Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ.




Για την  περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αριδαίας καθορίστηκαν νέες εκτάσεις για την εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων. Η με αριθμό 2534/11-3-2013 απόφαση καθορισμού των εκτάσεων της υπηρεσίας μας εκδόθηκε στο ΦΕΚ 826/Β΄/9-4-2013.
Οι επτά (7) ζώνες εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων (ΖΕΣ) είναι οι εξής:











Η περιγραφή των ορίων της κάθε ΖΕΣ και οι αντίστοιχοι χάρτες περιλαμβάνονται
στο παραπάνω ΦΕΚ. Για καλύτερη κατανόηση των ΖΕΣ ακολουθούν εικόνες της κάθε ΖΕΣ από το google earth.

ΟΙ DEPECHE MODE ΣΤΟ TERRA VIBE PARK.


Έφηβοι, πενηντάρηδες και γονείς με τα παιδιά τους στη συναυλία στη Μαλακάσα

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και από διάφορα μέρη της Ελλάδας, άλλοι έχοντας ταξιδέψει με πούλμαν, άλλοι με ιδιωτικά αυτοκίνητα αλλά και από πιο κοντινούς προορισμούς με μοτοποδήλατα, παραβρέθηκαν χθες στο μουσικό γεγονός της χρονιάς, τη συναυλία των Depeche Mode στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα.

Oι πόρτες άνοιξαν χθες στις 18:30 για να υποδεχτούν τους χιλιάδες φαν του συγκροτήματος, οι οποίοι είχαν κατακλύσει την περιοχή από νωρίς, καθώς τα περισσότερα εισιτήρια είχαν προπωληθεί εδώ και μήνες. 


Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν στηθεί από νωρίς στις κλειστές -μέχρι εκείνη την ώρα- πύλες, ενώ αρκετοί θεατές ταλαιπωρήθηκαν επειδή υπήρχε πρόβλημα με το μηχάνημα που «διαβάζει» τα barcode στα εισιτήρια με αποτέλεσμα χιλιάδες άτομα να στοιβάζονται στην είσοδο του χώρου. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα καθώς οι διοργανωτές άνοιξαν και μια δεύτερη είσοδο προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να μην υπάρξουν προβλήματα. 

Ανάμεσα στους θεατές έβρισκε κανείς έφηβους αλλά και πενηντάρηδες, πολλούς γονείς με τα παιδιά τους που ήθελαν να τους «μυήσουν» στη μαγεία της ηλεκτρονικής μουσικής και οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους γι αυτήν τη μεγάλη συνάντηση. Μία συνάντηση την οποία το κοινό περίμενε τρία χρόνια, καθώς η τότε προγραμματισμένη συναυλία τους ακυρώθηκε λόγω προβλήματος υγείας του τραγουδιστή Ντέιβ Γκάχαν.


Για περίπου δυόμιση ώρες, κοινό και συγκρότημα δεν έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο frontman του συγκροτήματος Ντέιβ Γκάχαν, χαιρέτισε το κοινό στα ελληνικά και εκείνο ανταποκρίθηκε με χειροκροτήματα και επευφημίες.

Οι Ντέιβ Γκάχαν, Μάρτιν Γκορ και Άντι Φλέτσερ, θα συνεχίσουν αυτό το μαγικό ταξίδι, καθώς θα δώσουν συνολικά 34 συναυλίες σε 25 ευρωπαϊκές χώρες με πάνω από 1,5 εκατ. θεατές, και θα συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους στη Βόρεια Αμερική.



Η ΜΕΘΟΔΟΣ RATTING: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ.



Στη μεγαλύτερη μάστιγα του Ίντερνετ εξελίσσεται η διαδικτυακή παρακολούθηση ή αλλιώς ratting. Πρόκειται για την δυνατότητα που έχουν επιτήδειοι και κακόβουλοι χρήστες, μέσω «ειδικών εργαλείων», να αποκτούν πρόσβαση ακόμη και έλεγχο σε ένα συγκεκριμένο σύστημα που βρίσκεται online! Τα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας ratter είναι πολλά...Από το πείραγμα της οθόνης και των αρχείων και την εγγραφή βίντεο από την κάμερα του υπολογιστή. Ο κύριος στόχος τους είναι οι γυναίκες νεαρής ηλικίας, χωρίς αυτό να αποκλείει και τους άνδρες γιατί προσφέρουν πιο «πικάντικο» υλικό.


Οι τρόποι εγκατάστασης
Οι τρόποι εγκατάστασης ενός τέτοιου προγράμματος στον υπολογιστή είναι αρκετοί, με τους πιο συχνούς να είναι ή από κοντά, αν έχετε κάποιον «φίλο» που θέλει να σας κατασκοπεύσει, ή από μακριά μέσω συνδέσμου για κατέβασμα αρχείου που δεν κινεί καμία υποψία. Γι’ αυτό καλό είναι να έχετε τα μάτια σας 14 στον υπολογιστή σας, όπως αναφέρει το Pinakio.blogspot.com.


Στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη συνήθεια έχει αρχίσει να διαδίδεται πολύ εύκολα καθώς η έλλειψη ηλεκτρονικής Παιδείας για τους νέους χρήστες, ιδίως τις γυναίκες είναι τεράστια. Συχνά η κατάσταση μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς τα κλεμμένα προσωπικά δεδομένα μπορεί να χρησιμοποιηθούν χωρίς την άδεια του χρήστη, κάτι που φυσικά είναι παράνομο και μπορεί να διωχθεί νομικά.



ΠΗΓΕΣ...
eirinika.gr
http://alithiastofos.blogspot.gr
http://periergaa.blogspot.com 

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.


Αυτό δεν είναι οικονομική κρίση...
Υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός αυτοκτονιών αυτά τα τρία τελευταία χρόνια. 
Σας φαίνεται φυσιολογικό;
Δηλαδή είναι λογικό να υπάρχει τέτοια αύξηση συνανθρώπων μας που αυτοκτονούν γιατί έχουν πέσει σε μεγάλα βάσανα; 
Σε δυσκολίες;
Σε απόγνωση;
Ένας λαός σαν τον δικό μας που έχει γνωρίσει μεγάλη φτώχεια, πολέμους, διωγμούς, δυστυχίες, εμφυλίους, ξαφνικά αρχίζει και πηδάει από τα παράθυρα, κρεμιέται, πατάει τη σκανδάλη γιατί ήρθε το μνημόνιο και φτωχύναμε; 

Υπάρχει κάτι πολύ παράξενο σ΄αυτή την ιστορία.
Θυμάστε, πιο παλιά, στο κύκλο σας, φίλους, συγγενείς, συναδέλφους που μαθαίνατε πως αντιμετωπίζουν κάποιο μεγάλο προσωπικό δράμα να αυτοκτονούν, σε τέτοια συχνότητα; 
Άνθρωποι που μέχρι πριν τέσσερα χρόνια δεν πέρναγε καν στην άκρη του μυαλού τους σαν σκέψη;


Και τα συσσίτια;
Χιλιάδες άνθρωποι στις ουρές για ένα πιάτο φαΐ;
Χωρίς να είναι πόλεμος, χωρίς να υπάρχει κατοχή;
Κι άλλοι εκατοντάδες ζητιάνοι, άστεγοι να κοιμούνται στις σκάλες στις πλατείες, κάτω από γεφύρια, να ζητιανεύουν, να παρακαλάνε, άνθρωποι που μέχρι πριν λίγο καιρό αναθρέφανε οικογένεια, δουλεύανε δυο και τρεις δουλειές, ρισκάρανε, ξεπερνάγανε με το κεφάλι ψηλά προβλήματα οικογενειακά, αρρώστιας, αποτυχίας ή ότι άλλο;

Τόσοι πολλοί άνθρωποι με το πρώτο ζόρι, μια φτωχοποίηση, μια προσωπική χρεοκοπία, το ζόρι της ανεργίας, ή τα χρέη, να δείχνουν έτσι απελπισμένοι, με μηδενικό κουράγιο, με μηδενική δυναμικότητα να παλέψουν, να αγριέψουν, να σηκώσουν κεφάλι, να αγωνιστούν;

Αυτό δεν είναι οικονομική κρίση. Είναι ο μπαμπούλας! Μια σκιά που πλάκωσε τους ανθρώπους στον ύπνο και τους πήρε την ανάσα. Δεν υπάρχει λογική αντιστοιχία μεταξύ φτωχοποίησης και τέτοιας απελπισίας κι αδυναμίας να πάρει κάποιος τη ζωή στα χέρια του. Εκτός κι δεχτούμε πως η κοινωνία μας ήταν ένα φοβισμένο παιδί που κοιμόταν με παραμύθια κι ανοιχτό το φωτάκι στο δωμάτιο τις νύχτες και κάποιος του το έσβησε και το τρόμαξε.

Αυτό που βλέπουμε γύρω μας δεν είναι απλά το άδειασμα της τσέπης. Είναι το άδειασμα κάθε ενέργειας μέσα από τον άνθρωπο. Είναι ένας πρωτόγνωρος φόβος να κοιτάξει κάποιος την ντουλάπα της ζωής του γιατί έχει πεισθεί πως εκεί μέσα κάτι κακό τον περιμένει. κι είναι ανήμπορος να το πολεμήσει.

Περισσότερο από κρίση μοιάζει με αρρώστια. Μια μόλυνση που απλώνεται σιγά σιγά σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, με πολύ άσχημα συμπτώματα και μηδενικές αντιστάσεις. Φόβος, κακομοιριά, κλάψα από τη μία και βία, βαρβαρότητα, μίσος, σκοτεινιά στον αντίποδα. Και όχι μια κοινωνία δεν δημιουργεί μια τέτοια "σκιά" από πάνω της, χωρίς να έχει προηγηθεί πολύ βαθύ σκάψιμο στα θεμέλιά της. Η μετάλλαξη της κοινωνίας σε τρομαγμένο παιδάκι έχει ξεκινήσει πολύ πριν το μνημόνιο.

