Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

΄Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που ισχύει από την Τετάρτη 23-01-2019 έως και την Παρασκευή 25-01-2019.



Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

          Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 03/22-01-2019), που ισχύει από την Τετάρτη 23-01-2019 έως και την Παρασκευή 25-01-2019.     

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού:
Επιδείνωση του καιρού από αύριο Τετάρτη (23-01-2019) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους, που η έντασή τους θα φθάνει τα 8 Μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:
1.   Αύριο Τετάρτη (23-01-2019)
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, σταδιακά η δυτική Πελοπόννησος, από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Στη δυτική Ελλάδα τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

2. Την Πέμπτη (24-01-2019)
Τις πρωινές ώρες η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Εκ νέου από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά (κυρίως στα παραθαλάσσια), καθώς και η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

3. Την Παρασκευή (25-01-2019)
Αρχικά η δυτική Ελλάδα, με βαθμιαία επέκταση στην ανατολική χώρα.
Την Τετάρτη (23-01-2019) και την Παρασκευή (25-01-2019) χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.



Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.
Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, καλούνται οι πολίτες:
  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, ειδικά για θέματα παγετού και χιονοκάλυψης.
  • Να φροντίζουν να διαθέτουν πάντα αντιολισθητικές αλυσίδες για τα αυτοκίνητα τους.
  • Να αποφεύγουν να ρίχνουν νερά στις αυλές, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, όταν υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες παγετού.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
   
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Αν μετακινούνται πεζή:
  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού).

Η ομιλία του Προέδρου της ΠΟΠΣΜ στο Συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019


"...Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δοθεί ένα τέλος στον εφιάλτη που ζούμε τον τελευταίο χρόνο. Τα περσινά μεγαλειώδη συλλαλητήρια καθυστέρησαν την παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας. Το σημερινό γίνεται για να την αποτελειώσει. Οι μακεδονικές οργανώσεις εξαντλούμε ΟΛΑ τα νόμιμα μέσα για την αποτροπή της εθνικής τραγωδίας. Οι μέρες που ζούμε μοιάζουν με τις ημέρες της αμαχητί παράδοσης της Ανατολικής Θράκης το 1922.

Η εκπεφρασμένη βούληση του λαού για μη παραχώρηση του ονόματός μας φαίνεται με 240.000 υπογραφές, 43 ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας, ψηφίσματα εκατοντάδων θεσμών και φορέων, ψηφίσματα της Ιερής Κοινότητας του Αγίου Όρους και Μητροπολιτών. Εκτός από τα 2 μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 150 σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Δυστυχώς η ελληνική σημαία και η αγάπη για την Πατρίδα αντιμετωπίστηκε από τους πραιτωριανούς της κυβέρνησης με τόνους χημικών και βία. Το φρόνημα όμως των Ελληνων δεν κάμπτεται.

Η παραχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας ήταν αδιανόητη για τους Έλληνες και ξένους πολιτικούς αρχηγούς το 1992. Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί δική της ατζέντα, εξυπηρετεί ΞΕΝΑ συμφέροντα και αδιαφορεί για την εκπεφρασμένη βούληση του Ελληνικού λαού. Είναι βέβαιο ότι η χώρα διέρχεται μακρά περίοδο πρωτοφανούς πολιτειακής ανωμαλίας με κύρια έκφανση το έλλειμα Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση πράττει αντιδημοκρατικά αρνούμενη να κάνει ένα ΤΙΜΙΟ δημοψήφισμα. Καταχράται την κρατική εξουσία και σφετερίζεται την λαϊκή κυριαρχία. Η «συμφωνία» των Πρεσπών είναι παράνομη. Η Δικαιοσύνη οφείλει να επέμβει. Ευτυχώς υπάρχουν δικαστές όπως ο Σύμβουλος Επικρατείας ο κ.Ποταμιάς. Παραχώρηση ονόματος σημαίνει παραχώρηση εδάφους και αποτελεί ποινικό αδίκημα. Το είπαμε προς όλους τους Βουλευτές με νόμιμο τρόπο αποστέλλοντας  σε αυτούς εξώδικες δηλώσεις τον Μάρτιο του 2018. Κανείς τους δεν μπορεί να επικαλείται άγνοια στο μέλλον.

