Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Ευχαριστήριο του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αριδαίας


Ευχαριστούμε την δημοτική αρχή του Δήμου Αλμωπίας και
πρωτίστως τον δήμαρχο κ. Μπίνο Δημήτριο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Χουρσόγλου Χρήστο και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βέσκο Δημήτριο για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αριδαίας για την κατασκευή και ολοκλήρωση του θερμοκηπίου που αποτελεί απαραίτητο εργαλείο στην μαθησιακή διαδικασία των μαθητών/ τριων μας.

 Η Αναπληρώτρια Δ/ντρια του ΕΕΕΕΚ
 Μυστιλιάδου Αθηνά
 ΠΕ11- Φυσικής Αγωγής

Επίλεκτοι Αλμωπίας - Βετεράνοι ΠΑΟΚ: Νίκη του Ανθρώπου


Έλεγε ο σοφός Γέροντας πως στα μάτια καθρεπτίζονται τα συναισθήματα σαν μια πολύχρωμη παλέτα της ψυχής.
Πόση σοφία !!!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018.
Δρασκελίζω με βιαστικό βηματισμό την μικρή γεφυρούλα, που οδηγεί στο γήπεδο των Τσακώνων, προσέχοντας μην πατήσω κάποια συσσωρευμένα λασπόνερα στις διάσπαρτες λακκούβες. Νιώθοντας τους παλμούς μου να χτυπούν δυνατά σαν ποδοβολητό αλόγων στα μηνίγγια, καθότι έφτασα για άλλη μια φορά αργοπορημένος, ανασαίνω με ανακούφιση βλέποντας ότι η εκδήλωση για την οποία έχω έρθει, δεν έχει ξεκινήσει.
Είναι η φιλική συνάντηση, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των επίλεκτων της Αλμωπίας και των βετεράνων του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Αγώνας τα έσοδα του οποίου θα προσφερθούν στη μικρή Χρυσοβαλάντω, μια Ηρωίδα της ζωής που δίνει τον αγώνα για την υγεία της.
Αφού παίρνω τις απαραίτητες βαθιές ανάσες για να επαναφέρω τους κανονικούς ρυθμούς του οργανισμού μου, και αφού ρίχνω την συμβολή μου ως μέλος της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων στον αυτοσχέδιο κουμπαρά που υπάρχει σε μια γωνιά, καταλαμβάνω μια επίκαιρη θέση στη γραμμή του κέντρου του γηπέδου και κρεμάω το σακίδιο με τα απαραίτητα εργαλεία μου, ώστε να καλύψω όσο το δυνατόν καλύτερα την όλη εκδήλωση.
Στα διαμερίσματα των αποδυτηρίων μπορώ να παρατηρήσω έναν οργασμό ετοιμασιών, άνθρωποι μικροί και μεγάλοι να μπαινοβγαίνουν φορώντας τις ποδοσφαιρικές στολές τους, ενώ η έντονη οσμή της θερμαντικής αλοιφής διαχέεται στην ατμόσφαιρα, κάνοντας τη μύτη μου να ανοίξει.
Στον κεντρικό χώρο του γηπέδου δεκάδες μαυροντυμένα με τη στολή του ΠΑΟΚ παιδάκια, αλωνίζουν πάνω κάτω τον χλοοτάπητα, φωνάζοντας και γελώντας.
Διακρίνω πολλές γνωστές φυσιογνωμίες, από όλους τους κοινωνικούς χώρους της περιοχής μας, πατεράδες και μητεράδες των μικρών παιδιών της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ, πολιτικούς, προέδρους και μέλη αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, ρασοφόρους, χωριανούς και μη. Όλη οι κοινωνική διαστρωμάτωση της επαρχίας μας είναι παρούσα. 
Αφού συνομίλησα με ορισμένους καλούς φίλους, στρέφω το βλέμμα μου προς το κέντρο του γηπέδου, όπου έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι πρωταγωνιστές. Δεκάδες μικροί επίδοξοι "Κούδες", βετεράνοι παλιές δόξες του ποδοσφαίρου της περιοχής μας και οι παλιοί μπαλαδόροι του ΠΑΟΚ,  που θαύμαζα από την τηλεόραση. Όλοι μαζί ένα κουβάρι, ένα πολύβουο μελίσσι φιλανθρωπίας, με χαμόγελο στην όψη τους και την καλοσύνη να φεγγοβολά  και να αγκαλιάζει σαν αέρινη αύρα τα σώματά τους. Μια μυσταγωγία θαρρείς, ένας φωτεινός θόλος που εκπέμπεται στο υπερπέραν, μεταδίδοντας μηνύματα αλτρουισμού και ανθρώπινης συνοχής.
Και στο επίκεντρο όλων, η ευγενική φιγούρα του Βασίλη, του ανθρώπου που κινεί όλον αυτό το νερόμυλο της προσφοράς, με την αποφασιστικότητα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, με ματιά σπινθηροβόλο, να ευχαριστεί όλους που συμμετέχουν στην γιορτή αυτή και να δίνει το έναυσμα για την εκδήλωση.
Πρώτη φάση: Όλοι οι μικροί της Ακαδημίας, εναντίον των 11 βετεράνων του ΠΑΟΚ.
Ο "Πατριάρχης" της διαιτησίας της Αριδαίας, Γιώργος Μιχαηλίδης με βοηθούς τις πανέμορφες επόπτριες Σοφία Αμαξοπούλου και Δήμητρα Μιχαηλίδου, σφυρίζει την έναρξη και η μάχη Δαβίδ-Γολιάθ ξεκινάει. Το γήπεδο σείεται από τις φωνές των θηριοτροφείων, που ζουν το όνειρό τους, που αντιμετωπίζουν ινδάλματα της αγαπημένης τους ομάδας. Και αυτοί χαμογελώντας τους αφήνουν να ταξιδέψουν, να μαρκάρουν, να σκοράρουν, να πανηγυρίσουν, να φαντασιωθούν το μέλλον τους, να βιώσουν το όνειρό τους δίνοντάς τους τροφή για να λένε αύριο στους φίλους τους τα κατορθώματά τους.
Δεύτερη φάση: Η αναμέτρηση των Επίλεκτων της Αλμωπίας εναντίων των βετεράνων.
Τι κι αν τα χρόνια πέρασαν, τι κι αν το σώμα δυσκολεύεται να ανταποκριθεί, όλοι τους δίνουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους, για τη συνεργασία με τον συμπαίκτη, για το ιδανικό, για το αποτέλεσμα, για τη νίκη. Ενθαρρύνοντας ο ένας τον άλλον, διδάσκοντας στην πράξη το φαιρ πλέι, ενώ απέξω να ακούγονται παροτρύνσεις σε όσους "φούσκωσαν" από την υπερπροσπάθεια, να σφίξουν τα δόντια και να συνεχίσουν.
Σημειώθηκαν πολλά τέρματα, όμως δεν έχει καμία αξία το αριθμητικό αποτέλεσμα.
Εκείνο που μέτρησε είναι η κινητοποίηση, η ευγένεια της ψυχής, το ανιδιοτελές δόσιμο, και στο φινάλε, η μικρή έστω ανακούφιση σε μια οικογένεια, που βαδίζει τον Γολγοθά της στον δρόμο προς τη Λύτρωση.
Προσπερνώντας τον στολισμένο με ένα σωρό γαργαλιστικά εδέσματα μπουφέ, που ετοίμασαν οι chef του ΙΕΚ Αριδαίας, τα οποία σαν πλανεύτρες Κίρκες μου έγνεφαν να υποκύψω στο κάλεσμα να τσιμπήσω, παίρνω τον δρόμο της επιστροφής, γεμάτος εικόνες κι όμορφα συναισθήματα, ώσπου....
Ένα χέρι με αρπάζει από το μπράτσο και μια γνωστή φωνή ακούγεται πίσω μου.
Η Σοφία, φίλη με την οποία συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια στα πλαίσια του εθελοντισμού, με σέρνει σχεδόν και με οδηγεί σε μια διακριτική γωνιά του γηπέδου, δίπλα στα συρματοπλέγματα και μου συστήνει τη Χρυσοβαλάντω και τους δυο ευγενέστατους γονείς της.
Μη θέλοντας να τους ταλαιπωρήσω, αρκέστηκα σε δυο τρεις κουβέντες κι ένα απαλό χάδι στα ζεστά χεράκια της μικρής.
Αναχωρώντας, γύρισα το βλέμμα μου πίσω από τον ώμο και τα μάτια μου διασταυρώθηκαν με αυτά της μικρής Ηρωίδας, η οποία με κοίταζε επίμονα μέχρι να χαθώ από το οπτικό της πεδίο και είμαι σίγουρος, ότι είδα να ανασηκώνει το μικρό της λούτρινο κουκλάκι το οποίο είχε στα γόνατά της και σαν να άκουσα μια δυνατή φωνή: ΘΑ ΝΙΚΗΣΩ !!! 