Πρέπει να σου ξηλώσουν όλες τις αντιστάσεις, να σε πείσουν πως είσαι ελάχιστος, ασήμαντος, χωρίς καμιά ελπίδα για να μπορείς έτσι άμεσα να μετατρέπεσαι σε αυτοκτονικό, καταθλιπτικό, σε ζητιάνο, σε τρομοκρατημένο. 
Πρέπει να σου έχουν αφαιρέσει αξίες δυνατές που σε κρατάνε στη ζωή. 
Πρέπει να σε έχουν φυλακίσει ολοκληρωτικά στο εγώ σου για να μην μπορείς να πιαστείς από πουθενά. 

Οι πατεράδες μας οι παππούδες μας πέρασαν πολύ μεγαλύτερη φτώχεια. Μηδενικές ευκαιρίες. Φεύγανε μ΄ενα τρύπιο παπούτσι και με άδειες τσέπες με σαπιοκάραβα στην άλλη άκρη της γης για να βρουν τη τύχη τους. Κάνανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, με μεγάλα βάσανα. Και το δελτίο των αυτοκτονιών ήταν ελάχιστο. Τα συσσίτια τα είδαμε μόνο στη κατοχή. Οι ζητιάνοι ήταν λίγοι. Δεν μπορεί έτσι σε δυο και τρεις γενιές μέσα να γίναμε τόσο ανήμποροι.

Οχι, αυτό που βλέπουμε γύρω μας δεν είναι αδυναμία αντίστασης. Είναι αδυναμία αγάπης. Αγάπης για τη ζωή, αδυναμία αναγνώρισης της αληθινής αξίας της, αδυναμία προσέγγισης των ανθρώπων που στέκονται δίπλα μας, αδυναμία να εκφράσουμε τα όνειρά μας.

Δεν βρίσκεται η ελληνική οικονομία σε ένα τούνελ. Οι έλληνες βρίσκονται στο τουνελ που έχουν σκάψει γύρω από τον ευατό τους. Οι διαμορφωτές συνειδήσεων δεν λειτουργούν πλέον με όρους πατριωτικούς, οικονομικούς, πολιτικούς, λειτουργούν ξεκάθαρα σε ψυχολογικό επίπεδο. Δεν χρειάζεται να προκαλέσεις φόβο πχ για μια απειλή πολέμου, ή για μια αλλαγή καθεστώτος. Εστιάζουν στα ουσιαστικά αποθέματα του κάθε ανθρώπου και του τα αφαιρούν. Δεν χρειάζεται να κυνηγήσεις κάποιον για τα πολιτικά του φρονήματα. Αντί να του αφαιρέσεις την ελευθερία του, του αφαιρείς τη δυνατότητα να τη διεκδικεί.

Το μνημόνιο δεν είναι απλά ένα οικονομικό πρόγραμμα λιτότητας. Είναι ένα φαινόμενο nocebo στη ψυχολογία των πολιτών. Ενα ωραίο πρωί, αρχίζεις να βομβαρδίζεις το πλυθησμό με την ίδια απειλητική είδηση. Αν δεν κάνουμε αυτό που λένε οι δανειστές, χαθήκαμε. Βάζεις μπροστά επιστήμονες, δημοσιογράφους, πνευματικούς υποτίθεται ανθρώπους, να παπαγαλίζουν συνέχεια την ίδια ιδέα. Μοιραία σε κάθε κίνηση που συνδυάζεται σε ανυπακοή κατά των δανειστών, οι πολίτες διστάζουν γιατί φοβούνται το μοιραίο. Η αντίσταση κάνει κακό. Αν πούμε όχι χαθήκαμε. Λέγοντας όμως ναι πάλι βλέπουμε πως χανόμαστε. Αρα αδιέξοδο ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΗ, άρα μπλοκάρισμα όλων των μηχανισμών προστασίας. Κατάθλιψη, τρέλα, αυτοκτονία, βίαιες αντιδράσεις, περιχαράκωση της κοινωνίας γύρω από το προσωπικό αγώνα επιβίωσης της κάθε μονάδας.

Είναι καλά εκπαιδευμένη μια κοινωνία που λάμβανε συνεχώς φάρμακα placebo κι αισθανόταν υγιής να αισθανθεί αυτόματα άρρωστη μόλις της τα αφαιρέσεις. Η ελληνική κοινωνία τις τελευταίες γενιές επιβίωνε με ψέματα. Δεν γνωρίζει τις πραγματικές τις δυνατότητες, δεν γνωρίζει τους τρόπους αντίστασης στη μόλυνση γιατί δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί νοσεί. Εχει πεισθεί πως είναι εν δυνάμει ασθενής. Ακόμα κι αν δεν έχει συμβει τίποτα το αληθινά τραγικό σε κάποιον, εκείνος ΦΟΒΑΤΑΙ πως θα του συμβεί και περιμένει απραγος, τιμωρημένος. Εγώ φταίω, εσύ φταιες, όλοι μας φταίμε.

ΦΟΒΟΣ, ΕΝΟΧΗ, ΑΔΙΕΞΟΔΟ.
Το νοσηρό τρίπτυχο.

