Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

"ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ".



Με νέα επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας, ο Γιώργος Καρασμάνης επανέρχεται στο τεράστιο ζήτημα της επιχειρούμενης κατάργησης του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Έδεσσας.
          Επικαλείται νέα καταλυτικά στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα και αποκαλύπτουν την κατηγορηματική θέση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ότι το συγκεκριμένο Τμήμα πρέπει να παραμείνει αυτόνομο.
         
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Βουλευτή:

«Υπουργέ
          Σε συνέχεια της τελευταίας συνάντησής μας, στις 28/3/13, με δύο επιτολές μου ( 02-04-13 και 11-04-13 ) – τις οποίες δεν έδωσα στη δημοσιότητα – σου κατέθετα συμπληρωματικά στοιχεία και ανέπτυσσα επιχειρήματα γιατί δεν πρέπει να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Έδεσσας και, επιπλέον, γιατί είναι ανεπίτρεπτο να εφαρμόζονται, (όπως επιχειρείται να γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση) δύο μέτρα και δύο σταθμά, σε βάρος του Νομού Πέλλας.
          Επανέρχομαι στο μείζον αυτό ζήτημα, με αφορμή νέα – σοβαρότατα – στοιχεία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «ΕΔΕΣΣΑΪΚΗ» της 12ης Απριλίου. Στοιχεία τα οποία στην ουσία αποκαλύπτουν πέραν πάσης αμφιβολίας εμμέσως πλην σαφώς ότι, κατά την πρώτη συνάντηση με τους φορείς, όταν απευθυνόμενος σε μένα προσωπικά, διαβεβαίωνες πως στο «Σχέδιο Αθηνά» δεν έχεις συμπεριλάβει το Τμήμα της Έδεσσας (επικαλούμενος μάλιστα γι’ αυτό το ¨αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου¨), προφανώς είχες πέσει θύμα παραπληροφόρησης. Γιατί; Πρώτον, διότι και το Τμήμα της Έδεσσας ήταν μέσα στο «σχέδιο». Και, δεύτερον, διότι οι συντάκτες του δεν είχαν λάβει υπόψη τους το ¨πανεπιστημιακό αυτοδιοίκητο¨ για το οποίο εσύ μου μίλησες!  Υπενθυμίζω μάλιστα ότι επί λέξει μου είπες: «δεν αποφασίζω εγώ, αλλά η Σύγκλητος».
Και εξηγούμαι: ‘Όπως προκύπτει από απόσπασμα Πρακτικού έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (όπως ακριβώς δημοσιεύεται στην ΕΔΕΣΣΑΪΚΗ), το συγκεκριμένο Ανώτατο Ίδρυμα ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ την απορρόφηση του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών της Έδεσσας! Τουναντίον, η Σύγκλητος επισημαίνει την αναγκαιότητα της αυτοδυναμίας του ανωτέρω Πανεπιστημιακού Τμήματος. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι αυτό το έχει πει (η Σύγκλητος) με επίσημο έγγραφό της στο Υπουργείο σου, αναπτύσσοντας και τους λόγους που θεμελιώνουν αυτήν την θέση!!
Αποκαλύπτεται λοιπόν σήμερα, αγαπητέ Υπουργέ, ότι οι συντάκτες του «Σχεδίου», όχι μόνον δεν έλαβαν υπόψη το ¨αυτοδιοίκητο¨ που εσύ επικαλέστηκες, αλλά έγραψαν και στα παλιά τους τα παπούτσια την κατηγορηματική θέση του Ανωτάτου Οργάνου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ότι το Τμήμα της Έδεσσας πρέπει να παραμείνει αυτόνομο!!!
Υπουργέ
          Τα στοιχεία που σου έχω καταθέσει, δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση ή παρερμηνεία (όπως γνωρίζεις άλλωστε, τα έχω θέσει στη διάθεση και του Πρωθυπουργού) και, μετά τις νέες ντοκουμενταρισμένες αποκαλύψεις της «ΕΔΕΣΣΑΙΚΗΣ», γίνονται πλέον καταλυτικά. Σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς, ποιες σκοπιμότητες ή ποια ύποπτα συμφέροντα, κρύβονται πίσω από την διαφαινόμενη εμμονή ορισμένων για κατάργηση του Τμήματος Έδεσσας και μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με την πλέον επίσημη και κατηγορηματική πανεπιστημιακή γνωμοδότηση.
Μπορεί να υπάρξει έστω μία λογική εξήγηση σε όλα αυτά;  
          Να σου θυμίσω ακόμη ότι, το βράδυ της Πέμπτης 28/3/13 (μετά την ψήφιση της τροπολογίας ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ – ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ), δεσμεύτηκες σε μένα ότι θα επανεξετάσεις το θέμα, σε ό,τι αφορά στο Τμήμα της Έδεσσας.
          Γι’ αυτό και σε παρακαλώ να με ενημερώσεις για τις τελικές αποφάσεις σου, πριν βάλεις την υπογραφή σου για την  εφαρμογή του «Σχεδίου Αθηνά».   
Χρειάζεται προφανώς να υπενθυμίσω και τη δική μου δέσμευση: Ότι συνεπής προς τους συντοπίτες μου που με ανησυχία αλλά και μεγάλο θυμό παρακολουθούν τις εξελίξεις σε ένα θέμα φλέγον, όχι μόνον για την Έδεσσα αλλά και για ολόκληρο το Νομό, δεν πρόκειται να αποδεχτώ γεγονότα τετελεσμένα και έξω από κάθε λογική που παράλληλα συνιστούν – για πολλοστή φορά το επαναλαμβάνω – κραυγαλέα και κατάφωρη αδικία σε βάρος του Τόπου μας».
                                                                                                           Φιλικά

                                                                                                  Γιώργος Καρασμάνης

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΟ ΓΑΡΕΦΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.






Ο Μ.Σ. Γαρεφείου Κώστας Γαρέφης και ο Παραδοσιακός Οικισμός Γαρεφείου Πέλλας,
 σας προσκαλούν στην ετήσια γιορτή του χωριού μας, στο εκκλησάκι της  Ζωοδόχου Πηγής  , στο βουνό του Γαρεφείου
 την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν διάφορα χορευτικά συγκροτήματα, τα οποία θα ανακοινωθούν εντός ολίγων ημερών.
Η ορχήστρα που θα πλαισιώσει την εκδήλωση, είναι η παραδοσιακή ορχήστρα του Παύλου Ματρακούλια.
Επίσης για τους φίλους που δεν γνωρίζουν την τοποθεσία της εκδήλωσης, αλλά και γι 'αυτούς που θα μας επισκεφτούν από μακριά, θα μπορούν να επικοινωνήσουν με το παρακάτω τηλέφωνο για τις όποιες απορίες και πληροφορίες 6977916746.


