Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ευχαριστήριο από τον Δήμο Αλμωπίας και τη ΔΗ.Κ.Ε.Α. στο ¨΄ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ¨


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε.Α. μετά από συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Γεώργιο Χατζηγιαννίδη και την επικοινωνία με το “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”, παραλάβαμε τρόφιμα μακράς διαρκείας, με σκοπό τη στήριξη συμπολιτών μας που έχουν πραγματική ανάγκη.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) ευχαριστούμε θερμά τη δράση ¨΄ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ¨  για την ευγενική και τόσο σημαντική προσφορά, που ως στόχο έχει την άμεση ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων ενόψει και των εορτών του Πάσχα.
Όλοι μαζί συνεχίζουμε την προσπάθεια για κοινωνική προσφορά μέσα από το πνεύμα της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης.

                 Με εκτίμηση


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α


ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πρόσκληση για συμμετοχή στο Let’s Do It Greece 2017 από την ΔΗ.Κ.Ε.Α. Αλμωπίας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις!»

Μέσα από μια εποικοδομητική συνεργασία με τοπικούς φορείς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, οργανώσεις και πολίτες-εθελοντές-συμμετέχοντες και με σύνθημα “Όλοι μαζί για το περιβάλλον», ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε.Α., στο πλαίσιο της Δράσης Let’s Do It Greece 2017 και της παγκόσμιας εκστρατείας Let’s Do It World, κινητοποιεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις Δράσεις εθελοντισμού. 
Γι' αυτό καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις Δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

27/03/17 ως 31/03/17 Δευτέρα ως Παρασκευή Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s Do It Greece 2017, με σκοπό την εφαρμογή των Αρχών και Επιδιώξεων της Εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη στα σχολεία.
Οι Δράσεις θα αναπτυχθούν στον περιβάλλοντα χώρο των σχολικών μονάδων και σε κοινόχρηστους χώρους στην ευρύτερη περιοχή των σχολείων (φυτεύσεις, καθαριότητα, χρωματισμοί, κλαδέματα κ.α.) Οι δράσεις – οι οποίες έχουν αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ. 2618/223019/Δ1/29-12-2016)- τελούν υπό την αιγίδα των Διευθύνσεων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Πέλλας.
02/04/17 Κυριακή ¨Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις¨ είναι το μότο της Πανελλήνιας Δράσης ¨Let’s do it Greece¨.
 Οι δράσεις θα ξεκινήσουν παράλληλα από τους Φορείς-Συλλόγους-Ομάδες κ.λ.π. στις 11:00 π.μ.
ΣΗΜΕΙΟ ΔΡΑΣΗΣ -  ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΝΤΙΩΝ
Μπροστά από το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας.
Στοιχεία συντονιστή της ομάδας δράσης 
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΗΛ.: 2384024772


Ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα συμμετοχή και ελπίζουμε στη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στις εκδηλώσεις. Σας περιμένουμε! #letsdoitgreece

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.


ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

60.000,00 € για έργα αναβάθμισης λαϊκής αγοράς Σκύδρας


60.000,00 € για έργα αναβάθμισης λαϊκής αγοράς Σκύδρας

Την υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίσουν τη λαϊκή αγορά Σκύδρας προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας μετά την υπογραφή της αντίστοιχης προγραμματικής σύμβασης από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.


Στο πλαίσιο της σύμβασης θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναμόρφωσης και βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης σε σημεία της λαϊκής αγοράς του Δήμου Σκύδρας. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Έδεσσα

  
Με τη συμμετοχή της τοπικής πολιτικής ηγεσίας, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και απότισης του ελάχιστου φόρου τιμής σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Πατρίδας μας. Οφείλουμε όλοι μας να είμαστε ενεργοί, πάντα σε επαγρύπνιση και με σύμπνοια σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις αξίες και τα ιδανικά με τα οποία μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν γενεές Ελλήνων. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου που συνεορτάζεται σήμερα και ανήγγειλε τη χαρμόσυνη είδηση για τη γέννηση του Ιησού Χριστού μας, ας αποτελέσει την αφετηρία των κοινών, συντονισμένων προσπαθειών μας για ηθική ανύψωση και, με πίστη στις δυνατότητές μας να χτίσουμε νέες, στέρεες βάσεις για την πρόοδο και ανάπτυξη του Τόπου” ανέφερε σε δήλωσή της για τη σημερινή ημέρα η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Στη δοξολογία, η οποία τελέστηκε στην Μητρόπολη Έδεσσας χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Ζέρζης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας απαριθμώντας τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα της περιόδου, δίνοντας, παράλληλα, το στίγμα της σημερινής εποχής και των προκλήσεων που καλείται η Χώρα να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα.

