέλλας και Ημαθίας, με τη συμμετοχή στελεχών του Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη και τη συμμετοχή τοπικών πολιτικών και παραγωγικών φορέων Ημαθίας και Πέλλας πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Κρύας Βρύσης. Στη σύσκεψη, με θέμα την αντιμετώπιση των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων του ποταμού Λουδία και τη γενικότερη επίλυση του ζητήματος του καθαρισμού του Λουδία και της Τάφρου 66 που επηρεάζει άμεσα και, με δυσμενείς συνέπειες, γεωργικές εκτάσεις σε Ημαθία και Πέλλα συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εκπροσωπώντας τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. 

Αρχικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες πλημμύρες του ποταμού Λουδία λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών και τη διοχέτευση των υδάτων και λυμάτων στις παρακείμενες γεωργικές εκτάσεις σε Ημαθία και Πέλλα. Έπειτα, απαρίθμησε τα έργα πολιτικής προστασίας που υλοποιούνται στην Π.Ε. Πέλλας, με κορυφαίο την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αλμωπίας συνολικού προϋπολογισμού 10.800.000,00 € το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα και την προστασία των παρακείμενων περιοχών.

Ο κ. Θεοδωρίδης επισήμανε ότι ο καθαρισμός του Λουδία και της Τάφρου 66 αποτελούν αλληλένδετα έργα και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ενιαία παρέμβαση ώστε να έχουν ανταποδοτικότητα και αναπτυξιακό χαρακτήρα για την εξωστρέφεια της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας. Άλλωστε, το έργο καθαρισμού του Λουδία και της Τάφρου 66 είναι έργο πολιτικής προστασίας, με έντονη περιβαλλοντική διάσταση που έχει συνέπεια και στην αγροτική οικονομία της ευρύτερης περιοχής Πέλλας και Ημαθίας. «Τα καθαρά νερά ισοδυναμούν με ποιοτικά προϊόντα – διατροφικά ασφαλή» ήταν μια χαρακτηριστική φράση του κ. Θεοδωρίδη δείχνοντας ότι η παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων εξαρτάται και από την ποιότητα των υδάτων κάτι που στον στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Ε. Πέλλας για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Επίσης, η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Π.Ε. Πέλλας για την αξιοποίηση του ποταμού Λουδία με την ανάπτυξη υποδομών έχει θετικό αντίκτυπο και στην αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή για εναλλακτικό τουρισμό δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην τοπική οικονομία.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί από τις ανεπαρκείς αντιπλημμυρικές και αποστραγγιστικές υποδομές και απευθύνθηκε σε κάθε αρμόδιο της περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης για την άμεση λήψη σωστικών μέτρων για τις πρόσφατες καταστροφές, παράλληλα με τις επιλογές μακροχρόνιου σχεδιασμού. Ο κ. Καλαϊτζίδης  συμφώνησε ότι η εξυγίανση της Τάφρου 66 είναι αλληλένδετη με την εξυγίανση του Λουδία συμπληρώνοντας ότι προέχει η προστασία του αγροτικού κόσμου και η πρόληψη και παράλληλα να αρχίσει άμεσα μακροχρόνιος σχεδιασμός. 

Τα στελέχη του Υπουργείου με επικεφαλή τον κ. Κοτσώνη άκουσαν τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων και ζήτησαν από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες να εκπονηθούν (ή αν υπάρχουν ήδη να σταλούν στο Υπουργείο) μελέτες με μακροχρόνιο ορίζοντα για την εξυγίανση του ποταμού Λουδία, της Τάφρου 66 και των παρακείμενων περιοχών.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, Πρόεδροι και εκπρόσωποι των έντεκα (11) Τ.Ο.Ε.Β. Ημαθίας, Πέλλας, εξέφρασαν την ανάγκη υλοποίησης συνολικού σχεδιασμού και πραγματοποίησης παρεμβάσεων για την επίλυση του προβλήματος που, κάθε φορά επιτείνεται λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις ιδιοκτησίες των αγροτών, έχοντας και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο τοπικό οικοσύστημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τις ενέργειες που έχουν γίνει  από την πλευρά της Π.Κ.Μ. και αφορούν την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Συγκεκριμένα, υπάρχει εγγεγραμμένο ποσό ύψους 300.000,00 € στον προϋπολογισμό του 2014 το οποίο προορίζεται για τον καθαρισμό της  κοίτης του Λουδία από την αρχή – σημείο μηδέν. Ταυτόχρονα καταβάλλονται προσπάθειες για την αύξηση του ποσού για το 2015 στο ύψος που απαιτείται όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης, ως Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Υπουργείου για τη συμμετοχή τους και υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και τις τεχνικές υπηρεσίες Ημαθίας και Πέλλας, θα προσπαθήσουν να εντάξουν στα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια συνολική αναπτυξιακή παρέμβαση για το Λουδία και την Τάφρο 66. 

