Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ , ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ.


Ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών αντιμετωπίζει στην χώρα μας πολύ σοβαρά προβλήματα που επιδεινώνονται ραγδαία με την ένταση της οικονομικής κρίσης, την αύξηση της φορολογίας στα οινοπνευματώδη ποτά...

και κυρίως από το λαθρεμπόριο οινοπνεύματος που κυριολεκτικά οργιάζει απειλώντας κάθε οργανωμένη επιχείρηση η οποία λειτουργεί με πλήρη συμμόρφωση στους νόμους του Ελληνικού κράτους!

Στο παρελθόν είχαμε αναφερθεί στο θέμα του λαθρεμπορίου οινοπνεύματος στο άρθρο μας 21/10/2011 Αλκοολούχα Ποτά: Υπερδιπλασιασμός της φορολογίας, μείωση της ζήτησης, ραγδαία αύξηση του λαθρεμπορίου και έντονα αρνητικές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κλάδο και στο άρθρο μας 16/8/2012 Χρήστος Π. Θωμόπουλος: Το «ιερό τέρας» και ο «τελευταίος των Μοϊκανών» της σύγχρονης Ελληνικής Ποτοποιίας, δεν βρίσκεται πια κοντά μας με ειδική αναφορά στην επίπτωση που είχε το λαθρεμπόριο οινοπνεύματος στην πορεία του παραδοσιακού «Sans Rival».

Ειδικότερα όμως στον τομέα του πολύτιμου για τη χώρα μας τσίπουρου η κατάσταση είναι επί πλέον και εξαιρετικά πολύπλοκη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:

Το τσίπουρο, ένα ελληνικό απόσταγμα που «γεννήθηκε» πριν από επτά περίπου αιώνες στα μοναστήρια του Αγίου Όρους, σαν ένα προϊόν μονής απόσταξης (αν και υπάρχουν σαφείς αναφορές για την ύπαρξη του από τους ελληνιστικούς χρόνους - 338 π.Χ. έως 30 π.Χ.) , μέχρι και το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα παραγόταν, επί ολόκληρους αιώνες, αποκλειστικά και μόνο από χωρικούς στα σπίτια της ελληνικής υπαίθρου! Το γεγονός αυτό δημιούργησε μια απύθμενη παράδοση με βαθιές ρίζες στις καθημερινές συνήθειες των Ελλήνων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το τσίπουρο παρασκευάζεται με την απόσταξη στέμφυλων (δηλαδή τσίπουρων) μετά το πάτημα λευκών ή κόκκινων σταφυλιών. Μέχρι πρόσφατα, η πώληση αποσταγμάτων στην κατανάλωση ήταν απαγορευμένη και μόνο οι αμπελουργοί σε ορισμένες περιοχές είχαν το δικαίωμα να αποστάζουν μόνοι τους στέμφυλα σε μικρούς χάλκινους άμβυκες για δική τους χρήση.

Μετά την ψήφιση του νόμου για την παραγωγή αποστάγματος στέμφυλων (Ν. 1802/1988 και Καν. 1576/1989) που άνοιξε νέους ορίζοντες σε ένα παραδοσιακό ελληνικό απόσταγμα με τεράστιες προοπτικές, επιτρέπεται πλέον η τυποποιημένη παραγωγή και διάθεσηφορολογημένου τσίπουρου σε όλη την Ελλάδα μόνο με ειδική άδεια. Οι οργανωμένες αποσταγματοποιίες που δημιουργήθηκαν ή εκσυγχρονίστηκαν παράγουν σήμερα τσίπουρο με ατμοκάζανα ασυνεχούς απόσταξης, σύγχρονης τεχνολογίας (ηλεκτρονικά ελεγχόμενα και ρυθμιζόμενα πλήρως) - σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος προσθέτουν κατά την απόσταξη και διάφορες αρωματικές ουσίες (γλυκάνισος, μάραθος, φύλλα καρυδιάς κ.π.α).

Το αποτέλεσμα είναι ένα πολλαπλά αποσταγμένο προϊόν υψηλής ποιότητας, ισάξιο των καθιερωμένων διεθνών αποσταγμάτων και εγγυημένο με την προσωπική ετικέτα-σφραγίδα του κάθε παραγωγού που τυποποιεί τσίπουρο.
Επί πλέον, αποκλειστικά ελληνικό, αφού με την τροποποίηση του Κοινοτικού Κανονισμού που έγινε το 2006, το τσίπουρο και ητσικουδιά κατοχυρώνονται και προστατεύονται τόσο μέσα στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στις τρίτες χώρες με τις οποίες η ΕΕ συνάπτει εμπορικές σχέσεις. Οι ρυθμίσεις αυτές δημιούργησαν τις προϋποθέσεις κυκλοφορίας εμφιαλωμένων προϊόντων υψηλού ποιοτικού δυναμικού τα οποία οι Έλληνες καταναλωτές επιβράβευσαν (και επιβραβεύουν) με την προτίμηση τους προσφέροντας μέσα στην τελευταία δεκαετία μέσο όρο αύξησης της ζήτησης που μετριέται με διψήφια ποσοστά. Η ευρύτατη διάδοση του τσίπουρου μέσα στην Ελλάδα δεν άργησε να δημιουργήσει και αξιόλογη ζήτηση σε διάφορες αγορές του εξωτερικού, μια ζήτηση που συνεχώς ενισχύεται.

Παράλληλα, οι αμπελουργοί που παραδοσιακά απόσταζαν τα στέμφυλα (διήμεροι παραγωγοί) προκειμένου να κάνουν το δικό τους, σπιτικό τσίπουρο για οικογενειακή κατανάλωση, συνέχισαν και συνεχίζουν την παραγωγή τους αφορολόγητα, σύμφωνα με σχετικές άδειες που εξασφαλίζουν από τις κατά τόπους κρατικές υπηρεσίες (Μόνο για το απόσταγμα που διαθέτουν οι ίδιοι ο «φόρος» που επιβαρύνονται είναι συμβολικός: 0,59 Ευρώ το λίτρο). Οι αμπελουργοί αυτοί, σύμφωνα με τον νόμο 2969/2001, «επιτρέπεται να αποστάζουν τις πρώτες ύλες της παραγωγής τους, με απλούς χάλκινους άμβυκες χωρητικότητας μέχρι 130 λίτρων ή με πήλινους άμβυκες χωρητικότητας μέχρι 40 λίτρων» και «να διαθέτουν το έτοιμο προϊόν οι ίδιοι σε γυάλινα δοχεία χωρίς οποιασδήποτε μορφής τυποποίηση».

Με άλλα λόγια οι αμπελουργοί μπορούν να διαθέτουν μόνο το απόσταγμα της δικής τους παραγωγής μέσα σε γυάλινα δοχεία τόσο στις «οικογενειακές» τους ανάγκες όσο και (αν περισσεύει) σε τρίτους. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ουσιαστικά εξαιρούνται της επώδυνης φορολογίας και φυσικά όχι για να διαθέτουν σε κάθε λαθρέμπορο τις άδειες που παίρνουν ελεύθερα ή να γίνονται η «βιτρίνα» πίσω από την οποία εισάγονται πολλαπλάσιες ποσότητες λαθραίου και επικίνδυνου για την δημόσια υγεία «αποστάγματος»!

Το σαθρό αυτό νομικό πλαίσιο, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ζήτηση τσίπουρου, άνοιξε ολόκληρες λεωφόρους απάτης σε κάθε μορφής και κατηγορίας λαθρέμπορους, αφού οι «αμπελουργοί» (που αποτελούν την βιτρίνα τους) δεν ελέγχονται για τις ποσότητες που παρήγαγαν και διακίνησαν, αλλά απλώς δηλώνουν πόσο θα παράγουν χωρίς να ελέγχονται! Οι άδειες που εξασφαλίζουν ελεύθερα, στην πράξη μεταβιβάζονται κατά χιλιάδες σε λαθρέμπορους που οργανώνουν την κανονική εμπορία του εισαγόμενου, λαθραίου και αφορολόγητου αποστάγματος χύμα!

