Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ευχαριστήριο των μελών της Θεατρικής Ομάδας Περίκλειας στην σκηνοθέτριά τους κυρία Αννέτα Γόδου


Ως μέλη της Θεατρικής Ομάδας Περίκλειας θα θέλαμε να εκφράσουμε την εκτίμηση, τον σεβασμό και τις ολόψυχες ευχαριστίες μας στον άνθρωπο που δημιούργησε με τόση αγάπη αυτή την ομάδα, την κ. Αννέτα Γόδου.

Το όραμα που είχε πριν από δύο χρόνια άρχισε πλέον να πραγματοποιείται και να στεριώνει χάρη στην επιμονή, στο πάθος και στο μεράκι της. Αυτό που για κάποιους φάνταζε ακατόρθωτο,τότε στις αρχές του Νοέμβρη του '17, κατάφερε η ίδια να το μεταδώσει με την ακλόνητη πίστη της για την πραγμάτωση αυτού του ονείρου.

Μια ενέργεια μοναδική κι ανεπανάληπτη για έναν τόσο μικρό τόπο και γι'ανθρώπους που δεν ήταν μυημένοι στα μονοπάτια της τέχνης. Κι όμως η φλόγα της ψυχής της άνοιξε τον δρόμο για κάτι τόσο διαφορετικό κι εμπνευσμένο, κατορθώνοντας να φέρει έναν αέρα ανανέωσης κι ενθουσιασμού.

Αυτός ο κοινός σκοπός μας ένωσε όλους σε μια πολύ δημιουργική συνεργασία καί τις δύο χρονιές,έχοντας σαν φάρο κι οδηγό αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο.

Μια γυναίκα ευγενική,γεμάτη ζωή κι ενδιαφέροντα που μας έβγαλε από τις ''παγίδες'' της καθημερινότητας και μας έβαλε στο πιο όμορφο ''παραμύθι''!



Τσουλφα'ί'δου Δέσποινα   εκ μέρους των μελών της Θεατρικής Ομάδας.


ΣΙΩΝΗΣ ΤΑΣΟΣ: Η πόλη οφείλει να θέσει τον πήχη ψηλά, δεν έχει άλλη ευκαιρία και επιλογή.


Η πόλη οφείλει να θέσει τον πήχη ψηλά, δεν έχει άλλη ευκαιρία και επιλογή.

Στις καθημερινές συζητήσεις στα πολιτικά στέκια της πόλης ένα είναι το ζητούμενο. Ποιος, ποιοί , τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει στην πόλη στον δήμο προκειμένου να προχωρήσει με γοργά βήματα στην αγροτική, τουριστική, οικονομική ανάπτυξη. 
Το άγχος για τους νέους αλλά και για μας τους γονείς που βλέπουμε τα παιδιά μας να εγκαταλείπουν τις εστίες ενός πραγματικά   ευλογημένου τόπου, είναι ανυπέρβλητο. 
Φυσικά η ανάπτυξη δεν θα έρθει από μόνη της, άνθρωποι θα την φέρουν, άνθρωποι που ονειρεύονται και επιθυμούν να δουν τα όνειρα τους να γίνονται πραγματικότητα, άνθρωποι που επιθυμούν να δουν την πόλη να αναπνέει να ξεφεύγει από την μιζέρια και την εσωστρέφεια, άνθρωποι νέοι στα τοπικά πολιτικά δρώμενα που πιάνουν τον παλμό της κοινωνίας και επιθυμούν να δημιουργήσουν, με προοπτική και σχέδιο για το μέλλον.
Σε αυτή την κοινή προσπάθεια δήλωσα παρόν από την πρώτη στιγμή κόντρα σε συντηρητικές δυνάμεις που υποσχέθηκαν αλλαγή, αλλά δεν μπόρεσαν να την φέρουν, αφού στην ουσία δεν την πίστευαν και ερχόταν σε κόντρα στα συμφέροντα που επιθυμούν να εκπροσωπούν.
Οι πολίτες κουράστηκαν δεν αντέχουν πλέον την μιζέρια δεν επιθυμούν να είναι στο ίδιο έργο θεατές.
Συγκεκριμένα με ποια λογική η χρηματοδότηση για μεταφορά του σταδίου γίνεται χρηματοδότηση για αθλητικές εγκαταστάσεις; Με ποια λογική πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων μια ολοκληρωμένη μελέτη για την κατασκευή του σταδίου ενώ ταυτόχρονα ακριβοπληρώνουμε συμβουλές που φαίνεται ότι έχουν σαν στόχο να συρρικνώσουν να μικρύνουν τον αρχικό σχεδιασμό. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου οδηγεί στις καλένδες την δημιουργία ενός αξιοζήλευτου σταδίου, στολίδι για την πρωτεύουσα πόλη, αφού πλέον οδηγούμαστε στην χρηματοδότηση και δημιουργία ενός απλού γηπέδου, κλειστού γυμναστηρίου, γηπέδων αντισφαίρισης (τένις), προπονητηρίου ορεινού ποδηλάτου (mountain bike) κλπ.
Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η πολιτική διοίκηση του δήμου θέτει χαμηλά τον πήχη. Ο Δήμος έχει ανάγκη από αθλητικά έργα που θα τον καταστήσουν πρωταγωνιστή στον τουριστικό αθλητισμό. Ο δήμος έχει ανάγκη να φιλοξενήσει πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες. Όχι άλλα πασαλείμματα ας μην ξεχνάμε ότι προηγούμενες επιλογές έχουν ως αποτέλεσμα η πόλη να διαθέτει δημοτική πισίνα και όχι κολυμβητήριο αφού η 25αρα πισίνα δεν δύναται να φιλοξενήσει κολυμβητικούς αγώνες, αλλά και να προσφέρει αγωνιστική κολύμβηση στους πολίτες της πόλης. Επίσης το κλειστό γυμναστήριο  είναι πολύ μικρό για να φιλοξενήσει αγώνες επιπέδου ενώ η συνεχής  παρουσία της ομάδας χειροσφαίρισης  του Αερωπού στην Α1 μπορεί να αποτελέσει βάση για να αποκτήσει η πόλη ένα πραγματικό αθλητικό παλατάκι.
Για να γεννηθεί όμως το νέο πρέπει να ανατραπεί το παλιό, οι λογικές του, αλλά και οι εκφραστές του που οδήγησαν την πόλη σε αθλητικά και πολιτιστικά αδιέξοδα. Οι αποφάσεις που παίρνονται, και θα υλοποιηθούν στα επόμενα χρόνια είναι σημαντικές και κρίσιμες που θα καθορίσουν την δομή, το μέλλον, την όψη της πόλης. Τα περιθώρια ουσιώδης αλλαγής της πορείας της πόλης λιγοστεύουν , ουδείς δεν πρέπει να απέχει από αυτή την κοινή προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει. Στις επόμενες δημοτικές εκλογές η πόλη θα πρέπει να απαντήσει αλλά και να κριθεί από την ιστορία απαντώντας σε ένα και μοναδικό ερώτημα με την συντήρηση ή με την πρόοδο και την ανάπτυξη.
Από μηχανής θεούς μη περιμένετε. Αν όχι εμείς, αν όχι εσύ και γω, τότε ποιοι;

ΣΙΩΝΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...