Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟ.


«Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Αλμωπίας στον Αντιστράτηγο Γεωργίου Πέτρο».


Στρατηγέ, 

Σας  συγχαίρω θερμά για την προαγωγή σας στο βαθμό του αντιστράτηγου και την τοποθέτησή σας ως Διοικητού στο νευραλγικό πόστο της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (Α.Σ.Δ.Υ.Σ.). 
Σας εύχομαι δύναμη και υγεία για να ανταποκριθείτε με την υπευθυνότητα και τον πατριωτισμό που σας διακρίνει στην ανάληψη των καθηκόντων σας.
Είναι αλήθεια ότι η χώρα μας διανύει μια δύσκολη περίοδο και οι ένοπλες δυνάμεις στελεχωμένες από ανθρώπου σαν εσάς, αποτελούν εγγύηση για την άμυνα της πατρίδα μας.
Εκφράζω την πεποίθηση ότι στο έργο αυτό θα επιδείξετε την συνέπεια και την αποτελεσματικότητα που χαρακτηρίζουν την μέχρι τώρα πορεία σας.
Πιστεύοντας ακράδαντα στη συνέχεια της συνεργασίας μας δεχθείτε και πάλι τις ευχές μου για επιτυχίες σε κάθε επίπεδο.


Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

Πασόης Δημήτρης

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΓΙΑ 5ΕΤΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.


Θέμα: Δημοσιοποίηση διαδικασίας πενταετούς (5ετούς) εκμίσθωσης της λίμνης  Βεγορίτιδας, για αλιευτική χρήση. 

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την αριθμ. πρωτ. 479/7-2-2014 διακήρυξη, εκθέτει σε πενταετή (5ετή) μίσθωση, το δικαίωμα της αλιευτικής εκμετάλλευσης της ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ με πλειοδοτική διαδικασία.
Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός θα γίνει στις 20/03/2014, ημέρα Πέμπτη και από 9.00 π.μ. έως 12.00 π μ. στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Νομού Φλώρινας στην Φλώρινα.
Ελάχιστο ποσό πρώτης προσφοράς για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται το ποσό των 9.300,00 ευρώ και εγγυητική επιστολή στο ποσό των 465,00 ευρώ.
Η εκμίσθωση αρχίζει ακριβώς την 1 Μαρτίου 2014 και τελειώνει την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου του έτους 2019.
Πληροφορίες στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, τηλέφωνο επικοινωνίας 2381351256 κ. Καφετζή Κώστα.
      Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
                                                                                                         


    ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ 

ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης: «Σημαντικός ο ρόλος της Αστυνομίας για την διατήρηση της ηρεμίας και της ασφάλειας των πολιτών που είναι προϋπόθεση για την Ανάπτυξη»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Προσκυνηταρίου του Αγίου Αρτεμίου και του μουσείου Αστυνομικής ιστορίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (10/3) στην Έδεσσα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, οι βουλευτές Πέλλας κκ. Δ. Σταμενίτης και Θ. Τζάκρη, οι Δήμαρχοι κκ. Δ. Γιάννου, Δ. Πασόης και Γ. Χοΐδης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Β. Χόνδρος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Κολόμβος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης Ταξίαρχος Γεώργιος Καραϊτσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας Ταξίαρχος Π. Λάτμος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς κ. Θ. Σάνδρος, ο Επιτελάρχης της ΙΙης Μ/Κ Μεραρχίας Συνταγματάρχης Π. Χατζηγεωργίου,  ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών κ. Π. Περδικάτσης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γιαννιτσών κ. Γ. Παπαπροδρόμου, καθώς και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας.   

Το Προσκυνητάρι είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αρτέμιο που είναι ο Προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ το μουσείο στεγάζεται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και περιλαμβάνει εκθέματα και πληροφορίες για την ιστορία του σώματος, την κοινωνική προσφορά και τις διακρίσεις των αστυνομικών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη για την άριστη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Αστυνομικών υπηρεσιών. Επίσης ιδιαίτερη μνεία έγινε για την υποστήριξη που έχει προσφέρει ο κ. Θεοδωρίδης στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Αστυνομίας σε όλη την Πέλλα. Ακόμη δόθηκε έμφαση  στην υλοποίηση πρωτοβουλιών και δράσεων της Π.Ε. Πέλλας σε συνδιοργάνωση με την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας για την συνεχή βελτίωση της ασφάλειας και προστασίας των πολιτών.

