Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

....ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ (ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΙ) ΧΟΡΟΙ


Ανθελληνικό τραγούδι – Μπεγκάιτε Γκρτσι (Φύγετε Έλληνες)

Το Μπεγκάιτε Γκρτσι (Φυγέτε Έλληνες) η κατά άλλους Αλεξάντερ τσαρ Μακέντονσκι (Αλέξανδρος Βασιλιάς Μακεδόνων) είναι ίσως το ανθελληνικότερο και προσβλητικότερο τραγούδι που παίζεται από παραδοσιακές ορχήστρες στην Μακεδονία. Το ακούμε κυρίως σε πανηγύρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις συλλόγων. Παλαιότερα πιό σπάνια αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παίζεται πολύ συχνότερα διότι το θράσος των ορχηστρών και διοργανωτών έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Ένα τραγούδι που δεν γνωρίζουμε τον δημιουργό και φυσικά την χρονολογία δημιουργίας του. Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι στίχοι ήταν άλλοι και ότι αναφέρονταν για τους Τούρκους και όχι για τους Έλληνες. Τροποιήθηκαν όμως ώστε η εξυπηρετήσει την Ανθελληνική προπαγάνδα των Φιλοσκοπιανών. Είναι πολύ γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με την παράδοση …. για την αλλοίωση που έχει διαπραχτεί από τους «Σκοπιανούς» πάνω σε παραδοσιακά τραγούδια Ελλήνων Μακεδόνων και Βουλγάρων. Σε πολλά παραδοσιακά τραγούδια έχουν αλλαχτεί οι στίχοι και έχει αλλοιωθεί η μελωδία τους με σκοπό την οικειοποίηση τους .
Όποιον ηλικιωμένο και να ρωτήσεις δεν γνωρίζει το τραγούδι και φυσικά δεν είναι πουθενά καταγεγραμμένο ως τοπικό παραδοσιακό της Μακεδονίας.
Με πονηριά ενσωματώθηκαν οι στίχοι σε γνωστή μελωδία συρτού ώστε να πλασαριστεί πιο εύκολα στον κόσμο. Είναι γνωστό ότι όταν οι γείτονες θέλουν να περάσουν ένα τραγούδι στην Ελλάδα χρησιμοποιούν κυρίως ένα Μακεδονικό μας συρτό ή το πασίγνωστο πλέον Πουστσένο ώστε να αφομοιωθεί πιο εύκολα από τον κόσμο.
Δυστυχώς οι περισσότεροι μη γνωρίζοντας τους στίχους του συγκεκριμένου τραγουδιού το χορεύουν δίχως να γνωρίζουν το τι χορεύουν. Αυτό συμβαίνει γιατί η μελωδία είναι ευχάριστη και ο χορός συρτός κάτι που ενθουσιάζει και σηκώνει τον κόσμο να το χορέψει.
Δείτε λοιπόν τους στίχους μεταφρασμένους στα ελληνικά και βγάλτε τα συμπεράσματα…
338 π.χ, χρονιά της μάχης της Χαιρώνεια
ο Φίλιππος Βασιλιάς των Μακεδόνων στρατό καθοδηγούσε
στρατό Μακεδονικό εναντίων της Ελλάδας
οι Έλληνες κάνουν λάθος,σε ξένα μνήματα κλαίνε
με ξένο Βασιλιά χαίρονται.
η μητέρα η Μακεδονία, σε όλο τον κόσμο θα αποδείξει
ο Αλέξανδρος είναι ο Βασιλιάς των Μακεδόνων
χρόνια και αιώνες πέρασαν, αλλά οι Μακεδόνες ακόμα υπάρχουν
η αλήθεια θα νικήσει, ο κόσμος θα φωνάξει
Φύγετε Έλληνες λέτε ψέμματα
οι Έλληνες κάνουν λάθος, σε ξένα μνήματα κλαίνε, με ξένο Βασιλιά χαίρονται.
η μητέρα η Μακεδονία, σε όλο τον κόσμο θα αποδείξει
ο Αλέξανδρος είναι ο Βασιλιάς των Μακεδόνων




Παρακάτω, ακολουθεί  η αυθεντική μελωδία, που 
την πήραν οι Σκοπιανοί και πρόσθεσαν στίχους.




ΠΗΓΗ...https://grivanews.wordpress.com

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΑΛΜΩΠΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



Ο Αλμωπός πρωταθλητής!

Μετά από μία χρονιά γεμάτη επιτυχίες και δυνατές στιγμές, η ομάδα που εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή μας κατάκτησε την κορυφή. Με σεμνότητα και πάνω απ’ όλα μακριά από φαινόμενα βίας στα γήπεδα που αγωνίστηκε. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία και να ευχηθώ στον Αλμωπό να αγωνίζεται σύντομα εκεί που του αξίζει, στη Γ’ Εθνική κι ακόμα πιο ψηλά.

Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 1ης ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ Ε.Π. Ε.Β.Υ.Σ. ΤΟΥ Τ.Ε.Β.Α



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Συγχαίρω την Ομάδα Υλοποίησης για το έργο της που προσφέρει ανακούφιση σε περισσότερους από 7.000 συμπολίτες μας


Ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση υλοποίησης του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ) από την Κοινωνική Σύμπραξη Πέλλας με Επικεφαλής την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Στη συνάντηση αξιολόγησης της πορείας υλοποίησης που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη, παρουσία της Περιφερειακής Συμβούλου κας Μαρίας Ζωγράφου-Τσαντάκη, των Δημάρχων Έδεσσας και Αλμωπίας αντίστοιχα, κκ. Τάκη Γιάννου και Δημητρίου Μπίνου και του Αντιδημάρχου Αλμωπίας κ. Γιώργου Σαββίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τα μέλη της Ομάδας Υλοποίησης Έργου για την προσπάθειά τους και το τελικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές – στελέχη της Π.Ε. Πέλλας και, συγκεκριμένα, στην Υπεύθυνη Υλοποίησης, κα. Ελένη Καραντώνη, Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου και στα υπόλοιπα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας κκ. Ιωάννη Τσίκο, Αικατερίνη Καλαϊτζίδου και Αναστασία Μπιρόζη.

Μέσω του προγράμματος υποστηρίζονται περισσότεροι από 7.000 δικαιούχοι άποροι που διαμένουν στην Π.Ε. Πέλλας. Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται με απόλυτη διαφάνεια και άρτια οργάνωση η οποία διασφαλίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους και τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από το ΤΕΒΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης απευθύνει έκκληση σε φυσικά πρόσωπα, ιδιώτες, επιχειρηματίες, επιχειρήσεις και άλλους φορείς να στηρίξουν το πρόγραμμα με δωρεές οι οποίες θα προστεθούν στους πόρους που διαχειρίζεται το πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 23813 – 51209 και 23813 – 51386.


Ήδη η Ομάδα υλοποίησης έχει λάβει μία σημαντική δωρεά από ιδιώτη. Τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει η υλοποίηση της δεύτερης φάσης του προγράμματος. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2015-2020



     Το ΚΕΑ του Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας ως Πιστοποιημένος Φορέας Β’ ενημερώνει τους αγρότες – κτηνοτρόφους της Αλμωπίας που υποβάλλουν δήλωση ΟΣΔΕ  πως τις επόμενες  ημέρες  θα ξεκινήσει η έκδοση των οριστικών δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης 2015-2020 από τα γραφεία του Συνεταιρισμού στο 1ο χλμ Αριδαίας – Τσακώνων και στο νέο γραφείο στο κέντρο της Αριδαίας επί της οδού  Αθανασίου Διάκου και Πολυτεχνείου γωνία. Μετά την έκδοση των οριστικών γίνονται και οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων καθώς επίσης και η υποβολή της δήλωσης σας. 
     Την δήλωσή σας μπορείτε να την καταθέσετε στον Α.Φ.Ο.Σ Αλμωπίας χωρίς πληρωμή. Το ποσό θα κρατηθεί από την επιδότησή σας, χωρίς καμιά επιπλέον χρέωση.
Πληροφορίες στα τηλ. 23840.21380/23454
                                                                                 Για τον
                                                                        Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας
                                                                               « Η ΕΝΩΣΗ »
                                                                                         Ο
                                                                                  Πρόεδρος
                                                                       Μπερμπέρης Παντελής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΙΨΕΙΣ ΔΟΛΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ



Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας της Π.Ε. Πέλλας γίνεται γνωστό ότι ήδη ξεκίνησαν (04-04-2016) οι εναέριες ρίψεις δολωμάτων με εμβόλιο κατά της λύσσας για την ανοσοποίηση των άγριων ζώων.

Οι ρίψεις που θα διαρκέσουν ως και τις 10-04-2016 εστιάζονται σε μη κατοικημένες περιοχές.

Οδηγίες προφύλαξης αν βρείτε δόλωμα-εμβόλιο:

-Μη πιάνετε με γυμνά χέρια το δόλωμα.

-Χρησιμοποιήστε χοντρά πλαστικά γάντια και πλαστικές σακούλες.

-Ενημερώστε την κτηνιατρική υπηρεσία, σε περίπτωση που βρείτε δόλωμα-εμβόλιο.

Αν άτομο έρθει σε επαφή με δόλωμα-εμβόλιο, κίνδυνος υπάρχει όταν το υγρό της κάψουλας του εμβολίου έρθει σε επαφή με ανοιχτές ή μη καλά επουλωμένες πληγές και βλεννογόνους (μάτια, στόμα). Σε αυτήν την περίπτωση:

-Πλύνετε καλά με νερό και σαπούνι την περιοχή του δέρματος που ήρθε σε επαφή με το δόλωμα-εμβόλιο. Εφαρμόστε τοπικά οινόπνευμα ή ιώδιο. 

-Πλύνετε με άφθονο νερό τους βλεννογόνους.    