Διοργάνωση : Οικογένεια Μπίνου Δημητρίου (Binos Andreas), Μ.Σ. Γαρεφείου Κώστας Γαρέφης, Παραδοσιακός Οικισμός Γαρεφείου Πέλλας.
FACEBOOK...https://www.facebook.com/events/167900126703157/?notif_t=plan_user_invited
Μπίνος Τρα'ι'ανός του Δημητρίου. Ο καθιερωτής της γιορτής

ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ!!!


Άνθρωπος κλεισμένος σε σακούλα πετάει με αεροπλάνο. Οι επιβάτες γύρω του τραβούν φωτογραφίες γεμάτοι απορία.
Στη φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η Daily Mail απεικονίζεται ένας ορθόδοξος Εβραίος να έχει καλυφθεί ολόκληρος με μία σακούλα την οποία έχει δέσει, ενώ βρίσκεται σε αεροπλάνο εν ώρα πτήσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο άνδρας επέλεξε αυτόν τον τρόπο προκειμένου να "προστατευθεί" καθώς η θρησκεία του απαγορεύει την πτήση πάνω από νεκροταφεία.
Το συγκεκριμένο άτομο είναι Kohein. Πρόκειται για συντηρητικούς απόγονους αρχαίων ιερέων του Ισραήλ. Σύμφωνα με τον Ραβίνο Jeffrey W. Goldwasser, οι άνθρωποι αυτοί απαγορεύεται να έρχονται σε οποιαδήποτε επαφή με τους νεκρούς και πιστεύεται πως πετώντας πάνω από νεκροταφεία επιτυγχάνεται αυτή η "επικοινωνία" επειδή έρχονται σε επαφή, ή μάλλον "εισέρχονται" μέσα στην αύρα των νεκρών.

Ο νεαρός επέλεξε την σακούλα στην οποία έχει ανοίξει μικροσκοπικές τρύπες για να αναπνέει ως προφύλαξη στην αύρα αυτή.
Το αεροδρόμιο Ben Gurion του Ισραήλ απ' όπου και απογειώθηκε το αεροπλάνο, είναι "περικυκλωμένο" από πολλά μικρά νεκροταφεία.

Κι άλλοι Ορθόδοξοι Εβραίοι επέλεξαν αυτήν την λύση όταν ανέβηκαν σε αεροπλάνο με συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα και καθυστερήσεις. Επίσης, σύμφωνα με τους υπευθύνους ασφαλείας σε περίπτωση ανάγκης η σακούλα δημιουργεί προβλήματα καθώς δεν είναι εύκολη η διαφυγή των άλλων επιβατών καθώς και η πρόσβαση στις μάσκες οξυγόνου.
Η φωτογραφία πάντως έχει ήδη 653.796 views και 2548 σχόλια στο reddit όπου και αναρτήθηκε για πρώτη φορά, μέσα σε 24 μόλις ώρες.



ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 7,8 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΙΡΑΝ.

image.jpeg
Κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν

Σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών χτύπησε την Τρίτη το Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία η δόνηση σημειώθηκε στις 10:44 ώρα Γκρίνουιτς σε βάθος 15 χιλιομέτρων.
Η δόνηση έγινε αισθητή σε ακτίνα πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων στη Μέση Ανατολή ως και την Ινδία, με τις αναφορές από το Νέο Δελχί να μιλούν για πολλούς ανθρώπους να βγαίνουν στο δρόμο πανικόβλητοι και κτίρια να ταλαντεύονται.
Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι αρχές εκτιμούν πως ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τη χώρα νωρίτερα στοίχισε τη ζωή σε «εκατοντάδες» ανθρώπους.
Η ρωσική εταιρία η οποία έχει κατασκευάσει το πυρηνικό εργοστάσιο στο Μπουσέρ ανέφερε ότι ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός είναι «ασφαλής».



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ. ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΑ ΛΕΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΦΙΑ!