Γεμίζουν οι αποθήκες με τρόφιμα μη τυχόν και συμβεί κάτι φοβερό.
Κάνουμε ότι μας ζησήσουν στη δουλειά ακόμα και τα πιο παράλογα πράγματα μη τυχόν και μείνουμε άνεργοι.
Κρυβόμαστε στο σπίτι μη τυχόν και στοχοποιηθούμε.
Κάνουμε ουρές στη ΔΕΗ για διακονισμούς μη τυχόν και μας κόψουν το ρεύμα.
Κάνουμε διακανονισμούς στην εφορία μη τυχόν και μας πάρουν το σπίτι.
Φοβόμαστε νοιώθωντας πως εμείς φταίμε και έχοντας χάσει κάθε ελπίδα γιατί δεν υπάρχει έξοδος.

Κι όσοι έχουν τη δυνατότητα κάνουν κάτι πιο δραστικό. Ανοιγουν τη πόρτα από το σκοτεινό δωμάτιο και το σκάνε. Είτε με τον πιο θλιβερό τρόπο, αφαιρώντας τη ζωή τους είτε φεύγοντας μακριά. Σε άλλες χώρες. Χωρίς να κοιτάζουν πίσω. Μη τυχόν και γίνουν στάχτη...

Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι κάνουμε εδώ μέσα όσοι γράφουμε για όλα αυτά. Τίποτα το σπουδαίο. Μοιραζόμαστε κοινές σκέψεις με πολλούς άλλους. Κοινά συναισθήματα. Οχι γιατί θα αλλάξει κάτι. Απλά αποδεικνύουμε στους εαυτούς μας πως μπορούμε, ακόμα, τουλάχιστον να σκεφτόμαστε.

Υπάρχουν καλέσματα προς τα έξω. Ελάχιστοι συμμετέχουν. Γιατί; Γιατί δεν πιστεύει κανείς τίποτα. Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο από μια εκδήλωση διαμαρτυρίας. 

Ενας ασθενής δεν γιατρεύεται αν αρχίζει να διαμαρτύρεται γι΄αυτό που του έχει συμβεί. Για να ελπίζει στην γιατρειά του πρέπει πρώτα να αναγνωρίσει από τι πάσχει.

Κι αυτό έχω την εντύπωση πως δεν το γνωρίζουμε ούτε κατά προσέγγιση.




ΠΗΓΗ...http://vasiliskos2.blogspot.gr

ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΟΥ!


Στους δασκάλους μου. του Πιτσιρίκου (Εξαιρετικό!!!)
ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ

Σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών θα προχωρήσει η κυβέρνηση. 

(Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους.)

Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών θα γίνει μόλις επιδοθεί η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις εξετάσεις, αν και υπήρξε η σκέψη να επιστρατευθούν οι καθηγητές πριν ανακοινώσουν την απεργία και να επιστρατευθούν και οι μαθητές και να δώσουν Πανελλαδικές σήμερα -όλα τα μαθήματα-, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, όλα τα καθεστωτικά ξεπουλημένα σκυλιά των ΜΜΕ επιτίθενται με λύσσα στους εκπαιδευτικούς και μιλάνε για το δικαίωμα των παιδιών να δώσουν εξετάσεις για να περάσουν σε πανεπιστήμια που μοιράζουν χαρτιά χωρίς κανένα αντίκρυσμα και να οδηγηθούν στην ανεργία ή στην σκλαβιά.

Φυσικά, τα δικά τους παιδιά πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και σπουδάζουν ή θα σπουδάσουν στο εξωτερικό γιατί δεν καταδέχονται να τα στείλουν μαζί με τα υπόλοιπα για τα οποία κόβουν φλέβες αυτές τις ημέρες, αν και στην πραγματικότητα τα έχουν γραμμένα στ’ αρχίδια τους.

Και όλοι μιλούν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις -σαν οι εξετάσεις να είναι ο προορισμός της εκπαίδευσης και όχι η μόρφωση-, και κανείς δεν λέει πως όλο το σύστημα της εκπαίδευσης είναι εντελώς για τον πούτσο , αφού κατάφεραν να μετατρέψουν τους δασκάλους σε υπαλληλάκους και τους μαθητές σε ζόμπι.

Οι δάσκαλοι είναι αυτοί που χτίζουν μια ανθρώπινη κοινωνία, κάνουν το σημαντικότερο -μαζί με τους γιατρούς- λειτούργημα, αλλά τους έκαναν αξιολύπητα ανθρωπάκια που αναγκάζονται να γίνουν αρπακτικά για να επιβιώσουν, ενώ όσοι αρνούνται να υποταχθούν στα κελεύσματα των καιρών και τους νόμους της αγοράς, και προσπαθήσουν να παραμείνουν άνθρωποι και Δάσκαλοι, θα σαλτάρουν ή θα πεθάνουν πριν από την ώρα τους από τους καρκίνους.

