Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κιλκίς με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πέλλας

 


Έδεσσα, 2/9/2021

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή

Η αναβάθμιση, βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός διασυνδετήριων οδικών αξόνων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς και Πέλλας, με επίκεντρο τον οδικό άξονα που συνδέει τον Αρχάγγελο Πέλλας με το Σκρα Κιλκίς, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κιλκίς, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κιλκίς και Πέλλας, Ανδρέας Βεργίδης και Ιορδάνης Τζαμτζής, αντίστοιχα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας υπογράμμισε ότι το έργο που αφορά σε παρεμβάσεις στην Επαρχιακή Οδό 12 (από νότια- Αρχάγγελος- όρια νομού Κιλκίς) – το οποίο είναι ενταγμένο - τρέχει ήδη διαγωνιστική διαδικασία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς επισήμανε πως σε ό,τι αφορά το τμήμα αρμοδιότητας του οδικού δικτύου της ΠΕ Κιλκίς (όρια νομών Πέλλας – Κιλκίς μέχρι και το Σκρα) έχουν γίνει εργασίες συντήρησης και εντός του τρέχοντος μήνα θα υπογραφεί νέα, σχετική σύμβαση η οποία προβλέπει παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης κατεστραμμένων τμημάτων επί του επαρχιακού οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Π.Ε. Κιλκίς.

«Έργα αναβάθμισης οδικών αξόνων, ιδίως δε όσων αποτελούν συνδετικοί κρίκοι μεταξύ όμορων νομών έχουν προτεραιότητα στον προγραμματισμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων και έργων που αφορούν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών», υπογράμμισαν οι κ.κ. Βεργίδης και Τζαμτζής.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους, οι κ.κ. Βεργίδης και Τζαμτζής εξέτασαν και ζητήματα που αφορούν στην απώλεια εκτάσεων βοσκής και εισοδήματος των κτηνοτρόφων από την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών, η οποία πέρα από το γεγονός ότι αφαιρεί ζωτικό χώρο από τους βοσκοτόπους , υπονομεύει και την αγροτική παραγωγή στην οποία στηρίζεται μεγάλο ποσοστό των κοινωνιών στις Π.Ε. Κιλκίς και Πέλλας.

Πρόκειται – όπως τόνισαν οι κ.κ. Βεργίδης και Τζαμτζής – για ένα καίριας σημασίας ζήτημα, για το οποίο θα πρέπει η κεντρική πολιτική σκηνή και τα συναρμόδια υπουργεία να έχουν “ευήκοα ώτα” στις εκκλήσεις, τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης , για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών και κατ’ επέκταση της εθνικής οικονομίας.

Εξάλλου, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κιλκίς και Πέλλας συζήτησαν και το θέμα της μελέτης ανάπτυξης των ορεινών περιοχών, καθώς και οι δύο νομοί παρουσιάζουν ιδιαίτερα γεωγραφικά “ανάγλυφα” με φυσικό κάλλος το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης.-

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ορθής διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από το Δήμο Αλμωπίας

 


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Αριδαία, 02/09/2021

Θέμα: Συνεχίζεται το πρόγραμμα ορθής διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από το Δήμο Αλμωπίας

Ο Δήμος Αλμωπίας, σε συνεργασία με την εταιρεία POLYECO, συνεχίζει το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης και ανακύκλωσης κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα απόβλητα, με στόχο να σταματήσει η ανεξέλεγκτη απόρριψή τους στο περιβάλλον, ένα φαινόμενο με τεράστιες και μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις.

Τις προηγούμενες ημέρες, έγινε συλλογή κενών συσκευασιών από τις κοινότητες Ξιφιανής, Αλώρου, Αψάλου, Πολυκάρπης, Χρύσας - Τσάκων - Ροδωνιάς, Σωσάνδρας, Γαρεφείου και Δωροθέας.

Η προσπάθεια για ένα καθαρότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον συνεχίζεται. Συγκεντρώνουμε τις συσκευασίες στους κάδους, σε κάθε γεμιστήρα και κάνουμε τρόπο ζωής την ανακύκλωση τους.

Υπενθυμίζουμε στους παραγωγούς ότι για την ορθή διαχείριση, πρέπει να ακολουθούν τα επόμενα τρία απλά βήματα:

1) Ξεπλένουμε 3 φορές τις κενές φιάλες, ρίχνουμε τα υπολείμματα στο βυτίο του ψεκασμού.

