Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΕΠΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ (PHOTO)



aepi_dikastiria2013_01Συγκεντρώθηκαν χθες  πάνω από 50 καταστηματάρχες από τη Κεντρική Μακεδονία στα Δικαστήρια της Έδεσσας για την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΑΕΠΙ.
Δεκατέσσερις καταστηματάρχες έκαναν προσφυγή με ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Έδεσσας.
aepi_dikastiria2013_04Σήμερα Πέμπτη 17 του Μηνός το μεσημέρι αφού πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση ορίστηκε να κατατεθούνε προτάσεις μέχρι την Τρίτη από τις δύο πλευρές στο Μονομελές Πρωτοδικείο. Μετά από δύο μέρες έως και ένα μήνα θα έχουμε την απόφαση του μονομελές Πρωτοδικείου Έδεσσας και στη συνέχεια θα καταθέσουν αγωγή οι δεκατέσσερις καταστηματάρχες εναντίων της ΑΕΠΙ.
aepi_dikastiria2013_03
aepi_dikastiria2013_02Εμείς παραβρεθήκαμε εκεί στην ακροαματική διαδικασία, συνομιλήσαμε με τους καταστηματάρχες και επίσης με τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΑΕΠΙ κ. Γκετζέλια ο οποίος και εξετάστηκε σαν μάρτυρας υπεράσπισης της ΑΕΠΙ. Στη συνομιλία που είχαμε του έθεσα το ερώτημα «οι περισσότεροι καταστηματάρχες στην περιοχή στα καταστήματά τους παίζουν μουσική Παραδοσιακή» και επειδή οι συντελεστές της συγκεκριμένης Παραδοσιακής μουσικής δεν ανήκουν στην ΑΕΠΙ είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με πιο αιτιολογικό πρέπει να πληρώνουμε στην ΑΕΠΙ οι καταστηματάρχες.
aepi_dikastiria2013_05
Προσπαθούσε με διάφορους τρόπους ο κ. Γκετζέλιας να απαντήσει στο ερώτημα μου αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε να τεκμηριώσει την άποψη του.
Είναι ένα θέμα το οποίο θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια.




ΠΗΓΗ...http://www.tastv.gr























12ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ.



Καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι η μητέρα,είδε το παιδί της να ξεψυχά μπροστά της χωρίς να μπορεί να το βοηθήσει...

Μια απίστευτη τραγωδία συνέβη στην Μεγάλη Βρετανία, όταν ένα αγοράκι κρεμάστηκε κάνοντας πλάκα στη μαμά του, η οποία δεν μπορούσε να τον βοηθήσει, από το αναπηρικό καροτσάκι της!

Συγκεκριμένα, ο 12χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στην κουζίνα του σπιτιού του από το φερμουάρ του μπουφάν του το οποίο συμπίεζε τον λαιμό του. Η 39χρονη μητέρα του προσπάθησε απεγνωσμένα χρησιμοποιώντας ένα κουζινομάχαιρο να απεγκλωβίσει το μικρό ωστόσο δεν κατάφερε να τον φτάσει από την αναπηρική της καρέκλα.

Όταν τηλεφώνησε για βοήθεια, νοσηλευτές έσπευσαν άμεσα στο σπίτι, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά. Ο μικρός, φτάνοντας στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

40 ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ AGENDA21.