Κι αντί μια ολόκληρη κοινωνία να είναι στα κάγκελα και να στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών με τους οποίους τα παιδιά τους περνάνε περισσότερο χρόνο απ’ ότι με τους ίδιους -και, άρα, είναι προς το συμφέρον σου, φτωχέ μαλάκα, αυτοί οι άνθρωποι να ζουν αξιοπρεπώς-, ακούς να αναπαράγονται σχεδόν από όλους οι απίστευτες μαλακίες των ξεπουλημένων τηλεδημοσιογράφων για τις λίγες ώρες που δουλεύουν οι καθηγητές, λες και δεν πήγαμε όλοι στο σχολείο και δεν ξέρουμε από τη δική μας εμπειρία πως δάσκαλοι και καθηγητές δεν έχουν μόνο τις ώρες διδασκαλίας αλλά ένα σωρό άλλες εργασίες και υποχρεώσεις μέσα στο σχολείο αλλά και στο σπίτι τους.

Και αυτοί που είναι άνεργοι είναι έξαλλοι με τους καθηγητές που τολμούν να απεργήσουν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, ενώ κι αυτοί που έχουν ακόμα δουλειά είναι επίσης έξαλλοι που οι καθηγητές τολμούν να κάνουν αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά δεν πειράζει, αφού,όταν θα είναι όλοι άνεργοι, δεν θα απεργεί κανείς και θα είναι όλοι οι Έλληνες ευχαριστημένοι.

Και η κάθε επαγγελματική και κοινωνική ομάδα παίζει το παιχνίδι του σάπιου συστήματος και στρέφεται κατά της άλλης και προσπαθεί να την τραβήξει κι αυτήν προς τα κάτω, αντί να ακολουθήσει αυτήν που δίνει τον αγώνα της για αξιοπρέπεια.

Αλλά εγώ, φτωχέ μαλάκα, που στη ζωή μου, εκτός από τους γονείς μου, δεν αγάπησα κανέναν όσο αγάπησα πέντε έξι Δασκάλους που με ξεστράβωσαν και μου άνοιξαν πόρτες και παράθυρα και προσπάθησαν να με πείσουν πως έχω κι εγώ κάποια αξία σε αυτή τη ζωή -και θα τους είμαι αιώνια ευγνώμων γι’ αυτό- έχω να σου πω πως, όταν σε έκαναν να πιστέψεις πως ένας Δάσκαλος είναι ένας ξεφτίλας και ένας τίποτα μπροστά στους οικονομικούς νταβατζήδες, τους Πρετεντέρηδες, τα ξέκωλα και τα λαμόγια που έχουν κατακλύσει τον τόπο, τελείωσες σαν άνθρωπος.

Οπότε, ζήσε τώρα μέσα στη σκλαβιά και στον βούρκο, και ρίξε εκεί και τα παιδιά σου που τόσο πολύ τα αγαπάς.

Εγώ θα είμαι πάντα με τους Δασκάλους γιατί μου έδειξαν τον ουρανό.


ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΟΥ".

Εγώ και οι ιδέες μου

Ίσως να το έχεις νιώσει κι εσύ. Είναι αυτό το αίσθημα ότι δεν ανήκεις πουθενά. Πως ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω σου δε σε αφορά, δε σε ρωτά κανείς, δεν ενδιαφέρεται κανείς για το αν υπάρχεις κι εσύ, είσαι μόνος σου, διαφορετικός, περιθωριοποιημένος, ξένος. Οι ειδήσεις που μεταδίδουν τα ΜΜΕ τους είναι κατασκευασμένες ή επιλεγμένες από άλλους και απευθύνονται σε αυτούς τους άλλους ή στους ομοίους τους, αλλά όχι σε σένα. Οι γιορτές και τα πανηγύρια τους είναι γιορτές που δε σε αγγίζουν, που δε σου λένε τίποτα, και όταν εσύ νιώθεις την ανάγκη να γιορτάσεις, κανείς δε γιορτάζει μαζί σου. Τα τραγούδια τους, οι ταινίες τους, οι εκπομπές τους, όλος τους ο πολιτισμός μοιάζει να απευθύνεται σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από σένα. Η εκπαίδευσή τους έχει στόχο να αναπαραγάγει τους εαυτούς τους, να δημιουργήσουν κλώνους των εαυτών τους, ανθρωπάκια ίδια και απαράλλαχτα με αυτούς και εντελώς διαφορετικά από εσένα. Οι πολιτικοί τους εκλέγονται από άλλους και κάνουν τα χατίρια άλλων, αλλά δεν ασχολούνται μαζί σου. Δεν είναι όλοι εναντίον σου. Αλλά είναι όλοι απέναντί σου, σε έναν άλλο κόσμο, στον οποίο εσύ δεν έχεις καμία διάθεση να ταξιδέψεις ξανά.

