Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΔΑΠ με Α “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”



ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΔΑΠ με Α “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”

Το προσωπικό και οι μαθητές του ΚΔΑΠ με Α ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ‘’, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος Καραβασιλόπουλου Ευριπίδη.


Ευχαριστήρια επιστολή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αριδαίας για το Πασχαλινό Bazaar


Ευχαριστήρια επιστολή για το Πασχαλινό Bazaar

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αριδαίας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς, που με την παρουσία και την προσφορά σας, υποστηρίξατε με συγκινητικό τρόπο, το Πασχαλινό Bazaar που διοργανώσαμε από τις 11-18 Απριλίου 2019.
Για ακόμα μια χρονιά, η τοπική κοινωνία αγκάλιασε την εκδήλωσή μας και συνέβαλε καταλυτικά στην επιτυχία της, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία και την ειλικρινή αγάπη για τους μαθητές του σχολείου μας.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
- το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, για τη συνεχή αγάπη και υποστήριξή του.
Τους χορηγούς -  δωρητές του bazaar μας:
- κ. Μαχαιρίδη Δημήτριο,  Κτήμα Βίωμα - Φυτώριο κηπευτικών και αρωματικών φυτών Βιολογικής Γεωργίας
- PILTSIS CNC, κατασκευές λέιζερ
- Βιβλιοπωλείο «ΣΥΜΒΟΛΗ»
Τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου», το Διευθυντή του σχολείου κ. Αστρανίδη Γεώργιο και τον εκπαιδευτικό κ. Μουσελεμίδη Διομήδη, για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη τους.
Τους δημοσιογράφους του τοπικού τύπου και των blogs, που ανέδειξαν και υποστήριξαν όλη αυτή τη δράση.
Τέλος, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους ανθρώπους που συναντήσαμε και γνωρίσαμε αυτές τις μέρες, δηλώνοντας συνοδοιπόροι στις προσπάθειές μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα
Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Ο Διευθυντής , οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αριδαίας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



Eυχαριστήριο
Οι μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν  και  στήριξαν έμπρακτα με την παρουσία τους  το Πασχαλινό Bazaar του σχολείου μας!
Για την προσφορά και τη βοήθειά τους θα θέλαμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε:
·        τον πατέρα Στέφανο
·        την επιχείρηση «RODIA EVENT DECORATION»
·        τους σπουδαστές του τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του ΔΙΕΚ Έδεσσας
·        τους μαθητές και τις νηπιαγωγούς του 1ου και 4ου Νηπιαγωγείου Αριδαίας
·        τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου», το Διευθυντή του σχολείου κ. Αστρανίδη Γεώργιο και τον καθηγητή κ.Μουσελεμίδη Διομήδη
·        Τον Δ/ντη κ. Βασδάρη Αναστάσιο και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας


Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία και αγάπη!

Δήλωση Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά για τις χαλαζοπτώσεις της Παρασκευής 18/4



Αθηνά Αηδονά: “Άμεσα ο ΕΛΓΑ πρέπει να προβεί στις εκτιμήσεις των μεγάλων ζημιών καλλιεργειών από τις χαλαζοπτώσεις και να επιταχύνει τις διαδικασίες αποζημιώσεων”



Μετά τις χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε περιοχές των Δήμων Πέλλας και Σκύδρας, αλλά και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Αλμωπίας, ακόμη μία μπόρα κατέληξε αυτή τη φορά σε ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών των παραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Συγκεκριμένα, σήμερα (18/4) το απόγευμα, ξανά στον Δήμο Πέλλας η απογευματινή χαλαζόπτωση έδωσε το τελικό χτύπημα στους παραγωγούς εποχικών φρούτων όπως ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια κι άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες, που βρίσκονταν στο στάδιο της καρποφορίας ή λίγο πριν τη συγκομιδή.

“Οι παραγωγοί μας βιώνουν μια καταστροφή στις καλλιέργειες τους και, κατ' επέκταση στο εισόδημα τους, βλέποντας τους κόπους μιας χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι. Η αντιχαλαζική προστασία δε λειτούργησε, οπότε, περιμένουμε άμεσα οι εκτιμητές των αρμοδίων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ και του ΥΠΑΑΤ να προσέλθουν στα χωριά που χτυπήθηκαν από το χαλάζι, να κάνουν τις δίκαιες εκτιμήσεις των ζημιών και να επιταχύνουν τις διαδικασίες αποζημιώσεων των παραγωγών. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών για να τους κατευθύνει αλλά και στη διάθεση των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών για να συνδράμει στο έργο τους” ανέφερε σε τοποθέτηση της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες περιοχές του Δήμου Πέλλας που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση τονίζοντας την ανάγκη ο ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τους αγρότες της Πέλλας άμεσα και με δίκαιο τρόπο, προστατεύοντας και στηρίζοντας τον πολύπαθο πρωτογενή τομέα που είναι βασικός αναπτυξιακός πυλώνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κα. Αηδονά επικοινώνησε και με τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας Γιώργο Γαϊτάνη ζητώντας παρακολούθηση της διαδικασίας των αποζημιώσεων στους παραγωγούς της περιοχής μας. Για το θέμα αυτό, όπως και για άλλα υπηρεσιακά ζητήματα έγινε σύσκεψη της Διεύθυνσης παρουσία της Γενικής Διευθύντριας κας Κωνσταντίας Σαλογιάννου, με την οποία η κα. Αηδονά βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...