Τα στελέχη του Υπουργείου και τα στελέχη των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας δεσμεύτηκαν για νέα συνεργασία την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να προωθήσουν τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισης των ζημιών και τη δρομολόγηση συγκεκριμένων μέτρων σχεδιασμού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Έργων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ6) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Αντώνης Κοτσώνης, ο Τεχνικός Σύμβουλος του Υπουργείου κ. Άνθιμος Σπυρίδης, το στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Μούκος, το στέλεχος του Υπουργείου κα. Μαρία Δουβίκα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Πέλλας κ. Κώστας Δεληγιαννίδης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Κρύα Βρύσης κ. Μιχάλης Παναγιωτίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Κώστας Ναλμπάντης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ημαθίας κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β. Κρύας Βρύσης κ. Θεόδωρος Σιδηρόπουλος και εκπρόσωποι από έντεκα (11) Τ.Ο.Ε.Β. και Γ.Ο.Ε.Β. των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Πέλλας αντίστοιχα, εκπρόσωποι του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Κρύας Βρύσης, υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, ο κ. Στέφανος Αργυράκης, Γεωλόγος – Τεχνικός Περιβάλλοντος και ο κ. Ιάκωβος Τσελίδης, Πολιτικός Μηχανικός.



ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟΥ


Αντικατάσταση Εντύπων Αδειών Οδήγησης Μοτοποδηλάτων

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ανακοινώνεται ότι τα έντυπα τω αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να αντικατασταθούν ή να ενσωματωθούν στις ήδη υπάρχουσες άδειες οδήγησης σύμφωνα με κοινοτικές οδηγίες μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2015.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, όσοι οδηγούν με έντυπο άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο.
 
Η αντικατάσταση του εντύπου της άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου μπορεί να γίνει και μετά τις 18-1-2015.

Οι κάτοχοι των παραπάνω αδειών οδήγησης οφείλουν, εφόσον επιθυμούν να οδηγούν μοτοποδήλατο μετά τις 18-1-2015, να αντικαταστήσουν το έντυπο της άδειας οδήγησής τους, απευθυνόμενοι στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών του τόπου κατοικίας τους ή σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.
 

Εξυπακούεται ότι κάτοχος άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) δεν υποχρεούται να προβεί στην παραπάνω αντικατάσταση, εφόσον κατέχει άδεια οδήγησης των κατηγοριών Α1 ή Α2 ή Α. 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΒΕΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ



 Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 5.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.) Ν. Πέλλας σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. θα υλοποιήσει σεμινάριο Τεχνικών  Ασφαλείας Γ΄ Κατηγορίας.
 Ο Νόμος 3850/2010 παρέχει την δυνατότητα και σε εργοδότες επιχειρήσεων που ανήκουν στην Β' και Γ΄ Κατηγόρια επικινδυνότητας να αναλαμβάνουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφάλειας στην επιχείρησή τους, εφόσον έχουν τα κατάλληλα προσόντα.
Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μελλοντικά το σεμινάριο να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Ν. Πέλλας  Πέλλης 11 καθημερινά από τις  11.00 – 13.00 μ.μ.  και στο τηλέφωνο 2381027367.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


    ΤΟΔΙΤΣΚΑΣ Γ.                                   ΓΑΛΑΝΟΣ Π.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΜΑΧΩΝ"




Ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων-κατοίκων των Προμάχων, συναισθανόμενοι την βαθιά ύφεση που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση η οποία μαστίζει την χώρα μας και την Αλμωπία  τα τελευταία χρόνια, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και να αναλάβει δράση, με σκοπό να μπορέσει να απαλύνει και να εξουδετερώσει την ανέχεια στην οποία έχουν περιέλθει ορισμένοι συμπολίτες μας. 

Έτσι δημιούργησαν την  Κοινωνική αλληλεγγύη Προμάχων μέσω του διαδικτύου και ύστερα από σειρά συγκεντρώσεων, αποφασίστηκε να αναληφθούν πρωτοβουλίες με σκοπό τη συγκέντρωση, την αποθήκευση και την διανομή απαραίτητων αγαθών (τρόφιμα μακράς διάρκειας,είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, βιβλία κ.α.) σε συνανθρώπους μας που τα έχουνε ανάγκη....

