Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 2014- 28/2/2017


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΤΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ  2014- 28/2/2017
  
          Επειδή η θητεία των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αλμωπίας (άρθρου 76 του Ν. 3852/2010), που είχαν ορισθεί με την υπ΄ αριθμ. 73/2013 απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, έληξε, ο Δήμος Αλμωπίας απευθύνει πρόσκληση προς φορείς, συλλόγους και οργανώσεις, που εδρεύουν στα όρια του, καθώς επίσης και δημότες,  να εκδηλώσουν εγγράφως στο Δημαρχείο Αλμωπίας –Υπηρεσία Πρωτοκόλλου, μέχρι και την 25-09-2014 το ενδιαφέρον συμμετοχής τους, στη  Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, για την περίοδο 2014 – 28/2/2017.
         Οι  φορείς να προτείνουν, με σχετικό έγγραφό τους, προς  το Δημοτικό Συμβούλιο, τους  εκπροσώπους του φορέα τους (έναν τακτικό και έναν αναπληρωτή), με τα πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση,  Fax ή email).

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ
 ΜΠΙΝΟΣ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΦΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


Η ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΛΑΣ του ΚΚΕ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ στους ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ στον ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΦΟ των ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


        Τιμώντας τη θυσία των εκτελεσμένων 114 Γιαννιτσιωτών από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής & τους έλληνες συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες πουλικούς, Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ θα καταθέσει στεφάνι  στον Ομαδικό Τάφο των Γιαννιτσών την Κυριακή 14 Σεπτέμβρη στις 10 το πρωί.
      Για μια ακόμη χρονιά η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πέλλας, υπηρετώντας όχι την ιστορική μνήμη, αλλά την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» δεν συμπεριέλαβε στο επίσημο πρόγραμμα του μνημόσυνου το Κόμμα μας.
     Η ιστορική αλήθεια δεν μπορεί να παραγραφεί από κανέναν. Δεν μπορούν όσοι έχουν επιζήσει της εκτέλεσης, αλλά  και οι νεώτεροι απόγονοί τους και οι νέοι της πόλης να μη γνωρίσουν αυτήν την ιστορική αλήθεια. Στις 14 Σεπτέμβρη του 1944 οι Γερμανοί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους με την καθοδήγηση των ταγματασφαλιτών Πούλου και Σκαπέρδα εκτέλεσαν 114 Γιαννιτσιώτες μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης Θωμά Μαγκριώτη. Ήταν τα αντίποινα των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους για την ηρωική αντιστασιακή δράση των δυνάμεων του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στην περιοχή του Πάϊκου.
      Στην κατάθεση στεφάνων θα συμμετέχουν και αντιπροσωπείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Πέλλας.



                                                                                                        Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...