Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΙΝΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
























Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 η εκδήλωση για τον απολογισμό του Σχολικού Έτους 2014-15, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας στην Έδεσσα.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Κούγκας παρουσίασε αναλυτικά όλες τις δράσεις που αναπτύχθηκαν από τη ΔΔΕ Πέλλας και επισήμανε τις πολλές και σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις που απέσπασαν μαθητές και καθηγητές των σχολείων της περιοχής. Παράλληλα και με αφορμή την ολοκλήρωση της πενταετούς θητείας του στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε γενικότερα στις εντυπώσεις και εμπειρίες που αποκόμισε από την επιτελική αυτή θέση, ευχαριστώντας την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής για την άψογη συνεργασία όλων αυτών των ετών.
Το Γυμνάσιο Προμάχων τιμήθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης με την απονομή επαίνων:

    Στη συντακτική ομάδα του ηλεκτρονικού περιοδικού ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net, το οποίο κέρδισε το βραβείο της καλύτερης σχολικής ηλεκτρονικής εφημερίδας μεταξύ των Γυμνασίων και Λυκείων της Κεντρικής Μακεδονίας στο σχετικό διαγωνισμό που διοργάνωσαν η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Οι έπαινοι απονεμήθηκαν στους 52 μαθητές της συντακτικής ομάδας και στους καθηγητές κ.κ. Πούτη Ιωάννη, Μαζγαλτζίδου Ελένη, Σαμαντά Ευαγγελία και Παναγιωτίδου Αθανασία.
 Οι μαθητές της συντακτικής ομάδας ήταν:

1 Βαρελά Θεοδώρα
2 Βαρελάς Παναγιώτης
3 Βέσκος Χ. Δημήτριος
4 Καλέση Κωνσταντίνα
5 Κουφιδάκη Χάρις
6 Κωνσταντινίδου Κωνσταντίνα
7 Μήντση Παρασκευή
8 Μόλη Ελένη
9 Μπαόφτσης Ιωάννης
10 Μπάτση Ευαγγελία
11 Ορμάνη Χριστίνα
12 Παγκαλτζής Ιωάννης
13 Παπατάσος Ειρηναίος
14 Παρτσανάκης Σταύρος
15 Πορτοκάλη Μαρία
16 Πουσίνη Άννα
17 Σαλαμάνη Δήμητρα
18 Σαπουντζής Αλέξανδρος
19 Σόμτση Ιορδάνα
20 Τζιβάνης Ιωάννης
21 Καλογιάννη Σουλτάνα
22 Καραμήτσου Ελένη
23 Καραμήτσου Ευμορφία
24 Κεχαγιά Αικατερίνη
25 Μήντση Μαρία
26 Μητσάνης Παναγιώτης
27 Μούγιου Ελένη
28 Νάνου Ελευθερία
29 Ντόνεβα Γιοβάνα
30 Όκας Δημήτριος
31 Τανούρης Δημήτριος
32 Τζαβέλα Αθανασία
33 Τζάτση Δήμητρα
34 Τζώτζης Χρήστος
35 Τόλη Θεοδώρα
36 Γκιώσης Δημήτριος
37 Γκιώσης Παντελής
38 Κόλτση Άννα
39 Κωστινάς Δημήτριος
40 Μητρέντση Μαρία
41 Μπίνος Χρήστος
42 Καραπάνος Χρήστος
43 Μαρκουζάνη Δήμητρα
44 Κόζυβα Σοφία
45 Νάνου Ελευθερία
46 Παπατάσος Θωμάς
47 Παρασκευάς Γεώργιος
48 Παρτσανάκη Αικατερίνη
49 Σέλκος Σταύρος
50 Τούλιου Σταυρούλα
51 Τζώτζης Χρήστος
52 Χατζή Ειρήνη


    Στους μαθητές του σχολείου Παπατάσο Θωμά, Παπατάσο Ειρηναίο, Κουφιδάκη Χαρά, Χατζή Ειρήνη, Μπάτση Ευαγγελία και Πουσίνη Άννα που απέσπασαν μετάλλια σε αγώνες orienteering και στον καθηγητή του σχολείου και υπεύθυνο του αγωνίσματος κ. Καραδημητρίου Δημήτριο.





ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για κουκος
Eιπα στη γυναίκα μου, ότι θα είμαι σπίτι τα μεσάνυχτα.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Σας  προσκαλούμε να έλθετε  σε δημόσια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθ. 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στο  Δημοτικό  Κατάστημα  Αριδαίας  και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 26 Ιουνίου 2015 ημέρα Παρασκευή  και ώρα   18:00 (6.00΄ μ.μ) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης :

«Συμμετοχή του Δήμου Αλμωπίας στις Δομές της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε.Πέλλας και ορισμός εκπροσώπου»

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, διότι στα πλαίσια της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους 2014-2020 (TEBA/FEAD)» και για την υπογραφή του πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Κοινωνικής Σύμπραξης, όπως ενημερωθήκαμε  από την Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας στις 25-6-2015, απαιτείται  απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου  για τη συμμετοχή μας    στις αντίστοιχες Δομές στην Κοινωνική Σύμπραξη  και την νόμιμη εκπροσώπησή μας.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ 26/6/2015 Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Ο Δήμος Αλμωπίας, ενόψει της λήξης της προθεσμίας της ρύθμισης στις 26/6/2015, καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στο ταμείο του Δήμου για να ενημερωθούν για την τακτοποίηση των οφειλών τους και να τους χορηγηθεί δημοτική ενημερότητα, η οποία είναι πλέον απαραίτητη για τη λήψη άδειας χρήσης άρδευσης, κοινόχρηστων χώρων κ.τ.λ.
Μέσα σ’ ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, αυτή η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να πληρώσουν τις οφειλές τους με ευνοϊκούς όρους.

Ο Αντιδήμαρχος
Γιώργος Τσιμτσιρίδης

Η ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΣΣΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΠΟΥ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ


Εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία στην μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων, επέτυχε η Προμαχιώτισσα μαθήτρια του ΓΕΛ Αριδαίας Κατερίνα Σέλκου του Θεοδώρου και της Χρυσάνθης, συγκεντρώνοντας μέσο όρο 17.33.
Η Κατερίνα μελετώντας συστηματικά και με προσήλωση στον στόχο της κατάφερε τελικά να σημειώσει έναν από τους καλύτερους μ.ο. του σχολείου, με το σύνολο των μορίων της στις 17.814.
Με δεδομένη την μεγάλη αποτυχία των παιδιών γενικά στην Ελλάδα, και την πτώση των βάσεων να φτάνει εως και 3.000 μόρια, η επιτυχία της Κατερίνας φαντάζει σαν άθλος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματά της:
Ιστορία - 19
Αρχαία - 17
Λατινικά - 19
Έκθεση - 16.6
Λογοτεχνία - 14.8
Βιολογία - 17

Σε συνομιλία που είχαμε, μας δήλωσε ικανοποιημένη από το τελικό αποτέλεσμα και σημείωσε ότι "όταν κάποιος θέτει έναν στόχο, χρειάζεται υπομονή και θέληση και φυσικά σκληρή δουλειά, για να τον επιτύχει".
Στα σχέδιά της είναι πλέον η εισαγωγή της σε σχολές τμημάτων ψυχολογίας.

Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα, που τιμάει με την επιτυχία της  και διαφημίζει το ιστορικό μας χωριό, στην οικογένειά της για την στήριξη που της παρείχε και φυσικά στο φροντιστήριο "ΓΝΩΣΗ" που την προετοίμασε με μεθοδικότητα και απολαμβάνει τώρα τους καρπούς του μόχθου της.




Διεύθυνση Σπουδών
Νίκος Μαχαιρίδης-Ελένη Θεοδωρακοπούλου

Πληροφορίες-εγγραφές από Παρασκευή 1 Αυγούστου

ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ 17 ΑΡΙΔΑΙΑ

ΤΗΛ. 23840 25101 & 697 30 36 321

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2015 ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.Χ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"



Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ο Μ.Χ.Σ. Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" σας προσκαλεί στο Ετήσιο Πολιτιστικό Αντάμωμα του, όποιο διοργανώνει το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 στο γήπεδο των Προμάχων. Σύλλογοι από την περιοχή αλλά και από όλη την Ελλάδα θα είναι μαζί μας για να σας παρουσιάσουν ένα πλούσιο χορευτικό θέαμα. 

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Κατά την διάρκεια του Πολιτιστικού Ανταμώματος 2015 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη κλήρωση για ένα μηχανάκι 125 cc.

(Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες)

το link της εκδήλωσης: 

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ Η ΓΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ;



Η Γη περιστρέφεται με ταχύτητα 1.670 χλμ/ώρα. Τι θα συνέβαινε αν η Γη σταματούσε να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της και τον Ήλιο;
 Σύμφωνα με τους ειδικούς ο πλανήτης θα εισερχόταν σε μια κυριολεκτικά εφιαλτική εποχή με μια σειρά από ακραία και καταστροφικά φαινόμενα.
Συνοπτικά:
* Το μαγνητικό πεδίο της Γης θα εξαφανιστεί αφήνοντας τον πλανήτη και τη ζωή στην επιφάνεια του εκτεθειμένη στη βλαβερή ηλιακή και κοσμική ακτινοβολία.
* Ο πλανήτης θα αποκτήσει τέλειο σφαιρικό σχήμα γεγονός που θα οδηγήσει τους ωκεανούς να ανακατανείμουν τα νερά τους με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές.
* Τρομεροί άνεμοι παρόμοιοι με εκείνους που δημιουργούνται μετά από πυρηνικές εκρήξεις θα σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι τόσο μεγάλη που θα ξεκινήσουν αμέσως πυρκαγιές σε όλο τον πλανήτη.
* Το σώμα θα εκτοξευτεί με μια απίστευτη ταχύτητα 465 μέτρων ανά δευτερόλεπτο, αν είστε κοντά στον Ισημερινό.
* Οι άνθρωποι στα αεροπλάνα μπορεί αρχικά να επιβιώσουν, μόνο για τα πρώτα δευτερόλεπτα, για να σκοτωθούν στη συνέχεια από γιγαντιαίες καταιγίδες που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά το σημείο διακοπής της περιστροφής.
* Το ήμισυ της Γης θα είναι συνεχώς εκτεθειμένο στον ήλιο με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας που θα σκοτώσει κάθε ζωή στην επιφάνεια. Το άλλο μισό της Γης θα παγώσει.
* Η ζωή στη Γη δεν θα ανακάμψει από αυτό. Ποτέ.
Ένα εντυπωσιακό βίντεο που παρουσιάζει ο Βρετανός επιστήμονας Μάικλ Στίβενς μας προϊδεάζει για το τι θα συμβεί αν η Γη σταματήσει να γυρίζει γεγονός βέβαια που οι επιστήμονες τονίζουν ότι έχει μηδενικές πιθανότητες να συμβεί για τα επόμενα 2-3 δις έτη.




____________
   Πηγή: Perierga.gr

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 112 "ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ

 «Αποτελέσματα εξέτασης ενστάσεων που υποβλήθηκαν στο Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Π.Α.Α. 2007-2013 στο πλαίσιο της 2ης προκήρυξης του Μέτρου 112 έτους 2014».

        Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνεται ότι  δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της γνωμοδοτικής επιτροπής του Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επί των ενστάσεων που υποβλήθηκαν στο Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Π.Α.Α. 2007-2013 στο πλαίσιο της 2ης προκήρυξης του Μέτρου 112 έτους 2014 σύμφωνα με τα οποία για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας :

Έγιναν αποδεκτές οι ενστάσεις των:
  1. Αλεξανδρίδου Παναγιώτας του Νικολάου
  2. Δημητριάδη Αβραάμ του Νικολάου
  3. Κιατίπη Ειρήνης του Σέργιου
  4. Κουτσοκώστα Δημήτριου του Σάββα
  5. Κωστίδη Κοσμά του Γεωργίου
  6. Νύχτα Δημήτριου του Νικολάου
  7. Φαρμούζη Δημήτριου του Γεωργίου
  8. Μεταξά Αφροδίτης του Ανδρέα
  9. Πορπόδη Ηλία του Κωνσταντίνου
  10. Σινάπη Άγγελου του Χαρίλαου

Δεν έγιναν αποδεκτές οι ενστάσεις των:
  1. Γιόνδη Λάζαρου του Χρήστου
  2. Νικηφόρου Αθανασίας του Ηλία
  3. Σικοβάρη Σωτηρίας του Ιωάννη
  4. Τόκου Βασίλειου του Ευσταθίου

   Ο Διευθυντής
Τρύφων Τσαντάκης

ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΧΕΙ Η ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΗΛΗΣ



Θεαματικά αποτελέσματα, με ποσοστό επιτυχίας που φτάνει το 98%, δίνει η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης με τη χρήση πλέγματος!
Η επέμβαση είναι απόλυτα ασφαλήςκαι προσφέρει σε σχέση με το ανοιχτό χειρουργείο πολλά πλεονεκτήματα στον ασθενή, ο οποίος επιστρέφει αυθημερόν στο σπίτι του.
«Η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης με τη χρήση πλέγματος είναι πλέον για τον εξειδικευμένο και έμπειρο χειρουργό μια επέμβαση ρουτίνας»τονίζει ο διαπρεπής χειρουργός κ Γιώργος Σπηλιόπουλος, που έχει στο ενεργητικό του χιλιάδες επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τους χειρουργούς η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση  της κήλης  γίνεται κυρίως με την μέθοδο  TEP (TOTAL EXTRA PERITONΕAL) ,με υποχρεωτική γενική αναισθησία.
Σε ειδικές περιπτώσεις γίνεται με την μέθοδο  ΕΟS(ELECTIVEOPENSURGERY), με γενική, περιοχική ή τοπική αναισθησία. Είναι και αυτή "minimal invasive" μέθοδος, δηλαδή       ελάχιστα επεμβατική" αφορά ασθενείς που δεν μπορούν, λογω άλλων προβλημάτων υγείας, να πάρουν γενική αναισθησία.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος  και με την χρήση των  δυο μεθόδων είναι οριστική  και με εντελώς ανώδυνο τρόπο.
 
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ
Η  λαπαροσκοπική αντιμετώπιση  της κήλης ανήκει στη λεγόμενη χειρουργική της μιας ημέρας και προσφέρει σε σχέση με το ανοιχτό χειρουργείο αρκετά πλεονεκτήματα για τον ασθενή. Συγκεκριμένα είναι και έχει:
  • Αναίμακτη
  • Ανώδυνη
  • Μειωμένη παραμονή στο νοσοκομείο
  • Ταχύτατη ανάρρωση
  • Μηδαμινό μετεγχειρητικό πόνο
  • Αυθημερόν επιστροφή στο σπίτι η το αργότερο σε 24ώρες
  • Άμεση επιστροφή στις καθημερινές ασχολίες και στην εργασία
  • Λιγότερο άγχος
  • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
  • Φαγητό λίγες ώρες μετά την επέμβαση

«Όσον αφορά την επιστροφή στην εργασία, άμεσα ( δυο με τρείς ημέρες) επιστρέφουν όσοι κάνουν δουλειά γραφείου, ενώ αντίθετα όσοι ασκούν χειρωνακτικό επάγγελμα, η ασφαλής επιστροφή είναι σε δυο εβδομάδες» διευκρινίζει ο κΣπηλιόπουλος.

Η επιπλοκές κατά τη διάρκεια της επέμβασης είναι εξαιρετικά σπάνιες, στα χέρια έμπειρων χειρουργών. Η παρακολούθηση τους ασθενούς γίνεται συνήθως σε 10 ημέρες, για την κοπή των ραμμάτων και 1 μήνα μετά την επέμβαση.
        ΚΗΛΗ  ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΣΥΓΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ηαντιμετώπιση της κήλης είναιπαγκόσμιαη συχνότερη χειρουργική επέμβαση στον τομέα της γενικής χειρουργικής, με αυξητική τάση.
Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο,  μόνο στις  Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πραγματοποιούνται περισσότερες από μισό εκατομμύριο επεμβάσεις κήλης .
«Περίπου 10% του πληθυσμού (βρέφη, παιδιά και ενήλικες ανεξαρτήτως φύλου) θα αποκτήσουν κήλη στη διάρκεια της ζωής τους»προσθέτει ο κ Σπηλιόπουλος και συνεχίζει.
«Δυστυχώς η κήλη τείνει να γίνει μάστιγα στο δυτικό και αναπτυσσόμενο κόσμο καθώς τα τελευταία χρόνια έχουμε ετήσια αύξηση 4%».
Η πάθηση δεν χτυπά μόνο τους άνδρες άλλα και τις γυναίκες σε αναλογία 2:1 . Το δυσοίωνο στο πρόβλημα είναι πως με το πέρασμα των χρόνων η κήλη-κυρίως λόγω παχυσαρκίας- εμφανίζεται σε νέους κάτω των 30 χρόνων.
Hπραγματική επανάσταση στην αντιμετώπιση έγινε τα τελευταία 15 χρόνια με την εφαρμογή της λαπαροσκοπικής αποκατάστασης της κήλης με χρήση πλέγματος. Κι αυτό γιατί το ποσοστό υποτροπής πλέον είναι κάτω του 2%, όταν η επέμβαση γίνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο χειρουργό.
 
