Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Το μνημόσυνο των Μακεδονομάχων Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα.


 Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

                                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Την Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023, ο Δήμος Έδεσσας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης-Αλμωπίας, τέλεσαν , όπως κάθε χρόνο, το μνημόσυνο των Μακεδονομάχων  Καπετάν Άγρα  και Αντώνη Μίγκα, στο μνημείο που υπάρχει στον χώρο απαγχονισμού τους, από τους Βούλγαρους κομιτατζήδες, έξω από το χωριό Καρυδιά  Έδεσσας, στις 7 Ιουνίου 1907.

         Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ.Ιωήλ παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Α.Στεφανή, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας κ. Ι.Τζαμτζή, του Δημάρχου Έδεσσας κ. Ι.Μουράτογλου και  του αντιδημάρχου Δήμου Τριφυλλίας  (Γενέτειρας του Καπετάν Άγρα) κ. Ν.Φρούσα.   Παραβρέθηκαν,επίσης, όλες  οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Καρυδιάς, των συλλόγων Απογόνων Μακεδονομάχων Θεσσαλονίκης και Καστοριάς, ντυμένοι με τις ένδοξες φορεσιές των Μακεδονομάχων και πολύς κόσμος.

          Στην συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, οι άλλοι επίσημοι και πολύς κόσμος, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καρυδιάς «Καπετάν Άγρας-Αντώνης Μίγκας» από τον πρόεδρο του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης – Αλμωπίας κ. Δ. Γιουματζίδη. 

          Στο τέλος της ξενάγησης ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Α.Στεφανής αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης – Αλμωπίας για την, πάνω από δέκα χρόνια, φροντίδα του μνημείου στον χώρο θυσίας των Άγρα και Μίγκα και την λειτουργία του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καρυδιάς «Καπετάν Άγρας–Αντώνης Μίγκας», επέδωσε στον πρόεδρο του συλλόγου κ.Δ.Γιουματζίδη αναμνηστικό μετάλλιο και προσέφερε στο μουσείο πλήρες σύστημα βίντεο προβολής, για να επεκταθούν οι δυνατότητες ενημέρωσης των επισκεπτών, και πυροσβεστήρες για την προστασία των πολύτιμων εκθεμάτων του.

          Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης - Αλμωπίας ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό κ. Α.Στεφανή για την ευγενική προσφορά του που θα αναβαθμίσει σημαντικά την λειτουργία του μουσείου  και θα διευκολύνει την συνέχιση της εθελοντικής ενασχόλησης των μελών του συλλόγου για την  διατήρηση της μνήμης των αγώνων και της θυσίας των Μακεδονομάχων για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων, που δυστυχώς κάποιοι, εντός και εκτός Ελλάδος ξεχνάνε.







ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Σ.Φ.Μ.Α. "Ο ΑΡΙΩΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ"



Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μουσική μας συνάντηση “Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ” στις 11-06-2023 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ξεχείλισε η αγάπη σας!

Φίλοι και φίλοι, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτό. Ήταν μια σημαντική βραδιά με δυνατά συναισθήματα, μια λαμπρή γιορτή της Αλμωπίας με ποιοτική μουσική.

Μας δώσατε δύναμη και φως για να πάμε δυνατά παρακάτω.

Θερμά “ευχαριστώ” στους:

  • στους συλλόγους τους Νομού μας για την συμμετοχή και την άψογη εμφάνισή τους.

  • στον Δήμο Αλμωπίας, ΔΗΚΕΑ και ιδιαίτερα στον αντιδήμαρχο κ. Γιάντση Δημήτριο

  • στους χορηγούς μας

  • στον διευθυντή του ωδείου Αποστολίδη Παναγιώτη που μας συνόδευσε μουσικά

  • στον αφηγητή μας Νικολαΐδη Γιάννη που με την σαγηνευτική φωνή του απέδωσε υπέροχα τα κείμενα που ντύσαν την μουσική συνάντηση

Τέλος να εκφράσουμε την αγάπη μας στον νέο μας ταλαντούχο μαέστρο και δάσκαλο του ωδείου Ζώη Ζαφειρίου. Είναι ευλογία που τον έχουμε και τα λόγια μάλλον θα τον αδικήσουν.

24 χρόνια στο μουσικό στερέωμα της Αλμωπίας μετρά ο σύλλογος μας. Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια και σας περιμένουμε από τον Σεπτέμβριο για νέα ταξίδια.

Όχι, δεν στέρεψε η αγάπη. Αναδύεται στα τραγούδια, στις μνήμες και ξημερώνει ορμητικά η αισιοδοξία για σεργιάνια στην ζωή.”

Με τιμή

Βάσω Ρουμελή

πρόεδρος του Σ.Φ.Μ.Α. “Ο ΑΡΙΩΝ”

Δήμος Αλμωπίας: Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού "Μηχανογραφικό και Σπουδές με μέλλον".


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Δελτίο Τύπου

14/06/2023, Αριδαία

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Αλμωπίας βρίσκεται δίπλα στους μαθητές και διοργανώνει την ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού "Μηχανογραφικό και Σπουδές με μέλλον", Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Κωνσταντίνος Κότιος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 18:30, στο Ξενιτίδειο

Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.


O Αντιδήμαρχος Παιδείας

Γιάντσης Δημήτριος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...