Επειδή ο δρόμος προς την κόλαση είναι "σπαρμένος με αγαθές προθέσεις", οι νεοταξίτες σκέφτηκαν το πρόσχημα της Οικολογίας, ποιός θα αρνούνταν ένα καθαρό περιβάλλον; Με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της Agenda 21 μέσω της οποίας...
θα επέλθει ο πλήρης έλεγχος της ιδιωτικής ζωής αλλά και η δημιουργία ενός Παγκόσμιου "πράσινου" φορολογικού συστήματος το οποίο φυσικά προϋποθέτει τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Κράτους.
Σαράντα από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου προετοιμάζουν πλέον τους κατοίκους τους για την υλοποίηση της Ατζέντας 21, υπό τη γνωστή πλέον πρόφαση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της διατήρησης των οικοσυστημάτων.
Η Ομάδα Ηγεσίας των 40 Πόλεων για την Κλιματική Αλλαγή(C40) αποτελεί μία αλληλοσυνδεόμενη ομάδα μεγαλουπόλεων οι οποίες δεσμεύτηκαν πλέον ρητά να συμβιβαστούν με τις επιταγές των Ηνωμένων Εθνών για «την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».
Το 2007, οι δήμαρχοι 40 μεγαλουπόλεων σε ολόκληρη την υφήλιο αποφάσισαν από κοινού να αλλάξουν το τοπίο και το περιβάλλον των πόλεων τους ώστε να δοθεί η «απάντηση στο ζήτημα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης» και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των παγκοσμιοποιητών που προωθούν την Ατζέντα 21.
Τον περασμένο Ιούλιο, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κατασκευαστούν ειδικά μικρό-διαμερίσματα στην ακτή Kips Bay με στόχο να πειστούν οι κάτοικοι της πόλης να διαβιούν σε ειδικές «στενές» ζώνες περιβαλλοντικής και χωροταξικής διάρθρωσης που «θα συμπλέει με τις επιταγές της περιβαλλοντικής παγκοσμιοποίησης».
Στη πόλη Σαν Φρανσίσκο, έχουν ήδη ξεκινήσει οι ενοικιάσεις διαμερισμάτων τόσο μικρής έκτασης όσο των 22 τετραγωνικών μέτρων ("shoe-box apartments" ο αγγλικός όρος), με στόχο να πειστούν σταδιακά οι κάτοικοι να συμμορφωθούν στον ελάχιστο χώρο διαβίωσης στο όνομα της βιωσιμότητας και της οικονομικής προσιτότητας.
Η Ομάδα C40 έχει πλέον επεκταθεί σε 58 πόλεις οι οποίες χρησιμοποιούν τις ρυθμίσεις της Ατζέντας 21 των Ηνωμένων Εθνών για την επιτήρηση και τον έλεγχο των παγκόσμιων πληθυσμών, την μείωση των εκπομπών ρύπων CO2 και την άμεση επιρροή στο Παγκόσμιο Α.Ε.Π.
Οι πόλεις αυτές, εξαιτίας της έκτασής τους, μπορούν να αποτελέσουν μία τεράστια πηγή επιρροής για τον καθορισμό προτύπων ευρείας αποδοχής: των προτύπων της περιβαλλοντικής οικονομίας και της οικονομίας χαμηλών ρύπων.
Η C40 επιδιώκει τον έλεγχο των πόλεων καθώς «καταναλώνουν παραπάνω από τα δύο-τρίτα της παγκόσμιας ενέργειας και ευθύνονται για ποσοστό άνω του 70% της παγκόσμιας εκπομπής αερίων CO2.”
Η εφαρμογή στις μεγάλεις πόλεις και χώρες του κόσμου δεν είναι τυχαία: η αποδοχή της Ατζέντας 21 στις μεγαλουπόλεις θα οδηγήσει σε νέες περιβαλλοντικές τροποποιήσεις στις αγροτικές περιοχές...
Εάν τα σχέδια τους πετύχουν, τότε θα έχει έρθει το "λυκόφως" της ανθρώπινης ελευθερίας, και μάλλιστα γιατί εμείς το δεχτήκαμε για το "καλό" μας.



ΠΗΓΗ...http://www.katohika.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΟΜΟΡΦΑ;


cinnamon-bundle

Πολλές φορές το σπίτι, είτε από καπνό, είτε από το ζωάκι σας, είτε από σκουπίδια, μυρίζει άσχημα. Όσο και να ανοίγετε τις πόρτες, λίγο το κρύο, λίγο του ότι και έξω κάτι μυρίζει ….δεν καταλαβαίνετε διαφορά.
Παρακάτω σας λέμε μερικά μυστικά, χωρίς να χαλάσετε καθόλου λεφτά, τα οποία αν τα δοκιμάσετε θα δείτε απίστευτη διαφορά.
house-smell-2
  • Αφού καθαρίσετε καλά τον κάδο σκουπιδιών, πριν βάλετε καινούρια σακούλα, πασπαλίστε στον πάτο λίγο μαγειρική σόδα.. Η σόδα απορροφά τις άσχημες μυρωδιές, αρκεί να πλένετε συχνά τον κάδο.
  • Καθαρίζετε συχνά το φίλτρο του κλιματιστικού τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Αν καπνίζετε , μαγειρεύετε, και παράλληλα ανάβετε το κλιματιστικό, μη περιμένετε να βγαίνει μόνο ζεστός αέρας…
  • Ανοίξτε ένα κουτί με μαγειρική σόδα για να απορροφήσει όλη την ποικιλία των οσμών. Πασπαλίστε την πάνω από χαλιά, κουβέρτες, ταπετσαρίες και έπιπλα. Αφήστε την δύο ώρες και ξεσκονίστε . Θα έχει απορροφηθεί κάθε είδους μυρωδιά που έχει ποτίσει μέσα στα έπιπλά σας.
  • Κόψτε ένα λεμόνι και τοποθετήστε τις φέτες σε μία κατσαρόλα με νερό. Ανοίξτε το μάτι και αφήστε το να σιγοβράσει…όλες οι μυρωδιές της κουζίνας θα εξουδετερωθούν.
  • Ρίξτε λευκό ξύδι σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε το στα σημεία όπου οι οσμές είναι παρούσες. Σκουπίστε με λευκό ξύδι, τον τοίχο, τα έπιπλα, την επιφάνεια κουζίνας. Εναλλακτικά μπορείτε να το βάλετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να ψεκάσετε σε όλο το σπίτι σας. Καθώς στεγνώνει θα αφήσει πίσω του ένα καθαρό, φρέσκο άρωμα.
  • Τέλος, λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας, βάλτε σε μία κατσαρόλα με 4 φλιτζάνια νερό, μία κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο, 5 φύλλα κανέλας, 2 κουταλιές της σούπας ολόκληρα γαρύφαλλα και αφήστε το, σε σιγανή φωτιά να βράσουν. Έναυπέροχο άρωμα θα καλύψει όλο το σπίτι σας, με φυσικά προϊόντα.house-smell-1
Μερικές φορές, δεν χρειαζόμαστε ούτε πολλά χρήματα, ούτε και χημικά προϊόντα για να έχουμε καθαρή και φρέσκια ατμόσφαιρα στον χώρο μας.



