Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

1989 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ.


"Ποτέ δεν υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι ήταν τόσο δύσθυμοι και μελαγχολικοί. Άλλωστε, αυτό εξηγεί από μία άποψη την τρομερή και μέχρις αηδίας οργάνωση της ευθυμίας. Καμιά εποχή δεν είχε οργανώσει τόσο πολύ την ευθυμία όσο η δική μας. Σε καμιά εποχή δεν έπαιζε πρωί πρωί στα σπίτια το ραδιόφωνο εύθυμες μουσικές, για να ξυπνήσουν οι άνθρωποι μελαγχολικοί και σχεδόν έτοιμοι να αυτοκτονήσουν". Γιάννης Τσαρούχης “Μάτην Ονείδισαν Την Ψυχήν Μου” (Εκδ. Καστανιωτη).




Σύλληψη τριών κομμουνιστών, πίνακας του 1944. 

1961. Φωτ. Henri Cartier-Bresson/Magnum.

1949. Φωτ. Herbert List/Magnum.

Πίνακας αφιερωμένος στον ποιητή Νίκο Καββαδία, με τον οποίον, από το σχολείο ήδη, συνδεόταν ο Γιάννης Τσαρούχης με άσβεστη φιλία.



Η Σωτηρία Μπέλλου σηκώνει τον Γιάννη Τσαρούχη για να χορέψει ζειμπέκικο. Στο κέντρο όπου τραγουδούσε ήταν εκείνο το βράδυ και ο  Χαρίλαος Φλωράκης, ο έτερος φίλος της.




Η φωνή του Μίκη Θεοδωράκη, ο Τσαρούχης, ο Κόντογλου... και ο Τσιτσάνης "παρακαλεί τον μεγάλο μας Γιάννη Τσαρούχη να έρθει να χορέψει ένα ζειμπέκικο" (εκπομπή της Ρηνιώς Παπανικόλα ;).


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...