Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ



   Ακέραια την ευθύνη για την άθλια κατάσταση στο προσφυγικό αναλαμβάνουν ΕΕ και ελληνική κυβέρνηση                                                         με τις επικίνδυνες αποφάσεις τους. 

     Με τη νέα ανακοίνωση της Ευρ. Επιτροπής για το «κοινό σύστημα ασύλου» και τις αποφάσεις της ΕΕ τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει κι υλοποιεί, επικυρώνεται ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων σε άθλιες συνθήκες και προωθούνται περαιτέρω οι φυλακίσεις, οι απελάσεις, η «φαστ τρακ» απόρριψη των αιτήσεων ασύλου, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 
     
     Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω :
    “Η ΕΕ μαζί με τους συμμάχους και τους ανταγωνιστές της όπως αιματοκυλά τη Συρία, ανάλογα μεταχειρίζεται και τους πρόσφυγες, θύματα των βομβαρδισμών της.    
    Πρόληψη της δευτερογενούς μετακίνησης» βαπτίζετε στις αποφάσεις σας τον εγκλωβισμό στις άθλιες συνθήκες της Ειδομένης και του Πειραιά. ΕΕ και ελληνική κυβέρνηση με τις επικίνδυνες αποφάσεις σας αναλαμβάνετε ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την εμπλοκή ΜΚΟ που εσείς «χρυσώνετε». 
     Στη γλώσσα σας ως «ενεργή μεταναστευτική πολιτική» εννοείτε τη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου που ενισχύονται, τις φυλακίσεις, τις απελάσεις προσφύγων και μεταναστών. Με τη «φαστ τρακ» απόρριψη της πλειοψηφίας των αιτήσεων ασύλου, αποδέχεστε ελάχιστους, όσους έχουν τις προδιαγραφές που ζητούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για τα κέρδη τους.
    Οι λαοί με την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και με την αλληλεγγύη τους να επιβάλλουν τερματισμό των άθλιων συνθηκών παραμονής των προσφύγων και την άμεση μεταφορά τους στις χώρες τελικού προορισμού τους”.

12-04-2016                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ"



Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Το μεγαλείο, οι αξίες και οι επιλογές των προγόνων μας αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη κοινωνία

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στην επιστημονική Ημερίδα «Πριν από τη Μεγάλη Πρωτεύουσα»

Στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Πριν από τη Μεγάλη Πρωτεύουσα» που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Θεοδωρίδης συνεχάρη την Προϊσταμένη της Εφορείας κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα και όλους τους συνεργάτες της για την πρωτοβουλία και την άρτια διοργάνωση της ημερίδας. Τονίζοντας τον αξιοθαύμαστο πολιτισμό και τα διαχρονικά επιτεύγματα των προγόνων μας ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από την για ένταξη έργων που έχουν σχέση με την προστασία, συντήρηση και ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.  

Στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας παραβρέθηκαν Έλληνες και Ξένοι διακεκριμένοι επιστήμονες και μελετητές. Ανάμεσά τους η Αρχαιολόγος – Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων σήμερα Μαρία Αλιμπάκη - Ακαμάτη, ο Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Ιωάννης Ακαμάτης, η Αρχαιολόγος Αναστασία Χατζηδήμου – Χρυσοστόμου, ο Αρχαιολόγος Παύλος Χρυσοστόμου οι οποίοι, εισηγήθηκαν, μεταξύ άλλων θέματα σχετικά με την εξέλιξη του τοπίου, την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και ιδεών, αλλά και την μετακίνηση πληθυσμών.

Ακολουθεί η ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη:

«Ξεκινώντας θα ήθελα να συγχαρώ την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας για την αξιόλογη πρωτοβουλία της και την οργάνωση της σημερινής Ημερίδας. Είναι πολύ σημαντικό η αρχαιολογική έρευνα η οποία διεξάγεται να δημοσιοποιείται και μάλιστα με την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Οι κάτοικοι της Πέλλας, μαζί με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων, είναι οι πρώτοι και οι καλύτεροι πρεσβευτές για την προστασία, αξιοποίηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.  

