Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΛΥΣΣΑΣ ΣΤΗ ΠΕΛΛΑ.



Πρόκειται για μεμονωμένο κρούσμα και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Το τελευταίο τρίμηνο εμφανίστηκαν ολιγάριθμα μεμονωμένα κρούσματα ζώων με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη λύσσα στην Βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα σε τρεις Αλεπούδες και δύο σκύλους σε Καστοριά, Κοζάνη και πριν από λίγο καιρό στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας(ένα κρούσμα). Όλα τα άτομα που έτυχε να έρθουν σε επαφή ή να υποστούν δήγματα από ύποπτο ζώο, δέχθηκαν άμεσα την κατάλληλη ιατρική φροντίδα μέσω εμβολιασμού και αντιλυσσικού ορού και είναι μέχρι σήμερα καλά στην υγεία τους. Από την αρχή εμφάνισης των φαινομένων στον Ελλαδικών χώρο η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας με ανακοίνωσή της ενημέρωνε τους εμπλεκόμενους φορείς για το συγκεκριμένο θέμα και τους εμβολιασμούς που θα πρέπει να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας, παρά η ανάγκη για λήψη μέτρων από τους κατόχους κατοικίδιων θηλαστικών. 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πέλλας βρίσκεται σε ετοιμότητα και παρακολουθεί στενά το θέμα για οτιδήποτε προκύψει. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας έχει προληπτικά προμηθευτεί από το Υπουργείο Υγείας εμβόλια και αντιλυσσικούς ορούς για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε περιστατικό. Και οι δύο Διευθύνσεις βρίσκονται σε επαφή με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ εάν παρουσιαστεί κάποιο περιστατικό. Εντός των ημερών η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για το μέρος όπου εντοπίστηκε το δείγμα.

Για μια ακόμη φορά αναφέρουμε τις οδηγίες για το θέμα της λύσσας: 

1.Οι κάτοχοι των παραπάνω κατοικίδιων  θηλαστικών θα πρέπει να προβούν σε αντιλυσσικό εμβολιασμό των ζώων τους, (ηλικίας άνω των τριών  μηνών), να τηρούν Βιβλιάριο Υγείας για κάθε ζώο με την υπογραφή του Κτηνιάτρου και την ημερομηνία εμβολιασμού  και να φέρουν το βιβλιάριο  σε κάθε μετακίνηση του ζώου  (πχ κυνήγι, εκπαίδευση, περίπατο κλπ)
2.Οι κυνηγετικοί Σύλλογοι να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις απορρέουσες εκ του νόμου υποχρεώσεις περί σήμανσης , καταγραφής, εμβολιασμού κλπ των ζώων τους.
3.Οι Υπηρεσίες Δασοφυλακής και Θηροφυλακής να ελέγχουν αν οι κάτοχοι ζώων έχουν  εμβολιάσει κατά της Λύσσας. Κυρίως, να περισυλλέγουν πτώματα νεκρών ζώων της άγριας πανίδας (αλεπού, λύκος, τσακάλι, ασβός, νυχτερίδα κλπ) σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της εγκυκλίου η οποία τους έχει αποσταλεί, και να τα προσκομίσουν στους υπεύθυνους κτηνιάτρους του προγράμματος καλώντας στα τηλέφωνα 2381351334 και 2381351331 στο τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε.Πέλλας, στην Έδεσσα.
Περισσότερες πληροφορίες για την λύσσα είναι ανηρτημένες στον δικτυακό τόπο του ΚΕΕΛΠΝΟ: www.keelpno.gr . Tο κοινό μπορεί να απευθύνεται επίσης:

Τηλεφωνικό Κέντρο ΚΕΕΛΠΝΟ : 210-5212000
Κέντρο Επιχειρήσεων ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054,  e-mail: kepix@keelpno.gr

