Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων & Εσωτερικών

Θέμα: Προβλήματα λειτουργίας των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου   Αλμωπίας στην ΠΕ Πέλλας

           Σοβαρές είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους οι περίπου 65 σχολικές μονάδες στο Δήμο Αλμωπίας της ΠΕ Πέλλας.
Σύμφωνα με δημόσια επιστολή του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αλμωπίας, δεν έχουν δοθεί καθόλου χρήματα, μέχρι σήμερα, για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Με αποτέλεσμα να εκκρεμούν: 
  • επισκευές σε  στέγες κτιρίων,  
  • αποκατάσταση τοίχων των σχολικών κτιρίων, που λόγω παλαιότητας και υγρασίας πέφτουν οι σοβάδες,
  • επιδιορθώσεις σε υδραυλικές εγκαταστάσεις σχολείων,
  • αλλαγές κουφωμάτων,
  • επιδιορθώσεις σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που αρκετές είναι παλιές, με αποτέλεσμα να κόβεται συχνά το ρεύμα
  • η συντήρηση των καυστήρων
Ενώ σε πολλά σχολεία το λίγο πετρέλαιο που είχαν σε απόθεμα έχει τελειώσει, τη στιγμή που η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες φτάνει τους 7 βαθμούς Κελσίου και στον ορεινό όγκο του Δήμου είναι πολύ πιο χαμηλή.
Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας, που διαχρονικά ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έχει σαν αποτέλεσμα και την ελλιπή συντήρηση των δημόσιων σχολείων, όπως και στην περίπτωση του Δήμου Αλμωπίας. Ευθύνες όμως έχει και η τοπική διοίκηση, που δεν διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους, από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση των σχολείων.
          
                                           ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί,

Ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τις αναγκαίες επισκευές, συντηρήσεις και λειτουργικές ανάγκες των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Αλμωπίας.
  

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ!

Καλλιτέχνες δημιουργούν απίστευτες εικόνες με ζωγραφική σώματος [εικόνες]

Η ζωγραφική σώματος είναι μια επίπονη, αλλά καταπληκτική διαδικασία με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, 3 καλλιτέχνες, ο Jean Paul Bourdier, η Alexa Meade και η Emma Hack, ενσωματώνοντας διάφορες τεχνικές με μοναδικούς τρόπους, συλλαμβάνουν όμορφες και ποιητικές εικόνες μετά την εφαρμογή του χρώματος στο δέρμα.
Βασισμένος στην Καλιφόρνια, ο φωτογράφος Jean-Paul Bourdier συνδυάζει την ανθρώπινη μορφή με τοπία για να δημιουργήσει ένα μοναδικό οπτικό συγχρονισμό. Η ζωγραφική στα σώματα, και η τοποθέτησή τους στο κάδρο των φωτογραφιών, ο Bourdier εξηγεί ότι, «στο αποτέλεσμα που προκύπτει από το κάθε εικαστικό του έργο, έχουν ληφθεί υπόψιν τα γεωμετρικά σχήματα που παράγονται από το ανθρώπινο σώμα γιατί είναι ένα καθοριστικό στοιχείο του “αρνητικού χώρου” - όχι δηλαδή το φόντο της φιγούρας και του πεδίου γύρω από αυτήν, αλλά ο χώρος που δημιουργεί την σύνθεση στην φωτογραφία.»
Ενσωματώνοντας την παραδοσιακή ζωγραφική, η Alexa Meade χρησιμοποιεί επίσης το μοναδικό καμβά του ανθρώπινου σώματος. Ζωγραφίζοντας απευθείας στο δέρμα, η Meade δημιουργεί εντελώς ασυνήθιστες οφθαλμαπάτες. Το καμουφλάζ των σωμάτων στο φόντο, η Meade δημιουργεί εικόνες οπτικά ελκυστικές που μπερδεύουν τα 3D και τα 2D επίπεδα.
Βασισμένη στην Αυστραλία, η Emma Hack συνδυάζει τη ζωγραφική σε καμβά, τη ζωγραφική σώματος και την φωτογραφία. Τα έργα της Hack ενσωματώνει την πλούσια οπτική αφήγηση με τον μαγικό ρεαλισμό. Επίσης την ενδιαφέρει και η ιδέα του καμουφλάζ, η Hack χρειάζεται περίπου 19 ώρες ζωγραφικής πάνω στον καμβά, και στη συνέχεια, περίπου 8 με 15 ώρες ζωγραφικής πάνω στο σώμα. Η επίπονη διαδικασία είναι χρονοβόρα, αλλά τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.
  • Jean Paul Bourdier







  • Alexa Meade






  • Emma Hack


ΕΝΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ, ΠΛΑΤΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΟ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Αδιανόητο τι κρύβεται μέσα στα ηλεκτρονικά σκουπίδια μας: Ένας ολόκληρος θησαυρός από χρυσό, πλατίνα και σελήνιο

Ο πλανήτης ασφυκτιά κάτω από τεράστια, ολοένα διογκούμενα βουνά ψηφιακών σκουπιδιών – υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών – με πρώτη απ' όλες και πιο επιβαρυμένη περιβαλλοντικά την Ινδία: μόνο στην Μπανγκαλόρ παράγονται κάθε χρόνο 18.000 τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων, με τάση ετήσιας αύξησης της τάξης του 20%.
Και παρ' όλο που η ινδική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει από το 2010 την εισαγωγή ηλεκτρονικών αποβλήτων, δεκάδες χιλιάδες τόνοι εξακολουθούν να συσσωρεύονται κάθε χρόνο παράνομα στη χώρα.
Εκμεταλλευόμενοι τις περιστάσεις, δύο αδέλφια, οι Rohan και Nitin Gupta, συνειδητοποίησαν ότι δεν υπήρχε κανένας φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος διαχείρισης και επεξεργασίας των αποβλήτων.
Το 2007, λοιπόν, κάθισαν και κατέστρωσαν ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο είχε ως απτό αποτέλεσμα την ίδρυση της εταιρείας ανακύκλωσης Attero Recycling, η οποία μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια ύψους 6 εκ. δολαρίων.
Σήμερα, η Attero επεξεργάζεται περί τους 1000 τόνους ηλεκτρονικών σκουπιδιών το μήνα, τα οποία περισυλλέγει από 500 πόλεις της Ινδίας. Στόχος: η εξαγωγή των πολύτιμων μετάλλων (χρυσός, πλατίνα, σελήνιο) που περιέχονται στους υπολογιστές και σε άλλα ηλεκτρονικά μαραφέτια κι εν συνεχεία η επεξεργασία και ανακύκλωσή των υπολοίπων μερών.
Πλέον, τα ετήσια κέρδη της εταιρείας ανέρχονται στα 15 εκ. δολάρια, πόσο που ενδεχομένως να μην φαντάζει εντυπωσιακό, δεδομένου του όγκου των αποβλήτων σε Ινδία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο τα δύο αδέλφια έχουν ήδη να προσελκύουν την προσοχή πολλών χωρών: ήδη ετοιμάζουν ειδικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας στο Μεξικό και την Ιρλανδία.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΜΑΓΕΨΕ Ο ΜΠΟΜΠ ΝΤΙΛΑΝ ΣΤΟ ROYAL ALBERT HALL!