Το ίδιο ισχύει και για την αξιωματική αντιπολίτευση, η ηγεσία της οποίας δηλώνει ότι  διαφωνεί ως προς την Γλώσσα και την Ταυτότητα, αλλά είναι ευχαριστημένη με μια σύνθετη ονομασία με την χρήση του όρου «Μακεδονία», που συνιστά ΕΠΙΣΗΣ παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας. Να τους θυμίσουμε ότι τα περσινά μεγαλειώδη συλλαλητήρια (όπως και το σημερινό) δεν έγιναν για την Γλώσσα και την Εθνότητα, αλλά για το ΟΝΟΜΑ, το οποίο περιλαμβάνει τα πάντα. Αν δε δοθεί αυτό, τότε δεν δίνεται ΤΙΠΟΤΑ.

Ως πότε θα γίνονται πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του λαού;
Ως πότε τα οικονομικά σκάνδαλα (βλέπε Siemens) και οι εκβιασμοί θα υπερισχύουν του εθνικού συμφέροντος;
Γιατί οι πράξεις των πολιτικών εξυπηρετούν ΞΕΝΑ συμφέροντα κι όχι της Ελλάδας;
Με την υπογραφή της «συμφωνίας» έχει ξεκινήσει ο ακρωτηριασμός της Πατρίδας μας. Αυτονομιστικές οργανώσεις ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στην Μακεδονία μας. Τις ιδρύουν οι ίδιοι και οι ίδιοι για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις διεκδίκησης ΔΗΘΕΝ «μακεδονικής» μειονότητας εντός Ελλάδος. Η παρανοϊκή «συμφωνία» των Πρεσπών αυξάνει τα φαινόμενα ακραίων εξάρσεων στο κράτος των Σκοπίων, δυναμιτίζει τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και συμβάλει στην αποσταθεροποίηση των βαλκανίων βάζοντας τα θεμέλια για την επικείμενη αλλαγή συνόρων. Από την άλλη τα τύμπανα του πολέμου ηχούν όλο και πιο δυνατά εξ Ανατολάς. Οι διεθνείς συμμαχίες ΔΕΝ είναι με το μέρος μας. Ποτέ δεν ήταν. Όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να προστατεύσουμε την Μακεδονία, διότι ακολουθεί το Αιγαίο, η Ήπειρος, η Θράκη και η Κύπρος.

Οι βουλευτές οφείλουν να εκφράζουν τον λαό κι όχι την προσωπική τους άποψη. Καμία κυβέρνηση δημοκρατικού πολιτεύματος δεν έχει λευκή επιταγή για να αποφασίζει για κρίσιμα εθνικά θέματα, ειδικά όταν αντιμετωπίζει ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ αντιδράσεις, όπως η σημερινή συγκέντρωση. Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να παραδεχτεί το λάθος του ΣΗΜΕΡΑ. Αν αδιαφορήσει μετά και το σημερινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο, τότε ΟΛΟΙ οι Έλληνες περιμένουμε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να πράξει το αυτονόητο. Δεν αρκεί απλά να μην υπογράψει την «συμφωνία». Καλείται να παραιτηθεί  για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός της αυταρχικής κυβερνητικής πολιτικής και να συμβάλει στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα μας. Έτσι θα γραφεί το όνομά του δίπλα στα ονόματα των μεγαλύτερων Ελλήνων που πέρασαν από τον ευλογημένο τούτο τόπο.

Σήμερα αρχίζει ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ αγώνας. Από σήμερα ΟΛΟΙ οι Έλληνες δηλώνουν ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και δηλώνουμε έτοιμοι να υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο την πατρίδα μας.

Αν όχι ΤΩΡΑ…ΠΟΤΕ;

Αν όχι ΕΜΕΙΣ…ΠΟΙΟΙ;

Αν όχι ΕΔΩ…ΠΟΥ;

Έχουμε καθήκον στους νεκρούς ήρωές μας, στα αγέννητα παιδιά μας, στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στα πιστεύω μας και στην Πατρίδα μας.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ..."




ΠΗΓΗ...http://www.popsm.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...