Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Σε μία περίοδο που οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, αυτό που μας κρατά ενωμένους είναι η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας. Δυστυχώς, αυτό δεν το σεβάστηκε ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, ο οποίος προκάλεσε το κοινό αίσθημα με τις ανιστόρητες δηλώσεις του που αφορούσαν στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Την ίδια στιγμή, επιχειρείται η εξαίρεση κάθε γεγονότος που αφορά στην Ιστορία των Ποντίων από τα σχολικά βιβλία και ιδιαίτερα το κομμάτι που αφορά στον Παρευξείνιο Ελληνισμό.
Ως Έλληνες οφείλουμε να προχωρήσουμε ενωμένοι και ανεπηρέαστοι από τέτοιου είδους απόψεις, οι οποίες εκτός από ανιστόρητες είναι και επικίνδυνες, τη στιγμή που η ιστορία έχει καταγράψει την Γενοκτονία 353.000 ψυχών, θύματα του Κεμαλισμού.
Οι σελίδες της ιστορίας μας, που έχουν γραφτεί με αίμα, ούτε διαγράφονται, ούτε παραφράζονται.

Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας

"ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Το 1911 γεννήθηκε στο Θεοδωράκι, από τους γονείς Αλαμάινα και Μαρία, το 3ο τους παιδί, ο Γεώργιος Παπαντωνίου (ΓΚΙΟΚΟΥΤ).

 Τα παιδικά του χρόνια ήταν ανέμελα και παρόλο του ότι ο πατέρας του ο Αλαμάινας δεν ήξερε ούτε μια ελληνική λέξη ,είχε όμως συνείδηση της ελληνικότητας του. 
Αργότερα το 1941 μια Γερμανική διμοιρία συνοδευόμενη από Βουλγάρους και Έλληνες εξαρχικούς, έφτασαν στο Θεοδωράκι. Σήμανε συναγερμός και ζητήθηκε όλοι οι κάτοικοι του χωριού να συγκεντρωθούν στη πλατεία.
 Εκεί κατέθεσαν το λίγο οπλισμό που είχαν στα σπίτια τους, ακόμα και μικρά μαχαίρια. Κάτω από την επίβλεψη των Γερμανών, οι Βούλγαροι και οι Βουλγαρίζοντες προσπάθησαν να διασπάσουν το φρόνημα των κατοίκων. Ανακοινώνουν ότι όσοι κάτοικοι επιθυμούν να λάβουν τη λεγόμενη τότε ''ΛΙΤΣΝΑ ΚΑΡΤΑ'', θα μπορούσαν να μετέχουν στην δωρεάν τροφοδοσία. Αυτοί όμως θα έπρεπε να σηκώσουν το χέρι και να δηλώσουν ότι επιθυμούν να πολιτογραφηθούν ως ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ πολίτες. Τότε, σχεδόν το σύνολο των κατοίκων δέχτηκε να πάρει τη ''ΛΙΤΣΝΑ ΚΑΡΤΑ''.
Μόνο τέσσερις οικογένειες επέμεναν να αυτοπροσδιορίζονται σαν Έλληνες. Έτσι όταν οι Γερμανοί ζήτησαν να σηκώσουν το χέρι ψηλά όσοι επιθυμούν να ονομάζονται Έλληνες, τότε ο Γεώργιος Παπαντωνίου σήκωσε, αντί το ένα χέρι, τα δυο.
 Αυτό οι Βούλγαροι το θεώρησαν σαν προσβολή και ρωτώντας τον γιατί το έκανε αυτό απάντησε ότι εγώ είμαι Έλληνας αλλά και ο αδελφός μου ο Δημήτρης που αυτή τη στιγμή είναι στο χωράφι είναι Έλληνας. Τότε ένας από τους κουκουλοφόρους, συνεργάτης των Γερμανών τον άρπαξε από τον γιακά και τον έριξε κάτω στη γη.
 Άρχισε να τον χτυπά με το όπλο του, με τα χέρια και με κλοτσιές και τον οδήγησε στο καραγάτσι της πλατείας. Αιμόφυρτος αλλά και ακλόνητος στη πίστη του, του ζητήθηκε για μια ακόμη φορά να αλλάξει γνώμη και να δεχθεί τη ''ΚΆΡΤΑ''. Αυτός όμως συγκεντρώνοντας όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει, σηκώθηκε όρθιος και βροντοφώναξε: ΕΓΏ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ! 
Τότε ο κουκουλοφόρος αφού τον έδεσε με ένα σχοινί, τον κρέμασε ανάποδα στο καραγάτσι. Οι βασανισμοί ήταν ατελείωτοι μέχρι τις λιποθυμίες του. Τότε με παρέμβαση των Γερμανών σταμάτησε ο βασανισμός του και εγκατέλειψαν το χωριό. Αργότερα ο αδελφός του ο Δημήτριος, τον φόρτωσε σε ένα άλογο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Έδεσσας όπου νοσηλεύτηκε για 6 περίπου μήνες.

Τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του τα έζησε βόσκοντας πρόβατα σε διάφορους κεχαγιάδες της περιοχής.Το αγαπημένο του χόμπι ήταν να διαβάζει βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Αγαπημένοι του συγγραφείς ήταν ο Σέξπιρ, ο Ζούλα και ο Ντοστογιέφσκι. 
Αργότερα το 1968 μια ωραία πέμπτη βρέθηκε στο παζάρι της Αριδαίας. Εκεί τον πλησίασαν δυο χωροφύλακες και τον οδήγησαν στο τμήμα.
 Ο διοικητής του τμήματος του αποκάλυψε το όνομα του κουκουλοφόρου που τον είχε βασανίσει το 1941 και του ανέφεραν πως ακόμα και αν τον δολοφονούσε, η χωροφυλακή ήταν διατεθειμένη να βοηθήσει στην συγκάλυψη του γεγονότος. 
Αυτός όμως προβάλλοντας για μια ακόμα φορά την μεγαλοψυχία του, δήλωσε ότι δεν αισθάνεται κανένα μίσος για εκείνον και ότι ποτέ δεν τον διακατείχε πνεύμα εκδικήσεως.

Το 1985 αρνήθηκε να κάνει αίτηση συνταξιοδότησης του προγράμματος (αποκατάσταση εθνικής αντιστάσεως) λέγοντας πως δεν τον ενδιέφεραν ποτέ τα χρήματα και πως ότι έκανε, το έκανε μόνο για το καλό της Ελλάδος. Δεν τιμήθηκε ποτέ από κανέναν και πέθανε πάμφτωχος στις πέντε Δεκεμβρίου του 2004.
Όσοι ζήσανε μαζί του έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για την εργατικότητα, το ήθος, την εντιμότητα και μεγάλο θαυμασμό για την διαρκή του και μεγάλη μόρφωση.

Η βιογραφία και οι μαρτυρίες είναι αυτολεξεί από τον φίλο του, Νικόλαο Καλδερμιτζή, κατοίκου του χωρίου Μηλιά Πέλλας και υπάρχουν στο βιβλίο: ''Μαρτυρίες για το χωριό μου'', του Αλέξανδρου Παπαντωνίου, από το Θεοδωράκι Αλμωπίας του νομού Πέλλας.

Ακόμη ένα ντοκουμέντο ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ των ντόπιων Μακεδόνων που αγωνίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Πατρίδας μας. Χρέος μας να τους θυμόμαστε, να τους τιμούμε και ευγνωμονούμε!!!

