Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο Γιωρίκας μόλις πήρε το εφάπαξ του, περίπου 10 εκατομμύρια και δεν ξέρει τι να τα κάνει.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ "2α ΛΥΚΟΣΤΟΜΙΤΙΚΑ 2014"


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΦΑΙΑΚΕΣ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2014



Άρωμα από επτάνησα σκόρπισε ο σύλλογος Κερκυραίων Θεσσαλονίκης «ΦΑΙΑΚΕΣ» στο πολιτιστικό αντάμωμα 2014 των Προμάχων.
Με τις εντυπωσιακές πολύχρωμες φορεσιές, οι πανέμορφες χορεύτριες του συλλόγου, έκλεψαν την παράσταση με τις σαγηνευτικές τους φιγούρες, ενώ η εκπληκτική ορχήστρα που τους συνόδευε, ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους σε ζεστές φιλόξενες θάλασσες, θυμίζοντας, Σολωμό, Μάντζαρο, Ιόνιο, πολιτισμό.
Η παράσταση που έδωσαν ήταν ένα  μαγευτικό άγγιγμα στην ακοή, ενώ τα βλέμματα όλων, αιχμαλώτισαν οι φανταχτερές  στολές γεμάτες χρώματα και λουλούδια.
Στο τέλος η αριστοτεχνική ορχήστρα του συλλόγου, τραγούδησε ένα τραγούδι ειδικά γραμμένο για την Μακεδονία και την Ελληνικότητά της, ξεσηκώνοντας το κοινό και κάνοντάς όλους να χειροκροτήσουν ενθουσιασμένοι.



Η πρόεδρος του χωριού Μαρία Γιουρούκη τους συνεχάρη και τους απένειμε  αναμνηστικά τις εκδήλωσης.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ «Οι Φαίακες »
« Οι Φαίακες »
Μερκουρίου 10 (Ντεπό-Περιοχή Νομαρχίας)
Τ.K. 546 55 Θεσσαλονίκη
Τηλ.& Φαξ: 2310 423812
Κιν.:6945 274679
E.MAIL:  feakes2000@gmail.com
http:/feakes-thessaloniki.blogspot.com


Είναι Σύλλογος Πολιτιστικός και Μορφωτικός.
Έχει έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης και από της ιδρύσεώς του, έχει να επιδείξει μία λαμπρή πορεία στον τομέα ανάπτυξης του πολιτισμού και των παραδόσεών μας
Καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, με πολύ θετικά αποτελέσματα, για την διάδοση και διατήρηση του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού.
Tακτικά μέλη του συλλόγου εγγράφονται οι καταγόμενοι από την Κέρκυρα αλλά και οι φίλοι του νησιού.
Με την Παραδοσιακή Χορωδία, την Χορευτική Ομάδα και την Ορχήστρα του περιοδεύει και πρεσβεύει το νησί σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Έχουν αρχίσει τα μαθήματα μουσικών οργάνων -φιλαρμονικής.
Ο Σύλλογος συνεργάζεται στενά και έχει τιμηθεί για το έργο που προσφέρει στον πολιτισμό και τη λαογραφία μας, από το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφία της Ακαδημίας Αθηνών και από πολλούς κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς.
Έχει βραβεύσει ακόμα, Κερκυραίους που διαπρέπουν και προσφέρουν στο Ελληνικό και διεθνές μουσικό πεντάγραμμο, όπως την ερμηνεύτρια Κλειώ Δενάρδου και τον Μουσικοσυνθέτη μας Γεράσιμο Λαβράνο.
Επίσης έχει τιμήσει προσωπικότητες και φορείς για το Επιστημονικό, Κοινωνικό και Φιλανθρωπικό τους έργο.
Έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις αφιερωμένες σε Κερκυραϊκές προσωπικότητες όπως : Στον Μουσουργό και συνθέτη του Εθνικού μας ύμνου Νικόλαο Χαλικιόπουλο -Μάντζαρο. Στον Μουσουργό μας και συνθέτη του Ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων Σπύρο Σαμάρα. Στον Πρώτο Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια Επίσης έχει τιμήσει προσωπικότητες και φορείς για το Επιστημονικό , Κοινωνικό, Καλλιτεχνικό και Φιλανθρωπικό τους έργο.
Προσφέρει την βοήθεια του προς τους Φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης σε εργασίες τους που έχουν σχέση με την Κέρκυρα.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του πραγματοποιεί τρεις πολυήμερες εκδρομές κάθε χρόνο και διάφορες συνεστιάσεις με Κερκυραϊκό χρώμα για την ψυχαγωγία των μελών και φίλων του συλλόγου καθώς συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις και συνεστιάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Υπεύθυνος Παραδοσιακής Χορωδίας Γιάννης Καλαϊτζόγλο.
Υπεύθυνος ορχήστρας Κων. Λαϊνίδης.

Πρόεδρος του Συλλόγου είναι η Βαρβάρα Μαυρίδη.
































Ο Μ.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ "ΤΟ ΠΟΖΑΡ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2014



Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μ.Σ. Λουτρακίου «ΤΟ ΠΟΖΑΡ» στο πολιτιστικό αντάμωμα των Προμάχων με μια άψογη από εκτελεστικής άποψης παράσταση, που έδωσαν οι χορευτές του.
Χόρεψαν τοπικούς παραδοσιακούς χορούς και κυριολεκτικά μάγεψαν με την τελειότητα του συγχρονισμού τους και την όμορφη επιλογή των χορών που παρουσίασαν.
Οι χορευτές , τους οποίους  διδάσκει ο καλύτερος ίσως χοροδιδάσκαλος της περιοχής Πέτρος Σέλκος, ξεσήκωσαν με την άρτια παρουσίασή τους  και στο τέλος καταχειροκροτήθηκαν.


Αναμνηστικό ενθύμιο τους απονεμήθηκε από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αλμωπίας Δ. Μπίνο, ο οποίος τους συνεχάρη θερμά, ενώ στην αντιφώνησή του ο πρόεδρος του συλλόγου Α. Μπαϊράμης, υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους τις προσεχείς εκδηλώσεις του «ΠΟΖΑΡ» και ζήτησε την στήριξη όλων για την επιτυχία τους.













































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...