Είναι σαν να έχεις φυτρώσει σε ένα δέντρο, μαζί με όλους τους άλλους, να μεγάλωσες εκεί, να πέρασες ωραίες μέρες μαζί τους, και μια μέρα, ξαφνικά, να ωρίμασες και να έπεσες στο έδαφος. Απροειδοποίητα, χωρίς κανένας να σου πει ότι μια μέρα θα φύγεις από εκεί και θα αλλάξουν τα πάντα. Και μόνος, γιατί οι άλλοι έμειναν στο δέντρο. Δεν ωρίμασαν ποτέ. Και θα σαπίσουν εκεί. Και τώρα;

Καθένας μόνος του πορεύεται στη ζωή. Θα έχεις και γονείς, και αδέλφια, και φίλους, και εχθρούς, και είδωλα, αλλά πάντα θα προχωράς μόνος σου. Εσύ και οι ιδέες σου, σε έναν κόσμο που πάντα θα θέλει να σου επιβάλει τις δικές του ιδέες, για να μπορέσεις να γίνεις μέρος του. Κι αν δε θες να γίνεις μέρος του; Τότε ζεις στο περιθώριο. Μόνος σου, εσύ και οι ιδέες σου.

Κάποια στιγμή δεν μπορείς άλλο να προσαρμόζεσαι. Θέλεις να κάνεις το δικό σου. Να αφήσεις πίσω σου αυτό που ήδη υπάρχει και να αρχίζεις να φτιάχνεις κάτι καινούργιο. Αλλά αυτό που ήδη υπάρχει δεν πρόκειται να σε αφήσει. Θέλει το μονοπώλιο, κι εσύ θέλεις να δημιουργήσεις έναν ανταγωνιστή του. Θα σε πολεμήσει. Θα σε χλευάσει. Θα σε καταστρέψει. Και τότε, στην καλύτερη περίπτωση θα μείνεις εκεί, στα συντρίμμια αυτού που προσπάθησες να χτίσεις, προσπαθώντας ξανά, σε πείσμα των καιρών, να χτίσεις έστω ένα σπιτάκι από lego, και στη χειρότερη περίπτωση θα αποδεχθείς ότι ήταν λάθος σου να πας κόντρα σε αυτό που ήδη υπάρχει και θα προσχωρήσεις σε αυτό, και θα αρχίσεις να πολεμάς με όλη σου τη μανία όποιον τολμήσει να το ανταγωνιστεί.

Πνίγεσαι. Προχωράς μονίμως στο δρόμο με δύο χέρια γύρω από το λαιμό σου, που σου αφήνουν αρκετό χώρο ίσα-ίσα για να ανασάνεις, υπό την απειλή ανά πάσα στιγμή να σφίξουν και να σου κόψουν οριστικά την αναπνοή. Δεν το θέλουν στ’ αλήθεια, αλλά θα το κάνουν αν χρειαστεί. Αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να πας με το μέρος τους. Να γίνεις σαν αυτούς, να υποχωρήσεις στην πίεσή τους, να αποδεχθείς ότι αυτοί έχουν δίκιο κι εσύ άδικο, και κανένα δικαστήριο ποτέ δε θα συμφωνήσει περί του αντιθέτου, γι’ αυτό το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δηλώσεις υποταγή στο παλιό, στο υπάρχον, στο παντοτινό. Αλλά κι αν δε δηλώσεις ποτέ υποταγή, δε θα διστάσουν να σε εξοντώσουν για να μη μολύνεις το παλιό, το υπάρχον, το παντοτινό με νέες, επικίνδυνες ιδέες. Ο σκοπός τους είναι ιερός, όμως η ίδια τους η Εκκλησία είναι ανίερη.

Ξέρεις ότι το μίσος είναι δηλητήριο που σκοτώνει ακαριαία. Αυτόν που το έχει μέσα του, αυτούς στους οποίους το δίνει, αυτούς που θα βρεθούν στο δρόμο τους κατά λάθος, αυτούς που θα το καταπιούν χωρίς να το καταλάβουν. Αλλά το μίσος είναι και ναρκωτικό, που το μοιράζουν αφειδώς τα κανάλια. Όσο περισσότερο έχεις, τόσο περισσότερο χρειάζεσαι για να είσαι καλά. Και προσπαθείς να ξεφύγεις από το μίσος, για να μη γίνεις πρεζάκι. Το αντικαθιστάς με διάφορα υποκατάστατα: Απέχθεια, αδιαφορία, απομόνωση, απόγνωση, ό,τι βρεις πρόχειρο. Μεθαδόνη. Υψώνεις τείχος για να μπορέσεις να μη γίνεις σαν τους άλλους, αλλά η κερκόπορτα είναι χαλασμένη. Σαμποτάζ. Μίσος. Ζούγκλα. Μια κοινωνία στην οποία υπάρχει τόσο μίσος, δεν είναι πια κοινωνία. Είναι ζούγκλα.