ΠΗΓΗ...http://paradosiakos-garefeiou.blogspot.gr/2015/11/blog-post_4.html

#irunmarathon: ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ξεβρακώνοντας την ΈΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, την τράπεζα της καρδιάς μας!
Οι χρυσοί άνθρωποι της Εθνικής, προσφέρουν από την τσεπη τους 0,50 ευρώ για την ενίσχυση του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου για κάθε post που γίνεται με το γνωστο πλέον hashtag #irunamarathon! Το πράγμα όμως μάλλον δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται…. Και εξηγώ:
Επειδή μου φάνηκε λίγο ύποπτο το θεματάκι έκατσα αρχικά και έψαξα πόσες χιλιάδες post έχουν γίνει σε facebook, instagram, twitter και είναι αρκετότατα! Ενδεικτικά στο Instagram αυτή τη στιγμή το εν λόγω hashtag έχει πάνω από 27.000 αναφορές! Μωρέ μπράβο, σκέφτηκα… Αν συνεχιστεί η καμπάνια με την ίδια δυναμική σε λίγο η Εθνική μάλλον θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη!
Δεύτερο βήμα ήταν να κάτσω και να βρω πληροφορίες για το “φιλανθρωπικό” αυτό hashtag! Έπεσα λοιπόν πάνω σε αυτό το site: http://www.i-runmarathon.gr/ ! Στο τέλος της σελίδας, υπάρχουν οι όροι χρήσης, που για πρώτη φορά στη ζωή μου έκατσα και διάβασα! Αυτό που ανακάλυψα μου έλυσε όλες τις απορίες!
Αρχικά, να πούμε σε όλους εκείνους που έτρεξαν κι έκαναν αυτή τη δημοσίευση ότι συμφωνούν με τους όρους χρήσης. Πιο συγκερκιμένα: “Ρητώς αναφέρεται ότι οι αναρτήσεις του κοινού στα κοινωνικά δίκτυα με το‪#‎i‬-runmarathon /‪#‎irunmarathon‬ που θα παρουσιάζονται στο micrositewww.i-runmarathon.gr και θα αποτελούν μέρος του εικονικού μωσαϊκού…“. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η φωτογραφία σας ήδη υπάρχει σε αυτό το site που έχει σηκώσει η Εθνική! Super;;;;;;;;;;;;;
Δεύτερον! Όσα εκατομμύρια post κι αν γίνουν αναφέρεται ρητώς ότι: “Το ύψος του τελικού ποσού που θα διαθέσει η Τράπεζα στον ως άνω Οργανισμό στο πλαίσιο του Προγράμματος εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια και στην απόλυτη κρίση της Τράπεζας“.
2
Τέλος; “Ρητά επίσης αναφέρεται ότι η ενέργεια θα ολοκληρωθεί και θα λήξει οριστικά όταν το σύνολο των αναρτήσεων που θα συγκεντρωθούν στο εικονικό ψηφιακό μωσαϊκό κοινωνικής προσφοράς θα φτάσει στον συνολικό αριθμό των 10.000 αναρτήσεων“. Κάντε τη διαίρεση!
3
Οπότε ότι και να κάνουμε δεν θα πάμε στον παράδεισο με ένα απλό post και προφανώς  η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κάνει κηδεία με ξένα κόλυβα! Πως τα κατάφερε;;;
Για να θυμηθούμε λίγο….. Τι σημαίνει αρχικά ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών είναι μία χρηματική ενίσχυση που λαμβάνουν οι τράπεζες ώστε να μπορούν να κινούνται (να δανείζουν, κλπ) ώστε να λειτουργούν κανονικά!
ΠΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ;;; ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ MARKETING ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ;;;;;;;;; Και αλήθεια, αν η ΕΤΕ κάνει κατασχέσεις σπιτιών στους γονείς των παιδιών που είναι στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά και συγκεκριμένα στο κέντρο ειδικής φροντίδας τι θα πει; «Ναι αλλά δώσαμε 5.000 ευρώ από τα 1,5 δισ. ευρώ [ως και 4,5 δισ] της ανακεφαλαιοποίησης που έγινε από τους φόρους σας;»
Και τέλος…. Πραγματικά τώρα που μας φτύνουν… νομίζουμε άραγε ότι βρέχει;;;;;
ΠΗΓΗ...alexiptoto.com

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ



Από την τοπική κοινότητα Προμάχων ανακοινώνεται το πρόγραμμα του μηνός Νοεμβρίου, των επισκέψεων του αγροτικού ιατρού στο χωριό.

