Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Οι "Διασώστες" του ΙΕΚ Έδεσσας "επί το έργον"...


"Ανεβάζουν" τους ρυθμούς στην εκπαίδευση τους οι σπουδαστές του τμήματος "ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ" του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας. Μετά από το Α' Εξάμηνο σπουδών όπου προσεγγίστηκαν θεωρητικά οι βασικές έννοιες της ειδικότητας, ήρθε η ώρα της πρακτικής εφαρμογής. 
Την Πέμπτη 15/3/2018 αρχικά, κατέφθασε όχημα του ΕΚΑΒ στην αυλή του ΕΠΑΛ Έδεσσας, όπου οι εκπαιδεύτριες κ. Γιακουμή Α. και Κυρμάνογλου Ε. έκαναν επίδειξη του εξοπλισμού και των βασικών λειτουργιών του ασθενοφόρου. 
Ακολούθως, την επόμενη μέρα, μετέβησαν στη μονάδα του ΕΚΑΒ, στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου Εδέσσης, όπου με την βοήθεια του εκπαιδευτή τους κ. Στανίση Π. αλλά και άλλων μελών του ΕΚΑΒ, έκαναν προσομοιώσεις πρόσδεσης και μεταφοράς τραυματιών εντός του οχήματος, και αναλύθηκαν οι σημαντικές λεπτομέρειες της κρίσιμης αυτής διαδικασίας. 
Στην συνέχεια, οι σπουδαστές μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Εδέσσης όπου η εκπαιδεύτρια του τμήματος και Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κ. Ταμβίσκου Έφη, προέβη σε αναλυτική παρουσίαση του φαρμακευτικού εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για να σωθούν ζωές. 
Έτσι, οι μελλοντικοί ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ της περιοχής μας, γνώρισαν από κοντά τις πραγματικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες της ειδικότητάς τους, και συνειδητοποίησαν από "πρώτο χέρι" την κρίσιμη συμμετοχή τους σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτές και οι καταρτιζόμενοι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του ΔΙΕΚ Έδεσσας, ευχαριστούν θερμά τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ, για την παροχή του υλικοτεχνικού εξοπλισμού προς όφελος της αρτιότερης κατάρτισης των σπουδαστών μας.







Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης των υποψήφιων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2018



Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης των υποψήφιων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2018

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2018 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 16 ως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.
Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.
Υπενθυμίζεται  ότι όλοι οι ως άνω  μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση, πρέπει ως τις 29 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.
Με την ευκαιρία ενημερώνουμε τους υποψηφίους:
1. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο, υποψήφιοι από ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ συμμετέχοντας στις  πανελλαδικές εξετάσεις τεσσάρων μαθημάτων (δύο μαθήματα γενικής παιδείας και δύο μαθήματα ειδικότητας) μπορούν να διεκδικήσουν κοινό ειδικό ποσοστό θέσεων στα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Ειδικά, οι υποψήφιοι με τις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών ΕΠΑΛ διεκδικούν εναλλακτικά α) είτε το ανωτέρω κοινό ειδικό ποσοστό σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. β) είτε ειδικό ποσοστό θέσεων (1%) των εσπερινών ΕΠΑΛ ΜΟΝΟ σε ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, ΑΕΝ. Το κοινό ειδικό ποσοστό που διεκδικούν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στα Πανεπιστήμια είναι 5% των θέσεων, ενώ στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το ποσοστό ανέρχεται στο 10% των θέσεων (μόνο για φέτος).
2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).
3. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για  τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει  να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις  προκηρύξεις  που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.
4. Υποψήφιοι για το 10%  των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση)  μπορούν  να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2016 ή το 2017 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. Οι υποψήφιοι για το 10% των ΓΕΛ θα συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο με πέντε (5) επιστημονικά πεδία.
5. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει  νέο  πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Τις σχετικές εγκυκλίους και τα αντίστοιχα υποδείγματα, από σήμερα Παρασκευή 16-3-2018, οι υποψήφιοι μπορούν να τα αναζητούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Προκήρυξη για έξι (6) μόνιμους γιατρούς στο Νοσοκομείο της Έδεσσας και επτά (7) μόνιμων γιατρών για το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών


ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ  6 ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ 7 ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 

Από το Γραφείο του Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε η προκήρυξη για έξι  (6) μόνιμους γιατρούς στο Νοσοκομείο της Έδεσσας και επτά (7) μόνιμων γιατρών για το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών
Οι ειδικότητες που εγκρίθηκαν είναι οι ακόλουθες:

Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ (ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΕΔΕΣΣΑ)

1. ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ‘Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ 
ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ 
ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΦΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΠ)     (ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ)
2. ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ‘Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ 
ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ 
ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΦΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ή ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΠ)     
3. ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ
4. ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
5. ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β΄
6. ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α΄


Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ (ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ)

1. ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ‘Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ 
ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ 
ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΦΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΠ)     (ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ)
2. ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ‘Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ 
ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ 
ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΦΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ή ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ (ΓΙΑ ΤΕΠ) (2 ΘΕΣΕΙΣ)
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α’ 
3. ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ‘Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ 
ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ 
ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΦΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ή ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ (ΓΙΑ ΤΕΠ)  (2 ΘΕΣΕΙΣ)
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β’ 
4. ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ 
5. ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ή ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ (για το Τμήμα Αιμοδοσίας)

Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας : Παρουσιάζεται από το Υπουργείο Μεταφορών η μελέτη σκοπιμότητας για τον Προαστιακό την Τρίτη 27 Μαρτίου 7:00μμ στα Γιαννιτσά


Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας :  Παρουσίαση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών  της μελέτης σκοπιμότητας της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών με παράκαμψη προς Αριδαία  την Τρίτη 27 Μαρτίου 7:00μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γιαννιτσών στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας 
Θα παρευρεθεί ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών  Αθανάσιος Βούρδας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης και οι μελετητές του έργου.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη.
Στην εκδήλωση θα υπάρξει ενημέρωση και για την πρόοδο των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών, της καθέτου στην Εγνατία από την Πέλλα Έδεσσα – Νάουσα καθώς και της εξόδου προς τον Βορρά μέσω Αλμωπίας.
Ο προαστιακός σιδηρόδρομος μέσω Γιαννιτσών θα βοηθήσει αποφασιστικά στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας. 

Ο Γιάννης Σηφάκης στον Άγρα για το Κτηματολόγιο και στο Κλεισοχώρι για αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα


Ο Γιάννης Σηφάκης στον Άγρα για το κτηματολόγιο και στο Κλεισοχώρι με αγρότες και κτηνοτρόφους 

Άγρας
Ο βουλευτής μαζί με εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας του Κτηματολογίου συνάντησε τους κατοίκους για θέματα κτηματογράφησης

Κλεισοχώρι
Ο βουλευτής συναντήθηκε με αγρότες και κτηνοτρόφους παροτρύνοντας τους να οργανωθούν ιδρύοντας ομάδες και οργανώσεις παραγωγών. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό χώρο και τους κτηνοτρόφους στην Πέλλα καθώς και τα ιδιαίτερα θέματα των κτηνοτρόφων της περιοχής


Έκτακτη επίσκεψη του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαιδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο κτήριο του νηπιαγωγείου Προμάχων


Έκτακτη επίσκεψη του   Περιφερειακού Δ/ντη  Εκπαιδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ Ανανιάδη προκειμένου να διαπιστώσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτήριο του νηπιαγωγείου Προμάχων από την παλαιότητα και την υγρασία.
Ο κ. Ανανιάδης επισκέφθηκε επίσης και το δημοτικό σχολείο για να εξετάσει τυχόν προβλήματα από την προσωρινή μετεγκατάσταση εκεί.  
Τον περιφερειακό Δ/ντη συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπινός ο οποίος του κατέστησε σαφές ότι η ανέγερση του νέου Νηπιαγωγείου είναι πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο και την τοπική κοινωνία. 
Ο Περιφερειακός Δ/ντης αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος και υποσχέθηκε ότι το νέο νηπιαγωγείο Προμάχων θα είναι από τις προτεραιότητες της Περιφερειακής Διεύθυνσης...











