Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Υπογραφή συμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 80.000,00 € από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά


Έργα συνολικού προϋπολογισμού 80.000,00 € υπέγραψε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά


Στην υπογραφή δύο (2) νέων συμβάσεων για έργα ύψους 80.000,00 € που περιλαμβάνονται στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας προχώρησε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κα. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

«Αμφότερα τα δύο έργα μας δίνουν τη δυνατότητα να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, επενδύοντας και στην πρόληψη. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα επενδυτικών δαπανών καθώς πολλά έργα βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των απαιτούμενων εκ του νόμου διαδικασιών και για άλλα θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τους αναδόχους το επόμενο διάστημα» σημείωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Παρουσία του αναδόχου, η κυρία Αντιπεριφερειάρχης υπέγραψε τη σύμβαση για το «Έργο ανάπλασης πέριξ της Εθνικής Οδού στην Δ.Κ. Γιαννιτσών εντός ορίου απαλλοτρίωσης (περιοχή Μουσικού Σχολείου Δ. Πέλλας)» συνολικού προϋπολογισμού 40.000,00 €. Πιο συγκεκριμένα αφορά σε εργασίες αποξήλωσης και καθαιρέσεις πεζοδρομίων και κιγκλιδωμάτων εκατέρωθεν της Ε.Ο., στο σημείο που υπάρχουν και σήμερα αλλά έχουν υποστεί ήδη πολλές φθορές. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί νέα πλακόστρωση του πεζοδρομίου και τοποθέτηση εκ νέου κιγκλιδωμάτων και σωλήνων, διαμόρφωση της ράμπας που υπάρχει στη διαχωριστική νησίδα, εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος πλησίον της περιοχής και διαγράμμιση των διαβάσεων και των λοιπών παρεμβάσεων στο οδόστρωμα, τοποθέτηση πινακίδων όπου απαιτείται, αλλά και τοποθέτηση μόνιμων ανακλαστήρων οδού στις θέσεις των διαβάσεων.


Η δεύτερη σύμβαση έγκειται στον «Καθαρισμό τεχνικών και αποκατάσταση βλαβών από κατολισθήσεις σε τμήματα του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Πέλλας έτους 2017» συνολικού προϋπολογισμού 40.000,00 €. Οι εργασίες αφορούν την ετήσια συντήρηση οδών αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας και πιο συγκεκριμένα τον καθαρισμό τεχνικών από φερτά υλικά και αποκατάσταση βλαβών από κατολισθήσεις λόγω έντονων βροχοπτώσεων σε τμήματα του Εθνικού & Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 

Χριστουγεννιάτικη συναυλία Δημοτικού Ωδείου Αλμωπίας


Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της ΔΗ.Κ.Ε.Α του ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ και η ΔΗ.Κ.Ε.Α. θέλοντας να γιορτάσουμε μαζί τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων, να αφήσουμε στην άκρη την καθημερινότητα αλλά και παράλληλα να στηρίξουμε οικογένειες συμπολιτών μας οι οποίες έχουν πραγματική ανάγκη ενημερώνει όλους τους πολίτες ότι στα πλαίσια της κοινωνικής και ψυχαγωγικής καμπάνιας XXSmile "Χαρίζουμε Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα”, διοργανώνει ψυχαγωγικές δράσεις για μικρά αλλά και για μεγάλα παιδιά με σκοπό τη διασκέδαση αλλά και να περάσουμε μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, προσφοράς, 
Σας προσκαλούμε λοιπόν στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει με κοινωνικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, οι οποίες είναι οι εξής:
·         XXSmile «Χαρίζουμε Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2017» : Στα πλαίσια της καμπάνιας συγκεντρώνουμε τρόφιμα, με σκοπό να δημιουργήσουμε πακέτα αγάπης και να τα παραδώσουμε σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
·         Κυριακή 17 Δεκεμβρίου  και ώρα 11:30 μ.μ. στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία παρουσίαση παραμυθιού «Η ευχή της Γάζας». Θεατρικό και εικαστικό εργαστήρι, face paint και γλυκές εκπλήξεις  για τους μικρούς μας φίλους.
·         Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία συναυλία του Δημοτικού μας Ωδείου
·         Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 5:30 μ.μ. στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία παρουσίαση των Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών «Καλέ μου Αϊ Βασίλη» και Ποιος έκρυψε το σάκο του Αϊ Βασίλη» με παρουσία ξωτικών, καλικάτζαρων και φυσικά τον Αϊ Βασίλη.
·         Σάββατο 23 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, Όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι, στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο των Ευχών. Η έκπληξη ακολουθεί. Χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτι με μουσική, χορό, παιχνίδι, face paid και φυσικά το κέφι των παιδιών θα ζωντανέψει την πλατεία μας μεταδίδοντας ένα μήνυμα  αισιοδοξίας και αγάπης.
·         Κυριακή 24 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, συνεχίζουμε με Χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτι, με μουσική, χορό, παιχνίδι, face paid και πολλές εκπλήξεις.