Το αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι μια φιάλη 0,7 λίτρου, επώνυμου, τυποποιημένου τσίπουρου υψηλής ποιότητας, μαζί με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (12,60 ευρώ ανά λίτρο άνυδρο) να διατίθεται στα σημεία πώλησης από 7,50 Ευρώ έως 11,50 Ευρώ ανά φιάλη, ανάλογα με τον οινοπνευματικό βαθμό του αποστάγματος και τον παραγωγό του. Για μια φιάλη των 7,50 Ευρώ και για τσίπουρο 40% αλκοολικού βαθμού ο Ειδικός φόρος κατανάλωσης είναι 3,67 Ευρώ ανά φιάλη (για μεγαλύτερο αλκοολικό βαθμό, δηλαδή 42%, 44% κ.ο.κ.ε., ο φόρος είναι φυσικά μεγαλύτερος) και ο Φ.Π.Α επί της τελικής τιμής πώλησης των 7,50 Ευρώ είναι 1,40 Ευρώ ανά φιάλη. Δηλαδή, το Κράτος για μια φιάλη 0,7 λίτρου αυθεντικού και γνήσιου τσίπουρου που διατίθεται νόμιμα στην αγορά προς 7,50 Ευρώ, εισπράττει φόρους 5,07 Ευρώ!

Η συνολική παραγωγή τσίπουρου από οργανωμένα αποσταγματοποιεία που πληρώνουν τους φόρους τους είναι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 1.060.000 λίτρα άνυδρα ετησίως ή 2.900.000 λίτρα περίπου έτοιμου προϊόντος.

Μια αντίστοιχη ποσότητα 0,7 λίτρου χύμα «τσίπουρου» και «τσικουδιάς» των διημέρων παραγωγών και των λαθρέμπορων προσφέρεται σήμερα στην ελληνική αγορά σε τιμές που ξεκινούν από 2,45 Ευρώ και φθάνουν μέχρι … 8 Ευρώ!! Η συνολική παραγωγή των «αμπελουργών» ή «διήμερων παραγωγών», σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, είναι 6.000.000 περίπου λίτρα έτοιμου προϊόντος, δηλαδή υπερ-διπλάσια της οργανωμένης παραγωγής που πληρώνει κανονικά τους φόρους της.

Αν στα παραπάνω επίσημα στοιχεία προσθέσει κανείς και τις τεράστιες ποσότητες «αποστάγματος» που εισάγονται λαθραία χωρίς ούτε ένα λεπτό του Ευρώ φόρου, για να πουληθούν σαν «αυθεντικό, Ελληνικό τσίπουρο» σε τιμές που φτάνουν έως και τα 8 Ευρώ (ανάλογα πόσο κοροΐδο πιάνεται ο τελικός καταναλωτής), και οι οποίες υπολογίζονται -ούτε λίγο, ούτε πολύ- σε 30.000.000 λίτρα περίπου έτοιμου προϊόντος, καταλαβαίνει κανείς τόσο την έκταση που έχει πάρει ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία, όσο και γιατί το κράτος μας χάνει κάθε χρόνο από φόρους μερικές …… εκατοντάδες εκατομμυρίων Ευρώ!

Η σημαντική αύξηση της εγχώριας ζήτησης τσίπουρου σε συνδυασμό με την πρόσφατη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μόνο στις επιχειρήσεις τυποποίησης του προϊόντος, άνοιξε για τα καλά την όρεξη των επιτήδειων που αδιαφορούν τελείως για την υγεία τωνκαταναλωτών-κοροΐδων στους οποίους πουλάνε τα «προϊόντα» τους χύμα!
Σύμφωνα με καταγγελία του Συνδέσμου Ελληνικών Αποσταγμάτων & Οινοπνευματωδών Ποτών (ΣΕΑΟΠ) «Είναι πολύ συχνό φαινόμενο η παράνομη εισαγωγή χύμα αλβανικού ή βουλγάρικου “τσίπουρου”, το οποίο διατίθεται στην αγορά σαν τσίπουρο Ελλήνων διημέρων» επισημαίνοντας «τον αυξημένο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς το τσίπουρο και η τσικουδιά διημέρων είναι ίσως το μοναδικό προϊόν, που του επιτρέπεται η χύμα παραγωγή και διακίνηση, χωρίς κανέναν ποιοτικό έλεγχο».

Στην συνέχεια της καταγγελίας του ΣΕΑΟΠ, αναφέρεται ότι «Το προϊόν των διημέρων δεν επιτηρείται κατά την παράγωγή του, λόγω του πλήθους των παραγωγών και του δυσπρόσιτου των περιοχών και, καθώς διακινείται χύμα, χωρίς τα στοιχεία του παραγωγού, δεν παρέχει καμία ιχνηλασιμότητα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή» με συνέπεια «τη δυσφήμιση του τσίπουρου και της τσικουδιάς, γενικότερα, από κακής ποιότητας προϊόντα διημέρων παραγωγών, που παράγονται και διακινούνται εντελώς ανεξέλεγκτα».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας Δρ. Ανδρέας Καψωριτάκης σε πρόσφατη συνέντευξη του κρούει έντονα τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας τους τεράστιους κινδύνους των ανεξέλεγκτων αποσταγμάτων για την δημόσια υγεία: Η «αρχή» και η «ουρά» της καζανιάς, που φυσικά «αξιοποιούν» πλήρως οι Αλβανοί, οι Βούλγαροι και οι λοιποί λαθρέμποροι, περιέχουν μεγάλο ποσοστό ανώτερων αλκοολών και μεθανόλης. Αυτό, σε συνδυασμό με τους ακατάλληλους αποστακτήρες (συνήθως από κράμα μετάλλων που μεταφέρουν στο απόσταγμα μόλυβδο - την «μήτρα» της καρκινογένεσης), δημιουργεί ένα «εκρηκτικό» μείγμα, αφού τα ανεξέλεγκτα «προϊόντα» που παράγονται μπορούν να προκαλέσουν από κοιλιακούς πόνους ή τύφλωση μέχρι και θάνατο!
Τι συμβαίνει λοιπόν;

Γιατί το κράτος χάνει από φόρους κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμυρίων Ευρώ, όταν πετσοκόβει αλύπητα μισθούς και συντάξεις;

Γιατί επιτρέπει να υπόκεινται σε ένα εξοντωτικό και αθέμιτο ανταγωνισμό οι επιχειρήσεις που πληρώνουν τακτικούς, ειδικούς και έκτακτους φόρους, εργατικές και εργοδοτικές εισφορές, που επενδύουν και δημιουργούν απασχόληση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε αξιοποιώντας παραγωγικά και προς όφελος της κοινωνίας ένα πολύτιμο αγαθό της ελληνικής γης;

Γιατί επιτρέπει σε αδίστακτους λαθρέμπορους να οργιάζουν και να θησαυρίζουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο την δημόσια υγεία, με την «συνεργασία» βέβαια κάποιων Ελλήνων αμπελουργών που όχι μόνο τους πουλάνε για ένα κομμάτι ψωμί τις άδειες τους αλλά τους προσφέρουν και ιδανική «βιτρίνα» για πολλαπλάσιες ποσότητες επικίνδυνων και λαθραίων «αποσταγμάτων»;

Η παλαιοκομματική ψηφοθηρία των Μαυρογιαλούρων που «προστατεύει» με την πολιτική της τα κυκλώματα αυτά, είναι η ίδια ακριβώς που έχει ματώσει την Ελλάδα και την έχει σύρει εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, χωρίς να γνωρίζει κανένα «πάτο», κανένα όριο!

Πρέπει να χάσει κάποιος την ζωή του - όπως έγινε πρόσφατα στην Τσεχία όπου έχασαν την ζωή τους 15 άνθρωποι- από το ανεξέλεγκτο αλβανικό ή βουλγαρικό «απόσταγμα» που πωλείται και στην Ελλάδα χύμα μέσα σε πλαστικά δοχεία, σαν «τσίπουρο του Έλληνα αμπελουργού» (ο Νόμος ορίζει ρητά την διάθεση του τσίπουρου από τους αμπελουργούς αποκλειστικά και μόνο σε γυάλινα δοχεία) προς δόξα των λαθρεμπόρων, για να ξυπνήσουν όσοι «αρμόδιοι» βρίσκονται μόνιμα σε (εκούσια ή ακούσια) αφασία;Συμπέρασμα: Ο πιο ασφαλής τρόπος αντιμετώπισης της απαράδεκτης και επικίνδυνης αυτής κατάστασης είναι η συστηματική αποφυγή της κατανάλωσης χύμα, δηλαδή ανώνυμου τσίπουρου που συνήθως μας προσφέρουν μέσα σε πλαστικά δοχεία οι διάφοροι αετονύχιδες σαν το «γνήσιο τσίπουρο του αμπελουργού» της τάδε περιοχής, είτε μας το μοσχοπουλάνε σε πανάκριβες τιμές είτε μας το προσφέρουν πάμφθηνα! Είναι παράνομο και επικίνδυνο! Επί πλέον η υγεία μας είναι ανεκτίμητη και σίγουρα αξίζει πολύ περισσότερο!

