Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΟΚΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΒΑ

Τις δύσκολες στιγμές που θα έχετε μεγαλύτερη ανάγκη να αποκτήσετε ξανά κίνητρο στη ζωή σας, να θυμάστε τα εξής:
1. Ο πόνος αποτελεί τρόπο εξέλιξης.
Μερικές φορές η ζωή μπορεί να σας κλείνει κάποιες πόρτες διότι έχει έρθει η ώρα να προχωρήσετε μπροστά. Αυτό είναι κάτι θετικό, επειδή πιθανόν να μην πηγαίνατε παρακάτω, εκτός κι αν οι περιστάσεις σας ανάγκαζαν να το κάνετε. Όταν περνάτε δύσκολα, θυμηθείτε ότι ο πόνος δεν έρχεται χωρίς λόγο. Αφήστε πίσω σας ό,τι σας έκανε κακό, αλλά μην ξεχάσετε ποτέ τι σας δίδαξε. Το γεγονός ότι αντιμετωπίζετε δυσκολίες, δεν σημαίνει ότι έχετε αποτύχει. Κάθε επιτυχία απαιτεί να δώσετε έναν αγώνα. Το καλό πράγμα αργεί, γι’ αυτό να έχετε υπομονή και να παραμείνετε αισιόδοξοι και στο τέλος θα γίνουν όλα, απλώς ίσως όχι αμέσως. Να θυμάστε ότι υπάρχουν δύο είδη πόνου: ο πόνος που σας πληγώνει και ο πόνος που σας αλλάζει. Όταν, αντί να αντιστέκεστε, δέχεστε τη ζωή όπως είναι, και τα δύο είδη μπορούν να σας βοηθήσουν να εξελιχτείτε.
2. Τα πάντα στη ζωή είναι προσωρινά.
Κάθε φορά που βρέχει, η βροχή ύστερα από λίγο σταματά. Κάθε φορά που πληγωνόμαστε, οι πληγές θα επουλωθούν. Μετά το σκοτάδι υπάρχει πάντα φως – αυτό πρέπει να το θυμόμαστε κάθε μέρα, αλλά συχνά το ξεχνάμε και νομίζουμε ότι η νύχτα θα διαρκέσει για πάντα. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί, διότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.
Έτσι λοιπόν, αν τα πράγματα σήμερα είναι καλά απολαύστε το, γιατί ούτε αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Αν τα πράγματα είναι άσχημα, μην στενοχωριέστε γιατί οι δυσκολίες είναι προσωρινές. Το γεγονός ότι έχετε προβλήματα αυτή τη στιγμή ή κάτι σας απασχολεί, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χαμογελάτε. Κάθε στιγμή που περνά σας δίνει μια νέα αρχή και ένα νέο τέλος. Κάθε δευτερόλεπτο κερδίζετε μια δεύτερη ευκαιρία. Απλώς πρέπει να δέχεστε ό,τι σας προσφέρεται και να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε (διαβάστε το βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ με τίτλο «Η τελευταία διάλεξη» του Randy Pausch).
3. Η στενοχώρια και η γκρίνια δεν αλλάζουν τίποτα.
Όσοι διαμαρτύρονται περισσότερο, καταφέρνουν τα λιγότερα. Είναι πάντα προτιμότερο να προσπαθείτε να κάνετε κάτι σπουδαίο και να αποτύχετε, παρά να μην κάνετε τίποτα και να πετύχετε. Αν δεν πετύχετε, δεν χάνετε τίποτα. Χαμένοι είστε όταν δεν κάνετε τίποτα αλλά παραπονιέστε γι’ αυτό. Αν πιστεύετε σε κάτι, συνεχίστε να προσπαθείτε. Μην αφήνετε τις σκιές του παρελθόντος να μαυρίσουν το παράθυρο που ανοίγεται στο μέλλον σας. Αν ξοδεύετε το σήμερα γκρινιάζοντας για το χθες, δεν θα κάνετε το αύριο πιο φωτεινό. Αντί γι’ αυτό αντιδράστε κι αφήστε όσα έχετε μάθει να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον τρόπο που ζείτε. Κάντε αλλαγές και μην κοιτάξετε πίσω ποτέ.
Ανεξαρτήτως από το τι μπορεί να συμβεί μακροπρόθεσμα, να θυμάστε ότι η αληθινή ευτυχία έρχεται μόνο όταν σταματήσετε να διαμαρτύρεστε για τα προβλήματά σας και αρχίσετε να νιώθετε ευγνώμονες για όλα τα προβλήματα που δεν έχετε.
4. Τα σημάδια από τις πληγές σας είναι τα σύμβολα της δύναμής σας.