Παρασκευή 13-11-2015
Δευτέρα       16-11-2015
Παρασκευή 20-11-2015
Πέμπτη        26-11-2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ



Καλούνται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Προμάχων, αύριο Παρασκευή 6-11-2015, να συμμετάσχουν με τα αυτοκίνητά τους στην συγκέντρωση, που θα γίνει έξω από το Ξενιτίδειο στην Αριδαία.
Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να ληφθούν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα φορολογικά μέτρα και η συνεργασία με αγροτικούς  συλλόγους και άλλων νομών.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.Χ.Σ. "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"



Ο Μ.Χ.Σ. «Οι Πρόμαχοι» συμμετέχει ενεργά στην κοινή δράση των συλλόγων της Αλμωπίας, μετά από την πρόσκληση την οποία  δέχτηκε και αρχίζει την συγκέντρωση  των παρακάτω ειδών για την αποστολή τους σε συμπολίτες  μας και σε πρόσφυγες οι οποίοι τα έχουν άμεση ανάγκη.

    Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στα γραφεία του συλλόγου στην κεντρική πλατεία του χωριού τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη (18:00 με 20:00).

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλ: 6976986994 κ. Τσαμπούρη Γιώργο.



Παρακάτω δίνεται σχετική λίστα των ειδών:
Νεράκια (ατομική συσκευασία)
Χυμοί (ατομική συσκευασία)
Λάδι
Μακαρόνια
Ρίζι
Ζυμαρικά
Πατάτες
Κρουασάν
Μπισκότα
Σερβιέτες
Πάμπερς
Μωρομάντιλα
Χαρτιά υγείας
Σαπούνια
Οδοντόκρεμες
Oδοντόβουρτσες
Depon
Bepanthol
Betadine
Γάζες
Αθλητικά παπούτσια για παιδιά και ενήλικες  

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΓΛΑΥΚΩΜΑ ΒΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ



Φρένο στο γλαύκωμα, που τυφλώνει  κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, επιχειρεί να βάλει Έλληνας χειρουργός οφθαλμίατρος με την επινόηση μιας νέας χειρουργικής μεθόδου!
Η νεα χειρουργική μέθοδος εφαρμόζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και τα μέχρι σήμερα  αποτέλεσμα δείχνουν ότι  αλλάζουν τα δεδομένα στην αντιμετώπιση του γλαυκώματος.
«Η νεα χειρουργική μέθοδος συνδυάζει την τεχνική της εν τω βάθει σκληρεκτομής  με την χρήση  μικροσκοπικής βαλβίδας EXPRESS( η οποία τοποθετείται κάτω από τον επιπεφυκότα και βοηθά στην απορροή του υδατοειδούς υγρού που είναι υπεύθυνο για την αυξημένη πίεση του οφθαλμού ) μεαποτέλεσμα να μπαίνει φρένο στην εξέλιξη της νόσου»τονίζει ο Έλληνας χειρουργός οφθαλμίατρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκηςκαι επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser Αθηνών   κ.  Βασίλειος Κοζομπόλης, που επινόησε και εφαρμόζει τη νεα μέθοδο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ  Κοζομπόλη « η νέα μέθοδος τιθασεύει την εξέλιξη του γλαυκώματος που καταστρέφει το οπτικό νεύρο και προκαλεί τύφλωση, ενώ δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες μετεγχειρητικές παρενέργειες, συγκρινόμενη με το προφίλ παρενεργειών των συμβατικών επεμβάσεων (τραμπεκουλεκτομής) που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα».
Πρόκειται όπως εξηγεί ο καθηγητής οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για ήπια χειρουργική επέμβαση, σε σχέση με την κλασσική αντιγλαυκωματική επέμβαση τραμπεκουλεκτομή, η οποία παρουσιάζει σε μεγάλο βαθμό μετεγχειρητικές επιπλοκές, οι οποίες όμως επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.
Η νεα χειρουργική μέθοδος εφαρμόζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Γλαυκώματος & Laser στην Αθήναστις περιπτώσεις ασθενών με γλαύκωμα ανοιχτής γωνίας, ( χρόνιο γλαύκωμα) και αποφολιδωτικό γλαύκωμα.
 
