Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ: Ο ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΜΑΤΟΦΡΑΓΜΑ


Γιάννης Σηφάκης :  Ο στρουθοκαμηλισμός  δεν είναι λύση για το χωματόφραγμα
Να είναι η τελευταία φορά που η ανευθυνότητα και η ευθυνοφοβία θα επικρατήσουν
Δεν τιμούν τον Δήμο τέτοιες πρακτικές, μόνο εμπαίζουν τους αγρότες
Να διευκρινιστεί από τους μελετητές που πληρώθηκαν για τις άδειες και από τις αδειοδοτούσες  υπηρεσίες με ποιόν τρόπο η επέμβαση θα είναι καθόλα νόμιμη χωρίς αμφισβητήσεις των ευθυνόφοβων υπαλλήλων και αιρετών
Η «λύση» που τελικά δόθηκε για το χωματόφραγμα για την άρδευση Υδραίας- Αριδαίας μόνο λύση δεν μπορεί να ειπωθεί. Όποιος μπορεί να βάλει ότι χρήματα μπορεί, να παρακαλούν όλοι τους εργολάβους, να φοβούνται να υπογράψουν το οτιδήποτε. Και αυτό την στιγμή που συμπληρώνονται πάνω από 30 χρόνια που κάθε χρόνο κατασκευάζεται το χωματόφραγμα, πάντα με την προχειρότητα και την τσαπατσουλιά της τελευταίας στιγμής, χωρίς αναθέσεις που να αφορούν το ίδιο το έργο, με «τερτίπια» περί πληρωμής από τους κατοίκους κλπ , ως εάν η «νομιμότητα» του εξαρτάται από το ποιος το πληρώνει.
Ο στρουθοκαμηλισμός ( να βάλουμε για άλλη μια φορά το κεφάλι μέσα στην άμμο) δεν είναι καθόλου λύση. Είναι η διαιώνιση της ανευθυνότητας και της ευθυνοφοβίας. Κανείς δήμαρχος ή δημοτικό συμβούλιο στο εξής δεν πρέπει να το ανεχτεί αυτό.
Όλοι θα βλέπουμε κατασκευασμένο το χωματόφραγμα μετά από τρείς μέρες και κανένας δεν θα λέει πως έγινε, κάτι σαν «το μυστικό του ποταμιού» κατ’ αντιστοιχία με «τα μυστικά του βάλτου».
Αυτές οι πρακτικές δεν τιμούν τον Δήμο Αλμωπίας και τους πολίτες του. Δεν βοηθούν στην πραγματικότητα τον αγροτικό κόσμο που εξακολουθεί να βρίσκεται στην αβεβαιότητα κάθε χρόνο.
Οι αιρετοί και οι υπηρεσίες καθώς και οι μελετητές για τις άδειες του έργου ( που πληρώθηκαν για αυτές) οφείλουν να συνεργαστούν για να μπορεί να γίνει «νόμιμα» η ανάθεση του χρόνου. Ποιος μπορεί να πείσει τον κάτοικο της Αλμωπίας ( ιδιαίτερα σε αυτή την συγκυρία) ότι πληρώθηκαν 52.000,00 € και εκδόθηκαν άδειες με τις οποίες δεν μπορεί να κατασκευαστεί νόμιμα η επέμβαση; Τα χρήματα αυτά πληρώθηκαν μόνο για να μπορεί να πεί ο κ. Πασόης στο debate των επικεφαλής προεκλογικά ότι έβγαλε άδειες και έλυσαν το πρόβλημα; Είναι δυνατόν να πεταχτούν τα χρήματα αυτά χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα;
Καλούμε τους αγρότες Αριδαίας- Υδραίας και τους πολίτες της Αλμωπίας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν το αυτονόητο.
Ο συνδυασμός μας θα πρωταγωνιστήσει στην πραγματική λύση του προβλήματος με την θεσμική του θέση στην νέο Δημοτικό συμβούλιο. Βάζοντας την οδό της λογικής, της αποφασιστικότητας για λύση, της απαίτησης και από τους μελετητές και τις υπηρεσίες να βρεθεί λύση και να μην ξανακάνει κανείς την στρουθοκάμηλο. Η χρήσιμη παρέμβαση του συνδυασμού μας σε όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Αλμωπίας  θα είναι η βάση της προγραμματικής αντιπολίτευσης που με αποφασιστικότητα θα κάνει και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και έξω από αυτό μέσα στην κοινωνία της Αλμωπίας.        

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΜΑΤΟΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ "ΜΑΥΡΟΠΟΤΑΜΟ"


Την Τρίτη 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αλμωπίας με θέμα την κατασκευή χωματοφράγματος στο ρέμα «Μαυροπόταμος» στη Δημοτική Κοινότητα Αριδαίας για την άρδευση των αγροκτημάτων των οικισμών Αριδαίας και Υδραίας.

 Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Πασόης Δημήτρης, οι αντιδήμαρχοι Καραμαριάς Σταύρος, Καλδερεμτζή Δέσποινα και Θεοδωρίδης Αναστάσιος, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας Παρούτογλου Νίκος, ο επικεφαλής του συνδυασμού « Αλλάζουμε την Αλμωπία» Σηφάκης Ιωάννης και ο εκπρόσωπος του συνδυασμού «Η Αλμωπία της καρδιάς μας» Κετικίδης Ιωάννης.

Μετά από διαλογική συζήτηση δόθηκε λύση για την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του χωματοφράγματος.