Για όλους τους παραπάνω λόγους επιλέγουμε μια τυποποιημένη, επώνυμη φιάλη τσίπουρου, με την εγγύηση του παραγωγού που την υπογράφει, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα πολλούς και σημαντικούς «στόχους»: Απολαμβάνουμε υψηλού ποιοτικού επιπέδου αυθεντικό,ελληνικό τσίπουρο, προστατεύουμε αποτελεσματικά την υγεία μας, πληρώνουμε μέσα στην τιμή που έχει το επώνυμο τσίπουρο τους φόρους που ορίζει το κράτος, υποστηρίζουμε με την επιλογή μας την απασχόληση και τις επενδύσεις και τιμωρούμε τους διάφορους Αλβανούς, Βούλγαρους ή Έλληνες αετονύχιδες που θησαυρίζουν σε βάρος της κοινωνίας, του κράτους και της υγείας μας!




ΠΗΓΗ...periergaa.blogspot.gr

AΠΟ ΤΙΣ 01.06.2013 ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ (ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ)..!!!



Απόσπασμα από την καταγγελία συνανθρώπου μας στην Χάγη:

“Α4. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
…. Ο πρώτος νόμος που θέτω υπόψιν σας είναι ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο...
ρυθμίζονται οι γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντες και θανόντες ανθρώπους..... με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα.
Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη.
Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών.
Γιατί;

Μέχρι τώρα, τα πράγματα είχαν ως εξής :
- λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς µεταµόσχευση.
- Αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο ΕΟΜ, όπως συμβαίνει άλλωστε και διεθνώς.

Συνεπώς, όσοι επιθυμούσαν να είναι δωρητές οργάνων σώματος το έκαναν ελεύθερα με γραπτή δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Αυτό διασφάλιζε άριστα την επιθυμία και την ελεύθερη βούληση τους, αλλά και τη διαδικασία.

Βάσει του καινούργιου νόμου:

> α. Η αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται από «Οργανισμούς Αφαίρεσης», που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια. Παραχωρείται έτσι, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, δικαίωμα αφαίρεσης οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπα πιο πάνω, η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες.
>
> ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΡΘΡΟ ….
> β. Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγµατοποιείται, εφόσον όσο ζούσε δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του. Γίνεται δηλαδή βάσει δικαζόμενης συναίνεσής του.

> Σχόλιο: Με αυτό τον τρόπο, το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται με την έννοια του Εμπράγματου Δικαίου σε πράγμα, επειδή κάποιος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) ασκεί πια κυριότητα επ’ αυτών, έχοντας από το νόμο το δικαίωμα να αποφασίσει για τα όργανα του θανόντος (αυτός που αποφασίζει για τα πράγματα ασκεί κυριότητα επ’ αυτών). Και επειδή το σώμα γίνεται πράγμα, ο νόμος προβλέπει και τους σχετικούς κανόνες ποιότητας και ασφάλειας.

> γ . Θανόν (πτώμα), θεωρείται πια και ο εγκεφαλικά νεκρός άνθρωπος και έτσι είναι υποχρεωτική από 01.06.2013 και η αφαίρεση οργάνων ενηλίκων – εγκεφαλικά νεκρών, εκτός εάν είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους εγγράφως στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, εάν υπάρχει πιστοποιητικό του γνήσιου της υπογραφής τους και αν αυτό φτάσει έγκαιρα στα χέρια όσων έχουν εξουσιοδότηση για την λήψη οργάνων.

> Σχόλιο : Φανταστείτε παρακαλώ τον εαυτό σας να περιμένει στον διάδρομο ενός νοσοκομείου αγωνιώντας για τον άνθρωπό σας (μητέρα, πατέρα, σύζυγο κλπ) και την ίδια στιγμή, ένας γιατρός να του αφαιρέσει τα όργανα επειδή ο άνθρωπος σας κηρύχτηκε εγκεφαλικά νεκρός και ο γιατρός δεν έχει στα χέρια του γραπτή βεβαίωση με γνήσια υπογραφή του ασθενή, ότι δεν επιθυμεί να γίνει κάτι τέτοιο.

> Όσο για την σχετική δήλωση εναντίωσης στην λήψη οργάνων, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, όχι μόνο ότι είναι μια διαδικασία που οδηγεί εκατομμύρια πολίτες σε μια περιττή γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί στο σύνολο, τόσο από πλευράς πολιτών όσο και από πλευράς ΕΟΜ αλλά είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν πολλοί οι οποίοι δε θα προλάβουν ή δε θα μπορέσουν (για λόγους άγνοιας ή αδυναμίας ή αμέλειας κλπ) να καταχωρήσουν δήλωση στον ΕΟΜ.

Έτσι θα μετατραπούν αυτόματα σε δότες και θα τους αφαιρεθούν τα όργανα χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους. Εννοείται όμως ότι μια δήλωση μπορεί πάντα και να χαθεί ή να βρεθεί αφού πετσοκόψουν το σώμα του αιτούντα …

> Σύμφωνα με όλα τα προαναφερόμενα η διάταξη περί της “εικαζόμενης συναίνεσης” ανοίγει τους ασκούς του Αίολου καθώς:

> – καταστρατηγεί την ελεύθερη βούλησή μας, υποβιβάζει τις ανθρώπινες αξίες, μετατρέπει σε πράγμα τον άνθρωπο και τα όργανά του, υποβιβάζει την έννοια του εθελοντισμού, δημιουργεί κινδύνους για τον πληθυσμό, βάζει σε δοκιμασία τη σχέση ασθενούς και ιατρού, αγνοεί τη θέση των συγγενών του θανόντος και την ιστορική και θρησκευτική παράδοση που αποδίδουν ιδιαίτερο σεβασμό στο νεκρό.

> – η ταύτιση της εγκεφαλικής νέκρωσης με το βιολογικό θάνατο, εκτός των προαναφερόμενων, νομιμοποιεί εμμέσως πλην σαφώς και την ευθανασία, επειδή η λήψη ζωτικού μοσχεύματος από εγκεφαλικά νεκρό δότη, προκαλεί τον βιολογικό θάνατό του.

> Για το λόγο αυτό όμως, και επειδή η σχετική πράξη μπορεί πια να γίνει χωρίς αίτημα και χωρίς καμία προϋπόθεση, νομιμοποιείται όχι μόνο η ευθανασία αλλά και ο φόνος.

> Αναρωτιέμαι κιόλας πόσοι ασθενείς από εδώ και πέρα κινδυνεύουν να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί από διάφορους ασυνείδητους;

> Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο στις μακάβριες συνέπειες που ο νόμος μπορεί να έχει, για να μην δώσω και ιδέες.

> Πάντως, σημασία έχει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο από έναν άνθρωπο, μία που δεν είναι μόνο τα ζωτικά όργανα αλλά όλα τα όργανα (το μεγαλύτερο είναι το δέρμα…), οι ιστοί και τα κύτταρα, τα οποία ως μέρος του οργάνου ταυτίζονται με αυτό.

> Δείτε εδώ τι περίπου εννοώ : How much is your dead body worth?

