Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΑΣ Πρόμαχοι - Δόξα Μελισσίου 1 - 2


Στον βαρύ, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης των τελευταίων ωρών, αγωνιστικό χώρο του γηπέδου «Χρήστος Τζιβάνης» των Προμάχων, ο τοπικός Α.Σ. υπέστη αναπάντεχη ήττα από την μαχητική Δόξα Μελισσίου με σκορ 1-2.

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την σαφή υπεροχή έναντι των αντιπάλων τους  και δημιούργησαν αρκετές φάσεις στην εστία της Δόξας με καλές προοπτικές για σκοράρισμα.
Μόλις στο 8’ ο φορμαρισμένος Καλογιάννης των Προμάχων με πλασέ σε κενό τέρμα δίνει το προβάδισμα για τους γηπεδούχους, ενώ στο 37’ έρχεται η αντίδραση των φιλοξενούμενων, όταν μετά από ομαδική προσπάθεια, ο Σερέτης μέσα από την περιοχή σημειώνει το γκολ της ισοφάρισης, γράφοντας το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι της Δόξας μπήκαν πιο αποφασιστικά και πάλεψαν με πείσμα για την ανατροπή, κάτι που το κατόρθωσαν στο 51’ με τον Δουλκερίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην αμυντική διάταξη των Προμάχων και πλάσαρε από κοντά σημειώνοντας το τελικό 1-2.
Η ομάδα των Προμάχων παρουσιάστηκε με νωχελικό πρόσωπο και μετά το γκολ των φιλοξενούμενων έδειξε να αποπροσανατολίζεται. Πραγματοποίησε λίγες πιεστικές επιθέσεις στο τελευταίο 20λεπτο χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, γεγονός που χαρακτηρίζει τη νίκη της Δόξας Μελισσίου ως απόλυτα δίκαιη.

Από  τον ΑΣ Πρόμαχοι ξεχώρισαν οι Μπελητάσιος, Άτζος, Μπογδάνης και Kullafi.
Από τη Δόξα Μελισσίου διακρίθηκαν οι Χατζηδάκης, Δουλκερίδης, Σερέτης και Τουλγαρίδης.

Η διαιτησία του κυρίου Τρυψιάνη (Δέλλιος-Μίλτσης) ήταν καλή.

ΑΣ Πρόμαχοι: Μπελητάσιος, Kullafi (Ledi), Σατζάκης (Σέλκος), Νάνος (Μεσκίνης), Άτζος, Τσιμτσιρίδης, Μούγιος, Καλογιάννης, Μίτσκας, Μπογδάνης, Gazi. Προπονητής: Δεμίρης.

Δόξα Μελισσίου: Καραογλανίδης, Χατζηδάκης, Φουρέρας, Δουλκερίδης, Φωστηρόπουλος, Σερέτης, Μιχαηλίδης, Τσαλμάς, Νιοράτζα, Τουλγαρίδης, Ραμπούσης. Προπονητής: Ντιμτσούδης.
























Ανακοίνωση του Αλμωπού Αριδαίας


Μετά τη λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Εδεσσαϊκό, σειρά έχει το κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στη φιλοξενούμενη Καρίτσα. 
Ο Αλμωπός βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αγωνίζεται με τον κόσμο στο πλευρό του και θέλει να εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή του στη Γ Εθνική. 
Από την άλλη μεριά όμως είναι η ενισχυμένη  ομάδα της Κατερίνης η οποία μετά τα θετικά αποτελέσματα απέναντι στους πρωτοπόρους Ηρακλή και Άρη Παλαιοχωρίου, έρχεται αποφασισμένη να πάρει το τρίποντο. 
Την Κυριακή 11/2/2018 στις 15:00 η ομάδα θα δώσει άλλο ένα σημαντικό αγώνα και χρειάζεται τη στήριξη όλων. 

Ο εθνολόγος Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης ξεσκεπάζει την Σκοπιανή προπαγάνδα


Ο εθνολόγος Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης ξεσκεπάζει την Σκοπιανή προπαγάνδα

Η εκπομπή LEADERS προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 από το web tv του STAR http://www.star.gr/webtv και τηλεοπτικά στο δορυφορικό πρόγραμμα του σταθμού κάθε Τρίτη στις 15.45


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης κατάγεται από την Έδεσσα. Σπούδασε Φυσικές Επιστήμες (Βιολογία-Γεωλογία) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πήρε το πτυχίο του το 1971 και στην διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πατρών παρακολούθησε Εξελικτική και Πολιτιστική Ανθρωπολογία (Εθνολογία) κοντά στον επισκέπτη (1972-73) Καθηγητή Dr. R. Bernard του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Washington των ΗΠΑ.
Από την περίοδο εκείνη συνέχισε να ασχολείται συστηματικά (παράλληλα με την κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα), με την Εθνολογία, την Προϊστορική Αρχαιολογία και την Ιστορικο-Συγκριτική Γλωσσολογία. Προϊόν αυτής της ενασχόλησης υπήρξαν τα πολυάριθμα άρθρα, αναλύσεις, δημοσιεύσεις και τα βιβλία του, από τα οποία ξεχωρίζουν τα τρία Λεξικά:

 «Πολιτική ορολογία» - Συνοπτικό λεξικό των κυριωτέρων πολιτικών, φιλοσοφικών και οικονομικών όρων (Αθήναι 1979, Θεσσαλονίκη 1980, Αθήνα 1996), «Λεξικό των Αρχαίων Ελληνικών και περι-Ελλαδικών φύλων» (Θεσσαλονίκη 2002, 2005), «Λεξικό των Λαών του Αρχαίου Κόσμου» (Θεσσαλονίκη 2006), η σημαντική εθνολογική μελέτη: «Η καταγωγή των Αλβανών και οι αρβανιτόφωνοι Έλληνες - Συμβολή στο ζήτημα της εθνογένεσης του Αλβανικού λαού» (Αθήνα 2014), το καταγγελτικό βιβλίο του: «Μη-συμβατικές θεωρίες»: Οι κερδοσκόποι του  “ελληνισμού” και ο φενακισμός των αφελών» (Θεσσαλονίκη 2007) και τα βιβλία για την Μακεδονία: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Χθες και Σήμερα» (Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης–Σάκης Τότλης, Έδεσσα 2008, Έκδοση Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας), “Macedonia - EvidenceNew York, USA 2011 (Συλλογικό έργο), «Μακεδονικά» (Έδεσσα, 2011), «Αρχαία Μακεδονία–Εθνολογία, Αρχαιολογία, Ιστορία» (Αθήνα 2012), «Μακεδονικά ΙΙ» (Αθήνα 2015) και «Από τον Σλαβομακεδονισμό στον Σκοπιανό Μακεδονισμό: Η γενεαλογία μιας εθνολογικής λαθροχειρίας» (Θεσσαλονίκη, 2017) με τον Καθηγητή Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας του ΠΑ.ΜΑΚ. Νικ. Βασιλειάδη.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...