Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ







Ήταν μια φορά μια παρθένα σε ένα αεροπλάνο


ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ



Οργισμένες συζητήσεις σε sites των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας έχει ανοίξει η δραστηριοποίηση μίας εταιρείας σεξουαλικών βοηθημάτων και παιχνιδιών για ενηλίκους, η οποία ξεκίνησε να λανσάρει κούκλες για... παιδόφιλους, προκειμένου να ελέγξουν τη σεξουαλική τους εκτροπή.

   Η Trottla, εταιρεία που κατασκευάζει sex dolls και ο Ιάπωνας ιδιοκτήτης της, Shin Takagi είναι της άποψης ότι αυτές οι κούκλες – που μοιάζουν με ολοζώντανα μικρά παιδιά – είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο στην καταπολέμηση των σεξουαλικών επιθέσεων σε ανήλικους.

   Η ιδέα ξεκίνησε από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει ομολογήσει την έλξη του για παιδιά και ισχυρίζεται ότι θέλει να βοηθήσει και άλλους με το ίδιο «πρόβλημα», όπως το αποκαλεί, να το θέσουν υπό έλεγχο.

   «Πρέπει να αποδεχθούμε ότι δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει κάποιος τα φετίχ του (!)», έχει δηλώσει ο Takagi, συνεχίζοντας: «Με αυτό που κάνω βοηθάω ανθρώπους να εκφράσουν τις επιθυμίες τους νόμιμα και ηθικά. Δεν αξίζει να ζεις, αν πρέπει να σκοτώνεις την επιθυμία σου».

   Σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, μαζί με τις ανατριχιαστικές κούκλες του Takagi και τις δηλώσεις του, οι συγκεκριμένες κούκλες είναι κατασκευασμένες ως ακριβής απομίμηση μικρών κοριτσιών – με ό,τι αυτό συνεπάγεται – και μοιάζουν το πολύ έως 5 χρονών.

   Μέχρι στιγμής, οι αντιδράσεις σε sites που κάνουν γκάλοπ για το συγκεκριμένο θέμα είναι απολύτως αρνητικές. Οι περισσότεροι απ' όσους λαμβάνουν μέρος στις on-line ψηφοφορίες σχολιάζουν ότι αυτές οι κούκλες δίνουν την ευκαιρία σε εγκληματικές προσωπικότητες να κάνουν εξάσκηση των παρεκκλίσεων τους στις κούκλες και φυσικά ενθαρρύνουν τις σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά.

   Ο κατασκευαστής, ωστόσο, επιμένει ότι οι κούκλες του σώζουν παιδιά από τη σεξουαλική κακοποίηση, ισχυριζόμενος ότι οι θεραπείες για την καταπολέμηση της παιδοφιλίας, πρακτικά δεν καταπολεμούν την παρεκτροπή.

   Το πάει και ένα βήμα παραπέρα, αναφέροντας ότι οι πελάτες του προέρχονται απ' όλα τα κοινωνικά στρώματα – γιατροί, δάσκαλοι, ακόμη και superstars της κινηματογραφικής βιομηχανίας – οι οποίοι, όπως λέει, τον ευγνωμονούν. 

  «Πολύ συχνά λαμβάνω επιστολές από πελάτες που με ευχαριστούν, επειδή τους αποτρέπω από το έγκλημα», λέει.   Σύμφωνα με τον Michael Seto, κλινικό ψυχολόγο και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τορόντο, το να δίνεις ένα τέτοιο «παιχνίδι» σε παιδόφιλους είναι σα να παίζεις ρώσικη ρουλέτα.

   «Υπάρχουν δύο τύποι παιδόφιλων», αναφέρει ο Seto, «εκείνοι, για τους οποίους η πρόσβαση σε τεχνητή παιδική πορνογραφία και τέτοιου είδους υποκατάστατα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στον έλεγχο της παρεκτροπής τους. Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι που τέτοια υποκατάστατα θα εξάψουν την επιθυμία και θα πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

   Πέρα βέβαια από τις επιστημονικές απαντήσεις, αλλά και την προκλητική αιτιολόγηση του κατασκευαστή, τόσο η ιδέα όσο και η θέα μιας τέτοιας κούκλας είναι - το λιγότερο - ανατριχιαστική. 