==================
ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ - ΠΑΟΚ  3 - 5
Για την ιστορία σκόραραν για τους Εκλεκτούς Αλμωπίας οι Νίκος Τσολερίδης (6’-71’) και Μανώλης Κοβάτσης (58’), ενώ για τον ΠΑΟΚ οι Λάζαρος Τανταλίδης (17’-64’-89’), Χρήστος Αλιβάνογλου (78’) και Γιώργος Τουρσουνίδης (84’ πεν)

ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (Βασίλης Σαμαράς): Παντελίδης, Σέλκος Γ., Τανούρης, Σαμαράς, Μπογδάνης, Παπανδρέου. Μυλόπουλος, Τρύπκος, Τσολερίδης Θ., Παπαδόπουλος,Τσολερίδης Ν., Αγωνίστηκαν και οι Σέλκος Χ., Κοβάτσης, Παρτσανάκης, Ζαχαράκης, Ρούσσης, Μίλης.

ΠΑΟΚ (Χρήστος Τερζανίδης): Αργυρόπουλος, Βουτσιάς, Αργυρίου, Χασιώτης, Μαλιούφας, Μπορμπόκης, Νάστος, Τουρσουνίδης, Τανταλίδης, Αλεξανδρίδης, Καραγεωργίου. Αγωνίστηκαν και οι Γουρτσελίδης, Αλιβάνογλου, Κωνσταντινίδης, Σερασίδης, Παυλούδης, Στιψιανός, Κουκίδης.










































































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...