ABF515FB413CD0C3BEF33B885711DB1D Αποκάλυψη σοκ Οι βόμβες είχαν μέσα λεπίδες και καρφιά!Λεπίδες και καρφιά είχαν τουλάχιστον οι δύο από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν από τους βομβιστές, δήλωσε πριν από λίγο ομοσπονδιακός αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας.
Σε συνέντευξή του στο CNN ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως ότι τουλάχιστον σε δύο από τους συνολικά πέντε εκρηκτικούς μηχανισμούς που έσπειραν τον θάνατο και τον τρόμο στην Βοστόνη είχαν λεπίδες και καρφιά για να προκαλέσουν όσο τον δυνατόν περισσότερα θύματα.
Οι βόμβες ήταν μικρές και έρευνες που έγιναν δεν έδειξαν ότι ήταν C- 4 (τύπος πλαστικής εκρηκτικής ύλης) ή άλλο εκρηκτικό υλικό υψηλής βαθμίδας αλλά πρόχειροι εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η κάθε βόμβα που χρησιμοποιήθηκε φέρει την -μοναδική- υπογραφή του βομβιστή για το λόγο αυτό οι έρευνες των αμερικανικών αρχών είναι στραμμένες στην «ταυτότητα» των εκρηκτικών μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν οι οποίες θα τους οδηγήσουν και στους δράστες.
Οι βομβιστικές επιθέσεις που ξύπνησαν μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν λίγο πριν τις 3 το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα) στη Βοστώνη, κατά τη διάρκεια του τερματισμού του 117ου φημισμένου μαραθωνίου της πόλης.
17 Αποκάλυψη σοκ Οι βόμβες είχαν μέσα λεπίδες και καρφιά!
Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την καρδιά της αμερικανικής μεγαλούπολης, με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων, ενώ ακολούθησε ακόμα μια έκρηξη και κατόπιν πυρκαγιά στην κεντρική βιβλιοθήκη (JFK) της πόλης, η οποία αρχικά συσχετίστηκε με τις πρώτες εκρήξεις, προτού ο Δήμαρχος της πόλης αποσυνδέσει τα γεγονότα.
Από τις εκρήξεις των βομβών, που είχαν τοποθετηθεί σε κάδους σκουπιδιών στο χώρο του τερματισμού και στις αυτοσχέδιες κερκίδες που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, σε έναν χώρο γεμάτο θεατές, κυρίως αθώες οικογένειες με παιδιά, τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών κι ένα οκτάχρονο αγοράκι!
Επισήμως οι αρχές επιβεβαιώνουν τρεις νεκρούς, αλλά η εφημερίδα New York Post και αρκετά αμερικανικά κανάλια, επικαλούμενα αξιωματούχο του Λευκού Οίκου που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους δώδεκα. Αργότερα ο Λευκός Οίκος έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία αυτή, αλλά ορισμένα ΜΜΕ επέμεναν να την μεταδίδουν…
Η τελευταία επίσημη καταμέτρηση έχει ανεβάσει τον αριθμό των τραυματιών σε 144, εκ των οποίων τουλάχιστον 17 σε κρίσιμη κατάσταση με τους 8 να είναι μικρά παιδιά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κρίθηκε αναγκαίος ακόμα και ο ακρωτηριασμός τραυματιών.
29 Αποκάλυψη σοκ Οι βόμβες είχαν μέσα λεπίδες και καρφιά!
Την ίδια στιγμή, το δίκτυο Fox News έκανε λόγο και για τρίτο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο ξενοδοχείο Mandarin. Τελικώς επιβεβαιώθηκε πως ειδικές μονάδες της αστυνομίας εντόπισαν και απενεργοποίησαν τουλάχιστον άλλους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Σύμφωνα με το BBC οι δύο εκρήξεις προήλθαν από το ξενοδοχείο Fairmont Copley Plaza, που βρίσκεται κοντά στη γραμμή τερματισμού, του μαραθωνίου της Βοστώνης, ενώ εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής δήλωσε ότι ενημερώθηκαν από την υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ περίπου 15 λεπτά πριν από την έκρηξη να εκκενώσουν τον χώρο, αλλά αυτό κατέστη αδύνατον, καθώς ήταν χιλιάδες οι θεατές και οι αθλητές.
Η ειρωνεία είναι ότι ο ιστορικός μαραθώνιος ξεκίνησε έπειτα από λίγα λεπτά σιγής για τα θύματα του σχολείου του Κονέκτικατ, όπου ο Άνταμ Λάντζα εισέβαλε πριν λίγους μήνες σκορπώντας τον θάνατο σε μικρούς μαθητές και καθηγητές, ενώ ήδη στις ΗΠΑ συζητείται το θέμα της οπλοκατοχής.
Όπως ανέφερε στην Boston Globe, ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος εργαζόταν εθελοντικά στον μαραθώνιο και βρισκόταν λίγα μέτρα από την γραμμή τερματισμού «αρχικά ακούσαμε την έκρηξη, μετά είδαμε τον καπνό και την φωτιά. Ήταν σαν να ξαναζούσαμε την 11η Σεπτεμβρίου».
Το δίκτυο Fox News μετέδωσε ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στον αγώνα αλλά και θεατές ξέσπασαν σε κλάματα μόλις αντίκρισαν το χάος, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τραυματίες που είχαν ακρωτηριαστεί. «Το πόδι κάποιου εκτοξεύθηκε μπροστά μου», δήλωσε στην Boston Herald άνδρας που βρέθηκε στο σημείο την στιγμή της έκρηξης.
Ο Κρις Κάσιντι, ρεπόρτερ της εφημερίδας, ο οποίος έτρεχε στον μαραθώνιο είπε πως άκουσε δύο εκρήξεις, η πρώτη από το σημείο τερματισμού, και αμέσως μετά είδε καπνό να καλύπτει την περιοχή. «Συνέχισα να τρέχω και άκουσα πίσω μου ένα δυνατό θόρυβο. Ήταν σαν να προερχόταν από κάδο απορριμμάτων. Είδα ανθρώπους να είναι χτυπημένοι από συντρίμμια και άλλους με αιματοβαμμένα πρόσωπα», είπε ο Κάσιντι.
Η Λόρα ΜακΛιν από το Τορόντο που συμμετείχε στον μαραθώνιο είπε πως άκουσε δύο εκρήξεις έξω από το σημείο που βρισκόταν το ιατρικό προσωπικό το οποίο παρακολουθούσε τους δρομείς. «Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν πραγματικά βουτηγμένοι στο αίμα. Τους τραβούσαν προς τους γιατρούς», δήλωσε η ΜακΛιν.
Η Κλερ Φαλγκουστ, η οποία περίμενε τον σύζυγό της να ολοκληρώσει την διαδρομή, περιέγραψε ότι «το κτίριο εξερράγη, άκουσα έναν ισχυρό θόρυβο και μετά είδα γυαλιά να βρίσκονται παντού. Κάτι χτύπησε το κεφάλι μου, όμως, δεν ξέρω τι ήταν. Το μόνο που έκανα ήταν να σκύψω».
Όπως αναφέρει στο BBC ο αυτόπτης μάρτυρας και πρώην στρατιωτικός Μπρους Μέντελσον τη στιγμή των εκρήξεων ήταν έντονη η μυρωδιά από μπαρούτι, τονίζοντας πως οι σκηνές χάους που έζησε του θύμισαν έντονα την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

"ΠΑΤΗΡ, ΥΙΟΣ ΚΑΙ (ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΝ) ΠΝΕΥΜΑ"...ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ.



Ίσως αυτό να εννοούσε ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς όταν οι δηλώσεις του κατά τη γιορτή των Φώτων στις 6 του φετινού Γενάρη κατέληξαν με την εξής φράση: «Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε».

Μια τέτοια βοήθεια, όχι απευθείας από το Θεό, αλλά από τον εκπρόσωπό του είχαμε προχτές στη Θεσσαλονίκη.

Ο άγιος Θεσσαλονίκης, λοιπόν, ο μητροπολίτης κύριος Άνθιμος, αφιέρωσε το κήρυγμα της Κυριακής υπέρ της... ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ειδικώς της Εθνικής Τράπεζας.

Τέτοια θα πρέπει να ήταν η κατάνυξη που προκλήθηκε από τους λόγους του ιεράρχη, που για να βρει προηγούμενό της κανείς θα πρέπει μάλλον να ανατρέξει στο Ναό του Σολομώντα, λίγο πριν την εκεί είσοδο του Ιησού με τα γνωστά αποτελέσματα...

Το ποίμνιον πάντως στη Θεσσαλονίκη είχε την ευκαιρία, μέσα στο κλίμα παρηγορίας που δημιούργησε ο κύριος Άνθιμος, να πληροφορηθεί ότι ο ποιμένας θα προσφέρει τους δυο επόμενους μισθούς του για την Εθνική...

Ο κύριος Ανθιμος κάλεσε δε όλους τους Έλληνες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, να δώσουν δηλαδή κι εκείνοι τους μισθούς τους υπέρ Εθνικής Τράπεζας...

Θα προτείναμε το κήρυγμα του κυρίου Ανθιμου υπέρ πίστεως και πατρίδος (διότι τι άλλο είναι η «πατρίδα» μας αν δεν είναι οι τράπεζες; Μην είν' οι κάμποι;...)να το εκλάβουμε κυρίως ως παραβολή.