Η περιοδική έκθεση «Πριν από τη Μεγάλη Πρωτεύουσα» αναδεικνύει την μακραίωνη και αδιάλειπτη ιστορία ανθρώπινων οικισμών στην Πέλλα, από τη νεολιθική περίοδο μέχρι τις μέρες μας. Τα αρχαιολογικά ευρήματα ουσιαστικά πιστοποιούν την πλούσια κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας η οποία, όπως είναι ευρέως γνωστό, τροφοδότησε τον παγκόσμιο πολιτισμό. 

Νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι που τόσο πολλοί Έλληνες και ξένοι ερευνητές ενδιαφέρονται για τα αρχαιολογικά ευρήματα της Πέλλας και με τις δημοσιεύσεις τους κάνουν γνωστή την ιστορία μας. 

Μέσω των αρχαιολογικών ευρημάτων και των ερμηνειών που προσφέρουν οι ειδικοί μελετητές ερχόμαστε σε επαφή με τους αρχαίους πολιτισμούς που άκμασαν στην περιοχή μας. Μαθαίνουμε για τον τρόπο ζωής και επιβίωσης, τις παρεμβάσεις τους στο φυσικό περιβάλλον, τις τεχνολογικές τους καινοτομίες καθώς, επίσης, και τις αναπτυξιακές τους στρατηγικές. Η μελέτη των συγκεκριμένων κοινωνιών παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τη σύγχρονη κοινωνία και, επίσης, να εμπνευστούμε από το μεγαλείο, τις αξίες και τις επιλογές των προγόνων μας. 

Η σημερινή υπερεπάρκεια σε ποιοτικά αγροτικά αγαθά που παράγονται στην Πέλλα, στην Ημαθία και άλλες περιοχές της χώρας μας βασίζεται στις προσπάθειες των πρώιμων γεωργοκτηνοτρόφων γύρω από τον Θερμαϊκό κόλπο. Αξίζει πραγματικά να αναδείξουμε τη δράση τους και να ερευνήσουμε περεταίρω την επίδρασή τους στην σύγχρονη κοινωνία. 

Η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ενδιαφέρονται για την πρόοδο των αρχαιολογικών ερευνών ώστε έγκαιρα να εντάσσουν τα κατάλληλα έργα στον αναπτυξιακό τους προγραμματισμό. Στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ θα έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε αρκετές δράσεις προστασίας και ανάδειξης της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς. 

Δεν θα ήθελα να μακρηγορήσω. Για άλλη μία φορά σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία και τις πρωτότυπες έρευνες που παρουσιάζετε και εύχομαι καλή επιτυχία στην ολοκλήρωση της Ημερίδας και τη διάδοση των συμπερασμάτων σας. 

Σας ευχαριστώ».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ SIAL PARIS 2016



Θεόδωρος Θεοδωρίδης: «Ο εξωστρεφής προσανατολισμός της αγροτικής παραγωγής της Πέλλας αποτελεί βασική αναπτυξιακή προτεραιότητα»

Συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην έκθεση SIAL PARIS 2016 – Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη, 14 Απριλίου


Στη Διεθνή Έκθεση SIAL PARIS 2016 συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η έκθεση πραγματοποιείται το διάστημα 16 – 20 Οκτωβρίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord Villepinte Exposition Park του Παρισιού.

Η διοργάνωση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Το μέγεθος της έκθεσης, η μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και η εμπιστοσύνη τους στο κύρος της έκθεσης, η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάζονται, τα special events που φιλοξενούνται κατά τη διάρκειά της και η διεθνής της απήχηση, καθιστούν τη SIAL PARIS μια από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές που προσφέρονται στους Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες όσον αφορά την προβολή τους σε εκθεσιακά γεγονότα στο εξωτερικό.

