Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

1ος Ημιμαραθώνιος Αλμωπίας "Αγγελής Γάτσος"


O Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αλμωπίας η ΔΗ.Κ.Ε Αλμωπίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας διοργανώνουν τον 1ο Ημιμαραθώνιο Αλμωπίας με την επωνυμία ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΟΣ.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 6 Μαϊου 2018.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!!

Ο Γιάννης Σηφάκης από τα "ΠΡΟΜΑΧΕΙΑ ΙΙ" ενημέρωσε πολίτες και επισκέπτες ότι εξετάζεται από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Υποδομών η έξοδος προς Βορρά και τελωνειακός σταθμός από την Αλμωπία


Ο Γιάννης Σηφάκης από τα «ΠΡΟΜΑΧΕΙΑ ΙΙ» ενημέρωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες ότι εξετάζεται από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Υποδομών η έξοδος προς Βορρά με τελωνειακό σταθμό από την Αλμωπία ( πιθανότατα από τους Προμάχους).  
Συνεχάρη τους διοργανωτές για τον αγώνα κυπέλλου Αλεξίπτωτου πλαγιάς ( παρά πέντε) , για δεύτερη χρονιά στους Προμάχους, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή αθλητών από όλη την χώρα αλλά και διεθνείς συμμετοχές.
Συνεχάρη ακόμη τους αθλητές, τον πολιτιστικό σύλλογο Προμάχων αλλά και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης που συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της Αλμωπίας και της Πέλλας με την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού.
Ο βουλευτής είχε την ευκαιρία στον σύντομο χαιρετισμό του να ενημερώσει τους πολίτες και τους επισκέπτες ότι εξετάζεται ζωηρά και με θετική πρόθεση ανάμεσα στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Υποδομών η ίδρυση τελωνειακού σταθμού από την Αλμωπία προς Βορρά ( το πιθανότερο από τους Προμάχους) με την κατασκευή κατάλληλης οδικής πρόσβασης. 
Ανέφερε την σημαντική συμβολή στην τοπική οικονομία της Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής από την αναμενόμενη εξασφάλιση οδικής πρόσβασης και τελωνειακού σταθμού προς τον Βορρά. 
Η τυχόν όδευση από τους Προμάχους θα διέρχεται πολύ κοντά από την θέση απογείωσης των αγώνων. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΗΤΝ ΣΥΡΙΑ




ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Με διάφορα προσχήματα το Σάββατο οι δυνάμεις των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας επιτέθηκαν στην Συρία και αιματοκύλισαν τον λαό της.
Πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι το μοίρασμα των αγορών και ο έλεγχος πλουτοπαραγωγικών και ενεργειακών πόρων, τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και ο ανταγωνισμός κρατών. Ανταγωνισμός που οδηγεί στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.
Σοβαρές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μας βάζει στο μάτι του κυκλώνα καθώς η χώρα μας συμμετέχει ενεργά. Οι βάσεις που υπάρχουν αποτελούν ορμητήριο για τις επιθέσεις στην περιοχή, το Αιγαίο έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα, η Τουρκία μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο με την ανοχή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν σβήσει τα σύνορα και ανοίγουν τον δρόμο για επικίνδυνες εξελίξεις. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τόσο στην περίοδο πολεμικών συγκρούσεων όσο και στην περίοδο ειρήνης αφού τσακίζει τον λαό, φορτώνει νέα βάρη, ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους συγκεντρώνοντας γρήγορα την γη και παραγωγή στα χέρια επιχειρηματιών.
Εκφράζουμε την βαθιά ανησυχία μας για τις εξελίξεις στην περιοχή που οξύνει τον κίνδυνο  άμεσης εμπλοκής της χώρας μας. Θα φέρει νέο κύμα προσφύγων που οφείλεται στις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς. Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους να καταγγείλουν το νέο έγκλημα και  να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας μαζί με τα εργατικά σωματεία, τους αυτοαπασχολούμενους, τις μαζικές οργανώσεις της νεολαίας.
Χρειάζεται ξεσηκωμός για να βροντοφωνάξουμε:
Ø  Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις – καμία διευκόλυνση από τις Νατοικές βάσεις και τα στρατηγεία που είναι στην χώρα μας.
Ø  Να επιστρέψουν άμεσα οι έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων
Ø  Αλληλεγγύη και φιλία με τους λαούς της περιοχής.