Καθ' ότι ο άγιος, ναι μεν μπορεί να μη γνωρίζει ότι ενώ ο ελληνικός λαός πένεται, την ίδια ώρα οι τραπεζίτες σε αυτή τη χώρα έχουν λάβει ως αντίδωρο πάνω από 200 δισ. ευρώ μόνο την τελευταία τριετία, αλλά δεν μπορεί να μη γνωρίζει τουλάχιστον αυτό:

Αφ' ενός ότι κάτι εκατομμύρια συνανθρώπων του δεν μπορούν να δώσουν ούτε μισό μισθό, διότι πολύ απλά δεν έχουν καθόλου μισθό,

αφετέρου ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων από τα οποία ζητά να συνδράμουν τις τράπεζες, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που οι τράπεζες τους έχουν πιει το αίμα.

Ως παραβολή, επομένως, ίσης αξίας με εκείνη του κ. Άνθιμου ας εκλάβουμε και τα λόγια ενός παλιότερου... συνάδελφού του, του Μεγάλου Βασιλείου, ο οποίος έλεγε στην «ομιλία προς τους πλουτούντας»:

«Τι θ' απαντήσεις στο δικαστή, εσύ που ντύνεις τους τοίχους και δεν ντύνεις άνθρωπο; εσύ που στολίζεις άλογα και κάνεις πως δεν βλέπεις τον ρακένδυτο συνάδελφό σου, εσύ που σαπίζει το στάρι σου και δεν τρέφεις αυτούς που πεινούν, εσύ που θάβεις το χρυσάφι και καταφρονείς εκείνον που στραγγαλίζεται (...); Πόσους θ' απάλλασσε ένα δαχτυλίδι σου από τα χρέη τους; Πόσα σπίτια που καταρρέουν θ' ανόρθωνε; Ένα απόθεμα ρούχων σου μπορεί να ντύσει ολόκληρο λαό που τρέμει απ' το κρύο. Εσύ όμως το βαστάς να διώξεις άπρακτο τον φτωχό και δεν φοβάσαι τη δίκαιη ανταπόδοση του κριτή»...


ΠΗΓΗ...
http://www.ramnousia.com

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ.


Η θεολογία των αριθμών και η κατάλυση του έθνους

«Ακόμη και όταν αυτοί πεθάνουν οι πράξεις τους θα συνεχίζουν να κάνουν κακό»


Ο σύγχρονος κόσμος έχει παραδοθεί (κατέστη υπόδουλος και υποτελής) στην «Θεολογία των αριθμών», της οποίας αρχιερείς είναι μονοδιάστατοι και μονοτμηματικά διαστροφικοί οικονομολόγοι που καθαγιάζουν τα αποτελέσματα των αποφάσεών και των επιδιώξεών τους μόνον εφόσον προκύπτουν τα νούμερα που επιθυμούν.

Το «αποτέλεσμα/αριθμός» κατέλαβε τη θέση και την υπόσταση μιας αμείλικτης και ανικανοποίητης θεότητας και παραγκωνίζει, με τρόπο δογματικό και χάριν της λατρείας και του δοξασμού της, όλες τις παράπλευρες απώλειες που προκύπτουν από την επικράτησή της.
Στο αγώνα αυτό, για απόλυτη επικράτηση, απεμπολούνται και αγνοούνται με τρόπο αλαζονικό και απάνθρωπο οι βασικές αξίες και ανάγκες του συνόλου, σχεδόν, των ανθρώπων και υπάρχουν αμέτρητα θύματα και απώλειες κάθε μορφής.

Το σύστημα αυτό, η θεολογία των αριθμών, διαθέτει διεθνείς ιεραρχίες λειτουργών σε όλα τα επίπεδα. Στις ιεραρχίες αυτές εντάσσονται, κατά περίπτωση, ικανά και ανίκανα στελέχη είτε λόγω συμφερόντων –κυρίως-, είτε λόγω ιδιάζουσας ηθικής τοποθετήσεως, είτε και για άλλους λόγους, τα οποία αποτελούν την λευιτική τάξη ενός σακατεμένου καπιταλισμού ο οποίος στρέφεται ενάντια σε μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας και ο οποίος στο τέλος καταλήγει, ως χωλός, και ενάντια στον ίδιο του τον εαυτό λόγω της αμετακίνητης προσήλωσής του στην θεολογία των αριθμών και μόνο.

Σημειωτέον δε, ότι σε κάποιες περιπτώσεις κάνουν επιλεκτική εκλογή από σπαράγματα της αρχαίας ελληνικής παιδείας και πολιτισμού, προκειμένου να προσδώσουν επιφανειακή εγκυρότητα στις απόψεις τους και να παρουσιάσουν ένα επίπεδο πολιτισμού που δεν έχουν και δεν πρόκειται να αποκτήσουν ως γενεσιουργό αιτία ανθρωπισμού.

Για κάποιους ισχυρούς, για παράδειγμα, 2.000.000 χαμένες ανθρώπινες ζωές δεν σημαίνουν απολύτως τίποτε. Είναι μια μικρή θυσία στον Μολώχ του κέρδους.

Τα εν δυνάμει κυβερνητικά σχήματα στη χώρα μας, είτε ως αυτούσια είτε ως «κοκταίλ» διαφόρων συνταγών με φίλια ή και «κατά σύμπραξη φίλια συστατικά», έχουν ασπασθεί και έχουν προσχωρήσει με τον φανατισμό και την αδιαλλαξίας νεοφύτου στη νέα θρησκεία απορρίπτοντας τις ανθρωπιστικές αξίες της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και των αξιών της για τον Άνθρωπο.

Αυτή η στάση και οι σχετιζόμενες συμπεριφορές έχουν δημιουργήσει καταστρεπτικές συνέπειες για το Έθνος. 
Η κοινωνική υφή του κράτους –παρά το γεγονός, «καθεστώς», ότι ως επίσημη και διδασκομένη θρησκεία είναι ο Χριστιανισμός– έχει διαβρωθεί και το ενδιαφέρον για το ατομικό συμφέρον του ατόμου, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, αποτελεί πλέον το κύριο χαρακτηριστικό ηθικής του σύγχρονου Έλληνα.
Το αποτέλεσμα είναι ο κατακερματισμός του Έθνους ως σύνολο. Δηλαδή με απλά λόγια «η κοινότητα των πολιτών δεν ενδιαφέρεται για τους επιμέρους πολίτες που την αποτελούν, αλλά και ούτε τα μέλη της ως μονάδες ενδιαφέρονται για την κοινότητα». Αυτό το γεγονός αποτελεί από μόνο του τον διαλυτικό παράγοντα του Ελληνικού Έθνους.

Στην Ελλάδα η θεολογία των αριθμών έχει αποτελέσματα τα οποία μπορούν να συγκριθούν με γενοκτονία του Έθνους.


Ίσως τα τετρακόσια χρόνια της τουρκοκρατίας, ο πρώτος και δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, ο εμφύλιος πόλεμος που ακολούθησε δεν επέφεραν τόσο καταστρεπτικά αποτελέσματα στην εθνική μας υπόσταση. 