> – ως συνήθως, ο κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του έφτιαξαν ένα νομιμοφανές πακέτο και το πέρασαν από τη Βουλή.
>
> Αυτή η έντεχνη παρουσίαση όμως (βάπτιση της αυθαίρετης λήψης οργάνων ως δωρεά, βάπτιση των αναγκαστικών δοτών ως δωρητές και βάπτιση των εγκεφαλικά νεκρών ανθρώπων ως θανόντες) δεν ξεγέλασε τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και άλλων επιστημόνων καθώς και την Εκκλησία της Ελλάδος (Ιερά Σύνοδος), οι οποίοι ήταν ενήμεροι για το σχέδιο νόμου, κατάλαβαν αμέσως τους κινδύνους που κρύβει και διαμαρτυρηθήκαν έντονα.
>
> Οι διαμαρτυρίες τους δεν έφεραν όμως κανένα αποτέλεσμα και για άλλη μια φορά, με κυβερνητική απόφαση, οι διαφωνούντες απομακρύνθηκαν.
>
> Και μιλάω για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΜ, τα μέλη του οποίου απαλλαχτήκαν από τα καθήκοντά τους στις 15/06/2011, την ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή δηλαδή. Η καινούργια ηγεσία ανέλαβε καθήκοντα στις 16/06/2011, ημέρα της ψηφοφορίας.
>
> Για την ιστορία αναφέρω ότι εντελώς “συμπτωματικά”, ο νόμος αυτός ψηφίσθηκε στις 16/06/2011, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, από ένα Κοινοβούλιο πολιορκούμενο από πλήθος Ελλήνων πολιτών, που διαμαρτυρόταν για την πλήρη εξαθλίωση, στην οποία τους οδηγούσε το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο και όλη η Ελλάδα ασχολιόταν με αυτά και με τα τερτίπια του κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε λανσάρει την φήμη ότι παραιτείται, αλλά τελικά στις 15 Ιουνίου αργά το βράδυ, με διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι κάνει μόνο ανασχηματισμό. Τον έκανε στις 16 Ιουνίου ανήμερα των γενεθλίων του.
>
> Ήταν ο δεύτερος ανασχηματισμός σε 20 μήνες και μας έφερε την τρίτη κυβέρνηση και τη συνηθισμένη πια κατάργηση υπουργείων, ίδρυση καινούργιων κλπ.
>
> Στις 17 Ιουνίου και χωρίς να χρειαστεί, ζήτησε και ψήφο εμπιστοσύνης.
> Την ίδια μέρα επικυρώθηκαν άτυπα και τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης της Βουλής, όταν δηλαδή ψηφίστηκε ο νόμος μας (κανονικά, επικυρώνονται από την Ολομέλεια, όχι από τον πρόεδρο).
>
> Έτσι κανένας δεν πληροφορήθηκε το γεγονός και αμφιβάλλω αν οι ίδιοι οι βουλευτές ξέρουν τι ψήφισαν αφού η πλειοψηφία τους ήταν απασχολημένη με τα προαναφερόμενα, αλλά κυρίως με την ενδεχόμενη υπουργοποίηση τους ή των κομματικών φίλων τους.
>
> Τίθεται όμως και άλλο ερώτημα :
> Yπό αυτές τις συνθήκες πόσοι βουλευτές συμμετείχαν στην συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου και πόσοι ψήφισαν τον νόμο αυτό; 20; 30 ; 50;
>
>Ενδεικτικά, αναφέρω ότι ναι μεν ήμουν από τους λίγους που ήξεραν για την ύπαρξη του νομοσχεδίου, αλλά μόλις πρόσφατα έμαθα ότι ο νόμος τελικά ψηφίστηκε και τι ακριβώς λέει.
>
> Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη την περίοδο ήμουν και εγώ πολύ ταραγμένη όπως όλοι οι άλλοι, και επιπλέον, μαθαίνοντας τον Αύγουστο από τα ΜΜΕ, ότι ο Υπουργός Υγειάς κ. Λοβέρδος μοίρασε στους υπουργούς και στους συνεργάτες του αιτήσεις να γίνουν δωρητές οργάνων, πίστεψα ότι ο νόμος τελικά δεν ψηφίστηκε. Αλλιώς γιατί να μοιράσει τέτοιες αιτήσεις ο υπουργός;
>
> Ψάχνοντας αργότερα το νομοσχέδιο για να το επικαλεστώ ως απόδειξη για τις προθέσεις της κυβέρνησης, με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι τελικά ο νόμος ψηφίστηκε.
>
> Τον διάβασα, βρήκα και όλα τα σχετικά, αλλά ακόμα δεν κατάλαβα τα δικαιώματά μου.
>
> Δηλαδή δεν κατάλαβα εάν μπορώ να στείλω τη σχετική δήλωση εναντίωσης μου από τώρα και αν υπάρχει ήδη η προβλεπόμενη από το νόμο απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία καθορίζει τον τρόπο και την κάθε τεχνική λεπτομέρεια σχετικά με τη δήλωση του κάθε ατόμου και τον τρόπο συγκέντρωσης αυτών από τον ΕΟΜ.
>
> Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν κατάλαβα.
>
> Θα εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου και θα γίνει λήψη οργάνων και από τους ευρωπαίους και άλλους αλλοδαπούς πολίτες, που τυχαίνει να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί στην Ελλάδα ή αυτό ισχύει μόνο για τους Έλληνες πολίτες;
>
>
> Και αν ναι, προς εφαρμογή της αρχής της ισότητας των πολιτών ενώπιον του νόμου, πώς θα εξασφαλιστεί η λήψη οργάνων όλων εκείνων των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό;
>
> Εάν λάβουμε υπόψιν τα προαναφερόμενα, τις τακτικές που χρησιμοποίησε ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του στο παρελθόν, αλλά και τον τρόπο παρουσίασης του νόμου, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση εξαπάτησης και παραπλάνησης της κοινής γνώμης.
>
> Όλα αυτά αποδεικνύουν την υπουλότητα και την επικινδυνότητα του νόμου, όπως και ότι ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του, για ακόμα μια φορά, ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν….
>
> Τέλος, επειδή ο εμπνευστής του ήξερε πολύ καλά τι έκανε, ο νόμος αυτός δεν αποτελεί μόνο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας λόγω μαζικής και απίστευτης παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας, περιλαμβανόμενων και των ουσιωδών δικαιωμάτων στη ζωή, στην ελευθερία και στον αυτοπροσδιορισμό (ατομικό και συλλογικό), αλλά και απόπειρα γενοκτονίας καθώς είναι ένα μόνο από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την εξάντληση και τον ευκολότερο αφανισμό μας, αλλά και για την αλλοίωση της θρησκευτικής ταυτότητάς μας.
>
> Ως γνωστό, η χριστιανική πίστη (η επίσημη θρησκεία της χώρας δηλαδή) δεν συμβαδίζει με την παραβίαση της ελεύθερης βούλησης, που ο Θεός χάρισε σε όλους μας, με την ευθανασία και τον φόνο.
>
> Καμία θρησκεία δεν συμβαδίζει με αυτά, άλλα εν προκειμένου η ορθοδοξία αποτέλεσε στόχο και γι αυτό αναφέρθηκα σε αυτήν.
>
> Χριστίνα Σαλεμή




ΠΗΓΕΣ...
http://hellenicrevenge.blogspot.com

http://ventetta.blogspot.gr
http://periergaa.blogspot.gr

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ, ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ.


Ο Μυστικός Κόσμος των Σούπερ Μάρκετ, τα Φθηνά Προϊόντα & τα Καρτέλ

Τα Σούπερ Μάρκετ με τα Φθηνά Προϊόντα

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Έλληνας πρέπει να αντιμετωπίσει από τη μία ως πολίτης σήμερα την «22η φορολογική επιδρομή» και από την άλλη ως καταναλωτής τα αφανή καρτέλ που υφαίνουν για τα καλά εδώ και αρκετές δεκαετίες σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο τον μύθο της ελεύθερης αγοράς απομυζώντας και το τελευταίο λεπτό του ευρώ που διαθέτει.

Συνακόλουθα, μόνη ελπίδα του Έλληνα καταναλωτή φαίνεται να είναι αλυσίδες σουπερ μάρκετ, οι οποίες εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια και επιχειρούν να προσφέρουν επώνυμα και μη προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Έτσι εκτός από τα γερμανικών συμφερόντων Λιντλ (Lidl) και τα Καρφούρ (Carrefour), εμφανίστηκαν σούπερ μάρκετ όπως ενδεικτικά τα 3Β, το Μπαζάρ (Bazaar) και το Ντηλ (Deal) στη Θεσσαλονίκη.

Για το σκοπό αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή έρευνα και να διαπιστώσουμε που ακριβώς οφείλεται η εξάπλωσή τους τον τελευταίο καιρό και πώς κατορθώνουν να έχουν χαμηλές τιμές σε πολλά επώνυμα και μέχρι πρότινος ακριβά προϊόντα. 

Η πρώτη έκπληξη ήρθε ωστόσο γρήγορα: πολλοί εκπρόσωποι εταιριών αρνήθηκαν να μας μιλήσουν ή να μας παρέχουν -έστω εγγράφως- στοιχειώδεις πληροφορίες, ενώ όσοι τελικά μας μίλησαν ζήτησαν διακριτικά να διατηρηθεί η ανωνυμία τους σαν να επρόκειτο μια αναζήτηση στρατιωτικών σχεδίων για την επικείμενη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία ή απόρρητων εγγράφων της ΣΙΑ που δεν είχαν διοχετευθεί στη Γουίκιλικς (Wikileaks).

