Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΗΤΕΡΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ



ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
Στη Βουλή η αδικία με τους καταλογισμούς σε μητέρες ανήλικων παιδιών προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος

          Την άρση της αδικίας σε βάρος μητέρων ανηλίκων παιδιών προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος του τέως ΤΕΑΠΕΤΕ, ζητεί με ερώτησή του ο βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης. Καταγγέλλει τους καταλογισμούς ως εξοργιστικούς που απειλούν την ίδια την επιβίωση αυτών των οικογενειών και καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει άμεσα για την ανάκλησή τους και την επιστροφή των χρημάτων που έχουν παρακρατηθεί.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

 Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2015
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  

ΘΕΜΑ: «Να αποκατασταθεί άμεσα η κατάφωρη  αδικία σε βάρος μητέρων ανήλικων τέκνων 
                 προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος του τέως ΤΕΑΠΕΤΕ»
Ως γνωστόν, μητέρες ανήλικων τέκνων με τις απαραίτητες προϋποθέσεις, συνταξιοδοτούνταν από το ΕΤΕΑΜ (πρώην ΤΕΑΠΕΤΕ και ΕΤΑΤ)  με μειωμένες αποδοχές. Με τον ισχύοντα μέχρι το 2010 Νόμο, γνώριζαν ότι, συμπληρώνοντας τα 60 τους έτη, θα υπέβαλαν αίτηση στον κύριο φορέα του - το ΙΚΑ - προκειμένου να λάβουν σύνταξη από εκεί. 
Όμως, με το Ν. 3863/2010 άλλαξαν οι προϋποθέσεις και, οι μητέρες που επέλεγαν να συνταξιοδοτηθούν με τις διατάξεις περί ανήλικου τέκνου έπρεπε, με την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους (κι όχι πλέον του 60ου) να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης και να διακοπεί η λήψη προσυνταξιοδοτικής παροχής. 
 Εν τούτοις, επί περίπου μια τριετία (από το 2010 μέχρι και το 2013), το ΕΤΕΑ, δεν ενημέρωσε τις συνταξιούχους του - ως όφειλε - ώστε αυτές με την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους να καταθέσουν την απαιτούμενη αίτηση συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ. 
Αυτό το γεγονός – δηλαδή η επιεικώς εξοργιστική αδιαφορία για υπεύθυνη και έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων γυναικών – έχει οδηγήσει σήμερα σε μια κατάσταση απαράδεκτη και άδικη: Μητέρες ανήλικων τέκνων που είχαν υπαχθεί στο  προσυνταξιοδοτικό καθεστώς του τέως ΤΕΑΠΕΤΕ και μπορούσαν ήδη από το έτος 2010 με την ψήφιση του Ν. 3863/2010 να λαμβάνουν σύνταξη από το ΙΚΑ, όχι μόνο να έχουν χάσει συντάξεις για διάστημα πάνω από τρία (3) χρόνια αφού σχεδόν όλες κατέθεσαν αίτηση το 2013, αλλά επιπλέον το ΕΤΕΑ να τους καταλογίζει αναδρομικά υπέρογκα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις από το τέως ΤΕΑΠΕΤΕ.
Ήδη, με έκπληξη αλλά και οργή, μητέρες ανήλικων τέκνων οι οποίες ήταν συνταξιούχοι προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος του τέως ΤΕΑΠΕΤΕ έχουν λάβει πράξεις καταλογισμού αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και καλούνται να καταβάλλουν στο ταμείο υπέρογκα ποσά.
ΕΠΕΙΔΗ, σε οποιαδήποτε ευνομούμενη Πολιτεία, τα αρμόδια ασφαλιστικά όργανα έχουν την υποχρέωση να καθοδηγούν τους ασφαλισμένους τους, να τους ενημερώνουν άμεσα για οποιεσδήποτε αλλαγές στις υποχρεώσεις τους, ώστε να προστατεύουν αποτελεσματικά τα κεκτημένα δικαιώματά τους.  
ΕΠΕΙΔΗ, ο άδικος καταλογισμός σε βάρος τους μεγάλων ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, συνιστά – εν μέσω βαθύτατης οικονομικής κρίσης – απαίτηση επιστροφής συντάξεων μητέρων ανήλικων τέκνων για το χρονικό διάστημα 2010 – 2013, γεγονός που υπερβαίνει πολλαπλασίως τις οικονομικές δυνατότητες τους και απειλεί την ίδια την επιβίωση των οικογενειών τους…
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, για την αποκατάσταση αυτής της κατάφωρης και εξόφθαλμης αδικίας.
2) Εάν θα δοθεί εντολή για άμεση ανάκληση των πράξεων καταλογισμού και – βεβαίως – αν θα δοθεί επίσης άμεσα εντολή για επιστροφή των ποσών που έχουν παρακρατηθεί συμψηφιστικά από τις συντάξεις αυτών των γυναικών μητέρων ανηλίκων. 