Και είναι και το άλλο. Όταν εσύ λες κάτι, πρέπει πάντα να το αποδεικνύεις. Και όσες αποδείξεις κι αν φέρεις, ποτέ δε θα είναι αρκετά πειστικές. Όταν οι άλλοι λένε κάτι, το λένε σαν θέσφατο, και όποιος δεν το αποδεχθεί είναι εμπαθής και κακόβουλος. Κι άμα σ’ αρέσει. Αλλιώς, τα μπογαλάκια σου και σε άλλο πλανήτη, γιατί αυτόν τον κάναμε σαν τα μούτρα μας και δεν υπάρχει ούτε μία γωνιά του που να μην έχει υποφέρει από την ανθρώπινη αλαζονεία, και γουστάρουμε κιόλας. Είμαστε οι κυρίαρχοι, οι καλύτεροι, οι ισχυρότεροι, οι ανίκητοι. Δε θες να είσαι με τους νικητές; Όχι ρε φίλε, δε θέλω. Θέλω να είμαι με οποιονδήποτε έχει ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί σου. Θέλω να είμαι με οποιονδήποτε τολμήσει να σου πάει κόντρα. Θέλω να είμαι με την αλήθεια. Θέλω να είμαι απέναντί σου. Θέλω να με βλέπεις και να μου κάνεις κωλοδάχτυλα πριν αρχίσεις την επίθεσή σου. Θέλω να βλέπω το μίσος σου να ξεχειλίζει από τ’ αυτιά σου όταν θα πεθαίνεις από υπερβολική δόση. Θέλω να πατήσω πάνω στο πτώμα σου και εκεί πάνω να βάλω το πρώτο τούβλο του νέου οτιδήποτε που θα προκύψει. Θέλω να ζήσω.

Τουλάχιστον ξέρω τι θέλω. Αλλά αυτό δεν είναι και πολύ παρήγορο, γιατί και ο άλλος απέναντι ξέρει τι θέλει. Η διαφορά μας είναι ότι αυτός έχει όλα τα μέσα για να το αποκτήσει, ενώ εγώ έχω μόνο τον εαυτό μου. Και τις ιδέες μου. Εγώ και οι ιδέες μου. Εναντίον όλων. Κάπως έτσι γράφεται η ανθρώπινη ιστορία.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΤΑΝ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!


15Όταν αναστήθηκε ο Χριστός, οι στρατιώτες, πού φύλαγαν τόν τάφο Του καί ήταν πολλοί, δωροδοκήθηκαν από τούς Εβραίους, γιά νά μή πούν ότι ο Χριστός αναστήθηκε, αλλά ότι κλάπηκε από τούς Αποστόλους! Ο Χριστός θάφτηκε μέ τόν Ιουδαϊκό τρόπο ταφής. Άλειψαν τό σώμα Του μέ παραφίνη (κολλητική ουσία), έντυσαν τό κεφάλι μέ τό σουδάριο καί τό σώμα μέ σεντόνια.

Άν όμως οι Μαθητές τού Χριστού έκλεβαν τό σώμα τού Χριστού, τά ενδύματά Του πώς βρέθηκαν μέσα στόν τάφο; Δηλαδή έκλεψαν τό σώμα τού Χριστού, βγάζοντας πρώτα τά ρούχα Του; Αστεία πράγματα! Εξάλλου η παραφίνη, πού άλειψαν τό σώμα τού Χριστού, θά ήταν η αιτία, τό σεντόνι νά γίνει ένα μέ τό δέρμα τού Χριστού. Ο Χριστός έμεινε 33 ώρες στόν άδη (από τίς 3 τό απόγευμα τής Παρασκευής έως τά μεσάνυχτα τού Σαββάτου), όσα ήταν δηλαδή τά χρόνια τής επίγειας ζωής Του. Εκεί στόν άδη, ο Χριστός κήρυξε καί όσοι Τόν πίστεψαν, πήγαν μαζί Του στόν Παράδεισο, όταν Αναστήθηκε. Η πρώτη, πού πληροφορήθηκε τήν Ανάσταση τού Κυρίου, είναι η Θεοτόκος από άγγελο Κυρίου.

Μετά τήν Ανάσταση τού Χριστού, δέν ισχύει τό μνήσθητι πού είπε ο ληστής πάνω στό σταυρό. Τό μνήσθητι ίσχυε στήν Παλαιά Διαθήκη. Μετά τήν Ανάσταση, άλλαξε ο τρόπος σωτηρίας τού ανθρώπου καί υπάρχει τό βάπτισμα, η εξομολόγηση καί η θεία Κοινωνία. Πλα νώνται επομένως αυτοί πού λένε καί είναι πολλοί δυστυχώς, ότι εγώ ένα μνήσθητι θά πώ στά τελευταία μου, μιμούμενος τόν ληστή καί έτσι θά σωθώ! Έξαλλου τί μνήσθητι θά πείς, άμα σέ πατήσει αμάξι, τρελλαθείς ή πεθάνεις ξαφνικά καί ακαριαία; Θέλει προσοχή αυτό τό θέμα!

Η «πρώτη» λεγομένη Ανάσταση έχει σχέση μέ τήν κάθοδο τού Χριστού στόν άδη. Εκεί ο Χριστός κήρυξε καί όλοι όσοι Τόν πίστεψαν καί Τόν δέχτηκαν τούς ανέστησε καί πήγαν στόν παράδεισο.

Όλοι όσοι πρωταγωνίστησαν καί συνέβαλαν στήν Σταύρωση τού Χριστού, είχαν φρικτό τέλος.