Οι εκπρόσωποι λοιπόν των εταιριών υποστήριξαν ότι προσπαθούν να λειτουργήσουν με μειωμένο, ελάχιστο κέρδος, έχοντας σε μεγάλο ποσοστό, συχνά μέχρι και 60-70%, ελληνικά προϊόντα. Παράλληλα, μας δήλωσαν ότι προχωρούν σε εισαγωγές επωνύμων προϊόντων από Βουλγαρία και Ρουμανία, έτσι ώστε ο Έλληνας καταναλωτής να μπορεί να πάρει παραδείγματος χάριν μια οδοντόβουρτσα της Κολγκέιτ ακόμη και με 90 λεπτά αντί περίπου τα 2,5 ευρώ που μέχρι πρότινος αναγκαζόταν να καταβάλει γι’ αυτό.

Επίσης, σε σούπερ μάρκετ όπως το Ντηλ (συμφερόντων της οικογένειας Σαχπατζίδη), γίνονται πολλές απευθείας εισαγωγές ποιοτικών αλλά όχι γνωστών στον Έλληνα καταναλωτή προϊόντων ετικέτας χωρίς μεσάζοντες από την Ιταλία, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς στα ράφια του καταστήματος.

Επίσης, έχει δημιουργηθεί ένας ιδιότυπος και παράδοξος μηχανισμός επανεισαγωγών. Ο Βασίλης Βασίλαγας στο παρελθόν φέρεται να είχε δηλώσει χαρακτηριστικά επ’ αυτού: «Βρίσκω τα ίδια ακριβώς προϊόντα σε πολύ πιο συμφέρουσες τιμές απ΄ ό,τι θα τα αγόραζα εξ αρχής από την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τα αγοράσω από εδώ. Τα φέρνω από το εξωτερικό και ρίχνω τις τιμές».

Έτσι τα ελληνικά προϊόντα φθάνουν στον Έλληνα καταναλωτή μέσα από μια βουστροφηδόν εμπορική πορεία σε ποσοστό τουλάχιστον 30% μειωμένη σε σύγκριση με τις τιμές που τα ίδια ακριβώς προϊόντα πωλούνται επισήμως στην Ελλάδα. «Ο Έλληνας έχει συνηθίσει να πουλάει ακριβά στους Έλληνες και φθηνά στους ξένους, επειδή ο ξένος δεν δέχεται ως δεδομένο λόγου χάριν ότι το γάλα θα το πάρει σε τιμή 1 ευρώ το λίτρο όπως ο Έλληνας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής ενός υποκαταστήματος αλυσίδας σουπερ μάρκετ με οικονομικά προϊόντα που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Επίσης, ένα άλλο σημαντικό πρόσωπο του χώρου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επειδή -όπως τόνισε- «τις λιγοστές φορές που βγαίνουμε στα κανάλια και τις εφημερίδες, δεχόμαστε αμέσως τις επισκέψεις της επιθεώρησης Εργασίας, του ΣΔΟΕ και όλων εν γένει των αδιάφθορων κρατικών υπηρεσιών», μας προέτρεψε να βγάλουμε κάρτες ως αντιπρόσωποι Βουλγαρικών εταιριών και να προσεγγίσουμε ελληνικές εταιρίες.

«Βγάλτε σήμερα κάρτες εμπορικών αντιπροσώπων και πηγαίνετε σε μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες. Θα δείτε ότι με τις βουλγάρικες κάρτες σας μπορεί να πετύχετε και έκπτωση από 70 μέχρι και 84% στα προϊόντα που θα αγοράσετε σε σχέση με τις τιμές που θα σας έδιναν ως αντιπρόσωπο του Παπαδόπουλου ή του Κωνσταντινίδη φερ’ ειπείν»

Στην ερώτησή μας γιατί συμβαίνει αυτό κι αν τυχόν έχουν ποτέ οι Έλληνες έμποροι διαμαρτυρηθεί γι’ αυτό την ιδιόμορφη κατάσταση, αβίαστα μας απάντησε ότι «βρίσκουν πάντα πολύ καλές δικαιολογίες, λένε π.χ. ότι η ποιότητα των πωλούμενων στη Βουλγαρία προϊόντων είναι πολύ διαφορετική (π.χ. ότι δεν βάζουν φρέσκο γάλα αλλά σκόνη), ότι εκεί δεν έχουν έξοδα για εμπορικά δίκτυα ή διαφήμιση) και άλλα πολλά. Το θέμα όμως είναι ότι οι Γερμανοί, οι Άγγλοι και οι Ισπανοί πουλάνε είτε εντός της χώρας τους είτε εκτός με την ίδια τιμή. Μόνο οι Έλληνες το κάνουν διαφορετικά αυτό».
(Και οι πολυεθνικές φυσικά, γι’ αυτό και φέρνουν τις οδοντόβουρτσες Κολγκέιτ από τη Βουλγαρία, σκέφτεται αμέσως κανείς.)

Όσον αφορά δε τις κατηγορίες για αθέμιτο ανταγωνισμό η απάντηση που μόνιμα δίδεται είναι πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση η διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών είναι ελεύθερη και επομένως «αν ένας Βούλγαρος χονδρέμπορας αγοράσει 120.000 οδοντόκρεμες και δεν μπορεί να τις διαθέσει όλες στη βουλγαρική αγορά μπορεί νομιμότατα να τις διαθέσει σε κάποια άλλη εμπορική επιχείρηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Έτσι, λοιπόν, ενώ φαίνεται να αληθεύει πλέον ότι «μετά τον καταιγισμό των φορολογικών μέτρων τα τελευταία δύο χρόνια η μόνη ελπίδα επιβίωσης ενός Έλληνα οικογενειάρχη με 60 αντί για 100 ευρώ στην τσέπη εβδομαδιαία είναι η επίσκεψη σ’ ένα σούπερ μάρκετ με οικονομικά αλλά εντούτοις ποιοτικά προϊόντα», η μυστικοπάθεια και οι επανεισαγωγές ελληνικών προϊόντων δημιουργούν έναν έντονο προβληματισμό.

Γιατί είναι σίγουρο ότι τα σούπερ μάρκετ αυτά επιτελούν έτσι ένα κοινωνικό έργο για όλους εμάς τους οικονομικώς αναξιοπαθούντες Έλληνες καταναλωτές. Άλλα δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει εύκολα όσα έγραψε στο βιβλίο «Γόμορρα» ο Ρομπέρτο Σαβιάνο, το ότι δηλαδή «τα πρώτα μεγάλα καταστήματα ρούχων στοκ δημιουργήθηκαν στην Αυστραλία από τη Μαφία».


Το Καρτέλ Γάλακτος

Ήταν μόλις το 2006 όταν αποκαλύφθηκε ότι δεκαεπτά συνολικά γαλακτοβιομηχανίες και ανώνυμες εταιρίες από το χώρο της εμπορίας και διάθεσης τροφίμων είχαν στήσει ένα ισχυρό καρτέλ με στόχο να ελέγξουν τις τιμές στο γάλα και να αποκλείσουν από την αγορά οποιοδήποτε άλλο ανταγωνιστή. Μεταξύ των εταιριών που συγκαταλέγονταν στις «περίφημες 17» ήταν η Δέλτα/Vivartia, η Μεβγάλ, η Φάγε, ο Όλυμπος και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ Carrefour, Άλφα-Βήτα Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Σκλαβενίτης και Μασούτης.

Ωστόσο το σκάνδαλο είχε εκτός από οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις καθώς σ’ αυτό συμμετείχε τόσο ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος, ο οποίος στην αρχική εισήγηση περιγράφεται ως συμμέτοχος του καρτέλ και «συνεργάτης» της ΦΑΓΕ, όσο και οι Παναγιώτης Αδαμόπουλος, τέως γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, εκτελωνιστής και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, κουμπάρος τού τότε υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, οι οποίοι καταδικάστηκαν για απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα και δωροδοκία κατά της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ (επειδή απαίτησαν 2,4 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου η εταιρεία να ενταχθεί σε πρόγραμμα επιείκειας και να επιτύχει τη μείωση ή την εξάλειψη του προστίμου των 24,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη συμμετοχή της στο καρτέλ γάλακτος).