14 Απριλίου 2018
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ της Ο.Γ.Ε. για του ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ στη ΣΥΡΙΑ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Επικοινωνία: 6949705232


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ των ΗΠΑ - Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ  - ΓΑΛΛΙΑΣ
ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Οι πύραυλοι που βομβαρδίζουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου τη Συρία, δεν αποτελούν "αντίποινα" για την υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση της χώρας, ούτε στοχεύουν στην προστασία του συριακού λαού από αυτά, όπως με θράσος ισχυρίζονται οι πρωταγωνιστές της επέμβασης.
Η κλιμάκωση των ανταγωνισμών για το μοίρασμα της πίτας των πηγών και δρόμων Ενέργειας, των σφαιρών επιρροής είναι το "φιτίλι" της συντονισμένης στρατιωτικής δράσης που καίει στη γειτονιά μας. Γίνεται με τη στήριξη και την ανοχή των υπόλοιπων κρατών της ΕΕ και της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ.
Καλούμε τις γυναίκες να ξεσηκωθούμε!
Να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επεμβάσεις, στους οποίους συμμετέχει και η Ελλάδα. Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, το ΝΑΤΟ έχει απλώσει τα πλοκάμια του με τις βάσεις του θανάτου στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, στην Ανδραβίδα, στο Άκτιο, στη Λάρισα, στη Σύρο.
Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των φονιάδων των λαών.
Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς όταν η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. Η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας για το λαό, αλλά παράγοντας εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για αλλαγή συνόρων, που είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών, με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.


Υψώνουμε τώρα τη φωνή μας απαιτώντας:
- Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
- Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που αποτελούν ορμητήριο για τα βρώμικα σχέδια εναντίον των λαών της περιοχής μας.
- Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

- Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες φαντάροι από αποστολές εκτός συνόρων.
- Αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που σπέρνουν πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.
Αγαπητές μητέρες,
Καταλαβαίνουμε την αγωνία σας για το μέλλον των παιδιών σας. Σας καλούμε να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες των γειτονικών λαών, στις χιλιάδες πρόσφυγες και τα παιδιά τους, θύματα των πολεμικών επεμβάσεων και συγκρούσεων του ΝΑΤΟ, ΕΕ.
Να δυναμώσουμε την κοινή μας αγωνιστική δράση ενάντια στην εκμεταλλευτική κοινωνία, που μας καταδικάζει να χύνουμε το αίμα μας και το αίμα των παιδιών μας για τα συμφέροντα τους ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, που τα υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ.
Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στο νέο έγκλημα και βγαίνουμε στους δρόμους μαζί με εργατικά σωματεία, ενώσεις αυταπασχολουμένων, αγροτικούς συλλόγους, μαθητές και σπουδαστές.

ΚΚΕ: Κάλεσμα οργάνωσης της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία και την ελληνική εμπλοκή.



Ξεσηκωμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία!     Έξω η Ελλάδα από το έγκλημα - Να κλείσουν οι βάσεις!            Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Μαζικές εξορμήσεις - πικετοφορίες σε Έδεσσα & Γιαννιτσα                       ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία


