Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο παπαγάλος


O Φώτης, ένας 35άρης εργένης που μένει μόνος του σε διαμέρισμα

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΚΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



Απότομα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών , ο άνθρωπος πίσω από το αρμόνιο και το ακορντεόν της “Μπάντας της Φλώρινας αδερφών Βαλκάνη” Γιώργος Βαλκάνης σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.
Ο Γιώργος Βαλκάνης είχε καταγωγή από το Εμπόριο Εορδαίας.

Δείτε παρακάτω ένα απόσπασμα από εκπομπή του αρχείου της ΕΡΤ, Μουσική Παράδοση της Μακεδονίας όπου παρουσιάζεται η ιστορία της μπάντας χάλκινων πνευστών των αδελφών Βαλκάνη και ακούστε το Passa Doble.








ΠΗΓΗ...http://e-ptolemeos.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Παρακαλούνται οι πολίτες του Δήμου Αλμωπίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πετάνε στάχτες από τζάκια ή ξυλόσομπες στους κάδους απορριμμάτων, επειδή παρατηρείται συχνά το φαινόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς σε αυτούς.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας προτείνει οι στάχτες να συγκεντρώνονται σε μεταλλικά δοχεία, να παραμένουν εκεί για 1-2 ημέρες και αφού βεβαιωθούμε ότι έχουν σβήσει να τοποθετούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε πλαστικές σακούλες καλά κλεισμένες πριν πεταχτούν στους κάδους απορριμμάτων.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι εφόσον οι στάχτες προέρχονται μόνο από καυσόξυλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους κήπους ως εδαφοβελτιωτικό, γεγονός που συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων για όλους μας, καθότι ο Δήμος επιβαρύνεται ανάλογα με το βάρος των απορριμμάτων.


Χρήστος Μπάτσης
Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΤΑ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 1.1 ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ


Ανάρτηση Καταστάσεων Πληρωμής  Μετά Ενστάσεων για την Δράση 1.1 Βιολογική Γεωργία  του Μέτρου 214 για το έτος εφαρμογής 2012


Ανακοινώνεται ότι σήμερα Δευτέρα  09-11-2015 αναρτήθηκε στον χώρο ανακοινώσεων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας (2ος όροφος , Διοικητήριο , 'Εδεσσα) Κατάσταση Πληρωμής Μετά Ενστάσεων των δικαιούχων της Δράσης 1.1 Βιολογική Γεωργία για το έτος εφαρμογής 2012 , προκειμένου να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι.
Οι καταστάσεις περιλαμβάνουν 9 δικαιούχους με συνολικό ποσό πληρωμής 3.505,79 €.
Για οποιαδήποτε πληροφορία οι δικαιούχοι και ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται   στο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Έδεσσας στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ( Διοικητήριο, Έδεσσα, 2ος όροφος , γραφείο 211, τηλ. 2381351217).

                                                                                                              Ο Δ/ΝΤΗΣ

                                           

                                                                                                   ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ


 «Δηλώσεις ενδιαφέροντος για τη χορήγηση αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου»
    
       Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ενημερώνει ότι όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άδεια για φύτευση οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου καλούνται να υποβάλουν δηλώσεις ενδιαφέροντος για χορήγηση άδειας φύτευσης.
       Οι δηλώσεις αυτές θα υποβληθούν την χρονική περίοδο από 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2015 στα γραφεία της ΔΑΟΚ σε Έδεσσα και Γιαννιτσά και θα περιέχουν τα ελάχιστα στοιχεία i) της αιτούμενης έκτασης ii) της περιοχής (Νομός, Δ. Διαμέρισμα, Τοποθεσία) στην οποία υποβάλλεται η δήλωση αυτή καθώς και iii) αν ο ενδιαφερόμενος διαθέτει ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο αγροτεμάχιο  για την αιτούμενη έκταση.
       Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις ενδιαφέροντος δεν αποτελούν αίτηση για χορήγηση άδειας φύτευσης καθώς η διαδικασία σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και προτεραιότητας που θα αποφασιστούν θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από 1ης Μαρτίου 2016.
Θα πρέπει επίσης να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί μέχρι αυτή τη στιγμή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι άδειες φύτευσης που θα χορηγούνται από το 2016 και μετά δεν ενισχύονται οικονομικά μέσω του προγράμματος αναδιάρθρωσης.
       Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι η φύτευση αμπελώνων με οινοποιήσιμες ποικιλίες χωρίς την χορήγηση άδειας φύτευσης από το αρμόδιο τμήμα του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαγορεύετε και όσοι παράνομοι αμπελώνες εντοπιστούν θα πρέπει να εκριζωθούν άμεσα ειδάλλως επιβάλλονται βαρύτατα πρόστιμα σύμφωνα με την ισχύουσα Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία.          
       Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στους υπεύθυνους γεωπόνους της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας (Έδεσσα) Καραβίτη Σταύρο τηλ. 2381351289 και Ελευθερίου Γεώργιο(Γιαννιτσά) Τηλ. 2381352312


                                                                              Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

                                                                                                  

                          Τσαντάκης Τρύφων   

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...