Η μεγάλη επιστροφή του Μπομπ Ντίλαν στο φημισμένο Royal Albert Hall -Μάγεψε στη συναυλία του [βίντεο]

Ο Μπόμπ Ντίλαν στο Royal Albert Hall. Να, μια φράση που έχει μπόλικο παρελθόν, εκτός από παρόν. Ο μεγάλος ρόκερ ξεκίνησε από χθες, το τριήμερο των εμφανίσεών του στον συγκεκριμένο εμβληματικό χώρο, ωστόσο όσοι (και ήταν πάρα πολλοί) τον απόλαυσαν, δεν ξέχασαν τις εμφανίσεις του τη δεκαετία του '60.
Το 1965 η συναυλία του έγινε ταινία με τον τίτλο «Don't Look Back». Μια χρονιά μετά, στο ακροατήριο βρίσκονται τα περιβόητα «Σκαθάρια» και τον χειροκροτούσαν ένθερμα, μαζί με όλο το κοινό. Ηταν η περίοδος που ο Ντίλαν εισήγαγε τον ηλεκτρικό ήχο του στο Λονδίνο.
Κάμποσες δεκαετίες μετά, ο 72χρονος -πλέον- ροκ σταρ, εμφανίστηκε χθες με μια διαφορετική και άκρως δελεαστική εκδοχή του. Αρκετά τραγούδια τα πήρε... πάνω του, με τη συνοδεία μόνο μιας κιθάρας, όπως το «Things have changed» που του έδωσε μια vintage χροιά. Τραγούδια από τον πρόσφατο του δίσκο «Tempest», αλλά και αρκετά παλαιότερα αποδόθηκαν με έναν αρκετά συναισθηματικό και εμπνευσμένο τρόπο, όπως γράφει ο Ντέιβιντ Λίστερ στον σημερινό «Independent». Το τελευταίο τραγούδι του set, το κράτησε για τον Τζον Λένον τραγουδώντας το «Roll on John».

ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΙΝΔΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ .

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί οι πυρηνικοί επιστήμονες της Ινδίας πεθαίνουν μυστηριωδώς – Ο κρυφός ρόλος των ΗΠΑ, Ισραήλ και Κίνας

Θορυβημένη είναι η επιστημονική κοινότητα της Ινδίας από τους ανεξήγητους θανάτους πυρηνικών επιστημόνων, οι οποίοι αποδίδονται μυστηριωδώς είτε σε αυτοκτονίες είτε σε σαμποτάζ.
Αχλή μυστηρίου όμως σκεπάζει και τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί για τη διαλεύκανση των περιστατικών: ασαφής καταγραφή, ελλιπείς πληροφορίες, αποσιώπησή τους από τα ΜΜΕ και αρχειοθέτησή τους με συνοπτικές διαδικασίες από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το Vice.com, τον προηγούμενο μήνα δύο υψηλά ιστάμενοι μηχανικοί (οι KK. Josh και Abhish Shivam), που εργάζονταν στο πρώτο πυρηνικό υποβρύχιο της Ινδίας, βρέθηκαν νεκροί σε γραμμές τρένου. Τα νεκρά τους σώματα απομακρύνθηκαν από περαστικούς εργάτες του σιδηρόδρομου, λίγο πριν διαμελιστούν από διερχόμενη αμαξοστοιχία. Πάνω τους δεν έφεραν κανένα σημάδι που να υποδεικνύει σωματική κακοποίηση, ενώ πηγές αναφέρουν ότι δηλητηριάστηκαν προτού τοποθετηθούν στο σημείο όπου βρέθηκαν, προκειμένου οι θάνατοί τους να μοιάζουν είτε ως ατυχήματα είτε ως αυτοκτονίες.
Μάλιστα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης περιέγραψαν το συμβάν ως υπόθεση ρουτίνας και δεν προχώρησαν σε περαιτέρω διερεύνησή του.
Πρόκειται για τον τελευταίο μιας μακράς λίστας ύποπτων θανάτων: όταν το πτώμα του πυρηνικού επιστήμονα Lokanathan Mahalingham ανακαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2009, καταχωρίσθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ως υπόθεση αυτοκτονίας και αποσιωπήθηκε από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ.
Πέντε χρόνια νωρίτερα, στο ίδιο δάσος όπου είχε βρεθεί το πτώμα του Mahalingham, ομάδα ενόπλων φέρεται να επιχείρησε να απαγάγει υψηλόβαθμο στέλεχος της NPC (Nuclear Power Corporation), δίχως όμως αποτέλεσμα.
Μερικές εβδομάδες πριν την επιχείρηση απαγωγής, ένας άλλος εργαζόμενος της NPC, ο Ravi Mule, είχε πέσει θύμα δολοφονίας, με την αστυνομία να μην προχωρά στη διερεύνηση της υπόθεσης, αφήνοντας ουσιαστικά στην οικογένειά του τη διαλεύκανση του εγκλήματος.
Τον Απρίλιο του 2011, όταν βρέθηκε ένα άλλο πτώμα, εκείνο του επιστήμονα Uma Rao, οι ειδικοί επιθεωρητές και οι αρχές απέδωσαν το θάνατό του σε αυτοκτονία, με την οικογένειά του όμως να εγείρει ενστάσεις για την αιτιολόγηση.
Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Madhav Nalapat, ένας από τους ελάχιστους στην Ινδία που διερευνούν τις μυστηριώδεις συνθήκες θανάτων πυρηνικών επιστημόνων, το θέμα στοιχειώνει την ινδική κοινωνία εδώ και μία δεκαετία και καμία επίσημη αρχή δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της εις βάθος διερεύνησης.
Πράγματι, μία υπόθεση που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων, εκτενείς καλύψεις των συμβάντων από τα ΜΜΕ και υποχρεωτική κινητοποίηση των αρχών, στην Ινδία αποσιωπάται εξακολουθητικά.
Αυτή η στάση αδράνειας του επίσημου κράτους και της αστυνομίας έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης: κάποιοι κάνουν λόγο ακόμη και για συνωμοσιακές πρακτικές που στόχο έχουν την αποσταθεροποίηση και την υπονόμευση την ανοδικής πορείας της Ινδίας στον τομέα της πυρηνικής τεχνολογίας.
Σε τέτοιου είδους κίνητρα αποδίδουν και τη βύθιση του INS Sindhurakshak – υποβρυχίου σταθμευμένου στη Βομβάη – τον περασμένο Αύγουστο, ενώ ολοένα και εντονότερα προβάλλεται το επιχείρημα ότι πίσω από αυτές τις ενέργειες κρύβεται η CIA.
Το πιο σκανδαλώδες στοιχείο όμως στην υπόθεση είναι η ομοιότητά της με ανάλογα περιστατικά που σημειώθηκαν στους κόλπους της κοινότητας πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν: πέντε άνθρωποι άμεσα συνδεδεμένοι με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχουν αποτελέσει στόχους βομβιστικών επιθέσεων που επέφεραν το θάνατό τους.
Αν υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων – της Ινδίας και του Ιράν – αυτή αφορά στη στάση των κρατών: σε αντίθεση με τους Ινδούς, οι Ιρανοί καταλογίζουν ανοικτά ευθύνες στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ παρουσιάζονται περισσότερο κινητικοί ως προς την διεξαγωγή ερευνών διαλεύκανσης των συνθηκών και κινήτρων των δολοφονικών αποπειρών.
Κάποιοι βλέπουν πίσω από τις υποθέσεις στην Ινδία κινεζικούς δακτύλους: είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι η Κίνα βρίσκεται σε ευθύ ανταγωνισμό με την Ινδία.
Το πιο σκανδαλώδες όμως είναι η στάση της Ινδικής κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο ακολουθεί μία πολιτική της αποσιώπησης, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη κανένα μέτρο προστασίας των εργαζομένων σε ευαίσθητα πόστα στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΟΖΑΡΕΙ ΜΕ ΓΟΥΝΑ, ΣΤΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΑ.