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Συγχαίρω την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας για την δημιουργία του προσκυνηταρίου. Ο Άγιος Αρτέμιος μάς εμπνέει με τον ενάρετο βίο του και με το απίστευτο θάρρος που επέδειξε για την προάσπιση των χριστιανών μέχρι τον μαρτυρικό του θάνατο.  Επίσης, η δημιουργία του μουσείου της Αστυνομικής ιστορίας είναι κάτι που το οφείλουμε στα στελέχη του σώματος για το έργο και την προσφορά τους που, μαζί με τον Ελληνικό Στρατό, την Πυροσβεστική, την Εκκλησία κι άλλους κοινωνικούς φορείς, συμβάλλει στη διαφύλαξη της ειρήνης και στην κοινωνική συνοχή. Η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας έχει πολλές επιτυχίες, όλα αυτά τα χρόνια. Έπειτα, γνωρίζω πολύ καλά ότι έχει μία σημαντική συμβολή στην πρόληψη του εγκλήματος και στην ηθική συμπεριφορά των πολιτών. Πολλά στελέχη της Διεύθυνσης εξάλλου, συμμετέχουν συνεχώς σε δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα δημόσιας ασφάλειας, αντιμετώπισης κρίσεων και πολιτικής προστασίας. Εύχομαι σε όλους τους αστυνομικούς υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν το έργο τους και την προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία».










ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΟΡΥΓΜΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ.

Το Ευπαλίνειο όρυγμα

Το πιο χρήσιμο έργο του τύραννου της Σάμου, Πολυκράτη, ήταν το υδραγωγείο με τη θαυμαστή σήραγγα μήκους 1.036 μέτρων που διαπερνά το βουνό και προκαλεί δέος ακόμα και σήμερα: Τη σχεδίασε και την ολοκλήρωσε ο Ευπαλίνος από τα Μέγαρα.


Το Ευπαλίνειο όρυγμα
Υπολόγισε τόσο σωστά την «πορεία» της, ώστε τα δυο συνεργεία που ξεκίνησαν ταυτόχρονα από τις δυο άκρες του βουνού, συναντήθηκαν κάπου στη μέση, με απόκλιση γύρω στα 60 εκατοστά του μέτρου. Είναι το ονομαστό «Ευπαλίνειο όρυγμα» που κατασκευάστηκε τον ΣΤ’ π.Χ. αιώνα και σώζεται ακόμα. Σε συνδυασμό με το υπόλοιπο σύστημα παροχέτευσης, αποθήκευσης και διανομής νερού στη αρχαία πόλη της Σάμου, κάλυπτε τις ανάγκες πληθυσμού 150.000 ή κατ’ άλλους 300.000 κατοίκων.

Το Ευπαλίνειο όρυγμα
Η συνάντηση των δύο τμημάτων κάτω από την κορυφή του βουνού έγινε με αρκετή ακρίβεια, παρά το γεγονός ότι οι γεωλογικές συνθήκες ανάγκασαν τον Mηχανικό Ευπαλίνο να εκτραπεί πολλές φορές από την ευθυγραμμία.
Το θετικό αυτό αποτέλεσμα οφείλεται στην γνώση της θεωρητικής γεωμετρίας.

Το Υδραγωγείο συνέχισε την λειτουργία του για περίπου 1000 χρόνια.