      
 
 ΜΟΡΦΕΣ   ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ  ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ   ΚΗΛΗΣ
Συνήθως οι συχνότερα εμφανιζόμενες μορφές κήλης είναι τρείς:
  • Bουβωνοκήλη, όταν αυτή εμφανίζεται δεξιά ή αριστερά της ηβικής σύμφυσης
  • Oμφαλοκήλη, όταν εμφανίζεται στον ομφαλό
  • Mετεγχειρητική Κοιλιοκήλη, όταν εμφανίζεται κατά μήκος μιας παλαιότερης χειρουργικής τομής.
Υπάρχουν επίσης σπάνιες μορφές κήλης όπως η κήλη του Spiegel,η μηροκήλη κ.λπ.
Οι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση της κήλης συνδέονται με την αύξηση των πιέσεων μέσα στην κοιλιά, όπως η βαριά σωματική εργασία, η χρόνια δυσκοιλιότητα, οι δυσκολίες στην ούρηση(υπερτροφία του προστάτη), η παχυσαρκίαή ακόμη και η εγκυμοσύνη. Αντίθετα από ότι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, η μυϊκή ανάπτυξη δεν εμποδίζει την εμφάνιση των κηλών.

http://drspiliopoulos.gr/   τηλ.  2167000546, 6977332523,6945412313

ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ "ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΑΡΕΦΗΣ"



Οι νέοι του χωριού, του Παραδοσιακού Οικισμού του Γαρεφείου, διοργανώνουν την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο Αλμωπίας ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΑΡΕΦΗΣ''!

Πρόκειται για μια διαδρομή πεδινής ποδηλασίας, δίπλα σε κάμπους και λιβάδια, ανάμεσα στα χωριά του Δήμου Αλμωπίας, Πρόμαχοι, Σωσάνδρα, Λυκόστομο, Λουτράκι, Πιπεριά και Δωροθέα. 
Μια υπέροχη ποδηλατική εξόρμηση με θέα τον πανέμορφο κάμπο της Αλμωπίας που ξεκινά και καταλήγει στο Παραδοσιακό Άνω Γαρέφι. 
Για την ασφαλή διεξαγωγή του ποδηλατοπεριπάτου θα υπάρχουν φίλοι μοτοσυκλετιστές οι οποίοι θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία της διαδρομής. 
Ξεσκονίστε τα ποδήλατα σας και ελάτε να γίνουμε μια παρέα, για μια αναζωογονητική και όμορφη βόλτα στην καταπράσινη φύση της Αλμωπίας!

Σημείο Εκκίνησης : Άνω Γαρέφι.

Τέρμα: Άνω Γαρέφι.

Συνολική Απόσταση: 20 χιλιόμετρα περίπου.

Βαθμός Δυσκολίας: Είναι σχετικά μακρύς δρόμος χωρίς όμως να παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες εκτός από κάποιες μικρές ανηφόρες, που απαιτούν ποδήλατο με ταχύτητες.

Κατάσταση Δρόμων: Καλή ποιότητα, όλος ασφαλτοστρωμένος.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 697 27 46 939

Facebook: https://www.facebook.com/events/983129688372475/


ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕΕΒ Ν. ΠΕΛΛΑΣ 2015



 Την Τετάρτη 10/6/2015 στα γραφεία μας Πέλλης 11 στην Έδεσσα  έγιναν οι εκλογές του Σωματείου Εμπόρων Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ν. Πέλλας   για την    ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής, και αντιπροσώπων για την τοπική Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας  . 
Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής :

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος              ΓΑΛΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Αντιπρόεδρος        ΣΤΟΥΜΠΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Γεν. Γραμματέας   ΚΑΡΤΑ ΧΡΥΣΗ                                                               
Ταμίας                   ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
Σύμβουλος            ΠΟΖΑΡΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                        

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΟΥΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΙΩΑΝΝΑ                                                
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ                               
                                                           

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΡΟΣ Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
  ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  ΓΑΛΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
  ΔΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
   ΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
   ΚΑΡΤΑ ΧΡΥΣΗ 
   ΠΟΖΑΡΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
   ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
   ΣΤΟΥΜΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
   ΤΑΠΑΖΙΔΟΥ  ΜΥΡΩΠΗ
   ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΟΦΙΑ


Ο  Πρόεδρος και το  Διοικητικό Συμβούλιο, ευχαριστεί τα μέλη που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και στηρίζουν το Σωματείο.