Ακολούθησε σύντομη και λιτή εκδήλωση στο Διοικητήριο όπου η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά υποδέχτηκε εκπροσώπους πολιτικών και παραγωγικών φορέων αλλά και των στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας όπως επίσης το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιωήλ ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τη συνάντηση και ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη σε όλους.




Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ 
ΠΙΕΡΙΑΣ – ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ 
  

Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, την επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας, με την οποία ζητούν την κατάργηση του Νόμου 4446/2016.
Στην επιστολή τους επισημαίνουν ότι ο Νόμος δημιουργεί κραυγαλέες αδικίες σε βάρος τους και ζητούν να αρθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός στις νόμιμες επιχειρήσεις ενοικίασης δωματίων και διαμερισμάτων που τις οδηγεί στο περιθώριο και τελικά στο κλείσιμο.  


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017       ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καταστροφή η CETA για την ελληνική φέτα!


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ H CETA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΕΤΑ

ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ



Η εμπορική συμφωνία Καναδά - ΕΕ, γνωστή ως CETA, αποτελεί θανάσιμη απειλή για την Ελληνική γνήσια φέτα, για 100.000 μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, για πολλές χιλιάδες άλλους εργαζόμενους σε τυροκομεία, μεταποίηση, εμπόριο, για εκατομμύρια εργαζόμενους καταναλωτές.

          Με τη συμφωνία CETA καταργείται στην πράξη η προστασία και η κατοχύρωση της αρίστης ποιότητας γνήσιας Ελληνικής αιγοπρόβειας φέτας (προϊόν ΠΟΠ). Η γνήσια φέτα εξορίζεται από την αγορά της ΕΕ και προοπτικά από όλη την παγκόσμια αγορά και υποκαθίσταται, λόγω της κερδοσκοπίας, της νοθείας και του αθέμιτου ανταγωνισμού, από λευκά τυριά «τύπου φέτας». Τυριά «μαϊμού φέτα», που παράγονται από αγελαδινό γάλα, ζώων που τρέφονται με μεταλλαγμένες ζωοτροφές χαμηλής ποιότητας και κόστους, σε βάρος της ποιότητας ζωής εκατομμυρίων καταναλωτών, στην ΕΕ και σ΄ όλο τον κόσμο.

          Βαριές και εγκληματικές είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της προηγούμενης Σαμαρά - Βενιζέλου, αλλά και των Ευρωβουλευτών ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού, που, παρά τις δημαγωγίες τους για «εθνική ανάπτυξη», «Εθνική Ελλάδας» και «παραγωγική ανασυγκρότηση», συμφώνησαν και ψήφισαν την κατάπτυστη συμφωνία CETA, στα Υπουργικά Συμβούλια της ΕΕ και στο Ευρωκοινοβούλιο.

          Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους της χώρας σε ενωτική και δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση, για να μη ψηφιστεί η ολέθρια συμφωνία CETA στην Ελληνική Βουλή. Όσοι βουλευτές σκοπεύουν να την ψηφίσουν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι κτηνοτρόφοι θα τους κρεμάσουν κουδούνες και θα τους πάρουν με τις γκλίτσες και τις κατσούνες!