ΠΗΓΗ...thatslife.gr 

ΜΙΑ ΚΑΨΟΥΛΑ-ΜΠΑΛΟΝΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.


Συμβόλαιο 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψε η NASA με μια εταιρεία στο Λας Βέγκας, γνωστή ως Bigelow Aerospace, η οποία θα αναλάβει να κατασκευάσει μία φουσκωτή κάψουλα που θα χρησιμεύσει ως ένα έξτρα δωμάτιο για τους αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Γνωστή ως Bigelow Expandable Activity Module (ή BEAM), η κάψουλα θα έχει μήκος 4 μέτρα και πλάτος 3 μέτρα και θα μεταφερθεί «ξεφούσκωτη» στον Διαστημικό Σταθμό μέσω της κάψουλας SpaceX Dragon το 2015.
Μόλις συνδεθεί με την πίσω είσοδο του κόμβου Tranquility, οι αστροναύτες θα παρακολουθεί την κάψουλα BEAM για δύο χρόνια εξετάζοντας τη θερμοκρασία και τα επίπεδα ακτινοβολίας.
Αφού η κάψουλα μελετηθεί για δύο χρόνια για την ανθεκτικότητά της και ότι είναι ασφαλής για να μείνει κάποιος μέσα σε αυτή, τότε θα αποσυνδεθεί από τον διαστημικό σταθμό για το τελευταίο μεγάλο τεστ: να διαπιστωθεί αν θα καεί κατά την επανείσοδο της στην ατμόσφαιρα.
ΠΗΓΗ:goodstory.gr

Η ΛΕΞΗ "ΝΕΓΡΟΣ" ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.


Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία η απόφαση ενός εκδότη να αφαιρέσει τη λέξη "νέγρος" από την προσεχή, εκσυγχρονισμένη έκδοση ενός κλασσικού βιβλίου της γερμανικής παιδικής λογοτεχνίας.
Ο εκδοτικός οίκος Thienemann σε καμία περίπτωση δεν περίμενε ότι θα προκαλέσει τέτοια αντιπαράθεση προετοιμάζοντας την έκδοση για το καλοκαίρι του 2013 μιας έγχρωμης έκδοσης της "Μικρής Μάγισσας", με την ευκαιρία της 90ής επετείου των γενεθλίων του συγγραφέα του βιβλίου, Ότφροντ Πρόισλερ.
Το 120 σελίδων βιβλίο, που αφηγείται τις περιπέτειες μιας καλόκαρδης μάγισσας, συνοδεύει τους μικρούς γερμανούς από γενιά σε γενιά από τότε που εκδόθηκε για πρώτη φορά, το 1957. Το βιβλίο αυτό έχει μεταφραστεί σε 47 γλώσσες.
Μια μερίδα της γερμανικής κοινής γνώμης κατηγορεί τον εκδοτικό οίκο για αλλοίωση του έργου του Πρόισλερ με την αφαίρεση όλων των όρων που δεν πληρούν τους κανόνες της πολιτικής ορθότητας, όπως η λέξη "νέγρος". Η παρέμβαση αυτή του εκδοτικού οίκου έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στο Διαδίκτυο και τα ΜΜΕ εδώ και δυο εβδομάδες.
Το δημόσιο ραδιόφωνο μίλησε για μια "αστυνομία της γλώσσας" και κατήγγειλε την παραποίηση των παιδικών βιβλίων. Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος των Συντηρητικών για πολιτιστικά θέματα στο γερμανικό Κοινοβούλιο, Βόλφγκανγκ Μπέρνσεν, καταφέρθηκε εναντίον των "ηθικολόγων" οι οποίοι "πρέπει να επιδείξουν μεγαλύτερη ανοχή" απέναντι στα κλασσικά έργα.
"Τα έργα πρέπει να γίνονται αποδεκτά στη μορφή που δημιουργήθηκαν", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος των γερμανών εκπαιδευτικών Γιόζεφ Κράους. "Εάν όχι, τότε μπορούμε να πετάξουμε μια ημέρα το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας λογοτεχνίας ή ακόμα και την Παλαιά Διαθήκη", τόνισε.
Σύμφωνα με τον Κράους, είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αυτοί που θα πρέπει να εξηγήσουν στα παιδιά ότι λέξεις όπως "νέγρος" δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σήμερα όπως χρησιμοποιούντο κάποτε.
Άλλοι τάσσονται υπέρ της διασκευής των κειμένων. "Ένα βιβλίο που εκδίδεται το 2013 και το οποίο περιέχει τη λέξη "νέγρος", χρησιμοποιεί ένα ρατσιστικό λεξιλόγιο", δήλωσε ο συγγραφέας Γιάκομπ Χάιν στην εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου. "Η παιδική ηλικία είναι μια κρίσιμη περίοδος κατά την οποία διαμορφώνονται οι αξίες", τόνισε.
Η Σβέα Ούνμπεχάουν, εκπρόσωπος του εκδότη, δήλωσε ότι έχει λάβει περίπου 300 επιστολές από τον Ιανουάριο. "Στην αρχή οι αντιδράσεις ήσαν βίαιες και συναισθηματικά φορτισμένες. Ήσαν κυρίως προσβολές. Όμως, στη συνέχεια λαμβάναμε όλο και περισσότερα μηνύματα υποστήριξης", τόνισε η Ούνμπεχάουν, η οποία υπογράμμισε ότι το σχέδιο "εκσυγχρονισμού δυο κεφαλαίων του βιβλίου" παραμένει παρά τις αντιδράσεις και ότι η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεννόηση με το συγγραφέα και τους κληρονόμους του.
Ο Ότφροντ Πρίσλερ δέχθηκε πρόσφατα τις αλλαγές στο βιβλίο του παρά τις επιφυλάξεις που είχε επί χρόνια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΚΛΑΒΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 11 ΕΤΩΝ.