                    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ   ΜΕΘΟΔΟΥ
 
Τα αποτελέσματα της μεθόδου παρουσιάστηκαν από τον κ Κοζομπόλη πριν από λίγες ημέρες  ( 30 Οκτωβρίου) στο 6ο Ετήσιο Συνέδριο της Οφθαλμολογικής  Εταιρεία της Κύπρου, στο οποίο συμμετείχαν διαπρεπείς χειρουργοί οφθαλμίατροι από πολλές ευρωπαϊκές χώρες  (Αγγλία, Γερμανία, Σκωτία, κ.λ.π). Η μέθοδος έχει επίσης παρουσιαστεί σε συνέδρια στην Ελλάδα και την Λωζάννη, ενώ έχει υποβληθεί για δημοσίευση σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό.
Συνολικά έχουν χειρουργηθεί με την μέθοδο αυτή περισσότεροι από 60 ασθενείς με πολύ καλά αποτελέσματα ως προς την ρύθμιση της ενδοφθάλμιας πίεσης, η οποία είναι  βασικός παράγοντας δημιουργίας του γλαυκώματος.
Ο ασθενής μετά την επέμβαση, η οποία γίνεται με τοπική αναισθησία με σταγόνες μόνο και χωρίς ενέσεις και διαρκεί περίπου 40 λεπτά επιστρέφει αυθημερόν στο σπίτι του και εντός 2-3 ημερών στις καθημερινές και επαγγελματικές του δραστηριότητες. Καλύπτεται δε απ όλα τα ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο του ΕΣΥ.
 
   ΓΛΑΥΚΩΜΑ  ΣΙΩΠΗΛΟΣ  ΚΛΕΦΤΗΣ  ΤΗΣ  ΟΡΑΣΗΣ
 
Το γλαύκωμα,  σύμφωνα με την ΠΟΥ, είναι μια από τις κύριες αιτίες τύφλωσης στον κόσμο, καθώς πάνω  από 65 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν σε όλο τον κόσμο.  Ευθύνεται για το 8% της καταγεγραμμένης τυφλότητας, ενώ δυστυχώς οι αριθμοί αναμένεται να επιδεινωθούν προκαλώντας τεράστια άμεση και έμμεση επιβάρυνση των συστημάτων υγείας και καταδικάζοντας τους πάσχοντες σε δραματική επιδείνωση της ποιότητας της ζωής τους αλλά και του οικογενειακού περιβάλλοντος.
 Έχει χαρακτηριστεί ως σιωπηλός κλέφτης της όρασης εξ αιτίας της ασυμπτωματικής ως επί το πλείστον εξέλιξης του η οποία δυστυχώς είναι μη αναστρέψιμη.
Η αιτία του γλαυκώματος είναι πολυπαραγοντική και οι βασικοί παράγοντες κινδύνου είναι:
  • H αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση,
  •  Tο οικογενειακό ιστορικό,
  •  Oλεπτός κερατοειδής,
  • Hμυωπία
  • Oσακχαρώδης διαβήτης
  • Ιστορικό οφθαλμικού τραύματος
  • Μακροχρόνια τοπική ή συστηματική χρήση κορτιζόνης
          
 
 
      
Σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε παγκόσμια κλίμακα υπολογίζεται το οικονομικό μόνο κόστος του γλαυκώματος. Αθροιστικά το μέσο άμεσο και έμμεσο (επιβάρυνση οικογένειας, συστήματος υγείας, απώλεια εργατοωρών κ.λ.π.) ετήσιο κόστος για κάθε γλαυκωματικό ασθενή μπορεί να κυμαίνεται από 10.000 - 20.000 Ευρώ σύμφωνα με δημοσιευμένες μελέτες.
 

http://www.glaucoma-laser-eyecenter.gr.  Τηλ.  213Ο325910 

ΑΤΟΦΙΟ ΟΠΩΣ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ, ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ



Γ. Καρασμάνης : Ατόφιο, όπως υποβλήθηκε, εγκρίθηκε το ελληνικό Πρόγραμμα Αλιείας.


