Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.


Ισχυρή βροχόπτωση εκδηλώνεται το τελευταίο δίωρο στους Προμάχους με έντονη χαλαζόπτωση κατά περιόδους, ενώ διακρίνονται και κάποια περιοδικά αστραπόβροντα.
Περίεργο, αν και όχι σπάνιο για την εποχή φαινόμενο, το οποίο ανησυχεί πολύ τους αγρότες και δενδροκαλλιεργητές της περιοχής.



ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ήταν Απόκριες και όλα τα παιδάκια θα πήγαιναν στο σχολείο ντυμένα μασκαράδες.

ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Χειμάρρας 30, 546 43 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ: 2310 932420, 932473, 932481 – Fax: 2310 932431 – Κιν.: 6983161473
www.paskedi.gr – e-mail: paskedi@paskedi.gr


Τώρα ΜΟΝΟ σε 3 μέρες γίνεσαι  ιδιοκτήτης ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ. Απίστευτο;
Απαγορεύτηκε το κάπνισμα στους κλειστούς και Δημόσιους χώρους και έτσι πλέον όλοι θα πεθάνουμε, άκαπνοι αλλά… υγιείς!

Πάει άχρηστο πλέον το τραγούδι του Γιώργου Μαργαρίτη «Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια…».

Τα τσιγάρα μας τα έκοψαν κι άντε βγάλε νυχτιά με ποτό, καψουρονταλγκά και χωρίς τσιγάρο….

Οι αντικαπνιστές βροντοφωνάζουν: «Το κάπνισμα είναι αργός θάνατος». Μα κι οι καπνιστές απαντούν: «Και τι έγινε; Μήπως… βιάζεται κανένας να πεθάνει;»

«Ο Νόμος θα εφαρμοστεί δίχως παραθυράκια…» ισχυρίζονται οι Υπουργοί…….

Μα εάν δεν έχει παραθυράκια υπουργέ μου, από πού θα φεύγει ο… καπνός;

Εκτός κι εάν ανησυχείτε μήπως γίνετε ο ίδιος… καπνός και θέλετε να κλείσετε όλα τα… παράθυρα!

Το Νομικό Τμήμα πάντως του ΠΑΣΚΕΔΙ βρήκε τον τρόπο διαφυγής του καπνού …..και μέσα σε 3 μερούλες σου ετοιμάζει την Λέσχη σου και λειτουργείς μια χαρά σα να μην συμβαίνει τίποτα και οι Δικηγόροι μας είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το παραμικρό που θα συμβεί.
Ερωτούν μερικοί ΄΄μήπως θα έχω κάποια προβλήματα;΄΄, απαντά ο ΠΑΣΚΕΔΙ ΄΄Εάν νομίζεις πως τώρα δεν έχεις, τότε μην κάνεις τίποτε΄΄.
Οπωσδήποτε είναι κάτι πρωτόγνωρο και χρειάζεται αγώνας υποστήριξης από όλες τις πλευρές. Πιστεύω πως όλοι γνωρίζετε ή έχετε ακούσει για ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ που λειτουργούν στο Εξωτερικό. Γιατί να μην λειτουργήσουν κι εδώ, την στιγμή που συστήνονται νομότυπα;
Μην το σκέφτεσαι λοιπόν καθόλου και μην παίρνεις πολλές γνώμες, γιατί ο καθένας δεν έχει τον καϋμό σου. Εσύ όμως τον ζεις καθημερινά.
Πολλοί Δικηγόροι και Λογιστές, που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, γιατί αν το γνώριζαν θα το πρότειναν οι ίδιοι, θα προσπαθήσουν  ίσως να πουν τα δικά τους. Πριν τους ακούσεις όμως ρώτησέ μας, γιατί το πρόβλημα επιβίωσης το έχεις εσύ κι όχι αυτοί.
Αν πείστηκες έλα σε 3 μέρες να παραλάβεις την ΛΕΣΧΗ σου, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:
1)    Δύο (2) ιδρυτικά μέλη με φωτοτυπίες ταυτοτήτων μπρος – πίσω και γνήσιο υπογραφής σε ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα.
2)    Φωτοτυπία Άδειας Λειτουργίας.
3)    Φωτοτυπία κάτοψης χώρου.
Σας ευχόμαστε καλή απόφαση και για οποιαδήποτε πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 2310 932420, fax: 2310 932431 Κινητό 6983 161473 e-mail: paskedi@paskedi.gr

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.


Οι φίλοι του 45χρονου καρκινοπαθούς από τους Προμάχους, τοποθέτησαν κουτί-κουμπαρά στα γραφεία της ACS Αριδαίας, απέναντι από το παλιό δημαρχείο.
Όσοι από τους συμπολίτες μας επιθυμούν και μπορούν, παρακαλούνται να βοηθήσουν και να δώσουν ελπίδα και όνειρα στον δοκιμαζόμενο νέο και στην οικογένειά του.

ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: "ΟΙ ΘΡΗΣΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΙΔΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ".

Οι θρήσκοι άνθρωποι είναι το πιο επικίνδυνο είδος μέσα στην εκκλησία

Αυτοί οι άνθρωποι να ξέρετε, αυτοί οι άνθρωποι, οι θρήσκοι άνθρωποι είναι το πιο επικίνδυνο είδος μέσα στην εκκλησία. Αυτοί οι θρήσκοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Ο Θεός να μας φυλάει απ’αυτούς. 


Έλεγε ένας αγιορείτης όταν έκαμνα μία φορά λειτουργία και λέγαμε «Κύριε σώσον τους ευσεβείς» λέει αστειευόμενος «Κύριε σωσον ημάς από τους ευσεβείς» δηλαδή ο Θεός να σε φυλάει από τους θρήσκους ανθρώπους, διότι θρήσκος άνθρωπος σημαίνει μία προσωπικότης διεστραμμένη η οποία ουδέποτε είχε προσωπική σχέση με τον Θεό. 

Απλώς μόνον κάμνει τα καθήκοντα της απέναντί Του, αλλά καμιά σοβαρή σχέση δεν είχε για αυτό και ο Θεός δεν λέει αυτόν τον άνθρωπο τίποτε. Και σας ομολογώ και εγώ από την πείρα μου ότι δεν είδα χειρότερους εχθρούς της εκκλησίας από τους θρήσκους ανθρώπους.

Όταν παιδιά θρήσκων ανθρώπων που μεσ’ την εκκλησία η και παπάδων ακόμα και θεολόγων και ανθρώπων που κάνουν τους θρήσκους και τους πολλούς εδοκίμασαν τα παιδιά τους να γίνουν μοναχοί η ιερείς αυτοί οι άνθρωποι έγιναν χειρότεροι και από δαίμονες. Εξανέστησαν εναντίον των πάντων. Έγιναν οι χειρότεροι εχθροί των ανθρώπων. Θυμάμαι γονείς που έφερναν τα παιδιά τους εις τις ομιλίες και όταν το παιδί τους κάποια στιγμή έκαμε ένα βήμα παραπάνω έγιναν οι χειρότεροι άνθρωποι που έλεγαν τα χειρότερα λόγια. Και εγώ τους λέω: Mά εσύ έφερες το παιδί σου στην ομιλία, δεν το έφερα εγώ. Και μία φόρα είπα σε έναν πατέρα όταν έβλεπα ότι η κόρη του ,τέλος πάντων, είχε ζήλο στην εκκλησία του λέω: Κοίταξε μην την ξαναφέρεις στην ομιλία. Μην την ξαναφέρεις να της μιλήσω διότι η κόρη σου θα γίνει μοναχή και αύριο θα σου φταίω εγώ. Όχι πάτερ μου, αλλοίμονο, εμείς σε λατρεύουμε. Και έγινε η κόρη του μοναχή εφτά χρόνια και δεν μου μιλά ακόμα.