«Ο αγροτικός τομέας αποτελεί βασικό αναπτυξιακό πυλώνα για την Πέλλα και την Κεντρική Μακεδονία. Η ποιότητα είναι το στοιχείο αυτό που κάνει ιδιαίτερα τα αγροτικά προϊόντα και τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής μας. Η εξωστρέφεια, όμως, είναι το ζητούμενο για την αύξηση των εξαγωγών, την κατάκτηση νέων αγορών και την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους επαγγελματίες της περιοχής μας να αναδείξουν τα προϊόντα της Πελλαίας Γης. Στόχος μας είναι να καταστεί ο πρωτογενής τομέας ακόμη πιο ανταγωνιστικός, με περισσότερα οφέλη για τους τοπικούς επιχειρηματίες και την τοπική οικονομία» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Η έκθεση φιλοξενεί σε 8 halls, 20 θεματικές προϊοντικές ενότητες του κλάδου τροφίμων – ποτών στους τομείς: αλλαντικά, αφεψήματα, γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα deli και έτοιμα γεύματα, μηχανήματα εξοπλισμού, κατεψυγμένα προϊόντα, παγωτά, φρούτα και λαχανικά, εκλεκτά είδη και gourmet, προϊόντα υγιεινής διατροφής και συμπληρώματα, συστατικά, προϊόντα κρέατος, πουλερικά, κυνήγι, εθνικά περίπτερα, βιολογικά προϊόντα, τοπικά προϊόντα περιοχών της Γαλλίας, αλμυρά προϊόντα παντοπωλείου, θαλασσινά, γλυκά είδη παντοπωλείου και αρτοσκευάσματα, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, κρασί και αλκοολούχα ποτά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη, 14 Απριλίου, στα τηλέφωνα 2381351398 – 6997026331 (Κατερίνα Καλαϊτζίδου) και 2381351353 (Γιάννα Καδρέφη).

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ "ΓΕΡΟΛΥΚΟΣ" - ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ



Σας παρουσιάζουμε ένα μικρό δείγμα από το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό ταλέντο που γέννησε το χωριό μας, τον Χρήστο Οικονόμου "Γερόλυκο", που ακόμη και ο μεγάλος δάσκαλος Μάνος Χατζιδάκις, υμνούσε την καλλιτεχνική του ευφυϊα, στάζοντας μέλι.
Ο Γερόλυκος, που έφυγε πολύ νωρίς στους ουρανούς,  για μας τους φίλους του είναι ο Τζον Λέννον της Ελλάδας, και εξακολουθεί να είναι επίκαιρος και να μας εμπνέει.
Δείτε ένα μικρό μόνο αφιέρωμα στον αγαπημένο μας και αξέχαστο φίλο.

Άσπρο τρένο
Τραγουδιστής: Μανώλης Φάμελλος   
 Στίχοι: Χρήστος Οικονόμου   
 Μουσική: Χρήστος Οικονόμου   

Στο άσπρο τρένο αναβάτης
ένας ακόμα επιβάτης
πάντα το ήθελες να κάνεις
ένα ταξίδι μακρινό και ας πεθάνεις.
Δε σε χωρούσε αυτό το σώμα
ήταν για σένα μια φυλακή.
Δε μου χεις στείλει ακόμα νέα
κι εγώ στα ίδια γυροφέρνω συνεχώς.
Έχουν περάσει πολλά φεγγάρια
σ’ έχουν ξεχάσει, σ’ έχουν ξεγράψει
Το τελευταίο σου ταξίδι
είναι για μένα μια ανάμνηση θολή.



Το νερό της βροχής
Τραγουδιστής: Μανώλης Φάμελλος   
 Στίχοι: Χρήστος Οικονόμου   
 Μουσική: Χρήστος Οικονόμου   

Έχω μια τάση διαφυγής,
οι ρόδινες μέρες τέλειωσαν νωρίς,
κι εσύ χορεύεις έναν τρελό σκοπό
που σε κρατάει στο χώμα τούτο `δω.
Η πρώτη μου ρίζα κόπηκε νωρίς
και περιμένω τώρα το νερό της βροχής,
το νερό της βροχής.
Κλείνω τα μάτια κι ονειρεύομαι
μα κάτι μου λείπει και τρελαίνομαι,
δες το χαμόγελο που σου χαρίζω κάθε στιγμή,
δεν είναι για σένα μα για μια μέρα που θα `ρθεί.
Η πρώτη μου ρίζα κόπηκε νωρίς
και περιμένω τώρα το νερό της βροχής,
το νερό της βροχής.