ΠΑΣΥ ΠΕΛΛΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ



Τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Πρωθυπουργού της χώρας ότι δήθεν στηρίζει την αγροτική οικονομία και το εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων,  δεν «πιάνουν» στους αγρότες  που βλέπουν για 5η συνεχόμενη χρονιά την τσέπη τους να αδειάζει, να καλούνται να πληρώσουν διάφορα χαράτσια, να μην μπορούν να επιβιώσουν. 
Φτάνει πια η κοροϊδία!
Πως αλλιώς να εκλάβουμε, παρά μόνο σαν κοροϊδία, τον κομπασμό για το 1,1 δις ευρώ που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών από την Ενιαία ενίσχυση - που έτσι και αλλιώς είναι χρήματα που δικαιούνται και θα τα έπαιρναν οι αγρότες - και φυσικά δεν τα δίνει καμιά συγκυβέρνηση; Κάθε χρόνο την ίδια εποχή εξοφλείται η ενιαία ενίσχυση, δεν έκανε και κανένα κατόρθωμα η συγκυβέρνηση… 
Ψεύδεται όταν λέει ότι δόθηκαν από τον Ιούνιο 3 δις στους αγρότες και κτηνοτρόφους από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Τα 2,2 δις από αυτά είναι τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης, που δεν τα δίνει η κυβέρνηση,  από τα οποία το 80% των χρημάτων το παίρνει μόλις το 20% των μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών και οι υπόλοιποι αγρότες μοιράζονται τα ψίχουλα. 
Τα 25 εκατ. του de minimis σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν την απώλεια εισοδήματος σε κτηνοτροφία και πτηνοτροφία. 
Είναι κοροϊδία να μιλάει για τα ψίχουλα της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο αφού οι αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν από την έλλειψη χρημάτων για αγορά μέσων και εφοδίων και με το πετρέλαιο στο 1.5 ευρώ/λίτρο  όταν οι εφοπλιστές όχι μόνο δεν  φορολογούνται αλλά επιδοτούνται  και επιπλέον παίρνουν τράνζιτ πετρέλαιο στα 0.22 λεπτά/λίτρο. Πολύ περισσότερο που ενώ η τιμή του πετρελαίου αυξάνει η συγκυβέρνηση αποφάσισε μείωση της επιστροφής τους ΕΦΚ στους αγρότες  Δηλαδή από τον Ιούνιο η κυβέρνηση έδωσε μόλις 125 εκατ. ευρώ, χρήματα που έτσι και αλλιώς  θα τα έπαιρναν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από οποιαδήποτε κυβέρνηση. 
Θριαμβολόγησε για τις 300 και παραπάνω μεταποιητικές μονάδες επεξεργασίας τροφίμων που θα ανοίξουν, όμως αυτές θα είναι ιδιωτών και την κερδοφορία τους θα εξυπηρετούν και όχι τους αγρότες και το εισόδημα τους γιατί σημασία έχει η τιμή που θα αγοράζεται το αγροτικό προϊόν. Και όλοι ξέρουμε την αισχροκέρδεια που γίνεται σε βάρος και των παραγωγών και της λαϊκής κατανάλωσης από τους βιομήχανους και τους μεγαλεμπόρους. Ούτε και εξασφαλίζεται ότι αυτές οι μεταποιητικές βιομηχανίες θα επεξεργάζονται ελληνικά προϊόντα αφού υπάρχουν εισαγόμενα ομοειδή προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή για τους βιομηχάνους και με τις παράνομες ελληνοποιήσεις λανσάρονται και πουλιούνται ως ελληνικά. 
Υπενθυμίζουμε στον Πρωθυπουργό ότι η πώληση δημόσιων εκτάσεων σε ιδιώτες για να εγκαθιστούν φωτοβολταικά πάρκα για την οποία επαίρεται, δεν λέγεται ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της οικονομίας για την οποία δήθεν κόπτεται, αλλά πώληση κρατικών φιλέτων για την μεγαλύτερη κερδοσκοπία του κεφαλαίου σε βάρος του λαού καθώς πληρώνουμε φουσκωμένα τέλη για τις ΑΠΕ στους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 
Όχι μόνο κορόιδεψε τους αγρότες και κτηνοτρόφους όταν υποσχέθηκε να κρατηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΑΤΕ και την ξεπούλησε σε μια νύχτα αλλά μας ανακοίνωσε όλο καμάρι πως η τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ θα δώσει 600 εκατ. στους αγρότες. Καταλαβαίνουμε την χαρά του που ο Σάλας και οι άλλοι μέτοχοι της Πειραιώς  θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος των αγροτών με τα μεγάλα επιτόκια και πανωτόκια όμως οι αγρότες δεν χρειάζονται δάνεια αλλά το δικαίωμα που τους στερούν να δουλεύουν, να παράγουν και να ζουν από τον ιδρώτα τους. Αυτό απαιτεί μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτερες εγγυημένες τιμές, επιστημονική στήριξη από το κράτος. Για αυτά έχει κάτι να εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός; 
Μας «καθησύχασε» όμως πως η κυβέρνηση θα «δώσει μάχη» για την ΚΑΠ 2014-2020. Κρύβει την αλήθεια από τους αγρότες. Κρύβει ότι κάθε αναθεώρηση της ΚΑΠ είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Κρύβει ότι η ΚΑΠ είναι το εργαλείο ξεκληρίσματος των φτωχών αγροτών και της συγκέντρωσης της γης στα χέρια μεγαλοαγροτών. Κρύβει ότι ήδη έχει αποφασιστεί μεγάλο ψαλίδι στις επιδοτήσεις άρα και στο εισόδημα των αγροτών που θα επιταχύνει το ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών.  Απλά θα συζητήσουν το πόσο μεγάλη θα είναι η μείωση. Κρύβει ότι  με την νέα ΚΑΠ θα μπουν νέοι φραγμοί στην παραγωγή προϊόντων, ότι και το βαμβάκι και άλλα προϊόντα θα προστεθούν στον κατάλογο με τα προϊόντα που εξαφανίζονται όπως τα τεύτλα ο καπνός. 
