Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821


Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Αγαπητοί μου συνδημότες, 

έφτασε και φέτος η επέτειος της μέρας που γράφτηκε με τα πιο χρυσά γράμματα τόσο στην ιστορία του Έθνους όσο και στην παγκόσμια ιστορία. Σχεδόν 200 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που οι Έλληνες ύψωσαν το λάβαρο της Επαναστάσεως και με τις ηρωικές τους πράξεις αποτίναξαν το ζυγό που σκλάβωνε την πατρίδα μας σε άλλες περιοχές 400 χρόνια και σε άλλες όπως στην Αλμωπία μας έφτασε μέχρι και 500. Είναι εκείνες οι μορφές όπως του Κολοκοτρώνη, του Ανδρούτσου, του Φεραίου, του Νικηταρά και φυσικά του Αγγελή Γάτσου, που δόθηκαν ολοκληρωτικά για την ελευθερία μας. Αμέτρητες ηρωικές μάχες που μας γεμίζουν διδάγματα και υπερηφάνεια.
Φέτος, τα φερε έτσι η μοίρα που καλούμαστε να δώσουμε κι εμείς τη δική μας μάχη, αυτή τη φορά απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, που απειλεί την Ελλάδα και όλη την ανθρωπότητα. Ωστόσο δεν μας πτοούν ούτε οι κλειστοί ναοί, ούτε οι εκδηλώσεις μνήμης που δεν θα γίνουν. Η διπλή γιορτή του Έθνους μας, είναι και θα είναι οδηγός για το μέλλον. Θέλω να σας ζητήσω να υψώσετε όσο πιο ψηλά γίνεται την γαλανόλευκη στο μπαλκόνι, να ανάψετε το καντηλάκι στο εικονοστάσι και να καθίσετε με τα παιδιά σας, διαβάζοντας τους ιστορίες του Έπους του 1821. Είναι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε όλοι μαζί και να πούμε ευχαριστώ στους προγόνους μας για τη θυσία τους υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. 
Εύχομαι σε όλους σας Χρόνια Πολλά και του χρόνου που συμπληρώνονται τα 200 χρόνια αυτής της λαμπρής γιορτής, όλοι μαζί υγιείς να καταθέσουμε στεφάνια και στο τελευταίο Ηρώον, κρατώντας ζωντανή τη φλόγα της Ελευθερίας.

Χρήστος Μπάτσης 
Δήμαρχος Αλμωπίας



Μέτρα οικονομικής ανακούφισης πληττόμενων πολιτών του Δήμου Αλμωπίας από την υγειονομική κρίση


Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας, συναισθανόμενη την ανάγκη στήριξης της τοπικής οικονομίας και ειδικότερα των επαγγελματικών τομέων καθώς και των δημοτών, οι οποίοι πλήττονται από την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, προτίθεται να αναλάβει τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

1. Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.           

2. Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους π.χ. κυλικεία-δημοτικά αναψυκτήρια.


3. Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων, για όλο το διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί.

4. Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών και φόρων, τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για όλο το διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί.

5. Τέλος με την 4536/13-3-2020 απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας, προβλέπεται η  απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής πληρωμής του τέλους λαϊκών αγορών, για τις Λαϊκές αγορές που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αλμωπίας. Επίσης αποφασίσθηκε η υποβολή αιτήματος στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ενταχθούν οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών που πλήττονται από την προσωρινή άρση λειτουργίας των λαϊκών αγορών, στη βοήθεια των 800 €.  


Μετά τις απαιτούμενες διαδικασίες, θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις, αναφορικά με την εφαρμογή των παραπάνω.

Απολύμανση του Διοικητηρίου Έδεσσας και όλων των εγκαταστάσεων της ΠΕ Πέλλας



Έδεσσα, 24 Μαρτίου 2020

Απολύμανση του Διοικητηρίου Έδεσσας και όλων των εγκαταστάσεων της ΠΕ Πέλλας
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Ζούμε ώρες ευθύνης στις οποίες υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή»   

Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοïού που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απολυμάνθηκαν σήμερα το Διοικητήριο Πέλλας και όλοι οι χώροι που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες της ΠΕ Πέλλας στους 4 Δήμους της Πέλλας. Ο συντονισμός των εργασιών απολύμανσης γίνεται από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η επίβλεψη της εφαρμογής έγινε από στελέχη της οικείας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας.

Όπως σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής: «Το συγκεκριμένο μέτρο έχει μεγάλη σημασία για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες, αλλά και τους εξυπηρετούμενους πολίτες οι οποίοι θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς. Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που πλήττεται η παγκόσμια Κοινότητα, οι τοπικές κοινωνίες χρειάζεται να διαθέτουν γρήγορα αντανακλαστικά και να λαμβάνουν, με ευέλικτο τρόπο και υπευθυνότητα, αποφάσεις που προασπίζουν την ανθρώπινη ζωή. Υπάρχει αβεβαιότητα για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες ημέρες και θέλουμε να είμαστε όλοι υγιείς ώστε να μπορέσουμε να εγγυηθούμε την επιβίωση και, σύντομα ελπίζω, την μακροημέρευση της Ελληνικής κοινωνίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη της Περιφέρειας και τα συνεργεία απολύμανσης που συνεργάστηκαν για την άρτια ολοκλήρωση των εργασιών».   

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...