Το Ευπαλίνειο όρυγμα

Το βασικό πρόβλημα που ο Ευπαλίνος είχε να αντιμετωπίσει ήταν ότι έπρεπε να μεταφέρει το νερό από μια πηγή που βρισκόταν γύρω στα 2,5 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη και πέρα από τα τείχη της (σήμερα, στην περιοχή των Αγιάδων πάνω στην οποία έχει κτιστεί ένα εκκλησάκι) κι ανάμεσά τους υπάρχει ένα βουνό με ύψος λίγο μεγαλύτερο από τα 260 μ. 
Το Ευπαλίνειο όρυγμα
Κι ακόμα, το έργο δεν έπρεπε να είναι ορατό από επιδρομείς που, σε περίπτωση πολιορκίας, θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στην πόλη, καταστρέφοντάς το. Του πήρε γύρω στα δέκα χρόνια (530 – 520 π.Χ.) ώσπου να το ολοκληρώσει: Τρύπησε το βουνό από τον Βορρά και από τον Νότο και τα υπολόγισε όλα έτσι ώστε τα δυο συνεργεία που έσκαβαν, να συναντηθούν κάπου στη μέση του, με απόκλιση 60 εκατοστών.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΠΝΟΕΣ ΣΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ.

Magnify Image

Από τον Θανάση Χαραμή 
Στις 26 Απριλίου του 1986 ο αντιδραστήρας Νο4 του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσερνόμπιλ της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και σημερινής Ουκρανίας προκάλεσε το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία.
 Η έκρηξη του ενεργοποίησε ένα καταστροφικό ντόμινο που παρέσυρε όλη την Ευρώπη και ανέτρεψε χιλιάδες ζωές. Η πλήρης εικόνα της καταστροφής άργησε πολύ να αποκαλυφθεί χάρη στη Σοβιετική μυστικοπάθεια. Η περιοχή εκκενώθηκε για πάντα και ακόμη και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο τοξικά μέρη του πλανήτη.
   Οι κάτοικοι του Τσερνόμπιλ και των γύρω χωριών αμέσως μετά το ατύχημα εγκατέλειψαν για πάντα τα σπίτια τους αφού τα ποσοστά ραδιενέργειας ήταν απαγορευτικά. Οι 1000 κάτοικοι του χωριού Radkova που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 35 χλμ. από το εργοστάσιο ήταν από τους πρώτους που τράπηκαν σε φυγή. Πέντε περίπου οικογένειες αρνήθηκαν να φύγουν από τη γη τους ακόμη και αν ήξεραν πως για τα επόμενα χρόνια ο καρκίνος και οι παρενέργειες στην υγεία τους θα ήταν ίσως το μοναδικό πράγμα που θα συνέχιζε να αναπτύσσεται εκεί.
   Η φωτογράφος Diana Markosian βρήκε εκεί τους τελευταίους κάτοικους του χωριού που αψήφησαν πεισματικά τον θάνατο και έμειναν στα σπίτια τους. Ο Mikhail και η Lida Masanovitz παντρεμένοι για πάνω από 50 χρόνια, δεν σκέφτηκαν στιγμή να φύγουν από το Radkova. 
Μαζί παρέμειναν στο χωρίο φάντασμα που οι αρχές είχαν ορίσει ως ζώνη ακατάλληλη για διαμονή και επίσκεψη.
 Εκεί είχαν γνωριστεί, εκεί είχαν ερωτευτεί, εκεί είχαν ζήσει σχεδόν όλη τους τη ζωή. 

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΣΕΡΒΙΑ: ΔΙΑΜΑΧΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ.

Σερβία: Διαμάχη για τις στάχτες του Τέσλα

Εκατοντάδες Σέρβοι διαδήλωσαν ενάντια στα σχέδια της Εκκλησίας να μεταφέρει τις στάχτες του Νίκολα Τέσλα, ενός από τους σημαντικότερους φυσικούς στην ιστορία της επιστήμης, από το μουσείο στο Βελιγράδι που έχει στηθεί προς τιμήν του, στη μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας.
 Πολλοί από τους διαδηλωτές ήταν επιστήμονες που φώναζαν ότι ο Τέσλα δεν έχει θέση στην εκκλησία. 







ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

Ο "CYBORG" ΝΤΡΑΜΕΡ.