Οι 350.000 εκτρώσεις κάθε χρόνο, εξ αιτίας της οικονομικής συμφοράς, σε ένα Έθνος με σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας, η αποχώρηση/μετανάστευση νέων επιστημόνων, και οι περισσότερες από 4.000 αυτοκτονίες, μαζί με την επέλαση παρανόμων εισβολέων εν δυνάμει κακοποιών στοιχείων σε περίπτωση κοινωνικών αναταραχών αποτελούν τον καταλύτη του Έθνους.

Οι νεώτερες γενιές αποπλανούνται στα κομματικά εκμαυλιστήρια και απολαμβάνουν, ακόμη, υλικά αγαθά που απέκτησαν οι φοροφυγάδες γονείς ενώ «διαπαιδαγωγούνται» διασκεδάζοντες σε αμφιβόλου ποιότητας σχήματα και δραστηριότητες που νέμονται «μεγαλέμποροι της τέχνης και του πολιτισμού» έχοντας αποκτήσει προνομίες από ένα σύστημα που τους χρειάζεται και τους χρησιμοποιεί κατάλληλα. 

Επίσης το ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει αποδεχτεί, ασκώντας μόνο λεκτική κριτική και αντίσταση, το ρόλο του «ως πρόβατον επί σφαγή» είναι και αυτό στοιχείο που συνεπικουρεί στη διαδικασία της διάλυσης του Έθνους, δεδομένου ότι ουσιαστική αντίδραση για τις συμπεριφορές των απειλών δεν υπάρχει.

Αξίζει τον κόπο να αναφερθούμε στο παράδειγμα –διαχρονικό στην ιστορία- των Εβραίων. Η Εβραϊκή ηθική και δομή της κοινωνίας απαιτούσε, και μάλιστα με αυστηρό και σκληρό τρόπο, το άτομο/μέλος της κοινότητας να ενδιαφέρεται ενεργά για το καλό της κοινότητας και η κοινότητα να προστατεύει αποτελεσματικά τα μέλη της».

Η στάση αυτή συνεχίζεται ακόμη και σήμερα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ισραήλ συνεχίζει να υπάρχει σαν Έθνος παρά τους απηνείς διωγμούς και τις γενοκτονίες που έχουν υποστεί ανά τους αιώνες.

Στην Ελλάδα δεν βρίσκονται άνθρωποι ικανοί, είτε από τον πολιτικό, τον στρατιωτικό ή και θρησκευτικό χώρο και «σύστημα», να αναλάβουν το ρόλο του Εθνάρχη και να εγκαταστήσουν ένα μηχανισμό ο οποίος να έχει συνέπεια και συνέχεια. Αν υπήρξαν κάποιες φευγαλέες, και πρόσκαιρες περιπτώσεις, αυτές εξατμίσθηκαν άδοξα όταν οι γεννήτορές τους ολοκλήρωναν τη φυσική τους παρουσία στον κόσμο.

Τελικά και σαν συμπερασμό: αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, σαν Έθνος, βρίσκεται σε σοβαρότατη κρίση εθνικής ταυτότητας και υπόστασης.
Ο πολιτικός κόσμος της χώρας, απαξιωμένος και συνεχώς απαξιούμενος λόγω των συμπεριφορών του, και εξαιτίας αυτών που θα έπρεπε να κάνει και δεν κάνει καθώς και εκείνων που δεν θα έπρεπε να κάνει και τα κάνει, δημιουργεί μια μεγάλη απειλή για την εθνική υπόσταση και ταυτότητα των Ελλήνων.

Κάποια στιγμή –το πότε άγνωστο και ίσως πολύ μακρινό- τα οικονομικά της χώρας θα αποκατασταθούν κάπως. Δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα αποκατασταθεί και θα αναστηλωθεί το Έθνος.

Τότε το Έθνος θα είναι εξαιρετικά αδύναμο να εξασφαλίζει την ύπαρξή του και να αντιστέκεται σε επιβουλές κάθε μορφής. Η σημαία θα υπάρχει για λόγους ιστορικούς και ο γεωγραφικός χώρος θα αποτελεί και αυτός ιστορικό πινάκιο για μελέτες σχετικά με το ένδοξο παρελθόν ανάξιων επιγόνων λαμπρών προσωπικοτήτων, οι οποίοι αποξενώθηκαν και απεμπόλησαν -οι επίγονοι- τα ιδανικά των προγόνων τους.

Στο τέλος το Ελληνικό Έθνος θα καταλήξει να εκπροσωπείται, ως αμιγώς Ελληνικό Έθνος με τις διαχρονικές και παγκόσμιες αξίες του, από τις Ελληνικές Κοινότητες του εξωτερικού – «σ΄ άλλη γη, σ΄ άλλα μέρη» και με άλλες προοπτικές! 


Γράφει ο Δημήτρης Τσίτος
Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων


ΠΗΓΗ...
http://www.ramnousia.com

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΠΑΣΧΑ.


Άντε και καλό μας Πάσχα!
"Τα σκουπίδια σηκώθηκαν να μας φάνε..."

Επιτέλους, επιστρέψαμε σπίτι με τις σακούλες να σωριάζονται πάνω από τα κορμιά μας. Δεν λέω, ήταν κάπως κουραστικό να περιφέρεσαι ως οικογένεια για πάνω από τρεις ώρες στους τεράστιους διαδρόμους του αγαπημένου μας παιχνιδομάγαζου αλλά οπωσδήποτε άξιζε τον κόπο. Και τι δεν είδαμε εκεί μέσα.
Πέρα από τις απίθανες προσφορές κι εκπτώσεις, βρίσκεις, ρε παιδάκι μου, το καθετί για την κάθε παραμικρή χρήση. Ξεπετιούνται διαρκώς αντικείμενα που ούτε καν φανταζόσουν ότι μπορούν να υπάρξουν και ότι τα δημιούργησε πάλι αυτός ο δαιμόνιος ανθρώπινος νους. Κυρίως, το καταλαβαίνεις από τα παιδιά που κυριολεκτικά ξετρελαίνονται. Τα επιτραπέζια, οι μπάλες, οι κονσόλες, τα μαγικά σπαθιά και τόσα άλλα παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους κάνουν θραύση και, πως να το κάνουμε, δεν μπορείς να τους χαλάσεις το χατίρι έτσι που σε κοιτάνε με το βλέμμα της λαχτάρας κάθε φορά.
Αλλά και για εμάς, τους μεγάλους, είναι βαθιά η ικανοποίηση με τόσες επιλογές που έχουμε από ράφι σε ράφι. Φταίει που είναι όλα τόσο επιμελώς μελετημένα, από την πόρτα της εισόδου μέχρι τα ταμεία.
Ξεκινάς, λες, με ένα καλάθι και στο τέλος καταλήγεις να φεύγεις με δυο καρότσια από την ακατανίκητη αυτή αδυναμία σου να τα γεμίζεις συνεχώς με μικρά και μεγάλα καλούδια που δίνουν χρώμα στη ζωή μας τη μικρή. Για το μπάνιο, το σαλόνι, τη βεράντα, την κουζίνα, αχ, πόσο τέλεια αυτή η επαναφορτιζόμενη βούρτσα για το σκύλο, να μην ξεχάσουμε να πάρουμε εκείνη την άψογα κινούμενη ραφιέρα για τα χαρτιά υγείας. Ιδανική για 12 ρολά. Σαν την απόδειξη. Ρολό τα έξοδα.