Άρρωστη δημοκρατία
Τραγουδιστής: Μανώλης Φάμελλος    
Στίχοι: Μανώλης Φάμελλος, Χρήστος Οικονόμου   
 Μουσική: Μανώλης Φάμελλος   

Τις νύχτες που φαλτσάριζες και μου `ριχνες
θολά χαμόγελα κι ελπίδες φωτεινές
από το μοβ σου το κραγιόν φιλιά στο γράμμα μου
ήτανε κούκλα μου παιχνίδι.
Σ’ ένα δωμάτιο παιδικό που `χε στους τοίχους του
κηλίδες αίμα από παιχνίδια ζωντανά
σε μια αφίσα μια μικρούλα που σιγόκλαιγε
κι εσύ την έκανες γριά.
Ήσουνα έμβρυο όταν σου πρωτοβάζανε
ορό στο αίμα σου και δόσεις LSD
θόλωσε η σκέψη και το μυαλό σταμάτησε
σε στάση αλλόκοτη, νεκρή.
Τα παιχνιδάκια μεσ’ τα χέρια σου σκεπάστηκαν
από τη σκόνη των αιώνων την ξανθιά
μα σε κράτησαν ζωντανή οι μαγαζάτορες
και στην βιτρίνα τους σε στήσαν μοναχιά.
Δημοκρατία όμως φυλάξου από τα τέκνα σου
που για τη μοίρα τους εκδίκηση ζητάν
κι ας είσαι ανάπηρη, δε θα κωλώσουν
θα ξεκάνουν μια χαρά.



Ο τόπος μου
Τραγουδιστής: Πέτρος Γαϊτάνος    
Στίχοι: Χρήστος Οικονόμου    
Μουσική: Μανώλης Φάμελλος  

Στων ανέμων το σταυροδρόμι
και στου δάσους τη σκιά,
εγεννήθηκα χειμώνα,
κάποιο βράδυ του Φλεβάρη
Σ’ ένα τόπο που `χει μάθει
απ’ τη γη να ζει, και ξέρει
πως φυτρώνει το σιτάρι
πως τρυγάνε το αμπέλι.
Κει που φώλιασε ο χρόνος
κει που ρίζωσε ο πόνος.
Μες στων λουλουδιών τους κήπους
και στων άστρων τη σιωπή
με των δέντρων το τραγούδι
έζησα μικρό παιδί
σ’ ένα τόπο που δεν ξέρει
τους εμπόρους, τους μεσίτες
πως πουλάν τη γη, το μέλι,
πως χωρίζουνε τις πίκρες.
Κει που στήνει γλέντι ο ήλιος
κει που πλέει το φεγγάρι…



Δεν είσαι φωτιά
Τραγουδιστής: Πέτρος Γαϊτάνος   
 Στίχοι: Χρήστος Οικονόμου    
Μουσική: Μανώλης Φάμελλος   

Δεν είσαι φωτιά για να σε σβήσω
δεν είσαι δάκρυ για να σε σκουπίσω
Τούτη την Άνοιξη πως ν’ αντέξω
χωρίς το γέλιο σου πως να χορέψω;
Τούτη την Άνοιξη πως να ζήσω
χωρίς τον ήλιο σου πως ν’ ανθίσω;
Δεν είσαι λυγμός για να ξεσπάσω
δεν είσαι πίκρα ν’ αναστενάξω..
Δεν είσαι τραγούδι να σε τραγουδήσω
δεν είσαι η ανάσα μου να σε κρατήσω.
Χωρίς τα μάτια σου πως να κοιτάξω
χωρίς το κλάμα σου, αχ, πως να κλάψω;
Χωρίς τα χείλη σου πως να μιλήσω
χωρίς το σώμα σου πως ν’ αγαπήσω;
Δεν είσαι ουρανός να σ’ αγκαλιάσω
δεν είσαι αστέρι να σε φυλάξω…


ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS
http://promahi-nea.blogspot.gr/2011/06/blog-post_692.html

http://promahi-nea.blogspot.gr/2011/08/blog-post.html

http://promahi-nea.blogspot.gr/2011/07/blog-post_5550.html




ΠΗΓΕΣ...http://2lyrics.com/

Ο Γιάννης Σηφάκης στο αποχετευτικό έργο της Αριδαίας



Ο Γιάννης Σηφάκης στο αποχετευτικό έργο  της Αριδαίας 

Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός για την Αλμωπία την εξασφάλιση του έργου ως γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ ,στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου, που οδήγησε στην άμεση εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την άμεση έναρξη της κατασκευής του
Ζήτησε από τον εργολάβο γρήγορη ολοκλήρωση και ποιότητα του έργου
Δεσμεύτηκε να επιδιώξει άμεση ένταξη του βιολογικού καθαρισμού σε χρηματοδοτικό εργαλείο για να καταστεί λειτουργικό το έργο της αποχέτευσης
Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε το έργο της αποχέτευσης της Αριδαίας μαζί με τον εργολάβο του έργου Γιάννη Τόλιο. Αφού εξέφρασε την ευχαρίστηση του από το γεγονός της έναρξης κατασκευής του μεγαλύτερου έργου που έγινε ποτέ στην Αριδαία και επισήμανε την σπουδαιότητα του έργου αυτού για την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων της Αριδαίας ζήτησε από τον εργολάβο την γρήγορη ολοκλήρωση του με αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών ποιότητας κατασκευής. 
Ακόμη δεσμεύτηκε  να επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις την ένταξη του βιολογικού καθαρισμού που θα ολοκληρώσει το έργο σε χρηματοδοτικό εργαλείο με δεδομένο ότι μόνο τότε το έργο της αποχέτευσης θα καταστεί λειτουργικό. 
Ο εργολάβος Γιάννης Τόλιος αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον βουλευτή για την αποφασιστική παρέμβαση του για την διατήρηση του έργου στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου σαν γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ ( γεγονός που εξασφάλισε την άμεση χρηματοδότηση του έργου και την άμεση έναρξη της κατασκευής του) δεσμεύτηκε, με βάση την μεγάλη εμπειρία του σε αντίστοιχα έργα, να ολοκληρώσει το έργο πολύ νωρίτερα από την συμβατική προθεσμία, ίσως και νωρίτερα από την συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της κατασκευής. 

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ 13 ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ



Γιάννης  Σηφάκης :    Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε  13 θέσεις μόνιμων γιατρών για το Νοσοκομείο Πέλλας
4 μόνιμοι γιατροί στο Νοσοκομείο Έδεσσας και 9 μόνιμοι γιατροί στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Η κυβέρνηση στηρίζει την δημόσια υγεία και στην Πέλλα. Ενέκρινε την πρόσληψη 13 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Πέλλας. Να σημειωθεί ότι προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας γίνονται μετά από 6 χρόνια συστηματικής υποβάθμισης και παραμέλησης του δημόσιου συστήματος.  
Επισυνάπτεται το απόσπασμα της απόφασης του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξάνθου όσον αφορά το Νοσοκομείο Πέλλας:   

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                                   ΑΘΉΝΑ 7-4-2016
ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ                                             ΑΡ. πρωτ. Α2α/Γ.Π./οικ26036

ΑΠΟΦΑΣΗ
ΘΕΜΑ : Έγκριση για προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ
……
Εγκρίνουμε 
Την προκήρυξη για την πλήρωση των παρακάτω επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ ΤΩΝ Νοσοκομείων και των Μονάδων Υγείας της 3ης ΥΠΕ  ως εξής:
Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ-
ΝΜ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση  στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ  ή ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ με αποδεδειγμένη  εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση-διοίκηση-συντονισμό του έργου της εφημερίας (για το ΤΕΠ) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β΄ 2 θέσεις
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β΄ 1
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β΄ 1
Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ-
ΝΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β΄ 1
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β΄ 1
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β΄ 1
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β΄ 3
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β΄ 1
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β΄ 1
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ή ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ή ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ (για τη ΜΕΘ) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β΄ 1

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...