Από το Δήμο Αλμωπίας

ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ: ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ


Προμαχιώτης, που ζει και εργάζεται στην Ολλανδία, κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο χωριό, αγόρασε ,ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο, κάρτα διαρκείας του ΑΣ. ΠΡΟΜΑΧΟΙ για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ.
Με δεδομένο, ότι η συγκεκριμένη κάρτα θα του ήταν άχρηστη, αφού αναχωρεί για την χώρα όπου εργάζεται, αποφάσισε να αφήσει την κάρτα στο "Πράσινο Περίπτερο" , με την επιθυμία να την δανείζεται κάποιος φίλος της ομάδας, που δεν θα έχει λεφτά για να πληρώσει το εισιτήριο του εκάστοτε εντός έδρας αγώνα.
Έτσι λοιπόν η κάρτα διαρκείας βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο και όποιος θα την χρειάζεται, θα μπορεί να την δανείζεται.
Να θυμίσουμε ότι τα εισιτήρια διαρκείας του ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ κυκλοφόρησαν εδώ και λίγες ημέρες και όπως μας ενημέρωσαν ο αντιπρόεδρος Γιάννης Χατζής, ο γ.γ. Βασίλης Δήμπαλας και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Δημήτρης Μασλάρης, η διάθεσή τους γίνεται με γοργούς και ικανοποιητικούς ρυθμούς.
Η κάρτα κοστίζει 20 ευρώ και ένας από τους χορηγούς της, είναι και τα "Προμαχιώτικα Νέα".




ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΜΠΕΗΣ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΡΙΑΘΛΟΥ IRONMAN

Ο Γιάννης Χατζήμπεης, Παραολυμπιακός αθλητής και πρωταθλητής τριάθλου, είναι από την περασμένη Κυριακή ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Ironman. Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ironman της Φρανκφούρτης, όπου συμμετείχε, κάλυψε διαδοχικά 3,86 χιλιόμετρα κολύμβησης, 180 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 42,2 χιλιόμετρα μαραθωνίου δρόμου. Τερμάτισε εξαντλημένος, μετά από 13 ώρες και 46 λεπτά αγώνα, ενώ έτρεξε τα τελευταία 200 μέτρα κρατώντας την ελληνική σημαία ψηλά, συγκινημένος και επευφημούμενος από χιλιάδες κόσμο, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί Έλληνες της Γερμανίας.
Ο αγώνας, που ξεκίνησε στις 7 το πρωί, ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός για τους 3000 και πλέον αθλητές από 60 χώρες που έλαβαν μέρος. Πραγματοποιήθηκε κάτω από πολλή ζέστη και υγρασία, ωστόσο ο Γιάννης είχε να ξεπεράσει, πέρα από τις απαιτήσεις του ίδιου του αγώνα, επιπλέον δυσκολίες λόγω της αναπηρίας στο αριστερό του χέρι. Παρόλα αυτά, κατάφερε να ολοκληρώσει την κολύμβηση σε 1 ώρα και 13 λεπτά, και ξεκίνησε την ποδηλασία καλύπτοντας τα πρώτα 90 χιλιόμετρα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Στη συνέχεια, όμως, και ενώ είχε ήδη συμπληρώσει 6 ώρες αγώνα, αισθάνθηκε κούραση και δυσφορία από την αφυδάτωση λόγω ζέστης, υγρασίας και ανεπαρκούς πρόσληψης υγρών. Έφτασε εξαντλημένος στο τέλος των 180 χιλιoμέτρων ποδηλασίας και ξεκίνησε το μαραθώνιο τρέξιμο 23 λεπτά αργότερα. Ολοκλήρωσε το μαραθώνιο σε περίπου 5 ώρες και τερμάτισε λίγο πριν τις 9 το βράδυ τοπική ώρα. Παρών στη δύσκολη αυτή προσπάθεια ήταν και ο προπονητής του Βασίλης Κρομμύδας, ο πρώτος Έλληνας αθλητής στην ιστορία που ολοκλήρωσε το Ironman.
Ο Έλληνας αθλητής αγωνίστηκε για τους σκοπούς του Non Violence Project Greece, για να υποστηρίξει την προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων για την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για την εκπαίδευση νέων ανθρώπων, μαθητών και αθλητών στο να επιλύουν με ειρηνικό τρόπο τις διαφορές τους. Η προσπάθεια χρηματοδότησης του έργου γίνεται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας crowdfunding www.giveandfund.com και συνεχίζεται, με τη στήριξη των Holmes Place. Αν επιθυμείτε να συνεισφέρετε, ακολουθήστε το σύνδεσμο:  


ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ 60 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΤΡΙΨΕΤΕ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΩΝ "ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ"

Ένα βίντεο 60 δευτερολέπτων για να το τρίψετε στην μούρη των "καταδικάζουμε την βία από όπου κι αν προέρχεται"

Η βία σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι και δίκαιη, και ηθική, και νόμιμη. 


Το βίντεο με μια μικρή μαθήτρια και έναν δάσκαλο από την αίθουσα ενός δημοτικού σχολείου της Ρωσίας δείχνει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας το οποίο αποδομεί πλήρως την πολυφορεμένη φράση "καταδικάζουμε την βία από όπου κι αν προέρχεται" και καταδεικνύει το εντελώς παράλογο του "...από όπου κι αν προέρχεται".




ΠΗΓΗ:
projector-revolt

"ΑΚΟΥ ΠΤΩΜΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ". - (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

"Άκου πτώμα να μαθαίνεις", ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσεις

Ο Contrabbando, έφυγε από τη ζωή, το Σάββατο αφήνοντας πίσω του σπουδαία κείμενα. Διαβάστε τι έγραψε στο radiobubble για τη μάχη του με τον καρκίνο και τον θάνατο που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν (μπορεί να) είναι "αξιοπρεπής". 


Ο ποιητής Πάνος Οικονόμου (@Contrabbando), οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο, σε ένα από τα κείμενά του στο blog του radiobbuble.gr, είχε γράψει ένα από τα πιο ειλικρινή και θαρραλέα κείμενα για την ασθένεια.

Μέσα σε λίγες γραμμές, μίλησε για το τέλος και τον άνθρωπο απέναντι στον θάνατο, αλλά και για τους μύθους περί "αξιοπρεπούς διαχείρισης", που καταρρέουν μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα.


Το κείμενο του @Contrabbando, όπως δημοσιεύθηκε στο radiobubble.gr : 

"Άκου, πτώμα, να μαθαίνεις. Έτσι, έχουν τα πράγματα.


