Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ



Την έμπρακτη συμπαράσταση και την καθολική στήριξη του δίκαιου αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Πέλλας, εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αλμωπίας στη μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι αγρότες του Νομού μας στο Διοικητήριο της Π.Ε. Πέλλας.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, ο Δήμος Αλμωπίας θα σταθεί με όσες δυνάμεις διαθέτει στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι δεν αντέχουν άλλους φόρους και πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης εξαιτίας των άδικων μέτρων που τους επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια και συνεχίζονται να τους επιβάλλονται.

Ο κ. Τσιμτσιρίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, κάνοντας σαφές ότι ο Δήμος Αλμωπίας είναι διατεθειμένος να συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφής πίεση προς την κεντρική εξουσία, για να αποφευχθούν τα προωθούμενα μέτρα της Κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην κινητοποίηση υπήρξε σοβαρή εκπροσώπηση από την πλευρά των αγροτών και κτηνοτρόφων της Αλμωπίας, οι οποίοι οργανώνονται για ακόμα πιο μαζικές δράσεις.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ Β. ΓΑΚΗ



Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας κ. Βαγγέλη Γάκη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν σε αλληλένδετες δράσεις Δήμου και Αστυνομίας, ενώ τονίστηκε και από τις δυο πλευρές η διάθεση για ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία.

Ο κ. Τσιμτσιρίδης αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση:
«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή συνεργαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με το Αστυνομικό Τμήμα της Αριδαίας.
 Θεωρώ ότι μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να επιλύσουμε σημαντικά ζητήματα χάρη σε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε δημιουργήσει, ωστόσο υπάρχουν ακόμα θέματα που θα πρέπει να εξετάσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
 Ως Δήμος οφείλουμε να διεκδικήσουμε την ενίσχυση του ενός και μοναδικού Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής μας, το οποίο επιτελεί πραγματικά σημαντικό έργο με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει».

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗ



Επειδή η ιστορική μνήμη είναι αδιαπραγμάτευτη… 
Επειδή 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση… 
Επειδή δεν έχουμε δικαίωμα, να μένουμε απαθείς στις βουλές και τις ορέξεις των οποιονδήποτε ανιστόρητων…
Επειδή η ανενδοίαστη άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας αποτελεί προσβολή της ανθρώπινης ύπαρξης. 
Επειδή είναι εκπεφρασμένη η θέση του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων… 

Θεωρώ πως η παραίτηση ή η αποπομπή του αρμόδιου υπουργού θα αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου και θα αναδείξει τη θέση της Ελληνικής κυβέρνησης με εμφατικό τρόπο, έτσι ώστε να αποτραπούν και μελλοντικές «επιστημονικές» απόψεις σε διάφορα εθνικά θέματα που αφορούν το σύνολο της Ελληνικής ιστορίας. 

Τέλος θα ήθελα να συστήσω σύνεση και ψυχραιμία στη διαχείριση του ευαίσθητου αυτού ζητήματος από όλες τις πλευρές προκειμένου οι κινητοποιήσεις να προσφέρουν το απόλυτο επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από τη δικαίωση της μνήμης των 353.000 χιλιάδων νεκρών και των εκατομμυρίων εκτοπισθέντων, από τις πατρογονικές εστίες του Ελληνισμού εκεί στα βάθη της Ανατολής. 


Τσιμτσιρίδης Γεώργιος 
Αντιδήμαρχος Δήμου Αλμωπίας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΜΕ ΤΗ Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΖΑΚΗ



Γιάννης Σηφάκης :   Συνάντηση με την Γ.Γ. Υπουργείου Πολιτισμού  Κα Μαρία Βλαζάκη για Μέγα Αλέξανδρο Έδεσσας, Κάστρο Χρυσής και Ανάκτορο Πέλλας