Ποτέ να μην ντρέπεστε για τα σημάδια που σας άφησε η ζωή. Μια ουλή σημαίνει ότι το πρόβλημα έφυγε και η πληγή έκλεισε. Σημαίνει ότι νικήσατε τον πόνο, πήρατε ένα μάθημα, γίνατε πιο δυνατοί και προχωρήσατε μπροστά. Μια ουλή είναι η μόνιμη επιβεβαίωση της νίκης σας και πρέπει να είστε υπερήφανοι. Μην την αφήνετε να σας κρατήσει όμηρο και να σας γεμίσει τη ζωή με φόβο. Δεν μπορείτε να εξαφανίσετε τα σημάδια, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο αντίληψής σας. Μπορείτε να αρχίσετε να τα βλέπετε ως ένδειξη δύναμης και όχι πόνου.
O Πέρσης ποιητής και δάσκαλος θεολογίας και δικαίου Jalaluddin Rumi είπε κάποτε ότι η πληγή είναι το μέρος απ’ όπου μπαίνει το φως. Τίποτα δεν μας φέρνει πιο κοντά στην αλήθεια. Μέσα από τις δοκιμασίες αναδείχτηκαν οι δυνατότερες ψυχές. Οι πιο ισχυροί χαρακτήρες σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο σφραγίστηκαν με σημάδια. Δείτε τα ως μια ένδειξη ότι πετύχατε, επιζήσατε και έχετε αυτά τα σημάδια να το αποδεικνύουν! Είναι μια ευκαιρία να γίνετε ακόμα πιο δυνατοί.
timthumb
5. Κάθε μικρός αγώνας είναι ένα βήμα μπροστά.
Στη ζωή υπομονή δεν σημαίνει αναμονή. Είναι η ικανότητα να διατηρήσετε μια σωστή στάση ζωής ενώ κοπιάζετε αδιάκοπα για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας γνωρίζοντας ότι η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Έτσι, αν έχετε αποφασίσει να προσπαθήσετε, αφιερώστε χρόνο και φτάστε μέχρι το τέλος. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να ξεκινήσετε. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τις ισορροπίες και τις ανέσεις σας για ένα διάστημα και ίσως ακόμη και τον τρόπο σκέψης σας σε κάποιες περιπτώσεις. Μπορεί ακόμα να χρειαστεί να σταματήσετε να τρώτε ή να κοιμάστε όπως είχατε συνηθίσει στο παρελθόν κι αυτή η κατάσταση να διαρκέσει για εβδομάδες. Σημαίνει ότι πρέπει να υπερβείτε τα όριά σας και να βρίσκεστε συνεχώς σε εγρήγορση. Σημαίνει ότι ίσως πρέπει να θυσιάσετε τις προσωπικές σας σχέσεις, να δεχτείτε λοιδορίες από τους συναδέλφους σας, ακόμα και να περάσετε πολύ χρόνο μόνοι σας. Η απομόνωση όμως είναι ένα δώρο που κάνει τα σπουδαία πράγματα να γίνουν αληθινά. Σας δίνει τον χώρο που χρειάζεστε για να δράσετε. Όλα τα υπόλοιπα είναι μια δοκιμασία για την αποφασιστικότητα και τη θέλησή σας.
Αν θέλετε κάτι πραγματικά, μπορείτε να το κάνετε παρά τις αποτυχίες, την απόρριψη και τις συνθήκες. Κάθε βήμα μπροστά θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα από οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Θα συνειδητοποιήσετε ότι ο αγώνας δεν είναι κάτι που βρίσκεται στον δρόμο σας, είναι ο δρόμος αυτός καθαυτός. Αξίζει όμως τον κόπο, γι’ αυτό αν σκοπεύετε να προσπαθήσετε φτάστε μέχρι το τέλος της διαδρομής. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο…δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να γνωρίζουμε τι σημαίνει να είσαι ζωντανός (από το βιβλίο «1.000 μικρά πράγματα που οι ευτυχισμένοι, επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά», κεφάλαιο «Στόχος και επιτυχία», 1,000 Little Things Happy, Successful People Do Differently).
6. Η αρνητικότητα των άλλων ανθρώπων δεν είναι δικό σας πρόβλημα.
Όταν περιβάλλεστε από αρνητικότητα, εσείς να παραμείνετε θετικοί. Όταν οι άλλοι προσπαθούν να σας αποθαρρύνουν, χαμογελάστε. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό και την προσήλωσή σας. Όταν οι άνθρωποι γύρω σας φέρονται άσχημα, παραμείνετε ο εαυτός σας. Μην αφήσετε ποτέ τη δυσαρέσκεια κάποιου να αλλάξει αυτό που είστε. Μην παίρνετε τα πράγματα πολύ προσωπικά, ακόμα κι αν έτσι φαίνονται. Σπάνια η αιτία που οι άνθρωποι κάνουν πράγματα είστε εσείς. Η πραγματική αιτία συνήθως βρίσκεται σε αυτούς.
