Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ. Σύστημα διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

 


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Αριδαία, 17/11/2021

Θέμα: Σύστημα διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

Στο Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων πρακτικών του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είναι αρμόδιο για το σχεδιασμό της πολιτικής καινοτομίας στη Δημόσια Διοίκηση, υποβλήθηκε η πρακτική του Δήμου Αλμωπίας με τίτλο: «Σύστημα διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων».

Σε περίπτωση έγκρισης της ως καινοτόμα δράση, αναμένεται να διαδοθεί σε περισσότερες από 150 οργανώσεις, αλλά και σε διεθνές επίπεδο σε συνεργαζόμενες μονάδες καινοτομίας.

Το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων πρακτικών αποτελεί μέλος του Παρατηρητήριου Καινοτομίας Δημοσίου Τομέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ. Ξεκινά η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021

 


Αριδαία, 17/11/2021

Θέμα: Ξεκινά η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021

Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε – Δίνουμε δύναμη στην Αλμωπία μας!

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως κάθε δέκα χρόνια, θα διενεργήσει, την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021, την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους.

Φέτος για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, μέσω της ψηφιακής πύλης www.gov.gr

Αναλυτικότερα:

Τις επόμενες ημέρες, οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis, ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις / διευκρινίσεις.

Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

 

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών διενεργείται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού COVID-19 και βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο Νόμο 4772/2021 (Α’ 17).

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω των Γενικών Απογραφών είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους.

Η συμμετοχή σου δυναμώνει τον ΔΗΜΟ μας.
Κατοικείς  ΕΔΩ. Απογράφεσαι ΕΔΩ.
Κάνε τον Δήμο μας να ΜΕΤΡΑΕΙ!

Αποκατάσταση οθωμανικού τεμένους «Χουνκιάρ Τζαμί» στην Έδεσσα, σε χώρο τέχνης και πολιτισμού

 


Έδεσσα, 16-11-2021


Αποκατάσταση οθωμανικού τεμένους «Χουνκιάρ Τζαμί» στην Έδεσσα, σε χώρο τέχνης και πολιτισμού   

Υπογράφηκε, τις προηγούμενες μέρες, η 3η Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας. Λίνας Μενδώνη, του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή και του Δημάρχου Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου. Μέσω της συγκεκριμένης τροποποίησης προχωρούν απρόσκοπτα οι εργασίες αποκατάστασης του Οθωμανικού Τεμένους «Χουνκιάρ Τζαμί», σε πολυχώρο πολιτισμού με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος». Μέσω της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης πραγματοποιούνται αναστηλώσεις, συντηρήσεις, τοποθετήσεις ικριωμάτων καθώς, επίσης, και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και εποπτικό υλικό.

 

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, αναφέρει: «Οδεύουμε προς το τέλος της υλοποίησης ενός σημαντικού έργου για την πόλη της Έδεσσας. Αποκαθιστούμε, με άρτιο αρχιτεκτονικά και ιστορικά τρόπο, το οθωμανικό τέμενος και δημιουργούμε παράλληλα έναν πολυχώρο πολιτισμού για τους πολίτες της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής της. Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο, μνημείο της πόλης, που αναμένεται να στεγάσει πολύ αξιόλογες δράσεις τέχνης και πολιτισμού, πολλές από τις οποίες δημιουργούνται από τοπικούς φορείς και καλλιτέχνες».   

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου 2021 - Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

 


Για την επέτειο του Πολυτεχνείου 2021

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το Πολυτεχνείο γεννήθηκε από τον αντιδικτατορικό αγώνα του λαού και της νεολαίας της Ελλάδας και αποτέλεσε κορύφωση του, που πνίγηκε στο αίμα. Είναι μια μοναδική στιγμή από την πλούσια ιστορία του κινήματός μας, που παρά τις όποιες προσπάθειες δε θαμπώνει, δε σβήνει, δεν ξεχνιέται. 

Ο γιορτασμός του έχει περιεχόμενο αγωνιστικό και όχι μνημόσυνου. Τιμάμε μέσα από αυτό τους δεκάδες χιλιάδες που κρατήθηκαν, φυλακίστηκαν εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν, διώχτηκαν στην σκοτεινή εφταετία. Τιμάμε τον αγώνα τους και περιφρουρούμε τη μνήμη τους.

«Έξω οι ΗΠΑ! Έξω το ΝΑΤΟ» ήταν γραμμένα στην πύλη του Πολυτεχνείου. Κι όμως, από τότε μέχρι σήμερα, όλες οι κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να δέσουν ακόμα πιο σφιχτά τη χώρα στο άρμα του ΝΑΤΟ, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο αιματοκύλισμα των λαών!

Μπορεί σήμερα να μην έχουμε δικτατορία, μπορεί οι συνταγματάρχες να φύγανε, η χώρα να βγήκε από το «γύψο», αλλά η ανεργία, η φτώχεια, η περίφημη «ατομική ευθύνη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο νόμος Χατζηδάκη και η καταπάτηση των δικαιωμάτων ισχύουν στο ακέραιο! 

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρα! Οι εκπαιδευτικοί κόντρα στην προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας, τσακίσματος της γενικής μόρφωσης, κόντρα στην αντίληψη της ¨ατομικής ευθύνης¨ και των ¨ατομικών λύσεων¨, συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε και να εμπνέουμε τους μαθητές μας από τα διδάγματα της ιστορίας μας, των λαϊκών αγώνων. Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε στα παιδιά την αξία του συλλογικού αγώνα, που γεννά ανεξάντλητη αντοχή και δύναμη στον άνθρωπο για να παλέψει ενάντια στον εκμεταλλευτή του και χθες και σήμερα και αύριο! 

Με οδηγό τα διδάγματα του Πολυτεχνείου συνεχίζουμε μαζικά, αποφασιστικά την πάλη μας                           και μέσα και έξω από την τάξη, για ένα σύγχρονο σχολείο που θα μορφώνει                                                                                                                                                                                                                                          και δεν θα εξοντώνει  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς!

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας

 

Η Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας      

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Σεμερτζίδου Δέσποινα                                  Τραπεζανίδης Γιώργος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...