Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ήταν μια μέρα δυο πατεράδες και τσακωνόντουσαν ποιανού το παιδί ήταν πιο χαζό..

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: "ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ Η ΚΑΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ"



Στο ζήτημα της καύσης των νεκρών τοποθετήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δηλώνοντας πως «ο βασικός κανόνας της Ορθοδοξίας είναι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να διαλέξει αυτό που θέλει, αλλά αναλαμβάνει και την ευθύνη γι' αυτό που κάνει».

   «Αν ένας άνθρωπος ζητήσει, αλλά όχι να του το φορτώσουν, ζητήσει μόνος του να καεί το σώμα του, είναι δική του η επιλογή και δική του η ευθύνη. Δεν μπορεί, όμως, να ζητήσει να είναι και λίγο ορθόδοξος, να θέλει και Ακολουθία ή να ζητήσει να γίνει το αποτεφρωτήριο μέσα στο κοιμητήριό μας» σχολίασε σχετικά ο ίδιος.

   Καταλήγοντας σημείωσε πως «όσοι, λοιπόν, θέλουν είτε ως πρόσωπα είτε ως φορείς, δήμοι ή άλλοι φορείς, θα αγοράσουν ένα κτήμα, θα βρουν μια έκταση, θα κάνουν ένα αποτεφρωτήριο και από εκεί και πέρα ο καθένας θα αποφασίζει για τον εαυτό του και θα αναλαμβάνει και την ευθύνη του».

   «Ο δήμαρχος τη δουλειά του και εγώ τη δουλειά μου» συμπλήρωσε. 




Πηγή: www.lifo.gr

ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΧΑΣΙΣΕΛΑΙΟ ΩΣ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Απάνθρωπο: Πουλούσαν... χασισέλαιο ως φάρμακο κατά του καρκίνου
Με τον πόνο, κυριολεκτικά, απελπισμένων ανθρώπων έπαιζαν δυο επιτήδειοι οι οποίοι προμήθευαν έναντι αδράς αμοιβής διάφορα «ιαματικά» -υποτίθεται- σκευάσματα σε ασθενείς που έπασχαν από καρκίνο.
Τέλος στο εμπόριο ελπίδας και στην δράση των δυο επιτηδείων, ενός 43χρονου και ενός 83χρονου, οι οποίοι ανέπτυσσαν την «δραστηριότητα» τους τόσο στην Λάρισα όσο και στην Καρδίτσα, έβαλαν χθες αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, οι οποίοι και τους συνέλαβαν. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 43χρονος εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν από ανίατη ασθένεια (καρκίνο), διαβεβαιώνοντας τους ότι διαθέτει, έναντι χρηματικής αμοιβής, σκεύασμα που θεραπεύει την ασθένειά τους. Στη συνέχεια επικαλούμενος αδυναμία να διαθέσει ο ίδιος το εν λόγω σκεύασμα, παρέπεμπε τα θύματά του στον 83χρονο, τον οποίο παρουσίαζε ως κατασκευαστή του σκευάσματος.
Σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Λάρισα μεταξύ του 43χρονου και αστυνομικού, ο οποίος προσποιήθηκε τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, ο 43χρονος παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για την προμήθεια 100ml περίπου φαρμάκου και παρέδωσε ως πρώτη δόση σύριγγα περιέχουσα 10ml χασισέλαιο.
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο άλλης προκαθορισμένης συνάντησης, ο αστυνομικός μετέβη στην οικία του 83χρονου στην Καρδίτσα και παρέλαβε ως θεραπεία πέντε γυάλινα φιαλίδια, με υγρό αγνώστου συνθέσεως, συνολικού βάρους 1.226 γραμμάρια, έναντι του χρηματικού ποσού των 400 ευρώ.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα πρωινές ώρες χθες ο 43χρονος απέστειλε σε γυναίκα στην περιοχή των Χανίων, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, ένα φάκελο που περιείχε δύο σύριγγες με χασισέλαιο, δύο χάρτινες συσκευασίες με 125 γραμμάρια πράσινης σκόνης αγνώστου χημικής συνθέσεως, καθώς και μία συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα αγνώστου προελεύσεως.
Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων και σε κατάστημα όπου εργαζόταν ο 43χρονος βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: πλήθος γυάλινων φιαλιδίων και συσκευασιών που περιείχαν ουσία (υγρή και σε σκόνη) αγνώστου χημικής συνθέσεως, συσκευασίες που περιείχαν κάψουλες με σκόνη αγνώστου χημικής συνθέσεως, γυάλινα βάζα με βότανα διαφόρων ειδών, πλήθος συσκευασιών που περιείχαν κενές κάψουλες, οκτώ σύριγγες με μικροποσότητες χασισέλαιου, πέντε δισκία «ecstasy» και «mdma», πέντε ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα κάνναβης, κατάλογοι προϊόντων, το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ, καθώς και μικρά χρηματικά ποσά νομισμάτων άλλων χωρών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.