Όχι, ο καρκίνος δεν παίρνει τους καλύτερους. Ούτε το εγκεφαλικό, ούτε η καρδιοπάθεια, ούτε καμία άλλη ασθένεια. Τους μάγκες δεν τους πάτησε το τρένο. Ο θάνατος είναι αδιάκριτος, κοινός, απόλυτος. Μοναχικός. Το συλλογικό υποσυνείδητο αρέσκεται να "θρηνεί". Όχι αυτόν που πέθανε. Ούτε καν αυτό που εκπροσωπεί, παρόλο που το κραυγάζει. Θρηνεί αυτό που αντιπροσωπεύει στην προσωπική του ματιά, την ιδεολογική φορεσιά με την οποία έντυσε ένα πρόσωπο. Πενθεί, εν τέλει, είτε το "τέλος μιας δικής του εποχής" ή τον ίδιο το μετέωρο φόβο του θανάτου. Του δικού του θανάτου, του δικού του τέλους, του οποίου μια γεύση παίρνει από έναν "ξένο" θάνατο που αγωνιά να οικειοποιηθεί με υπέρμετρη ευαισθησία.

Όσο κι αν ερίζουμε, κλαίμε μόνο για τους "δικούς μας ανθρώπους", αυτούς με τους οποίους ζήσαμε, μοιραστήκαμε στιγμές μιας ζωής που πέρασε. Και κλαίμε το ανεπίστρεπτο αυτών των στιγμών. Εγωιστικά, μοναχικά, ναρκισσιστικά. Όπως μας ταιριάζει. Ως πλάσματα ανθρώπινα, ατελή, φθαρτά. Και, φυσιολογικά κι ανθρώπινα, δε μας είναι ούτε πρόκειται να γίνουν όλοι οι νεκροί αρεστοί. Γιατί, η εικόνα τους ως ζωντανών διαμορφώνει τη στάση μας απέναντι στο θάνατό τους. Οριστικά κι αμετάκλητα.


Όχι, στις πλείστες περιπτώσεις, δεν υπάρχει αξιοπρεπής θάνατος. Τουλάχιστον, όσο δε μας στήνουν σε εκτελεστικά αποσπάσματα απέναντι στους φονιάδες μας, ώστε να μπορούμε να τους χαμογελάμε κατάμουτρα την ύστατη ώρα. Ο θάνατος είναι μια μοναχική αγωνία. Τις τελευταίες ώρες του κουβαλά έναν απεγνωσμένο ρόγχο, μια κλινοπάλη του σώματος, μια σταδιακή κατάρρευση όλων των ζωτικών λειτουργιών, μια διαρκή αφαίρεση των εγκεφαλικών/διανοητικών χαρακτηριστικών μας. Λίγο πριν από το τέλος, γινόμαστε ζώα που ψυχορραγούμε, όπως λέει ο Ροθ.

Επιστρέφουμε στο απόλυτα ζωώδες και γήινο. Οι ελάχιστες εκλάμψεις, που μυθολογούνται ως τελευταίες κουβέντες, μπορεί να μας εκθέσουν ή να ανοίξουν σε κοινή θέα όσα ασυνείδητα θάβαμε κάτω από τις στρώσεις και τα περιβλήματα του εγώ μας και των δεόντων μιας ολόκληρης ζωής. Είμαστε μιαν ανίσχυρη μάζα οργανικών καταλοίπων, που θα γίνουν στάχτη ή εκλεκτή τροφή για σκουλήκια στο αέναο κυκλικό παιχνίδι της ζωής.Τα 21 γραμμάρια δεν είναι παρά το μεταφυσικό τρυπάκι μας για να μπορέσουμε να αντέξουμε τη ζωή την ίδια. Ή την απώλειά της.


Τέλος, όχι, δεν υπάρχει αξιοπρέπεια στη διαχείριση μιας μακροχρόνιας ασθένειας. Θα ήθελα πολύ να είναι διαφορετικά, αλλά η αλήθεια είναι πικρή και με διαψεύδει. Έχω κλάψει πολύ, έχω πονέσει πολύ, έχω παρακαλέσει πολύ, έχω κουράσει τα αγαπημένα πρόσωπά μου πολύ, έχω ζητιανέψει για αγάπη και φάρμακα, έχω διεκδικήσει ως απόλυτα κακομαθημένο κωλόπαιδο την απεριόριστη προσοχή, έχω βαρύνει την καθημερινότητα των οικείων μου, έχω δεσμεύσει τις ζωές των άλλων. Και, φυσικά, δεν υπάρχει τίποτε ηρωικό στις διάρροιες, τις ναυτίες, τους εμετούς, τα λερωμένα σεντόνια, τις τρύπιες πικεδένιες κουβέρτες των δημόσιων νοσοκομείων, τις νεκρωμένες ξερές φλέβες, το τρύπιο σώμα, τη διαρκώς αποστεούμενη ύπαρξη. Ούτε υπάρχει τίποτε δημοκρατικό στη συναλλαγή, τη δυνατότητα να έχεις εσύ κάποια φάρμακα ή μια πιο εξειδικευμένη θεραπεία, τα οποία κάποιος άλλος αλλού στερείται, λόγω του συστήματος.


Η μόνη αξιοπρέπεια είναι να μείνεις ζωντανός. Και να ανταποδώσεις. Όσο κι όπως μπορείς. Και λίγο θα είναι πάλι.

Διάφανοι, αδέρφια, είμαστε. Ζώα διάφανα που μας τρομάζει η αντανάκλασή μας στα ποτάμια της ζωής, πάσχοντα από αγνή, καθαρή ύπαρξη.



