Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Ε' ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑΣυνέδριο για τη ρωσική γλώσσα διοργανώνει η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστήμιου της Μόσχας «Μ.Β. Λομονόσοβ». Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Απριλίου έως 3 Μαΐου 2015, στο ξενοδοχείο Potidea Palace Bomo Club στη Χαλκιδική, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία και με τη υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Α.Ε., του Ρωσικού Πολιτισμικού και Επιστημονικού Κέντρου της Αθήνας, του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου Τύπου και Μαζικής Ενημέρωσης της Ρωσίας και του Τουριστικού Πρακτορείου «Mouzenidis Travel».

Το  Ε΄ Διεθνές Επιστημονικό Πρακτικό Συνέδριο με θέμα «Ρωσική Γλώσσα και Ρωσικός Πολιτισμός στον καθρέφτη της μετάφρασης», αρχίζει την Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015, στις 10:00’ το πρωί, στο ξενοδοχείο «Potidea Palace Bomo Club».

To συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου των δέκα χρόνων από την ίδρυση της Ανώτατης Σχολής Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, η προσφορά της οποία στην επιστήμη αλλά και στην ανάπτυξη της ελληνορωσικής συνεργασίας, είναι εξαιρετικά σημαντική.

Στο συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν πάνω από 100 διακεκριμένοι επιστήμονες από διάφορες χώρες: Ελλάδα, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Αυστρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελβετία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία,  Καζακστάν, Καμερούν, Κίνα, Λετονία, Λευκορωσία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σερβία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία, όπου θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε έναν ευρύ κύκλο θεμάτων που συνοψίζονται γενικά στις εξής θεματικές κατηγορίες:


-Ρωσική λογοτεχνία σε μεταφράσεις σε γλώσσες του κόσμου. Θεωρία, ιστορία και μεθοδολογία της λογοτεχνικής μετάφρασης.
-Επιστήμη της μετάφρασης στην παγκόσμια κοινωνία.
-Ρωσική γλώσσα στο σύστημα της προετοιμασίας των ειδικών στην διαγλωσσική επικοινωνία.
-Πολιτισμικές και ανθρωπολογικές προσεγγίσεις στη διαγλωσσική επικοινωνία.

-Ερμηνευτικές προσεγγίσεις στην διαγλωσσική επικοινωνία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...