Δεν είπε κουβέντα για τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης του : 
Την τεράστια και άδικη φορολόγηση των αγροτών με το κράτημα λογιστικών βιβλίων, την κατάργηση του αφορολόγητου των 5000 ευρώ, την φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ, τις μειώσεις των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια,  τις νέες αυξήσεις που ετοιμάζουν στην ΔΕΗ, την φορολόγηση των χωραφιών, τα  νέα χαράτσια που θα πληρώνουν όλα τα λαϊκά στρώματα. 
Το θράσος της συγκυβέρνησης και του Πρωθυπουργού δεν έχει όρια στην κοροϊδία των αγροτών. Έχουν δημιουργήσει ένα καθαρά ανταποδοτικό ΕΛΓΑ που δεν καλύπτει και δεν αποζημιώνει όλες τις ζημιές και λειτουργεί αποκλειστικά με τα χρήματα των αγροτών. Τώρα τον μετατρέπουν και σε ιδιωτικό ασφαλιστικό οργανισμό καθώς για το πράσινο σκουλήκι που χιλιάδες αγρότες για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές με ανυπολόγιστο κόστος και δεν θα πάρουν ούτε την συνδεδεμένη ενίσχυση, καλούνται να πληρώσουν επιπλέον ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ για να τους καλύψει την ζημιά. 
Σαν Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση ( ΠΑΣΥ )  επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει τον ξεπουλημένο ρόλο των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ αλλά και ΠΕΝΑ στο αγροτικό κίνημα. Τους χρηματοδοτούσαν και χρηματοδοτούν για να στηρίζουν την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης και να υπονομεύουν το αγροτικό  κίνημα αλλά δεν τα κατάφεραν καλά και δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τους αγώνες της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς. Ήμασταν από την αρχή ενάντια στην χρηματοδότηση τους για να παίζουν αυτό  τον ρόλο. Όμως πάει πολύ ο Πρωθυπουργός και το Υπουργείο να παρουσιάζουν ως κοινωνική πολιτική το γεγονός ότι τα χρήματα που δινόταν σε αυτές τις τριτοβάθμιες οργανώσεις θα δοθούν σε 5000 οικογένειες από 1000 ευρώ. Πέρα από ότι είναι ψίχουλα η αλήθεια είναι πως αυτά τα χρήματα οι τριτοβάθμιες οργανώσεις τα παίρνουν από την εισφορά των αγροτών στον ΕΛΓΑ που αντί να δίνονται για αποζημιώσεις δινόταν εκεί. Είναι όμως χρήματα των αγροτών και όχι της κυβέρνησης για να τα διαθέσει όπως θέλει. Αν θέλει να κάνει κοινωνική πολιτική να κάνει με τους πόρους του Υπουργείου Εργασίας και όχι με τα χρήματα των αγροτών. Αυτά πρέπει να δοθούν για δίκαιες αποζημιώσεις των ζημιών. 
Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού έχουν φανερό και κρυφό στόχο : 
Ο φανερός στόχος είναι να προλάβουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.  Βλέπουν την οργή της φτωχής αγροτιάς, βλέπουν την αγωνιστική διάθεση που υπάρχει, ξέρουν πολύ καλά το τελειωτικό χτύπημα που θα δοθεί με την φορολογία και την νέα ΚΑΠ 2014-2020. Φοβούνται τους αγροτικούς αγώνες και θα κάνουν ότι μπορούν για να τους ακυρώσουν. 
Ο κρυφός στόχος είναι να στρέψουν τις άλλες κοινωνικές ομάδες ενάντια στους αγρότες και τους αγώνες τους. Είναι χιλιοπαιγμένο το έργο. Όλα τα παραπάνω τα  γνωρίζουν οι αγρότες, δεν τα γνωρίζει όμως ο ελληνικός λαός και εκεί στοχεύει η ομιλία του Πρωθυπουργού ώστε μπροστά στους αγροτικούς αγώνες που έχουν ξεκινήσει και θα ενταθούν, να στραφεί μέρος της κοινωνίας εναντίον των αγωνιστών αγροτών και κτηνοτρόφων. Να πιστέψουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ΕΒΕ, ότι οι αγρότες έχουν πάρει πολλά χρήματα ενώ την ίδια ώρα πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις, κλείνουν καταστήματα και εκατομμύρια άνεργοι ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.  Δηλώνουμε ότι την  ίδια κατάσταση βιώνουν και οι αγρότες με συνεχή μείωση του εισοδήματος, αύξηση του κόστους παραγωγής, μειώσεις συντάξεων. 
Είναι αποφασιστικής σημασίας ο συντονισμός και η κοινή δράση των αγροτών με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, την νεολαία ώστε να μπει φρένο στην άγρια αντιλαϊκή επίθεση που δεχόμαστε, να υπάρξει συνολική ανατροπή και διαφορετική ανάπτυξη προς όφελος των αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων. 
Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δυναμώσουν τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις αγωνιστικές Συντονιστικές Επιτροπές, να συντονίσουν τους αγώνες τους με τους εργαζόμενους και τους εμπόρους και βιοτέχνες στις πόλεις, να αντισταθούν στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, να στρέψουν την πάλη τους ενάντια στην ΚΑΠ, και τους πραγματικούς ενόχους που είναι η αντιαγροτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και η Ε.Ε.  



