Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ



Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τριήμερης σύγκλισης των μελών του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων (ΕΗΤΤΑ) στην Προύσα, από τις 19 ως τις 21 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή και των Λουτρών Λουτρακίου, τα οποία αποτελούν νέο μέλος του Συνδέσμου. Τα Λουτρά εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Βέσκος, συνοδεία του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Κετικίδη.
Στα πλαίσια των εργασιών της πρώτης ημέρας, διοργανώθηκε το ένατο Café of Europe, σε ανάμνηση των ιστορικών ομώνυμων εκδηλώσεων της Ευρώπης όπου πάντα τίθεντο επίκαιρα θέματα προς συζήτηση. Το θέμα του ενάτου Café of Europe ήταν «η Προύσα στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Δίκτυο των Λουτροπόλεων και του Δρόμου του Μεταξιού», και δόθηκε έμφαση στους τρόπους που η ιστορικότητα της πόλης μέσω του μεταξιού και των λουτρών μπορεί να προσφέρει τουριστική ώθηση σήμερα. Οι εργασίες της εκδήλωσης έγιναν παρουσία του Υπουργού Υγείας της Τουρκίας Dr. Mehmet Mόezzinoğlu, του Κυβερνήτη της Προύσας κ. Mόnir Karaloğlu, του Δημάρχου του Μητροπολιτικού Δήμου κ. Recep Altepe, και των μελών του Συνδέσμου.
Τη δεύτερη ημέρα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση των μελών του Συνδέσμου, με κύριο θέμα την παρουσίαση των νέων μελών. Τα Λουτρά Λουτρακίου συστήθηκαν επίσημα στο ευρωπαϊκό κοινό με ένα βίντεο που παρουσίαζε τον φυσικό πλούτο της Λουτρόπολης, τις εγκαταστάσεις, την σύνδεση της με την ευρύτερη ιστορία της περιοχής αλλά και τις δράσεις που προσφέρει στους επισκέπτες της, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το Στρατηγικό Σχέδιο του Συνδέσμου, με έμφαση στον πολιτισμό, τον τουρισμό και την προώθηση των ιδιοτήτων των Ιαματικών Πηγών, η πρόταση για τη δημιουργία του «Μπλε Βιβλίου» που θα παρουσιάζει όλες τις Λουτροπόλεις, το διετές Στρατηγικό Σχέδιο της Επιστημονικής Επιτροπής, η ενημέρωση για προτάσεις σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα που μπορούν να συμμετάσχουν τα μέλη, και προτάσεις για την τουριστική προώθηση των μελών του Συνδέσμου.
Το τριήμερο εργασιών συνοδεύτηκε από πλήθος εκδηλώσεων που διοργάνωσαν πολιτικοί φορείς της Προύσας. Ο Κυβερνήτης της Προύσας, κ. Mόnir Karaloğlu, προσέφερε εθιμοτυπικό δείπνο σε ξενοδοχείο της πόλης και παραδοσιακό πρωινό στο χωρίο Saitabat από τα μέλη του πρώτου γυναικείου συνεταιρισμού της Προύσας.
Την τρίτη ημέρα, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο χωρίο Cumalıkızık, το οποίο πρόσφατα εντάχθηκε στη Λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν θέτοντας τους στόχους για το επόμενο εξάμηνο, κατά το οποίο τα μέλη θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και θα εργάζονται για την επίτευξη των στόχων του Συνδέσμου. Η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Συνδέσμου ορίστηκε τον ερχόμενο Μάρτιο, στο Karlovy Vary της Τσεχίας.

Η ομιλία του Δημάρχου Αλμωπίας και Προέδρου των Λουτρών κ. Δημήτρη Μπίνου κατά την επίσημη παρουσίαση των Λουτρών Πόζαρ στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Λουτροπόλεων που πραγματοποιήθηκε στην Προύσα της Τουρκίας:


Αγαπητέ κε Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδερφοι,
Η ένταξη των Λουτρών Λουτρακίου του Δήμου Αλμωπίας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ιστορικών Λουτροπόλεων είναι ιδιαίτερα τιμητική και σας ευχαριστούμε για την θετική απάντηση στο αίτημα μας. Ελπίζουμε η δική μας παρουσία να συμβάλει σημαντικά τόσο στους στόχους του Δικτύου όσο και στην ανάπτυξη της Λουτροπόλης μας. 
Τα Λουτρά Λουτρακίου είναι αδιάλειπτα σε δράση από το 1933, κάτω από διαφορετικό καθεστώς οργάνωσης και διοίκησης. Σήμερα λειτουργεί ως Δημοτική Επιχείρηση. Βρίσκεται 100 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και πολύ κοντά στην Πέλλα, τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, και προσφέρει πολλές δράσεις σε συνδυασμό με ιαματικά λουτρά. Μέσα στη Λουτρόπολη αλλά και την ευρύτερη περιοχή, ο επισκέπτης μπορεί να βρει οργανωμένα spa και πισίνες με ιαματικό νερό, υπηρεσίες μασάζ, χώρους άθλησης, ορειβατικά και περιπατητικά μονοπάτια, εστιατόρια, ιστορικά μνημεία, και πρωτίστως φιλόξενους ανθρώπους. Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι γύρω από τη Λουτρόπολη προσφέρονται στους επισκέπτες μας 4.500 δωμάτια. Οι επισκέπτες από όλη τη χώρα, τα Βαλκάνια και τη Ρωσία ανέρχονται ετησίως στους 1.500.000, και έτσι η Λουτρόπολη μας κατατάσσεται πρώτη σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα. 
Μέσα από το δικό μας παράδειγμα, όπως και εσείς επισημάνατε, θα εκφράσουμε την Πράσινη Πολιτική στις Λουτροπόλεις και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο. Αυτό που κάνει ξεχωριστά τα Λουτρά είναι και η παρουσία ενός χιονοδρομικού κέντρου σε ιδιαίτερη εγγύτητα. Η μελλοντική ένωση των δυο τουριστικών πόλων μπορεί να προσφέρει ένα πρωτότυπο και ολοκληρωμένο πακέτο θερμαλισμού και χιονοδρομικού τουρισμού.
Ευχαριστούμε τους οικοδεσπότες για τη θερμή φιλοξενία και τους διοργανωτές για την άριστη οργάνωση. Εύχομαι μια παραγωγική συνεργασία με αποτελέσματα ωφέλιμα προς όλους μας.








ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ "ΠΑΝΗΓΥΡΙ" ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Ο Μ.Χ.Σ.. «Οι Πρόμαχοι» θα πραγματοποιήσει χορευτικές εκδηλώσεις  προς τιμήν του πολιούχου του χωριού  Άγιο Δημήτριο.

 Προσκαλεί όλο τον κόσμο, την Τρίτη  27 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00 στην κεντρική πλατεία του χωριού να έρθει να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση αυτή.

Θα εμφανιστούν τμήματα του συλλόγου και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι υπό τους ήχους της ορχήστρας «Ρυθμοί της Μακεδονίας»

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...