Ο "βιονικός" ντράμερ

Ένα ακόμα επίτευγμα της προσθετικής, δίνει ξανά τη δυνατότητα στον ντράμερ Jason Barnes, που έχασε το δεξί του χέρι από ισχυρή ηλεκτροπληξία, να συνεχίζει να παίζει ντράμς και μάλιστα, καλύτερα από πριν.
    Μετά το τραγικό ατύχημα, που ακρωτηρίασε το δεξί του χέρι από τον αγκώνα, ο Barnes σχεδίασε μια απλή αυτοσχέδια συσκευή που του επέτρεπε να ξαναπιάσει τις μπαγκέτες του, έστω και με δυσκολία. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να γίνει δεκτός στο Ινστιτούτο Μουσικής και Media της Atlanta, ώστε να κυνηγήσει το όνειρό του για μια καριέρα ως μουσικός.
   Εκεί ήρθε σε επαφή με ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Atlanta, οι οποίοι εξέλιξαν τη συσκευή που είχε εμπνευστεί o Barnes, σε ένα προσθετικό χέρι που, μέσω ενός πολύπλοκου ρομποτικού συστήματος, επέτρεψε στον ντράμερ να παίζει όπως παλιά. Και ακόμα καλύτερα, αφού το προσθετικό μέλος καταλήγει σε δύο μπαγκέτες.
    Η μία μπαγκέτα λειτουργεί με εντολές από το μυικό σύστημα του Barnes και η δεύτερη -μέσω μικροφώνου- αντιλαμβάνεται το ρυθμό και το είδος μουσικής και με κινήσεις εμπνευσμένες από Jazz ρυθμούς, προσθέτει περισσότερα ρυθμικά χτυπήματα, δημιουργώντας έτσι ακόμα πιο πολύπλοκους ρυθμούς.
   Ο Barnes έκανε την πρώτη δοκιμή του ρομποτικού μέλους του, την προηγούμενη εβδομάδα και δήλωσε στο New Scientist, ότι η εμπειρία ήταν απίθανη και ότι θα το χρησιμοποιεί συνέχεια, ενώ θα δώσει το πρώτο live του στις 22 Μαρτίου.

   Δείτε τον Jason Barnes με το νέο του χέρι, εν δράσει: 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΠΛΩΝ "ΟΠΛΙΣΕ" ΤΟΝ ΔΑΥΙΔ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΥ.

«Οπλισαν» το χέρι του Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου -Σάλος στην Ιταλία με την προκλητ

Την πιο ατυχή έμπνευση είχε μία εταιρεία όπλων στην προσπάθειά της να προβληθεί. Για τις ανάγκες της νέας διαφήμισης «όπλισε» το χέρι του Δαυίδ του Μιχαήλ Αγγέλου, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία.
Στην διαφήμιση, το αριστούργημα του Μιχαήλ Αγγέλου κρατά ένα όπλο, με την εταιρεία από το Ιλινόις να προβάλει ως «έργο τέχνης» το προϊόν της. Η ιδέα κάθε άλλο παρά ενθουσίασε τους Ιταλούς όμως και ήδη ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Ντάριο Φραντσεσκάνι, δήλωσε ότι η εικόνα είναι προσβλητική και ότι παραβιάζει το νόμο. Παράλληλα, ζήτησε από την ArmaLite να την αποσύρει.
«Η εικόνα του Δαυίδ οπλισμένου προσβάλει και παραβιάζει τη νομοθεσία. Θα αναλάβουμε δράση κατά της αμερικανικής εταιρείας, έτσι ώστε να αποσύρει άμεσα την καμπάνια της» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός.
Ο Αντζελο Ταρτουφέρι, διευθυντής της γκαλερί όπου εκτίθεται ο Δαυίδ στη Φλωρεντία, είπε στην εφημερίδα La Repubblica: «Ο νόμος ορίζει ότι η αισθητική αξία αυτού του έργου δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρόκειται μόνο για κακόγουστη επιλογή, αλλά και για παράνομη».
Το μαρμάρινο άγαλμα του Δαυίδ δημιουργήθηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο ανάμεσα στα 1501 και 1504 και θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της Αναγέννησης.







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΚΟ ΕΠΟΣ "ΝΩΕ" ΤΟΥ ΑΡΟΝΟΦΣΚΙ.

