Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο επίκεντρο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA 2019



Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
στο επίκεντρο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA 2019

          Με ένα διαδραστικό και πολυθεματικό περίπτερο, όπου αναδεικνύονται οι αυθεντικές εμπειρίες που βιώνει και οι δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεται ο επισκέπτης της Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχε και φέτος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA. Οι επισκέπτες του ιδιαίτερου αυτού περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα θεματικά της τουριστικά προϊόντα μέσα από οθόνες, ήχους και γεύσεις από πλήθος τοπικών προϊόντων που παρουσιάστηκαν σε περίοπτη θέση. Ο πολυποίκιλος τουριστικός χαρακτήρας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας προβλήθηκε με ιδιαίτερο τρόπο μέσω των επτά stands που φιλοξένησαν πλήθος δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.
          Η γωνιά του σκηνοθέτη στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το υπαίθριο σινεμά που κατασκευάστηκε στα πρότυπα των θερινών κινηματογράφων ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με την έναρξη λειτουργίας του γραφείου Film Office, καθώς η Περιφέρεια εισέρχεται δυναμικά στον επενδυτικό χάρτη για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών (κινηματογραφικών, τηλεοπτικών, διαφημιστικών κτλ).
          Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου παρουσιάστηκε το καινοτόμο επιμορφωτικό πρόγραμμα VR-Games-Lab: "3D παιχνίδια σοβαρού σκοπού για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση με τη χρήση Εικονικής Πραγματικότητας", υπό την αιγίδα του Film Office, προσφέροντας στους επισκέπτες την εντυπωσιακή εμπειρία του Εικονικού Μουσείου για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Παράλληλα, στελέχη της “Grow Greek Tourism online” της Google παρείχαν ενημέρωση σε φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού για ψηφιακά εργαλεία μάρκετινγκ, ενώ το Photo Booth που λειτουργούσε στο χώρο του περιπτέρου έδινε μια διασκεδαστική νότα στους επισκέπτες, οι οποίοι έβγαιναν προσωπικές φωτογραφίες, τις έπαιρναν εκτυπωμένες και τις ανέβαζαν άμεσα στα social media.
          Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση-παρουσίαση που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της PHILOXENIA σε συνεργασία με την Aegean Trails, την Outline Adventures και την AEGEAN με τίτλο “Aegean Trails - Region of Central Macedonia” και θέμα την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία, αναλύοντας τα οφέλη που μπορεί να φέρει στην περιοχή η ιδιαίτερα δυναμική αυτή μορφή θεματικού τουρισμού. Τα απαράμιλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Κεντρικής Μακεδονίας για ορεινή ποδηλασία, όπως οι βουνοπλαγιές του μυθικού Ολύμπου, το περιαστικό δάσος του Σεϊχ Σου δίπλα στην πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη και οι μοναδικές πιστοποιημένες διαδρομές στην ορεινή Χαλκιδική, την καθιστούν  κατάλληλο τόπο για δράσεις ορεινής ποδηλασίας, όπως τονίστηκε από τους Έλληνες και ξένους εισηγητές της εκδήλωσης.
          Ιδιαίτερη θέση στη φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του περιπτέρου. Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, και τοπικά εδέσματα και κρασιά από τον φορέα «Ωδή Αμφιπόλεως» και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας με εκδήλωση στην οποία προλόγισαν και χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας  Κωνσταντίνος Καλαιτζίδης και ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, ενώ ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας  Δημήτριος Μάντζιος αναφέρθηκε στις αυθεντικές γαστρονομικές διαδρομές της Ημαθίας. Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Δήμου Θερμαϊκού με  τοπικά εδέσματα και τοπικό κρασί και την αυλαία έκλεισε η εκδήλωση του Δήμου Νάουσας με τίτλο «Νάουσα – Πόλη Οίνου και Φιλοξενίας», όπου τοπικά παραδοσιακά συγκροτήματα αναβίωσαν τοπικά έθιμα με Γενίτσαρους και Μπούλες. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλαος Καρανικόλας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Νάουσας Θεοδώρα Μπαλτατζίδου.
          «Φέτος είναι για μας μια ξεχωριστή χρονιά για την προβολή του θεματικού τουρισμού, καθώς δημιουργούμε και προβάλλουμε καινούργια  θεματικά προϊόντα στον τουρισμό, όπως ο ποδηλατικός και ο κινηματογραφικός τουρισμός, σε συνεργασία πάντα με τοπικούς και όχι μόνο φορείς και επαγγελματίες. Η ίδρυση του νεοσύστατου γραφείου Film Office στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί την αιχμή της τουριστικής προβολής της περιοχής ως προορισμού για την προσέλκυση επενδύσεων από κινηματογραφικές, τηλεοπτικές, διαφημιστικές και άλλες οπτικοακουστικές παραγωγές και αυτό ακριβώς τονίζουμε και προβάλλουμε στην διεθνή έκθεση PHILOXENIA με ένα πολύ ιδιαίτερο και διαδραστικό περίπτερο. Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως στόχο το συντονισμό των υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της υλοποίησης διεθνών και εγχώριων οπτικοακουστικών παραγωγών, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας στην Περιφέρειά μας», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...