Πηγή: www.iefimerida.gr

ΚΡΟΑΤΙΣΣΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"

Χαμός στην Ευρωβουλή με Κροάτισσα -Θέλει να φτιάξει την άτυπη ομάδα «Φίλοι της Μακεδονίας»
Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν απερίφραστα την προσπάθεια της ευρωβουλευτού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από την Κροατία Μαριάνα Πέτιρ να δημιουργήσει άτυπη ομάδα ευρωβουλευτών με τον τίτλο «Φίλοι της Μακεδονίας», εντός του Ευρωκοινοβουλίου.
«Η ενέργεια αυτή παραβιάζει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ σχετικά με την επίσημη ονομασία της χώρας αυτής, ως πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως έχει αρχικά  εκφραστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Απρίλιο του 1993 και υποσκάπτει ουσιαστικά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για την ονομασία στα πλαίσια του ΟΗΕ και τις πρόσφατες προσπάθειες για την συμφωνία μέτρων οικοδόμησης αμοιβαίας εμπιστοσύνης που πρότεινε η Ελλάδα» αναφέρουν οι ευρωβουλευτές και ζητούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «το οποίο δεν αποδέχεται ούτε χρησιμοποιεί αυτή την ονομασία και από τον πρόεδρό του να αποστασιοποιηθεί αυτής της πρωτοβουλίας και να προστατέψει τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
«Όποιες προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν σε πρωτοβουλίες επιτάχυνσης των αναγκαίων και σημαντικών μεταρρυθμίσεων στην χώρα όπως επανειλημμένα έχουν υπογραμμιστεί από θεσμικά όργανα της ΕΕ, με σεβασμό στις αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ» αναφέρουν στη δήλωσή τους οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Κώστας Χρυσόγονος. 
Επίσης ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε επιστολή που έστειλε σήμερα στον πρόεδρο του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, τονίζει την αντίθεσή του καθώς και όλης της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην «προκλητική πρωτοβουλία» της Κροάτισσας ευρωβουλευτού του ΕΛΚ, Μαριάνα Πέτιρ, υπενθυμίζοντας την επίσημη ονομασία της FYROM και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Επιστολή στον Μάρτιν Σουλτς έστειλαν και οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή και Νίκος Ανδρουλάκης στην οποία επισημαίνουν την πάγια στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναφέρεται στα Σκόπια με τον όνομα "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" (πΓΔΜ), την προσωρινή ονομασία με την οποία έγινε δεκτή στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1993 κατόπιν σχετικής σύστασης του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σημειώνουν ακόμη πως τέτοιες κινήσεις στέλνουν λάθος μήνυμα, ειδικά όταν γίνονται από Ευρωπαίους αξιωματούχους , υπενθυμίζοντας ότι οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους.


Πηγή: www.iefimerida.gr

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΒΑΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΜΩΠΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Την δεύτερη μεταγραφή  ανακοινώνει ο ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ο οποίος απέκτησε τον 21χρονο μέσο ΚΟΒΑΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ από την ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

 Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στα τμήματα υποδομής του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, στον ΗΛΥΣΙΑΚΟ και ήταν μέλος των ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ-ΝΕΩΝ .


Σχετικό...http://promahi-nea.blogspot.gr/

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Οι βουλευτές Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Δελής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, Νίκος Μωραΐτης, Μανώλης Συντυχάκης, Σταύρος Τάσσος


Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας σχετικά με την επαναφορά του εξαώρου στο Παιδαγωγικό προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...