Πηγή: www.lifo.gr

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ

Το κοριτσάκι που δεν μπορεί να αποκοιμηθεί γιατί θα πεθάνει

Από μια σπάνια ασθένεια που το εμποδίζει να αποκοιμηθεί γιατί θα πεθάνει, πάσχει η Paula Τores, ένα κοριτσάκι δύο ετών που ζεί με τους γονείς του σε ένα χωριό κοντά στη Ζαμόρα, της Ισπανίας. Η ασθένεια ονομάζεται «Σύνδρομο του Οντίν» και έχει ως σύμπτωμα τη διακοπή της αναπνοής στη διάρκεια του ύπνου, ως συνέπεια της μείωσης του οξυγόνου στο αίμα.

   Η μητέρα του κοριτσιού Silvana Teixeira, 39 ετών, λέει στην El Pais ότι όταν τη γέννησε στο μαιευτήριο όλα ήταν φυσιολογικά, μέχρι τη στιγμή που αποκοιμήθηκε. Τότε παρουσίασε άπνοιες και τέθηκε υπό παρακολούθηση. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι μόλις η Paula αποκοιμιόταν και εισερχόταν στη φάση του ύπνου, το σώμα της ουσιαστικά απενεργοποιούταν. 
  Οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι θεραπεία προς το παρόν δεν υπάρχει και τους έδωσαν ένα μηχάνημα, το οποίο περνά με ένα σωλήνα σε μία τρύπα στο λαιμό του παιδιού όταν πρόκειται να κοιμηθεί, προκειμένου να παρέχει το απαραίτητο για την επιβίωση οξυγόνο στη διάρκεια του ύπνου.
   «Της τραγουδάω και τη γαργαλάω όταν πάει να αποκοιμηθεί χωρίς προειδοποίηση. Τραγουδάμε και χορεύουμε στο σαλόνι», λέει η μητέρα στην εφημερίδα. Μόλις αρχίζει να κουράζεται και πάρει αγκαλιά μια κούκλα οι γονείς της τη συνδέουν με το μηχάνημα. 

Ο 39χρονος πατέρας της μικρής Ρομπέρτο Τόρες λέει ότι επί δύο μήνες στο νοσοκομείο οι γιατροί δεν μπορούσαν να δώσουν μια διάγνωση, μέχρι που ένας γιατρός θυμήθηκε μια παρόμοια υπόθεση και έτσι «είχαμε τουλάχιστον την ανακούφιση να ξέρουμε από τι πάσχει η κόρη μας».   Η ονομασία της ασθένειας προέρχεται από παραμύθι: από μια νύμφη του νερού και σε μια κατάρα που έδωσε στον εραστή της, αν ήταν άπιστος να πέθαινε μόλις αποκοιμιόταν.
   Η ασθένεια, που η επιστημονική της ονομασία είναι «σύνδρομο συγγενούς κεντρικού υποαερισμού», ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του εβδομήντα. "Προέρχεται από μια αυθόρμητη μετάλλαξη σε ένα χρωμόσωμα», λέει η μητέρα. Έτσι, όταν η  Paula κοιμάται η αναπνοή της αποσυνδέεται από το σώμα και πρέπει να συνδεθεί με το μηχάνημα που παρέχει οξυγόνο στους πνεύμονες της.

     Ο πατέρας έχει πάρει άδεια από τη δουλειά του για να συμπαρασταθεί στο παιδί,  ενώ το κράτος έχει αναγνωρίσει αναπηρία 78% και παρέχει ένα επίδομα 300 ευρώ. Το νοσοκομείο παρέχει όσα χρειάζονται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Μόλις γίνει τριών ετών η Paula θα πρέπει να κάνει λογοθεραπεία, καθώς η τραχειοτομή στο λαιμό της θα δυσκολέψει την προσπάθεια για ομιλία.
  Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος της λοίμωξης από τη σύνδεση του μηχανήματος με τους πνεύμονες.   «Αναγκαστικά προσαρμόζεσαι», λέει η μητέρα. Η Paula είναι στο τραπέζι για να φάει τα αγαπημένα της μακαρόνια. Η μητέρα ελέγχει τους παλμούς της. Μόλις γίνει αντιληπτό ότι ετοιμάζεται για ύπνο , εκείνη θα προετοιμάσει το  παλμικό οξύμετρο, το οποίο μετρά τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα και το σωλήνα που θα τοποθετηθεί στο λαιμό του παιδιού.  "Μερικές φορές, τη νύχτα ο σωλήνας βγαίνει. Ακούγεται ένας ήχος που μας ειδοποιεί. Αυτό που φοβάμαι είναι μην συνηθίσω τον ήχο και δεν ξυπνήσω», λέει η  Silvana. Γι 'αυτό και πάντα κοιμάται με το ένα μάτι ανοιχτό. Μικροί μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια προδίδουν την ταλαιπωρία.