Μετά τήν Ανάσταση, όταν πεί ο ιερεύς τό Χριστός Ανέστη, ακολουθεί η Αναστάσιμη Ακολουθία, αλλά οι περισσότεροι φεύγουν από τήν Εκκλησία, γιά νά πάνε στά σπίτια τους καί νά φάνε τήν μαγειρίτσα. Αυτό τό γεγονός λυπεί τό Χριστό καί ζημιώνει τόν πιστό. Λέει ο Δαβίδ 1050 χρόνια π.Χ. χαρακτηριστικά: Αναστήθηκε ο Θεός καί διασκορπίστηκαν οι εχθροί Του.

Εχθρούς τούς αποκαλεί ο Δαβίδ, αυτούς πού φεύγουν πιό νωρίς από τήν Εκκλησία, τήν ημέρα τής Αναστάσεως. Μέ αυτόν τόν τρόπο, οι άνθρωποι κολάζονται καί χάνουν τήν ψυχή τους. Μάλιστα πολλοί από αυτούς, πού φεύγουν στό Χριστός Ανέστη, πάνε μετά μέ τήν λαμπάδα καί τό Αναστάσιμο Φώς, νά σταυρώσουν τήν οροφή τής πόρτας τού σπιτιού τους, γιά νά κρατήσουν τάχα μακριά από τό σπίτι τους τό διάβολο.

Δυστυχισμένοι άνθρωποι! Αφού φύγατε νωρίτερα από τήν Εκκλησία, έχετε τόν διάβολο μέσα σας καί ο πονηρός σάς εμπαίζει. Αυταπατώνται έτσι οι άνθρωποι, νομίζοντας ότι έκαναν Πάσχα!

Άν ο Χριστός δέν Αναστήθηκε καί δέν είναι Θεός, δέν υπάρχει σωτηρία γιά τόν άνθρωπο. Αλλά, δόξα σοι ο Θεός, καί Αναστήθηκε καί Θεός είναι.

Ο τάφος τού Χριστού, είναι κενοτάφιο, αφού ο Χριστός Αναστήθηκε καί δέν υπάρχει τό Σώμα Του εκεί. Ήταν καί καινοτάφιος, αφού κανένας άλλος άνθρωπος, δέν είχε θαφτεί ποτέ εκεί. Ήταν ο πρώτος, πού θάφτηκε σέ εκείνον τόν τάφο.

Εμείς οι Ορθόδοξοι θά κατακριθούμε, από τόν κενό τάφο τού Χριστού, αλλά καί τόν κενό τάφο τής Παναγίας μας. Οι άλλοι (ετερόδοξοι), θά κατακριθούνε από τόν γεμάτο τάφο τών αρχηγών τους. Εμείς θά κατακριθούμε, γιατί δέν πιστεύουμε στήν Ανάσταση τού Χριστού καί οι άλλοι θά κατακριθούν, γιατί πιστεύουν σέ πεθαμέ- νους ανθρώπους.

Τήν Ανάσταση τού Χριστού, ο σατανάς τήν μισεί. Γι' αυτό καί όταν πείς, Χριστός Ανέστη, σέ ένα αιρετικό, τό μόνο πού δέν θά σού πεί είναι, Αληθώς Ανέστη!




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 120 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


Από το Πολιτικό Γραφείο του Γιώργου Καρασμάνη γίνεται γνωστό ότι τη Δευτέρα 13-05-2013 και ώρα 14:00μμ πραγματοποιείται σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών ( Χαριλάου Τρικούπη 182 ) με αντικείμενο τα 120.000.000 ευρώ του οδικού άξονα Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά.
Στη σύσκεψη αυτή θα παραστούν, όπως είχε ζητήσει ο Γιώργος Καρασμάνης, η ηγεσία του Υπουργείου, ο Περιφερειάρχης, όλοι οι Φορείς του Νομού, καθώς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Την ευθύνη για την πρόσκληση των Φορέων στη σύσκεψη έχει το Γραφείο του Υπουργού.
Ο Γιώργος Καρασμάνης καλεί όλους τους Φορείς του Νομού να παραστούν στη σύσκεψη της Δευτέρας.




         ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

11 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΓΕΡΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ! ΤΙΣ ΗΞΕΡΕΣ ;


Μερικές από αυτές που ίσως θεωρούσες άκακες, μπορεί να σε σοκάρουν με το πόσο κακό μπορεί να σου κάνουν!

ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ ; ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΘΕΙΤΕ !


Είναι γνωστές οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και για να τις αποφύγετε, θα πρέπει να κόψετε τελείως το κάπνισμα. Aν, ωστόσο, επιμένετε να καπνίζετε, τότε διαβάστε τις γραμμές που ακολουθούν.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Α` ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.


Α’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ
Έδρα: Εγνατία 91 (2ο Γυμνάσιο Έδεσσας)
Τηλ. Επικοινωνίας: 2381024285




ΈΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...


Έπεται και συνέχεια...
Πίστη για την κατάκτηση του τίτλου μετά τον θρίαμβο επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΩΦΕΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!


15Μια χούφτα καρύδια την ημέρα τον… καρδιολόγο κάνει πέρα, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...