Κατόπιν επαφών λοιπόν με επαγγελματίες του χωριού, τοποθετήθηκαν σε κεντρικά και περιφερειακά καταστήματα, ειδικά κουτιά-καλάθια αγάπης, όπου θα μπορούν όσοι το επιθυμούν να συνδράμουν την αξιόλογη και φιλανθρωπική αυτή κίνηση.
Όπως τονίζουν τα μέλη της ομάδας "σε κανέναν μας δεν περισσεύουν, αλλά θα μπορούσαμε έστω ένα πακέτο μακαρόνια, ένα κουτί γάλα, ή κάποιο ρούχο ή παιχνίδι ή βιβλίο που τό'χουμε στο ράφι, να το προσφέρουμε σε κάποιους συνανθρώπους μας, που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα".


Όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν, θα μπορούν να τοποθετούν και να καταθέτουν την αγάπη τους στα ειδικά κουτιά που βρίσκονται στα Παντοπωλεία:

 Άννα Δ. Βέσκου
Δήμητρα Πουσίνη
Κούλα Πουσίνη
Χρήστος Τασιόλας
Γιάννης Χατζής
Δήμητρα Χατζή

Ευχή όλων, τα επερχόμενα Χριστούγεννα να ανθίσει το χαμόγελο και η φάτνη του Θείου βρέφους να ζεστάνει τις καρδιές όλων.

Διαδικτυακός τόπος της ομάδας:


Τηλέφωνα επικοινωνίας μελών της ομάδας:
6932 964 859 - 6997 028 359 - 6972 311 930 - 6946 435 881

ΑΝΝΑ Δ. ΒΕΣΚΟΥ Παντοπωλείο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣ Παντοπωλείο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΖΗ Παντοπωλείο


ΚΟΥΛΑ  ΠΟΥΣΙΝΗ Παντοπωλείο


ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΣΙΟΛΑΣ Σούπερ μάρκετ


ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΟΥΣΙΝΗ Παντοπωλείο

"ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΗ" ΦΑΣΟΛΑΔΑ

Το εθνικό μας φαγητό είναι πιο νόστιμο όταν είναι «πειραγμένο»
Το εθνικό μας φαγητό είναι πιο νόστιμο όταν είναι «πειραγμένο»
Θεωρείται μια από τις καλύτερες σούπες στον κόσμο και παγκόσμια τιμούν την φασολάδα. Εμείς καμμιά φορά την υποτιμούμε και αποκαλείται εθνικό φαγητό λόγω φτώχειας, υποτίθεται. Στο Μεξικό την κάνουν τσίλι, με κιμά, και την μεταμόρφωσαν σε παγκόσμιο έδεσμα.
Συνταγή για μια ταπεινή αλλά «πειραγμένη» φασολάδα
  • 400 γραμμάρια φασόλια ξερά με ονομασία προέλευσης
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι σέλινο βιολογικό, να μοσχοβολάει
  • 1 μύτη της κουταλιάς μπούκοβο
  • 1/2 πιπερίτσα τσίλι κόκκινης
  • Σάλτσα τομάτας
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Μουσκέψτε τα φασόλια από νωρίς το βράδυ σε κρύο νερό και αφήστε τα
  • Βάλτε τα σε χύτρα ταχύτητας με κρύο νερό να βράσουν
  • Κρεμμύδι, καρότα, σέλινο σε κύβους
  • Σάλτσα τομάτας
  • Αλάτι
  • Τα καυτερά υλικά
  • Και στη φωτιά για 40 λεπτά το πολύ
  • Συμβουλή: Μη ρίξετε ελαιόλαδο στη χύτρα
  • Ρίξτε το όταν βγάλετε τη χύτρα από τη φωτιά
  • Ξαναβάλτε τη χύτρα για 1 λεπτό στη φωτιά να ενσωματωθεί στο φαγητό σας
Βέβαια η μεξικάνικη συνταγή δεν είναι άσχημη. Ονομάζεται chili con carne και έχει φασόλια ξερά με κιμά συν όλες τις καυτερές πιπεριές του Μεξικού μαζεμένες σε ένα πιάτο. Τρως και ψήνεσαι ολόκληρος. Απόλαυση!

"Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ": ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ STEPHEN KING

Το ολοκαίνουργιο βιβλίο του Stephen King «Ο κύριος Μερσέντες» καταφθάνει στην Αθήνα
Oι εκδόσεις BELL υποδέχονται το νέο, πολυαναμενόμενο βιβλίο του Stephen King «Ο κύριος Μερσέντες» και προσκαλούν όλους τους βιβλιόφιλους και θαυμαστές του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, στις 11 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», σε ένα μεγάλο πάρτι με τον Αthens Rock FM.
Τον ρυθμό της βραδιάς, σε live αναμετάδοση από τον Rock FM, θα δώσει ο γνωστός παραγωγός Γιώργος Μελισσινός, με μουσική εμπνευσμένη από τα βιβλία του Stephen King. Στις 12 τα μεσάνυχτα ακριβώς θα ξεκινήσει η προπώληση του βιβλίου και οι πρώτοι 200 θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα από τα 200 μοναδικά συλλεκτικά αριθμημένα βιβλία.
Για τον Stephen King θα μιλήσουν ο γνωστός συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος, ο συγγραφέας και fan του «Βασιλιά» Γιώργος Γιώτσας και ο συγγραφέας και κριτικός μουσικής Τάκης Κρεμμυδιώτης.
Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου
Είναι ένα κρύο, μουντό ξημέρωμα σε μια χτυπημένη από την οικονομική κρίση πόλη της Αμερικής. Εκατοντάδες άνεργοι σχηματίζουν ουρές περιμένοντας να ανοίξουν οι πύλες μιας Ημερίδας Εύρεσης Εργασίας. Ξάφνου, μέσα από την ομίχλη προβάλλει ένα αυτοκίνητο. Ένας μοναχικός οδηγός θερίζει το πλήθος των ανέργων με μια κλεμμένη Μερσέντες, κι αφού σπείρει τον θάνατο εξαφανίζεται.
Μήνες αργότερα, ο Μπιλ Χότζες, πρώην αστυνομικός, λαμβάνει μια επιστολή που τον συγκλονίζει και τον βγάζει από τη μίζερη απραξία του συνταξιούχου. Ο αποστολέας αναλαμβάνει την ευθύνη για το μακελειό με τη Μερσέντες. Και προκαλεί τον Χότζες να τον βρει πριν κάνει το επόμενο βήμα του…
Ο κύριος Μερσέντες ετοιμάζεται να νιώσει ξανά την ανυπέρβλητη έξαψη που του χαρίζει ο θάνατος των άλλων. Αλλά αυτή τη φορά έχει στο μυαλό του κάτι πολύ μεγάλο. Κάτι που θα στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Εκτός κι αν ο Χότζες καταφέρει να τον σταματήσει…
Ο μεγάλος Στίβεν Κίνγκ σε ένα διαφορετικό βιβλίο, όπου ο τρόμος είναι απτός και το πιο σκοτεινό κακό φωλιάζει μέσα στην ίδια την ανθρώπινη ψυχή…
Κριτικές
«Στο μεγαλύτερό του μέρος το βιβλίο είναι αμείλικτο και ανελέητο, και το πιο τρομακτικό κομμάτι απ’ όλα είναι το πόσο πιθανό είναι όλο αυτό το σενάριο», Miami Herald
«Ενα πολύ σκοτεινό μυστήριο το οποίο ποτέ δεν κλείνει την πόρτα στην αγάπη, στην απώλεια και, πιθανώς, στη λύτρωση», Cleveland Plain Dealer
«Ο Χάρτσφιλντ... μοιάζει πολύ στον Νόρμαν Μπέιτς από το "Ψυχώ"... Μπορείτε να τον προσθέσετε στη λίστα με τους κορυφαίους κακούς του Κινγκ...», Boston Herald
«Ο κύριος Μερσέντες» κυκλοφορεί στις 6 Δεκεμβρίου 2014.  


ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ

Η απλή άσκηση που δείχνει αν υπάρχει πιθανότητα να πεθάνει κανείς τα επόμενα έξι χρόνια [εικόνα & βίντεο]

Μπορεί κανείς να προβλέψει το πόσα χρόνια θα ζήσει κάνοντας μια απλή άσκηση γυμναστικής; Μια ομάδα γιατρών υποστηρίζει πως ναι.
Η άσκηση αυτή... βαθμολογείται ανάλογα με το πόσο καλά τα καταφέρνουν όσοι την κάνουν. Σύμφωνα με την ιατρική ομάδα που την ανέπτυξε, όσοι συγκεντρώνουν από 3 έως 7,5 βαθμούς (στην κλίμακα του 10) έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, σε σχέση με όσους συγκεντρώνουν πάνω από οκτώ βαθμούς
Για να διαπιστώσει, λοιπόν, κανείς το αν διατρέχει κίνδυνο να πεθάνει μέσα στα επόμενα έξι χρόνια πρέπει να κάνει την εξής πολύ απλή άσκηση: Να καθίσει στο πάτωμα σταυροπόδι και να σηκωθεί χωρίς να χρησιμοποιήσει κανένα άλλο μέλος του σώματός του ή άλλη βοήθεια. Ούτε χέρια στα γόνατα ή στο πάτωμα, ούτε και να στηριχτεί κάπου. Κάθε φορά που κάποιος (σε κάθε στάδιο της άσκησης) στηρίζεται από κάπου αλλού, χάνει έναν πόντο, ενώ σε περίπτωση που χάσει την ισορροπία του χάνει μισό πόντο.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΡΙΑΛΙΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΒΛΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ

Ομογενείς μαζεύουν υπογραφές για να σταματήσει το ριάλιτι που τους δείχνει βλάχους και βάρβαρους [βίντεο]


Ξεκινάει στο MTV το αμερικανικό ριάλιτι με Έλληνες ομογενείς και πριν καν βγει στον αέρα έχουν αρχίσει οι αντιδράσεις. Το ριάλιτι λέγεται «Growing Up Greek» και δείχνει τη ζωή σε κοινότητα ομογενών στο Tarpon Springs της Φλόριντα.
Η αντίδραση μέρους της ομογένειας ήταν άμεση και μαζεύουν υπογραφές για να ακυρωθεί η προβολή ή να γυριστεί ξανά ώστε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όπως αναφέρουν στην πλατφόρμα των υπογραφών, το ριάλιτι είναι προσβλητικό, δεν ανταποκρίνεται στον τρόπο που μεγαλώνεις «ελληνικά» και έχουν προσπαθήσει σκληρά για μην υπάρχουν αυτά τα στερεότυπα.
Το ριάλιτι δείχνει τους ομογενείς να χορεύουν στα μπουζούκια, να βρίζουν σαν βλάχοι, να είναι αμαθείς κ.λπ. Γράφουν στο μήνυμα της πλατφόρμας συλλογής υπογραφών που έχει τίτλο «Ακυρώστε το σόου ή ξαναγράψτε την αλήθεια»:
"Growing up Greek " is a gross misrepresentation of what it means to Grow up Greek.  What makes us Greek is PRIDE. Pride for our faith, family and each other.  This show lessens us to look like Jersey Shore!  We have worked hard to not have that stereotype.  We are an ethnicity strong in family and Orthodoxy.    This show is NOT who we are and we are embarrased.
Δείτε το τρέιλερ του ριάλιτι:

ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ - ΠΟΙΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΘΡΑΥΣΗ

Οργιάζει το εμπόριο παράνομων τσιγάρων στην Ελλάδα -Ποιες μάρκες κάνουν θραύση... λαθραία [λίστα]
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της εταιρείας AC NIELSEN, το φαινόμενο της εμπορίας παράνομων τσιγάρων έφτασε το 20,8% το Νοέμβριο του 2014  από το 19,5% του Νοεμβρίου 2013. 
Η έρευνα διεξήχθη σε 20 ελληνικές πόλεις με την μέθοδο της συλλογής χρησιμοποιημένων πακέτων. Από τα εύρηματα της έρευνας προκύπτει ότι το παράνομο εμπόριο τσιγάρων εξακολουθεί να αυξάνεται στην Αθήνα, το Περιστέρι, τη Λάρισα, τον Βόλο, το Ηράκλειο, την Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. 
Πρόκειται για τσιγάρα που παράγονται αποκλειστικά για παράνομη διακίνηση με ονομασίες όπως :
  • Royal, 
  • Golden Mount,
  •  Raquel, 
  • 777 
  •  RGD. 
Στην χώρα μας έχουν καταναλωθεί , για το 2013, 3,9 δις παράνομα τσιγάρα τα οποία υπολογίζεται ότι στέρησαν τα δημόσια ταμεία από έσοδα περίπου 565 εκατ. ευρώ αλλά και χιλιάδες θέσεις εργασίας από τον κλάδο.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

SUNLIGHT RECYCLING: Η ΠΛΕΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΩΝ ΜΟΛΥΒΔΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