Πάνω απ’ όλα, μην αλλάξετε ποτέ μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσετε κάποιον που σας λέει ότι δεν είστε αρκετά καλοί. Αλλάξτε γιατί έτσι θα γίνετε καλύτεροι άνθρωποι με πιο φωτεινό μέλλον. Οι άνθρωποι θα κάνουν κριτική ανεξαρτήτως από το τι πράξετε ή πόσο καλά θα το πράξετε. Να ενδιαφερθείτε για τον εαυτό σας πρώτα, προτού ενδιαφερθείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Αν πιστεύετε πολύ σε κάτι, μην φοβηθείτε να αγωνιστείτε γι’ αυτό. Η μεγαλύτερη δύναμη πηγάζει όταν υπερνικάτε αυτό που οι άλλοι θεωρούν αδύνατο.
Η αλήθεια είναι ότι ζούμε μονάχα μία φορά. Έτσι είναι τα πράγματα. Γι’ αυτό, κάντε ό,τι σας δίνει χαρά και συναναστραφείτε με ανθρώπους που σας κάνουν να χαμογελάτε συχνά.
7. Αυτό που είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει.
Η αληθινή δύναμη έρχεται όταν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κλάψετε και να διαμαρτυρηθείτε, αλλά εσείς προτιμάτε να χαμογελάσετε και να εκτιμήσετε τη ζωή σας. Υπάρχουν κρυμμένες ευλογίες σε κάθε αγώνα που έχετε να αντιμετωπίσετε, αλλά θα πρέπει να ανοίξετε την καρδιά και το μυαλό σας για να τις δείτε. Δεν γίνεται να αναγκάσετε τα πράγματα να συμβούν βασανίζοντας τον εαυτό σας προσπαθώντας ξανά και ξανά. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αφήσετε τις καταστάσεις να κυλήσουν μόνες τους και να συμβεί αυτό που είναι γραφτό.
Τελικά, αγαπώ τη ζωή μου σημαίνει εμπιστεύομαι τη διαίσθησή μου, αρπάζω τις ευκαιρίες, χάνω και βρίσκω την ευτυχία, φυλάω τις αναμνήσεις μου και μαθαίνω από τις εμπειρίες μου. Είναι ένα μακρύ ταξίδι και πρέπει να σταματήσετε να ανησυχείτε, να αναρωτιέστε και να αμφιβάλλετε σε κάθε σας βήμα. Χαμογελάστε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ζήστε συνειδητά την κάθε στιγμή και απολαύστε τη ζωή σας όπως κι αν έρχεται. Μπορεί να μην φτάσετε ακριβώς εκεί που σκοπεύατε να πάτε, αλλά τελικά θα φτάσετε εκεί όπου θα έπρεπε να είστε (διαβάστε περισσότερα στο βιβλίο «Για μια νέα ζωή», A New Earth ).
8. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να προσπαθείτε.
Μην φοβάστε να κάνετε ξανά κάποια πράγματα – να προσπαθήσετε ξανά, να αγαπήσετε, να ζήσετε και να ονειρευτείτε. Μην αφήσετε ένα σκληρό μάθημα που σας έδωσε η ζωή να σκληρύνει και την καρδιά σας. Τα καλύτερα μαθήματα συχνά έρχονται μέσα από τις χειρότερες στιγμές και από τα χειρότερα λάθη. Υπάρχουν στιγμές που οτιδήποτε που θα μπορούσε να πάει στραβά όντως πηγαίνει στραβά και εσείς νιώθετε ότι θα κολλήσετε σε αυτό το αδιέξοδο για πάντα. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί. Όταν φτάσετε σε σημείο να θέλετε να εγκαταλείψτε την προσπάθεια, να θυμάστε ότι συχνά τα πράγματα πρέπει να στραβώσουν πριν γίνουν έτσι όπως πρέπει. Μερικές φορές πρέπει να περάσετε τα χειρότερα για να βρείτε τα καλύτερα.
Η ζωή είναι σκληρή, είναι αλήθεια, εσείς όμως είστε πιο σκληροί. Βρείτε τη δύναμη να γελάτε κάθε μέρα. Βρείτε το θάρρος να αισθάνεστε διαφορετικά, αλλά όμορφα. Ψάξτε μέσα στην καρδιά σας και κάντε τους άλλους να χαμογελούν κι αυτοί. Μην αγχώνεστε για πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Ζήστε απλά και δώστε αγάπη απλόχερα, μιλήστε με ειλικρίνεια, εργαστείτε με όρεξη. Και ακόμα κι αν αποτύχετε κάπου, συνεχίστε να προσπαθείτε και να εξελίσσεστε.
_______
  To είδαμε εδώ :enallaktikidrasi.com