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Φαντασιώσεις, ποιά η χρησιμότητα τους;


Όταν λέμε φαντασιώσεις ή φαντασίωση οι περισσότεροι αυθόρμητα σκεφτόμαστε τις σεξουαλικές φαντασιώσεις, όμως δεν είναι μόνο αυτές.
Η φαντασίωση είναι μια εικόνα που το μυαλό μας έχει ανάγκη να δημιουργήσει και μπορεί να είναι τόσο έντονη ώστε να ενεργοποιεί όλες μας τις αισθήσεις, ή χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας η φαντασίωση μπορεί να γίνει τόσο έντονη όσο μια εμπειρία.  Η φαντασίωση μπορεί να έχει οποιοδήποτε περιεχόμενο αλλά και θετική ή αρνητική χροιά, μπορεί να είναι σεξουαλική φαντασίωση, φαντασίωση σχέσης, φιλίας με ένα άλλο άτομο, φαντασίωση φίλου όπως κάνουν τα μικρά παιδιά, φαντασίωση επιτυχίας ή αποτυχίας, αλλά και φαντασίωση ότι κάνουμε κακό σε κάποιον.
Το ότι φαντασιωνόμαστε κάτι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορεί να συμβεί πραγματικά. Συχνά στην θεραπεία συναντάμε φαντασιώσεις θεραπευόμενων ότι κάνουν κακό σε κάποιον με τον οποίο έχουν θυμό ή ότι κάποιος παθαίνει κακό.

Η φαντασίωση είναι μια άμυνα που και πάλι ανάλογα με το πόσο την χρησιμοποιεί κανείς μπορεί να είναι μια άμυνα λυτρωτική, δημιουργική ή και δυσλειτουργική όπως όλες οι άμυνες.
Φαντασιώσεις έχουμε από παιδιά, όπως και το οιδιπόδειο είναι μια φαντασίωση ένωσης της κόρης με τον πατέρα. Η φαντασίωση είναι η ανάγκη του μυαλού μας και του συναισθήματος μας να δημιουργήσει είτε κάτι όμορφο προκειμένου να ξεφύγει από το πραγματικό, αλλά πολλές φορές φαντασιωνόμαστε και λόγω έντονων συναισθημάτων ή αναγκών, ο έντονος θυμός που δεν μπορεί να εκφραστεί απέναντι στον φροντιστή-κακοποιητή γονέα μπορεί να γίνει φαντασίωση βιαιότητας απέναντι του.Φαντασιώσεις χρησιμοποιούμε και στο σεξ και είναι χρήσιμες αν συμβάλλουν στην απόλαυση μας αλλά στην πραγματικότητα. Το να ζει κανείς μόνιμα σε μια φαντασίωση είναι μάλλον δυσλειτουργικό. Κάποιες συγκεκριμένες διαταραχές όπως η σχιζοειδής διαταραχή προσωπικότητας, η ναρκισσιστική και άλλες, έχουν την τάση να ζουν περισσότερο στην φαντασίωση τους παρά πραγματικά μέσα στις σχέσεις. Αντίστοιχα η οριακή διαταραχή προσωπικότητας βιώνει φαντασιώσεις εγκατάλειψης. Έτσι λοιπόν οι φαντασιώσεις πέρα από σεξουαλικό καρύκευμα, μπορεί να είναι και μέσω αναβίωσης τραυματικών εμπειριών του παρελθόντος ή και φόβων όπως φαντασιώσεις αποτυχίας, εγκατάλειψης, απόρριψης.
Έλενα Λεβεντάκη, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια





"Η λίμνη". Ένα δυνατό video που έχει ως στόχο να σπάσει τη σιωπή για τη σεξουαλική κακοποίηση


Ένα δυνατό video που έχει ως στόχο να σπάσει τη σιωπή για τη σεξουαλική κακοποίηση

Ένα κορίτσι γονατίζει ήσυχα σε ένα δάσος, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Το χέρι ενός ανθρώπου πέφτει πάνω στον ώμο της. "Μην το πεις στη μητέρα σου», λέει ...