   Παρά τις δυσκολίες, η οικογένεια της Paula έχει ένα όνειρο: να ταξιδέψει στη Βραζιλία, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα. Το ταξίδι είναι δύσκολο γιατί πρέπει να μεταφερθεί και όλος ο εξοπλισμός για την αντιμετώπιση του συνδρόμου. «Η Αμερικανική Ένωση του Οντίν συγκεντρώνει χρήματα για να προσπαθήσει να βρει μια θεραπεία στην ασθένεια (www.cchsnetwork.org)," λέει η Silvana Teixeira, ελπίζοντας να βρεθεί σύντομα αυτή η θεραπεία. 

Το βίντεο εδώ

Το κοριτσάκι που δεν μπορεί να αποκοιμηθεί γιατί θα πεθάνει




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ



Τι θα ονειρευτεί το ανεξιχνίαστο μέλλον;
 Θα ονειρευτεί ότι ο Αλόνσο Κιχάνο μπορεί να γίνει Δον Κιχώτης χωρίς να εγκαταλείψει το χωριό του και τα βιβλία του.
 Θα ονειρευτεί πως μια βραδιά του Οδυσσέα μπορεί να είναι πιο πλούσια από το ποίημα που θ’ αφηγηθεί τους άθλους του.

 Θα ονειρευτεί ανθρώπινες γενεές που δε θ’ αναγνωρίζουν το όνομα Οδυσσέας.
 Θα ονειρευτεί όνειρα πιο συγκεκριμένα απ’ τη σημερινή αγρύπνια. Θα ονειρευτεί ότι θα μπορούμε να κάνουμε θαύματα αλλά δε θα τα κάνουμε, γιατί θα ‘ναι πιο πραγματικό να τα φανταζόμαστε.
 Θα ονειρευτεί κόσμους τόσο έντονους, ώστε το τραγούδι ενός και μόνο απ’ τα πουλιά του θα μπορούσε να σκοτώσει.
 Θα ονειρευτεί πως η λήθη και η μνήμη μπορεί να είναι πράξεις εκούσιες και όχι επιθέσεις ή δωρεές της τύχης.
 Θα ονειρευτεί πως θα μπορούμε να βλέπουμε με όλο μας το σώμα, όπως το ήθελε ο Μίλτον στο σκοτάδι αυτών των εύθραυστων σφαιρών, των οφθαλμών.
 Θα ονειρευτεί έναν κόσμο δίχως μηχανές και δίχως αυτή τη θλιβερή μηχανή, το σώμα.

Η ζωή δεν είναι όνειρο, γράφει ο Νοβάλις, αλλά μπορεί να γίνει.

J. L. Borges, Άπαντα τα Πεζά [II] (Εκδ. Πατάκη) – από τη συλλογή Οι Συνωμότες.


ΠΗΓΗ...to23ogramma.

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ - Γ. ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ


Κοιτάζομαι προσεχτικά στον καθρέφτη.
Ένα μεταλλικό πολύχρωμο ελατήριο
στη θέση της γλώσσας
μπαινοβγαίνει ρυθμικά μέσα-έξω στο στόμα μου.
Όσο το παρατηρώ τόσο ομορφότερο μου φαίνεται
διαλύοντας και τις τελευταίες υποψίες μου.
Θεέ μου εκείνο το σαρκώδες τερατούργημα που μου χάρισες
ναι και καλά γλώσσα
το ξεφορτώθηκα.
Όταν δεν το χρειάζεται κανείς καλύτερα να το κόβει.
Στην αρχή σού φαίνεται άβολο
αλλ' όμως σαν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη
χίλιες φορές πιο όμορφος πιο ελαφρύς
αποζημιώνεσαι για τα καλά.
Περνάω όλες σχεδόν τις ελεύθερες ώρες μου μπροστά στον καθρέφτη.
Κοιτάζοντας κάθε καινούργιο μου εξάρτημα
το διασκεδάζω μέχρι να εξαντληθώ πραγματικά.
Τα μάτια μου αναβοσβήνουν χρώματα
με τα πρωτότυπα εσωτερικά τους φωτοκύτταρα.
Δεν δακρύζουν πια
έχε γεια αποκρουστικό πρώην βάσανο.
Με τους ακουστικούς ηλεκτρονικούς ρυθμιστές μου
τ' απογεύματα
ανεβάζω την ένταση όλων αυτών των χαρούμενων ήχων
που στέλνουν στ' αυτιά μου
οι γλυκόγκριζοι καμπούρηδες απ' το δρόμο
καθώς βολτάρουν με τ' ανοξείδωτα κουρδιστά ποδαράκια τους
ανοιγοκλείνοντας μαγνητικά βλέφαρα
τιτιβίζοντας σα σεληνιακά πτηνά με τα γλωσσικά τους ελατήρια.
Δεν μπορώ να το κρύψω.
Νοιώθω την τέλεια έξαψη τού να μη μπορώ να 'μαι πια δυστυχισμένος.
Ζω σε μια γλυκιά πατρίδα.
Ζω στην Αυτοκρατορία των Ανάπηρων.



Γιάννης Αγγελάκας, Η αυτοκρατορία των ανάπηρων
Από τη συλλογή Σάλια, μισόλογα και τρύπιοι στίχοι (1995)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ



Απίστευτη εξέλιξη με αίσιο τέλος είχε η ανάρτηση, που κάναμε λίγες ώρες πριν για την εξαφάνιση του συμπαθούς σκύλου στους Προμάχους.

Αναγνώστρια της ιστοσελίδας μας, μας ειδοποίησε, ότι ο σκύλος βρίσκεται σε παρακείμενο κήπο από την οικεία της και ότι το απασχολεί ταΐζοντάς το, πετώντας του ψωμάκι από το παράθυρο. Μάλιστα μας έστειλε και δυο φωτογραφίες του σκύλου, τις οποίες στείλαμε με τη σειρά μας στον ιδιοκτήτη του για να επαληθεύσουμε την ταυτότητα.
Αμέσως στήθηκε μια επιχείρηση αστραπή μέσω facebook και με συντονιστή εμάς σαν κέντρο, έγιναν οι κατάλληλες συνεννοήσεις, πήγε αμέσως ο ιδιοκτήτης στο συγκεκριμένο σημείο και παρέλαβε το αγαπημένο του τετράποδο, ευχαριστώντας τόσο εμάς, όσο και την φίλη μας για την ασφαλή πληροφορία.
Μικρή καθημερινή ιστορία, που αποδεικνύει την χρησιμότητα του διαδικτύου, με την σωστή και κατάλληλη χρήση..




Ξένια σε ευχαριστούμε και σε συγχαίρουμε για την ευαισθησία σου.

ΕΞΑΦΑNΙΣΗ ΣΚΥΛΟΥ - ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;


Το εικονιζόμενο σκυλάκι ράτσας Akita American, χάθηκε χθες το πρωί, Παρασκευή 16 Ιανουαρίου ,
στην περιοχή των Προμάχων.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε, να επικοινωνήσει με τα Προμαχιώτικα Νέα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων


Θέμα: Να ξεκινήσει άμεσα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία στα σχολεία της χώρας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε στο πλαίσιο τη λεγόμενης αντισταθμιστικής Εκπαίδευση, την επανέναρξη για τη φετινή χρονιά της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. Για την ενισχυτική διδασκαλία, σύμφωνα με το Υπουργείο, υπάρχει η ενημέρωση ότι θα προσληφθούν 1023 Εκπαιδευτικοί μέσω ΕΣΠΑ.
Σήμερα, και ενώ είμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς, το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης δεν έχει ακόμα ξεκινήσει στα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ όλης της χώρας. Χιλιάδες μαθητές που έχουν ανάγκη στήριξης και βοήθειας γιατί οι γονείς τους δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα δυσβάστακτα έξοδα των φροντιστηρίων, ειδικά μαθητές που το Μάη θα δώσουν Πανελλήνιες, δεν έχουν τη στήριξη που χρειάζονται. Θα είναι πραγματικά για τα «μάτια του κόσμου» αν φτάσουμε μέχρι το Πάσχα για προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε:
Να ξεκινήσει άμεσα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλη τη χώρα. Η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ να χρηματοδοτηθούν πλήρως από τον κρατικό Προϋπολογισμό και από την επόμενη χρονιά η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ να ξεκινούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.