Άντε τώρα να βάλεις στη θέση τους όλα αυτά τα ψώνια. Ειδικά όταν τα πιτσιρίκια βιάζονται να ανοίξουν τις συσκευασίες και ρίχνουν με ανυπομονησία στο πάτωμα όλο το περιεχόμενο και ο άντρας μου ο αχαΐρευτος πετάει τα παπούτσια του επιπόλαια από εδώ και από εκεί και ανάβει τσιγάρο ξύνοντας την ιδρωμένη αμασχάλη του κάτω από το λευκό φανελάκι, κάνοντας συνεχώς ερωτήσεις με ύφος ανακριτή.
“Να σου πω, με τι πλήρωσες; Μη μου πεις με την πιστωτική πάλι! Δεν σου είπα να πάρεις από τη σύνταξη της μάνας σου; Δεν έμεινε τίποτα; Την περικόψανε κι άλλο; Ε, καλά, κι έπρεπε να ψωνίσεις την κάθε παραμικρή μαλακία που έβλεπες ρε γυναίκα; Αύριο είναι να πληρώσουμε το νοίκι, είναι και τα φροντιστήρια του μεγάλου!”.
Ωχού, αγχώθηκα. Ας περιεργαστώ καλύτερα αυτά τα υπέροχα αυτοκόλλητα που πήρα για τα πλακάκια πάνω από το νεροχύτη, έχω σκοπό να τα βάλω σε καλό σημείο, να τα βλέπω κάθε φορά που θα πλένω τα πιάτα και, όταν θα κάνει πάλι το μυαλό μου ότι πιέζεται και θυμάται τις υποχρεώσεις, εγώ θα ξεχνιέμαι. Ωραία που είναι! Να, το ένα δείχνει ένα κοριτσάκι ζωγραφιστό να τρέχει μακριά. Σαν κι εμένα πριν χρόνια, όταν μπορούσα ακόμα να τρέξω, τότε που δεν ήξερα ότι μπορεί κάποια μέρα η ψυχή μου να πνίγεται σε ένα πλακάκι μέσα. Έλα, άστα αυτά, ας βάλουμε το ραδιόφωνο να παίζει, έρχονται μέρες άγιες και γιορτινές, να γλεντήσουμε, μακριά από σκοτούρες. Όλοι οι σταθμοί ειδήσεις παίζουν μόνο, που να πάρει. Ρε, βάλτε κανένα τραγουδάκι από εκείνα τα γνήσια, τα λαϊκά, να γελάσει λίγο το χειλάκι μας! Έκτακτα δελτία και σαχλαμάρες. Κάτσε, κάτι έπιασα. Στάχτη να γίνουνε όλα πια. Ώπα!

Δεν άκουσα. Είναι μέρες τώρα που δεν θέλω να ακούω, που προσπαθώ να επικεντρώνω τις αισθήσεις μου σε γεγονότα διαφορετικά από εκείνα που συνεχώς μας πλασάρουν ως δήθεν σπουδαία και σημαντικά. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατασχέσεις, νισάφι πια! Λες και μπορεί να αλλάξει κάτι, λες και μπορούμε εμείς να ορίσουμε τη μοίρα μας. Αφού, μεταξύ μας, όλα είναι προαποφασισμένα.
Αν θέλετε την άποψή μου, στη θετική ενέργεια βρίσκεται η λύση. Αν ο κόσμος πάψει να διασκεδάζει, είναι τελειωμένος οριστικά. Αν δεν πάρεις τη φαμίλια σου να πάτε να χαλαρώσετε και να ξεχαστείτε, μην περιμένεις να δεις προκοπή. Όπως άλλοι πάνε κάθε Κυριακή στην εκκλησιά για να κοινωνήσουν και να ηρεμήσουν τα σωθικά τους, έτσι κι εμείς το έχουμε σαν τάμα, να ψωνίζουμε από το αγαπημένο μας παιχνιδάδικο μια φορά τη βδομάδα, κι ας έχουμε ύστερα χέρια γεμάτα και στομάχια αδειανά, δεν πειράζει, στην τελική μετράει πιο πολύ όταν είναι χορτάτο το πνεύμα, το λένε και οι Γραφές. “Μας κόψανε το ρεύμα ρε, τι θέλεις να κάνω επιτέλους, να πέσω από το μπαλκόνι;!”. Πάλι πλακώνονται οι από κάτω. Σκασμό δεν βάζουν μέσα τους τελευταία.
Κάποτε είχαμε μια-δυο κουβέντες, τώρα πια πάνε μήνες που κάνουμε να τους δούμε και να μας πουν τί τους συμβαίνει. Η μόνη μας επικοινωνία είναι τα κοπανήματα στον τοίχο του σπιτιού τους κι αυτές οι άναρθρες κραυγές πάνω από τους τσακωμούς. Στο τσακ είμαι να πάω και να τους πω ότι δεν τους αντέχω πια και ότι πρέπει κάποια στιγμή να το βουλώσουν. Ότι προτιμότερο είναι να μη λέμε λέξη όταν φτωχαίνουμε. Άλλωστε, η σιωπή είναι χρυσός.