Δημιουργός ο Roland Edzard για το  Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (PACE)







ΠΗΓΗ...https://www.youtube.com

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ήταν ένας παπάς σε μία εκκλησία και ήθελε κάποιον να ζωγραφίσει τον Μυστικό Δείπνο. Έψαχνε λοιπόν για αγιογράφο, αλλά ο μόνος που βρήκε που ήταν φτηνός ήταν και μπεκρής. Ωστόσο, επειδή τα λεφτά ήταν λίγα, αποφασίζει να τον φωνάξει.


Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 40/2017), το οποίο ισχύει από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017:

Μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα νότια πελάγη.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
  1. Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017
Α. Από τις μεσημβρινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, σταδιακά η Κεντρική Στερεά, πιθανόν η Ανατολική Στερεά, πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ το Β.Α. Αιγαίο.
Β. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.

  1. Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
Μέχρι τη νύχτα τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και τις πρωινές ώρες πιθανόν η Δυτική Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να αναζητούν στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής  Μακεδονίας  συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, καλούνται οι πολίτες:
-         Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
-         Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
-         Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως η Τροχαία κ.λπ.
-         Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
-         Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

-         Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Ό,τι σε «ξεπερνάει», ξεπέρασέ το


Ένα πάθος, ένα λάθος, μια δυσκολία. Μια κατάσταση που σε διέλυσε, έναν άνθρωπο που σε βίασε ψυχικά, μια ατίθαση κρίση που διαπέρασε το σώμα σου και σε έκανε να τρέμεις σα ψάρι στα δίχτυα ενός επιτήδειου τρελού, μια ιδέα στο κεφάλι σου που σε εξιτάρει όσο τίποτα και ουρλιάζει «Προχώρα».

Όλα όσα σε «ξεπερνούν» και ίσως είναι πολλά, είτε άσχημα, είτε ωραία, σίγουρα είναι έντονα και όλα έχουν κάτι να σε διδάξουν. Ίσως το πιο σημαντικό, να μάθεις να ιεραρχείς τη σημασία και τη σοβαρότητα που έχουν για σένα οι όποιες καταστάσεις κι αυτό αλλάζει να ξέρεις, ανάλογα τον άνθρωπο. Και όταν αρχίσεις και πιάνεις το νόημα της «ιεράρχησης» συμβαίνει κάτι καταπληκτικό και ίσως λίγο κυνικό μαζί. Αρχίζει μια, για κάποιους «απομυθοποίηση», για κάποιους άλλους «αξιολόγηση». Πράγματι, ξεκινάς να αντιλαμβάνεσαι τι έχει όντως για σένα σημασία, τι δε θες στη ζωή σου, τι έχεις ειλικρινά ανάγκη, τι ήρθε η ώρα να κόψεις απ΄τη ρίζα και σε τι νέο να δώσεις το πράσινο φως.

Υπάρχουν αυτά που όλο σου το είναι ζητά ξανά και ξανά και μόνο στην ιδέα πως η φλόγα τους σβήνει, τρέμεις. Αφυπνίζουν το παιδί μέσα σου, γελάς χωρίς συγκεκριμένους λόγους, αισθάνεσαι αμηχανία, φως και μαζί μιαν αθώα και σκοτεινή έλξη. Αυτά να τα κρατάς όσο αντέχεις και μπορείς και αν ακόμα δεν τα έζησες, στα εύχομαι από καρδιάς… Είναι ευλογία.

Υπάρχουν αυτά που σου κόβουν την ανάσα, όχι και τόσο ευχάριστα. Σε κάνουν να νομίζεις πως φτάνει ένα τέλος άδικο, σε βάζουν σε τριπάκια μανίας, κακών σεναρίων, σε ακινητοποιούν. Μουδιάζεις. Κατακλύζεσαι από πανικό, το μυαλό σταματά. Η πίεση ανεβαίνει και οι παλμοί σου θυμίζουν έντονα αφρικανικά κρουστά… Έπειτα γειώνεσαι. Και αρχίζεις να καταλαβαίνεις που ξεκινούν και που τελειώνουν τα όρια του «φυσιολογικού» φόβου. Δεν είναι μάθημα αυτό; Ακόμα εδώ είσαι… Προχώρα!

