Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Επίσκεψη και επαφές του Γιάννη Σηφάκη στην έκθεση FRESKONΕπίσκεψη Γιάννη Σηφάκη στην 2η FRESKON στην HELEXRO 
Συνάντησε συνεταιριστές και μεταποιητές της Πέλλας
Απαραίτητη η αναδιοργάνωση του αγροτικού κόσμου σε ομάδες παραγωγών και κοινοπραξίες ομάδων ανά προϊόν

Ο Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε το Σάββατο την 2η έκθεση φρούτων και λαχανικών στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στην Θεσσαλονίκη. 
Συναντήθηκε με συνεταιριστές και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων της Πέλλας  και συζήτησε μαζί τους για την ανάγκη συνολικής αναδιοργάνωσης του αγροτικού χώρου στην Πέλλα και συνεργασία παραγωγών – μεταποιητών και εμπόρων με τέτοιους όρους που να κατοχυρώνεται η βιωσιμότητα όλων των εμπλεκομένων ( έτσι μόνο μπορεί να παράγεται ποιοτικό προϊόν) και η καλύτερη προώθηση των προϊόντων στη διεθνή και στην εγχώρια αγορά. 
Η αυτοοργάνωση των αγροτών σε ομάδες παραγωγών ανά προϊόν και κοινοπραξίες ομάδων παραγωγών είναι καίριας σημασίας για την αναβάθμιση της παραγωγής και την επίτευξη σοβαρών και βιώσιμων συνεργασιών σε όλη την αλυσίδα από το χωράφι ως το ράφι. 
O αγρότης πρέπει να μπορεί να καλλιεργήσει σωστά και να απολαύσει τον κόπο της δουλειάς του. Ακόμη απαιτείται και η επίλυση θεμάτων της μεταποίησης με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στον διεθνή ανταγωνισμό.
Συνεχάρη τους οργανωτές της έκθεσης και τέθηκε στην διάθεση τους, αν χρειαστεί, για την εξασφάλιση της μακροημέρευσης και περαιτέρω ανάπτυξης του σημαντικού αυτού θεσμού που από τα πρώτα του βήματα δείχνει δυναμισμό και βοηθά σημαντικά την προβολή και διάθεση των αγροτικών προϊόντων.   ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ: «Εαρινή Συμφωνία»

«Ακου τα σήμαντρα
των εξοχικών εκκλησιών.
Φτάνουν από πολύ μακριά
από πολύ βαθιά.
Απ' τα χείλη των παιδιών
απ' την άγνοια των χελιδονιών
απ' τις άσπρες αυλές της Κυριακής
απ' τ' αγιοκλήματα και τους περιστεριώνες
των ταπεινών σπιτιών.
---
Ακου τα σήμαντρα
των εαρινών εκκλησιών.
Είναι οι εκκλησίες
που δε γνώρισαν τη σταύρωση
και την ανάσταση.
---
Γνώρισαν μόνο τις εικόνες
του Δωδεκαετούς
που 'χε μια μάνα τρυφερή
που τον περίμενε τα βράδια στο κατώφλι
έναν πατέρα ειρηνικό που ευώδιαζε χωράφι
που 'χε στα μάτια του το μήνυμα
της επερχόμενης Μαγδαληνής.
---
Χριστέ μου
τι θα 'τανε η πορεία σου
δίχως τη σμύρνα και το νάρδο
στα σκονισμένα πόδια σου;».ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ     Διαδήλωσε το ΠΑΜΕ στα Γιαννιτσά ενάντια στον «νόμο-λαιμητόμο» για το ασφαλιστικό

    Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά, έπειτα από κάλεσμα της Γραμματείας Πέλλας του ΠΑΜΕ στην Πλατεία ΕΠΟΝ  της πόλης

     Η αρχική συγκέντρωση στον Πεζόδρομο εξελίχθηκε σε πορεία στο κέντρο των Γιαννιτσών και μέχρι την Πλατεία Γκ.Γιώτα με συνθήματα αντίδρασης στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και με κάλεσμα αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με την μαζική συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία, μόλις αυτό έλθει για ψήφιση στη Βουλή.  

      Στην πορεία  μοιράζονταν στους διερχόμενους και στα μαγαζιά ανακοινώσεις ενάντια στο προτεινόμενο απο τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “Νόμο-λαιμητόμο” για το Ασφαλιστικό.

        Οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα ενάντια στον “Νόμο-λαιμητόμο” των - όποιων έχουν απομείνει από τις βάρβαρες αντεργατικές & αντιλαϊκές πολιτικές - εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως : «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση - Δεν είναι για παζάρια & για διάλυση», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά - Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι - Τώρα με το ΠΑΜΕ επίθεση & πάλη»,   «Τα μέτρα της κυβέρνησης μας βγάζουνε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο», «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», κ.ά.  κ.ά.   

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...