Πως είπατε; Η χώρα μας τελειώνει και ξεπουλιέται σαν μινιατούρα παιχνιδιού που μπήκε σε προσφορά με ωραίο, εντυπωσιακό περιτύλιγμα; Υπερβάλλετε, θαρρώ. Δεν γίνεται, δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, ο πλανήτης όλος έχει προβλήματα. Τι να πουν στην Αφρική που ακόμα ψάχνουν να βρουν νερό και παπούτσια για τα κακόμοιρα τα πέλματά τους.
Α, τώρα που το θυμήθηκα, πάμε να σου δείξω τα υπέροχα ζευγάρια που πήρα για τ’ ανίψια μου. Με σχεδιάκια, με χρωματάκια, με άνετα λουράκια, να βολεύονται τα ποδαράκια. Τα αγαπάω, μωρέ, τι να κάνω, θέλω να δείχνω εμπράκτως την αγάπη μου, να μην περάσουν τα χρόνια και να μην έχουν ούτε ένα παπούτσι να με θυμούνται.
Ξέρω, έχει γεμίσει η ντουλάπα με κάμποσα, ίσως μερικά τα δώσω στους ζητιάνους. Έχουνε μαζευτεί πολλοί τελευταία, ρε συ, τι κατάσταση είναι αυτή, μπαστακώνονται στην είσοδο και βρωμοκοπάνε από την πολλή τη φτώχεια και, εντάξει, είπαμε, να κλείνω τα αυτιά μου, αλλά και τη μύτη μου; Αμάν, πια, που ζούμε, ρε συ; Θα δω μήπως τους δώσω και κανένα πεταμένο ρούχο μπας και ξεκουμπιστούν μια ώρα αρχύτερα. Έχουν απλώσει τα χαρτόκουτά τους και κοιμούνται συνέχεια, μέρα και νύχτα, στην ίδια πάντα στάση, με τις τρύπιες κάλτσες τους και τα άπλυτα τους δόντια. Προχτές έκανα να μιλήσω σε έναν από δαύτους γιατί δεν μπορούσα να περάσω, έτσι που ήμουν φορτωμένη, και κόντεψε να με δαγκώσει.
Όχι, δεν ήθελε τα ψώνια, άκου να τρελαθείς, ήθελε λέει τις σακούλες έτσι που είναι μεγάλες γιατί τον βολεύουν για κουβέρτα. Αφού σκαρφίστηκα και νέο διαφημιστικό σύνθημα. Σκεπάσου με JUMBO… τώρα!

Ορίστε; Δεν το πιστεύεις, ε; Πλέον φτάσαμε σε ένα σημείο που τα απίστευτα γίνονται πιστευτά. Όπως αυτός ο πανικός που συμβαίνει εδώ και λίγα λεπτά. Τι στο διάολο πάθανε όλοι και ξεχύνονται στους δρόμους μεσημεριάτικα; Να μην μπορείς ούτε να κλείσεις τα μάτια σου, έστω για καμιά ώρα, όλοι στην πρέσα συνεχώς, πανικόβλητοι.
Αν και σήμερα, φαίνονται περισσότεροι από κάθε άλλη φορά. Δεν μπορώ να καταλάβω, μήπως άραγε έγινε κανένας σεισμός και τρέχουν να σωθούνε; Έτσι που έριχνα τις πενιές μου πριν, δεν πήρα πρέφα τίποτα. Μπορεί πάλι να είναι καμιά από εκείνες τις πανάθλιες τις πορείες, που για χίλια άτομα, ταλαιπωρούνται εκατομμύρια, ειδικά όταν η αγορά είναι ανοιχτή και θίγεται η ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας όσο δεν πάει.
Τις προάλλες έχασα την τελευταία μέρα των εκπτώσεων μ’ αυτήν την κατάσταση. Απίστευτος ο κόσμος και ο χαρακτήρας μας.
Ρε μπας και ο από κάτω πραγματοποίησε την απειλή του και φούνταρε και πηγαίνουν όλοι τώρα να δούνε απορημένοι το θέαμα; Πυροβολισμοί. Εκρήξεις. Σειρήνες εκκωφαντικές, που όσο και να θέλεις να κάνεις ότι δεν τις ακούς, σου τρυπάνε τον εγκέφαλο. Ποδοβολητά και ακαθόριστες φωνές μέσα από μεγάφωνα παραμορφωμένα λες και χρησιμοποιούνται μετά από δεκαετίες.
Ανοίγουμε την τηλεόραση. Ίδια εικόνα σε κάθε κανάλι. 
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ. Η ΕΛΛΑΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΑΒΑΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΗ. ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ. ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ. ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.
Η πόρτα χτυπά. Ένας στρατιωτικός πατάει το νέο μας πατάκι που αναγράφει υπερήφανα “Με το δεξί!”. Όλοι στο Τμήμα, παρακαλώ.


Πάνος Μουχτερός για τα Κακώς Κείμενα

ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΣΟΚ! ΒΡΕΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.


ΣΟΚ! Βρέθηκε ζωντανός εξωγήινος οργανισμός στην Ελλάδα! Δείτε το αποκλειστικό βίντεο!
Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η σημερινή άφιξη ενός εξωγήινου οργανισμού στη Γη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα και την Αθήνα. Αυτή την ώρα, οι ηγέτες των ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, καταφθάνουν στη χώρα μας, προκειμένου να συναντήσουν από κοντά το παράξενο ον και να μάθουν τις προθέσεις του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ον ονομάζεται Μάλαξ και κατοικεί στον πλανήτη Χ51, ο οποίος απέχει 4 εκατομμύρια έτη φωτός από το γαλαξία μας, ενώ δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ο λόγος επίσκεψης του.

Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, που ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με ον που ζει σε πλανήτη διαφορετικό από τη Γη και κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να μιλούν για την Αποκάλυψη και το τέλος του κόσμου.

Μεγάλο πλήθος πιστών, συνωστίζεται αυτή τη στιγμή στα μεγάλα θρησκευτικά κέντρα για να προσευχηθεί και να ζητήσει συγχώρεση από το Γιαχβέ, τον Αλλάχ, το Βούδα και το Steve Jobs.

Ο Μάλαξ, μίλησε στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια για τη ζωή πλανήτη του, σε άπταιστα ελληνικά:



Δεν ξέρω, αλλά κάτι μου βρωμάει... Προτείνω να κάνουμε πράξη όλα όσα διδαχθήκαμε από το Χόλιγουντ και να τον σκοτώσουμε.



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.




Σας ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος Αλμωπίας, θα διενεργήσει:

Απευθείας ανάθεση για την προμήθεια ηλεκτρονικού πίνακα για το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου.

Κατόπιν τούτου  καλεί κάθε ενδιαφερόμενο ιδιώτη ή εταιρεία που είναι σε θέση να προμηθεύσει τον  παραπάνω πίνακα, όπως καταθέσει σχετική  προσφορά (οικονομικότερη προσφορά  στην τιμή της 100/2012 μελέτης της Τ.Υ. του Δήμου), μέχρι την Τρίτη  23/04/2013 και ώρα 13:00.

Για την κάλυψη της δαπάνης της προμήθειας έχει προϋπολογισθεί πίστωση συνολικού ποσού € 11.193,00.
  
    Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την παραλαβή των τεχνικών προδιαγραφών (αριθμ. 100/2012) μπορείτε να απευθυνθείτε στο αρμόδιο Τμήμα Προμηθειών (Κ. Πετρούση Ιωάννη).Την προσφορά σας μπορείτε να την υποβάλετε στο ανωτέρω τμήμα όλες τις εργάσιμες ημέρες, από τις 08:00 έως τις 13:00, σε σφραγισμένο φάκελο. Μαζί με την προσφορά θα προσκομίσετε και πιστοποιητικό του εμπορικού επιμελητηρίου, με το οποίο θα πιστοποιείται η  εγγραφή σας σ’ αυτό και το είδος του επαγγέλματος. 