CINETROLL: Σε ποιες χώρες και γιατί απαγορεύτηκε η προβολή της ταινίας «Nώε»;

Δεν σταματάνε οι αναποδιές για την βιβλική υπερπαραγωγή του Ντάρεν Αρονόφσκι με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου. Λίγο μετά τη διαμάχη του σκηνοθέτη με το στούντιο, η περιπέτεια «συνεχίζεται» με λογοκρισία.

Κάτι δεν πάει καλά με αυτή την κινηματογραφική κιβωτό, όσον αφορά την ικανότητα της να μείνει αλώβητη στον κατακλυσμό. Πριν από λίγες μέρες γράψαμε για τη δυσαρέσκεια του σκηνοθέτη της ταινίας Ντάρεν Αρονόφσκι, απέναντι στην πρωτοβουλία της που πήρε η παραγωγή όσον αφορά την προώθηση της ταινίας, και τα tweets του Ράσελ Κρόου .

Αυτή τη φορά, όμως, τα προβλήματα δεν δημιουργούνται στο χριστιανικό, αλλά στον ισλαμικό κόσμο. Τα αρμόδια συμβούλια στο Κατάρ, το Μπαχρέιν και τα Αραβικά Εμιράτα, αποφάσισαν να μην επιτρέψουν την κυκλοφορία της ταινίας στις παραπάνω χώρες. Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να παρθούν στην Αίγυπτο, την Ιορδανία και το Κουβέιτ. Ο λόγος είναι απλός: εφ' όσον σύμφωνα με τη Ισλαμική Σαρία απαγορεύεται ρητά η απεικόνιση μέσα από τη ζωγραφική ή όποιο άλλο μέσο, του Μωάμεθ, αλλά και οποιουδήποτε προφήτη ή αγγελιοφόρου του Αλλάχ. Και η καμπάνα χτυπάει και για τον Νώε από τη στιγμή που δεν είναι ένα ιερό πρόσωπο μόνο της χριστιανικής και της ιουδαϊκής θρησκείας, μέσα από την Παλαιά Διαθήκη, αλλά και του Ισλάμ. Ένας από τους πρώτους προφήτες του Αλλάχ, σύμφωνα με το Κοράνι, που αφηγείται με μικρές παραλλαγές την ίδια ιστορία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αυστηρότητας με την οποία εφαρμόζεται ο νόμος της μη απεικόνισης των προφητών του Αλλάχ, σε οποιοδήποτε μέσο, είναι η τρίωρη ταινία «The Message» που σκηνοθέτησε το 1977 ο Μουσταφά Ακάντ, με πρωταγωνιστές τον Άντονι Κουίν και την Ειρήνη Παπά. Μια ταινία που ενώ αφηγείται τη γέννηση του Ισλάμ, μετά την επίσκεψη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στον Μωάμεθ τον 7ο αιώνα, δεν δείχνει ούτε μια φορά τον βασικό της πρωταγωνιστή, δηλαδή τον ίδιο τον Μωάμεθ.








ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ: ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟΝ.


Αν και έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις και έχει διακριθεί για το χιούμορ του και τις ικανότητες του, στην κωμωδία κυρίως, ο Λευτέρης Ελευθερίου, χθες, μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά έγινε γνωστός στο πανελλήνιο και θέμα συζήτησης στα social media. Τώρα προσπαθούν να μάθουν τα πάντα για τον νεαρό που υποδύθηκε τον Σάκη Ρουβά... καλύτερα από τον ίδιο τον Ρουβά.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Λευτέρης Ελευθερίου ανακηρύχθηκε, χθες βράδυ, πρώτος στις προτιμήσεις κριτικής επιτροπής και κοινού στο σόου Your face sounds familiar, που έκανε πρεμιέρα.

Λατρεύει να μιμείται τον Ρόμπερτ ντε Νίρο και αγαπημένη του φράση είναι το «Αre you talkink to me». Παντρεμένος, είναι πατέρας ενός μικρού αγοριού και έχει κάνει σπουδές, όχι μόνο υποκριτικής, αλλά και για να γίνει επαγγελματίας cameraman.