Σοκάρουν οι φωτογραφίες αρχιμανδρίτη της Πελοποννήσου ο οποίος ποζάρει στο φακό ντυμένος πολύ προκλητικά με γούνα, στρας και μάσκαρα.

Πρόκειται για κληρικό ο οποίος φέρεται να είναι πνευματικό παιδί του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου συνεπώς υπάγεται στο Νέο ημερολόγιο και δεν είναι Παλαιοημερολογίτης, όπως αναφέρει το μπλογκ dagonei.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΜΙΑ ΛΙΒΡΑ ΚΡΕΑΣ.

Μια λίβρα κρέας
Δεν μπορείς να δώσεις ότι θέλεις εσύ. Η συμφωνία είναι συμφωνία. Μια λίβρα κρέας από όπου θέλει ο δανειστής. Έτσι υπογράφτηκε, έτσι ήταν η συμφωνία. Τι δεν καταλαβαίνεις; Το διασημότερο μνημόνιο της ιστορίας, ο έμπορος της Βενετίας, διαχρονικό, ανεπανάληπτο, ξεκάθαρο. Όλο το αρρωστημένο πάθος, η τραγικότητα της λατρείας της δύναμης, του χρήματος, της εξουσίας της αθλιότητας της μικρότητας πάνω στην χαρά τους μεγαλείου της ζωής, στο ζύγι για μια λίβρα κρέας.

ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΓΩ, φωνάζει ο Σάυλοκ, και το απαιτεί, με χαρτιά και σφραγίδες. Γιατί το αφελές θύμα νόμιζε πως τελικά ότι και να γίνει το έλεος θα βγει στην επιφάνεια. Ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση θα υπάρξει μια μετάνοια. Δεν υπάρχει συμβατότητα με τις λέξεις έλεος, μετάνοια, συμπόνοια σε εκείνους που ψήνονται μέσα στο πυρετό των παλιόχαρτων, των αριθμών, των μνημονίων κάθε είδους που θέλουν να στριμώξουν με κάθε τίμημα την ανθρώπινη ζωή σε σχέδια και χάρτες. 

Η παγκόσμια λογοτεχνία έχει περιγράψει με κάθε δυνατό τρόπο την ανθρώπινη απληστία. Τον κυνισμό απέναντι στη δυστυχία. Το μίσος για τη χαρά της ζωής των ανθρώπων που δεν μπορούν να νοιώσουν. Την αδιαλλαξία, την αλαζονεία, τη μωροδοξία εκείνων που όπως είπε κάποιος είναι τόσο φτωχοί γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο από τα πλούτη τους.

Ο Σάυλοκ δικαιώνεται. Γίνεται σύμβολο παράλογο σε μια ανθρωπότητα που φιλοδοξεί να κατακτήσει το σύμπαν, να κλωνοποιήσει και να κερδίσει την αιωνιότητα, να κυριαρχήσει έξω από τα σύνορα του σιωπηλού πλανήτη. Γιατί όλα τα όνειρα τελικά, όλα τα μεγάλα σχέδια, η φιλοδοξία της αθανασίας πάνω στο θάνατο, δεν είναι τσάμπα. Ολοι έχουν δανειστεί από τον Σάυλοκ.

Πίσω από κάθε μεγάλο όνειρο της ανθρωπότητας υπάρχει χρηματοδότης που δεν έχει καμιά άλλη φιλοδοξία από το να πάρει τα δανεικά του πίσω.


Την ώρα που οι άνθρωποι ονειρεύονται και ψάχνουν λεφτά για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, υπάρχει ένας τοκογλύφος που επιδεικνύει δελεαστικά το πουγγί του και υπογράφει συμφωνίες. Εκείνος δεν ονειρεύεται, δεν τον ενδιαφέρει τι ονειρεύονται τα θύματα, δεν έχει πατρίδα, δεν έχει θρησκεία, δεν έχει ηθικούς κανόνες, δεν έχει έλεος.

Θέλει απλά τα λεφτά του πίσω Η ΜΙΑ ΛΙΒΡΑ ΚΡΕΑΣ.


ΠΗΓΗ
Συνήθης Ύποπτος
http://www.ramnousia.com

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Η δίαιτα του πνεύματος -Πώς προτιμούσε την ομελέτα του ο Δαρβίνος και γιατί ο Λόρδος Βύρων έπινε ξύδι

Τι έτρωγε ο Λόρδος Βύρων; Ποια ήταν η καθημερινή διατροφική συνήθεια του Κάρολου Ντίκενς και επιτέλους τι περιείχε αυτή η περίφημη ομελέτα του Δαρβίνου;

Ερωτήματα αναπάντητα... μέχρι σήμερα. Την πνευματική τροφή την κατείχαν και αυτό είναι ιστορικά αποδεδειγμένο. Με την σωματική όμως τι έκαναν, οι 6 άνθρωποι του πνεύματος που ακολουθούν;

Λόρδος Βύρων: η ατέρμονη μάχη με τα κιλά

Ο Λόρδος Βύρων βρισκόταν σε έναν καθημερινό πόλεμο με το βάρος του. Λάτρευε τα αμυλούχα τρόφιμα και αυτός ήταν ο λόγος που το σώμα του διακατέχονταν από... ακραίες διακυμάνσεις. Αφού προσπάθησε τα πάντα, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του δίαιτα. Αυτή που αργότερα θα έμενε στην ιστορία ως η πρώτη δίαιτα διάσημου.

Κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών του χρόνων αποφάσισε να βάλει τέρμα στο περιττό λίπος και να τρέφεται αποκλειστικά με ξερά μπισκότα και νερό ή βραστές πατάτες στο ξίδι. Ήταν μάλιστα πεπεισμένος ότι το ξίδι θα ήταν το μυστικό του στην πολυπόθητη απώλεια βάρους.
Η διατροφική αξία της δίαιτας είναι σίγουρα αμφισβητήσιμη, αλλά ο Λόρδος Βύρων κατάφερε να χάσει συνολικά 32 κιλά. Βέβαια του πήρε 5 χρόνια, από το 1806 ως το 1811.