Άνθρωποι που δεν έχαναν ομιλία, έτσι, δεν έχαναν ομιλία. Ήταν πάντοτε οι πρώτοι. Ομιλίες, αγρυπνίες, βιβλία, ξέρω ‘γω τα πάντα. Και έφερναν και τα παιδιά τους και όταν ήρθεν η ώρα που το παιδί τους μέσα στην ελευθερία του, τέλος πάντων, αποφάσισε έναν δικό του δρόμο τότε οι άνθρωποι αυτοί έγιναν τελείως στο αντίθετο στρατόπεδο και απέδειξαν ότι για αυτούς ο Χριστός δεν είχε μιλήσει ποτέ μες την δική τους την καρδιά. Απλώς ήταν θρήσκοι άνθρωποι. Για αυτό οι θρήσκοι άνθρωποι είναι το πιο δύσκολο είδος μεσ’ την εκκλησία. Γιατί ξέρετε κάτι . Αυτοί οι άνθρωποι καμιά φορά δεν θα θεραπευθούν. Γιατί νομίζουν ότι είναι κοντά στον Θεό. Ενώ οι αμαρτωλοί, ξέρω γῶ, οι χαμένοι ας πούμε, έτσι, αυτοί ξέρουν ότι είναι αμαρτωλοί. Για αυτό ο Χριστός είπε ότι οι τελώνες και οι πόρνες θα παν στην Βασιλεία του Θεού, ενώ είπε στους Φαρισαίους: Εσείς, εσείς που είσαστε θρήσκοι δεν θα πάτε ποτέ στην Βασιλεία του Θεού. Γιατί ουδέποτε ο λόγος του Θεού άλλαξε την καρδιά τους. Απλώς αρκούνταν στην τήρηση των θρησκευτικών τύπων.

Έτσι λοιπόν εμείς ας προσέξουμε τον εαυτόν μας να καταλάβομε ότι η εκκλησία είναι ένα νοσοκομείο που μας θεραπεύει μας κάνει να αγαπούμε τον Χριστόν και η αγάπη του Χριστού είναι μία φλόγα που ανάβει μεσ’ την καρδιά μας και να εξετάζομε τον εαυτό μας εάν βρισκόμαστε στην αγάπη του Θεού. Εάν βλέπομε μέσα μας όλες αυτές τις κακίες και τις ανιδιοτέλειες και τις πονηρίες τότε πρέπει να ανησυχούμε. Γιατί δεν είναι δυνατό ο Χριστός να είναι μέσα στην καρδιά μας και να ‘μαστε γεμάτοι ξύδι.

Πως είναι δυνατό να προσεύχεσαι και να είσαι γεμάτος χολή εναντίον του άλλου ανθρώπου. Πως είναι δυνατό να διαβάζεις το ευαγγέλιο και να μην δέχεσαι τον αδερφό σου. Πως είναι δυνατό να λες έχω τόσα χρόνια στην εκκλησία, έχω τόσα χρόνια που ‘μαι μοναχός κληρικός η οτιδήποτε και όμως το άλφα της πνευματικής ζωής που ‘ναι η αγάπη. Που ‘ναι το νά υπομένεις τον αδερφό σου, να κάνεις λίγο υπομονή με το να μην το δέχεσαι σημαίνει τίποτα δεν έκαμες. Τίποτα απολύτως τίποτα. Τίποτα απολύτως. Εδώ ο Χριστός έφτασε στο σημείο να πει για τις παρθένες εκείνες ότι δεν είχε καμιά σχέση μαζί τους. Τους πέταξε έξω από τον νυμφώνα παρ’ όλα που ‘χαν όλες τις αρετές γιατί δεν είχαν την αγάπη. Διότι ήθελε να τους πει ότι μπορεί να έχετε αρετές εξωτερικές , μπορεί να μείνατε παρθένες, μπορεί να κάματε χίλια πράματα αλλά δεν κατορθώσατε την ουσία αυτού που είχε σημασία απ’ όλα. Εάν αυτό δεν το καταφέρεις τι τα θέλεις τα άλλα όλα; Τι τα θέλω εγώ τώρα αν τρώω λάδι σήμερα και δεν τρώω λάδι. Μπορεί να μην τρώω λάδι ,ας πούμε και να τρώω τον αδερφό μου από το πρωί ως τη νύχτα.

Έλεγαν εις το Άγιο Όρος λέει μην ρωτάς αν τρώω ψάρι. Τον ψαρά να μην φαείς και ψάρι φάε. Η τον λαδά να μην φαείς και φάε μία σταξιά λάδι. Το να φάεις τον άλλον από την γλώσσα είναι πολύ χειρότερο από το να φας μία κουταλιά λάδι. Και όμως στέκομεν εκεί . Τρώμε λάδι, δεν τρώμε λάδι, τρώμε ψάρι, δεν τρώμε ψάρι. Ξέρω ‘γω βούτηξε το κουτάλι στο άλλο φαγί και μπορεί να τσακωθούμε εκεί, να σκοτωθούμε με τον άλλον άνθρωπο γιατί εβούτηξε το κουτάλι προηγουμένως σε έναν άλλο φαΐ. Καταλαβαίνετε πόσο γελοία είναι ετούτα τα πράγματα και μας κοροϊδεύουν και οι δαίμονες αλλά και οι άνθρωποι που είναι εκτός εκκλησίας. Και όταν μπαίνουν κοντά μας αντί να βλέπουν τους ανθρώπους της εκκλησίας μεταμορφωμένους σε Χριστό Ιησού, να ‘ναι γλυκύς άνθρωποι και νά’ναί ώριμοι άνθρωποι, ισορροπημένοι, ολοκληρωμένοι άνθρωποι, άνθρωποι γεμάτοι αρμονίας ας πούμε μέσα τους μας βλέπουν δυστυχώς με όλα αυτά τα πάθη μας και όλες εκείνες τις ξινίλες μας και λένε: E, να γίνω έτσι; Καλύτερα να μου λείπει.

Εσύ που πας στην εκκλησία τι σε ωφέλησε η εκκλησία; Όπως λέγαμε χτες πήγες στα προσκυνήματα, είδες τους πατέρες, είδες τα άγια λείψανα, είδες το Άγιον Όρος, την Παναγία της Τήνου όλα αυτά πήγαμε, ήρθαμε. Ποιό το όφελος τελικά από όλα αυτά τα πράγματα; Μεταμορφώθηκε η καρδιά μας; Γίναμε πιο ταπεινοί άνθρωποι; Γίναμε πιο γλυκύς άνθρωποι; Γίναμε πιο πραείς άνθρωποι εις το σπίτι μας εις την οικογένειά μας στο μοναστήρι μας; Ξέρω ‘γω εκεί που εργαζόμαστε. Αυτό έχει σημασία. Εάν δεν τα καταφέραμε αυτά τα πράγματα τουλάχιστον ας γίνομεν ταπεινοί. Μέσα από την μετάνοια. Ας γίνομαι ταπεινοί. Εάν ούτε και αυτό το καταφέραμε τότε είμαστε άξιοι πολλών δακρύων, έτσι. Είμαστε για κλάματα. Διότι δυστυχώς ο χρόνος περνά και χάνεται και εμείς μετρούμε χρόνια.

Έλεγε ο γέρων Παίσιος όταν τον ρωτούσαν: Γέροντα πόσα χρόνια έχεις εσύ στο Άγιο Όρος; Λέει: Εγώ ήρθα την ίδια χρονιά που ήρθε το μουλάρι του γείτονα. Ο γείτονας του ο γερό-Ζήτος είχε ένα μουλάρι και ξέρετε στο Άγιο Όρος κάθε κελί έχει και ένα ζώο, ένα μουλάρι που κουβαλούν τα πράγματά τους. Ε, το ζώο αυτό ζει πολλά χρόνια δεν αγοράζεις κάθε μέρα μουλάρια, είναι ακριβά. Λοιπόν, την χρονιά που ήρθα εγώ λέει στο Άγιο Όρος αγόρασε και ο γείτονας το μουλάρι του. Έχομε τα ίδια χρόνια στο Άγιο Όρος, αλλά το καημένο εκείνο έμεινε μουλάρι και εγώ το ίδιο έμεινα. Δεν άλλαξα. Λοιπόν λέμε πολλές φορές εγώ έχω σαράντα χρόνια και το λέμε εμείς οι παπάδες και οι καλόγεροι αυτά τα πράγματα. Έχω σαράντα χρόνια στο μοναστήρι. Μα τα χρόνια είναι εις βάρος σου.