Γραμματεία ΠΑΣΥ Ν.Πέλλας

ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΗΣ ΤΥΧΕΡΟΣ ΣΤΟ "ΜΙΛΑ" ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ.


Η τύχη χαμογέλασε σε έναν συντοπίτη μας σήμερα Πέμπτη 20/12.
Ο τυχερός συμμετείχε στην κλήρωση της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου "Μίλα"
που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.
Όπως πληροφορηθήκαμε , ο Σ.Μ. κέρδισε ένα ακριβό smartphone, και μπήκε στην μεγάλη κλήρωση για τις 10.000 ευρώ.
Του ευχόμαστε πάντα τέτοια και εις ανώτερα.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΟΡΑΣ.



Θ. Θεοδωρίδης: «Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στο Χιονοδρομικό»

Συνάντηση με στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.) είχε χθες, 19 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης για το θέμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας. Αμέσως μετά την συνάντηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του κ. Θεοδωρίδη στην Αθήνα για την προώθηση σημαντικών θεμάτων της Πέλλας,  συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας καθώς, η ΕΤΕ είναι ο οικονομικός σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους στο ευρύ πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. 

Στην συνέχεια ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε συνομιλίες με ρωσικό επενδυτικό σχήμα (fund) εκπρόσωποι του οποίου δήλωσαν το μεγάλο ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στο «συγκρότημα του Βόρα», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά και το οποίο επικεντρώνεται στην αξιοποίηση με μακροχρόνιες επενδύσεις του συγκροτήματος (cluster) Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας – Λίμνη Βεγορίτιδα – Άγιος Αθανάσιος. Μάλιστα ο κ. Θεοδωρίδης του προσκάλεσε να επισκεφτούν το Χιονοδρομικό Κέντρο για το δουν και από κοντά, κάτι που αναμένεται να γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Είναι το 5ο επενδυτικό σχήμα με το οποίο συναντάται ο κ. Θεοδωρίδης για το θέμα της μακροχρόνιας αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου και των γύρω περιοχών. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για την παραχώρηση και αξιοποίηση του Βόρα, το οποίο Χιονοδρομικό, έχει ενταχθεί στο άμεσο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η Κυβέρνηση.

Μετά τις συζητήσεις και την εκδήλωση επίσημου ενδιαφέροντος από τους δυνητικούς επενδυτές ακολουθεί η κατάθεση δεσμευτικών προτάσεων μέχρι τις 31/1/13. Έπειτα, θα τεθεί σε λειτουργία η δεύτερη φάση της διαδικασίας με την κατάθεση οικονομικών προσφορών και την επίτευξη οριστικής συμφωνίας.

Στο περιθώριο των συναντήσεων ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη και το γεγονός ότι υπάρχει έμπρακτα, σημαντικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του Χιονοδρομικού. Ζήτησε όμως από τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας να επιταχύνουν όσο το δυνατόν τις διαδικασίες για να λειτουργήσει την νέα περίοδο το Χιονοδρομικό Κέντρο με το νέο σχήμα. 

ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ".


Ποιο είναι το πολιτικό κίνημα που ιδρύθηκε από την ομάδα "Φίλων Γέροντος Παΐσιου"

Τα μέλη της ομάδας "Φίλοι του Γέροντα Παΐσιου, ίδρυσαν "Το Κίνημα της Ελλάδας". Το πολιτικό κίνημα ιδρύθηκε στις 12 Δεκεμβρίου "με
σκοπό την άμεση οργάνωση του παγκόσμιου Ορθόδοξου Ελληνισμού για την Αναγέννηση της χώρας, βασισμένης στα νάματα των διδαχών και προφητειών του αγίου Γέροντος Παΐσιου", όπως δηλώνουν οι ίδιοι.


"Μονάχα μια σημαία έμεινε όρθια, ένας τρόπος, ένας δρόμος! Αυτός που κράτησε 1.000 ολόκληρα χρόνια την πιο μεγάλη, φωτεινή και ένδοξη Αυτοκρατορία που είδε ποτέ ο κόσμος! Ο δρόμος του Ενωμένου Ορθόδοξου Ελληνισμού", αναφέρουν οι ιδρυτές του, στο blog που έχουν δημιουργήσει.

H ανακοίνωση τους και οι θέσεις τους:

"ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΟΜΜΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ! ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΕΙΜΜΑΡΟΣ!

Αφήσαμε την πατρίδα να χαλαστεί, πότε από τον έναν, πότε από τον άλλο και ύστερα παραπονιόμασταν, χωρίς να πιάνουμε τα μαλαματένια τα "σπαθιά" μας! Χωρίς να καταλάβουμε το αληθινό μας χρέος, τη δύναμη και τις δυνατότητές μας! Χωρίς να στοχαστούμε ότι ΕΜΕΙΣ πρέπει να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας ΜΑΣ με τη βοήθεια του Θεού και κανένας άλλος! Τις τύχες της δικής μας Ελλάδας! Των προγόνων, των οικογενειών και των παιδιών μας!