Κάρολος Ντίκενς: Ένα μήλο την ημέρα

Ο Ντίκενς ήταν ένας άνθρωπος με γνώση της διατροφής. Γεγονός που φαίνεται και από τη γραφή του. Αλλιώς δε δικαιολογείται η εμμονή του με τα ψητά μήλα, τα οποία μάλιστα κατανάλωνε σε καθημερινή βάση (ένα όμως). Ειδικά μάλιστα όταν ταξίδευε, η τακτική αυτή τον εμπόδιζε από το να παθαίνει ναυτία, όπως ο ίδιος πίστευε.

Σαρλότ Μπροντέ: τα κουάκερ του φτωχού

Η Σαρλότ Μπροντέ δε μεγάλωσε μέσα στην πολυτέλεια και τα πλούτη, για αυτό και κάθε μέρα έπρεπε να ανακαλύπτει τρόπους ώστε το φαγητό της να γίνεται...βρώσιμο. Συχνά στο διατροφολόγιό της όμως συμπεριλαμβανόταν τα καμένα κουάκερ και ένα κομμάτι ψωμί, στην προσπάθεια να «ξεγελάσει» την πείνα της.
Χρησιμοποιώντας το αυτό στη γραφή της, η Σαρλότ Μπροντέ ....λιμοκτονούσε τις ηρωίδες της, ως ένδειξη δύναμης, γιατί το σώμα δε χρειάζεται καύσιμα, εφ 'όσον η καρδιά και το μυαλό είναι ισχυρά.

Ντέιβιντ Λίβινγκστον: η δίαιτα του ταξιδευτή

Ο εξερευνητής Ντέιβιντ Λίβινγκστον, έπρεπε εκ των πραγμάτων να ανακαλύψει πρωτότυπους τρόπους για να καλύπτει τις καθημερινές διατροφικές του ανάγκες. Αυτό συχνά είχε ως αποτέλεσμα τα γεύματά του να περιλαμβάνουν νερό και κανναβούρι.
Η πείνα και η εξερεύνηση πολλές φορές τον έφεραν στα όρια της απώλειας σημαντικού σωματικού βάρους, που απλά πρόσθεταν μία ακόμα ...τρύπα στη ζώνη του.

Το πρωινό του Ουόλτ Ουίτμαν

Ο Αμερικανός ποιητής και δοκιμιογράφος, Ουόλτ Ουίτμαν, λέγεται ότι δεν ξεκίναγε τη μέρα του εάν πρώτα δεν απολάμβανε το αγαπημένο του πρωινό, το οποίο περιελάμβανε κρέας για σωματική αντοχή και στρείδια για πνευματική διαύγεια και έμπνευση. Η απορία βέβαια ακόμα πλανάται: στο μεσημεριανό τι έτρωγε;

Δαρβίνια ομελέτα

Ο Δαρβίνος δεν ανακάλυψε μόνο τη θεωρία της ανθρώπινης εξέλιξης αλλά και τις διατροφικές συνήθειες κατά του... εμετού. Ο ίδιος υπέφερε από στομαχικά προβλήματα, ουρική αρθρίτιδα και φούσκωμα. Για να μετριάσει τα προβλήματα αυτά, στη διατροφή του περιελάμβανε δέκα σταγόνες υδροχλωρικού οξέος δύο φορές την ημέρα, τις οποίες... συνόδευε με μία μερίδα από κάποιο πτηνό, μια ομελέτα και τυρί.
Ο γιατρός του προσπάθησε να τον πείσει να φάει τοστ και να καταναλώνει περισσότερα αμυλούχα τρόφιμα, όπως πατάτες, αλλά ο Δαρβίνος ήταν πεπεισμένος ότι αυτή η αυτοσχέδια δίαιτα ήταν ιδανική.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΟΤΑΝ ΤΟ HARVARD ΚΑΙ ΤΟ YALE ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΑΝ ΓΥΜΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ.