Ο Θεός θα σου πει: Σαράντα χρόνια και ακόμα δεν κατάφερες να γίνεις τίποτα; Έχεις σαράντα χρόνια ακόμα θυμώνεις, ακόμα κατακρίνεις, ακόμα αντιλογείς, ακόμα αντιστασαι, ακόμα δεν υποτάσσεσαι; Έχεις σαράντα χρόνια και δεν έμαθες το άλφα, το πρώτο πράγματα της μοναχικής ζωής της χριστιανικής ζωής; Τι να κάμω τα χρόνια σου; Τι να σε κάμω αν έχεις πενήντα χρόνια με ψωμολογήσε και δεν μπορείς να απαντήσεις στον άλλον με έναν καλό του λόγο. Τι να κάμω όλα αυτά τα πράγματα.


Απόσπασμα από την ομιλία “Η θεραπεία από την αρρώστια του Φαρισαϊσμού” 





ΠΗΓΗ...enallaktikos.gr

Ο ΘΡΗΝΟΣ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ.

Χτες, σχεδόν τυχαία, ανακάλυψα στο διαδίκτυο ένα από τα πιο δυνατά κείμενα που διάβασα ποτέ για τα σχολικά μαθηματικά. Μεταφράζω την πρώτη από τις 25 σελίδες από το “Θρήνο ενός μαθηματικού” (A mathematician’s lament) του Paul Lockhart. 


Ένας μουσικός ξυπνά από έναν τρομερό εφιάλτη. Στο όνειρό του βρίσκεται σε μια κοινωνία όπου η μουσική εκπαίδευση έχει γίνει υποχρεωτική.
Βοηθάμε τους μαθητές μας να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί σε έναν όλο και περισσότερο γεμάτο από ήχους κόσμο”.
Εκπαιδευτικοί, σχολικά συστήματα και το κράτος έχουν τεθεί επικεφαλής αυτού του ζωτικής σημασίας έργου. Ανατίθενται μελέτες, σχηματίζονται επιτροπές και αποφάσεις παίρνονται – όλα χωρίς τη συμμετοχή ή συμβουλή ούτε ενός επαγγελματία μουσικού ή συνθέτη.

Εφόσον είναι γνωστό ότι οι μουσικοί βάζουν κάτω τις ιδέες τους σε παρτιτούρες, αυτές οι περίεργες μαύρες τελείες και γραμμές πρέπει να αποτελούν τη “γλώσσα της μουσικής”. Είναι επιτακτική ανάγκη οι μαθητές να μάθουν άπταιστα τη γλώσσα αυτή, αν θέλουν να αποκτήσουν σε κάποιο βαθμό μουσική ικανότητα· πράγματι, θα ήταν γελοίο να περιμένουμε ένα παιδί να τραγουδήσει ένα τραγούδι ή να παίξει κάποιο όργανο χωρίς να έχει ισχυρά θεμέλια στη μουσική σημειογραφία και θεωρία. Το να παίζει και να ακούει κανείς μουσική, πόσο μάλλον να συνθέτει ένα πρωτότυπο κομμάτι, θεωρούνται πολύ προχωρημένα θέματα και γενικώς έχουν μετατεθεί για το πανεπιστήμιο, και πιο συχνά για το μεταπτυχιακό.

Όσον αφορά τα σχολεία βασικής και μέσης εκπαίδευσης, η αποστολή τους είναι να εκπαιδεύσουν τους μαθητές ώστε να χρησιμοποιούν αυτή τη γλώσσα – να παίζουν πέρα – δώθε με τα σύμβολά της, σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σύνολο κανόνων:
Στην ώρα της μουσικής βγάζουμε τις κόλλες πενταγράμμου, ο δάσκαλος γράφει μερικές νότες στον πίνακα κι εμείς τις αντιγράφουμε ή τις μεταφέρουμε σε άλλο κλειδί. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι γράφουμε τα κλειδιά στην αρχή του πενταγράμμου σωστά, κι ο δάσκαλός μας επιμένει πολύ ότι πρέπει να μαυρίζουμε εντελώς τις νότες με αξία τετάρτου. Μια φορά είχαμε μια άσκηση με μια χρωματική κλίμακα και την έκανα σωστά, αλλά ο δάσκαλος δε μου έβαλε καλό βαθμό γιατί είχα βάλει τα στελέχη να δείχνουν προς τη λάθος μεριά.”

Με όλη τους τη σοφία, οι εκπαιδευτικοί σύντομα αντιλαμβάνονται ότι ακόμα και σε πολύ μικρά παιδιά μπορεί να παρέχεται τέτοιου είδους μουσική εκπαίδευση. Στην πραγματικότητα, θεωρείται αρκετά επαίσχυντο αν το τριτάκι κάποιου δεν έχει απομνημονεύσει εξ ολοκλήρου τον κύκλο των πέμπτων.
Θα χρειαστεί να κάνω στο γιο μου ιδιαίτερα. Δεν κάθεται να διαβάσει μουσική με τίποτα. Λέει ότι είναι βαρετή. Κάθεται και χαζεύει έξω από το παράθυρο, ενώ ψιθυρίζει μελωδίες και φτιάχνει ανόητα τραγουδάκια.”

Στις μεγαλύτερες τάξεις η πίεση αυξάνεται. Εξάλλου οι μαθητές πρέπει να είναι έτοιμοι για τα διαγωνίσματα και τις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι μαθητές διδάσκονται Κλίμακες και Τρόπους, Μέτρο, Αρμονία και Αντίστιξη.
Είναι πολλά αυτά που πρέπει να μάθουν, όμως αργότερα στο πανεπιστήμιο όταν θα έχουν την ευκαιρία να τα ακούσουν αυτά τα πράγματα, θα εκτιμήσουν όλη τη σκληρή δουλειά που κατέβαλαν στο λύκειο”.
Φυσικά, δεν είναι πολλοί οι φοιτητές που επικεντρώνονται στη μουσική, οπότε μόνο λίγοι θα καταφέρουν να ακούσουν τη μουσική που οι μαύρες τελείες αναπαριστούν. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό κάθε μέλος της κοινωνίας να μπορεί να αναγνωρίζει μια αλλαγή τονικότητας ή μια φούγκα, ασχέτως αν δεν τις ακούσουν ποτέ.
Να σου πω την αλήθεια, οι περισσότεροι μαθητές δεν είναι πολύ καλοί στη μουσική. Βαριούνται στην τάξη, οι δεξιότητές τους είναι περιορισμένες, και οι εργασίες τους μετά βίας διαβάζονται. Οι περισσότεροι από αυτούς δε δίνουν δεκάρα για το πόσο σημαντική είναι η μουσική στις μέρες μας· θέλουν απλά να πάρουν όσο το δυνατόν λιγότερα μαθήματα μουσικής και να ξεμπερδεύουν. Υποθέτω ότι απλά υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν και άλλοι που δεν το ‘χουν. Είχα όμως μια μαθήτρια κάποτε, ήταν φοβερή! Τα φύλλα της ήταν άψογα. Κάθε νότα στη θέση της, τέλεια καλλιγραφία, διέσεις, υφέσεις, σκέτη ομορφιά. Θα γίνει φοβερή μουσικός μια μέρα.”

