Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Χάθηκε παιδικό ρολόι


Κατά τη διάρκεια της εκδρομής του Δημοτικού σχολείου Προμάχων στο γήπεδο ποδοσφαίρου του χωριού, χάθηκε παιδικό ρολόι.

Παρακαλείται όποιος το βρήκε, να το παραδώσει στο "Πράσινο περίπτερο".

Υπάρχει αμοιβή-δώρο 5 ώρες ίντερνετ.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη του τμήματος ‘Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης του Δ.ΙΕΚ Έδεσσας


Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη του τμήματος ‘Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης του Δ.ΙΕΚ Έδεσσας


Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης» του Ι.Ε.Κ. Έδεσσας, στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) HAIR PLUS ACADEMY που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
 Στην επίσκεψη οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάριο στην ενότητα «ΑΝΔΡΙΚΟ – ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ».
 Επίσης, παρακολούθησαν επίδειξη νέων τεχνικών κοπής μαλλιών στο μοντέρνο ανδρικό-γυναικείο κούρεμα (κούρεμα σε ζωντανό μοντέλο), καθώς επίσης και ανάλυση του κουρέματος με τη χρήση γεωμετρίας.

Σε εξέλιξη το έργο κατασκευής ιστών ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Δωροθέας επί της Ε.Ο. Αριδαίας – Προμάχων


Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή κόμβων ηλεκτροφωτισμού από την Π.Ε. Πέλλας στο δίκτυο αρμοδιότητάς της


«Ενισχύουμε με το ποσό των 120.000,00 € την οδική ασφάλεια του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας, κατασκευάζοντας κόμβους ηλεκτροφωτισμού σε επικίνδυνα σημεία, από όπου διέρχονται, καθημερινά, συμπολίτες μας, επισκέπτες και μεταφέρονται προϊόντα από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Κάνουμε χρήση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων για την ανεκτή βατότητα του οδικού δικτύου της περιοχής ευθύνης μας. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων για την εποικοδομητική συνεργασία και την εξέλιξη στο έργο αυτό όπως και στα επόμενα έργα που ακολουθούν το αμέσως επόμενο διάστημα» δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά η οποία ενημερώνεται για την εξέλιξη των έργων και από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο σε θέματα έργων Πέτρο Ζέρζη.


Στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή ηλεκτροφωτισμού κόμβων εντός περιοχής ευθύνης Π.Ε. Πέλλας» και, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εργασίες στον κόμβο Δωροθέας επί της Ε.Ο. Αριδαίας – Προμάχων έχουν ξεκινήσει με την κατασκευή των βάσεων των οκτώ ιστών ηλεκτροφωτισμού που θα τοποθετηθούν στο σημείο, το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του κόμβου Σεβαστειανών επί της Εθνικής Οδού Έδεσσας - Θεσσαλονίκης και του κόμβου Λουτροχωρίου επί της Επαρχιακής Οδού Έδεσσας - Βέροιας. Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πέλλας.


Eισήγηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά στην παρουσίαση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Γιαννιτσών


Eισήγηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά στην παρουσίαση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Γιαννιτσών


Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά παραβρέθηκε στην παρουσίαση των δράσεων του Δήμου Πέλλας οι οποίες περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Γιαννιτσών. Η πρώτη φάση του σχεδίου εγκρίθηκε με συνολικό ποσό 3,8 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας. Η παρουσίαση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, των Περιφερειακών Συμβούλων Βασίλη Βασιλειάδη, Πέτρου Ζέρζη, Μαρίας Ζωγράφου – Τσαντάκη και Μαρίας Καράμπελα ενώ, οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος.

Αναλυτικά η εισήγηση της κ. Αηδονά ακολουθεί παρακάτω:

«Θα ήθελα κι εγώ, από την μεριά της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, να σας καλωσορίσω στον Δήμο Πέλλας και να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας να παραβρεθείτε στην σημερινή συνέντευξη τύπου.

Ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την υποστήριξη και προώθηση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης και συντελείται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μέσω των δημοσιεύσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, οι πολίτες πληροφορούνται για τις δράσεις που προγραμματίζονται ή υλοποιούνται στον τόπο τους και, παράλληλα, δίνεται ένα σημαντικό «βήμα» για την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου σχετικά με το είδος και την μορφή της ανάπτυξης που θέλουμε. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πράξη ο δημοκρατικός προγραμματισμός ο οποίος προϋποθέτει την ενεργητική συμμετοχή των πολιτών και την ανάπτυξη ενός διαλόγου που τροφοδοτείται με έγκυρα και επίκαιρα στοιχεία από τις τοπικές αρχές και όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς που ενδιαφέρονται για την κοινωνική και οικονομική ευημερία της περιοχής τους.