 

Μάρτης 2017

 

Η αγροτοδιατροφική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Συνεχίζεται η συντήρηση υποδομών ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας


Συνεχίζεται η συντήρηση υποδομών ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας


Στο πλαίσιο του έργου της συντήρησης υφιστάμενων υποδομών ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας συνεχίζεται η βελτίωση των συνθηκών φωτισμού σε σημεία του.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες και να βελτιωθεί η συνολική εικόνα των υφιστάμενων υποδομών, σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Άλλωστε, τις προηγούμενες ημέρες αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στον ηλεκτροφωτισμό στην είσοδο της πόλης της Έδεσσας από διασταύρωση Αγίας Τριάδας έως το συγκρότημα σχολείων και τα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς, επίσης, στο 4ο χλμ Εθνικής Οδού Έδεσσας-Θεσσαλονίκης και, ειδικότερα, στον κόμβο περιφερειακής οδού (στα φανάρια).


Για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί επιπλέον εργασίες αποκατάστασης σε σημεία στους Δήμους της ευρύτερης περιοχής μας.

Πρόσκληση για εθελοντές στα "Προμάχεια 2017"


Από τον πρόεδρο του Μ. Χ. Σ. "Οι Πρόμαχοι" Χρήστο Μπάτση απευθύνεται πρόσκληση για εθελοντές, που διαθέτουν οχήματα 4χ4 να συμμετάσχουν στην μετακίνηση και περισυλλογή των αιωροπτεριστών αθλητών που θα αγωνιστούν στους αγώνες κυπέλλου "Προμάχεια 2017" , οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στους Προμάχους Αλμωπίας στις 7 - 8 - 9 και 10 Απριλίου 2017.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν στη σπουδαία διοργάνωση, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον κύριο Χ. Μπάτση.

Ευχαριστήριο από την Ομάδα Εθελοντών Προμάχων


Η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων ευχαριστεί την Δημοτική αρχή, τον ίδιο τον δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μπίνο, τους Δημοτικούς συμβούλους Στέφανο Αβραμίκα, Χρήστο Γεωργίου, Γιώργο Τσιμτσιρίδη και Γιώργο Χατζηγιαννίδη για την βοήθεια που παρέχουν, όσες φορές τους ζητείται,  στις κατά καιρούς δράσεις της.

Ιδιαίτερα δε ευχαριστεί τους εκ Προμάχων Δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Βέσκο, Γιώργο Γούδη και Χρήστο Μπάτση για την πλήρη στήριξη της Ομάδας και την συνεχή τους αρωγή και παρουσία στις δράσεις της.


Δέος ! Γιγάντια Ελληνική σημαία στους Προμάχους Αλμωπίας


Η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων Αλμωπίας, στα πλαίσια των δράσεων που έχει προγραμματίσει, κατασκεύασε, έβαψε και τοποθέτησε στην βόρεια  κορυφογραμμή του ιστορικού χωριού, μια γαλανόλευκη σημαία εμβαδού 200 τετραγωνικών μέτρων, η οποία στέλνει το μήνυμα των ακριτών κατοίκων, ότι η καρδιά του Ελληνισμού χτυπάει δυνατά, εδώ, στην εσχατιά της πληγωμένης μας πατρίδας.
Με την ενέργεια αυτή  δείχνουν τη μεγάλη τους τιμή και αγάπη στην Ελληνική σημαία και την τοποθετούν ορόσημο και φύλακα του ιστορικού χωριού ,που πρωτοστάτησε σε ιστορικές στιγμές της Ελληνικής Ιστορίας χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Η όλη δράση, «έτρεχε» για πολλές ημέρες και τα μέλη της ομάδας, ξεπερνώντας ακόμη και τα όριά τους, μέσα από συνθέσεις και διάλογο, ξοδεύοντας πολλές εργατοώρες και παραμελώντας τις προσωπικές τους ασχολίες, τα κατάφεραν τελικά και προσέθεσαν ένα ακόμη «χρυσό μετάλλιο» στα πεπραγμένα τους.

Χαρακτηριστικό των πυκνών  δράσεων της αεικίνητης ομάδας, είναι  η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή όλο και περισσότερων εθελοντών μελών με πολυσυλλεκτικότητα στην ηλικιακή διαστρωμάτωση και η γέννηση της ελπίδας, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους και το αποδεικνύουν έμπρακτα, κάνοντας τη δύναμη της ομάδας, έναν ορμητικό χείμαρρο προσφοράς.
































































































































































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...