 Σεξουαλική σκλάβα σε ηλικία 11 ετώνΈνα ανήλικο κορίτσι μόλις 11 ετών πουλήθηκε σε έναν «έμπορο παιδιών», ο οποίος μάλιστα τη «μάρκαρε» με τα αρχικά του. Ο 38χρονος Mohammed Karrar, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Μ. Βρετανία, τη «δάνειζε» σε άλλους σε όλη τη χώρα, με αμοιβή 600 λιρών Αγγλίας την ώρα.
Επί πέντε χρόνια το κορίτσι βιάστηκε κατ’ επανάληψη από ομάδες ανδρών, περιγράφοντας την περιπέτειά της ως «βασανιστήριο».
Επτά άνδρες πακιστανικής καταγωγής και δύο από τη βόρεια Αφρική κατηγορούνται για 79 αδικήματα που διέπραξαν εναντίον έξι ανυπεράσπιστων κοριτσιών από την Αγγλία. Ανάμεσα στις κατηγορίες είναι ο βιασμός ανηλίκου, η διακίνηση λευκής σαρκός και η παιδική πορνεία.
Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι ο Karrar, γνωστός ως «ο Αιγύπτιος Mo» αγόρασε το πιο μικρό από τα θύματά του από άντρα που δεν κατονομάστηκε μόλις έκλεισε τα 11 της χρόνια.
Προσπάθησε να της γίνει αρεστός προσφέροντάς της διάφορα δώρα όμως σύντομα της έδωσε σκληρά ναρκωτικά και άρχισε να τη χτυπά και να τη βιάζει.
Μάλιστα πήρε ένα τσιμπιδάκι από τα μαλλιά της, το έστριψε με τέτοιο τρόπο που έφτιαξε το αρχικό γράμμα «Μ» και αφού το ζέστανε με ένα τσιγάρο, τη «μάρκαρε» στους γλουτούς.
«Τη θεωρούσε κτήμα του» είπε ο κατήγορος. «Αν τολμούσε να αντιδράσει τη χτυπούσε. Ήθελε να δείξει και στους υπόλοιπους ότι ήταν δικιά του, ήταν περιουσία του» πρόσθεσε.
Όταν το κορίτσι έγινε 12 χρονών τη «γνώρισε» στον αδερφό του, τον 33χρονο Bassam, ο οποίος επίσης κατηγορείται για βιασμό.
Το κορίτσι περιέγραψε τα αδέρφια Karrar ως «άρρωστα τέρατα». «Συζητούσαν μόνο για σεξ και μιλούσαν για τις γυναίκες με χυδαίο τρόπο. Ο Mohammed μεταμφιεζόταν και έπαιζε διάφορους ρόλους ενώ και οι δύο τη χτυπούσαν» είπε ακόμη ο εισαγγελέας.
Οι δυο τους μάλιστα την πουλούσαν σε ομάδες ανδρών από την Ασία, οι οποίοι τη βίαζαν ενώ κάποιες φορές της έκαναν ενέσεις ηρωίνης ή άλλες ουσίες για να υπακούει τις άρρωστες διαθέσεις της συμμορίας.
«Είχε γίνει πια ρουτίνα για εκείνη. Τα αδέρφια Karrar τη μετέφεραν σε διάφορες τοποθεσίες, σπίτια, ξενοδοχεία κ.τ.λ. για να ικανοποιεί τους πελάτες τους. Την εξανάγκαζαν να μεταμφιέζεται, να φορά πολύ κοντές φούστες και μπλουζάκια, της έφτιαχναν τα μαλλιά και την έβαφαν. Μέχρι το βράδυ την είχαν βιάσει επανειλημμένα όλοι οι άντρες. Ήταν τόσο μαστουρωμένη που δε μπορούσε να νιώσει πόνο» πρόσθεσε.
Το κορίτσι έμεινε έγκυος στο παιδί του Karrar λίγο αφότου έκλεισε τα 12α γενέθλιά της. Τότε εκείνος τη χτύπησε και την πήγε σε ένα σπίτι για να της κάνουν έκτρωση… με ένα βελονάκι!
Σε αρκετές περιπτώσεις ο ίδιος και διάφοροι «φίλοι» του την είχαν βιάσει στο σαλόνι του ίδιου της του σπιτιού, όταν ο πατέρας της κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο.
Το κορίτσι προερχόταν από προβληματική οικογένεια, και είχε πιστέψει ότι ο «Mo» την αγαπούσε και θα την παντρευόταν όταν γινόταν 16 ετών.
Οι Kamar Jamil 27 ετών, Akhtar Dogar 32, ο αδερφός του Anjum Dogar 30 ετών, Assad Hussain 32, Mohammed Karrar, Bassam Karrar, Mohammed Hussain 24 ετών, Zeeshan Ahmed 27 χρονών και Bilal Ahmed 26 ετών αρνούνται όλες τις κατηγορίες που τους προσάπτονται.
Η δίκη συνεχίζεται.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΙΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΤΣΕΠΗ;


giati ola ta tzin exoun mia mikri tsepi 1 315x236 Γιατί όλα τα τζιν έχουν μια μικρή τσέπη;
Σε όλα τα τζιν ράβουν δεξιά μια μικρή τσέπη. Αναρωτηθήκατε ποτέ σε τι τελικά χρησιμεύει αυτή η μικρή τσέπη;
Η τσέπη αυτή φτιάχτηκε τα παλιά χρόνια για να μπαίνουν τα ρολόγια με την μικρή αλυσίδα μέσα σε αυτή.
Τώρα πια χρησιμεύει για να βάζουμε εισιτήρια, κέρματα κ.α.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.


15«Σήμερον των υδάτων αγιάζεται η φύσις και ρήγνυται ο Ιορδάνης».
Μετά τήν ολονύκτιο αγρυπνία, μέ τούς θεσπέσιους ύμνους τής Εορτής, καί πρίν τήν τέλεση τής Θείας Λειτουργίας, σέ κάποια από τά παραλιακά μοναστήρια κατεβαίνουν στόν αρσανά γιά νά τελέσουν εκεί τό μεγάλο Αγιασμό τών Θεοφανείων.