   Σε μια πλατιά  εξόρμηση προχώρησαν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στην Πέλλα πραγματοποιώντας μαζικές εξορμήσεις - πικετοφορίες σε Έδεσσα & Γιαννιτσά, απευθύνοντας κάλεσμα οργάνωσης της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία και την ελληνική εμπλοκή.
    Πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους των δύο πόλεων της Πέλλας κρατόντας πικέτες με συνθήματα : Όχι στην επέμβαση στη Συρία”, “Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο”, “Καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές”, “Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας”, “ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ματώνουν τους λαούς”, κ.ά. και μοιράζοντας ενημερωτικές ανακοινώσεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την αντίδρασή στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση ματοκυλίσματος των λαών
        Στις ανακοινώσεις τονίζονταν  :
       Με τη σημερινή επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τους φέρνει σ' αντιπαράθεση μ' άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια.
     Η όξυνση των ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες -κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί- χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.
      Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί τη διέξοδο, όταν το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους δεν μπορεί να λύσει διαφορετικά -με εμπορικούς "πολέμους" και αντιλαϊκά μέτρα- τα τεράστια αδιέξοδά του. Αποτελεί τη συνέχιση της πολιτικής που βυθίζει τους λαούς στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
      Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ' αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη-δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Προσπαθεί συστηματικά να εξωραΐσει τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.
     Αποτελεί τεράστια κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι μ' αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για τον πρόσθετο λόγο της διαταραχής των σχέσεων Τουρκίας - ΝΑΤΟ. Άλλωστε, η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων εξελίξεων στην περιοχή. Για λογαριασμό των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, η Τουρκία παζαρεύει τις σχέσεις της τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τη Ρωσία.
      Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Δεν νοιάζονται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Νοιάζονται μόνο για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων. Και αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία. Η κυβερνητική πολιτική της λεγόμενης "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τις πιθανότητες εμπλοκής του σ' έναν γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
     Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός. Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν πρέπει να πληρώσει με νέες περιπέτειες και μεγάλους κινδύνους για την καπιταλιστική κερδοφορία, αφού αυτό επιδιώκεται μέσω των επεμβάσεων και των πολέμων.
      Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
     Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

      Καμία αναμονή! Διαδηλώνουμε ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών!
      Απευθύνουμε κάλεσμα δράσης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα. Η νεολαία να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
     
      Με μαζικό τρόπο δίνουμε απάντηση με σύνθημα:

    “Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!”.



                       Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ



Γιάννης Σηφάκης : Αποκατάσταση και ανάδειξη του ιστορικού σιδηροδρομικού σταθμού Ντεκοβίλ στην Σκύδρα


Γιάννης Σηφάκης: Αποκατάσταση και ανάδειξη του ιστορικού σιδηροδρομικού σταθμού Ντεκοβίλ στην Σκύδρα
Επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΙΑΟΣΕ Αθανάσιου Σχίζα στον σταθμό της Σκύδρας παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας και της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου
Η ΓΑΙΟΣΕ θα αναλάβει την μελέτη και την χρηματοδότηση της αποκατάστασης και ανάδειξης του ιστορικού κτιρίου μετά από συνεννόηση με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών Θανάση Βούρδα. 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΟΣΕ, συνοδευόμενος από τον Βασίλη Διαμαντάκη Πολιτικό Μηχανικό Επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδας της ΓΑΙΟΣΕ επιθεώρησε τους χώρους και ανέφερε στους βουλευτές και την Δήμαρχο τον οδικό χάρτη για την εκπόνηση της μελέτης και της χρηματοδότησης.
ΟΙ βουλευτές μαζί με ην Δήαμρχο θα επισκεφθούν τις επόμενες μέρες τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ στην Αθήνα για τις περαιτέρω ενέργειες.
Η δήμαρχος ζήτησε ακόμη την παραχώρηση στον Δήμο του παλιού ιστορικού κτιρίου απέναντι από τον Σταθμό για ένταξη της αξιοποίησης του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ακόμη αιτήθηκε την παραχώρηση βαγονιών για αξιοποίηση τους μέσα στην πόλη.

"Προμάχεια 2018": Η απόλυτη επιτυχία!!!