Στις 18 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στο Κ.Α.Σ. το θέμα του «Μέγα Αλάξανδρου»
Υπογράφεται η προγραμματική σύμβαση για την μελέτη του κάστρου της Χρυσής
Δέσμευση υποστήριξης για ένταξη  στο νέο ΕΣΠΑ της ανάδειξης αρχαίων κατοικιών και τμήματος του Ανακτόρου στην Αρχαία Πέλλα 
Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού αρχαιολόγο Κα Μαρία Βλαζάκη και τους συνεργάτες της για θέματα ανάδειξης αρχαιολογικών θησαυρών  της Πέλλας. 
Συγκεκριμένα για το θέμα του κινηματοθέατρου του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» στο παλιό τζαμί της Έδεσσας,  την προγραμματική σύμβαση για την μελέτη του κάστρου της Χρυσής Αλμωπίας και την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ των εργασιών των κατοικιών και τμήματος του Ανακτόρου στην Αρχαία Πέλλα. 
Όσον αφορά το κινηματοθέατρο του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» στο παλιό τζαμί της Έδεσσας εκφράστηκε από τον βουλευτή η  ανάγκη άμεσης συνεδρίασης και απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) για την μελέτη προκειμένου να ξεμπλοκάρει η κατασκευή του έργου «Αναβάθμιση πολυχώρου πολιτισμού «Μ. Αλέξανδρος» και περιβάλλοντος χώρου» . Για το θέμα αυτό υπήρξε η συνεννόηση να τεθεί ως θέμα στην συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. της μεθεπόμενης εβδομάδας ( 18 Νοεμβρίου). 
Για το κάστρο της Χρυσής θα υπογραφεί σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου η προγραμματική σύμβαση για την μελέτη του έργου που θα χρηματοδοτηθεί από το ΙΝΤΕΡΕG ( LILA2) που έχει υπογράψει ο Δήμος Αλμωπίας.
Για την Αρχαία Πέλλα  ετέθη από τον βουλευτή η ανάγκη να εξακολουθήσει να είναι η Αρχαία Πέλλα με αρχαιολογικά έργα και στο νέο ΕΣΠΑ και υπήρξε η δέσμευση της Γ.Γ. Πολιτισμού για υποστήριξη του αιτήματος . Συγκεκριμένα των μελετών  για τις αρχαίες κατοικίες  και τμήματος του Ανακτόρου.
Ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κατανόηση της ανάγκης, ακόμη και σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, ανάδειξης των αρχαιολογικών θησαυρών της Πέλλας, ενός ιστορικού τόπου με καθοριστική συμβολή στον Ελληνικό, τον Ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο πολιτισμό.  Θα παρακολυθεί στενά τα θέματα και θα είναι σε συνεχή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για να γίνουν οι δεσμεύσεις πράξη.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ


Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Ο αφανισμός των αγροτών ισοδυναμεί με αφανισμό της Ελληνικής κοινωνίας

Δυναμική παρουσία και συμπαράσταση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών


Με αφετηρία το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ξεκίνησαν οι αγρότες της Πέλλας τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που προωθεί στη βουλή η κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών κατέθεσαν ψήφισμα και συζήτησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη για τις θέσεις τους αναφορικά με το επάγγελμα του αγρότη, το φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς, αλλά και για την αγροτική παραγωγική ανασυγκρότηση.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Δήμαρχος Σκύδρας κα. Αικατερίνη Ιγνατιάδου, ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος, από τον Δήμο της Έδεσσας ο κ. Δημήτριος Γιώγας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας κ. Νεκτάριος Ερμαλόγλου και εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων όλων των Δήμων της Π.Ε. Πέλλας. 

Στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων υπήρξαν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των αγροτών εκφράζοντας την αγωνία που υπάρχει σήμερα στην ελληνική περιφέρεια για την αγροτική ανάπτυξη. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης τόνισε ότι οι αγρότες τροφοδοτούν την Ελληνική οικονομία με τις παραγωγές τους και τις εξαγωγές που φέρνουν πολύτιμο συνάλλαγμα στη χώρα. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι αφουγκράζεται και εκφράζει το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας η οποία συμπάσχει και βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του: «Οι αγρότες παλεύουν καθημερινά με τις δυνάμεις της φύσης, της αγοράς, αλλά και άδικα μέτρα που κατά καιρούς έχουν υιοθετηθεί από κυβερνητικά όργανα. Είναι διάχυτη σήμερα η αγανάκτηση. Αν σβήσουν οι αγρότες, σβήνει η Ελληνική οικονομία και κοινωνία. Οι αγρότες επενδύουν από το υστέρημά τους σε αγροτικά εφόδια, εξοπλισμό και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Χρειάζεται να στηρίξουμε τους αγρότες γιατί η αγροτική ανάπτυξη αποτελεί την ατμομηχανή για κοινωνική και οικονομική ευημερία στην Περιφέρεια. Η Αυτοδιοίκηση στηρίζει τις θέσεις και προτάσεις των αγροτών καθώς με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται το μέλλον για την ελληνική κοινωνία, τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας…».

Κεντρική διεκδίκηση των αγροτών είναι η αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων του επαγγελματία αγρότη, η δίκαιη φορολογία, η εξυγίανση του ΟΓΑ με την μετατροπή του σ’ έναν υγιή ασφαλιστικό οργανισμό και η προώθηση αναπτυξιακών και όχι φοροεισπρακτικών μέτρων για τον αγροτικό τομέα.


Οι αγρότες συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους με πορεία μέσα στην πόλη της Έδεσσας και συμβολική συγκέντρωση των οχημάτων τους επί της Εθνικής Οδού στην είσοδο της πόλης. Οι κινητοποιήσεις βρίσκονται σε συντονισμό με αντίστοιχες δράσεις που κλιμακώνονται πανελλαδικά.  






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...