Η ενημέρωσης των πολιτών συντελείται τόσο στο στάδιο του προγραμματισμού των αναπτυξιακών έργων και δράσεων, όσο και κατά την υλοποίησή τους και, οπωσδήποτε, στο τέλος της διαδικασίας, με τη μορφή του απολογισμού και της λογοδοσίας της διοίκησης.  

Η διαδικασία της δημοσιότητας διασφαλίζει την διαφάνεια και παρέχει όλα εκείνα τα απαραίτητα εχέγγυα στη διοίκηση και στους πολίτες ότι η υλοποίηση του αναπτυξιακού προγραμματισμού ανταποκρίνεται σε πραγματικές και καίριες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον, οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση σε έγκυρα στοιχεία και δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο πλαίσιο των δημοκρατικών διαδικασιών.

Η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές ευκαιρίες για να μπορέσει η Ελληνική περιφέρεια να ξεπεράσει τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης στην οποία έχουμε βυθιστεί τα τελευταία χρόνια και να δει μία ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον. Ειδικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, κινείται στη λογική της Αειφόρου Ανάπτυξης, μίας ανάπτυξης δηλαδή η οποία λαμβάνει υπόψη της την προστασία και αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, με μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για τις επόμενες γενιές.

Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπουμε σήμερα την Ελλάδα να αιμορραγεί από νέους επιστήμονες οι οποίοι αναζητούν μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Τόσο οι οικογένειες των παιδιών, όσο και η Ελληνική πολιτεία επένδυσαν τεράστια ποσά για τη μόρφωση και επιστημονική τους ανάπτυξη και είναι πραγματικά οδυνηρό να βλέπουμε αυτή η σημαντική επένδυση να μην αξιοποιείται προς όφελος της πατρίδας μας. Είναι επομένως ανάγκη να δημιουργηθούν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας που θα εγγυώνται μία σταθερή επαγγελματική εξέλιξη για τους νέους επιστήμονες. Επίσης, είναι αναγκαίο να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα και να δημιουργηθούν περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες για νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες.
Αυτό είναι εξέχουσας σημασίας ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής αγοράς στην Ελληνική περιφέρεια και, ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Η πρόταση του Δήμου Πέλλας για την Στρατηγική και Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της πόλης των Γιαννιτσών έχει όλα αυτά τα στοιχεία που δημιουργούν μία προοπτική ενδυνάμωσης της τοπικής κοινωνίας και πραγματικής οικονομίας. Διαβάζοντας το περιεχόμενο της πρότασης, βλέπουμε πολλά καινοτομικά στοιχεία που δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την τοπική αγορά ενώ, παράλληλα, συμπληρώνουν με λειτουργικό τρόπο τις υφιστάμενες υποδομές. Η πρόταση περιέχει πολλές σημαντικές δράσεις οι οποίες καλύπτουν το σύνολο του κοινωνικού, εμπορικού και πολιτισμικού ιστού της πόλης των Γιαννιτσών, συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή των κατοίκων και δημιουργώντας ποικίλες γέφυρες για επικοινωνία, συνεργασία και ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών με την ευρύτερη περιοχή.

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε τεχνικές λεπτομέρειες της πρότασης και του συγκεκριμένου προγράμματος. Δεν είναι εξάλλου αυτός ο ρόλος της παρουσίας μου εδώ σήμερα. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές της πρότασης και τους οργανωτές της σημερινής εκδήλωσης για την ποιότητα της δουλειάς τους. Επίσης, να ευχηθώ καλή επιτυχία στην υλοποίηση των προγραμματισμένων δράσεων και υγεία και δύναμη στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που θα αναλάβουν το σημαντικό έργο της δημοσιοποίησης.


Σας ευχαριστώ»

Εγκρίθηκε η προμήθεια κινητής μονάδας γυναικο-μαιευτικού υπέρηχου για το Νοσοκομείο Έδεσσας


Γιάννης Σηφάκης :  Εγκρίθηκε η προμήθεια κινητής μονάδας Προληπτικής Ιατρικής με γυναικο-Μαιευτικό υπέρηχο στο Νοσοκομείο Έδεσσας  από το ΙΝΤΕRREG προϋπολογισμού 250.000,00€  
Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την βελτίωση των υποδομών στο Νοσοκομείο Πέλλας ( μετά την έγκριση των δύο αξονικών τομογράφων για τα δύο νοσοκομεία και την μετεγκατάσταση του τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Έδεσσας) προχώρησε και σε έγκριση προμήθειας κινητής μονάδας Προληπτικής Ιατρικής με γυναικο-Μαιευτικό υπέρηχο στο Νοσοκομείο Έδεσσας  από το ΙΝΤΕRREG Ελλάδα- FYROM προϋπολογισμού 250.000,00€  
Η κινητή μονάδα θα εγκατασταθεί στο νοσοκομείο Έδεσσας και θα μετακινείται σε διάφορες περιοχές για να βοηθήσει στην πρόληψη παθήσεων όπως ο καρκίνος του μαστού κ.α. 
Η προσπάθεια για την αναβάθμιση της υγείας στην Πέλλα με την πρόσληψη των μόνιμων γιατρών και των συμβασιούχων νοσηλευτών που έχει δρομολογήσει η νέα διοίκηση υπό τον νέο διοικητή Χρήστο Σμία  είναι συνεχής και θα συνεχιστεί.