Magnify Image
Οι χαμένες φωτογραφίες της Αμερικανικής ελίτ, και ένα μυστηριώδες πείραμα. 
Από την Άλκηστη Γεωργίου
Έπεσα, πρόσφατα, πάνω σε μία παλιά, όσο και απίθανη ιστορία!   Υπήρχε, λέει, μια εποχή όπου τα κορυφαία Αμερικάνικα πανεπιστήμια υποδέχονταν τους πρωτοετείς φοιτητές τους βάζοντας τους να ποζάρουν γυμνοί για χάρη κάποιων υποτιθέμενων ερευνητικών σκοπών. Όλους τους πρωτοετείς φοιτητές.
   Πρόκειται για το περιβόητο Ivy League Nude Posture Photo Scandal, για το οποίο έκανε πρώτη φορά λόγο ο δημοσιογράφος των New York Times, και απόφοιτος του Yale, Ron Rosenbaum, το 1995.
    Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.   Από την δεκαετία του 1940 μέχρι και ολόκληρη την δεκαετία του '70 ορισμένα από τα μεγαλύτερα (και ακριβότερα) πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών  απαιτούσαν από τους πρωτοετείς φοιτητές τους να ποζάρουν ολόγυμνοι σε έναν επαγγελματία φωτογράφο της σχολής, παίρνοντας θεωρητικά μέρος σε μία μεγάλη εθνική έρευνα σχετικά με την σκολίωση και άλλες ορθοπεδικές διαταραχές.
   Χιλιάδες επί χιλιάδων τέτοιων φωτογραφιών τραβήχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
   Ανάμεσα στα πανεπιστήμια που εμπλέκονταν στην ιστορία με τις γυμνές φωτογραφήσεις ήταν το Harvard, το Yale,  το Brown University, το Vassar κ.α.., ενώ ανάμεσα στους φοιτητές που φωτογραφήθηκαν γυμνοί συγκαταλέγονται προσωπικότητες όπως ο Τζορτζ Μπους, η Νταιάν Σόγιερ, η Μέρυλ Στριπ, ακόμη και η Χίλαρι Κλίντον!
   Διαβάζουμε στο άρθρο του Rosenbaum στους New York Times, που δημοσιεύτηκε πριν δεκαοχτώ περίπου χρόνια:
   «Ένα φθινοπωρινό απόγευμα στα μέσα της δεκαετίας του '60, λίγο μετά την άφιξη μου στο New Haven προκειμένου να ξεκινήσω τις σπουδές μου στο Yale, με φώναξαν στο Payne Whitney Gym. Βρέθηκα σε ένα δωμάτιο του πρώτου ορόφου χωρίς καθόλου παράθυρα όπου κάποιου άντρες ντυμένοι από πάνω ως κάτω στα άσπρα μου ζήτησαν να βγάλω όλα μου τα ρούχα. Έπειτα – κι αυτό είναι το κομμάτι της ιστορίας που δυσκολεύομαι μέχρι και σήμερα να πιστέψω- μου τοποθετήσανε κάτι πινέζες κατά μήκος της σπονδυλικής μου στήλης. Ήταν μικρές πινέζες και έτσι δεν πληγωνόταν το δέρμα – ίσως μόνο η αξιοπρέπεια μου. [...] Με τοποθέτησαν απέναντι από έναν τοίχο, με φώτισαν με έναν προβολέα και με φωτογράφισαν. Αυτό ήταν. Η όλη διαδικασία μου φάνηκε σίγουρα περίεργη, αλλά σύντομα πληροφορήθηκα ότι επρόκειτο για μία εδραιωμένη διαδικασία που λάμβανε χώρα στα περισσότερα από τα πανεπιστήμια που άνηκαν στην Ivy League (σύλλογος των οκτώ καλύτερων πανεπιστημίων της Αμερικής).»
Magnify Image
     Οι ασυνήθιστες αυτές φωτογραφήσεις ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου εγχειρήματος με επικεφαλής έναν επιστήμονα από τον κλάδο της Ψυχολογίας, τον Δρ. William Herbert Sheldon, ο οποίος πραγματοποιούσε την έρευνα του σε συνεργασία με όλα αυτά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
   Κι ενώ η γενική ιδέα που οι αρμόδιοι άφηναν να εννοηθεί στους φοιτητές ήταν ότι επρόκειτο για μία εκτεταμένη μελέτη πάνω στην σκολίωση και σε άλλα προβλήματα που σχετίζονταν με τη στάση του σώματος, πιστεύεται ότι στην πραγματικότητα οι φοιτητές ήταν εν αγνοία τους πειραματόζωα για σκοπού πολύ πιο..σκοτεινούς.
   Ισχυρές αποδείξεις που προκύπτουν από το απόρρητο αρχείο του Dr. Sheldon καταδεικνύουν ότι ο ερευνητής χρησιμοποιούσε τους πρωτοετείς φοιτητές για να μελετήσει την σχέση ανάμεσα στον σωματότυπο ενός ανθρώπου και την νοημοσύνη του!   Παλαιότερα, μάλιστα, οι Ναζί συγκέντρωναν και ανέλυαν τέτοιου είδους φωτογραφίες σε μία ακόμη προσπάθεια να στηρίξουν τις θεωρίες τους περί ανωτερότητας της λευκής φυλής, και κοινωνικής ιεραρχίας.
   Κανένας φοιτητής δεν υπέγραψε ποτέ καμία υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία έδινε την συγκατάθεση του για την φωτογράφηση. 
Magnify Image
    Χρόνια μετά εξαπλώθηκαν ένα σωρό φήμες για διάφορες υποτιθέμενες διαρρήξεις στα γραφεία όπου βρίσκονταν κλειδωμένες όλες αυτές οι γυμνές φωτογραφίες.
   Ακούστηκε ότι πολλές από αυτές  πέρασαν στην .. «μαύρη αγορά» της Ivy League, αγοραπωλησίες δηλαδή χέρι με χέρι στα κρυφά,  ενώ άλλες χαρίζονταν ως.. «δώρο» στα νέα μέλη μυστικών αδελφοτήτων όπως η διαβόητη Skull and Bones.
   Πού βρίσκονται όμως τώρα οι χαμένες αυτές γυμνές φωτογραφίες;
Magnify Image
     Στο Yale, μία τεράστια κρυψώνα γεμάτη ασφυκτικά με τέτοιες φωτογραφίες ανακαλύφθηκε τυχαία από έναν ανυποψίαστο υπάλληλο μέσα σε μία κλειδωμένη αίθουσα.
   Οι φωτογραφίες αυτές κάηκαν ολοσχερώς από τους υπευθύνους.   Μία άλλη εξίσου μεγάλη συλλογή βρέθηκε καταχωνιασμένη σε μία αποθήκη στην Βοστώνη.
   Εκείνες οι φωτογραφίες πέρασαν στα χέρια του Smithsonian, που επέτρεψε μάλιστα στον Ron Rosenbaum την πρόσβαση σε αυτά τα «Εθνικά Ανθρωπολογικά Αρχεία», το 1995.
   Πράγμα που μάλλον μετάνιωσαν αργότερα.
   Όταν τελικά οι New York Times δημοσίευσαν το αποκαλυπτικό άρθρο του Rosenbaum το Yale απαίτησε από το μουσείο της Ουάσινγκτον να καταστρέψει όσες φωτογραφίες προέρχονταν από το ίδρυμα του, ενώ το ίδιο το μουσείο γνωστοποίησε ότι ήταν πρόθυμο να κάνει το ίδιο και με τις υπόλοιπες φωτογραφίες εφόσον το επιθυμούσαν οι αρχές των εκάστοτε πανεπιστημίων.   Η πρόσβαση σε όσες φωτογραφίες απέμειναν στο μουσείο απαγορεύεται πλέον στο κοινό, ενώ μόνο πιστοποιημένοι ερευνητές μπορούν να μελετήσουν τα αρχεία.
   Μέχρι σήμερα, ο ακριβής αριθμός τους παραμένει άγνωστος. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΖΩΗ COPYRIGHT


Η Ινδία είναι γνωστή ως το παγκόσμιο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων. Διαθέτει μια ακμάζουσα φαρμακοβιομηχανία, που παράγει ποιοτικά φάρμακα σε προσιτές τιμές.
Είναι τα λεγόμενα γενόσημα, αντίγραφα των πρωτότυπων φαρμάκων που παράγουν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες της Δύσης. Είναι εξίσου αποτελεσματικά, αλλά διατίθενται σε ασύγκριτα χαμηλότερη τιμή από τα πρωτότυπα. Γι' αυτό και είναι ανεκτίμητης αξίας για τους φτωχούς ανθρώπους που ζουν στην Ινδία, αλλά και σε ολόκληρο τον λεγόμενο αναπτυσσόμενο κόσμο.
Μπροστά στον ανταγωνισμό, οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες αντεπιτίθενται, με ισχυρό όπλο στα χέρια τους τις πατέντες, επιχειρώντας να πλήξουν τη βιομηχανία γενόσημων της Ινδίας και να εδραιώσουν παγκοσμίως το μονοπώλιό τους.
Πρόκειται για έναν πραγματικό πόλεμο συμφερόντων, όπου τα κέρδη των εταιρειών, ίσως πιο κυριολεκτικά από ποτέ, αντιπαρατίθενται με τις ανθρώπινες ζωές.
Το "© Ζωή Copyright" παρακολουθεί την υπόθεση της ελβετικής Novartis που μήνυσε το Ινδικό κράτος, ξεκινώντας μια δικαστική μάχη - ορόσημο. Μια μάχη τόσο σημαντική που θα μπορούσε να απειλήσει την πρόσβαση δισεκατομμυρίων φτωχών ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη σε φτηνά φάρμακα που σώζουν ζωές.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος / Σενάριο: Γιώργος Αυγερόπουλος, Γεωργία Ανάγνου / Επιτόπια Έρευνα: Γεωργία Ανάγνου / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος / Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή / Μοντάζ: Βασίλης Μάγκος, Άννα Πρόκου / Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης / Μια παραγωγή της Small Planet για την ΕΡΤ - 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ 10ΕΥΡΩ.