Την ικανοποίησή του για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ελληνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, προϋπολογισμού δαπάνης 523,4 εκατ. ευρώ,  εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.
Έστω και με καθυστέρηση ενός έτους, εγκρίθηκε ατόφιο και στο σύνολό του το Πρόγραμμα που είχε υποβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση στις 24 Οκτωβρίου του 2014 και με το οποίο σχεδόν διπλασιάζονται (αύξηση κατά 87%, σε σύγκριση με το προηγούμενο Πρόγραμμα 2007-2013) τα κονδύλια για την ενίσχυση της ελληνικής αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών, επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης.
Είναι το Πρόγραμμα που σχεδιάστηκε, καταρτίστηκε και υιοθετήθηκε επί υπουργίας μου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε αγαστή συνεργασία με την τότε κοινοτική Επίτροπο Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, είπε ο κ. Καρασμάνης, προσθέτοντας ότι με αυτό θα ενισχυθούν με αυξημένους ευρωπαϊκούς πόρους 388,7 εκατ. ευρώ σημαντικές επενδύσεις στον αλιευτικό τομέα, τον τομέα των υδατοκαλλιεργειών, στη μεταποίηση και εμπορία αλιευτικών προϊόντων, την ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών και στην εφαρμογή της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.
Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε, θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να «τρέξει» άμεσα τις προκηρύξεις των επιμέρους προγραμμάτων και δράσεων που περιέχονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας ώστε αφενός να καλυφθεί το χαμένο, λόγω ολιγωρίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χρονικό κενό και αφετέρου να ξεκινήσει η ροή πολύτιμων και αυξημένων πόρων σε παραγωγικές επενδύσεις, που τόσο ανάγκη έχει η ελληνική ύπαιθρος και οι περιοχές με αλιευτικό ενδιαφέρον και ταυτόχρονα θα είναι μια μεγάλη ανάσα για τα οικονομικά της χώρας.

 


ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015        ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ



Την επιστολή των μαθητών του Γενικού Λυκείου Εξαπλατάνου « Μενέλαος Λουντέμης » σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει  το Σχολείο τους, κυρίως από την έλλειψη καθηγητών, αλλά και τη στέρηση του αναγκαίου σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, κατέθεσε  στη Βουλή ως αναφορά ο Γιώργος Καρασμάνης.
Με την κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση ο Γιώργος Καρασμάνης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει, το συντομότερο δυνατό, στην επίλυση των προβλημάτων αυτών. 




ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015        ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ



Γιάννης Σηφάκης : Κατέθεσε τροπολογίες που έλυσαν σημαντικά θέματα ΑΠΕ ως εισηγητής ενεργειακού νομοσχεδίου στη Βουλή

Ο Γιάννης Σηφάκης ως εισηγητής στο πρώτο ενεργειακό νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρότεινε δύο τροπολογίες που επιλύουν σημαντικά θέματα ΑΠΕ που έγιναν δεκτές από τον Υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη στην χθεσινή ομιλία του στη Βουλή.
Οι τροπολογίες αφορούν θέματα των έργων ΑΠΕ που λειτουργούν πριν την ημερομηνία ψήφισης του ειδικού χωροταξικού για τις ΑΠΕ και σε προσδιορισμό του χρόνου ισχύος των αδειλων εγκατάστασης έργων ΑΠΕ με αφαίρεση του χρόνου από την επιβολή των capital controls ως 31.03.2016.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...