ΠΗΓΗ:
news247.gr

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ SELFIES

Οι Νεκροί Δε Βγάζουν Selfies - Η συγκάλυψη της μονομερούς φύσης της βίας στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας

#Οι “Selfies του Πολεμικού Καταφύγιου” και άλλες ισραηλινές ιστορίες ανθρώπινου ενδιαφέροντος που συγκαλύπτουν την μονομερή φύση της βίας στην περιοχή

Με μία από τις χειρότερες εισαγωγές όλων των εποχών, η Άλισον Κάπλαν Σόμερ ξεκινά το άρθρο της στην εφημερίδα Χάαρετς: “Όταν η κατάσταση σκληραίνει, οι σκληροί βγάζουν selfies” (σ.τ.μ. παραφράζοντας τη γνωστή φράση στην αγγλική: ’when the going gets tough, the tough get going «)

Παρακάτω συνεχίζει: “Αυτή είναι η φιλοσοφία που αποφάσισε να υιοθετήσει η Σάρα Άιζεν, μία κάτοικος της (ισραηλινής πόλης) Μπετ Σεμές, όταν ξεκίνησε το Facebook group με την ονομασία “Selfies από το Πολεμικό Καταφύγιο” (“Bomb Shelter Selfies”)

Η ανάγκη για αυτή τη θαρραλέα προσπάθεια προέκυψε όταν “άρχισε να βρέχει ρουκέτες στο Ισραήλ” από τη Λωρίδα της Γάζας στις αρχές της εβδομάδας. Φυσικά, οι Ισραηλινοί αρέσκονται στο να παρουσιάζουν ότι βρέχει βόμβες μονάχα εναντίον τους. Όμως τα δελτία καιρού είναι αντικειμενικά πολύ χειρότερα για τους γείτονές τους.

Ας ξεχωρίσουμε για παράδειγμα ένα περιστατικό του συνολικού χρονικού από την, κατά κύριο λόγο μονομερή, σφαγή που διενεργεί το Ισραήλ (την οποία τα δυτικά ΜΜΕ αποκαλούν κατ” ευφημισμό “διαμάχη”): την “Επιχείρηση Καλοκαιρινές Βροχές” του ισραηλινού στρατού στη Γάζα τον Ιούνιο του 2006, ένα χρόνο μόλις από την υποτιθέμενη διακοπή του ισραηλινού εποικισμού στα παράλια. Κατά τη διάρκειά της σκοτώθηκαν περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και 85 παιδιά, ενώ ο ισραηλινός στρατός είχε ως απώλειες μόλις πέντε στρατιώτες.

Το ίδιο καλοκαίρι, το Ισραήλ αποφάσισε ότι και ο Λίβανος είχε περάσει πολύ καιρό ανενόχλητος. Στο βιβλίο τους “34 ημέρες: το Ισραήλ, η Χεζμπολάχ και ο Πόλεμος στον Λίβανο” (34 Days: Israel, Hezbollah, and the War in Lebanon) οι ισραηλινοί δημοσιογράφοι Αμός Χαρέλ και Άβι Ισαακάροφ εξηγούν πως, ενώ το αρχικό σχέδιο του Ισραήλ για τον πόλεμο με το βόρειο γείτονά του είχε τίτλο “Ανυψωμένα Νερά” (Elevated Waters), μετριάστηκε σε “Ανυψωμένη Βροχή” (Elevated Rain) και έπειτα σε “Ανυψωμένο Ψιχάλισμα” (Elevated Dew). Ανεξάρτητα με το τι στο διάολο σημαίνει ανυψωμένη βροχή ή ψιχάλισμα, το αποτέλεσμα της μετεωρολογικής σύγχυσης ήταν 1,200 νεκροί στο Λίβανο, οι περισσότεροι από αυτούς άμαχοι.

Το Ισραήλ επιστρέφει τώρα για να βρέξει περισσότερο καλοκαίρι στη Γάζα (αυτή τη φορά η διαδικασία έχει ονομαστεί “Επιχείρηση Προστατευτική Αιχμή”). Την ώρα συγγραφής αυτού του άρθρου, το σκορ είναι 98 νεκροί Παλαιστίνιοι, 0 νεκροί Ισραηλινοί.

Και εδώ έρχονται τα “Σέλφις του Πολεμικού Καταφύγιου” – σύμφωνα με την Άισεν, ένας τρόπος “να δείξουμε στον κόσμο πως δεν αφήνουμε τη κατάσταση να μας ταράξει”. Η αρχική σύλληψη για την ονομασία του εγχειρήματος, “Bomb Shelter Bombshells” συνάντησε το βέτο του συζύγου της (ΣτΜ – η σημασία της λέξης “bombshell” είναι στη κυριολεξία “βόμβα” αλλά στην αγγλική αργκό έχει και το νόημα της σεξοβόμβας).

Η Κάπλαν Σόμερ περιγράφει την “εξαιρετικά αγχωτική και συχνά σουρεαλιστική κατάσταση που βιώνουν οι Ισραηλινοί”, όπως για παράδειγμα το να μη μπορεί να αποφασίσει κανείς αν θα πάρει το ποδήλατό του μαζί στο καταφύγιο ή όχι. Κατά τα φαινόμενα, το στρες είναι τόσο υψηλό που οι Ισραηλινοί έφτασαν να “χρησιμοποιούν το Facebook, το Twitter, το Instagram και το WhatsApp για να αντέξουν στη κατάσταση και να κρατήσουν ψηλά το ηθικό τους”.

Με κάθε έκρηξη της βίας, τα ΜΜΕ διαδίδουν ιστορίες ανθρώπινου ενδιαφέροντος έτσι ώστε το διεθνές κοινό να εκτιμήσει πλήρως το μεγαλείο της αντοχής των ισραηλινών στον καθημερινό αγώνα τους να επιβιώσουν – και μέχρι και να παραγγείλουν σούσι! - την ίδια ώρα που ο στρατός τους διενεργεί σφαγές. Τι είναι άλλωστε το ισραηλινό μονοπώλιο στη θυματοποίηση, αν όχι μια μεγάλη “selfie”, 24 ώρες το 24ωρο;

Ασφαλώς, η τραυματική εμπειρία του να ακούς πολεμικές σειρήνες που αναγγέλουν συνήθως την … μη άφιξη μιας ρουκέτας ξεπερνά, ας πούμε, το να ανατινάζεται η οικοδομή σου με τρεις γενιές της οικογένειάς σου στο εσωτερικό της.