Παράταση υποβολής Δηλώσεων Εφαρμογής 2016 των δικαιούχων της Δράσης 2.3Β


Παράταση υποβολής Δηλώσεων Εφαρμογής  2016 των δικαιούχων της Δράσης 2.3Β «Σύστημα Ολοκληρωμένης  Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλων» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του ΠΑΑ 2007-2013

Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Γιαννιτσών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Πέλλας ανακοινώνεται ότι βάσει νέας εγκυκλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, τροποποιείται η ημερομηνία λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής της Δήλωσης Εφαρμογής (Δ.Ε.) έτους 2016 για το σύνολο των γεωργοπεριβαλλοντικών Δράσεων του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2020(Μέτρο 214 ΤΟΥ ΠΑΑ 2007-2013), συμπεριλαμβανομένης της Δράσης 2.3 (Β).
 Οι προθεσμίες ηλεκτρονικής υποβολής για τους δικαιούχους των 2 Προσκλήσεων της Δράσης 2.3 (Β), έχουν ως ακολούθως:
  • Δήλωση Εφαρμογής (Δ.Ε.) 2016: 30/3/2017 έως 15/5/2017 (30/3/2017 + 30 εργάσιμες).
  •  
  • ΕΣΠΔ 2017(υποβολή )(μόνο για τους δικαιούχους της 2ης Πρόσκλησης): 30/3/2017 έως 15/5/2017 (30/3/2017 + 30 εργάσιμες).

 

Ο Γιάννης Σηφάκης με ΣΕΑΣ, προέδρους Τ.Δ., προέδρους ΟΠ και συνεταιρισμών, αγροτικό σύλλογο στο ΥΠΑΑΤ και στον ΕΛΓΑ


Ο Γιάννης Σηφάκης με τον ΣΕΑΣ, τους προέδρους Τοπικών Διαμερισμάτων  Αρχαγγέλου και Σαρακηνών, τους προέδρους των ΑΦΟΣ Αλμωπίας, ΟΠ Πέλλας, Α.Σ. Αρχαγγέλου και τον πρόεδρο του Αγροτικού συλλόγου Αλμωπίας στον ΕΛΓΑ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και Θανάση Ζανιά, τον Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ Νίκο Αντώνογλου, τον σύμβουλο του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου υπεύθυνο συνεταιριστικών οργανώσεων Αλέξη Μπακούρο, τον υπεύθυνο του γραφείου και την νομική σύμβουλο του Υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη.
Συγκεκριμένα μαζί με τον βουλευτή στις συναντήσεις παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς, ο τεχνικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του ΣΕΑΣ Γιάννης Στογιαννίδης, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλμωπίας Φώντας Τσέμπης, ο πρόεδρος του Τ.Δ. Αρχαγγέλου Διονύσης Δρένος, ο πρόεδρος του Τ.Δ. Σαρακηνών Χρήστος Παππάς, ο πρόεδρος του ΑΦΟΣ Αλμωπίας Παντελής Μπερμπέρης, ο πρόεδρος της ΟΠ Πέλλας Μανώλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΑΣ Αρχαγγέλου Διονύσης Τσαμπούλης.
Στον ΕΛΓΑ τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ταχύτητα των εκτιμήσεων των ζημιών, η δυνατότητα παρέμβασης του Υπουργείου για εκχώρηση των πορισμάτων σε Τράπεζες για την απόκτηση ρευστότητας καθώς και η δυνατότητα πληρωμής των αποζημιώσεων μέχρι το τέλος του έτους. Ακόμη η ενίσχυση της Πέλλας με μετεωρολογικούς σταθμούς και ο εκσυγχρονισμός του οργανισμού για την δυνατότητα εκτιμήσεων μέσα στο χωράφι.
Στο Υπουργείο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν προβλήματα σε επιχειρησιακά προγράμματα οργανώσεων, το θέμα της δωρεάν διάθεσης προϊόντων σε ευπαθείς ομάδες, οι αναγκαίες ρυθμίσεις για τα «στέκια», θέματα που αφορούν την ίδρυση οργανώσεων παραγωγών, η νομοθεσία που ετοιμάζεται για την πληρωμή εντός δύο μηνών από τους εμπόρους, θέματα δικαιωμάτων σε νέους αγρότες και άλλα.
Είναι σαφές πλέον ότι η Πέλλα οργανώνεται και διεκδικεί. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...