Καθώς ξυπνάει λουσμένος στον κρύο ιδρώτα, ο μουσικός αντιλαμβάνεται, όλος ευγνωμοσύνη, ότι ήταν ένα τρελό όνειρο.
Μα, φυσικά!” καθησυχάζει τον εαυτό του, “Καμιά κοινωνία δε θα μείωνε ποτέ μια τόσο όμορφη και ουσιαστική μορφή τέχνης σε κάτι τόσο ανόητο και ασήμαντο· κανένας πολιτισμός δε θα μπορούσε να φανεί τόσο σκληρός στα παιδιά του ώστε να τους στερήσει ένα τόσο φυσικό, ικανοποιητικό μέσο ανθρώπινης έκφρασης. Τι παραλογισμός!

Εντωμεταξύ, στην άλλη μεριά της πόλης ένας ζωγράφος ξυπνά από ένα παρόμοιο εφιάλτη…






ΠΗΓΗ:
Μαθηματική Εκπαίδευση & Τεχνολογία


ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: 10 ΜΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Σπάρτακος: 10 μέρες φυλακή σε φαντάρο γιατί έκρινε κυβερνητική απόφαση

Ανακοίνωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος:

10 ΜΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟ ΓΙΑΤΙ «ΑΣΚΗΣΕ ΚΡΙΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ

Η κυβέρνηση όχι μόνο εμμένει στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην νέα τυχοδιωκτική ευρωπαική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, αλλά επειδή υπολογίζει σε μεγάλο βαθμό τις λαικές αντιδράσεις, δρα με διπλό τρόπο: από τη μια μεριά επιχειρεί να καταστείλλει κάθε εναντίωση, ενώ από την άλλη απομακρύνει κάθε φωνή αμφισβήτησης ώστε να προλάβει την κλιμάκωση της έμπρακτης αμφισβήτησης μέσα στον Στρατό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνάδελφος φαντάρος που είχε ζητήσει τη μετάθεση του σε άλλη μονάδα μη θέλοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του «στο νέο πόλεμο του ευρωστρατού» και «στην ιμπεριαλιστική επέμβαση που εξυπηρετεί συμφέροντα γαλλικών κολοσσών, όπως της πετρελαϊκής Total, της Castel και της Areva», πήρε φύλλο πορείας για άλλη μονάδα. Ταυτόχρονα τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση γιατί «έκρινε την απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας».

Θυμίζουμε ότι με είκοσι ημέρες φυλακή τιμωρήθηκαν φαντάροι που βγήκαν παραπονούμενοι στην αναφορά εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο και στην επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Σε βάρος τους ξεκίνησαν διαδικασίες ώστε να οδηγηθούν και σε στρατοδικείο.

Οι στρατιώτες βγήκαν παραπονούμενοι δηλώνοντας πως ο όρκος που έδωσαν ήταν να υπερασπιστούν το Σύνταγμα και την Άμυνα της χώρας και πως η επέμβαση στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με αυτόν τον όρκο.

Με επείγον σήμα προς μονάδες στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας το Γενικό Επιτελείο Στρατού απαίτησε τη μετάθεση φαντάρων έως τις 31/01/2014 στο 485 Τάγμα Διαβιβάσεων στη Λάρισα για να τεθούν στην υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου, που θα καθοδηγήσει τη συνδρομή ευρωπαίων στρατιωτών στις γαλλικές δυνάμεις που ήδη επιχειρούν στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, πρώην αποικία της Γαλλίας. Το ΓΕΣ ζήτησε τη μετάθεση στη Λάρισα 19 διαβιβαστών, 10 στρατιωτών με ειδικότητα έρευνα και πληροφορική και 6 τυφεκιοφόρων. «Οι φαντάροι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια ακόμη επέμβαση που βυθίζει έναν ακόμη λαό στον εμφύλιο και την προσφυγιά, προκαλώντας αργά ή γρήγορα νέα εγκλήματα κατά μεταναστών όπως στον Έβρο, στη Λαμπεντούζα και το Αγαθονήσι».

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση περίπου 1.000 ευρωπαίων Μισθοφόρων στρατιωτών που θα μεταβούν στη χώρα της Αφρικής.

Εμείς καλούμε σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το «μπλοκάρισμα του νέου πολεμικού τυχοδιωκτισμού της ελληνικής κυβέρνησης».

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΙΡΕΣ.

20+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τις ελληνικές μπίρες!

20+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τις ελληνικές μπίρες!
 Ένα προϊόν για το οποίο μπορούμε να είμαστε περήφανοι. 