Το προγραμματισμένο Ανοιξιάτικο ραντεβού, με το αναγεννητικό ξύπνημα της φύσης και των συναισθημάτων.
Οι καθημερινές επισκέψεις και οι φιλικές επαφές με τους ακάματους διοργανωτές.
Η Ομάδα Εθελοντών, ο Μορφωτικός Σύλλογος, ο Δήμος, οι υποδοχείς, οι οδηγοί, οι πρόσχαροι κάτοικοι, έτοιμοι να εξυπηρετήσουν.
Οι συνεννοήσεις και ο καταμερισμός των δράσεων, το οργανόγραμμα και η διάθεση για προσφορά.
Οι σαν ανθρώπινο μελίσσι, αγόγγυστες εργασίες και το ανελέητο κυνηγητό του χρόνου, να τα προλάβουμε όλα, να μην πέσει τίποτα κάτω.
Η σύσσωμη συμμετοχή, οι εθελοντές, τα μικρά παιδιά, η «σπορά» και η αισιοδοξία για την μελλοντική «συγκομιδή», της συνέχειας.
Η θερμή υποδοχή από όλους, των περίεργων και πολύχρωμων επισκεπτών, οι φαντασιακές ζωγραφιές των μικρών μελλοντικών συνεχιστών, τα αποτυπωμένα όνειρά τους στο ιλουστρασιόν χαρτί με τις καλλιτεχνικές πινελιές των κηρομπογιών. 
Η γεμάτη πλατεία, τα καλωσορίσματα, το σμίξιμο φίλων, γνωστών και συναθλητών, αγκαλιάσματα και σφιχτές χειραψίες.
Ο ζεστός Ελληνικός στα καφέ, τα σάντουιτς, οι μεζέδες του Σόνικ, το γάργαρο παγωμένο νερό της πετρόχτιστης βρυσούλας, η τάξη, ο πολιτισμός, η ευγένεια, η καθαριότητα.
Το κέντρο επιχειρήσεων στο πελώριο κτίριο, οι κεραίες τηλεπικοινωνιών, οι εγγραφές και οι πιστοποιήσεις των διαγωνιζόμενων.
Η βραχνή ντουντούκα των ανακοινώσεων, οι ρυθμίσεις των οργάνων, η επιβίβαση στα θηριώδη αγροτικά αυτοκίνητα, η μαγευτική διαδρομή προς την Απογείωση, η θέα, το οξυγόνο, η σκόνη του χωματόδρομου στα ρουθούνια, το σκαρφάλωμα στην ανηφόρα, ο ασήκωτος φόρτος των   αλεξιπτώτων, η κοφτές ανάσες, το άπλωμα, το αγωνιώδες βλέμμα στην κορδέλα του ανεμοδείκτη, το απότομο τίναγμα των ανθρακονημάτων, το σύρσιμο του ήχου, το μεγαλειώδες άνοιγμα του πολύχρωμου πανιού, τα αποφασιστικά βήματα στην κατηφορική πλαγιά, η πτήση στο κενό, το ανοδικό θερμικό, η μεταμόρφωση του ανθρώπου σε πουλί, η πραγματοποίηση της αρχέγονης «ουτοπικής» επιθυμίας να δαμάσει την Μητέρα και τα στοιχεία της, η εναέρια διαδρομή, η προσέγγιση των στόχων, το τασκ, το γκολ, η ασφαλής προσγείωση, η απίστευτα άμεση περισυλλογή και η επιστροφή στη βάση. 
Η ενημέρωση, η βαθμολογία, οι νικητές και οι ηττημένοι, τα χαμόγελα, τα σφιχταγκαλιάσματα, τα πειράγματα, η μάζωξη στην αμφιθεατρική πλατεία, τα κύπελλα, οι απονομές, οι ευχαριστίες και το χειροκρότημα.
Οι υποσχέσεις των ειδημόνων, η ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη συνάντηση, ο αποχαιρετισμός, ο εμφανής ενθουσιασμός στα βλέμματα όλων.
Η επόμενη ημέρα, η άδεια πλατεία, η διαπίστωση ότι χρειάζεται κι άλλο νερό στο αυλάκι για να κινήσει πιο δυναμικά ο μύλος της ανάπτυξης και της ανάδειξης του ευλογημένου τόπου.

Σας ευχαριστούμε.
Καλή αντάμωση.

Dedicated to Kay Kay


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ----ΕΔΩ




















































































































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...