Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

"ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ": ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΑΔΕΡΦΟ- ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.




Ο Παραδοσιακός οικισμός Γαρεφείου είναι ένα γραφικό χωριό στους πρόποδες της οροσειράς του Βόρα -- Καϊμάκτσαλάν. Απέχει μόλις 7 χλμ από την πρωτεύουσα του Δήμου Αλμωπίας , Αριδαία και 120 χλμ από την Θεσσαλονίκη ενώ η απόσταση του από τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ είναι μόλις 15 χλμ.

ΤΕΣΤ: ΔΕΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΚΕΥ.


Το τεστ όμως με την επόμενη φωτογραφία έχει αρκετή πλάκα!

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ...Ο ΠΛΑΣΤΗΣ ΜΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ.


Και είναι γεγονός. Ο πλάστης μύτης είναι εδώ και μας απειλεί!

Έχεις άσχημη μύτη? 
Οι φίλοι σου σε κοροϊδεύουν και σε φωνάζουν Μελιτζανοσαλάτα?
Μην μου αγχώνεσαι! Ο πλάστης μύτης  είναι...
εδώ και φτιάχτηκε ειδικά για την περίπτωσή σου!
Μην αναρωτηθείτε ποιος το εφήυρε! Φυσικά οι Ιάπωνες!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ..!!!


Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία άλλη αναφορά..
ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού...
Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι ‘εξόδευσαν’, για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια και να την ‘βαπτίσουν’ με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη». 

"ΘΑΥΜΑ" ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.Ο ΑΛΛΑΧ ΑΝΕΣΤΗΣΕ ΜΑΧΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.


Η Sibilla σχολιάζει: Πλασματικές κηδείες «μαρτύρων» της «επανάστασης», “ανταρτών” για την αμερικάνικη «δημοκρατία»… που μετά το γύρισμα του βίντεο σηκώνονται από το φέρετρο γελώντας!

ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΥΑΛΙΝΗ ΦΙΑΛΗ COCA-COLA ZERO


Έπειτα από αίτημα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων
Στην προληπτική απόσυρση συγκεκριμένης παρτίδας επιστρεφόμενης γυάλινης φιάλης Coca-Cola Zero 250 ml (με κωδικό παραγωγής 19F1336VT και ημερομηνία λήξης 18/10/2012) από τα σημεία εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, κλπ) όπου, κυρίως, έχει διατεθεί, με σκοπό τον επανέλεγχο των προϊόντων, προχώρησε η Coca-Cola Τρία Έψιλον, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ?


Γιατί η τρόικα και το μνημόνιο επιβάλλουν την ψηφιακή τηλεόραση;
Ο λαός μας, λόγω της ευρείας έλλειψης πληροφόρησής του (αφού η ενημέρωσή του είναι στα χέρια ασύδοτων και εξαγορασμένων δημοσιογράφων) έχει γίνει έρμαιο της Νέας Τάξης, που τον χρησιμοποιεί για πειραματισμούς, χάρη στην πρόθυμη συνεργασία με την εκλεγμένη πολιτική τάξη. Γι αυτό το θέμα δεν μιλάει κανείς στην Ελλάδα και δεν αναρωτιέται κανείς γιατί βιάστηκαν να εισαγάγουν αυτή την (με το ζόρι) αλλαγή στη ζωή των Ελλήνων... 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Κ.Ο.Κ.


Έλληνες και Κ.Ο.Κ
Γνωρίζετε καλά τον Κ.Ο.Κ; Μάλλον γελιέστε...
Δείτε τι σημαίνουν μερικά από τα πιο γνωστά σήματα.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΥΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ.


Καταδίκη της Γερμανίας για άρνηση ευθανασίας σε παράλυτη γυναίκα
Μια συγκλονιστική ιστορία οδήγησε στην καταδίκη της Γερμανίας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το δικαίωμα στον θάνατο και η άρνηση των αρχών.

1989 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ.


"Ποτέ δεν υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι ήταν τόσο δύσθυμοι και μελαγχολικοί. Άλλωστε, αυτό εξηγεί από μία άποψη την τρομερή και μέχρις αηδίας οργάνωση της ευθυμίας. Καμιά εποχή δεν είχε οργανώσει τόσο πολύ την ευθυμία όσο η δική μας. Σε καμιά εποχή δεν έπαιζε πρωί πρωί στα σπίτια το ραδιόφωνο εύθυμες μουσικές, για να ξυπνήσουν οι άνθρωποι μελαγχολικοί και σχεδόν έτοιμοι να αυτοκτονήσουν". Γιάννης Τσαρούχης “Μάτην Ονείδισαν Την Ψυχήν Μου” (Εκδ. Καστανιωτη).