Παρ’ όλα αυτά ακόμη και σήμερα, οι τιμές του γάλακτος στην Ελλάδα παραμένουν από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, αφού ενδεικτικά το φθηνότερο φρέσκο γάλα που γνωρίζουμε πωλείται σε τιμή περίπου 96 λεπτά το λίτρο στην ελληνική αγορά, ενώ στο πλουσιότερο Ηνωμένο Βασίλειο η τιμή στις μεγάλες αλυσίδες υπεραγορών Άσντα (ASDA) και Τέσκο (Tesco) ξεκινάει από τα 62 λεπτά το λίτρο! (Και η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέτρεψε κατόπιν τη συγχώνευση Δέλτα/Vivartia- Μεβγάλ).


Το Καρτέλ Πουλερικών

Πολύ πρόσφατα όμως, περί τα τέλη Αυγούστου του 2012, ανακοινώθηκε ότι διαπιστώθηκε τριπλό καρτέλ στην αγορά των πουλερικών και ότι δέκα επιχειρήσεις που ελέγχουν το 80% της αγοράς και ο Σύνδεσμος Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων παραπέμπονται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αφού επί 15 χρόνια διαμόρφωναν «κοινή συναινέσει» τις τιμές των προϊόντων τους και είχαν μοιράσει τα δίκτυα διανομής.

Συγκεκριμένα οι δύο μεγαλύτεροι πτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί της χώρας, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας και ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Πίνδος» και άλλες οκτώ μεγάλες ιδιωτικές πτηνοτροφικές μονάδες (μεταξύ των οποίων η Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ, που είναι και η μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση του κλάδου, οι εταιρείες Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ, Μαζαράκι ΑΒΕΕ, Αφοί Λειβαδίτη ΑΒΕΕ και η Αγγελάκη ΑΕ) πρόκειται να λογοδοτήσουν σχετικά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με βάση τη σχοινοτενή εισήγηση 270 σελίδων της γενικής διεύθυνσης ανταγωνισμού προς την ολομέλεια της Επιτροπής, μέσω από την οποία περιγράφεται αναλυτικά και στοιχειοθετείται η κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού.



Βίκτωρας Τσιλώνης
Αποτυπώματα ημέρας





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΛΕΗΜΩΝ ΚΑΡΔΙΑ!


Ελεήμων Καρδιά

Κάποτε ζούσαν στην έρημο δυο Βεδουίνοι, ο Νάμπεκ κι ο Ντάγκαρ, που ήταν αχώριστοι φίλοι.

Ο Νάμπεκ είχε ένα άλογο που όμοιό του δεν υπήρχε. Ο Ντάγκαρ θαύμαζε το άλογο του φίλου του, όμως μέρα με τη μέρα άρχισε να το θέλει όλο και περισσότερο, που έφτασε να το βλέπει ακόμη και στον ύπνο του!

Είπε λοιπόν στο φίλο του ότι θα πλήρωνε όσο-όσο για να το αποκτήσει. Ο Νάμπεκ όμως αρνήθηκε, λέγοντας πως δε θα πουλούσε ποτέ το αγαπημένο του άλογο για κανένα τίμημα.

Μη μπορώντας ο Ντάγκαρ να το βγάλει από το μυαλό του, αποφάσισε να κάνει το άλογο δικό του με άλλο τρόπο. Μια μέρα ντύθηκε ζητιάνος και κάθισε σε ένα σημείο του δρόμου, απ’ όπου ήξερε ότι κάθε μέρα περνούσε ο φίλος του καβάλα στο περίφημο άλογο.

Πράγματι, μόλις πλησίασε ο Νάμπεκ, ο Ντάγκαρ με αλλαγμένη και αδύναμη φωνή ζήτησε βοήθεια, λέγοντας ότι είναι ένας διψασμένος και νηστικός φτωχός άνθρωπος. Ο Νάμπεκ, που δεν αναγνώρισε τον φίλο του, θέλοντας να βοηθήσει τον άνδρα που υπέφερε, τον ανέβασε στη σέλα του αλόγου και ξεκίνησε να τον πάει στη σκηνή του ώστε εκεί να τον φροντίσει.

Μόλις όμως ο Ντάγκαρ βρέθηκε πάνω στο άλογο, έριξε με μια δυνατή σπρωξιά κάτω τον Νάμπεκ και ξεκινώντας να καλπάζει, φώναξε στο φίλο του: «Δεν είμαι ζητιάνος! Είμαι ο Ντάγκαρ! Και δε θα πάρεις ποτέ πίσω το άλογό σου!
»

Ο Νάμπεκ χωρίς να κάνει βήμα, είπε στον Ντάγκαρ:

«Φίλε μου, το μόνο που σου ζητώ είναι να σταματήσεις για ένα λεπτό και να με αφήσεις να σου πω κάτι».

Ο Ντάγκαρ, βλέποντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση ο Νάμπεκ να τον φτάσει περπατώντας, σταμάτησε για να ακούσει.

«Συγχαρητήρια!» είπε στον κλέφτη ο Νάμπεκ. «Με τη θέληση του Θεού, είσαι πια ο ιδιοκτήτης αυτού του αλόγου. Όμως για ένα πράγμα προσεύχομαι: σε παρακαλώ, να μην πεις ποτέ σε κανέναν πως το απέκτησες!»

«Γιατί;» Ρώτησε απορημένος ο Ντάγκαρ.

«Γιατί αν οι άνθρωποι μάθουν τον τρόπο με τον οποίο με εξαπάτησες, δεν θα σταματήσουν ποτέ ξανά στη μέση της ερήμου για να βοηθήσουν έναν άνθρωπο που ζητά απεγνωσμένος φαγητό και νερό. Θα φοβούνται να τον πλησιάσουν και θα τον αφήσουν να πεθάνει. Αν η ιστορία αυτή μαθευτεί, το αποτέλεσμα θα είναι ότι στο εξής πολλοί άνθρωποι θα υποφέρουν σε όλο τον κόσμο…»

Ο Ντάγκαρ έμεινε σκεπτικός για λίγο ακούγοντας αυτά τα λόγια. Τελικά κατέβηκε από το άλογο και το επέστρεψε στον Νάμπεκ μετανιωμένος. Η φιλεύσπλαχνη καρδιά του Νάμπεκ τον συγχώρεσε αμέσως για το λάθος του και συμφιλιωμένοι οι δυο παλιοί φίλοι επέστρεψαν στις σκηνές τους. Η αγάπη νίκησε τον φθόνο.

Ελεήμων καρδιά έχει ο άνθρωπος που αναγνωρίζει ότι τα πάντα αλληλοσυνδέονται με ένα αόρατο δίχτυ σε έναν ατέρμονο ιερό χορό και έτσι φλέγεται από αγάπη για ολόκληρη την κτίση χωρίς να ξεχωρίζει το κάθε κτίσμα από τον εαυτό του. Εργάζεται δε αφιλοκερδώς για την μείωση του ανθρώπινου πόνου και την ανύψωση της συλλογικής συνειδητότητας. 


Ξάνθη Φιλοσοφείν





ΠΗΓΗ,,,http://www.ramnousia.com

ΣΕΡΦΑΡΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ YOU-TUBE.


Σερφάρετε πρώτοι στο νέο YouTube
Η νέα εμφάνιση του YouTube είναι γεγονός και η δοκιμή της είναι απλή, αρκεί οι χρήστες να κάνουν μερικά κόλπα, τα οποία απαιτούν λίγα δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με το techgear, οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν τα παρακάτω πολύ απλά βήματα:

1. Επίσκεψη στο www.youtube.com από Chrome ή Firefox.
2. Άνοιγμα console του browser 

  • Chrome: Control+Shift+J για Windows, Alt+Command+J για Mac
  • Firefox: Control+Shift+K για Windows, Command+Alt+K για Mac
3. Copy-paste την παρακάτω γραμμή κώδικα.
document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=jZNC3DCddAk;"

4. Enter και ανανέωση της σελίδα.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΜΠΕΚΕΤ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ.