                                                                                 Το Δ.Σ.
                                  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                ΓΑΛΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ                                                     ΚΑΡΤΑ ΧΡΥΣΗ


ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α- ENERGY



Ομιλία Γιάννη Σηφάκη στο A- ENERGY  Κάραβελ 24.06.2015

Χαιρετίζω το συνέδριο που διοργανώνετε του οποίου η χρησιμότητα στις σημερινές συνθήκες είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Σε στιγμές που η χώρα δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη για να σταθεί όρθια, να κερδίσει την αξιοπρέπεια της και την ισότιμη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που διεκδικεί μια κοινωνικά δίκαιη συμφωνία που θα προσφέρει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της οικονομίας και διεκδικεί αναπτυξιακή βοήθεια για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης, η διοργάνωση του σημερινού συνεδρίου  μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη της δυνατότητας οι ΑΠΕ να συμβάλλουν αποφασιστικά στην βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας πρωτοστατώντας στην προσπάθεια για την παραγωγική της ανασυγκρότηση.

  
Η προσωπική μου σχέση με τις ΑΠΕ είναι γνωστή σε αρκετούς από σας, είμαι παραγωγός από μικρά υδροηλεκτρικά έργα από το 1999 με ενασχόληση με το αντικείμενο μελετητικά, κατασκευαστικά και επενδυτικά από το 1996. Ακόμη σε συνεργασία με το ΕΜΠ και το ΚΑΠΕ κατασκευάσαμε τον πρώτο Ελληνικό υδροστρόβιλο που λειτουργεί σε εν λειτουργία ΜΥΗΣ και ακόμη λεχουμε «ελληνοποιήσει» μεγάλο τμήμα του εξοπλισμού των ΜΥΗΕ ( ηλεκτρογικά ισχύος και αυτοματισμών, δυνατότητα χρήσης ασύγχρονων γεννητριών που παράγονται στην Ελλάδα για έργα ως 1 ΜW) έχοντας και εξωστρέφεια σε Αλβανία και Σερβία. Ακόμη διετέλεσα πρώτος πρόεδρος μέχρι και πριν ένα μήνα του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών επί 6ετία παλεύοντας για την επικράτηση της λογικής και του αυτονόητου, για την βελτίωση της θέσης των ΑΠΕ μέσα στο ενεργειακό μείγμα της χώρας  αλλά και ενάντια στις παθογένειες που μας κράτησαν σαν χώρα πίσω και δημιούργησαν συνθήκες αβεβαιότητας και αμφιβόλου βιωσιμότητας της ενεργειακής αγοράς. Ζήσαμε επί αρκετά χρόνια :
-           Από τη μια την παντελή έλλειψη μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού
-           Την  εξυπηρέτηση συμφερόντων ξένων επιμελητηρίων με την άκαιρη διείσδυση ακριβών τεχνολογιών στο ενεργειακό μείγμα
-           Την  καθοδήγηση – εν πολλοίς- της πολιτικής από μεγάλες εταιρίες φυσικού αερίου αλλά και ΑΠΕ που έβλεπαν φυσικά το δικό τους άμεσο συμφέρον χωρίς να υπολογίζουν που θα οδηγηθεί η κατάσταση
-           Την προσπάθεια υποβάθμισης του δημόσιου χαρακτήρα του κοινωνικού αγαθού της ενέργειας και της ΔΕΗ που αντί να πρωταγωνιστεί και στην ανάπτυξη των ΑΠΕ οδηγήθηκε σε σταδιακή υποβάθμιση και διάλυση.
Την ανάγκη να έχουν οι ΑΠΕ κυρίαρχη θέση στο ενεργειακό μείγμα της χώρας θα υπερασπιστώ σθεναρά και από την νέα μου θέση ως βουλευτού αντιμετωπίζοντας – φυσικά- παράλληλα και τις  προαναφερθείσες παθογένειες.   
Η κυβέρνηση (και ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυρίαρχη δύναμη που την στηρίζει)  πιστεύουν ότι το νέο ενεργειακό μείγμα πρέπει να έχει ως κυρίαρχους πυλώνες τις ΑΠΕ ( με την συμβολή τους στην σταδιακή απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα) και τους εγχώριους φυσικούς  πόρους  δηλαδή τον λιγνίτη. Φυσικά υπάρχουν οι ημερομηνίες σταδιακής υποχώρησης της λιγνιτικής παραγωγής με το σταδιακό κλείσιμο των πλέον ρυπογόνων από τις λιγνιτικές μονάδες που έχουν και μικρό βαθμό ενεργειακής αποδοτικότητας, γνωρίζετε ότι η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ IV που θα ξεκινήσει άμεσα  θα αντικαταστήσει ακριβώς τέτοιες ρυπογόνες μονάδες.
Η συζήτηση στα πλαίσια του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας και περιβάλλοντος όσον αφορά το νέο ενεργειακό μείγμα της χώρας πρέπει να ξεκινήσει, κατά την γνώμη μου,  άμεσα με κριτήρια
-           Την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και την ευστάθεια του συστήματος
-           Την βιωσιμότητα των υφισταμένων επενδύσεων, μέσω της διατήρησης της βιωσιμότητας του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ
-           Την διατήρηση χαμηλής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας στον τελικό καταναλωτή, ο οποίος επιβαρύνθηκε σημαντικά ως και με 100% αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας την τελευταία 15ετία
-           Την εγχώρια προστιθέμενη αξία μέσα στις συνθήκες της πρωτοφανούς κρίσης, πράγμα που επιβάλει και την ουσιαστική υποβοήθηση της εγχώριας παραγωγής τεχνολογίας ΑΠΕ.
-           Τον επανακαθορισμό της διείσδυσης των τεχνολογιών με κριτήριο και το ποσοστό διείσδυσης τους σε σχέση με τους στόχους για το 2020
-           Την προώθηση τεχνολογιών με συγκριτικά πλεονεκτήματα κόστους παραγωγής, προώθησης τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης και της Ελληνικής οικονομίας γενικότερα
-           Την αντιμετώπιση της υστέρησης τεχνολογιών ΑΠΕ, όπως είναι η γεωθερμία και τα μικρά υδροηλεκτρικά, το βιοαέριο.
-           Την υλοποίηση των Ευρωπαϊκών οδηγιών για τα βιοκαύσιμα ή τις λοιπές ΑΠΕ σε άλλες χρήσεις ( πλήν του ηλεκτρισμού), όπως πχ στις μεταφορές