Όσο για το αν οι Παλαιστίνιοι μπορέσουν να οικειοποιηθούν τις ισραηλινές θεραπευτικές τεχνικές πολεμικής περιόδου, δυστυχώς οι νεκροί δε μπορούν να βγάλουν “selfies”.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΖΑΡ



Με ένα πλούσιο πρόγραμμα πραγματοποιείται το 3ο Φεστιβάλ Πόζαρ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες της διοργάνωσης στη συνέντευξη τύπου στο Λουτράκι με τη συμμετοχή της Π.Κ.Μ., του Συλλόγου Νέων και παραγόντων οργάνωσης του Φεστιβάλ

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ‘’4 Εποχές’’ στο Λουτράκι Αριδαίας παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Πόζαρ που διεξάγεται φέτος 19 & 20 Ιουλίου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εκπροσώπησε η Περιφερειακή Σύμβουλος, εντεταλμένη σε θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη. Επίσης συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Νέων Λουτρακίου που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, εκπρόσωπος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου και άλλοι παράγοντες που συμμετέχουν στην οργάνωση του Φεστιβάλ.
  Η κα. Σοφία Κεχαγιά από το Σύλλογο Νέων Λουτρακίου προλόγισε τους ομιλητές και ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Επίσης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη για την αμέριστη συμπαράστασή του στις προσπάθειες του Συλλόγου για την επιτυχημένη οργάνωση του διήμερου φεστιβάλ. Στη συνέχεια, η κα. Ζωγράφου υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή στην τοπική ανάπτυξη και κοινωνική κινητοποίηση που έχει η διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Πόζαρ που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ανέφερε ότι η διοργάνωση είναι ένας σημαντικός θεσμός για την περιοχή των Λουτρών Πόζαρ, τονίζοντας ότι συνδέει την ανάδειξη του πολιτισμού με την ανάπτυξη του τουρισμού.
       «Με τις πλούσιες δραστηριότητες και με τα ‘’ηχηρά ονόματα’’ καλλιτεχνών που θα παραβρεθούν φέτος στη διοργάνωση δίνουμε το στίγμα της ανάπτυξης της περιοχής και του Φεστιβάλ Πόζαρ που θέλουμε να προσελκύσει νέους και νέες από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Το Φεστιβάλ λοιπόν μπορεί να έχει μία σημαντική συμβολή σε αυτήν τη νέα ταυτότητα που προσπαθούμε να προωθήσουμε για τον τοπικό τουρισμό. Μία αγαπημένη περιοχή, για νέους ανεξαρτήτου ηλικίας, που έρχονται σε επαφή με τον τοπικό πολιτισμό και ανθρώπους, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή», δήλωσε η κα. Ζωγράφου.
       Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Πασοής δήλωσε τη στήριξή του στις προσπάθειες του συλλόγου ενώ, ο κ. Δημήτρης Κεχαγιάς παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
       Τέλος, όλοι οι παραβρισκόμενοι προσκάλεσαν το κοινό να επισκεφθεί και να γνωρίσει την περιοχή και να συμμετέχει ενεργά στο 3ο Φεστιβάλ Πόζαρ παρακολουθώντας τις συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών αλλά και, συμμετέχοντας στις παράλληλες δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί.


       Ακολουθεί το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

3o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΖΑΡ – 19/20 Ιουλίου 2014
Νιώθεις τη φύση !!!
Φύση, ηρεμία, δροσιά , χαλάρωση …
Στις λέξεις που εδώ και χρόνια είναι ταυτισμένες με τα Λουτρά Πόζαρ έρχονται να προστεθούν κι άλλες…
Μουσική, στίχοι, διασκέδαση, χρώματα, γέλιο!
Το τρίτο Φεστιβάλ Πόζαρ είναι και φέτος γεγονός!
Στο κέντρο του καλοκαιριού, μια διαφορετική πρόταση για όσους ξέρουν.. ότι διακοπές δεν είναι μόνο παραλία!
Μέσα στη καρδιά του βουνού, εκεί που τα παγωμένα νερά του Καϊμάκτσαλαν σμίγουν με τα θερμά ιαματικά, αναβλύζουν μουσικές από έναν μαγευτικό συναυλιακό χώρο.
Σάββατο 19 Ιουλίου
“Η δύναμή σου,  δύναμή μου…”
Εκεί που χτυπά η καρδιά της, εκεί που συναντιέται με το πάθος της και την αγάπη της για το τραγούδι, εκεί η Ελεονόρα Ζουγανέλη θέλει να ταξιδέψει το κοινό της και φέτος το καλοκαίρι και να πάρει δύναμη από τη δύναμη όλων αυτών που την αγαπούν και τη στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Μας καλεί όλους λοιπόν σε ένα μεγάλο πάρτι.
Την ίδια μέρα στο stage ανεβαίνουν οι Γιάννης Βαρδής και Γιώργος Λιανός. Τα δύο χρόνια συνεργασίας, το κέφι του Γιώργου και το DNA του Γιάννη είναι η απόλυτη συνταγή διασκέδασης. Ποπ και Ροκ ήχοι με μια δυναμική παρουσία.
Κυριακή 20 Ιουλίου
“Ζω εκεί που σβήνει ο ήλιος τα νερά σου”
Με στίχο ζωντανό και επαναστατική  διάθεση ο Στέλιος Ρόκκος θεωρείται ένας γνήσιος star. Στα 30 χρόνια καριέρας ο Στέλιος έχει γνωρίσει μόνο επιτυχίες. Σε κάθε εμφάνιση του επιβεβαιώνει το τεράστιο ταλέντο του και καταθέτει ακομπλεξάριστα την δική του ταυτότητα.
Με απίστευτη ενέργεια και μοναδική επικοινωνία αγγίζει την καρδιά του κοινού. Η υπέροχη φωνή του και η εκπληκτική του ερμηνεία σε κάθε κομμάτι ξεσηκώνει τους πάντες με ροκ αλλά και ελαφρολαϊκούς ρυθμούς και μας ταξιδεύει με αισθαντικές μπαλάντες.
Party χωρίς VEGAS δε γίνεται…
Το Ελληνικό urban pop μουσικό συγκρότημα απογειώνει το κέφι με καλοκαιρινούς ρυθμούς και νεανικά ακούσματα. Με τραγούδια όπως τα «Πιο ψηλά», «Πάντα Καλοκαίρι» «Φιλί» κ.α ξεσηκώνουν τη διάθεση και ακούγονται δυνατά.