SUNLIGHT Recycling: Η πιο σύγχρονη -μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ευρώπη ανοίγει στην Κομοτηνή
Στον αντίποδα της «αποβιομηχανοποίησης» της χώρας λόγω της κρίσης, η SUNLIGHT Recycling –συμφερόντων Πάνου Γερμανού - ξεκινά τη λειτουργία της και αποτελεί την πλέον σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου στην Ευρώπη, συνολικής επένδυσης ύψους €31 εκατ.
Η νέα εργοστασιακή μονάδα, υλοποιείται σε έκταση 42 στρεμμάτων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και αποτελεί επιχειρηματική εξέλιξη της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ, παράγοντας αξία για την εταιρεία και την εγχώρια οικονομία και δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, όπως:  τη δημιουργία 50 νέων θέσεων εργασίας, συμβολή στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της χώρας, μείωση εκροής συναλλάγματος από τη χώρα κατά €40 εκατ., και τέλος δημιουργώντας ως σημείο αναφοράς για τη χώρα το πιο σύγχρονο ανακυκλωτήριο μολύβδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Με δυνατότητα ανακύκλωσης 30.000 τόνων χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως, η SUNLIGHT Recycling, αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ελλάδα και την πιο σύγχρονη τεχνολογικά και περιβαλλοντικά μονάδα στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, μέσα από τη νέα μονάδα επιτυγχάνεται η συλλογή και συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου, η ανακύκλωσή τους με βάση διεθνή πρότυπα ποιότητας και η μελλοντική αξιοποίησή τους από τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT για την παραγωγή νέων μπαταριών στην Ελλάδα.
Για την υλοποίηση της νέας μονάδας η SUNLIGHT Recycling, σύναψε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Engitec, η οποία αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην κατασκευή ανακυκλωτηρίων µολύβδου. Η συνεργασία αυτή εξασφαλίζει ασυναγώνιστη ποιότητα τόσο στο σχεδιασμό της μονάδας και στην κατασκευή του εξοπλισμού, όσο και στις ανακτώµενες ύλες. Χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία αιχµής έχει διαμορφωθεί κατάλληλα η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου, διασφαλίζοντας κορυφαίες περιβαλλοντικές επιδόσεις.
Συγκεκριμένα:
  • Μηδενική απόρριψη υγρών αποβλήτων στο περιβάλλον, μέσω της πλήρους ανακύκλωσης εντός του εργοστασίου
  • Μηδενικά όξινα απόβλητα
  • Μηδενική αέρια ρύπανση
  • Εφαρμογή των «Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών» με στόχο τη μέγιστη συγκράτηση στερεού αποβλήτου (σκωρίας).
  • Δραστική μείωση εκπομπών μολύβδου και ανάκτηση μεταλλικών στοιχείων, μέσω  εγκατάστασης της πλέον σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (αποκονίωσης).
Η νέα επένδυση της SUNLIGHT, στον τομέα της ανακύκλωσης, συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη των καθορισμένων περιβαλλοντικών στόχων της Ελλάδας κι ενδυναμώνει την εγχώρια προστιθέμενη αξία, προάγοντας την εξωστρέφεια της χώρας. Παράλληλα, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και μειώνει σημαντικά την ποσότητα εισαγόμενου μολύβδου από την Ελλάδα, συμβάλλοντας στη μείωση της εκροής συναλλάγματος κατά €40 εκατ.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μέσα από τη λειτουργία της νέας μονάδας, ενισχύεται η  περιοχή της Κομοτηνής που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από ραγδαία αποβιομηχάνιση. Ενδεικτικά μέχρι το 2001 λειτουργούσαν στην περιοχή περίπου 100 εργοστάσια, ενώ σήμερα λειτουργούν λιγότερες από δέκα βιομηχανικές μονάδες. Με το άνοιγμα του νέου εργοστασίου από τη SUNLIGHT RECYCLING δημιουργούνται θέσεις εργασίες για 50 οικογένειες και δίνεται μία σοβαρή «ένεση επιχειρηματικότητας» στην περιοχή.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Βασίλης Μπίλλης δήλωσε: «Η SUNLIGHT Recycling αποτελεί ένα ελληνικό μοντέλο μοναδικού συνδυασμού επιχειρηματικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσω της SUNLIGHT Recycling καθετοποιούμε πλήρως την παραγωγική μας διαδικασία και γινόμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί στη διεθνή αγορά όπου διεκδικούμε μεγάλα μερίδια. Η νέα μονάδα αποτελεί στρατηγική επένδυση με πολλαπλά οφέλη για το σύνολο της χώρας, καθώς δημιουργεί υπεροχή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, συμβάλλει στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της Ελλάδας και στη μείωση των εκροών συναλλάγματος κατά €40 εκατ., ενώ δημιουργεί 50 νέες θέσεις εργασίας σε μια περιοχή με πολύ υψηλό δείκτη ανεργίας.»


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

"KEEP THE MERRY-DUMP THE MYTH" : ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΘΕΪΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Νέα πρόκληση των άθεων στις ΗΠΑ πριν από τα Χριστούγεννα! Αποκαλούν παραμύθια τη γέννηση του Θεανθρώπου (ΦΩΤΟ)
Του Μανώλη Κείου
Νέα σοβαρότατη πρόκληση από τους άθεους στις ΗΠΑ. Μετά την προπερσινή εμετική αφίσα που αποκαλούσε μύθο τα Χριστούγεννα,αλλά και την περσινή καμπάνια με πινακίδες που έλεγαν "Ποιος χρειάζεται τον Χριστό κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων;" .φέτος επανέρχονται με νέα...καμπάνια με πινακίδες που γράφουν "Αγαπητέ Σάντα, το μόνο που θέλω για τα Χριστούγεννα είναι να παρακάμψετε την εκκλησία! Είμαι πολύ μεγάλη για παραμύθια "...