Στή μονή Ιβήρων ο εορτασμός αυτός αποκτά περισσότερο πανηγυρικό χαρακτήρα. Μέ προεξάρχουσα τήν θαυματουργό εικόνα τής Παναγίας τής Πορταΐτισσας... η πομπή τών μοναχών καί τών πολυάριθμων προσκυνητών καταλήγει στήν ίδια εκείνη παραλία, όπου παρουσιάσθηκε πρίν πολλούς αιώνες πάνω στά κύματα η εικόνα.Ο καθηγούμενος τής μονής ρίχνει τήν κατάλληλη στιγμή τόν Τίμιο Σταυρό στή θάλασσα καί ταυτόχρονα κάποιοι από τούς μαθητές τής Αθωνιάδος Σχολής, κατά παράδοση, πέφτουν γιά νά τόν ανασύρουν.

Λαμπρός επίσης είναι καί ο εορτασμός στή λαυριωτική Σκήτη τού Τιμίου Προδρόμου, τής οποίας τό Κυριακό είναι αφιερωμένο στή μεγάλη αυτή δεσποτική εορτή τών Θεοφανείων. Εκεί, υπό τήν σκέπην τής θαυματουργού αχειροποίητης εικόνας τής Παναγίας τής Προδρομίτισσας, μαζί μέ τούς ρουμάνους μοναχούς ενωμένους μέ τούς έλληνες συναδέλφους τους, συμπανηγυρίζει, συνήθως, καί ο ηγούμενος τής κυρίαρχης μονής Μεγίστης Λαύρας καί Γέροντάς μας, αρχιμανδρίτης Πρόδρομος, ο οποίος τελεί καί τό Μεγάλο Αγιασμό.Καί τήν επόμενη ημέρα, τού Τιμίου Προδρόμου, θά είναι ο ίδιος πού θά μάς κεράσει -εκτός από τά πλούσια κεράσματα γιά τή γιορτή του- πλούσια τήν ελπίδα γιά τή συνέχιση τού πνευματικού μας αγώνα.

Τήν ίδια στιγμή πού στήν αντίληψη καί τή νοοτροπία πολλών ανθρώπων οι εορτές τού Δωδεκαημέρου έχουν παραμείνει μονάχα ως απλές αργίες, τό Άγιον Όρος, μέ τόν λιτό πλήν ουσιαστικό τρόπο εορτασμού, δείχνει πάντα τό δρόμο γιά τήν ορθή βίωση τού μεγάλου εκκλησιαστικού γεγονότος τής Εορτής. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

«ΣΛΑΒΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΗΘΕΛΕ ΩΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ Ο Κ.ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ


1Ο Κίρο Γκλιγκόροφ, πρώην πρόεδρος των Σκοπίων, είχε αποδεχθεί την ονομασία  „Словенска Македонија“,[ Σλοβένσκα Μακεντόνια] «Σλαβική Μακεδονία», αν συμφωνούσαν οι Αλβανοί και οι Τούρκοι στη χώρα. Σαφώς πιο πραγματιστής ο Κίρο Γκλιγκόροφ δεν είχε καμία διάθεση να γίνει "γραφικός" διεκδικώντας την ελληνική ιστορία, αλλά και τη ..Γέννηση του Ιησού Χριστού, ή τον ...Ντράγκαν που ανακάλυψε την Αμερική!

Αυτό αναφέρει ο ακαδημαϊκός της Κροατίας, Πρέντραγκ Μάτεβιτς, στο βιβλίο του «Od patot niz MakedoniJa», το οποίο εκδόθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και δημοσιεύεται σε συνέχειες από την εφημερίδα των Σκοπίων “Nova Macedonija”.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο Κίρο Γκλιγκόροφ είχε δηλώσει ότι τα Σκόπια δεν έχουν εδαφικές διεκδικήσεις και για το «Σλαβική Μακεδονία» θα συμφωνούσε αλλά «επιθυμούσε να το συζητήσει με τους Αλβανούς και τους Τούρκους της χώρας οι οποίοι δεν είναι Σλάβοι, εάν συμφωνούν με την πρόταση αυτή». Αλλά, τελικά το θέμα αυτό καθυστέρησε, σημειώνει ο Πρέντραγκ Μάτεβιτς, του οποίου το βιβλίο είναι καταστάλαγμα εντυπώσεων του από  ένα οδοιπορικό στα Σκόπια.

Τουλάχιστον ο Γκλιγκόρωφ δεχόταν ότι δεν υπήρχε καμία "ιστορική" συγγένεια με το αρχαίο ελληνικό μακεδονικό φύλο, αν και το Μακεδονία στο σύνθετο όνομα που επιδίωκε, πάλι αποτελούσε απειλή για την Ελλάδα.