1. Η πρώτη ζυθοποιία που άνοιξε στην Ελλάδα ήταν η ΦΙΞ το 1864. Ο Johann Fuchs, γιος του Georg Fuchs που είχε ακολουθήσει τον βασιλιά Όθωνα από τη Βαυαρία, την ονόμασε FIX αντί για Fuchs και άρχισε να την παράγει κατ’ απαίτηση των πολλών Γερμανών που ζούσαν τότε στην Αθήνα. Κατόπιν, συνέχισε το 1893 στη λεωφόρο Συγγρού, ακριβώς εκεί όπου βρίσκονται σήμερα το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και η ομώνυμη στάση του μετρό (Συγγρού-ΦΙΞ).
    2. Αν και η ιστορική ζυθοποιία FIX έκλεισε το 1982, η εταιρεία Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε. την αναβίωσε και επανακυκλοφόρησε το 2010 την μπίρα FIX, που πλέον εξάγεται με επιτυχία σε όλο το κόσμο.
   3. Η μεγαλύτερη κι επικερδέστερη εταιρεία που παράγει την περισσότερη μπίρα στη χώρα μας εδώ και σαράντα χρόνια είναι αναμφισβήτητα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία (με τις μπίρες Amstel, Heineken, ΑΛΦΑ, Buckler, Bios, Fischer κ.α.). Ανήκει στον διεθνή κολοσσό Heineken που παράγει μπίρα σε 200 περίπου χώρες.
    4. Σήμερα κυκλοφορούν στο εμπόριο περισσότερες από 100 ετικέτες μπίρας από 18-20 μικρές και μεγάλες ελληνικές ζυθοποιίες, παράγοντας μπίρες που κοστίζουν από 0,50 ευρώ έως 6 ευρώ!
   5. Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας όχι μόνο καταναλώνουμε λιγότερη μπίρα αλλά εισάγουμε και λιγότερη μπίρα.
    6. Μεγάλη αύξηση, όμως, έχουν οι μικρές ζυθοποιίες στην Ελλάδα, με τοπικές μονάδες παραγωγής από δυναμικές ομάδες συνεργατών, Ελλήνων και αλλοδαπών, σε απίστευτα μέρη σε όλη τη χώρα, κυρίως στα νησιά μας (όπως η Κέρκυρα, η Χίος, η Κρήτη, η Τήνος και η Ρόδος) αλλά και στο Άργος και στους Δελφούς! Βραβεύονται κάθε χρονιά για την καλή τους ποιότητα και την εξαιρετική τους γεύση τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας και πρωτίστως στοχεύουν στην κάλυψη των τοπικών αναγκών με ποιοτικές μπίρες που έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής (επειδή είναι φρέσκες) και γι’ αυτό δεν εξάγονται, εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις.
    7. Αυτές οι μικρές ζυθοποιίες της Ελλάδας έγιναν γνωστές εκτός συνόρων και ιδιαίτερα στην Αγγλία, όταν ο καταξιωμένος Βρετανός μπλόγκερ Mark Dredge (που ειδικεύεται στην μπίρα) τις δοκίμασε στο Local Pub το Χαλάνδρι και τις ανέφερε με ενθουσιασμό στο δημοφιλέστατο μπλογκ του pencilandspoon.com. Συγκεκριμένα, προτίμησε τις ελληνικές νησιώτικες μπίρες Septem από την Εύβοια και Crazy Donkey από τη Σαντορίνη, ενώ σε άλλο άρθρο του δηλώνει τη προτίμησή του για την ελληνική μπίρα FΙΧ.
    8. Στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης μπορείς, για παράδειγμα, να απολαύσεις τη νησιώτικη μπίρα NISSOS που παρασκευάζεται στο χωριό Βαγιά της Τήνου! Το μικρό ζυθοποιείο των Αλέξανδρου Κουρή, Μάγιας Τσόκλη, Ελίνας και Κωστή Δάλλα παράγει μπίρα Pilsner, 100% φυσική, απαστερίωτη, χωρίς συντηρητικά. Θα τη βρεις και στα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.
    9. Στη Μέσα Γωνιά στη Σαντορίνη παράγονται οι μπίρες Yellow, Red και Crazy Donkey με σήμα το γαϊδουράκι. Είναι φρέσκες, αφιλτράριστες (υπάρχει μέσα η ζύμη, μαγιά πλούσια σε βιταμίνη Β) και απαστερίωτες (με ζωντανά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους). Την εταιρεία Santorini Brewing Company ξεκίνησε μια μούλτι-κούλτι παρέα αποτελούμενη από τον  Έλληνα οινολόγο Γιάννη Παρασκευόπουλο, έναν Σέρβο ζυθοποιό, έναν Εγγλέζο λάτρη της μπίρας και ζυθοποιό και μια Αμερικανίδα οικονομολόγο. Ο σπάνιος αρωματικός λυκίσκος για τις μπίρες Donkey προέρχεται από τη Νέα Ζηλανδία και το Όρεγκον των ΗΠΑ, ενώ το νερό αντλείται από το ηφαιστειογενές υπέδαφος της Σαντορίνης!
    10. Ο επιχειρηματίας Πέτρος Νομικός ξεκίνησε την εταιρεία παραγωγής μπίρας Volkan με στόχο οι πωλήσεις της να βοηθήσουν στη μείωση του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας μαζί με άλλες επιχειρηματικές προσπάθειές του που εντάσσονται στην Greece Free Debt. Ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός ζωγράφισε το καπάκι για την μπίρα που κυκλοφορεί σε εννέα χώρες από την Αυστραλία μέχρι τον Καναδά. Εμφιαλώνεται στο Άργος από την εταιρεία Ζέος.
    11. Στo χωριό Ωρολόγιο της Εύβοιας από το Ιούλιο του 2009 παράγεται η μπίρα Septem, μια ακόμα φρέσκια, μη-παστεριωμένη μπίρα. Οι ιδρυτές της εταιρείας, δυο αδέλφια, ο χημικός και οινολόγος Σοφοκλής και ο οικονομολόγος Γιώργος Παναγιώτου, δίνουν έμφαση στην παραγωγή διαφόρων τύπων μπίρας (6 συνολικά) αποκλειστικά με χρήση ολόκληρων ανθών λυκίσκου. Κάθε τύπος μπίρας τους έχει το όνομα μιας μέρας της εβδομάδας. Η μικροζυθοποιία λειτουργεί όλο τον χρόνο και παράγει περισσότερους από 240 τόνους μπίρας – το 2013, μάλιστα, η παραγωγή της αυξήθηκε κατά 40%! Οι ίδιοι παρήγαγαν την μπίρα Septem Sunday’s με ελληνικό μέλι ανθέων. Εξάγουν με επιτυχία σε Γερμανία, Ολλανδία, Καναδά και Αγγλία, ενώ τώρα ξεκινάνε οι εξαγωγές προς Αμερική και Φινλανδία. Ανακηρύχθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά καλύτερη ελληνική ζυθοποιία από τη ratebeer.com και έχει βραβευτεί καμιά εικοσαριά φορές για την ποιότητα των προϊόντων της.
   12. Τα είδη της μπίρας είναι βασικά δύο: lager και ale. Οι πρώτες ζυμώνονται σε πιο αργούς ρυθμούς και χαμηλότερες θερμοκρασίες, συγκρατώντας περισσότερα από τα θρεπτικά τους στοιχεία, ενώ οι ales ζυμώνονται γρηγορότερα, σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Το όνομα lager βγήκε από τη γερμανική λέξη «lagern» που σημαίνει «αποθηκεύω», με την έννοια της μακράς αποθήκευσης της μπίρας σε ψυχρό χώρο.
   13. Τα βασικά συστατικά της μπίρας είναι η βύνη, ο λυκίσκος, το νερό και η μαγιά. Η βύνη είναι ο μούστος, ας πούμε, της μπίρας, που βγαίνει από το επεξεργασμένο κριθάρι (δηλαδή από βρασμένο κριθάρι του οποίου η εκβλάστυνση έχει διακοπεί). Ο λυκίσκος είναι ένα αρωματικό φυτό που δίνει το άρωμα αλλά και την ευχάριστη πικράδα στην μπύρα, ενώ το νερό που προτιμάται στη διαδικασία παραγωγής πρέπει να είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε άλατα.
    14. Η μπίρα περιέχει αλκοόλ από 4-6,5 ή και 7%, ενώ το κρασί 11-14% και το τσίπουρο 40+%, όσο και η βότκα.
    15. Η κατανάλωση της μπίρας στην Ελλάδα το καλοκαίρι σχεδόν δεκαπλασιάζεται, τόσο λόγω της εποχικής προτίμησής της από τους Έλληνες, που ακόμα τη θεωρούν αναψυκτικό, όσο και λόγω του τουρισμού.
    16. Η μπίρα χρησιμοποιείται δημιουργικά στη μαγειρική όπως και στην παρασκευή εύκολων ψωμιών στο σπίτι. Με την μπίρα και ένα κοινό αλεύρι φτιάχνεις, για παράδειγμα, το πιο εύκολο κουρκούτι για να τηγανίσεις τραγανά λαχανικά και ψάρια.
    17. Το ευχάριστο, γαργαλιστικό κάψιμο που νιώθεις στον λαιμό όταν πίνεις μπίρα οφείλεται στο διοξείδιο του άνθρακα.
    18. Ένα ποτήρι μπίρα περιέχει κατά μέσο όρο 120-170 θερμίδες, σχεδόν όσες και δύο φέτες ψωμί ολικής άλεσης, ενώ η μαύρη μπίρα είναι πιο πλούσια σε θερμίδες. Αυτή η πληροφορία καθόλου δεν πρέπει να μας εντυπωσιάσει, συγκρινόμενη με τις πληροφορίες από το ντοκιμαντέρ του Discovery Channel How beer changed the world που θεωρεί την παραγωγή μπίρας (3.000 χρόνια πριν ακόμα και την πρώτη παρασκευή ψωμιού!) μία από τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ανθρώπινη ιστορία, υπεύθυνη για την ανάπτυξη της γεωργίας, την πλούσια διατροφή αλλά και την… ψυχαγωγία των ανθρώπων. Αξίζει να το παρακολουθήσεις!
   19. Η σωστή θερμοκρασία για να συντηρήσεις την μπίρα είναι 4-6 βαθμοί.
    20. Μπουκάλι ή κουτάκι; Οι σοβαροί καταναλωτές προτιμούν το μπουκάλι, ιδίως όταν διαλέγουν τις καλές, φρέσκες μπίρες. Οι Έλληνες καταναλωτές μπίρας έχουν ακόμα ένα κόλλημα με τις μπίρες από βαρέλι, που οι εκλεκτικοί γνώστες αποφεύγουν, όπως και οι σοβαροί οινόφιλοι αποφεύγουν το χύμα κρασί.
    21. Η μπύρα συγκαταλέγεται και αυτή στα αλκοολούχα ποτά και δεν πρέπει να καταναλώνεται από άτομα κάτω των 18 ετών. 




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ GLOBAL FOREST WATCH.