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 60 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ



Όταν βλέπεις τα παιδιά που ζουν σε άθλιες συνθήκες στις χώρες του Τρίτου Κόσμου να διαβάζουν τα προβλήματα που εμείς θεωρούμε σημαντικά, αναθεωρείς πολλά για όσα πίστευες μέχρι σήμερα.
Στο βίντεο που δημοσίευσε η οργάνωση WATERisLIF εμφανίζονται παιδιά και ενήλικες από χώρες της Αφρικής να διαβάζουν πραγματικά προβλήματα συνανθρώπων μας από αναπτυγμένες χώρες όπως αυτά αναρτήθηκαν στο hashtag # FirstWorldProblems.
Είναι σοκαριστικό να ακούς από το στόμα παιδιού που δεν έχει καθαρό, πόσιμο νερό ότι ένας συνομήλικος του στην Ευρώπη εκνευρίζεται γιατί όταν πηγαίνει στο μπάνιο ξεχνάει το κινητό του.
Άλλα «μεγάλα» προβλήματα του αναπτυγμένου κόσμου:
  • Μισώ όταν το καλώδιο του φορτιστή μου δεν φτάνει μέχρι το κρεβάτι
  • Μισώ όταν τα δερμάτινα καθίσματα μου δεν είναι θερμαινόμενα
  • Όταν πηγαίνω στο μπάνιο και ξεχνάω το κινητό μου
  • Όταν ξεχνάω τα ρούχα μου στο πλυντήριο και αρχίζουν να μυρίζουν.
  • Μισώ που το σπίτι μου είναι τόσο μεγάλο. Χρειάζομαι δυο ρούτερς για να έχω παντού Ίντερνετ.
  • Όταν η τσίχλα με άρωμα μέντας κάνει το κρύο νερό να φαίνεται παγωμένο
  • Όταν πρέπει να γράψω μια επιταγή στην υπηρέτρια αλλά ξεχνάω το επώνυμο της
  • Που δεν μπορώ να περπατήσω και να γράψω μηνύματα ταυτόχρονα
  • Όταν ξεχνάω τον φορτιστή μου στο κάτω όροφο
  • Μισώ που οι γείτονες μου κλειδώνουν το ασύρματο ίντερνετ
  • Μισώ όταν τους λέω ότι δεν θέλω πίκλες και αυτοί πάντα μου βάζουν.
Μήπως τελικά τα μεγάλα και τρομακτικά προβλήματα μας, δεν είναι καν προβλήματα;
-----




__________
 Πηγή: adiexodos.gr

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας  προσκαλούμε να έλθετε  σε δημόσια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθ. 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στο  Δημοτικό  Κατάστημα  Αριδαίας  και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 28 Απριλίου 2015 ημέρα Τρίτη και ώρα   20:00 (8.00΄ μ.μ) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης :

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 41/20.04.2015 τεύχος Α΄) «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος».