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ;

Τι κρύβεται πίσω από τα αυτοάνοσα νοσήματα

Όταν το σώμα μας επιτίθεται... στον εαυτό του

Ένας στους δέκα Έλληνες πάσχει από κάποιο νόσημα γνωστό και ως αυτοάνοσο, λ.χ. διαβήτη, ρευματοειδή αρθρίτιδα, ψωρίαση και όχι μόνο. Πρόκειται για…αυτοκαταστροφικά νοσήματα, καθώς το σώμα μας επιτίθεται και καταστρέφει τα δικά του κύτταρα και όργανα χωρίς προφανή αιτία. Είναι, μάλιστα, τέτοια η έξαρση των αυτοάνοσων νοσημάτων που προ πολλού έχουν ξεπεράσει αριθμητικά τα περιστατικά καρδιακών νοσημάτων και καρκίνου.

Ποια είναι τα κύρια αυτοάνοσα νοσήματα
Ασθένειες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο διαβήτης, η ρευματοειδής αρθρίτιδα,η θυρεοειδίτιδα Hashimoto, η ψωρίαση, η ελκώδης κολίτιδα, η νόσος του Crohn, ο ευθυματώδης λύκος, οι δερματίτιδες, η μυασθένεια και η νόσος Αλτσχάιμερ είναι τα κύρια αυτοάνοσα νοσήματα και αυξάνονται δραματικά τα τελευταία 15 χρόνια. Καθώς μάλιστα είναι χρόνια νοσήματα, το άτομο που πάσχει πρέπει να λαμβάνει πολύπλοκα φαρμακευτικά σχήματα για την υπόλοιπη ζωή του.

Τι πυροδοτεί τα αυτοάνοσα νοσήματα

Όπως παρατηρεί ο Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και στις Μεταβολικές Διαταραχές, «σύμφωνα με νέες μελέτες, όσο υψηλότερο είναι το βιωτικό επίπεδο τόσο μεγαλύτερη είναι η επίπτωση των αυτοάνοσων νοσημάτων. Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε για έναν τρόπο ζωής που συνεχώς απομακρύνεται από το φυσιολογικό. Για να κατανοήσουμε, όμως, τον μηχανισμό «γέννησης» ενός αυτοάνοσου νοσήματος, πρέπει να εξετάσουμε το θέμα εκεί που προκύπτει: σε επίπεδο κυττάρων».

Το σώμα μας επιτίθεται στα νέα... μεταλλαγμένα μας κύτταρα


Πρόσφατες έρευνες αναδεικνύουν ότι η αλλαγή της βιοχημικής σύστασης του εσωτερικού των κυττάρων συνοδεύεται με αλλαγή της μεμβράνης και της εξωτερικής εικόνας του κυττάρου. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το σώμα δεν αναγνωρίζει πλέον αυτά τα κύτταρα ως δικά του και τους επιτίθεται! Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, το σώμα επιτίθεται σε πάνω από ένα όργανα ή συστήματα( συνύπαρξη πολλαπλών αυτοάνοσων νοσημάτων).

Γιατί, όμως, άλλαξε η δομή των κυττάρων μας

Η λειτουργία των κυττάρων σχετίζεται, κατ΄ αρχήν, με τη διατροφή μας. Με δεδομένες τις αλλαγές των διατροφικών μοντέλων τα τελευταία 50 χρόνια, τα κύτταρά μας δεν προσλαμβάνουν τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνες, ένζυμα, λίπη και υδατάνθρακες. Τα κύτταρα μας λοιπόν, δεν προσλαμβάνουν από τα σύγχρονα διατροφικά προϊόντα τα στοιχεία που χρειάζονται για να λειτουργήσουν. Σιγά-σιγά δημιουργούνται ελλείψεις σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο.

«Το πρόβλημα όμως δεν σταματάει εδώ. Πέρα από τις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα κύτταρα μας, επιβαρύνονται και με τοξικές ουσίες, παρατηρεί ο κ. Τσουκαλάς. Βαρέα μέταλλα, βιομηχανικά χημικά, φάρμακα και άλλες ενώσεις ξένες προς τη ζωή εισέρχονται σε κάθε κύτταρο μας.

Το στρες «φουντώνει» τα αυτοάνοσα νοσήματα

Πίσω από κάθε αυτοάνοσο νόσημα κρύβεια και κάποιος στρεσογόνος παράγοντας. Σχεδόν πάντοτε, τα αυτοάνοσα νοσήματα συνοδεύονται από έντονες αλλαγές στη διάθεση που ανατροφοδοτούν τη νόσο και επιδεινώνουν την εικόνα της. Η βιοχημική αλλοίωση και το στρες που συνοδεύει το σύγχρονο περιβάλλον είναι οι βασικοί υπαίτιοι πίσω από την έκρηξη των αυτοάνοσων νοσημάτων.
Πηγή: healthpress.gr

ΛΕΥΚΟΙ ΓΑΜΟΙ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ.