"Ιδεολογίες" σαν του νοσηρού Ναζισμού, του Κομμουνισμού, του Σοσιαλισμού, του Νεοφιλελευθερισμού, καταστρέψανε την πατρίδα μας και καταφτώχυναν πνευματικά και υλικά τον λαό μας!


tokinhmathselladas από CDemo83

Μονάχα μια σημαία έμεινε όρθια, ένας τρόπος, ένας δρόμος! Αυτός που κράτησε 1.000 ολόκληρα χρόνια την πιο μεγάλη, φωτεινή και ένδοξη Αυτοκρατορία που είδε ποτέ ο κόσμος! Ο δρόμος του Ενωμένου Ορθόδοξου Ελληνισμού!

Όχι, δεν είμαστε καλύτεροι από τους άλλους, αλλά πιο συνειδητοποιημένοι, πιο δυνατοί, με την πιο σωστή συνταγή, τις ορθές συντεταγμένες και τα άγια σεντούκια της Ιστορίας στα αμπάρια μας, γεμάτα ιδέες, αγώνες, ήρωες, Αγίους και μπροστάρηδες!

Και φέρνουμε αγάπη! Και όχι εκδίκηση! Δημιουργία και όχι χάος! Κτίσιμο και όχι γκρέμισμα! Αξιοπρέπεια και όχι δουλεία! Συμφιλίωση και όχι διχόνοια! Ειρήνη και όχι εμφύλιο!

Και δεν κατηγορούμε κανέναν. Παρά μονάχα τους εαυτούς μας, γιατί αργήσαμε!

Μα τώρα συναντιόμαστε στις πολεμίστρες, στις Εκκλησιές, στα Μοναστήρια, τις πλατείες, τα Σχολειά, στην ανέχεια, τη φτώχεια, την ανεργία, την αδικία, τους δρόμους, τις λιγοστές και κακοπληρωμένες δουλειές, το διαδίκτυο, τα φέρετρα! Κι αδελφωνόμαστε! Όλοι οι Έλληνες! Όλοι μαζί! Όλοι σαν φίλοι! Όλοι σαν τότε! Σαν το ευλογημένο ΄21! Σαν όπου η Ιστορία μάς καλεί στις μεγάλες της ώρες!

Τα περιστέρια της νέας Ελλάδας φτερουγίζουν ήδη παντού το μεγάλο μήνυμα! Το μεγάλο κάλεσμα προς όλους!

Οι Έλληνες σμίγουν! Η Ελλάδα μπορεί! Η Πατρίδα αναγεννάται! Και το γένος μας θα ξαναλάμψει στην Οικουμένη!

Κίνημα Φίλων Γέροντος Παϊσίου".






ΠΗΓΗ...http://news247.gr/

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΛΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ.

Ταινία του 2010 που πραγματεύεται ένα θέμα ταμπού για την Τουρκία. Τους κρυπτοχριστιανούς και πιο συγκεκριμένα αυτούς του Πόντου! Φυσικά αυτήν ...
την ταινία, δε θα την παίξουν τα “ελληνικά” (;;;) κανάλια. Για το θέμα των κρυπτοχριστιανών έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί πολλά. Πρώτη φορά , αυτό το θέμα έγινε ταινία, από τον σκηνοθέτη Υusuf Kurcenli. Ο σκηνοθέτης γεννήθηκε το 1947 στη Μαύπαρη της Ριζούντας του Πόντου (και μάλλον αυτό λέει κάτι). Πέθανε τον Φεβρουάριο τρέχοντος έτους.


ΥΠΟΘΕΣΗ: Μια ιστορία αγάπης, ανάμεσα σε μια Μουσουλμάνα, την Esma και έναν κρυπτοΧριστιανό, τον Mustafa.

Πως αντιδρά η μητέρα του Μουσταφά, όταν μαθαίνει ότι ο γιος της θέλει να “κλέψει” την μουσουλμάνα Esma;

Πως ο μικρός της οικογένειας, μαθαίνει ότι η οικογένεια του δεν είναι μουσουλμάνοι όπως νόμιζε, αλλά κάτι άλλο;

Πως ο παππούς ενώ πηγαίνουν να τον κηδέψουν ως μουσουλμάνο, τελικά καταλήγει σε χριστιανικό νεκροταφείο;

Όσοι έχουν ρίζες από εκείνα τα μέρη και έχουν ακούσει από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους ιστορίες, το λιγότερο θα συγκινηθούν…









ΠΗΓΗ...http://greeknation.blogspot.gr

ΑΓΓΕΛΟΙ ΣΤΗ ΓΗ (VIDEO)

1
Οι άγγελοι ζουν ανάμεσά μας, 
μόνο που ίσως να μην έχουν τη μορφή που φανταζόμαστε.

Δείτε το βίντεο... 









ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΡΩΣΙΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ...

.
Ανοικτή πίστωση για επιπλέον φυσικό άεριο...

"Η Ελλάδα θα πάρει όσο φυσικό αέριο χρειάζεται από την Ρωσία. Δεν τίθεται θέμα κόστους ούτε πίστωσης. Είναι απεριόριστη. Ότι ποσότητες χρειαστούν θα τις δώσουμε". Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν έδωσε εντόλη στην Gazprom να ανοίξει τις "κάνουλες" και να ρεύσει άφθονο φυσικό αέριο στην χώρα, παρά τις δυσκολίες αποπληρωμής του από ελληνικής πλευράς και με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην αγορά πετρελαίου, λόγω των εξωφρενικά υψηλών τιμών, κάτι που έχει αυξήσει κάθετα την ζήτηση φυσικού αερίου. 