Η ανάγκη να εκκινήσει η συζήτηση αυτή συνδέεται και με την υποχρέωση που έχει η χώρα μας (και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες) ενσωμάτωσης των κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕ τόσο στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης ( κάτι που ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς αυτό το διάστημα) αλλά και για τις ΑΠΕ και την ανάγκη αποφάσεων για τον τρόπο εφαρμογής τους στις συνθήκες της χώρας μας.
Ένας επιπλέον λόγος για την γρήγορη συζήτηση και αποφάσεις έχει να κάνει με την ανάγκη οι ΑΠΕ να αποτελέσουν πρωτεργάτη της παραγωγικής ανασυγκρότησης με δεδομένο το επενδυτικό ενδιαφέρον (ίσως ο μόνος κλάδος με εκφρασμένο  επενδυτικό ενδιαφέρον σε αυτές τις συνθήκες) και την πρόθεση της νέας διοίκησης της ΔΕΗ ( μέσω της ΔΕΗ Ανανεώσιμες) για σημαντικές επενδύσεις στις ΑΠΕ και μάλιστα σε αρκετές τεχνολογίες ΑΠΕ, κάτι που το χαιρετίζω με ευχαρίστηση.         

Θέλουμε την ουσιαστική συμμετοχή των φορέων στην διαβούλευση για τα ζητήματα αυτά, πιστεύουμε ότι με την λογική, τον καθαρό λόγο και την ειλικρίνεια θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί προς το συμφέρον των ΑΠΕ, της προστασίας του περιβάλλοντος και του τελικού καταναλωτή.   

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...