·         Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, διότι θίγονται άμεσα τα συμφέροντα του Δήμου



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

Ε' ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ



Συνέδριο για τη ρωσική γλώσσα διοργανώνει η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστήμιου της Μόσχας «Μ.Β. Λομονόσοβ». Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Απριλίου έως 3 Μαΐου 2015, στο ξενοδοχείο Potidea Palace Bomo Club στη Χαλκιδική, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία και με τη υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Α.Ε., του Ρωσικού Πολιτισμικού και Επιστημονικού Κέντρου της Αθήνας, του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου Τύπου και Μαζικής Ενημέρωσης της Ρωσίας και του Τουριστικού Πρακτορείου «Mouzenidis Travel».

Το  Ε΄ Διεθνές Επιστημονικό Πρακτικό Συνέδριο με θέμα «Ρωσική Γλώσσα και Ρωσικός Πολιτισμός στον καθρέφτη της μετάφρασης», αρχίζει την Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015, στις 10:00’ το πρωί, στο ξενοδοχείο «Potidea Palace Bomo Club».

To συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου των δέκα χρόνων από την ίδρυση της Ανώτατης Σχολής Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, η προσφορά της οποία στην επιστήμη αλλά και στην ανάπτυξη της ελληνορωσικής συνεργασίας, είναι εξαιρετικά σημαντική.

Στο συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν πάνω από 100 διακεκριμένοι επιστήμονες από διάφορες χώρες: Ελλάδα, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Αυστρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελβετία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία,  Καζακστάν, Καμερούν, Κίνα, Λετονία, Λευκορωσία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σερβία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία, όπου θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε έναν ευρύ κύκλο θεμάτων που συνοψίζονται γενικά στις εξής θεματικές κατηγορίες:


-Ρωσική λογοτεχνία σε μεταφράσεις σε γλώσσες του κόσμου. Θεωρία, ιστορία και μεθοδολογία της λογοτεχνικής μετάφρασης.
-Επιστήμη της μετάφρασης στην παγκόσμια κοινωνία.
-Ρωσική γλώσσα στο σύστημα της προετοιμασίας των ειδικών στην διαγλωσσική επικοινωνία.
-Πολιτισμικές και ανθρωπολογικές προσεγγίσεις στη διαγλωσσική επικοινωνία.

-Ερμηνευτικές προσεγγίσεις στην διαγλωσσική επικοινωνία.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ: «ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ»



Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,

Την Κυριακή 26/4/2015 η Αλμωπία έστειλε ένα δυνατό μήνυμα εθελοντισμού που έδειξε τη μεγάλη αγάπη που έχουμε εμείς οι Αλμωπιείς για τον τόπο μας. Και αυτό το μήνυμα εστάλη μέσα από την μεγάλη δράση «Lets Do It Greece», η οποία αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεκινήσει κάτι πολύ όμορφο και δημιουργικό, για να ενισχυθεί η ιδέα του εθελοντισμού, της συνεργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Όλα αυτά τα στοιχεία αναδείχτηκαν και έδωσαν τη δυνατότητα στο Δασάκι Αριδαίας να αποκτήσει και πάλι την αίγλη και την φυσική ομορφιά που του αρμόζει, μιας και πρόκειται για έναν χώρο που αν αξιοποιηθεί σωστά θα αποτελέσει ένα στολίδι για την περιοχή μας και έναν χώρο αναψυχής για όλους μας. Εμείς οι παλαιότεροι δεν ξεχνάμε βέβαια τις εποχές όπου το Δασάκι αποτελούσε έναν χώρο ζωτικής σημασίας για την Αλμωπία. Εκεί παίξαμε τα πρώτα μας παιχνίδια, εκεί πήγαμε τις πρώτες μας εκδρομές, εκεί μεγαλώσαμε.

Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα όσον αφορά στη δράση αυτή, είναι το γεγονός της αθρόας συμμετοχής εθελοντών όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά μέχρι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας γεμάτοι με όρεξη για προσφορά, με όρεξη για ζωή. Γιατί η προσφορά είναι αδιάσπαστο κομμάτι της ίδιας μας της ζωής και είναι αυτή που δίνει ουσία. Γι’ αυτή τη συμμετοχή, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως Δημοτική Αρχή είναι να πούμε ένα μεγάλο και ουσιαστικό «ευχαριστώ» μέσα απ’ τα βάθη της καρδιάς μας, όχι μόνο για το γεγονός ότι έγινε μία πολύ καλή αρχή με στόχο να αποκτήσει πνοή το Δασάκι, αλλά κυρίως για το μήνυμα που έστειλαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και αποτελεί διαφήμιση για τον ευλογημένο τόπο μας. Βεβαίως, θα ήταν μεγάλη μας παράλειψη αν δεν ευχαριστούσαμε και δημόσια την κα Αριάδνη Μαντά, η οποία ήταν αυτή που διοργάνωσε όλη αυτή τη δράση και είχε τη γενική εποπτεία και συντονισμό.