Κλείνουμε τις συναυλίες με τον Γιάννη Κρητικό!
Το επίθετό  του, συνώνυμο της καταγωγής του. Παίζοντας λύρα έρχεται να μας απογειώσει με τις μαντινάδες προβάλλοντας όλο το  κρητικό στοιχείο έτσι όπως δεν το έχετε ξανά ακούσει.

Η κάθε νύχτα του Φεστιβάλ Πόζαρ γίνεται μέρα…
Γνωστοί Dj και ραδιοφωνικοί παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας υπόσχονται να μας κρατήσουν ξύπνιους μέχρι να ξημερώσει!
Δείτε και φέτος το καλοκαίρι «αλλιώς»!
Νιώστε τη φύση μέσα σας σε μια μεγάλη γιορτή!
Free camping
Mini stage με τοπικά ροκ και εναλλακτικά συγκροτήματα.
Δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους όπως: Face painting, πλανόδιους θιάσους, κλόουν κ.α
Μαθήματα μαγειρικής, zumba gym, εκθέσεις, αγώνες mountain bike και εκδρομές στα μονοπάτια του Καϊμακτσαλάν.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

δεν ΞΕΡΩ... δεν ΕΙΔΑ... δεν ΑΚΟΥΣΑ...!!!

Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΝΑΝΤΙΝ ΓΚΟΡΝΤΙΜΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 90 ΤΗΣ

Πέθανε η βραβευμένη με Νόμπελ λογοτεχνίας Ναντίν Γκόρντιμερ

Η Νοτιοαφρικανική νομπελίστρια συγγραφέας Ναντίν Γκόρντιμερ, μια από τις δυνατότερες λογοτεχνικές φωνές κατά του καθεστώτος του απαρτχάιντ, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 90 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά της.

Η Γκόρντιμερ, που είχε βραβευθεί το 1991 με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, πέθανε το απόγευμα της Κυριακής στο σπίτι της στο Γιοχάνεσμπουργκ, περιστοιχισμένη από τα παιδιά της, Χιούγκο και Οριάνε.

H Nαντίν Γκόρντιμερ, κόρη Eβραίων μεταναστών ρωσικής καταγωγής, γεννήθηκε το 1923 στο Σπρινγκς, μια πολίχνη δίπλα στο Γιοχάνεσμπουργκ, στη Nότια Aφρική.

Άρχισε να γράφει από εννέα χρόνων και στα δεκαπέντε της δημοσίευσε το πρώτο της διήγημα. H πρώτη της συλλογή διηγημάτων, με τίτλο Face to Face (Πρόσωπο με πρόσωπο), δημοσιεύτηκε το 1949. Ακολούθησαν άλλες οκτώ συλλογές διηγημάτων και έντεκα μυθιστορήματα. Το 1974 κέρδισε το Βραβείο Μπούκερ και το 1991 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου της.

Μερικά από τα βιβλία της είναι τα: Η ιστορία του γιου μου, Ένας τυχαίος εραστής, Λέγοντας ιστορίες, Μια ιδιοτροπία της φύσης, Ο Μπετόβεν ήταν κατά το 1/16 μαύρος, Ο συντηρητής.



ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Οδηγίες από το ΙΚΑ για την απαλλαγή από τον φόρο εισοδημάτων των ατόμων με αναπη

Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παρέχονται οδηγίες για τον τρόπου διαχείρισης των αιτημάτων πιστοποίησης βαθμού αναπηρίας για την απαλλαγή από τον φόρο των εισοδημάτων που αποκτώνται από τα άτομα με αναπηρία.

Στην σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ αναφέρεται πως βάσει του Ν. 4172/2013, από το φόρο εισοδήματος απαλλάσσονται τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1/1/2014 και μετά, τα οποία αφορούν:

Σε συντάξεις που καταβάλλονται σε αναπήρους πολέμου και σε θύματα και οικογένειες θυμάτων πολέμου, καθώς και σε αναπήρους ειρηνικής περιόδου, στρατιωτικούς γενικά, που υπέστησαν βλάβη κατά την εκτέλεση της εργασίας τους.
Στο εξωιδρυματικό επίδομα και κάθε συναφές ποσό που καταβάλλεται σε ειδικές κατηγορίες ατόμων με αναπηρίες (προνοιακά επιδόματα).
Σε μισθούς, συντάξεις ή πάγια αντιμισθία των προσώπων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον ογδόντα τοις εκατό (80%).
Το Ίδρυμα διευκρινίζει επίσης ότι απαιτείται γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για την απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος των μισθών, συντάξεων και της πάγιας αντιμισθίας που καταβάλλονται στα άτομα με αναπηρία τουλάχιστον 80%, ανεξαρτήτως της αναπηρίας που παρουσιάζουν.

Για τη συγκεκριμένη απαλλαγή, όπως διευκρινίζεται, μπορούν να χρησιμοποιούνται και οι εκδοθείσες πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2011 γνωματεύσεις των Επιτροπών των Νομαρχιών που αφορούν επ' αόριστον κρίση της αναπηρίας ήαλλιώς μέχρι την ημερομηνία λήξης της ισχύος τους, βεβαιώσεις του αρμόδιου συνταξιοδοτικού φορέα κύριας ασφάλισης, στις περιπτώσεις των συνταξιούχων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που δεν διαθέτουν απόφαση υγειονομικής επιτροπής Νομαρχίας, αλλά και οι γνωματεύσεις πιστοποίησης βαθμού αναπηρίας των Ανώτατων Υγειονομικών Επιτροπών Α.Σ.Υ.Ε., Α.Ν.Υ.Ε., Α.Α.Υ.Ε., της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην σχετική εγκύκλιο αναφέρεται επίσης ότι οι αιτήσεις που υποβάλλονται στα ΚΕΠΑ για την απαλλαγή των συγκεκριμένων κατηγοριών εισοδημάτων από τον φόροπου καταβάλλονται από 1/1/2014 και μετά στα άτομα με αναπηρία, ότι:

Δεν απαιτείται υποβολή νέας αίτησης στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας στην περίπτωση που διαθέτουν οριστική γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ, στην οποία η διάρκεια της αναπηρίας τους πιστοποιείται είτε για χρόνο αόριστο, είτε για ορισμένο χρόνο, ο οποίος ωστόσο καλύπτει ή υπερκαλύπτει το δωδεκάμηνο του εκάστοτε φορολογικού έτους.
Αιτήσεις επανεξέτασης των ανωτέρω προσώπων για φορολογική χρήση θα γίνονται δεκτές μόνο στην περίπτωση που από την ισχύουσα για ορισμένο χρόνο γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ. δεν καλύπτεται ημερολογιακά το σύνολο των μηνών του φορολογικού έτους.



ΠΑΟΥΛΟΒΝΙΑ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 12.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ

Παουλόβνια -Τι είναι αυτό το δένδρο που θεωρείται καλλιέργεια του μέλλοντος και δίνει έως και 12.000 ευρώ το στρέμμα [εικόνες]

«Χρυσό» αποδίδει η καλλιέργεια της παουλόβνιας, ενός φυλλοβόλου δένδρου το οποίο παράγει ένα πανάκριβο ξύλο το οποίο αναπτύσσσεται εξαιρετικά γρήγορα. Η εναλλακτική αυτή καλλιέργεια θεωρείται από τις πλέον προσοδοφόρες καθώς μπορεί να αποδώσει από 3.200 ευρώ έως 12.000 ευρώ το στρέμμα, ανάλογα με την ποιότητα του ξύλου, χώρια τα όποια έσοδα μπορεί να έχει ο παραγωγός από την πώληση των καυσόξυλων.   
Στα συν της συγκεκριμένης καλλιέργειας θεωρείται το γεγονός ότι το κόστος αγοράς του δένδρου είναι μικρό, άρα η αρχική επένδυση μικρή, καθώς και το ότι η παουλόβνια είναι ένα δένδρο φυλλοβόλο που χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Εθνος, στην οποία μίλησε ο γεωπόνος Κάσσανδρος Γάτσιος, η ταχύτητα αναπτύξεως αυτού του φυτού είναι εντυπωσιακή, καθώς από τη στιγμή που θα φυτευτεί, μπορεί μέσα σε έξι μήνες να γίνει ένα δέντρο με ύψος 3-3,5 μέτρα, διάμετρο κορμού 8-10 εκατοστά και φύλλα διαμέτρου 70-80 εκατοστών.
Ποια εδάφη θεωρούνται κατάλληλα για την καλλιέργεια της παουλόβνιας
Σύμφωνα με Το Εθνος κατάλληλα θεωρούνται τα βαθιά εδάφη, με κλίση, που δεν κατακλύζονται από νερά. Συγκεκριμένα, ο υπόγειος ορίζοντας του νερού πρέπει να ευρίσκεται τουλάχιστον 60-70 cm κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Μπορεί να καλλιεργηθεί στην Ελλάδα.
Οι ιδιότητες του ξύλου της παουλόβνιας που το κάνουν εξαιρετικό
  • Είναι ελαφρύ, ιδανικό για την κατασκευή στεγών, δοκαριών κλπ.
  • Είναι ανθεκτικό, ανέχεται το κάρφωμα και δεν σχίζεται κατά την επεξεργασία
  • Βάφεται χωρίς προβλήματα
  • Είναι σταθερό στην κατεργασία του
  • Αποξηραίνεται εύκολα
  • Εχει μικρή θερμική αγωγιμότητα που το καθιστά κατάλληλο για μονώσεις σε ψυγεία, κυψέλες
  • Χρησιμοποιείται και για την κατασκευή μουσικών οργάνων
  • Δεν σαπίζει εύκολα
  • Χρησιμοποιείται στην παραγωγή εκλεκτής ποιότητας κόντρα πλακέ
  • Χρησιμοποιείται στην παραγωγή ξυλοκάρβουνου





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΝΟΔΟΣ ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ. - ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Αναμένεται άνοδος ρεκόρ στις βάσεις -Στα ύψη οι περιζήτητες σχολές [λίστα]

Αν και ακόμη τίποτε δεν είναι δεδομένο όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία θα υπάρξει άνοδος των βάσεων και μάλιστα αρκετά μεγάλη στις λεγόμενες περιζήτητες σχολές. 

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις εκτιμήσεις θα υπάρξει άνοδος των βάσεων ως και 600 ή και 700 μόρια σε πολυτεχνικές σχολές με υψηλή ζήτηση, ενώ και στο 5ο επιστημονικό πεδίο οι Οικονομικές σχολές θα διατηρήσουν τις βάσεις τους χωρίς πτώση ούτε κατά ένα μόριο.

Περισσότερα από 250 μόρια αναμένεται να αυξηθούν και σχολές όπως οι φιλολογικές και οι νομικές.