Φαίνεται πως οι ηθοποιός βρήκε ένα ευρύ κοινό που συναρπάζεται από τις μιμήσεις του και το Your Face Sounds Familiar θα είναι το διαβατήριό του, περισσότερο και από τη συμμετοχή του στο σόου του Λάκη Λαζόπουλου, όπου τον είδαμε πέρυσι.










ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ.

Κινέζικος πίνακας βρίσκει το φύλο του μωρού σας! Μάθετέ το κι εσείς!
Το φύλο του μωρού για να το μάθει μία έγκυος γυναίκα θα πρέπει να περάσουν αρκετές εβδομάδες.

Εμείς όμως σας παρουσιάζουμε τον παρακάτω πίνακα, και με βάση αυτόν, θα ξέρετε αν το μωράκι που περιμένετε θα είναι αγόρι ή κορίτσι!

Ο συγκεκριμένος πίνακας ανακαλύφθηκε σε έναν τάφο κοντά στο Πεκίνο, και παρέμεινε εκεί για παραπάνω από 700 χρόνια! Σήμερα εκτίθεται στην Ακαδημία Επιστημών του Πεκίνου και σας δίνει τη δυνατότητα να προβλέψετε το φύλο του μωρού σας!

Αυτά που πρέπει να εντοπίσετε, είναι η ηλικία σας την ημέρα του τοκετού αλλά και το μήνα που συλλάβατε το παιδάκι σας!

Αν και τα αποτελέσματα έχουν ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 99% αυτό δεν σημαίνει ότι  επρόκειτο για ένα παιχνίδι και για έναν τρόπο διασκέδασης!

Το Α σημαίνει αγόρι και το Κ κορίτσι!


 





ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ.

Νέες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ "λύνουν" τα χέρια του πολίτη
H ημέρα που δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε σε ατελείωτες ουρές σε δήμους και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, για να προμηθευτούμε έγγραφα που μας ζητούνται συνεχώς, φαίνεται ότι δεν είναι πολύ μακριά.
Ηδη, τα ΚΕΠ, εδώ και λίγο καιρό, δίνουν πιστοποιητικά που άλλoτε για να τα πάρουμε θα έπρεπε να περιμένουμε επί ώρες στις ουρές τις Εφορίας, ενώ σύντομα τα έγγραφα που θα παρέχουν στους πολίτες θα... εμπλουτιστούν κι άλλο.

Τα Κέντρα παρέχουν άμεσα φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, πιστοποιητικά Δημοτολογίου, ενώ ακολουθούν κι άλλες.

Συγκεκριμένα, εδώ και λίγο καιρό παρέχουν και τα εξής πιστοποιητικά:

    Οικογενειακής Κατάστασης
    Γέννησης
    Οικογενειακής Κατάστασης για ΟΓΑ
    Ιθαγένειας

Η κυβέρνηση λοιπόν, προχωρεί άμεσα σε αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δημοσίου προς τους πολίτες και έτσι το επόμενο διάστημα θα προωθηθεί:

    Η διασύνδεση των βασικών Mητρώων (φορολογικό, ασφαλιστικό, δημοτολόγιο κ.λπ.)
    Η διασύνδεση των διαφορετικών κωδικών αυθεντικοποίησης πολιτών (AΦM, AMKA, AΔT κ.λπ.)
    Η ενιαία και ολοκληρωμένη διαχείριση των συναλλαγών του πολίτη με της δημόσιες υπηρεσίες ανεξάρτητα από τον τρόπο πρόσβασής του (διαδικτυακά, με φυσική παρουσία, ή μέσω τηλεφώνου).

Για τη διασύνδεση των διαφορετικών κωδικών  θα επιλεγούν και θα προωθηθούν συγκεκριμένες εναλλακτικές μέθοδοι αυθεντικοποίησης (κινητό τηλέφωνο, έξυπνη κάρτα, άλλη προσωπική φορητή συσκευή) και κάθε πολίτης θα επιλέγει αυτόν που του ταιριάζει.