Magnify Image
Υπό διαρκή επιτήρηση σε πραγματικό σχεδόν χρόνο τίθενται τα δάση όλου του κόσμου χάρη σε ένα πρόγραμμα, αποτέλεσμα διεθνούς πρωτοβουλίας στην οποία συμμετέχει το think tank World Resources Institute (WRI) και σαράντα εταίροι, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της Google και το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.
 Στόχος αυτού του προγράμματος το οποίο βασίζεται σε χιλιάδες δορυφορικές φωτογραφίες της ΝASA που επεξεργάστηκε η Google, είναι η παρακολούθηση της αποψίλωσης των δασών που συνδέεται με την παράνομη υλοτομία ή τις πυρκαγιές.
 Διότι, όταν το έγκλημα ανακαλυφθεί, είναι σχεδόν πάντα πολύ αργά. Όταν πρόκειται για τα πρωτογενή δάση, η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη: Έχουν πλέον περιοριστεί στο 15% της αρχικής επιφάνειας τους.
 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από την Google και το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, η γη έχει χάσει 2.300.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους μεταξύ του 2000 και του 2012.
 Ανάμεσα στις πολλές πηγές που θα τροφοδοτούν συνεχώς το globalforestwatch, δύο δορυφορικά προγράμματα επίσης θα συμβάλουν , ένα για να παρέχει ετησίως εικόνες πολύ υψηλής ανάλυσης και το άλλο για να παράσχει πολύ πιο τακτικά- κάθε 3 εβδομάδες-, εικόνες ελαφρώς λιγότερο ακριβείς αλλά πιο ενημερωμένες.
 "Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι εξαρτώνται από τα δάση για τις θέσεις εργασίας , την τροφή τους, το νερό τους. Περισσότερο από το ήμισυ της χερσαίας βιοποικιλότητας προέρχεται από δάση. Και πάνω από το 45% του άνθρακα επηρεάζεται. Η φροντίδα τους λοιπόν θα έπρεπε να αποτελεί προφανή και ύψιστη προτεραιότητα. Αλλά απέτυχε παταγωδώς », υπενθυμίζει ο διευθυντής του WRI, Andrew Steer.
   Mε κόκκινο, η απώλεια δασών. Είναι εμφανής η απώλεια δασικών εκτάσεων στην Ελλάδα, ιδίως στην περιοχή της Πελοποννήσου με τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007. 

Magnify Image




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΓΙΟΥΛΙΑ ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ: Η ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΗ ΗΓΕΤΙΔΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΗΜΗ ΚΟΤΣΙΔΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.

Γιούλια Τιμοσένκο: H Oυκρανή ηγερία με τη διάσημη κοτσίδα και τα 11 δισ.περιουσία επιστρέφει από τη φυλακή στο πολιτικό προσκήνιο

Ποιος θα το περίμενε ότι η ξανθιά ηγέτης της «Πορτοκαλί Επανάστασης», η βαθύπλουτη  Γιούλια Τιμοσένκο θα επέστρεφε στο  πολιτικό προσκήνιο της Ουκρανίας μετά την καταδίκη της για κατάχρηση εξουσίας σε φυλάκιση 7 ετών. Η λαϊκή εξέγερση κατά του προέδρου Γιανουκόβιτς, όμως, οδήγησε στην απελευθέρωσή της και πλέον απομένει να απαντηθεί το ερώτημα αν η  Γιουλία μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης γυρίζοντας μία νέα σελίδα στην ιστορία της Ουκρανίας.

Η δίκη της Γιούλια Τιμοσένκο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010 και καταδικάστηκε για «κατάχρηση εξουσίας».  Κατηγορήθηκε ότι απέσπασε 320 εκατομμύρια δολάρια από εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία, όταν ήταν Πρωθυπουργός, καθώς και για σωρεία άλλων σκανδάλων. Σε ένα από αυτά φέρεται να έχει αγοράσει 1.000 φορτηγά 20% πάνω από την αξία της αγοράς που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν ως ασθενοφόρα και χρησιμοποιήθηκαν για την προεκλογική της εκστρατεία.

Καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για 3 χρόνια, γεγονός που της απαγορεύσε να είναι υποψήφια στις εκλογές. «Ο σκοπός τους είναι προφανής, θέλουν να με εμποδίσουν να είμαι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές» κατήγγειλε η ίδια η Γιούλια, μέσα από τη φυλακή. Η πρώην Πρωθυπουργός προσέφυγε στο ευρωπαικό δικαστήριο, με την  Ευρωπαική Ενωση και τις ΗΠΑ να βρίσκονται στο πλευρό της.

Η πιο ωραία πολιτικός

Η ωραία κυρία της Ουκρανίας που ψηφίστηκε ως η πιο ωραία αρχηγός κράτους σε όλον τον κόσμο χαρακτηρίστηκε από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης "ωραία Γιούλια" ή... "Ιωάννα της Λορένης της Ουκρανίας" εξαιτίας της συμμετοχής της στην Πορτοκαλί Επανάσταση. Οι χαρακτηριστικές της πλεξίδες θεωρήθηκαν σύμβολο της επανάστασης. Η ίδια δηλώνει ότι μόνη της κάθε πρωί φτιάχνει την αυστηρή κόμμωση με τις μεγάλες κοτσίδες περασμένες γύρω από το κεφάλι της.

Η ωραία Γιούλια είναι μια πάμπλουτη πολιτικός που έκανε περιουσία από την αμφιλεγόμενη καριέρα της στο χώρο του φυσικού αερίου. Μπήκε στην πολιτική το 1996 και εξελέγη πρωθυπουργός της χώρας αμέσως μετά την Πορτοκαλί Επανάσταση της χώρας το 2005. Όμως η θητεία της ως πρωθυπουργός τερματίστηκε μέσα σε λίγους μήνες ύστερα από κατηγορίες για διαφθορά. Το 2007 επανήλθε στη θέση της πρωθυπουργού.

Η πορτοκαλί επανάσταση

Η Ουκρανία απελευθερώθηκε από τη Σοβιετική επιρροή το 1990 όταν πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πολυκομματικές εκλογές. Ενα χρόνο αργότερα, στις 24 Αυγούστου, το Ανώτατο Σοβιέτ της Ουκρανικής ΣΣΔ έλαβε την απόφαση για την πλήρη ανεξαρτησία της χωράς, απόφαση που επικύρωσε ο ουκρανικός λαός σε δημοψήφισμα το Δεκέμβριο του ιδίου έτους. Τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας βρήκαν τη Ουκρανία σε τραγική οικονομική κατάσταση, με κρίση εθνικής ταυτότητας, και πολιτική αστάθεια.

Τον Νοέμβριο του 2004 στην Ουκρανία έγιναν προεδρικές εκλογές τις οποίες στον δεύτερο γύρο κέρδισε ο εκλεκτός του τότε προέδρου Λεονίτ Κούτσμα Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εκπρόσωπος του φιλορωσικού Κόμματος των Περιφερειών. Η αντιπολίτευση δεν συμφώνησε με τα αποτελέσματα των εκλογών, θεωρώντας ότι πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη νοθεία κυρίως στην ανατολική Ουκρανία.

Επιστρατεύοντας τους οπαδούς του, ο αρχηγός της ενωμένης στο κόμμα «Η Ουκρανία μας» αντιπολίτευσης Βίκτορ Γιούστσενκο, ζήτησε την εκ νέου την πραγματοποίηση του δεύτερου γύρου των εκλογών. Οι διαδηλωτές, οι οποίοι έφεραν πορτοκαλί διακριτικά (μπλούζες, κασκόλ, σημαίες) κατέκλυσαν την Πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο με σύνθημα «Ράζομ Νας Μπαχάτο – Νας Νι Ποντολάτι» δηλαδή «Μαζί Είμαστε Πολλοί – Δε Θα Μας διασπάσετε». Το ανώτατο Δικαστήριο της χωράς και κατόπιν συνεννοήσεως με το Πρόεδρο Κούτσμα αποφάσισαν την επανάληψη του δεύτερου γύρου στην οποία κέρδισε ο Γιούστσενκο και οι συνεργάτες του όπως η Γιούλια Τιμοσένκο. Τα γεγονότα αυτά ονομάστηκαν Πορτοκαλί Επανάσταση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Τιμοσένκο είναι το αντι-ρωσικό προπύργιο των Δυτικών στην Ουκρανία.