Έρχονται νέα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ
Νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 13 Ιανουαρίου. Το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα θα τεθεί σε κυκλοφορία από το καλοκαίρι του 2014 αλλά η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί την ημέρα της παρουσίασης.
  Τα νέα χαρτονομίσματα με την ονομασία «Ευρώπη» εκδίδονται 10 χρόνια μετά από την εισαγωγή των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων ευρώ. Τα τραπεζογραμμάτια της σειράς «Ευρώπη» τίθενται σε κυκλοφορία κατά αύξουσα ονομαστική αξία.
 Ήδη έχει κυκλοφορήσει το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ ενώ μετά από αυτό των 10 θα κυκλοφορήσει και το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.
 Στο ολόγραμμα και το υδατογράφημα των νέων τραπεζογραμματίων των 10 ευρώ απεικονίζεται προσωπογραφία της Ευρώπης, μορφή της ελληνικής μυθολογίας από την οποία προέρχεται και η ονομασία της ηπείρου.
 Η ΕΚΤ έχει σκοπό να αποσύρει σταδιακά από την κυκλοφορία τις τρέχουσες μορφές των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν από το 2002.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΛΑΝΟΔΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ TECHNO!



Ένας μουσικός του δρόμου, έχει μέσα του το ρυθμό!
Χρησιμοποιώντας άδειους κουβάδες από μπογιές, αναπαράγει μουσική techno!

Δείτε το βίντεο!

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ...DREAM!!!

Aτομα με ειδικές ανάγκες έχουν ένα… "Dream"

Ένας θίασος που αξίζει το χειροκρότημά μας.
Η ιστορία μας έχει, πάνω-κάτω, ως εξής: Το 1987 περίπου 30 άτομα με ειδικές ανάγκες και με μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο Πρώτο Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Κίνας και ίδρυσαν τον «Κινεζικό Καλλιτεχνικό Θίασο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες» («China Disabled People’s Performing Art Troupe» – «CDPPAT»).

Στόχος τους να περάσουν στο ευρύ κοινό το μήνυμα «Ισότητα και Συμμετοχή». Το 2000 ο CDPPAT δημιούργησε για πρώτη φορά ένα μεγάλης κλίμακας θέαμα με τίτλο «My Dream» και από το 2004 μετατράπηκε σε επαγγελματικό σύνολο και άρχισε να παρουσιάζει με τεράστια επιτυχία τη δουλειά του σε όλο τον κόσμο. Τώρα φέρνει το «My dream» και στην Ελλάδα.

Ο θίασος αποτελείται από 110 καλλιτέχνες και 37 διοικητικούς υπαλλήλους, με τον μέσο όρο ηλικίας των καλλιτεχνών τα 20 και του διοικητικού προσωπικού τα 29 χρόνια. Ο Πρόεδρός του, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του, ο Υπεύθυνος Χορού και ο Υπεύθυνος Μουσικής, είναι όλοι άτομα με ειδικές ανάγκες!

Πρόκειται για ανθρώπους με πάθος γι’ αυτό που κάνουν και οι οποίοι ενεργούν «με βάση τον αυτοσεβασμό, την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και την αυτοαποδοχή, καθώς επίσης τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοβοήθεια και την αναγνώριση της αξίας του άλλου». Ας στηρίξουμε και εμείς την προσπάθειά τους, αυτή τη θαυμάσια προσπάθεια, στέλνοντας έτσι το δικό μας μήνυμα για την ανά τον κόσμο ισότητα και για μια ιδανική κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους!

27 Νοεμβρίου 2013
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Και 28 Νοεμβρίου. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Τα εισιτήρια στοιχίζουν από 40 ως 6,50 ευρώ. Ώρα: 20.30.




ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ!!!

Δύο γυναίκες προσπαθούν να παρκάρουν (ΒΙΝΤΕΟ)
Η μία παραδίδει μάθημα στην άλλη...

Δείτε το βίντεο:

JAPONICA: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΞΙΖΕΙ Α+

Japonica: Ξεκινά εκστρατεία με τον τίτλο "Η Ελλάδα αξίζει Α+"
Ανοιχτή επιστολή σε διεθνή ΜΜΕ απέστειλε η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Japonica, η οποία κατέχει ελληνικά ομόλογα, στο πλαίσιο εκστρατείας που ξεκίνησε με τίτλο «Η Ελλάδα δικαιούται αξιολόγηση Α+».
Υπότιτλος στην επιστολή: «Εκκληση για ανάληψη δράσης προς τους υπευθύνους χάραξης των δημόσιων πολιτικών, σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσινγκτον».

Ως επιχειρήματα για την έκκλησή της αυτή, η Japonica, στην ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρησή της, επισημαίνει ότι:

«Είναι αδιάσειστο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επιτελέσει μια από τις πιο εκπληκτικές προσαρμογές των δημόσιων οικονομικών στην ιστορία, που συνιστά επίδοση Α+. Αυτή είναι η στιγμή να ξεπεράσουμε την παρούσα, οικονομικά παράλογη και αναχρονιστική λογιστική που δεν αφήνει να φανεί ότι η Ελλάδα αξίζει μια αξιολόγηση Α+ και τα κρατικά της ομόλογα να έχουν επιτόκια κάτω από 5%.»

» Αυτή είναι η στιγμή να αναγνωριστεί ότι αυτή η λογιστική είναι το μόνο μεγάλο και πολύ εύκολο να παραμεριστεί εμπόδιο, σε μια απαράμιλλη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Και, τώρα είναι η στιγμή για τα κέντρα αποφάσεων να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τη λογιστική και την παρουσίαση που αντανακλά την οικονομική πραγματικότητα, που βελτιώνει τη λήψη αποφάσεων και αυξάνει την υπευθυνότητα».

Όπως προστίθεται, «η Ελλάδα έχει κατακτήσει την πρώτη θέση, ενώ βρίσκονταν στην τελευταία πριν πέντε χρόνια, στους δύο πιο σημαντικούς δείκτες οικονομικών επιδόσεων, ένα κατόρθωμα που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο. Η Ελλάδα είναι έτοιμη τώρα να επαναλάβει αυτή την καταπληκτική επίδοση με μια καταπληκτική ανάπτυξη.»

» Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ό,τι αφορά το διαρθρωτικό ισοζύγιο ως ποσοστό του ΑΕΠ για το 2013, ενώ βρίσκονταν στην τελευταία το 2009.»

» Για να γίνει αυτό κατανοητό, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σουηδία με ένα διαρθρωτικό πλεόνασμα της τάξης του 1,2% του ΑΕΠ σε σύγκριση με αυτό της Σουηδίας που είναι 0,5% του ΑΕΠ.»

» Η Ελλάδα είναι επίσης πρώτη στην κατάταξη μεταξύ των 30 αναπτυσσόμενων χωρών, σύμφωνα με το ΔΝΤ, όσον αφορά το πρωτογενές ισοζύγιο (κυκλικά προσαρμοσμένο) ως ποσοστό του ΑΕΠ για το 2014, ενώ βρίσκονταν στην τελευταία θέση το 2009.»

» Για να γίνει αυτό κατανοητό, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σιγκαπούρη για το 2014, όσον αφορά το πρωτογενές ισοζύγιο (κυκλικά προσαρμοσμένο) με 5,4% σε σύγκριση με το 3,3% της Σιγκαπούρης».