Magnify Image
ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΦΟΥΤΣΙΤΖΗ.
 Μια νέα, πλήρης συλλογή των ποιημάτων του από την Faber & Faber
[Irish Times] Ενώ το έργο ορισμένων συγγραφέων που εκδίδεται μετά το θάνατό τους απειλεί να κατακλύσει ό,τι έχει δημοσιευτεί ενώ ζούσαν, το έργο του Μπέκετ δεν έχει φτάσει ακόμα σε τέτοιο σημείο καμπής. Με τη δημοσίευση της συλλογής των ποιημάτων του επιτέλους έχουμε ένα αξιόπιστο σύνολο όσων δημοσιεύτηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής του και την πληρέστερη μέχρι σήμερα εικόνα των ανέκδοτων ποιημάτων του: πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για τους μελετητές του Μπέκετ, η οποία ενώνει τις αναθεωρημένες εκδόσεις της πεζογραφίας του που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια με το επιπλέον δώρο μιας ακαδημαϊκής ανάλυσης.

Magnify Image

[The New Statesman] To "The Collected Poems of Samuel Beckett", το οποίο επιμελήθηκαν ο John Pilling και ο Seán Lawlor, είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, που θα μπορούσε να γίνει αφορμή για επαναξιολόγηση. Είναι, πρώτα απ 'όλα, ένα αποτέλεσμα ακαδημαϊκής εργασίας, η οποία θεσπίζει καθοριστικά κείμενα που σχηματίζουν ένα σώμα έργων που δημιουργήθηκαν σποραδικά και κομματιαστά κατά τη διάρκεια μιας μακράς ζωής και που πέρασαν, κατά τη διαδικασία, μέσα από κάποιες εμφανώς δύστροπες εκτελέσεις.

Οι σημειώσεις του εκδότη αποτελούν σχεδόν το μισό του όγκου του βιβλίου και η βοήθεια που προσφέρουν βήμα προς βήμα εν μέσω εξοντωτικής ποίησης δίνουν την ευχαρίστηση ενός λίγο ως πολύ σταθερού εδάφους. Όσο πιο παλιά τα ποιήματα, τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για σημειώσεις. Όμως οι εκδότες δεν δίνουν απαντήσεις σε όλα τα παζλ. Ένα ποίημα αρχίζει ως εξής:

What's that?
An egg?
By the brothers Boot it stinks fresh.
Give it to Gillot –

Κι αμέσως ρωτάμε: ποιά είναι τα αδέρφια Boot; Ποιός είναι ο Gillot; Οι σημειώσεις δεν μας εξηγούν, αν και μας καθοδηγούν σ' αυτό που είναι γνωστό ως η ανάγνωση του Descartes από τον Μπέκετ, ο οποίος αποκαλύπτεται ότι είναι ο αναγνώστης του ποιήματος. Η απόλυτη παραδοξότητα και η έντονα συντηρούμενη συσκότιση που ακολουθεί είναι πιθανώς το κύριο ζήτημα.

«Περιμένοντας τον Γκοντό», μια τηλεοπτική μεταφορά του 1987 από το San Quentin Drama Workshop που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι


Η γέφυρα "Samuel Beckett" στο Δουβλίνο

Magnify Image

Magnify Image

Αρχιτέκτονας της γέφυρας είναι ο Σαντιάγκο Καλατράβα, και αυτή είναι η δεύτερη γέφυρα σχεδιασμένη από αυτόν. Η πρώτη λέγεται «γέφυρα James Joyce», που βρίσκεται βορειότερα.
Η γέφυρα έχει τέσσερις λωρίδες για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και δύο διαδρομές για πεζούς. Επίσης μπορεί να ανοίξει κατά 90 μοίρες, επιτρέποντας τη διέλευση πλοίων. Το σχήμα της μιμείται τη μορφή της άρπας, που είναι ένα από τα σύμβολα της Ιρλανδίας.



Μια παράδοξη συνάντηση: Μπέκετ - Αντρέ ο Γίγαντας

Magnify Image
O νεαρός Μπέκετ

Το 1953, μετά την επιτυχία του Περιμένοντας τον Γκοντό, ο Μπέκετ αγόρασε γη σε μια γαλλική κοινότητα, σαράντα μίλια βόρεια του Παρισιού. Έχτισε ένα εξοχικό σπίτι με τη βοήθεια κάποιων ντόπιων συμπεριλαμβανομένου ενός βουλγαρικής καταγωγής αγρότη που ονομαζόταν Boris Rousimoff. Ο Μπέκετ και ο Rousimoff έγιναν φίλοι, και μερικές φορές έπαιζαν χαρτιά. Ο Rousimoff είχε ένα γιο, τον André. Σε ηλικία 12 χρονών το αγόρι είχε ύψος πάνω από 1.80μ και ζύγιζε 110 κιλά. Δεν χωρούσε στο τοπικό σχολικό λεωφορείο, ούτε στο οικογενειακό αυτοκίνητο. Έτσι ο Μπέκετ πρότεινε να βοηθήσει, προσφέροντας μεταφορά στον μικρό γίγαντα μέσα στο φορτηγό του. Χρόνια αργότερα ο Αντρέ δήλωσε ότι οι δυο τους ως επί το πλείστον μιλούσαν για κρίκετ.

Magnify Image




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



Σας καλούμε να έρθετε την 29η Οκτωβρίου 2012  ημέρα Δευτέρα  και ώρα 10.00 ΄ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
                        ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1ο ΘΕΜΑ:      


Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού, οικ. Έτους 2012

2ο ΘΕΜΑ:      


Έγκριση πρακτικού πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου , εκτέλεσης του  έργου «Συντήρηση δασικής οδοποιϊας Τ.Κ.Περίκλειας και Αρχαγγέλου»

3ο ΘΕΜΑ:      


Έγκριση πρακτικού πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου , εκτέλεσης του  έργου «Συντήρηση δασικής οδοποιϊας Τ.Κ.Γαρεφείου και Όρμας»

4ο ΘΕΜΑ:      


Απευθείας ανάθεση για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση δασικής οδοποιϊας Τ.Κ.Βορεινού»

5ο ΘΕΜΑ:      


Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (πρώην σχολικό) με αρίθμ. 1.069 στη θέση Βαρτόπ έκτασης 3.600 τ.μ., στην Τ.Κ.Σωσάνδρας   

6ο ΘΕΜΑ:      


Εξέταση αίτησης του κ.Λεπίτκα Θωμά, για έγκριση χορήγησης παράτασης για την περαίωση εργασιών του έργου «Κατασκευή αντιπλημμυρικού στην Τ.Κ. Λουτρακίου»

7ο ΘΕΜΑ:      


Εξέταση αίτησης της εταιρείας «ΕΡΓΟΤΕΧΝΗΜΑ ΕΠΕ», για έγκριση χορήγησης παράτασης για την περαίωση εργασιών του έργου «Δημιουργία δικτύου κίνησης πεζών επί της προέκτασης της οδού Καπετάν Γαρέφη στην Δ.Κ.Αριδαίας»

8ο ΘΕΜΑ:      


Ψήφιση πίστωσης για «Επεκτάσεις Φ.Ο.Π. και παραλλαγές δικτύου Φ.Ο.Π.» (Επέκταση 1 ΦΙ –Τ.Κ.Σωσάνδρας) 









Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ







ΠΑΣΟΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

"ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΞΕΦΤΙΑ"-ΣΥΜΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ".


«Υπάρχουν ''ξέφτια''-συμπαθούντες της 17 Νοέμβρη που δε συνελήφθησαν ποτέ»

Ο Γ. Διώτης μιλάει για την εποχή που ήταν επικεφαλής στον τομέα της αντιτρομοκρατίας

Υπήρξε ανακριτής της «17 Νοέμβρη». Συνεργάστηκε με μυστικές υπηρεσίες, δούλεψε με πολλούς ανθρώπους. Αλίευε μυστικά και αξιολογούσε πληροφορίες που έφταναν στα χέρια του. Αναμφίβολα, ο Γιάννης Διώτης ήταν ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην πάταξη της τρομοκρατίας αφού διετέλεσε επικεφαλής στον τομέα της αντιτρομοκρατίας και της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος από το 1994 έως το 2004. 

Στη συνέντευξή του στο περιοδικό «Crash», ο εισαγγελέας μίλησε στο Γιώργο Τράγκα για το ρόλο του στην εξιχνίαση της τρομοκρατίας και όχι μόνο… 

-Πάμε στην υπόθεση της «17 Νοέμβρη», την οποία έψαχνες τόσα χρόνια. Υπήρχαν τα αρχεία Τσεβά και διάφοροι φάκελοι. Τους διάβασες όλους όταν ανέλαβες επικεφαλής στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας;
«Εγώ αποσφράγισα τα αρχεία. Τα είχε σφραγίσει ο μακαρίτης ο Τσεβάς και τα είχαν κλειδώσει σε ένα γραμματοκιβώτιο. Τα διάβασα όλα. Και τα ξεκαθάρισα γιατί οι περισσότερες σελίδες δεν είχαν κάτι ουσιαστικό κι αξιοποιήσιμο».