Βρήκαν την συνταγή οι άθεοι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πλέον κάθε χρόνο οι προκλήσεις πριν από τα Χριστούγεννα έγιναν θεσμός. Και μάλιστα φαίνεται πως από πίσω τους είναι ισχυρά κεφάλαια αφού οι καμπάνιες είναι πολυδάπανες. Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα Χριστούγεννα έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει στις ΗΠΑ η αφίσα αθεϊστών στους δρόμους της Νέας Υόρκης, που ανέβασε η αθεϊστική οργάνωση «American Atheists» σε κτίριο της Times Square και η οποία«έπαιζε» με την ευχή «merry christmas» λέγοντας: «Keep the merry» («Κρατήστε το εύθυμο») με μια εικόνα του Άη Βασίλη, ενώ ακριβώς από κάτω έγραφε «Dump the myth» («πετάξτε τον μύθο») με τον Ιησού.
Οι νέες πινακίδες διαθέτουν μια εικόνα ενός νεαρού κοριτσιού που γράφει ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη, το οποίο έχει ως εξής: «Αγαπητέ Σάντα, το μόνο που θέλω για τα Χριστούγεννα είναι να παρακάμψετε την εκκλησία. Είμαι πολύ μεγάλη για παραμύθια!».
Οι πινακίδες έχουν εμφανιστεί ήδη σε περιοχές όπως το Μέμφις, το Νάσβιλ, το Σαιντ Λούις και το Φορτ Σμιθ του Αρκάνσας, ενώ αντίστοιχες πινακίδες υπάρχουν και στο Μιλγουόκι. Έχουν τοποθετηθεί σε κατοικημένες περιοχές κοντά σε σχολεία και εκκλησίες, που σηματοδοτεί μια αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες εκστρατείες, οι οποίες είχαν επικεντρωθεί στα αστικά κέντρα όπως στη Νέα Υόρκη.


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

"ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ «ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ» ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ" - ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ


ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ «ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ» ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

      Όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τόσο κάποια πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ τρίβουν τα χέρια τους. Ναι αυτοί είναι που χαίρονται περισσότερο και από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το γιατί απαντάται εύκολα. Διότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισέρχονται μόνο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στελέχη, αλλά και πολλοί συνδικαλιστές και κομμοτικά στελέχη τα οποία γνωρίζουν καλά τα κατατόπια εντός των Υπουργείων, αλλά κυρίως το πως θα κινηθούν εντός αυτών, σε περίπτωση που εκλεγεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επικείμενες εκλογές.
      Το φαγοπότι για τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει πάλι με το καλημέρα, ενώ ο Ελληνικός λαός θα χαίρεται που τιμώρησε τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως και την επιλογή του σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο θα είναι όμως το λάθος όσων ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ; Μα φυσικά ότι δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά το «μεταλλαγμένο» ΣΥΡΙΖΑ με αρκετή δόση ΠΑΣΟΚ.
      Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν για την «εισβολή» πρώην ΠΑΣΟΚΩΝ στο κόμμα τους, καθώς είναι σίγουρό ότι οι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ έχουν «εμπειρία» όχι μόνο στο δούναι αλλά και στο λαβείν, εμπειρία άλλου τύπου θα έλεγαν κάποιοι.
      Έτσι, αν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν αγώνα να φτάσει το κόμμα τους στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, ανησυχούν ήδη για το ότι τις καλές θέσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ τις λαμβάνουν και πάλι ΠΑΣΟΚΟΙ φορώντας τον μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε οι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ είναι και η αιτία που από το 5% που είχε κάποτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτοξεύθηκε στο ποσοστό του 20%-25% περίπου.
      Όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι από εμάς, σε περίπτωση που οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και εκλεγεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το μόνο που θα αλλάξει είναι η εξωτερική πολιτική της χώρας με τις ακραίες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως η αναγνώριση των σκοπιανών, τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Θράκης (τι εννοούν δεν καταλαβαίνω καθώς γνωρίζω προσωπικά μουσουλμάνους Πομάκους που αισθάνονται πολύ περισσότερο Έλληνες από αρκετούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ) κλπ, σε καμία όμως περίπτωση δεν θα αλλάξει η οικονομική πολιτική της χώρας όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι αν και το γνωρίζουν.