Η παρούσα ανακοίνωση θα αναρτηθεί στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αλμωπίας και στο πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου.

                                                                                
      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΟΗΣ

LET' S DO IT ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ -ΦΩΤΟ.



  Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, σε 96 χώρες, στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Αλμωπία, η εθελοντική δράση Let’s do it!

  7 εκατομμύρια εθελοντές σε κάθε μεριά του πλανήτη έστειλαν μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

  Η συμμετοχή στην Αλμωπία, παρ’ όλο τον δυνατό αέρα, ήταν ικανοποιητική και σε ορισμένες τοπικές κοινότητες, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

  Δράσεις λάβανε χώρα: στην τοπική κοινότητα Μηλιάς στον επαρχιακό δρόμο Μηλιάς – Ριζοχωρίου, στην τοπική κοινότητα Λουτρακίου στο δρόμο Λουτρακίου – Λουτρών, στην τοπική κοινότητα Φούστανης στους χώρους του Γυμνασίου και του κοινοτικού καταστήματος, στις κεντρικές οδούς των τοπικών κοινοτήτων Χρυσής και Πολυκάρπης, στην Δημοτική Κοινότητα Εξαπλατάνου στον επαρχιακό δρόμο Εξαπλατάνου – Κωνσταντίας, στην τοπική κοινότητα Προμάχων στους χώρους γύρω από το Γυμνάσιο.

Η κεντρική δράση πραγματοποιήθηκε στην παραποτάμια περιοχή της «Μπέλιτσας» στην Αριδαία, από τη γέφυρα της Υδραίας μέχρι τη γέφυρα των Τσάκων, όπου εκτός από καθαρισμός της περιοχής πραγματοποιήθηκε και δενδροφύτευση.

Τον συντονισμό των ομάδων δράσης είχε ο προϊστάμενος του Τμήματος περιβάλλοντος, καθαριότητας, ανακύκλωσης και συντήρησης πρασίνου κ. Ιατρίδης Γιώργος.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά της Δημοτικής αστυνομίας και των υπάλληλων του εργοταξίου του Δήμου.

Στόχος της δράσης ήταν να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες, μέσω της ενεργής συμμετοχής τους, καθώς και να ωθήσει τον καθένα ξεχωριστά να ενεργεί με αίσθημα ευθύνης αλλά και αγάπης απέναντι στο περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης παραβρέθηκε στα σημεία δράσης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της διατήρησης της Αλμωπίας καθαρής και πράσινης.

Πολύ σημαντική και η προσφορά των χορηγών, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά:

ECOFOOD - ΝΕΡΟ ΔΡΟΣΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ «ΣΥΜΒΟΛΗ», ΚΡΕΠΑ – ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ «QUALITY», ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΚΟΡΥΦΗ», ΟΠΤΙΚΑ ΜΠΑΛΚΑΝΤΖΗΣ, ΚΑΪΛΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ «OSS», ΚΕΝΤΡΟ ΚΗΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΚΑΦΕ IRISH, ΚΑΦΕ «ΑΕΡΙΚΟ», ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΛΗΔΡΑ», ΑΦΟΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ «VORAS ACTION», ΤΑΒΕΡΝΑ «ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΣΣΑ», ΕΚΤΥΠΏΣΕΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΜΟΣΧΑΚΗΣ «ΚΕΕΝ ΕΥΕ», ΦΥΤΑ ΣΙΩΠΗ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΊΔΗ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ Γ., ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΡΡΑΣ, ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΝΟΝΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ, ΣΙΔΗΡΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΜΠΑΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΣΤΡΑΝΤΖΑ – ΨΑΛΙΔΙ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ «WISDOM», ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ ΧΡΥΣΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΙΖΟΧΩΡΙ, ΦΥΤΩΡΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ Γ.


 Από το Δήμο Αλμωπίας













ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


O Σύλλογος Νοσηλευτών του Εθνικού Συστήματος Υγείας Νομού Πέλλας (ΣΥ.ΝΟ. – ΕΣΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ) & O Σύλλογος Νοσηλευτών του Εθνικού Συστήματος Υγείας Νομού ΓΡΕΒΕΝΩΝ (ΣΥ.ΝΟ. – ΕΣΥ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ) σε συνεργασία με τo EKAB Θεσσαλονίκης & το Δήμο Αλμωπίας διοργανώνουν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, τη Δευτέρα 13/05/2013, από 8:30-14:30.
·          Το σεμινάριο είναι διάρκειας περίπου 6 ωρών.
·          Tο κόστος ανά συμμετέχοντα είναι 8€ και περιλαμβάνει: Εγχειρίδιο από το ERC (Eυρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) στην ελληνική γλώσσα & Βεβαίωση ανανήπτη από το ERC.
·          Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες.
·          Το σεμινάριο είναι πιστοποιημένο από το ERC (Eυρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης)
·          Η αίτηση συμμετοχής συμπληρώνεται και αποστέλλεται με φαξ στο: 2381082689 ή με e-mail στο: taousani_ma@hotmail.com
·          Ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται στα 30 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
·          Για την αίτηση συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα. Ταουσάνη Μαργαρίτα στο 6972312479.  


ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.

Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

 Cardiopulmonary Resuscitation and Automated External Defibrillation

(CPR/AED)  Provider Course

13 Μαϊου 2013 ημέρα Δευτέρα (08:30-14:30)

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρακαλώ σημειώστε με κεφαλαία ευανάγνωστα γράμματα. Όπου υπάρχει τετράγωνο βάλτε την επιλογή σας με r


Επώνυμο:
Όνομα:
Ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες:
Ιδιότητα:    ιατρός  c        νοσηλευτής  c     άλλο  c……………………

Ημερομηνία γέννησης:

Ταχυδρομική Διεύθυνση

Οδός:

Πόλη:
Τ.Κ.:

Τηλέφωνο:
Κινητό:

e-mail:

Στείλτε τη συμπληρωμένη αίτηση
 με e-mail στο: taousani_ma@hotmail.com
 ή με fax στο: 2381082689




·        H τιμή συμμετοχής είναι 8€
·        Οι θέσεις για κάθε σεμινάριο είναι μόνον 30
·        Η γλώσσα του σεμιναρίου  είναι η Ελληνική
·        Το ERC άλλαξε την ονομασία του σεμιναρίου BLS/AED σε CPR/AED
·        Επικοινωνία/Εγγραφές:
       Μαργαρίτα Ταουσάνη τηλ:6972312479, Φαξ: 2381082689






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...