-Αληθεύει, όπως έγραψαν κάποτε, ότι ο Κάρλος σου είπε για τον ΕΛΑ ότι είναι μια εξτρεμιστική κομμουνιστική οργάνωση και ότι η «17 Νοέμβρη» είχε ρίζες στον χώρο του ΠΑΣΟΚ;
«Ναι, αυτά τα έχει δηλώσει ο ίδιος ο Κάρλος. Έχουν δημοσιευτεί εδώ και έξω».

-Μίλησες πολύ ώρα με το «Τσακάλι»;
«Ναι, αρκετές ώρες. Ο Κάρλος έλεγε αυτά που ήθελε να πει. Ένας πανέξυπνος άνθρωπος που έβρισκε τον τρόπο να σου λέει διάφορα, μιλώντας για άλλα! Ο Κάρλος κινήθηκε τότε σε δύο άξονες: Ο ένας ήταν να μιλά δι’ εμού, απευθυνόμενος στους Γάλλους, οι οποίοι και τον κρατούσαν στη φυλακή. Είχε ήδη και μία καταδίκη και θα ακολουθούσαν και άλλες. Ο άλλος άξονας ήταν σε αυτά που ρωτούσα εγώ. Για παράδειγμα έλεγε: “Μάλιστα, ωραία, έχω μπροστά μου έναν Έλληνα εισαγγελέα, πολύ χαίρομαι, καταγγέλλω το γαλλικό δημόσιο αφού βρήκα εισαγγελέα, μηνύω το γαλλικό δημόσιο για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 

-Υπήρχε πολιτική βούληση να λυθεί το πρόβλημα της τρομοκρατίας που κρατούσε τόσα χρόνια με μια λίστα θυμάτων που συνεχώς μάκραινε; 
«Όλοι ήθελαν να το λύσουν. Δεν ήξεραν πώς. Υπήρχε πολύς μύθος, πολλή συνωμοσιολογία που αποπροσανατόλιζε».

-Φοβόντουσαν μην πέσουν σε τίποτα δικούς τους επάνω κι έχουν πολιτικό κόστος;
«Έλεγαν π.χ. “ξέρω ‘γω; Και αν είναι παλιά αντιστασιακή τάδε οργάνωση;».

-Ναι, μην ταυτιστεί το κόμμα ή ο πολιτικός χώρος δηλαδή…

«Κοιτάξτε, εγώ άλλαξα τον τρόπο σκέψης. Είπα, ακούστε, δεν με ενδιαφέρει τι είναι, θα μου το πουν όταν τους πιάσω! Θα μου πουν αυτοί τι είναι, δεν έχω κανένα λόγο να υποθέτω ότι είναι Α,Β,Γ. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι Δεξιοί, Αριστεροί, Κεντροαριστεροί, Κομμουνιστές. Όταν τους πιάσω, θα μου το πουν. Κινήθηκα, δηλαδή, αντίστροφα. Άλλωστε, είχε γίνει προεργασία και φάνηκε στην επιχείρηση αμέσως μετά την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Ξηρού. Δούλεψαν όλα με την ακρίβεια του ρολογιού». 

-Είχες μεταβεί στο Langley, στο κέντρο της CIA;

«Εγώ, όχι. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε πάει. Εγώ, όπως έγραψαν, έφαγα “πόρτα” από το Langley». 

-Ο Γιωτόπουλος μίλησε ποτέ; Έμαθες ποτέ ποια ήταν η Άννα που πήρε μέρος στη δολοφονία του Ρίτσαρντ Γουέλς; 
«Τώρα, τι ξέρω, άστο. Αλλά, πάντως δεν ταυτοποιήθηκε ποτέ η Άννα. Δεν ταυτοποιήθηκε το πρόσωπο».

-Αληθεύει ότι δεν συλλάβατε κάποιους της «17 Νοέμβρη» που δεν πήραν μέρος στις επιχειρήσεις, αλλά ήταν συμπαθούντες, τα «ξέφτια» δηλαδή, γιατί δεν τα βρήκες να είναι πουθενά μέσα σε «επιχειρησιακή αξιοποιήσιμη δράση».
«Έτσι είναι».




"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΕΛ.


«Efharisto» από τους Τούρκους σε ΑΕΛ

Πρωτοσέλιδο δίνει εύσημα για τη φιλοξενία της Φενερμπαχτσέ

Παρά τους φόβους πολλών για το αντίθετο, η αναμέτρηση της ΑΕΛ με τη Φενερμπαχτσέ πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τον τουρκικό Τύπο.

Οι εφημερίδες της γειτονικής χώρας γράφουν τα καλύτερα, όχι μόνο για τη νίκη με σκορ 0-1 της ομάδας της Κωνσταντινούπολης, αλλά για τη φιλοξενία που έτυχε ο σύλλογος.

Ξεχωρίζει σίγουρα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «HT SPOR» η οποία είχε το χαρακτηριστικό τίτλο «EFHARISTO».



Πηγή: sport-fm.gr

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΗΤΟΥ (VIDEO)

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280-284 μ.Χ. και έφυγε από τη ζωή το 303 ή το 305 μ.Χ. στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί έναν από τους Μεγαλομάρτυρες της Χριστιανοσύνης. Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. 

Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του Ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου.

Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλερίου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε χριστιανός και φυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 303, διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής. 
Σύμφωνα με την παράδοση, μέσα στη φυλακή ευλόγησε τον μαθητή του Νέστορα "κατασφραγίσας το μέτωπο αυτού δια του σταυρού", να νικήσει τον ειδωλολάτρη παλαιστή Λυαίο "μεγέθει σώματος και ρώμη τους κατ΄ αυτόν υπεβάλλων".

Η νίκη του Νέστορα εξόργισε τον Αυτοκράτορα Μαξιμιανό που παρευρίσκετο στο στάδιο και έτσι ο μεν Νέστορας αποκεφαλίστηκε, ο δε Δημήτριος δολοφονήθηκε με λογχισμό στα πλευρά ("λόγχη τρωθείς την πλευράν").

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι χριστιανοί παρέλαβαν το μαρτυρικό λείψανο και το έθαψαν και πάνω στο τάφο το 412 ο έπαρχος του Ιλλυρικού Λεόντιος "την τε δόξαν λαμπρός, την τε προς τον Χριστόν πίστιν μάλα θερμός", έκτισε ναό "μέσον του σταδίου και του δημοσίου λουτρού κάλλιστα διηρημένου".

Οι συγγραφείς εγκωμίων του Αγίου Δημητρίου, Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, Γρηγόριος ο Παλαμάς και Δημήτριος Χρυσολωράς, αναφέρουν ότι το σώμα του Αγίου ετάφη στον τόπο του μαρτυρίου, ο δε τάφος μετεβλήθη σε βαθύ φρέαρ που ανέβλυζε μύρο, εξ ου και η προσωνυμία του Μυροβλήτου.

Στις βυζαντινές εικόνες αλλά και στη σύγχρονη αγιογραφία ο Άγιος Δημήτριος παρουσιάζεται αρκετές φορές ως καβαλάρης με κόκκινο άλογο, σε αντιδιαστολή του λευκού αλόγου του Αγίου Γεωργίου, να πατά τον άπιστο Λυαίο.

Είναι πολιούχος της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο ομώνυμος ναός πάνω από τον τάφο του. 

Εορτάζει στις 26 Οκτωβρίου. Στο Μηνιαίον της 26ης Οκτωβρίου αναγράφεται η μνήμη του μετά μικρής βιογραφίας και ιδίας ακολουθίας που περιέχει δύο κανόνες των οποίων ποιητές φέρονται ο Θεοφάνης ο Γραπτός και ο Πατριάρχης Φιλόθεος της Κωνσταντινούπολης.

Ακούστε το απολυτίκιο του Αγ. Δημητρίου από τον Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Καβαρνό

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ.



 O ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ,

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

προσκαλούν όλους τους δημότες στην ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ώρα 16:30, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλμωπίας. 



Η διαδρομή θα είναι Αριδαία – Δωροθέα – Σωσάνδρα – Αριδαία.

Σημείο συνάντησης θα είναι η πλατεία Αγγελή Γάτσου.

Παρακαλούνται οι ανήλικοι να συνοδεύονται από κηδεμόνα.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...