2) Καταστρέφουμε το δοχείο τρυπώντας το, ώστε να αποφύγουμε την επαναχρησιμοποίηση του.

3) Τοποθετούμε τα δοχεία φυτοφαρμάκων στους ειδικούς κόκκινους κάδους κλείνοντας το καπάκι.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου μας στο τηλ. 2384023215.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΝΑΝΟΥ

“Δακρυσμένα Μάτια” του Μίκη στην κορυφή των Ιμαλαΐων


“Δακρυσμένα Μάτια” του Μίκη Θεοδωράκη

 “Δακρυσμένα μάτια, νυσταγμένοι κήποι

όνειρα κομμάτια ας ήτανε να ζω

στους μεγάλους δρόμους κάτω απ’ τις αφίσες

στα χιλιάδες χρώματα ας ήταν να βρεθώ.

Να ‘ταν η καρδιά μου λαμπερό αστέρι

να ‘ταν η ματιά μου δίκοπο μαχαίρι

αστραφτερό σπαθί μες στο μεσημέρι

αστραφτερό σπαθί μες στο μεσημέρι”


Τα «Δακρυσμένα Μάτια» ανήκουν στους «Λιποτάκτες», από τα ομορφότερα έργα του μεγάλου μας συνθέτη, που αποτελούνται από τέσσερα τραγούδια: «Θα γίνεις δικιά μου» («Όμορφη Πόλις»), «Αυγή αφράτη» («Σκέπασε ατμός τον έρωτά μας»), «Δακρυσμένα μάτια», και το υπέροχο «Χάθηκα». Γράφηκαν μεταξύ 1952-1954 (Χανιά – Αθήνα – Παρίσι) με στίχους του αδελφού του συνθέτη, τελειόφοιτου λυκείου τότε, Γιάννη Θεοδωράκη, ποιητή και δημοσιογράφου, και ηχογραφήθηκαν το 1960.


ANNA RF - WEEPING EYES

Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-ΕΣΕΚΚ Δήμου Αλμωπίας



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Αριδαία, 01/09/2021

Θέμα: «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-ΕΣΕΚΚ Δήμου Αλμωπίας».

 

Με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και την ανάγκη του κάθε δημότη για πρόσβαση σε περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας, θα καταθέσει πρόταση στο Πράσινο ταμείο για χρηματοδότηση με τίτλο: «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-ΕΣΕΚΚ Δήμου Αλμωπίας».

Σκοπός και αντικείμενο του «Επιχειρησιακού σχεδίου για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-ΕΣΕΚΚ Δήμου Αλμωπίας», είναι να προωθηθεί ο χωρικός σχεδιασμός και να ολοκληρωθεί η εφαρμογή του σχεδίου πόλης και η απόκτηση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων. Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο θα καταγραφούν ανά δήμο ή δημοτική ενότητα ή δημοτική κοινότητα, η υπάρχουσα κατάσταση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων για τους οποίους δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση.

Με την δημιουργία δυναμικών κοινοχρήστων χώρων στην Αριδαία και στις Κοινότητες με σκοπό την ανάδειξή ζωντανών γειτονιών σε κάθε μια από αυτές, θα συντελεστεί χωροταξική αναδιοργάνωση όλων των Κοινοτήτων και οργανική ένταξη σε έναν ενιαία σχεδιασμένο χώρο όλων των επιμέρους περιοχών, με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη στην περιοχή διακοινοτικών λειτουργιών καθώς και για την αρμονική συνύπαρξή τους με την τοπική κοινωνία.

Ο σχεδιασμός και η εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, σε εφαρμογή των διατάξεων της οικείας νομοθεσίας περί αναπλάσεων θα αποσκοπούν, όχι μόνο στη βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος και στην προστασία και ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών, μορφολογικών και αισθητικών στοιχείων των προτεινόμενων προς ανάπλαση περιοχών σε κάθε Κοινότητα, αλλά και στην προστασία και ανάδειξη των στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος και της φυσικής τοπογραφίας με σκοπό τη συνύπαρξη φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος στο πλαίσιο ενός βιώσιμου σχεδιασμού.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής σε κάθε κοινότητα του Δήμου Αλμωπίας αποτελεί από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, γνώμονα για τη δημιουργία ενός Δήμου σύγχρονου και φιλικού προς τον Δημότη.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...