Στην ίδια καταχώρηση η Japonica παραθέτει πίνακες στοιχείων σχετικά με τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδος σε σύγκριση με χώρες παγκόσμιες πρωταθλήτριες:

Διαρθρωτικό ισοζύγιο ως ποσοστό του ΑΕΠ- Στοιχεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής

            2014   2013   2009
Ελλάδα    1η     1η      27η
Σουηδία   5η     2η       1η
Δείκτης οικονομικής επίδοσης
Ελλάδα    1%     1,2%  -14,8%
Σουηδία  -0,2%   0,5%    2,7%

Πρωτογενές ισοζύγιο- Στοιχεία ΔΝΤ
Κυκλικά προσαρμοσμένο ως ποσοστό του ΑΕΠ

κατάταξη    2014   2013   2009
Ελλάδα        1η      2η      30η
Σιγκαπούρη  3η      3η       6η
Δείκτης οικονομικής επίδοσης
Ελλάδα        5,4%   4,2%  -13,6%
Σιγκαπούρη  3,3%    3,6%     -0,4%

Η σημασία αυτών των δεικτών οικονομικής επίδοσης επεξηγείται από τα παρακάτω σχόλια:

- Σε προηγμένες οικονομίες με υψηλό χρέος, η προσαρμογή θα πρέπει να βασίζεται σε μεσοπρόθεσμα προγράμματα, που να προσδιορίζονται με κυκλική προσαρμογή (ΙΜF FISCAL MONITOR.

- O μόνος δείκτης που πραγματικά παίζει ρόλο είναι το διαρθρωτικό έλλειμμα. (International New York Times).

- O στόχος της οικονομικής πολιτικής πρέπει να είναι ένα βιώσιμο κυκλικά προσαρμοσμένο ισοζύγιο.

Όπως σημειώνεται στην ίδια καταχώρηση, η Japonica Partners η οποία κατέχει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, είναι μια επιχειρηματική εταιρεία επενδύσεων που κάνει επικεντρωμένες επενδύσεις σε ειδικές καταστάσεις χαμηλών αποδόσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Japonica δεν είναι επενδυτικό ταμείο και δεν παρέχει συμβουλές για επενδύσεις.

"ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΜΕ"

Click on the slide!
Μία έρευνα χιλιάδων λέξεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που κάνει ρεζίλι τη χώρα μας στο εξωτερικό, αναιρείται έτσι απλά με ένα... τιτίβισμα. "Συγγνώμη, τυπογραφικό λάθος..."
Η είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου, έχει ως εξής: Ναρκομανείς στην Ελλάδα αυτομολύνονται με AIDS για να πάρουν το επίδομα των 700 ευρώ. Αυτό το συμπέρασμα προέκυπτε έπειτα από πρόσφατη έρευνα του Π.Ο.Υ. Δηλαδή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Του Σταύρου Ζαγκανά


Αυτά μέχρι χθες το πρωί…

Γιατί το μεσημέρι η είδηση, ανασκευάστηκε από τον Π.Ο.Υ. -μέσω twitter- ως εξής: «Οι άνθρωποι στην Ελλάδα ΔΕΝ κάνουν ένεση στον εαυτό τους, για να πάρουν το επίδομα. Συγγνώμη, έγινε τυπογραφικό λάθος».

Με έναν τόσο απλό τρόπο και μέσω… τιτιβίσματος και αφού μας έχει κάνει ρόμπες βρε παιδί μου, όπως λέμε στην καθομιλουμένη με την είδηση να έχει κάνει το γύρο του κόσμου και τους αναγνώστες να μένουν με το στόμα ανοικτό, ο Οργανισμός έτσι απλά με μερικές λέξεις μας λέει ότι έκανε λάθος…

Ξεφτιλίζοντας ένα ολόκληρο έθνος…

Νωρίτερα, λοιπόν, στην έκθεση του Π.Ο.Υ. υπογραμμιζόταν ότι περίπου το ήμισυ των νέων μολύνσεων από τον ιό HIV στην Ελλάδα προκλήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους, καθώς οι Έλληνες δοκιμάζονται από τη βαθιά οικονομική κρίση.

«Τα ποσοστά του HIV και της χρήσης ηρωίνης έχουν αυξηθεί σημαντικά, με περίπου το ήμισυ των νέων μολύνσεων από τον HIV είναι αυτοπροκαλούμενες» μετέδωσε το Al Jazeera, επικαλούμενο την έκθεση.

Μάλιστα, ο ΠΟΥ φερόταν να εκφράζει ανησυχίες σχετικά με το ποσοστό αυτοκτονιών που, στην Ελλάδα, έχει φτάσει στα ύψη, την ώρα που η πρόσβαση στην υγεία έχει μειωθεί και να τονίζει ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

«Αυτές οι αρνητικές τάσεις στην Ελλάδα είναι μια προειδοποίηση προς άλλες χώρες που βρίσκονται σε σημαντική δημοσιονομική λιτότητα, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία», φερόταν επίσης να αναφέρεται στην έκθεση.

Οι ανθρωποκτονίες και οι κλοπές αντίστοιχα έχουν διπλασιαστεί, ενώ και η πορνεία λόγω κρίσης έχει αυξηθεί, υπογράμμιζε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ, ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ!


15Γιατί να κάνη χρήσι κάποιος ενός ελαίου που προέρχεται από την ρίγανη;
Θα το θέσω διαφορετικά.
Οποιοδήποτε βότανο εμπεριέχει στον χημικό του τύπο δακτυλίους είναι ικανό να «δεσμεύση» εκατοντάδες χημικά κατάλοιπα και να τα αποβάλλη ο δικός μας οργανισμός. Συνεπώς, ρίγανη, θυμάρι, μαιντανός, καθώς επίσης κι άλλα, δεκάδες άλλα βότατα και φυτά, έχουν την δυνατότητα να μας …καθαρίζουν!!!

Γιατί λοιπόν να μην το επιλέξουμε;
Δεν αξίζει τον κόπο;
Εκτός κι εάν προσλαμβάνουμε μέσω της τροφής μας όλες τις απαραίτητες δόσεις …«καθαριστικών», οπότε σαφώς και μας είναι περιττόν.

Φιλονόη.

Ριγανέλαιο
Η άγρια ρίγανη είναι πλούσια σε έναν μακρύ κατάλογο ανόργανων συστατικών, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο, χαλκό, βόριο, μαγγάνιο και βιταμίνες C και Α.

Η ελληνική ρίγανη είναι παγκοσμίως γνωστή ώς GREEK OREGANO και φημισμένη για τις αξιοθαύμαστες ιδιότητές της ενώ φύεται ΜΌΝΟΝ στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αιθέριο έλαιο ικανό να αντιμετωπίση ένα ευρύ φάσμα από μικρόβια, μύκητες, βακτήρια και ιούς πάσης φύσεως.
Κατάλληλο για όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες δημιουργούνται προβλήματα υγείας που απορρέουν από όλους τους παραπάνω μικροοργανισμούς όπως, ιώσεις παντός τύπου, εποχιακές και ειδικές γρίπες, ηπατίτιδες, εγκεφαλίτιδες, ωτίτιδες, δερματίτιδες, εκζέματα, ψωριάσεις, αρθρίτιδες, οστεοαρθρίτιδες, ρευματισμούς, αλλεργίες, άσθμα, πνευμονίες, ιγμορίτιδες κλπ. Επίσης για διάρροια, εντερικά και πεπτικά προβλήματα, κολίτιδες, τυμπανισμό.