Οσον αφορά τα βασικά Mητρώα (όπως το Mητρώο Φορολογουμένων, Mητρώο Aσφαλισμένων, Δημοτολόγιο, Mητρώο Aστυνομικών Tαυτοτήτων, Mητρώα επιχειρήσεων) αυτά θα διασυνδεθούν και θα διαλειτουργούν μεταξύ τους. Ετσι,  οι πληροφορίες που ήδη υπάρχουν σε δημόσιες υπηρεσίες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, δεν θα απαιτείται να υποβάλλονται ξανά.

ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ. ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ.

Click on the slide!
Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού την εβδομάδα σήμερα, με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της βορειοανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.
Τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Πάρνηθα, με τη θερμοκρασία στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής να μην ξεπερνά τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Η ένταση των βοριάδων θα φθάσει τα 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά τα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου (στα ανατολικά και τα  βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 01 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και χιόνια στα ορεινά. Από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες στα νότια.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά αλλά και στα ημιορεινά των βορειοτέρων περιοχών.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου χιονόνερο και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Στα νότια τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ.


Δεν επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικού γάμου γενικά στις περιόδους νηστείας και συγκεκριμένα:

1.Όλες τις Τετάρτες και Παρασκευές (εκτός αν υπάρχει τις ημέρες αυτές κατάλυση εις πάντα, δηλ. το Άγιο Δωδεκαήμερο,
την α΄ εβδομάδα του Τριωδίου, την Διακαινήσιμο εβδομάδα και την εβδομάδα της Πεντηκοστής)

2. Από της Παρασκευής της Τυρινής μέχρι της Κυριακής του Πάσχα, αμφοτέρων των ημερομηνιών συμπεριλαμβανομένων.

3. Την 5ην και 6ην Ιανουαρίου, παραμονή και εορτή των Θεοφανείων.

4. Από της 1ης μέχρι της 14ης Αυγούστου, αμφοτέρων των ημερομηνιών συμπεριλαμβανομένων.

5. Την 28ην και 29ην Αυγούστου, παραμονή και ανήμερα της εορτής του Τιμίου Προδρόμου (Αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου).

6. Την 13ην και 14ην Σεπτεμβρίου, παραμονή και ανήμερα της εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

7. Από της 15ης Νοεμβρίου μέχρι της 25ης Δεκεμβρίου, αμφοτέρων των ημερομηνιών συμπεριλαμβανομένων.

8. Από την 25η μέχρι την 28η Ιουνίου (όταν οι ημέρες αυτές περιλαμβάνονται στη νηστεία των Αγ. Αποστόλων)

9. Επίσης, ας αποφεύγεται η τέλεση Γάμου την παραμονή και ανήμερα της πανηγύρεως του Ιερού Ναού.

Το ιερό μυστήριο του Γάμου, λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα του, συνιστάται να τελείται ημέρα Κυριακή.





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

"ΝΑ ΕΞΟΜΟΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΕ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΓΑ".


Την εξομοίωση του ποσοστού απόδοσης αναπηρίας σε ΙΚΑ και ΟΓΑ ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη.
Ο κ. Τζαμτζής με την ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό τονίζει ότι πρέπει και ο ασφαλισμένος του ΟΓΑ να λαμβάνει σύνταξη αναπηρίας με ποσοστό 51% και άνω όπως συμβαίνει στο ΙΚΑ και όχι όπως ισχύει σήμερα με 67% και άνω,  αναφέροντας τα εξής:
«Ο ΟΓΑ χορηγεί σύνταξη αναπηρίας από κοινή νόσο με την βασική προϋπόθεση να «έχει κριθεί ανάπηρος σε ποσοστό 67% λόγω παθήσεως ή βλάβης ή εξασθένηση σωματικής ή πνευματικής μεταγενέστερης της υπαγωγής στην ασφάλιση».
   Η ρύθμιση αυτή, να χορηγείται σύνταξη αναπηρίας σε αγρότη με ποσοστό από 67% και άνω, αγνοεί παντελώς ότι οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι , οι αλιείς, δουλεύουν σε βαριά και ανθυγιεινή εργασία (αντίξοες καιρικές συνθήκες, βαριά εργασία, χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων) και ασθενείς με προβλήματα ορθοπεδικά, προβλήματα καρδιάς μετά από εγχειρήσεις ή άλλες επεμβάσεις, προβλήματα με καρκίνο και διάφορα άλλα, δεν μπορούν να εργαστούν και ειδικά σε αγροτικές, κτηνοτροφικές ή άλλες χειρωνακτικές εργασίες. 
   Ο Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας παρουσιάζεται ανάλγητος για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς και σε περιπτώσεις όπως αναφέρθηκαν παραπάνω δίνει  ποσοστό 50% ή 60% θεωρώντας ότι μπορούν να εργαστούν σε χειρωνακτική εργασία.