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Στην εποχή της κρίσης, μέσω του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης υψώνουμε δίχτυ προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Με σύντομη ομιλία του για την κοινωνική ευαισθητοποίηση και το ρόλο της πολιτείας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συμμετείχε σε εκδήλωση για την Ημέρα που συνδιοργάνωσαν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Έδεσσας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, επίσης, σε συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Έδεσσας και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία «Ορίζοντας» του Δήμου Έδεσσας.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Θεοδωρίδης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των Ατόμων με Αναπηρία που αγωνίζονται και διεκδικούν τη συνέχιση των προνοιακών δομών για την αξιοπρεπή ένταξη στην κοινωνία, την πρόσβαση σε όλα τα δημόσια κτίρια και στα αξιοθέατα και αντιστέκονται στη υποβάθμιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών. Ωστόσο, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την αύξηση των δυσκολιών για δράσεις κοινωνικής μέριμνας, λόγω της οικονομικής κρίσης, που όμως μπορούν να αντισταθμιστούν μέσα από τον εθελοντισμό και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους πολίτες. 

Ο κ. Θεοδωρίδης συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την οργάνωση της εκδήλωσης η οποία περιελάμβανε ένα εξαιρετικά πρωτότυπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των παιδιών, καθώς επίσης και έκθεση με προϊόντα και έργα τους.
Ιδιαίτερα συνεχάρη την Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Έδεσσας κα. Πωλίνα Αλμπανίδου και την Πρόεδρο του «Ορίζοντα» κα. Γεωργία Κικίδου για την προσφορά τους στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία-Ζωγράφου Τσαντάκη η οποία συνεργάζεται με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την ένταξη δράσεων υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφέρειας.


Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και πολυάριθμους πολίτες που έσπευσαν να δηλώσουν την υποστήριξή τους στα πρόσωπα και τις δομές που αφορά η 3η Δεκεμβρίου που είναι αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία. Η 3η Δεκέμβρη αποτελεί ημέρα προώθησης των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία αλλά και ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικής διαμαρτυρίας. 


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Το Ειδικό Σχολείο Αριδαίας και το ΚΔΑΠμεΑ «Ηλιαχτίδα» επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμος Σωτηριάδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σαββίδης και ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Χρήστος Γεωργίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Ο Δήμαρχος έκανε την εξής δήλωση:
«Τιμούμε αυτή την ημέρα για να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα προς την κοινωνία, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται και αξίζουν την αγάπη και τον σεβασμό μας καθημερινά.
 Η ημέρα αυτή, πρέπει να είναι η αφορμή για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, προκειμένου να αναλάβουμε δράση ή να αλλάξουμε νοοτροπία και να σεβόμαστε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 Όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά όλοι είμαστε ίσοι και έχουμε ίσα δικαιώματα. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε προς το καλύτερο τα πράγματα. Όσον αφορά στις κοινωνικές δομές του Δήμου μας, θα πρέπει να τονίσουμε ότι στηρίζονται κατά κύριο λόγο στους ίδιους τους εργαζόμενους οι οποίοι δίνουν καθημερινά την ψυχή τους και αγωνίζονται για το καλύτερο δυνατό μέσα σε δύσκολες συνθήκες.
 Και αυτούς τους ανθρώπους τιμούμε σήμερα».






ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Αλμωπίας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με τις εξής δράσεις:
Διάλεξη με θέμα: Αυτισμός-Συνεκπαίδευση-Γνωστικά Χαρακτηριστικά και Εκπαιδευτικές Ανάγκες από τον Δρ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Απτεσλή Νικόλαο Πέμπτη 3 Δεκέμβρη και ώρα 7:00μ.μ., στο Ξενιτίδειο.
 Στη συνέχεια θα ακολουθήσει προβολή ταινίας σχετική με το θέμα της ομιλίας. 


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ  TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

            Σας καλούμε να έρθετε στις 3 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00΄π.μ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


ΘΕΜΑ 1ο 
Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2015.

ΘΕΜΑ 2ο  
Έγκριση δαπανών που πληρώθηκαν από την πάγια προκαταβολή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ: Ψηφίστηκε ο νόμος για τις βοσκήσιμες γαίες και τροπολογία για τις εφημερίες στα νοσοκομεία



Γιάννης Σηφάκης : Ψηφίστηκε ο νόμος για τις βοσκήσιμες γαίες – μπήκε η βάση για να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα των κτηνοτρόφων  
Με τροπολογία που ψηφίστηκε βελτιώνεται σημαντικά η κατάσταση με τις εφημερίες γιατρών στα Νοσοκομεία και της Πέλλας
Ψηφίστηκε σήμερα με ονομαστική ψηφοφορία ο νόμος για τις βοσκήσιμες γαίες που θα βοηθήσει σημαντικά στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος  που ταλάνιζε τόσα χρόνια τους κτηνοτρόφους με την πολιτική και την ανικανότητα των κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. 
Ακόμη με τροπολογία που ψηφίστηκε ρυθμίζεται το σημαντικό πρόβλημα με τις πληρωμές των πρόσθετων εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ με αποτέλεσμα την ανακούφιση της δύσκολης κατάστασης με τις εφημερίες των νοσοκομείων και της Πέλλας. 
Το θέμα αυτό είχε αναδειχτεί αρκετές φορές από τον βουλευτή αλλά και από άλλους βουλευτές κυρίως της περιφέρειας. 
Με την ρύθμιση αυτή και τις προσλήψεις των επικουρικών γιατρών που έχουν εγκριθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία θα βελτιωθεί σημαντικά.    

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...