Εργαστηριακές δοκιμές έχουν δείξει ότι πρόκειται για ένα φυσικό και πολύ ισχυρό αντιβιοτικό (σε πολλές περιπτώσεις καλύτερο από τα χημικά αντιβιοτικά) ενώ δεν έχει καμία από τις παρενέργειες αυτών. Εξοντώνει άμεσα τα μικρόβια χωρίς αυτά να γίνονται ανθεκτικά στην χρήση του ριγανέλαιου κάτι που συμβαίνει σχεδόν πάντα με τα χημικά αντιβιοτικά.

- Θωρακίστε τον οργανισμό σας έναντι του κρυολογήματος και της γρίπης ακόμη και του ιού Η1Ν1 πίνοντας μία σταγόνα ριγανέλαιο αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό.

- Ερευνες δείχνουν ότι έχει αποτελεσματική δράση και στην μείωση του ζακχάρου, ενώ σε άλλη πρόσφατη έρευνα του ΑΠΘ το ριγανέλαιο έδειξε πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση στην οξείδωση των λιποπρωτεϊνων του ορού του αίματος.

- Αντιμετωπίστε ελαφρά εγκαύματα και ανακουφιστείτε από τον πόνο αναμιγνύοντας μία σταγόνα ριγανέλαιου σε μία κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Κατάλληλο επίσης γιά ψωρίαση μυκητίαση και δερματοπάθειες (2-3 σταγόνες σε μία κουταλιά λάδι).

- Εάν έχετε αλλεργία σε τσιμπήματα σφήκας ή μέλισσας, κάνοντας έγκαιρη τοπική εφαρμογή με ριγανέλαιο θα έχετε άμεσα και σωστικά αποτελέσματα.

- Εισπνοές: Σε ένα μπρίκι βράστε νερό, ρίξτε μια με δύο σταγόνες ριγανέλαιο και κάντε εισπνοές για να αντιμετωπίσετε πνευμονικά και αναπνευστικά προβλήματα. Μπορείτε επίσης να βάλετε σε ένα μαντηλάκι μία σταγόνα ριγανέλαιο και να το τοποθετήσετε κάτω από το μαξιλάρι σας.

Ασφαλής χρήση
Το ριγανέλαιο είναι πόσιμο αιθέριο έλαιο (GRAS) και η δοσολογία του είναι μία με δύο σταγόνες σε λίγο νερό, η σε ένα φλυτζάνι τσάι, χυμό, η γάλα, ή για ακόμη πιό εύκολη λήψη μια με δύο σταγόνες ριγανέλαιου σε μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο, 2-3 φορές την ημέρα.

Για μακροχρόνια χρήση του ελαίου συνίσταται η λήψη εναλλάξ ανά διαστήματα 15 ημερών με μία εβδομάδα παύση.

Δεν συνιστάται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακόμα δεν συνίσταται για άτομα με έντονη έλλειψη σιδήρου. Μην κάνετε εφαρμογή ριγανέλαιου σε ανοικτές πληγές. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΗ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟΥΣ ΠΑΝΩ ΤΗΣ.


1Ένα περίεργο όσο και αποτρόπαιο έγκλημα ήρθε χθες στο φώς από την αστυνομία της Μόσχας, αυξάνοντας την ανησυχία για την έκρηξη της εθνικιστικής βίας στη ρωσική πρωτεύουσα.

Μια γυναίκα από το Νταγκεστάν, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, βρέθηκε άγρια δολοφονημένη σε περιοχή της νοτιοδυτικής Μόσχας. Το πτώμα βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ, πεταμένο στα σκαλιά πολυκατοικίας, με χαραγμένους σταυρούς στα χέρια, τα γόνατα και το στομάχι, όπως ανακοίνωσε χθες η αστυνομία, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για τη δολοφονία. 
Ρατσιστική και εθνικιστική έξαρση παρατηρείται έντονα τους τελευταίους μήνες στη Μόσχα όσο και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας, με αποκορύφωμα τις βίαιες διαδηλώσεις του Οκτωβρίου, μετά τη δολοφονία νεαρού ρώσου από αζέρο μετανάστη.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΜΕ ΤΟΝ COYNTRY MANAGER ΤΗΣ «TAP AG» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ.

Στα πλαίσια της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου για την Kύρωση Συμφωνίας φιλοξενούσας χώρας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Trans Adriatic Pipeline AG, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης συναντήθηκε με τον country manager της εταιρείας«TAP AG» στην Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με το σύνολο της διαδικασίας της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου καθώς και για τα οφέλη που συνεπάγεται αυτό για τη χώρα μας.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την σημασία που παρουσίαζει η κατασκευή του αγωγού και η διέλευση του απο την Ελλάδα και για το γεγονός ότι η εγκατάσταση του αποτελεί μια μακροχρόνια επένδυση με τεράστια και πολλαπλά οφέλη τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Σταμενίτης, ο οποίος είναι ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για το σχέδιο νόμου, συζήτησε με τον κ. Ricard Σκούφια ζητώντας του να τον ενημερώσει αναφορικά με:
1)    Τον τρόπο κατασκευής του αγωγού.
2)    Τον αριθμό του εργατικού δυναμικού που θα απασχοληθεί τόσο κατα την διάρκεια κατασκευής του έργου όσο και μετέπειτα στους τομείς της διαχείρισης και συντήρησης του αγωγού.
3)    Την όδευση του αγωγού, δηλαδή τα σημεία διέλευσης του αγωγού
4)    Τις δυνατότητες και τον τρόπο διοχέτευσης φυσικού αερίου στις περιοχές απο όπου θα διέρχεται ο αγωγός.
5)    Το ζήτημα των απαλλοτροιώσεων γης και τα οφέλη των ιδιωτών.

Ο κ. Σκούφιας  απο την πλευρά του επισήμανε ότι η κύρωση της Συμφωνίας Φιλοξενούσας χώρας είναι το πρώτο βήμα για την έναρξη της κατασκευής του έργου και έπεται η απόφαση για την εξόρυξη των κοιτασμάτων, ωστε να ολοκληρωθούν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα και η κατασκευή του αγωγού να ξεκινήσει. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ.

«Να παραμείνουν δύο υποκαταστήματα ΟΑΕΕ στον Νομό ζητά ο Βουλευτής»
Επαφή με τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση είχε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης για το θέμα των υποκαταστημάτων ΟΑΕΕ στον Νομό Πέλλας.
Ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι η αναδιάρθρωση των υποκαταστημάτων του ΟΑΕΕ πρέπει να γίνει με βάση την πληθυσμιακή κατανομή, τις χιλιομετρικές αποστάσεις και το πλήθος των αιτημάτων – θεμάτων που καλείται το εκάστοτε κατάστημα να εξυπηρετήσει, ιδιαίτερα σε έναν Νομό, όπως ο Νομός Πέλλας, ο οποίος έχει γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και παρουσιάζει την ιδιομορφία να διαθέτει 2 μεγάλα αστικά κέντρα και 3 μικρότερα.

Ως εκ τούτου ζήτησε από τον Υπουργό να παραμείνουν δύο υποκαταστήματα ΟΑΕΕ στον Νομό Πέλλας προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ηταν τρια μαυρακια και μαλωναν ποιανου ο πατερας ειναι πιο μαυρος...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...