      Πάντως ότι και αν συμβεί ένα είναι το σίγουρο, οι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ κάνουν και πάλι τα μαγικά τους λαμβάνοντας θέσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, το χειρότερο όμως θα είναι να επαναληφθούν από τα νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΠΑΣΟΚΟΥΣ τα πάρτι όπως αυτό με τα εξοπλιστικά προγράμματα κλπ, η διαφορά όμως είναι ότι αυτή την φορά στο τραπέζι των πάρτι θα τους έχει καλέσει ο Αλέξης !!!

ΠΥΡΕΤΟΣ «ΛΟΥΖΕΙ» ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥ


      Μετά τα προβλήματα της εξισωτικής αποζημίωσης που δυστυχώς παρέμειναν άλυτα για αρκετούς κτηνοτρόφους, καθώς οι κτηνοτρόφοι είδαν φέτος τους λογαριασμούς τους να ξεφουσκώνουν, ένα ακόμη πρόβλημα ήρθε να προστεθεί αυτό του βοσκότοπου.
      Ακόμη δεν έχει λυθεί σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους το πρόβλημα με το βοσκότοπο ενώ σύμφωνα με όσα ισχύουν οι κτηνοτρόφοι απειλούνται να χάσουν χρήματα από την μείωση των βοσκήσιμων εκτάσεων. Αν και οι Δήμοι έκαναν σωστά την δουλεία τους «σκόνταψε» το σύστημα, με αποτέλεσμα οι διαθέσιμοι βοσκότοποι να σημειώνουν μείωση, ενώ φέτος κάποιοι ανακάλυψαν ότι υπάρχουν δασικές εκτάσεις ενώ πριν ένα χρόνο δεν υπήρχαν.
     Η έλλειψη βοσκότοπων έχει κάνει αρκετούς κτηνοτρόφους να χάσουν τον ύπνο τους καθώς γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που μειωθεί η βοσκήσιμη έκταση τότε απειλούνται με μείωση στις αποζημιώσεις τους, κάτι που αυτόματα θα σημάνει και το τέλος των νέων κτηνοτρόφων που θέλουν να συνεχίσουν την άσκηση του επαγγέλματος.
      Χωρίς όμως βοσκότοπο, οι κτηνοτρόφοι δεν θα χάσουν μόνο χρήματα από τις αποζημιώσεις τους, αλλά θα ξοδέψουν και ακόμη περισσότερα προκειμένου να αγοράσουν ζωοτροφές για τα ζώα τους, πράγμα το οποίο θα εκτοξεύσει τα έξοδα τους και θα κάνει την ήδη δύσκολη ζωή τους ακόμη δυσκολότερη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
     Πολλά είναι βεβαίως και τα ερωτήματα τα οποία υποβάλλουν οι κτηνοτρόφοι, όπως: θα διορθωθούν τα λάθη με τους βοσκότοπους, τι θα γίνει με τον ορεινό κτηνοτρόφο, τι θα εισπράττει μετά την αναθεώρηση, πόσα στρέμματα θα χρειάζονται προκειμένου να ενεργοποιηθεί 1 ζωική μονάδα, πόσα εκτάρια υπάρχουν για ενεργοποίηση δικαιωμάτων, αρκούν ή όχι, τον ορισμό δάσους-βοσκότοπου ποιος τον εφηύρε ;   

     Σύσσωμος ο κτηνοτροφικός πληθυσμός θα πρέπει να ενεργοποιηθεί, προκειμένου το πρόβλημα του βοσκότοπου να λυθεί τώρα έτσι ώστε να μην χαθούν χρήματα από την Ευρωπαϊκή ενίσχυση για τον κλάδο της Ελληνικής κτηνοτροφίας και τις οικογένειες των Ελλήνων κτηνοτρόφων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
                                                                      

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ         
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ Θ. ΠΡΟΒΑΤΑΚΗ
      Το γραφείο μας με πολυετή πείρα αναλαμβάνει την ορθή σύνταξη ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ επί των ακινήτων σας.
Συγκεκριμένα:
- Συλλογή τίτλων ιδιοκτησίας
- Έλεγχος τίτλων ιδιοκτησίας
- Τακτοποίηση ιδιοκτησιακών προβλημάτων σε συνεργασία με συμβολαιογράφους
- Συμπλήρωση Δηλώσεων Κτηματολογίου

ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Για πληροφορίες στην Αριδαία, Δημοκρατίας 7 πάνω από τον ΤΟΞΙΔΗ ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:
Τηλ-Φαξ: 23840 21688  
Κιν. 6977 619250  Κιν. 6945 977321  και  
Whats Up: 6980 614800

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...