Ελευθερία για τη Γιούλια

Σύμφωνα με τους Δυτικούς, η καταδίκη της Τιμοσένκο σε επτά χρόνια κάθειρξη συν πρόστιμο 180 εκατομμυρίων δολαρίων συνιστά πολιτική δίωξη υποκινούμενη από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Γι' αυτό ζητούσαν επανειλημμένως την αποφυλάκισή της, ενώ η ίδια η Τιμοσένκο έχει καταγγείλει τη βάναυση κακοποίησή της κατά τη διάρκεια της κράτησής της.

Η Τιμοσένκο (που επιθυμούσε να φέρει τη χώρα πιο κοντά στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ) έχει καλέσει τους συμπατριώτες της να αγωνιστούν κατά του καθεστώτος Γιανουκόβιτς, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει ως το «απόλυτο κακό» λόγω της ακραίας φιλορωσικής του στάσης.

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση στην ουκρανική πρωτεύουσα εδώ και έναν χρόνο κορυφώθηκε με το σύνθημα «Ελευθερία για τη Γιούλια» που φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σε ένα πάρκο όπου άπλωσαν μια γιγαντιαία σημαία, μήκους 60 και πλάτους 40 μέτρων.  Αρνητικό ορόσημο στην πολιτική της διαδρομή ήταν η ήττα της στις εκλογές του 2010.

Φήμες για περιουσία 11 δις δολάρια

Η Γιούλια Τιμοσένκο, είναι οικονομολόγος, με περιουσία 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως φημολογείται, και αποτελεί την αιχμή του δόρατος του συνασπισμού κομμάτων που υποστήριξε τον Βίκτορ Γιούσενκο, αντι-ρωσικών φρονημάτων. Αν και γοητευτική γυναίκα, δεν θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για την προσωποποίηση της εντιμότητος ούτε της πολιτικής νηφαλιότητος.

Η επαγγελματική της καριέρα, όπως και πολλών άλλων, ξεκινά με την πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού και την εμπλοκή της σε διάφορα οικονομικά σκάνδαλα. Στοιχεία για την αρχική της δράση δεν είναι εύκολο να βρεθούν. Η εμπλοκή της, ωστόσο, με την πολιτική, από το 1996, προσφέρει άφθονο υλικό προς τεκμηρίωση των κατηγοριών εκείνων που την θεωρούν έναν από τους πολιτικούς που πλούτισαν προκλητικά.

Η φιλία της με τον τότε πρωθυπουργό, Παύλο Λαζαρένκο, ο οποίος μετά από καταγγελίες και έρευνες για διαφθορά εγκατέλειψε το 1997 την χώρα και τον περασμένο Ιούνιο συνελήφθη στην Καλιφόρνια για ξέπλυμα χρήματος και εκβιασμό, οδήγησε γρήγορα την Τιμοσένκο στο να κατέχει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μονοπωλίου ενεργείας (κυρίως φυσικού αερίου) και να ελέγχει γύρω στο 20% του ΑΕΠ της Ουκρανίας.

Σε αυτό οφείλεται και το παρατσούκλι της «η πριγκίπισσα του αερίου». Οι κατηγορίες για εμπλοκή της στα σκάνδαλα του Λαζαρένκο δεν άργησαν να έρθουν. Τον Φεβρουάριο του 2001, επί πρωθυπουργίας Γιούσενκο μάλιστα, η Γιούλια Τιμοσένκο συνελήφθη για την διαπλοκή της με τον τότε καταζητούμενο τέως πρωθυπουργό και για το ότι τον «χρηματοδότησε» με το ποσό των 79 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό την οδήγησε στην φυλακή για 6 εβδομάδες. Αποφυλακίστηκε, ωστόσο, ελλείψει επαρκών στοιχείων. Το όνομά της όμως, δεν έπαψε να φιγουράρει στις λίστες των καταζητουμένων της INTERPOL, μιας και ο Λαζαρένκο ξέπλενε το χρήμα στην Αμερική, μαζί, πιθανότατα, με τον επίσης καταζητούμενο σύζυγό της, Αλεξάντρ Τιμοσένκο.

Η «πτώση» της Τιμοσένκο, εφόσον δεν την σκότωσε την έκανε πιο ισχυρή. Αξιοποίησε την φυλάκισή της ως εξαγνισμό για το γεγονός ότι πλούτισε σε ακραίο σημείο και με την απελευθέρωσή της ξεκίνησε άμεσα να παίρνει το αίμα της πίσω. Ο λαός της έδωσε πολύ εύκολα άφεση αμαρτιών.

Την στηρίζει η Δύση

Η εξαφάνιση της επικηρύξεως της Τιμοσένκο μία εβδομάδα μετά τις πρώτες εκλογές από την ιστοσελίδα της INTERPOL σε συνδυασμό με την πληροφορία που θέλει τις Η.Π.Α. να διαθέτουν στοιχεία για τα εμβάσματα που απέστελνε η Τιμοσένκο στον Λαζαρένκο επί πρωθυπουργίας του, καθώς και η στήριξη που παρείχαν οι ΗΠΑ. και η Ε.Ε. στον Γιούσενκο για να ρίξει τον Γιανουκόβιτς και τους ισχυρούς δεσμούς της χώρας με την Ρωσία, συνθέτουν ένα τεράστιο παζλ.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ 20 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ.

Το Ληξούρι... μετακινήθηκε από τον χάρτη -Τι συνέβη μετά τον δεύτερο σεισμό

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, το Ληξούρι έχει μετατοπιστεί κατά 20 εκατοστά από τη Χερσόνησο της Παλικής, ως αποτέλεσμα (κυρίως) του δεύτερου μεγάλου σεισμού που έπληξε το νησί, αλλά και του πλήθους των μετασεισμών που προκλήθηκαν τις επόμενες ημέρες.

Οπως σημειώνουν και τα σημερινά Νέα, τα δεδομένα έρχονται από δορυφόρο, τα στοιχεία του οποίου επεξεργάζονται Ελληνες επιστήμονες. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον δορυφόρο-ραντάρ TerraSAR που περνά κάθε 11 ημέρες πάνω από την περιοχή της Γης, σε απόσταση 700 χιλιομέτρων.

Η συνεργασία των επιστημόνων του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ισαάκ Παρχαρίδη και του ΟΑΣΠ είχε αποτέλεσμα: έστειλαν έγγραφο στο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, ζητώντας τη συνδρομή του εν λόγω δορυφόρου.

Τα ευρήματα ήταν άκρως αποκαλυπτικά καθώς φαίνεται καθαρά ότι η παραμόρφωση του εδάφους είναι μεγαλύτερη στο κέντρο της Χερσονήσου της Παλικής. Στο Αργοστόλι η εδαφική παραμόρφωση ήταν μικρότερη, αναφέρουν τα στοιχεία.
Να σημειωθεί ότι ο γερμανικός δορυφόρος θα λάβει δύο ακόμη εικόνες από την Κεφαλονιά μέχρι τα μέσα Μαρτίου, έτσι ώστε οι επιστήμονες να έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Πώς έχει σημαδευτεί το DNA των Ελλήνων -Τι μας δείχνουν νέες μελέτες που πηγαίνουν 4.000 χρόνια πίσω

Πώς έχει σημαδευτεί το DNA των Ελλήνων -Τι μας δείχνουν νέες μελέτες που πηγαίνουν 4.000 χρόνια πίσω

Για εκείνους που διατυμπανίζουν πως το αίμα καθορίζει την καταγωγή του ανθρώπου και ότι υφίσταται η έννοια της «καθαρότητας» μιας φυλής, η επιστήμη έχει εδραίες απαντήσεις που μπορούν να τους κάνουν να σιωπήσουν μια καλή.