Η κυβέρνηση, πριν είκοσι ημέρες αιτήθηκε επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου, αλλά μόλις πριν μία εβδομάδα η Ρωσία απάντησε καταφατικά με προσωπική παρέμβαση του Β.Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος της Gazprom, Σεργκέι Κουπριάνοφ, ανακοίνωσε ότι η χορήγηση φυσικού αερίου από τη ρωσική εταιρία προς την Ελλάδα αυξήθηκε από τις 12 Δεκεμβρίου, "πάνω από το καθορισμένο ημερήσιο όριο".

Διευκρίνιζοντας ότι αυτό έγινε ύστερα από παράκληση της ελληνικής πλευράς, λόγω του κρύου που επικρατεί στη χώρα και τις αυξημένης κατανάλωσης φυσικού αερίου.

Ο Σ.Κουπριάνοφ επεσήμανε ότι κατόπιν συμφωνίας με την ελληνική πλευρά, οι επιπρόσθετες ποσότητες αερίου θα φτάσουν τα 2 εκατ. κυβικά μέτρα το 24ωρο, και θα συνεχίσουν να χορηγούνται εφόσον το χρειαστεί η χώρα.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας υπενθύμισε ότι η Ρωσία και ειδικά η Gazprom "πάντοτε είναι έτοιμη να ικανοποιήσει τους Έλληνες πελάτες της και στο παρελθόν είχε επανειλημμένα αυξήσει τις χορηγούμενες ποσότητες αερίου πάνω από τα όρια που προβλέπονται στα συμβόλαια, όταν είχαν την σχετική ανάγκη". 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΧΡΥΣΟΘΗΡΑΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ.

Επανέρχεται για να ανακαλύψει το θησαυρό του Αλή Πασά!
Στην τελευταία του προσπάθεια να ανακαλύψει το θησαυρό του Αλή Πασά το γεωτρύπανο να έφερε τελικά στην επιφάνεια το θησαυρό του ...κάμπου, δηλαδή νερό, αγαθό υπερπολύτιμο για τις γεωργικές καλλιέργειες.

Ωστόσο ο Ελληνοαυστραλός χρυσοθήρας, που έχει σκάψει ήδη δύο φορές σε περιοχή έξω από τη Βασιλική Τρικάλων, δεν πτοείται. Επέστρεψε στην περιοχή κι αυτή τη φορά δηλώνει βέβαιος ότι θα βρει το θησαυρό.

Ο Ελληνοαυστραλός επιμένει πως στην περιοχή και στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ο θησαυρός κι αυτές τις μέρες έχει επιδοθεί σε μία προσπάθεια να εισέλθει στο "δωμάτιο του θησαυρού", το μέρος δηλαδή που φημολογείται ότι ο Αλή Πασάς χρησιμοποιούσε ως θησαυροφυλάκιο, διεισδύοντας αρκετά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Προηγουμένως, φρόντισε να εξασφαλίσει όλες τις νόμιμες σχετικές άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αυτή τη φορά δηλώνει πιο σίγουρος από ποτέ ότι θα φέρει στην επιφάνεια το θησαυρό, διαψεύδοντας τις όποιες "Κασσάνδρες" που ισχυρίζονται το αντίθετο, ενώ η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη νέα ανασκαφική "περιπέτεια" του Ελληνοαυστραλού, με τους αγρότες να τρίβουν ακόμη τα χέρια τους από ικανοποίηση για το νερό που είχε ανακαλύψει την προηγούμενη φορά.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον για θησαυρό αφορά και άλλες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Καλαμπάκας, όπου το ενδιαφέρον είναι αμείωτο και συνεχές το τελευταίο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΣΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.


Σάλος στις ΗΠΑ: Αστυνομικός έλεγχος με το ίδιο γάντι (VIDEO)
Ταπεινωμένες νιώθουν δύο γυναίκες από τις ενέργειες μιας αστυνομικίνας, η οποία τις έψαχνε με "υπερβάλλον ζήλο" στα απόκρυφά τους σημεία κατά τη διάρκεια ελέγχου.
Το περιστατικό συνέβη σε δρόμο του Ντάλας του Τέξας με πρωταγωνίστριες την 38χρονη Angel Dobbs  και την 24χρονη ανιψιά της  Ashley οι οποίες ελέχθησαν από την αστυνομικίνα Kellie Helleson.

Η Helleson και ο συνάδελφος της David Farrell σταμάτησαν τις δύο γυναίκες όταν τις είδαν να πετούν ένα αποτσίγαρο από το παράθυρο.

Σύμφωνα με την Dallas Morning News η αστυνομικός  χρησιμοποίησε το ίδιο γάντι από καουτσούκ κατά τη διάρκεια του σωματικού  ελέγχου.