Σ’ αυτό το σημείο, αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ και στην επόμενη μέρα. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μας, καταστήσαμε σαφές πως είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε ενεργά κάθε εθελοντική δράση η οποία αποβλέπει στο κοινό καλό. Όπως συμφωνήσαμε και με την ομάδα των εθελοντών που συμμετείχαν στη δράση «Lets Do It Greece», στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια σύμπραξη Δήμου και εθελοντών, ώστε να μη μείνουμε εδώ, αλλά να προχωρήσουμε κι άλλα βήματα μπροστά. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να παρέχουμε υλικοτεχνική στήριξη για να ενισχύσουμε την κάθε προσπάθεια. Τόνισα πολλές φορές, ότι ειδικά στις δύσκολες εποχές που ζούμε, έχουμε ανάγκη ως αιρετοί από όλους αυτούς τους ανθρώπους και πως χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να πετύχουμε όλα αυτά που ονειρευόμαστε για την Αλμωπία της Καρδιάς μας.

Το Δασάκι της Αριδαίας και η αξιοποίησή του αποτελεί για εμάς προτεραιότητα στους στόχους που θέσαμε ως Δημοτική Αρχή. Είναι ανεπίτρεπτο να «μαραζώνει» με αυτόν τον τρόπο μία από τις ομορφότερες γωνιές της πόλης μας. Γι’ αυτόν τον λόγο, μελετάμε και σχεδιάζουμε, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας τρόπους και λύσεις, ώστε να αποκατασταθούν οι φθορές στο ανοιχτό θέατρο που βρίσκεται στον συγκεκριμένο χώρο και να δοθεί πάλι προς χρήση σε όλους τους συμπολίτες μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε και παρότι οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες, δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε αυτό το πρόβλημα να «λιμνάζει» και αυτό αποτελεί δέσμευση.

Φίλες και φίλοι,

Αν γίνουμε μια «γροθιά», μπορούμε να πετύχουμε πολλά για τον τόπο μας. Έχουμε τη διάθεση να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε, όμως σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε όλους δίπλα μας.

Για άλλη μια φορά, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω ολόψυχα όλες και όλους όσους συμμετείχαν στην εθελοντική δράση «Lets Do It Greece», με την ευχή ότι τώρα ξεκινούν όλα!

Δημήτρης Μπίνος

Δήμαρχος Αλμωπίας








ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Μία ευχάριστη επίσκεψη δέχτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος στο γραφείο του. Συγκεκριμένα, μαθητές και εκπαιδευτικοί από το    «St. George College»  της  Αδελαΐδας  Αυστραλίας πέρασαν την πόρτα του Δημαρχείου και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν τόσο στο Δημοτικό Κατάστημα, όσο και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού της Αριδαίας.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, επισκέφθηκαν την πόλη μας στα πλαίσια του προγράμματος «Ελληνόγλωσση Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στη Διασπορά» που υλοποίησε το Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών (Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μέσα απ’ αυτό το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε αδελφοποίηση με το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι μαθητές συμμετείχαν σε πρωτότυπο μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ’ Γυμνασίου, με αναφορές στην ιστορία της Ελλάδας, αθλητικές δραστηριότητες και παραδοσιακούς χορούς.

Ο κ. Μπίνος ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων της Αυστραλίας και για το εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς επίσης για τα ενδιαφέροντα των νεαρών μαθητών, ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον υπήρξε κι από την άλλη πλευρά, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό. Κατά την ξενάγηση, μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους για θέματα που αφορούν στην περιοχή μας, ενώ ο ενθουσιασμός τους για τις ομορφιές του τόπου μας ήταν έκδηλος.


Στο τέλος της επίσκεψης, ο Δήμαρχος χάρισε στους επισκέπτες αναμνηστικά δώρα, τους κάλεσε να επαναλάβουν όποτε το επιθυμούν την επίσκεψή τους στην Αλμωπία και δήλωσε πως είναι στη διάθεσή τους όποτε θεωρήσουν ότι μπορεί να συμβάλει σε οποιοδήποτε θέμα.









ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...