Ενδεικτικά οι προβλέψεις ανά σχολή:

Αγγλικής γλώσσας 19.800-20.000
Γερμανικής γλώσσας 14.500-14.700
Γεωλογίας 12.450-12.650
Εκπαίδευσης και Αγωγής 16.000-16.200
Επικοινωνίας και ΜΜΕ 17.800-18.000
Ιατρικής 19.150-19.300
Αρχαιολογίας 12.700-12.900
Νομικής 18.620-18.820
Παιδαγωγικό Δ.Ε. 16.400-16.600
Τοπογράφων 14.850-15.050
Εφαρμοσμένων Μαθηματικών 15.450-15.650
Ηλεκτρολόγων Μηχανικών 18.950-19.150
Πολιτικών Μηχανικών 17.800-18.000
Λογιστικής 16.550-16.750
Μαρκετινγκ 14.500-14.700
Οικονομικής Επιστήμης 15.200-15.450
Πληροφορικής 10.700-10.900
Τροφίμων και Διατροφής 11.600-11.800
Κοινωνιολογίας 11.300-11.500
Μαθηματικών 11.550-11-850




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑ ΟΥΡΑΝΟ

Ήταν τέτοια η αγάπη του γέροντος Παϊσίου για το συνάνθρωπο, τέτοιο το μέγεθος του θυσιαστικού του φρονήματος που όταν προσευχόταν για τους καρκινοπαθείς, διαβάζουμε στο βίο του, πως ευχόταν να «πάρει» ο ίδιος τον καρκίνο.
Σε μια παρόμοια περίπτωση, θέλοντας να μιμηθώ το γέροντα, προσευχήθηκα όχι να μου δώσει τον καρκίνο που βασάνιζε το κορμί ενός αγαπημένο μου προσώπου, αλλά ει δυνατόν να πάρει ως αντίδωρο ζωής, τη δική μου.

Σφάλμα και ολιγοψυχία.
Ξέρετε γιατί; Γιατί ο θάνατος πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις λειτουργεί λυτρωτικά, ακόμη και για τη θυσιαστική έκφραση του εγωισμού μας, αν μπορεί να εννοηθεί κάτι τέτοιο.

Ο καρκίνος, όπως και κάθε άλλη παρόμοια ασθένεια και νόσος, δε φέρνει μόνον το θάνατο. Πριν από αυτόν προηγούνται πολλά άλλα. Προηγείται πόνος πολύς, δάκρυα, θλίψη, αγωνία, εσωτερική μάχη με την απελπισία και την απόγνωση, το συμβιβασμό και την αποδοχή του τέλους της επιγείου ζωής. Ναι, έστω ότι μπορείς να δεχθείς το θάνατο αμαρτωλέ εαυτέ μου, ποιος θα δεχόταν όμως τα δίχως χρονικό όριο προαναφερθέντα, πώς να δεχθεί κάποιος το μαρτύριο που ματώνει και πληγώνει ψυχή και σώμα;

Μόνο ένας άγιος ή μόνο ένας τρελός. Μάλλον ένας δια Χριστόν σαλός, ένας γνήσιος και αληθινός χριστιανός, που όρισε ως λογική της ζωής του, το υπέρ λόγον, το υπέρ φύσιν, το υπέρ έννοιαν. Γιατί αυτός δεν ελπίζει στην αιωνιότητα που χαρίζει ο Χριστός, δεν προσδοκεί απλά «Ανάσταση νεκρών». Αυτός  βιώνει από τώρα κι από εδώ τον Παράδεισον, ως άλλος ένσαρκος άγγελος και ουράνιος άνθρωπος.

Ξέρετε τι είναι γι' αυτόν ο καρκίνος; Άνθος μυρίπνοο, που μοσχοβαλά Ουρανό, μια ανάσα αιωνιότητας, μια πνοή ζωής.

Υ.Γ. Χάρισε Θεέ μου δύναμη και πίστη στον καθένα που παλεύει καθημερινά για το αγαθό της ζωής και γέμισε με ελπίδα την ψυχή τους, ότι «Συ εί η Ζωή και η Ανάστασις ημών».

Θεολόγος Παπαδόπουλος
Βιολόγος


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΤΡΙΧΡΟΝΗ "ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ" ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑΣ ΤΗΣ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι γονείς της θρηνούσαν και έκαναν τις ετοιμασίες για την κηδεία της μικρής, ώσπου ένας γείτονας τους είχε την ευφυή –όπως αποδείχθηκε- ιδέα να ανοίξει το φέρετρο για να δει το κοριτσάκι.
 Αυτό που αντίκρισε δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ, ούτε ο ίδιος, ούτε οι γονείς της. Πιθανότατα, ούτε και η μικρούλα.
Το φέρετρο ήταν σε εκκλησία στην Aurora, της περιοχής Zamboanga del Sur και ευτυχώς δεν είχαν προχωρήσει ακόμα στην ταφή. Ο γείτονας των γονιών της άνοιξε το καπάκι και είδε το τρίχρονο κοριτσάκι από τις Φιλιππίνες να κουνιέται. Έβαλε τις φωνές και αμέσως ήρθε ο πατέρας της μικρής και τη σήκωσε -όπως φαίνεται και στο βίντεο- διαπιστώνοντας ότι ανέπνεε κανονικά και είχε σφυγμό.
Οι γονείς του παιδιού του έδωσαν λίγο νερό και αμέσως το μετέφεραν στο νοσοκομείο. Η μικρή είχε θεωρηθεί νεκρή το Σάββατο και αφού πέρασε ένα 24ωρο και όλοι ετοιμάζονταν για την κηδεία της την Κυριακή εκείνη… ξύπνησε.
Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Heidil Teelan στην Philippines Star. «Ο θάνατος του παιδιού είχε δηλωθεί το Σάββατο το πρωί στις 09.00, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν ότι δεν είχε πλέον σφυγμό. Το είχαν μεταφέρει την Παρασκευή στην κλινική μετά από πολυήμερο πυρετό». Ο επιθεωρητής μπορεί να μην ήταν παρών όταν «ζωντάνεψε» η πιτσιρίκα από τις Φιλιππίνες, αλλά όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί του είπαν το ίδιο. Ότι το παιδί ανέπνεε και είχε σφυγμό. Μάλιστα, εξήγησε ότι δεν μπορούν να εξηγήσουν ακόμη τι μπορεί να είχε συμβεί, αλλά και ότι δεν αποκαλύπτει το όνομα για να προστατευθεί η οικογένεια.
Την ίδια ώρα, εξειδικευμένες νοσοκόμες έχουν πάει στο σπίτι της οικογένειας για να παρακολουθούν το παιδί, έως ότου οι γονείς του βρουν ένα καλά εξοπλισμένο νοσοκομείο, για να πραγματοποιήσουν περαιτέρω εξετάσεις στη μικρή.


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...