Ο Farrell  ισχυρίζεται ότι οι δύο γυναίκες τρόμαξαν όταν είδαν το περιπολικό και πέταξαν το αποτσίγαρο που περιείχε  μαριχουάνα. Ωστόσο κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν ανακάλυψαν τίποτα μέσα στο αυτοκίνητο.

Η 38χρονη ανέφερε ότι η Helleson την πόνεσε καθώς την άγγιξε με βίαιο τρόπο στον πρωκτό και στα γεννητικά όργανα προσθέτοντας "ένιωσα σοβαρό και διαρκή πόνο".

Μετά το περιστατικό  οι δύο γυναίκες μήνυσαν τους αστυνομικούς αλλά και τον διευθυντή του Τμήματος  Δημόσιας Ασφάλειας, Steven  McCraw ο οποίος  αγνόησε προηγούμενες καταγγελίες για τη συμπεριφορά ορισμένων οργάνων αποκατάστασης της τάξης.

Ο Scott H. Palmer, δικηγόρος των γυναικών τόνισε ότι το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα του περιπολικού.

"Μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει με σαφήνεια. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να συμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον".

Δείτε το βίντεο: 





ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΜΠΑΛΕΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανακαλούνται μπάλες πλυσίματος με ραδιενέργεια
Πρόκειται για τις μπάλες πλυσίματος ρούχων «PRIMATO» που εισήγαγε και διακίνησε στην αγορά η εταιρεία ΜΑΡΓΙΩΛΟΣ Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Primato Hellas ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε' 34 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΚ 54248 ΤΗΛ.: 2310 383588.
Η εταιρία κλήθηκε να αποσύρει το προϊόν από όλα τα σημεία πώλησης να σταματήσει την προώθησή του και να το ανακαλέσει από τους καταναλωτές, οι οποίοι εφόσον το έχουν αγοράσει καλούνται να το επιστρέψουν στην εταιρεία από την οποία το αγόρασαν.
Η ανάκληση γίνεται ύστερα από έγγραφη ενημέρωση από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) σύμφωνα με την οποία:
«Όσον αφορά το προϊόν της εταιρείας PRIMATO, από τις πραγματοποιηθείσες μετρήσεις και την εμπειρία μας δεν προκύπτουν λόγοι ανησυχίας για τους καταναλωτές. Ωστόσο, συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων και το γεγονός ότι δεν πρόκειται για προϊόν πρώτης ανάγκης, η ΕΕΑΕ έχοντας ως αρχή την αποφυγή οιασδήποτε άσκοπης ραδιολογικής επιβάρυνσης ατόμων ή του περιβάλλοντος, εισηγείται τη μη περαιτέρω εισαγωγή και διάθεση του προϊόντος στην αγορά».
Προκειμένου ο έλεγχος να επεκταθεί σε όλα τα παρόμοια προϊόντα, η ΓΓΚ ζήτησε από εταιρείες που εισάγουν ή και διακινούν παρόμοια προϊόντα να διακόψουν προσωρινά την εισαγωγή και τη διάθεσή τους στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, τους ζητήθηκε να αποστείλουν άμεσα στην ΕΕΑΕ δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο.




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 13.13 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ;