1η συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης για την συμμετοχή του Δήμου Αλμωπίας στο Let’s do it Greece


Καλούμε την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:30’ στην αίθουσα του Δ.Σ. Αλμωπίας όλους τους ενεργούς Συλλόγους, πολίτες και φορείς του Δήμου Αλμωπίας στην 1η συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης των εθελοντών για την συμμετοχή στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece

Στόχος είναι να ενωθούμε φετος περισσότεροι από 150.000 εθελοντές σε όλη την Ελλάδα στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράσητης της χώρας, καθαρίζοντας μέσα σε μία μέρα δάση, άλση, πάρκα, ποτάμια, λίμνες, ακτές, θάλασσες, ρέματα, γειτονιές και κοινόχρηστους χώρους σε 2.000 σημεία πανελλαδικά!
 Η θεματική για το 2018 είναι: " Νεολαία & Εθελοντισμός " 

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Εθελοντισμού του
Δήμου Αλμωπίας
Χατζηγιαννίδης Γεώργιος



Εξαιρετικές προτάσεις για ποιοτικές λαμπάδες από το κατάστημα "Δ η μ ι ο υ ρ γ ί ε ς" της Γεωργίας Μητσάνη.


Εξαιρετικές προτάσεις για ποιοτικές λαμπάδες, φιλοτεχνημένες με καλλιτεχνική έμπνευση και σε προσιτές τιμές για όλους, από το παραγωγικό εργαστήρι του καταστήματος "Δ η μ ι ο υ ρ γ ί ε ς" της Γεωργίας Μητσάνη.














Έρχονται τα "ΠΡΟΜΑΧΕΙΑ 2018". (PROMACHIA XC OPEN 2018 - Greek League, FAI cat2)

PROMACHIA XC OPEN 2018 - Greek League, FAI cat2

Όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν), Πρόμαχοι Αλμωπίας 
12, 13, 14 και 15 Απριλίου 2018
   
Με την υποστήριξη του Μορφωτικού Συλλόγου Προμάχων
Ο Αεραθλητικός Σύλλογος Πέλλα "Flypella", κατόπιν πρότασης στην ΕΑΠ και με την έγκριση της ΕΛ.Α.Ο, με την συνεργασία του Μορφωτικού Συλλόγου Προμάχων, διοργανώνει πανελλήνιο αγώνα αποστάσεων ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ τετραήμερης διάρκειας, μαζί με την ημέρα προπόνησης και προσκαλεί όλα τα σωματεία να λάβουν μέρος σε αυτόν. 
Ο αγώνας προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων και αποτελεί μερικό κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδος για το έτος 2019.
Τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος με αθλητές τους, στους εν λόγω αγώνες, καλούνται να στείλουν συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο στον διοργανωτή εώς την 30 Μαρτίου 2018.

Όσοι φίλοι πιλότοι επιπέδου ΠΛ, αλλά και Π η ΠΠ που δεν θέλουν να πετάξουν εντός αγώνα, μπορούν να εγγραφούν ως επισκέπτες και να χρησιμοποιήσουν όλες τις παροχές της διοργάνωσης.
Οι προ-πτυχιακοί, εκπαιδευόμενοι πιλότοι μπορούν να πετάξουν μόνο με παρουσία εκπαιδευτή και αποκλειστικά κάτω από την δική του καθοδήγηση και ευθύνη.

Η περιοχή του αγώνα

      
Η απογείωση "Πρόμαχοι είναι η νεότερη απογείωση της Λέσχης μας στην περιοχή του Νομού Πέλλας 

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1000μ στο κέντρο των 40 χιλιομέτρων της οροσειράς του Βόρρα που αγκαλιάζει τον κάμπο της Αλμωπίας και μαζί με την οροσειρά του Πίνοβου της Τζένας και του Πάϊκου δημιουργεί ένα πέταλο 100 και πλέον χιλιομέτρων οροσειράς ιδανικό για πτήσεις αποστάσεων και αγωνιστικά τρίγωνα, επίσης έχει πολύ καλή κλίση, είναι καλυμμένη με χόρτο και χωράει άνετα τέσσερα με πέντε ανεπτυγμένα αλεξίπτωτα.  
 