Υπάρχουν άνθρωποι που σε ευνούχισαν, σε έκαναν να πιστέψεις πως είσαι ένα αδιάφορο υποκοριστικό και σε σημάδεψαν. Υπάρχουν κι άλλοι που τα υποκοριστικά από τα χείλη τους, ηχούν τόσο γλυκά ειδικά όταν πηγαίνουν δίπλα δίπλα με ένα απόλυτα ερωτικό, κτητικό «μου» και σε συνεπαίρνουν μαγικά στον κόσμο τους…

Υπάρχουν άνθρωποι που σε αγάπησαν και αγάπησες πολύ, που πίστεψαν σε σένα και σου έδωσαν ευκαιρίες και άλλοι που στις άρπαξαν απ’ τα χέρια, χωρίς καν να πάρεις πρέφα υπό το πρίσμα του «Δεν είναι αυτό για σένα… Θέλω το καλό σου, γι’ αυτό…».

Υπάρχουν πολλά και άλλα πολλά που σου φυτρώνουν ενοχές και σα σταυρό τις κουβαλάς μαζί σου παντού. Υπάρχουν κι αυτά που σε φτάνουν σε μιαν απόκοσμη θέωση και εκεί οι τύψεις… μπαίνουν τιμωρία, γιατί εκεί είναι η θέση τους.

Για όλους και όλα όσα σε ξεπερνούν, μονάχα ένα ευχαριστώ. Σε κάνουν πιο δυνατό, πιο γεμάτο, πιο υγιή. Αισθάνεσαι ζωντανός και είσαι. Ζήσε και ξεπέρασέ τα. Φτάσε πιο πάνω απ’ όλα αυτά, χωρίς να τα υποτιμάς. Κέρδισε εμπειρίες και μάθε να αξιολογείς. Ξεπέρασέ τα σου λέω και μαζί με όλα αυτά και σένα, για σένα, για να κερδίσεις στο τέλος… εσένα.

Μάρη Γαργαλιάνου





ΠΗΓΗ...http://enallaktikidrasi.com

Να μάθεις να φεύγεις


Από την ασφάλεια τρύπιων αγκαλιών
Από χειραψίες που σε στοιχειώνουν
Από την ανάμνηση μιας κάλπικης ευτυχίας
Να φεύγεις  - αθόρυβα, σιωπηλά, χωρίς κραυγές, μακρόσυρτους αποχαιρετισμούς
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο
Να τρέχεις μακρυά από δήθεν καταφύγια κι ας έχει έξω και χαλάζι
Να μάθεις να κοιτάς βαθιά στα μάτια όταν λες αντίο κι όχι κάτω ή το άπειρο
Να εννοείς τις λέξεις σου, μην τις εξευτελίζεις, σε παρακαλώ
Να μάθεις να κοιτάς την κλεψύδρα, να βλέπεις πως ο χρόνος σου τελείωσε
Όχι αγκαλιές, γράμματα, αφιερώσεις, κάποτε θα ξανασυναντηθούμε αγάπη μου
(Όλα τα βράδια και τα τραγούδια δεν θα είναι ποτέ δικά σας - αποδέξου το)
Να σταματήσεις να αγαπάς τον Μέλλοντα, όταν αυτό που έχεις είναι μόνο ο Ενεστώτας
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από 'κει που δεν ξέρουν γιατί σε κρατάνε
Να αποχωρίζεσαι τραγούδια που αγάπησες, μέρη που περπάτησες
Δεν έχεις τόση περιορισμένη φαντασία όσο νομίζεις
Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι
Από το δυσανάλογο, το μέτριο και το λίγο
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωστάς
Να μάθεις να σέβεσαι την αγάπη σου, το χρόνο σου και την καρδιά σου
Μην πιστεύεις αυτά που λένε - η αγάπη δεν είναι ανεξάντλητη, τελειώνει
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει
Να μην συγχωρείς όσους δεν σου έπλυναν τα πόδια σου με δάκρυα μετανοίας
Να καταλάβεις πως οι δεύτερες ευκαιρίες είναι για τους δειλούς, οι τρίτες για τους γελοίους
Μην τρέμεις την αντιστοιχία λέξεων-εννοιών, να ονομάζεις σχέση την σχέση την κοροϊδία κοροϊδία
Να μαλώνεις τον εαυτό σου καμιά φορά που κάθεται και κλαψουρίζει σαν μωρό
κι εσύ κάθεσαι και του δίνεις γλυφιτζούρι μη και σου στεναχωρηθεί το βυζανιάρικο
Να μάθεις να ψάχνεις για αγάπες που θυμίζουν Καζαμπλάνκα, όχι συμβάσεις ορισμένου χρόνου
Και. Να μάθεις να φεύγεις. Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα
Να φεύγεις από όσα νόμισες γι' αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ' αυτά