20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

.
Ημέρα μνήμης η 20η Ιουλίου για την Κύπρο, αφού σήμερα κλείνουν 38 χρόνια από την αιματηρή Τουρκική εισβολή στη βόρεια Κύπρο που γράφτηκε με μελανά γράμματα στις σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας.

ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΕΤΡΟΥΣΕ ΤΟΚΟΥΣ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ, ΧΩΡΑΦΙΑ..

15
Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Γιατί έρχονται πολλοί στην εκκλησία, επαναλαμβάνουν μηχανικά ψαλμούς και ευχές, και φεύγουν, δίχως να ξέρουν τι είπαν. Τα χείλη κινούνται, αλλά τ' αυτιά δεν ακούνε. Εσύ δεν ακούς την προσευχή σου, και θέλεις να σε εισακούσει ο Θεός; Γονάτισα, λες· αλλά ο νους σου πετούσε μακριά. Το σώμα σου ήταν μέσα στην εκκλησία και η ψυχή σου έξω.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: .ΦΘΗΝΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ 27%.

Προσοχή δεν είναι ανέκδοτο: υπηρεσία φθηναίνει κατά...27% από την 1η Αυγούστου
Μέσα στο κλίμα των ημερών, το να δημοσιεύσει κάποιος είδηση περί επικείμενης μείωσης στην τιμή μιας υπηρεσίας –η οποία μάλιστα θεωρείται πλέον μαζικής κατανάλωσης- και μάλιστα κατά 27% θα μπορούσε να εκληφθεί ως μαύρο χιούμορ. Κι όμως, είναι αλήθεια

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ BRUCE LEE ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ.


Ο θάνατος του Bruce Lee και τα σενάρια συνωμοσίας

Κατάρες και διαβολικά θέματα βλέπουν πολλοί πίσω από τον χαμό του

Σαν σήμερα, πριν 39 χρόνια, πέθανε ο θρύλος των πολεμικών τεχνών, ο Bruce Lee. Μάλιστα «έφυγε» τόσο ξαφνικά που άφησε ημιτελή την τελευταία του ταινία, η οποία έφερε τον ειρωνικό τίτλο «Θανάσιμο παιχνίδι».

Η επίσημη εκδοχή θανάτου του Bruce Lee αναφέρει ότι βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε ενώ η αιτία θανάτου ήταν εγκεφαλικό οίδημα, έπειτα από αλλεργία που παρουσίασε σε φάρμακο για τον πονοκέφαλο, που του είχε χορηγήσει μια ηθοποιός από το Χονγκ Κονγκ. 

Δεδομένου ότι ο θάνατος του Bruce Lee, συνέβη την περίοδο μάλιστα της μέγιστης ακμής του, πολλά ήταν τα σενάρια συνωμοσίας που οργιάζουν μέχρι σήμερα. Ανεπίσημη εκδοχή αναφέρει, ότι πέθανε στη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας όταν σε μια σκηνή που υποτίθεται ότι θα τον πυροβολούσαν, κάποιος άλλαξε την ψεύτικη σφαίρα με αληθινή. Η θεωρία αυτή «στηρίχτηκε» στο γεγονός ότι τότε υπήρχαν πολλοί που τους ενοχλούσε η δόξα και η φήμη που είχε δημιουργήσει ο ηθοποιός.

Επίσης πολλοί λένε ότι και ο γιος του πέθανε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κι αυτός από σφαίρα στα γυρίσματα της δικής του ταινίας «Το Κοράκι», το 1993 κάνοντας λόγος για μία κατάρα που κυνηγούσε την οικογένεια.

Ένα άλλο σενάριο κάνει λόγο για δολοφονία από μαφιόζους του Χονγκ Κονγκ γιατί ο Bruce Lee αρνήθηκε να τους πληρώσει χρήματα για προστασία. Πάντως πολύς κόσμος πιστεύει ο,τι τον σκότωσαν επειδή μέσα από τις ταινίες του αποκάλυπτε μυστικά των πανάρχαιων ασιατικών πολεμικών τεχνών. Άλλη μία θεωρία αναφέρει ότι ο άσος των πολεμικών τεχνών πέθανε από λήψη υπερβολικής ποσότητας ναρκωτικών. Κάποιοι μίλησαν για «δαίμονες» και διαβολικά πνεύματα που προκάλεσαν την εξόντωσή του.

Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος για τον τρόπο του θανάτου του, ο οποίος τον βρήκε στα 33 του χρόνια. Η ταφή του Bruce lee έγινε στο κοιμητήριο της λίμνης του Σηάτλ.

 





ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...