Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Ξεχώρισε το περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην 5η Pella Agro



Ξεχώρισε το περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην 5η Pella Agro  - Παρουσία Τζιτζικώστα τα εγκαίνια

Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Ο αγροδιατροφικός πλούτος της Πέλλας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της περιοχής»



Εγκαινιάστηκε χθες (29/08) η 5η Pella Agro στην Κρύα Βρύση παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα. Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τον Δήμο Πέλλας με την υποστήριξη της Π.Ε. Πέλλας και του Επιμελητηρίου Πέλλας.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά σε δήλωση της αναφέρει: «Η Pella Agro αποτελεί μια διοργάνωση – θεσμό στην οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο φορείς, επιχειρηματίες, παραγωγοί εκθέτοντας τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στο κοινό. Η Π.Κ.Μ. – Π.Ε. Πέλλας συμμετέχει με ένα ιδιαίτερο περίπτερο και φέτος, με έμφαση στον αγροδιατροφικό πλούτο της περιοχής που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο αξιοποιούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων και με τα μέσα που διαθέτουμε για την ανάπτυξη της περιοχής. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους εκθέτες που δίνουν το ‘παρών’ στη διοργάνωση, στα στελέχη που επιμελήθηκαν την επιτυχημένη παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ενώ, θερμές ευχαριστίες προς τις τριάντα (30) τοπικές επιχειρήσεις που συνέδραμαν την προσπάθειά μας προσφέροντας τα προϊόντα τους για την πλαισίωση του περιπτέρου».

Την τελετή εγκαινίων πραγματοποίησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών Πάτερ Ιωάννης Σπυρίδης, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο Πάτερ Θεόκλητος Τσαχουρίδης, ο Πάτερ Χρήστος Σταυρίδης και ο Πάτερ Νικόλαος Δέλλιος, ενώ, την  παραδοσιακή κορδέλα έκοψαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιορδάνης Τσώτσος. Ακόμη παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης, Πέτρος Ζέρζης, Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Μαρία Καράμπελα και Γιάννης Ανδρίτσος,  Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πρώην βουλευτές και ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Νωρίτερα και, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε επίσκεψη σε τοπική βιομηχανική μονάδα στην περιοχή της Σκύδρας όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με την Διοίκηση και τους εργαζόμενους της επιχείρησης, συνοδευόμενος από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Λάκη Βασιλειάδη, Πέτρο Ζέρζη και Μαρία Καράμπελα.

Έπειτα, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε αυτοψία στο σημείο της νέας γέφυρας του Αγίου Γεωργίου όπου και ενημερώθηκε για το συνολικό έργο της διασύνδεσης της νέας γέφυρας με την Εθνική Οδό 2. Το επόμενο διάστημα, ο κ. Περιφερειάρχης θα επισκεφθεί εκ νέου την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας όπου θα έχει επίσημη ενημέρωση από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη κα. Αηδονά και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή.






Σύσκεψη στο Δημαρχείο ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς


ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
- ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΣΚΟΣ

Σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Χρήστου Χουρσόγλου, του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστου Γεωργίου και του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Βέσκου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Δημαρχείο.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στα σχολεία του Δήμου μας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και τέθηκαν ζητήματα λειτουργικότητας των σχολικών κοινοτήτων, ενώ υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε σχολικά κτίρια.
Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι υπάρχει ετοιμότητα και πως μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες, όπως είναι το κόψιμο των χόρτων και ο γενικός ευπρεπισμός των σχολείων, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη μεγάλη βαρύτητα που δίνει η σημερινή Δημοτική Αρχή στον τομέα της εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει πολύ δουλειά σε όλα τα σχολεία και πως τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Παράλληλα, ζήτησε να υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι σε ότι κι αν γίνεται ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς, για την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...