Κύριε Υπουργέ,
·         Επειδή οι αγρότες μας δουλεύουν  κάτω από αντίξοες  συνθήκες και η εργασία τους είναι και πρέπει να χαρακτηριστεί βαριά και ανθυγιεινή (βαριά εργασία, χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων),
·         Επειδή ο ΟΓΑ είναι από το 2013 Κύριος Φορέας Ασφάλισης των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων και πληρώνουν κανονικά στο Ταμείο τους τις ασφαλιστικές τους εισφορές, όπως συμβαίνει στο ταμείο του ΙΚΑ,
  Πρέπει το ποσοστό αναπηρίας για χορήγηση σύνταξης αναπηρίας να αναθεωρηθεί και να δικαιούται ο αγρότης σύνταξη αναπηρίας από τον ΟΓΑ με ποσοστό από 51% και άνω, όπως ισχύει στο φορέα του ΙΚΑ.
  Το χρηματικό ποσό σύνταξης που θα λαμβάνει ο συνταξιούχος αναπηρίας του ΟΓΑ με 51% και άνω να είναι με κλίμακα, όπως συμβαίνει στο ΙΚΑ. 
                                    
Κατόπιν όλων των παραπάνω....

Ερωτείστε κ. Υπουργέ

1.     Τι προτίθεσθε να πράξετε για την εξομοίωση των ποσοστών αναπηρίας των ασφαλισμένων του ΟΓΑ και του ΙΚΑ;
2.     Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε το χρηματικό ποσό που θα λαμβάνει ο συνταξιούχος αναπηρίας του ΟΓΑ με 51% και άνω να είναι με κλίμακα όπως ισχύει στο ΙΚΑ;

3.     Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε η αγροτική, κτηνοτροφική, αλιευτική εργασία να χαρακτηριστεί βαριά και ανθυγιεινή εργασία;»

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ


Στα Γιαννιτσά για την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης

Στον  Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Γιαννιτσά παραβρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  - Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία ανήμερα του Εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν οι ιερείς του Ναού και συγκεκριμένα ο Πατέρας Χαρίτων Χαραλαμπίδης, ο Πατέρας Ελευθέριος Χαραλαμπίδης και ο Πατέρας Κυριάκος Ηλιόπουλος. Μαζί με τον κ. Θεοδωρίδη παραβρέθηκαν στην τελετή η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου - Τσαντάκη και η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Καράμπελα. Τη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας παρακολούθησε πλήθος πιστών της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών καθώς επίσης το σύνολο των τοπικών αρχών.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Τόνισε τη σημασία της ημέρας αυτής που συμβολίζει την οριστική αναστήλωση των ιερών και σεπτών εικόνων που αποτελούν ιερά σύμβολα για το Χριστιανισμό. «Την περίοδο αυτή της Σαρακοστής, όλοι μας πρέπει να τιμήσουμε με ευλάβεια τις χριστιανικές μας παραδόσεις που αποτελούν καταφύγιο για τους Έλληνες σε όλη την ιστορία του Έθνους. Η πίστη μας ήταν και είναι ασφαλής διέξοδος από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, τοπική κοινωνία και Χώρα, τα τελευταία τρία χρόνια και έτσι πρέπει να πορευτούμε και εφ’εξής για να βγούμε νικητές από τους αγώνες μας» ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης σε σύντομη δήλωσή του. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...