Πετιέται κυρίως με Ανατολικούς, ΝΑ και Νότιους ανέμους αλλά δεν την επηρεάζει ιδιαίτερα ο Δυτικός και ο Νοτιοδυτικό άνεμος, η περιοχή  έχει θερμική δραστηριότητα σχεδόν κατά όλη την διάρκεια του έτους και η πτήση μπορεί να είναι πολύωρη, με πολύ καλά οργανωμένα θερμικά


Leonardo 

Δείτε πτήσεις που έχουν γίνει στην περιοχή:
- από την απογείωση "Πρόμαχοι" 

Πρόγραμμα Αγώνα

Τετάρτη 11/4/2018 Ανεπίσημη Προπόνηση
12:00 Προσέλευση στο κέντρο ενημέρωσης  
12:30 Αναχώρηση προς απογείωση.

Πέμπτη 12/04/2018 - Ημέρα Προπόνησης
12:00 Προσέλευση στο κέντρο ενημέρωσης 
12:30 Αναχώρηση προς απογείωση.
13.00 Ενημέρωση στην απογείωση - Task Briefing 
13:30 Ελεύθερη πτήση η Προπονητικό Task (θα υπάρχει περισυλλογή)
18:00 Λήξη Προπόνησης
Ελεύθερος χρόνος για επισκέψεις σε αξιοθέατα 

Παρασκευή 13/04/2018 - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
8:00 - 9:00 Εγγραφές 
09:00 Γενική ενημέρωση αθλητών - General Briefing
10:00 Αναχώρηση προς απογείωση 
11.00 Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση - Task Briefing
12.00 Έναρξη αγώνα 
18.00 Λήξη αγώνα 
18.30  Συλλογή στοιχείων πτήσης 
Ελεύθερος χρόνος για επισκέψεις σε αξιοθέατα 

Σάββατο 14/04/2018 - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
09:00 Γενική ενημέρωση αθλητών - General Briefing 
10:00 Αναχώρηση προς απογείωση 
11.00 Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση - Task Briefing
12.00 Έναρξη αγώνα 
18.00 Λήξη αγώνα 
19.00 Συλλογή στοιχείων πτήσης 
21:00  Επίσημο Δείπνο

Κυριακή 15/04/2018 - 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

09:00 Γενική ενημέρωση αθλητών - General Briefing 
10:00 Αναχώρηση προς απογείωση 
11.00  Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση - Task Briefing
12.00 Έναρξη αγώνα 
16.30 Λήξη αγώνα 
17.30 Συλλογή στοιχείων πτήσης 
18.00 Τελετή λήξης με τοπικές λιχουδιές και τοπικούς χορούς 
18.30 Απονομή  βραβείων 

Επικοινωνία

ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 
1ο χιλιόμετρο Έδεσσας-Θεσσαλονίκης. 
Τ.Κ 58.200 Έδεσσα. 
flypella@gmail.com

Υπεύθυνος επικοινωνίας 
Μίσκος Πέτρος τηλ: 6944 886 431


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ
e-mail : eapelao@gmail.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

«Άστα να τρέξουν ξανά». O 1ος Ημιμαραθώνιος Αλμωπίας «ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΟΣ» θα έχει βαθύ κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα!!