Οπως σημειώνουν και τα Νέα σε σχετικό ρεπορτάζ τους, οι αναμείξεις πληθυσμών, ως αποτέλεσμα επεκτατικών πολέμων, αλλά και εμπορικών δεσμών, έχει επηρεάσει καίρια το βασικό DNA των εθνών. Ουδείς μπορεί να διατείνεται πως είναι γενετικά «καθαρός». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ελληνικό στοιχείο εμφανίζεται να υπάρχει στην Κίνα, στον λαό Του, αλλά και στη φυλή των Κάλας.

Είναι φανερό πως οι προσμείξεις αυτές συνέβησαν κατά την περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την παρουσία του στην περιοχή.

Ομως, συμβαίνει και το αντίστροφο: το ελληνικό αίμα δεν φέρει μόνο... ελληνικά στοιχεία. Οι επιστήμονες με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού εργαλείου που φέρει την ονομασία «Globetrotter», μπορεί να προσδιοριστεί ενός μέρους αυτών των φυλετικών ενώσεων. Φυσικά, γίνεται κατανοητό πως αυτή η έρευνα δεν μπορεί να πάει σε βάθος 4.000 ετών, ωστόσο και τα υπάρχοντα συμπεράσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα.

Βάσει αυτών, η καταγωγή των Ελλήνων κουβαλάει πολλά ετερόκλητα στοιχεία. Οπως 32,4% από Πολωνούς, 10,1% από Ιρανούς, 11,8% από Κύπριους, 15,5% από Ιταλούς (Νότιους), 3,2% από Αγγλους, 2,6% από Σκωτσέζους, 5,5% από Σύρους, 7,9% από Ιορδανούς και 4,5% από Σικελούς.

Τελικά πόσο Ελληνες είμαστε ή πόσο Ελληνες θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε;






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ.

Αίμα στους δρόμους της Βενεζουέλας -Δύο ακόμη νεκροί στις διαδηλώσεις

Ζωές χάνονται ακόμη στους δρόμους της Βενεζουέλας, όπου συνεχίζονται οι αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Οι νεκροί έφτασαν τους δέκα, από την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο κόσμος βγήκε μαζικά στους δρόμους φωνάζοντας κατά του Νικολάς Μαδούρο.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως υπέκυψε στα τραύματά της φοιτήτρια που δέχθηκε σφαίρες καουτσούκ στο πρόσωπο, από τη στρατιωτική αστυνομία. Ενας ακόμη άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε σε συρματόπλεγμα που είχαν στήσει οι διαδηλωτές στο δρόμο. Την ίδια ώρα, οι τραυματίες φτάνουν τους 134, ενώ περισσότερα από 100 άτομα έχουν συλληφθεί τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Ο Μαδούρο έχει χαρακτηρίσει τις διαδηλώσεις απόπειρα πραξικοπήματος με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει τη βίαιη καταστολή των διαμαρτυριών και επιθέσεις κατά διαδηλωτών από ένοπλους υποστηρικτές του προέδρου της χώρας. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Λεοπόλντο Λόπεζ, έχει συλληφθεί ως ο ηγέτης της υποτιθέμενης εξέγερσης.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.

Click on the slide!
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ
Στον τοίχο δημοτικού σχολείου, χάρτης της "Μεγάλης Μακεδονίας"όπου η ελληνική Μακεδονία παρουσιάζεται ως "υπόδουλο" τμήμα.
Μπορεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, να δήλωσε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, που βρέθηκε την Πέμπτη στα Σκόπια με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε, πως η χώρα του "δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις και δεν εκφράζει κανενός είδους αλυτρωτισμό" απέναντι στην Ελλάδα, ωστόσο νέα προκλητικά περιστατικά τον διαψεύδουν.
Στο δημοτικό σχολείο «Γκριγκόρ Πρλίτσεφ» της Οχρίδας, τον τοίχο αίθουσας διδασκαλίας"κοσμεί" χάρτης της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας», όπου η ελληνική Μακεδονία παρουσιάζεται ως "υπόδουλο" τμήμα.

Το σχολείο είναι δημόσιο και εκτός απο Σλάβους φοιτούν και Αλβανοί, οι οποίοι έχουν ζητήσει να αφαιρεθεί ο προκλητικός χάρτης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, το θέμα τέθηκε στο Σκοπιανό υπουργείο Παιδείας, αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, εκτός από τον Μέγα Αλέξανδρο, δικής του έμπνευσης είναι το σχέδιο "αρχαιομακεδονισμού" της χώρας στο πλαίσιο του σχεδίου "Σκόπια 2014", έχει "αδυναμία" και στους χάρτες που δείχνουν τα σύνορα των Σκοπίων έως τις... ακτές τις Χαλκιδικής και τον Όλυμπο.

Το 2008, λίγο μετά τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές, είχε καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Βούλγαρου κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ, τον οποίον οι Σκοπιανοί θεωρούν "εθνικό" τους ήρωα, που ήταν καλυμμένος με τον ίδιο προκλητικό χάρτη.
Χάρτης της "Μεγάλης Μακεδονίας" σε σχολείο των Σκοπίων

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΙΣΑ: Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ.



Μπροστά σ΄ αυτήν  την εικόνα τελούνταν από πολύ παλιά στη Λαύρα η αγρυπνία του Σαββάτου του Ακάθιστου Ύμνου.

Μετά το τέλος λοιπόν αυτής της αγρυπνίας και απέναντι απ΄ αυτήν την εικόνα συνέβη μια φορά να έχει αποκοιμηθεί ελαφρά στο στασίδι του ο κουρασμένος πρωτοψάλτης της Λαύρας και τέως αρχιμουσικός του παλατιού άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης, όταν είδε μροστά του  την Παναγία να του ανταποδίδει το “Χαίρε” και να του λέει:
“Χαίρε Ιωάννη! Ψάλλε μου και εγώ δε θα σε εγκαταλείψω”, ενώ συγχρόνως έβαζε στο χέρι του ένα χρυσό νόμισμα που ξυπνώντας βρέθηκε πράγματι να κρατάει ο άγιος. Όταν αργότερα από την πολύωρη αγρυπνία και ορθοστασία, στις οποίες επιδόθηκε με ζήλο, προσβλήθηκαν τα πόδια του, η Θεοτόκος πάλι του εμφανίστηκε σε όνειρο και τον θεράπευσε. 
Η θαυματουργή αυτή εικόνα σήμερα βρίσκεται τοποθετημένη σε ξύλινο θρόνιο μέσα στο ομώνυμο παρεκκλήσι της μονής. 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

TABLET ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!!!


 Μια πρωτότυπη ιδέα τέθηκε σε εφαρμογή από την δραστήρια Ομάδα facebook των Προμάχων και οι διοργανωτές ευελπιστούν στην μαζική αποδοχή της από τα εκατοντάδες μέλη της.
Το σκεπτικό είναι απλό και βασίζεται σε βασικές αρχές συμμετοχικότητας.
Κληρώνεται ένα tablet Vero A7720, το οποίο είναι Ελληνικής εταιρείας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σε σχέση με την τιμή αγοράς είναι πολύ ελκυστικό, σε λαχνούς του ενός Ευρώ.
 Θα κληρωθούν διακόσιοι λαχνοί, τα έσοδα των οποίων εξασφαλίζουν την αγορά άλλων δυο tablets, τα οποία η ομάδα θα προσφέρει σε δυο αριστούχα παιδιά του Γυμνασίου Προμάχων.

Οι λαχνοί πωλούνται στην εταιρεία πληροφορικής "CYBERTECH" και στο "Πράσινο περίπτερο".
Στα σχέδια της ομάδας άν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, είναι και η διοργάνωση παρόμοιων πρωτοβουλιών με πολύ ακριβότερα έπαθλα, στοχεύοντας πάντα στην ανυστερόβουλη προσφορά στη νεολαία της περιοχής και στην επιβράβευση άξιων παιδιών.

Χορηγοί της δράσης είναι η CYBERTECH και τα "Προμαχιώτικα νέα".








ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...