Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Προσωρινή μετεγκατάσταση των μαθητών του Νηπιαγωγείου Προμάχων στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων


ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
- 35.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Την προσωρινή μετεγκατάσταση των μαθητών του Νηπιαγωγείου Προμάχων στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, εισηγείται ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, σεβόμενος την άποψη της τοπικής κοινωνίας και των αρμόδιων υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκο Τσαλικίδη και με τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής κ. Μαρία Ζωγράφου, οι οποίοι συμφωνούν με την παραπάνω εισήγηση, καθώς μπορούν προσωρινά να συνυπάρξουν τα παιδιά μεταξύ τους. Ήδη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης μετέβη μαζί με τους γονείς στο Δημοτικό Σχολείο και συζήτησε με τον Διευθυντή γι’ αυτή την προσωρινή λύση και την εύρεση χώρου.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τους γονείς έλαβε τη σύμφωνη γνώμη για αυτή την πρόταση, ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες που θα κοστίσουν περίπου 35.000 ευρώ, με στόχο να απολαμβάνουν οι μαθητές έναν χώρο πιο λειτουργικό με λιγότερα προβλήματα. Άλλωστε, ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του έχει επισκεφθεί πολλές φορές τις σχολικές κοινότητες του χωριού και είναι απόλυτα ενημερωμένος, δρομολογώντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
Θυμίζουμε, ότι το κτίριο του Νηπιαγωγείου στο οποίο θα γίνουν οι παραπάνω εργασίες παρουσιάζει σοβαρές φθορές, με το κυριότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην υγρασία, το οποίο θα αντιμετωπιστεί με όλες τις απαραίτητες εργασίες. Επιπλέον, η μελέτη περιλαμβάνει την καθαίρεση της υφιστάμενης περίφραξης και την κατασκευή νέου τοιχίου το οποίο θα επενδυθεί από την εξωτερική πλευρά με σχιστόλιθο, καθώς επίσης και την διάστρωση του πίσω χώρου με κονιόδεμα και επάλειψη με μονωτικό υλικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υγρασία που παρατηρείται εσωτερικά του κτιρίου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι αναζητήθηκαν και άλλες λύσεις οι οποίες θα αφορούσαν και την οριστική μετεγκατάσταση σε άλλο χώρο όπως είναι το «Σπίτι Παιδιού», ωστόσο σε αυτό δεν συναινούν οι αρμόδιες υπηρεσίες καθώς δεν διασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών. Επιπρόσθετα, όλο το προηγούμενο διάστημα αναζητήθηκαν και άλλες λύσεις που αφορούσαν στην κατασκευή νέου διδακτηρίου, ωστόσο δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα ο κατάλληλος χώρος ,που να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...