Στα πλαίσια του 1ου Ημιμαραθωνίου Αλμωπίας «ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΟΣ» που θα πραγματοποιηθεί στην Αριδαία Πέλλης, η «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αλμωπίας και τη Δ.Η.Κ.Ε.Α. του Δήμου Αλμωπίας διοργανώνουν για πρώτη φορά το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών προωθώντας τα για επαναχρησιμοποίηση με κύριο αποδέκτη τοπικούς φορείς του Δήμου.
Όλοι μαζί αθλητές, θεατές, και λοιποί συντελεστές της διοργάνωσης ανεξαρτήτως ηλικίας συμμετέχουμε στη δράση φέρνοντας και προσφέροντας αθλητικά παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά) ανεξάρτητα από το μέγεθος, σε σηματοδοτημένο σημείο στο κέντρο εγγραφών κατά τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας και την ημέρα του αγώνα στην αφετηρία. Συμμετέχουμε όλοι και συνεισφέρουμε στο πρόγραμμα συλλογής και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» της οργάνωσης Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+. Το πρόγραμμα φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). 
Έτσι λοιπόν ζευγάρια που βρίσκονται ξεχασμένα σε κάποιο κουτί ή σε κάποιο ράφι στο σπίτι επαναχρησιμοποιούνται από συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους. Η ανάγκη για παπούτσια είναι τεράστια. Η αθλητική κοινότητα της Ελλάδας όλο αυτό τον καιρό έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της ανακούφισης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. O 1ος Ημιμαραθώνιος Αλμωπίας «ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΟΣ», είναι κοντά στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Ας συμμετέχουμε όλες κι όλοι με αυτή την απλή κι ανέξοδη χειρονομία.
Πώς μπορώ να γνωρίζω αν πρέπει να “οδηγήσω” τα αθλητικά μου παπούτσια στο «Άστα να τρέξουν ξανά»;
Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» συλλέγει παπούτσια τα οποία ...
• Δεν έχουν τρύπες
• Τα πέλματα δεν έχουν φθαρεί ή ξεκολλήσει
• Δεν έχουν άλλες αισθητικές αλλοιώσεις
Συλλέγουμε τα αθλητικά παπούτσια σας, αν πραγματικά:...
• εξακολουθούν να έχουν «ζωή μέσα τους»
• είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, και μπορείτε να τα αποχωριστείτε

Τα παπούτσια, θα αξιολογηθούν βάσει της κατάστασής τους και θα διαχωριστούν ανά μέγεθος. Στη συνέχεια θα συσκευαστούν και θα προωθηθούν στους ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς του Δήμου Αλμωπίας οι οποίοι και θα τα διαμοιράσουν στους συνανθρώπους μας.
Για τον σκοπό αυτό την ημέρα του αγώνα θα υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία παραλαβής των παπουτσιών.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1ος Ημιμαραθώνιος Αλμωπίας με αφετηρία του κυρίως αγώνα (21χλμ.) τους Προμάχους


  1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 2018
           Αναλυτική Προκήρυξη-Έναρξη εγγραφών.
Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώνει την επίσημη έναρξη εγγραφών  και σας καλούμε να πάρετε μέρος στο 1ο Ημιμαραθώνιο Αλμωπίας.
Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Αλμωπίας  θα διεξαχθεί  την  ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΪΟΥ του 2018 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες για τον Ημιμαραθώνιο και τα αγωνίσματα των 5χλμ. και των 1000μ. στην ιστοσελίδα της Διοργάνωσης:

Στην παράσταση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας "Η χαρτοπαίχτρα"


Τα στριγκλίσματα των ελαστικών του αυτοκινήτου καλύπτουν το ηλεκτρικό μπλουζ και την παραπονεμένη φωνή του Rorry στο πλέιερ και αδιαφορώντας σε σημείο αγένειας για τις τέσσερις συνοδούς μου, με δεδομένο ότι αργήσαμε πάλι εξαιτίας του ανύπαρκτου σχεδόν ελεύθερου χρόνου μας, παρκάρω άτσαλα παρακάμπτοντας κάποιες λακκούβες στο πεζοδρόμιο.
Απέναντί μας, στην άλλη πλευρά της αστικής λεωφόρου, διακρίνεται το επιβλητικό και φωταγωγημένο "Ξενιτίδειο", λουσμένο από τα αχνοκίτρινα φώτα της πόλης.
Αφήνοντας έναν στεναγμό ανακούφισης γιατί διαπιστώσαμε ότι προλάβαμε την παράσταση, δρασκελίζουμε βιαστικά την πολυσύχναστη λεωφόρο και μπαίνουμε στον προθάλαμο του πνευματικού κέντρου, όπου δυο ευγενέστατοι νεαροί μας δίνουν τα εισιτήρια και το εντυπωσιακό πληροφοριακό φυλλάδιο της παράστασης, για την οποία ήρθαμε.
Αφού καταλάβαμε τις θέσεις μας και ρίχνοντας μια ματιά ολόγυρα, διαπιστώνοντας ότι το αμφιθέατρο ήταν σχεδόν γεμάτο και χαιρετώντας κάποια γνωστά αγαπημένα πρόσωπα τα οποία παραβρίσκονταν,  βουλιάξαμε στις κόκκινες πολυθρόνες μας αναμένοντας την έναρξη.
Σε λίγα λεπτά τα βοηθητικά φώτα της τεράστιας αίθουσας σβήνουν, δίνοντας τη θέση τους σε αυτά της ράμπας....