Οι βουλευτές
Χρήστος Κατσώτης
Γιάννης Δελής
Λιάνα Κανέλλη
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Μανώλης Συντυχάκης
Σταύρος Τάσσος

Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΣ Ο.Γ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενη, γυναίκα της υπαίθρου, νέα γυναίκα.
Η ΟΓΕ σε καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για το δικαίωμά μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, στη ζωή που αξίζει σε μας και τις οικογένειές μας!
Με τη δική μας οργάνωση να στείλουμε αποφασιστικό μήνυμα αγωνιστικής απάντησης στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα!
Η πρόταση-σφαγείο των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αφήνει καμιά μας απ’ έξω. Ούτε τις σημερινές συνταξιούχους, ούτε τις αυριανές. Χτυπάει ιδιαίτερα τη νέα γενιά, τις νέες γυναίκες, που περιπλανιούνται από την ανεργία στην ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά, με τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις.
Τσακίζει κυριολεκτικά τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και τη μετατρέπει σε ατομική υπόθεση. Δεν αφορά μόνο τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, αλλά συνδέεται άμεσα με τις παροχές υγείας, κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας. Αφορά την άδεια μητρότητας, ασθένειας, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τις επαγγελματικές ασθένειες, από εργατικό ατύχημα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κάθε μέλους της λαϊκής οικογένειας. Αυτές τις κατακτήσεις δεν μας τις χάρισαν. Είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων.
Η νέα αντιασφαλιστική επίθεση, όχι μόνο διατηρεί τις αιματηρές μειώσεις της τάξης του 40% που υπέστησαν οι συνταξιούχοι την τελευταία πενταετία, αλλά χειροτερεύει και τους όρους υπολογισμού και επανυπολογισμού των συντάξεων, οδηγώντας σε νέες περικοπές. Όχι μόνο νομιμοποιεί τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, αλλά προχωρά σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση.
Το «σπάσιμο» της κύριας σύνταξης, το τσάκισμα των επικουρικών και αναπηρικών συντάξεων, η δημιουργία ενός υπερ-ταμείου, η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ με βάση εισοδηματικά κριτήρια είναι μόνο ορισμένες πλευρές της «χαριστικής βολής» που δίνεται στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
Με τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης οι γυναίκες της υπαίθρου, που δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και τις σημερινές ασφαλιστικές εισφορές, σταδιακά οδηγούνται μέχρι και σε τριπλασιαμό των ασφαλιστικών εισφορών. Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι αυτοαπασχολούμενες της πόλης.
Ήδη τρίβουν τα χέρια τους οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία με τον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.
Είναι πρόκληση, κυβερνητικά στελέχη να επικαλούνται τη «βιωσιμότητα» των ασφαλιστικών ταμείων, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αν κόπτονται τόσο πολύ, να επιστρέψουν τώρα όλα τα κλεμμένα, να αποδώσουν τις οφειλές κράτος και εργοδοσία.
Δε τσιμπάμε στα ψέματα τους, που μιλάνε για «κοινωνική δικαιοσύνη». Εννοούν ισοπέδωση προς τα κάτω μισθών, συντάξεων, όπως έγινε και με την κατάργηση της πενταετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών
Προετοιμαζόμαστε για δυναμική απάντηση με απεργιακή κινητοποίηση, μαζί με εκατοντάδες φορείς (σωματεία, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, επιτροπές ανέργων, φοιτητικούς συλλόγους).
Να τους κόψουμε το βήχα, δυναμώνοντας τους αγώνες μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

         ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 
                                 MΕΛΟΣ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ                   

                              Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 6978921885, 6936116086  

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...