«Λευκοί» γάμοι για «πράσινες» κάρτες

Βιομηχανία εικονικών στεφάνων βοηθάει εκατοντάδες αλλοδαπούς να αποκτήσουν χαρτιά

Την εδώ και χρόνια καλοστημένη βιομηχανία εικονικών γάμων για τη νομιμοποίηση μεταναστών και τους εκατοντάδες τελεσμένους γάμους σε όλη την Ελλάδα φαίνεται ότι αντιλήφθηκαν οι κρατικοί μηχανισμοί και σπεύδουν να προωθήσουν σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», όλα άρχισαν τον Μάιο του 2011 όταν υπάλληλος του ληξιαρχείου Αθηνών παρατήρησε πως στην ευαγγελική Εκκλησία Χριστιανικής Πίστης στην Ομόνοια τελούνταν κατ’ εξακολούθηση γάμοι μεταξύ αλλοδαπών τρίτων χωρών και Ελλήνων πολιτών ή πολιτών από άλλα κράτη της Ε.Ε.

Η ληξίαρχος απέστειλε σχετική επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών, με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, που προκαλούσαν υποψίες ότι πρόκειται για κύκλωμα εικονικών γάμων, το οποίο δρούσε επί μακρόν στην καρδιά της πρωτεύουσας και, έναντι αδρών αμοιβών, εξασφάλιζε σε αλλοδαπούς άδεια παραμονής στη χώρα μας ή άδεια εξόδου για άλλη χώρα της Ε.Ε.

Η επιστολή παρελήφθη από τα τότε αρμόδια κυβερνητικά όργανα, τα οποία, ωστόσο, φαίνεται πως εξαντλήθηκαν από την επισταμένη αναζήτηση αρμοδίου μεταξύ τους και γι\ αυτό εγκατέλειψαν την υπόθεση, χωρίς περαιτέρω δράση.

Σήμερα, 19 μήνες μετά οι γάμοι εξακολουθούν να τελούνται κανονικότατα, ενώ όπως ισχυρίζεται στην εφημερίδα η κόρη του ιερέα που τελεί τα μυστήρια, οι δεκάδες καταγγελίες ουδέποτε προκάλεσαν εισαγγελικό ή άλλης Αρχής έλεγχο.
Η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, σκοπεύει να αντιμετωπίσει νομικά το φαινόμενο και μελετά σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Μάλιστα έχουν δοθεί εντολές στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις να διενεργούν εντατικούς ελέγχους, αφού η φάμπρικα των εικονικών γάμων δεν έχει σταματήσει λεπτό να δουλεύει.

Χαρακτηριστικά, μόνο στην Πιερία έχουν ήδη εντοπιστεί 22 εικονικοί γάμοι που έγιναν με προσκόμιση πλαστών δικαιολογητικών. Ο αντιδήμαρχος Χανίων έχει εντοπίσει ακόμα τέσσερις λευκούς γάμους και τους γύρισε πίσω για επανέλεγχο ενώ στο Ηράκλειο Πακιστανός που επρόκειτο να παντρευτεί Βουλγάρα δε γνώριζε ούτε το όνομα της υποψήφιας συζύγου του.



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ...ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΕΙΤΕ;


Μετά το θέατρο, το σινεμά, τα ξενοδοχεία, πλέον υπάρχει ηλεκτρονική κράτηση θέσεων στην εκκλησία για τη λειτουργία της Κυριακής


Η ιδιαίτερα... πρωτότυπη ιδέα ανήκει στην Εκκλησία της Νέας Δημιουργίας στη Σιγκαπούρη, που δημιούργησε τον περασμένο μήνα ένα ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης για την λειτουργία της Κυριακής στο νέο της χώρο των 5.000 θέσεων.
 
Η ιστοσελίδα κρατήσεων εγκαινιάστηκε από τα 25.000 μέλη της για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με τις τεράστιες ουρές που σχηματίζονται στον παλαιότερο χώρο των 1.200 θέσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας, Μάθιου Κανγκ, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία εμφανίζει επιτυχία.

Κάθε μέλος της Εκκλησίας μπορεί να κάνει κράτηση το περισσότερο για πέντε θέσεις για την λειτουργία της Κυριακής, είπε ο ίδιος. Η Εκκλησία της Νέας Δημιουργίας ιδρύθηκε το 1984.




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...