Γιορτάστηκαν τα 25 χρόνια λειτουργίας του ΙΕΚ Έδεσσας


Με πολύ κέφι, χορό και διασκέδαση γιορτάστηκαν τα 25 χρόνια λειτουργίας του ΙΕΚ Έδεσσας την Τετάρτη 13/12/2017.
 Στο ασφυκτικά γεμάτο "Myrphy's Law" οι σπουδαστές, παλιοί και νέοι, καθώς και το διοικητικό προσωπικό του ΙΕΚ, διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε μια ανεπανάληπτη βραδιά ξεφαντώματος.
 Μάγειρες, φωτογράφοι, προπονητές, φυσικοθεραπευτές, αισθητικοί, διατροφολόγοι, διασώστες και όλοι οι υπόλοιποι σπουδαστές, άφησαν για λίγο τις αίθουσες και τα εργαστήρια και συνέθεσαν μια φανταστική εικόνα με κυρίαρχο στοιχείο τη διασκέδαση.
 Εντύπωση προκάλεσε η υπέροχη τούρτα που επιμελήθηκαν οι σπουδαστές του τμήματος μαγειρικής, κατά το κόψιμο της οποίας ο Διευθυντής του ΙΕΚ, Χρήστου Χριστόδουλος, υποσχέθηκε να συνεχίσει το ΙΕΚ Έδεσσας να αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης λειτουργώντας με νέες και σύγχρονες ειδικότητες.








«Αναβάθμιση πεζοδρομίων στην πόλη της Αριδαίας»


ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
- ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ

Στην έγκριση μελέτης με τίτλο «Αναβάθμιση πεζοδρομίων στην πόλη της Αριδαίας» για την υποβολή πρότασης στον ΑΞΟΝΑ 2 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2017» του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Πράσινο Ταμείο, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας σε κατεπείγουσα Συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2017.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο της συγκεκριμένης μελέτης είναι η αναβάθμιση του δικτύου κίνησης πεζών στην οδό Λοχ. Πασσιά (μπροστά από το Γενικό Λύκειο Αριδαίας). Αρχικά, θα γίνει αποξήλωση των υφιστάμενων πεζοδρομίων και κατασκευή νέων με δαπεδοστρώσεις στη ζώνη διέλευσης πεζών που θα εξασφαλίζουν τη συνεχή, ανεμπόδιστη και ασφαλή κυκλοφορία. Επίσης, θα δημιουργηθεί ζώνη πρασίνου με εκτεταμένες φυτεύσεις για τη βελτίωση του μικροκλίματος, την αύξηση της βιοποικιλότητας και την ταυτόχρονη διαχείριση ομβρίων υδάτων. Ταυτόχρονα, θα μειωθεί το πλάτος του δρόμου σε 7 μέτρα, θα διαμορφωθούν διαβάσεις και ειδικές εσοχές για στάθμευση οχημάτων, με στόχο τη μείωση ταχύτητας κατά την είσοδο στην πόλη και την ενίσχυση της ασφάλειας των πεζών.
Παράλληλα, κατά μήκος της διαδρομής προτείνεται η δημιουργία χώρων στάσης και ανάπαυσης με την κατασκευή καθιστικών και την τοποθέτηση αντικειμένων αστικού εξοπλισμού, όπως φωτιστικά υπαίθρια καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων, σταντ ποδηλάτων, βρύση, η διαμόρφωση των εισόδων του Γενικού Λυκείου και των αθλητικών εγκαταστάσεων και η αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού δικτύου, καθώς επίσης και η επέκτασή του με εγκατάσταση νέων ιστών και φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED.
Τέλος, προτείνεται η δημιουργία δικτύου συλλογής ομβρίων, καθώς και η χρήση υλικών αντίστοιχων της διαμόρφωσης πεζοδρομίου επί της οδού με την οποία συνορεύει, ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία εικόνα.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, «στόχος αυτού του σημαντικού έργου, θα είναι η αναζωογόνηση του συγκεκριμένου τμήματος, που αποτελεί μία από τις εισόδους στην πόλη της Αριδαίας. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις και θέλουμε να παρέχουμε ασφαλή και ευχάριστη μετακίνηση σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους μαθητές».
Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου είναι 227.546 ευρώ (με το ΦΠΑ).

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...