Τι θα συμβεί αύριο;
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Στις 13:13 αύριο το μεσημέρι, σύμφωνα με τις εξηγήσεις που δίνονται στο ημερολόγιο των Μάγια που τελειώνει εκείνη τη στιγμή, ο κόσμος θα ζήσει την ολική του καταστροφή
Αυτή είναι μια παραμυθολογία, η οποία κρατάει πολλές δεκαετίες τώρα και αυτές τις ώρες έχει δημιουργήσει έναν παγκόσμιο συναγερμό ανθρώπων, οι οποίοι πιστεύουν ότι έφτασε το τέλος του κόσμου και ξεκίνησαν τις προσευχές ή κάποιοι από αυτούς κλείνονται ήδη σε υπόγεια καταφύγια και ειδικά τούνελ.
Η αλήθεια όμως είναι ότι αύριο θα είναι ακόμα μια μέρα όπως όλες οι άλλες καθώς από πουθενά, ούτε από το διάστημα ούτε από τη γη υπάρχει το παραμικρό στοιχείο ότι φτάσαμε στην συντέλεια του κόσμου.
Η μεγάλη μάχη για την σωστή ενημέρωση του πλανήτη μας δίνει από χθες η NASA με τους επιστήμονές της, οι οποίοι με αλλεπάλληλες δημόσιες δηλώσεις τους καθησυχάζουν όσους  πιστεύουν ότι οι Μάγια ουσιαστικά με το τέλος του ημερολογίου τους αύριο στις 13:13 προλέγουν την επερχόμενη συντέλεια.
Εξάλλου και ένας από τους τελευταίους γέροντες σοφούς των Μάγια ο Απολινάριο Τίλι Πίστουν, ένας από τους τελευταίους ορίτζιναλ απογόνους της φυλής των Μάγια, δήλωσε χθες ότι εδώ και χρόνια που τον βομβαρδίζουν με ερωτήσεις γύρω από το υποτιθέμενο τέλος του κόσμου που καθορίζει το ημερολόγιο των Μάγια για το 2012, η μόνιμη απάντησή του είναι «όχι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τους προγόνους μου».
Γιατί όμως δημιουργήθηκε όλη αυτή η παγκόσμια ιστορία με το ημερολόγιο των Μάγια; Όπως εξηγεί ο αστρονόμος Ντέιβιντ Ντάρλινγκ σε άρθρο του στο περιοδικό «New Scientist» οι Μάγια είχαν ένα ημερολόγιο που βασιζόταν σε μια περίοδο ενός εκατομμύριου οκτακοσίων εβδομήντα δύο χιλιάδων ημερών. Αυτή ήταν μια συγκεκριμένη ημερολογιακή περίοδος για τους Μάγια, όπως εμείς καθορίζουμε την διάρκεια ενός αιώνα σε 100 χρόνια. Με δεδομένη ότι άρχιζε το 3014 π.χ. αυτό το ημερολόγιο μακράς διάρκειας των Μάγια πράγματι το τέλος του υπολογίζεται αύριο, 21.12.2012. Το μεγάλο λάθος όμως της εξήγησης του γεγονότος αυτού είναι ότι με το τέλος του ημερολογίου τους οι Μάγια δεν εννοούν και το τέλος του κόσμου αλλά τέλος του πρώτου κύκλου των ενός εκατομμύριου οκτακοσίων εβδομήντα δύο χιλιάδων ημερών και την έναρξη του νέου χρονικού κύκλου με τον αντίστοιχο αριθμό ημερών.
Από την πλευρά της η NASA, με δηλώσεις αστροφυσικών και αστρονόμων βεβαιώνουν τον κόσμο ότι δεν υπάρχει περίπτωση καμία να έρθει η καταστροφή του κόσμου αύριο από το διάστημα καθώς θα είχε ήδη διαπιστωθεί η πορεία σύγκρουσης με τη γη οποιουδήποτε πλανήτη ή μετεωρίτη από το μακρινό σύμπαν. Η NASA βεβαιώνει παράλληλα τον κόσμο μας ότι ούτε καν περίπτωση μπλακ άουτ δεν πρόκειται να συμβεί αύριο από οποιοδήποτε διαστημικό φαινόμενο και απλά μας ξημερώνει ακόμα μια συνηθισμένη μέρα όμοια με τις άλλες.
Μπορούσε απλά ο κάθε Έλληνας να συμπληρώσει στο παραμύθι αυτό με το ημερολόγιο των Μάγια ότι η μόνη χώρα στην οποία έχει γίνει η συντέλεια του κόσμου είναι η Ελλάδα.




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ.



Κανονικά και δωρεάν θα μπορούν πλέον να παίρνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους μέσω του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Έντονες αντιδράσεις του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής ο οποίος με μήνυμά του στο Facebook αφήνει σαφέστατες αιχμές για τα κίνητρα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 

Πως κατέληξε στην απόφαση αυτή ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Γιορτές με δωρεάν φάρμακα θα περάσουν τελικά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις του και να δίνει κανονικά με πίστωση τα φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ. 

Η απόφαση ελήφθη βέβαια με διαφωνίες καθώς υπήρχαν πρόεδροι φαρμακευτικών συλλόγων που επιδίωκαν να συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις δεδομένου ότι το πρόβλημα δεν αναμένεται να λυθεί το νέο έτος αφού παραμένει αμφίβολο αν θα χρηματοδοτηθεί τελικά επαρκώς ο ΕΟΠΥΥ. 
Χαρακτηριστική η περίπτωση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής Κώστα Λουράντου ο οποίος με μήνυμά του στο Facebook αφήνει σαφείς αιχμές. Όπως αναφέρει στην προσωπική του σελίδα μεταξύ άλλων : "Η ΣΕΜΝΗ ΤΕΛΕΤΗ ... ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ!!!
Ειχα προειδοποιήσει τους πάντες ότι η κινητοποίηση του ΠΦΣ είχε δύο σκέλη. Αφ’ ενός μεν να δημιουργήσει μια επαναστατική εικόνα απένατι στην μέχρι σήμερα απραξία του και αφ’ εταίρου για να πληρωθούν οι γνωστοί σύλλογοι τον Σεπτέμβριο που εκτελούσαν .....!"

Πάντως το ουσιαστικό πρόβλημα των φαρμακοποιών εστιάζεται στο γεγονός αν θα μπορεί ο φορέας να τους πληρώνει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και όχι με βάση αν διαθέτει ρευστό. 

Το πιο πιθανό είναι πάντως μετά τις γιορτές οι φαρμακοποιοί να συνεδριάσουν και πάλι προκειμένου να εξετάσουν τις νέες συνθήκες που θα δημιουργηθούν στο νέο έτος. 

Δήμητρα Ευθυμιάδου




ΠΗΓΗ...http://iatropedia.com

ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.


Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι θα προβεί στη διάθεση τεσσάρων (4) νέων επαγγελματικών αδειών πλανόδιου εμπορίου.
Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και  31 Ιανουαρίου 2013, τις εργάσιμες ώρες και μέρες, στο γραφείο Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Αλμωπίας.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2384350221 κα Παπάζογλου Ρούλα.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...