Η παράσταση ξεκινάει...
"Η χαρτοπαίχτρα".
Μια παρέλαση ταλέντων ξεδιπλώνεται στα μάτια μας.
Μια ηθικοπλαστική κωμωδία, γραμμένη το 1963 από τον τεράστιο Δημήτρη Ψαθά, ένας καταιγισμός κωμικών καταστάσεων, ένα μωσαϊκό προσωπικοτήτων και χαρακτήρων, με πάθη και αγωνίες, με μηνύματα και παραδειγματισμούς, τόσο επίκαιρη και τόσο αληθινή, θαρρείς σωστή παραβολή.
Κεντρικός πρωταγωνιστής η κυρία του σπιτιού, με την μανία του τζόγου, από την οποία δεν μπορεί να λυτρωθεί ακόμη και όταν φτάνει στα όρια της καταστροφής, εφευρίσκοντας χιλιάδες λόγους και δικαιολογίες προκειμένου να κορέσει τη μανία της.
Κωμικοτραγικές καταστάσεις, έξυπνοι διάλογοι, γρήγορη ροή, ακατάπαυστη δράση, εξαιρετικές ερμηνείες των δροσερών ηθοποιών, κάνουν την αίθουσα να σείεται από τα γέλια.
Ο απηυδισμένος σύζυγος, τα παιδιά, η υπηρέτρια, η ερωμένη, το καρέ, ο αρραβωνιάρης "Κοκός", το αστυνομικό τμήμα, ο κλεφτοκοτάς και ο παπατζής, η εκδιδόμενη, ένα τρελό γαϊτανάκι αυτοσχεδιασμών και επεισοδίων.
Απολαυστικότατες ερμηνείες των παιδιών, χωρίς άγχος, με τα πρόσωπά τους να λάμπουν, να διαπιστώνεις ότι το καταευχαριστιούνται και να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην άψογα προγραμματισμένη παράσταση.
Και στο τέλος, η ουτοπική λύτρωση, η αρχαιοελληνική "κάθαρση" που αναρωτιέσαι αν ήρθε, αφού η πλοκή δεν σε καθησυχάζει ότι τα πάθη καταλάγιασαν.

Αυλαία.
Φώτα τέλους.
Υπόκλιση του θιάσου.
Δυνατό χειροκρότημα και οι θεατές επευφημούν όλους τους συντελεστές.
Φωτογραφίες, αυτόγραφα, συγχαρητήρια.

Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα, αφού ομολογώ ότι είχα τους ενδοιασμούς μου για το πόσο καλά θα μπορούσαν να τα καταφέρουν αυτά τα παιδιά, που παρά την βάσανο των μαθημάτων και των καθημερινών φροντιστηρίων, είχαν να φέρουν εις πέρας μια απαιτητική παρουσίαση.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι τα κατάφεραν Άριστα.
Αφήνοντας πίσω μας το φωταγωγημένο κτίριο, αναχωρώντας για τη βάση μας και νιώθοντας την βραδινή υγρασία να μας διαπερνά τα σχεδόν ιδρωμένα σώματα, κρατάω τα λόγια των συνεπαρμένων από την παράσταση συνοδών μου: "Θέλουμε να ξαναδούμε την παράσταση, ήταν τέλεια".   

Τρανή απόδειξη ότι το γόνιμο έδαφος υπάρχει, αρκεί να βρεθεί ο κατάλληλος καλλιεργητής να ρίξει τον σπόρο του πολιτισμού και η συγκομιδή θα είναι πλούσια και αποδοτική σε πνευματική κι όχι μόνο τροφή.
Συγχαρητήρια σε όλους.






















































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...