-Αν η επαφή ήταν επικίνδυνη με το δόλωμα-εμβόλιο, θα πρέπει άμεσα να απευθυνθείτε σε Μονάδα Υγείας και να ζητήσετε Ιατρική Βοήθεια μεταφέροντας και το δόλωμα-εμβόλιο αν είναι δυνατό, με όλες τις παραπάνω προφυλάξεις.  




ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «Σχεδιάζουμε το Πρόγραμμα CLLD (LEADER) 2014-2020 στην Πέλλα»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ) διοργανώνει την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 και ώρα 17:00 ενημερωτική εκδήλωση - διαβούλευση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο) στην Αριδαία, με θέμα: 
«Σχεδιάζουμε το Πρόγραμμα CLLD (LEADER) 
2014-2020 στην Πέλλα»

Στελέχη της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ θα παρουσιάσουν:
1. το πρόγραμμα CLLD στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα (στόχοι, μέτρα, δράσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, επιλέξιμες δαπάνες, κτλ),
2. την πρόταση του Τοπικού Προγράμματος που σχεδιάζεται για την Πέλλα
Η εκδήλωση έχει στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την υποβολή προτάσεων, απόψεων, ιδεών καθώς και την καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που σχεδιάζεται το νέο πρόγραμμα LEADER (CLLD 2014-2020). 


«Σχεδιάζουμε το Πρόγραμμα CLLD (LEADER) 
2014-2020 στην Πέλλα»

Πέμπτη 07/04/2016 Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, Αριδαία 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
17:00 Προσέλευση
17:10 Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη Θεόδωρο πρόεδρο Δ.Σ ΑΝ.ΠΕ
17:20 Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Μπίνο Δημήτριο
17:30 «Σχεδιάζοντας με βάση την εμπειρία ένα τοπικό πρόγραμμα “στα μέτρα” μας»
Εισηγητής: κ. Κιοσέογλου Ιορδάνης, Γενικός Διευθυντής
18:00 «Μαζί στο κατώφλι της Νέας Προγραμματιστικής Περιόδου 2014 – 2020. Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD 2014 – 2020)»
Εισηγητής: κ. Καλτσίδης Ιωάννης, Περιβαλλοντολόγος, Στέλεχος ΟΤΔ  
18:30 Συζήτηση, ερωτήσεις, τοποθετήσεις

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ «ΤΟ ΠΟΖΑΡ»



Αριδαία, 5/4/2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ «ΤΟ ΠΟΖΑΡ»

Στο Μόναχο της Γερμανίας ταξίδεψε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Διοργανωτής των εκδηλώσεων ήταν ο Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο, της Αντιπεριφέρειας Πέλλας και του Δήμου Αλμωπίας. Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «Το Πόζαρ».
Την Παρασκευή μετά την άφιξή του, ο Δήμαρχος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη επισκέφθηκαν την Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, με την οποία συζήτησαν ζητήματα που αφορούν στον απόδημο Ελληνισμό. Στο Μόναχο ζούνε 30.000 Έλληνες. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε ο διάλογος γύρω από τις εμπορικές δραστηριότητες Πέλλας – Μονάχου.
Το Σάββατο ήταν η κύρια μέρα των δραστηριοτήτων. Σε έκθεση που έλαβε χώρα στον χώρο των εκδηλώσεων, παρουσιάστηκαν τοπικά προϊόντα της περιοχής της Αλμωπίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου «Το Πόζαρ», καθώς επίσης και σχετικά έντυπα και βιβλία που αφορούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις δραστηριότητες της Περιοχή μας από την Π.Ε. Πέλλας. Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκαν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις όπου κυριάρχησε το Μακεδονικό στοιχείο και εξυψώθηκε η τοπική μας παράδοση σε συνάρτηση με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά η παρουσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου «Το Πόζαρ», χάρη στον οποίο χτύπησε δυνατά η καρδιά της Μακεδονίας στο Μόναχο και ξεσήκωσε όλους όσους έδωσαν το παρόν. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και συγκίνησαν με την παρουσία τους. Επιπλέον, χορούς από τη Μακεδονία παρουσίασε και ο Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων, σκορπώντας περηφάνια σε όλο τον κόσμο.
Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της επίσκεψης. Όπως δήλωσε, ως Έλληνες νιώθουμε την ανάγκη να αναδείξουμε την ιστορική συνέχεια των Μακεδόνων, καθώς επίσης και την οικονομία μέσω του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων. Επιπλέον, σημείωσε τον μεγάλο αγώνα των Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στο Μόναχο. Ταυτόχρονα, τόνισε την χαρά του που βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους από την περιοχή μας που πετυχαίνουν ως επαγγελματίες σε ένα ξένο περιβάλλον και έτσι γίνονται πρεσβευτές για τον τόπο μας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής, την Ελληνική αποστολή συνόδευε ο Πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας του Μονάχου και Δικηγόρος κ. Σπυρίδων Ξενάκης, ο οποίος συνέβαλε ουσιαστικά για να γνωρίσει η αποστολή την ιστορία, τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα της περιοχής.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκαν Έλληνες επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης στην πόλη Freising και στο Μόναχο, ενώ εκκλησιάστηκαν την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρως (Salvator) μαζί με τον κ. Ξενάκη.











ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...