Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕ.Κ.Π.Α

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Αγιασμός των γραφείων του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΚΕ.Κ.Π.Α.) του Δήμου Αλμωπίας, τα οποία εγκαταστάθηκαν στο κτίριο που στεγάζεται και ο 2ος Παιδικός Σταθμός Αριδαίας (περιοχή Εργατικές Κατοικίες).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου, του Προέδρου του ΚΕ.Κ.Π.Α. κ. Χρήστου Δόντσου, της Προϊσταμένης Βάσως Τότσα και των εργαζομένων, οι οποίοι ευχήθηκαν για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοτικότητα.
Η συγκεκριμένη μετεγκατάσταση έγινε με στόχο τις καλύτερες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων και εξυπηρέτησης των πολιτών και στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή για την καλύτερη και αποδοτικότερη κατανομή των διαθέσιμων ιδιόκτητων χώρων. Μέχρι σήμερα οι συνθήκες στους χώρους εργασίας του ΚΕ.Κ.Π.Α. ήταν απαράδεκτες, με εργαζόμενους και πολίτες να στοιβάζονται μέσα σε ένα στενό γραφείο, μία πολύ άσχημη εικόνα που δεν αρμόζει σε έναν σύγχρονο Δήμο.

Ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να σέβονται τη δουλειά τους και να είναι αποδοτικοί προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας και του συνόλου των συμπολιτών μας. Όπως είπε, ήδη φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, καθώς τέθηκαν σε λειτουργία δέκα παιδικοί σταθμοί, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε ο αριθμός των ωφελούμενων από 75 σε 100 χάρη στην έγκυρη εξασφάλιση ευρωπαϊκών προγραμμάτων μετά από σκληρή και εποικοδομητική δουλειά. Επίσης, συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Δόντσο τον οποίο χαρακτήρισε «ταχύτατα εξελισσόμενο» και σημείωσε ότι οι νέοι άνθρωποι αποδεικνύουν καθημερινά ότι μπορούν να πετύχουν πολλά.
Ο Πρόεδρος με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού και συνεχάρη όλους τους εργαζόμενους με τους οποίους όπως είπε έχει μία άψογη συνεργασία της οποίας τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Επιπλέον, εκτός από τους παιδικούς σταθμούς αναφέρθηκε στον τομέα του ΚΑΠΗ, για το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθεί με δράσεις και θα δώσει νέες δυνατότητες και διεξόδους στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.









ΟΤΑΝ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ

Όταν οι Αθηναίοι ηττήθηκαν στον Πελοποννησιακό Πόλεμο, οι νικητές Σπαρτιάτες επέβαλαν το καθεστώς των τριάκοντα τυράννων. Είναι δύσκολο να αντιληφθούμε σήμερα το πόσο εξευτελιστική και οδυνηρή υπήρξε αυτή η εμπειρία για τους ιδρυτές της Δημοκρατίας
Ευτυχώς, η κυριαρχία των τριάκοντα υπήρξε σύντομη, ήταν όμως καταστροφική. Εκτός από τις ταραχές, τις δολοφονίες και την αυθαιρεσία που επέδειξαν σε όλους τους τομείς, οι τύραννοι είχαν επιφέρει και ένα γερό πλήγμα στην αθηναϊκή οικονομία, που ήταν ήδη καταρρακωμένη από τον πόλεμο.
Επιπλέον, έλαβαν ένα μεγάλο δάνειο από τους Σπαρτιάτες, το οποίο βέβαια δεν χρησιμοποίησαν για την ανάπτυξη του τόπου, αλλά για την προσωπική τους ευημερία και την ενίσχυση της πολιτικής τους δύναμης.
Όταν, λοιπόν, ήρθε η ώρα να πάνε στο καλό, οι Αθηναίοι είχαν και ένα δάνειο να ξεπληρώσουν.Δάνειο στο οποίο δεν είχαν συναινέσει και από το οποίο δεν ωφελήθηκαν. Ένα επαχθές δάνειο. Το τι θα έκαναν με αυτό, ήταν δουλειά της Εκκλησίας του Δήμου να αποφασίσει, δηλαδή όλων των πολιτών.
Φανταστείτε τον εαυτό σας στη συνέλευση αυτή. Τι θα ψηφίζατε;
Click to enlarge
Εσείς , τι θα ψηφίζατε αν βρισκόσασταν τη θέση τους;
Ενώ η συμφωνία προέβλεπε να επωμιστούν αυτή την υποχρέωση οι δύο παρατάξεις (οι του άστεως και οι εκ του Πειραιώς), οι Αθηναίοι πολίτες αποφάσισαν να αποπληρώσουν όλοι μαζί το δάνειο στο ακέραιο! Σε μία πόλη με τα ταμεία άδεια, με το ηθικό καταρρακωμένο, με τη θλίψη να βασιλεύει, καθώς τα θύματα του πολέμου και της τυραννίας ήταν ακόμα νωπά στη μνήμη αυτών των ανθρώπων, εκείνοι αποφάσισαν να συμμετέχουν με εισφορές στην αποπληρωμή του δανείου. Ανέλαβαν συλλογικά την ευθύνη ακόμα και για την ενέργεια της μισητής ολιγαρχικής εξουσίας και δεν άφησαν τα κόμματα να τους σώσουν, αν και θα ήταν απολύτως νόμιμο να το κάνουν.
Pnyx_Ekklisia_Dimou
Γιατί επωμίστηκαν ένα τέτοιο δυσβάσταχτο και άδικο βάρος; Διότι έτσι τους πρόσταζε η αιδώς.Εκείνοι οι αρχαίοι δημοκράτες, νοιάζονταν πολύ για την καλή τους φήμη και δεν ανέχονταν την σκέψη πως οι κομματάρχες θα νομιμοποιούνταν κάποτε να τους πουν "εμείς σας ξεχρεώσαμε". Πολύ περισσότερο δεν θα ανέχονταν τους Σπαρτιάτες να καυχώνται πως τους έσωσαν κάποτε από οικονομική κατάρρευση με δανεικά κι αγύριστα. Οι Αθηναίοι πάνω απ' όλα ήταν αξιοπρεπείς και καθόλου δεν θα μπορούσαν να κατανοήσουν τη σύγχρονη προτροπή "μην σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι".
Η αιδώς απευθύνεται σε εξωστρεφείς ανθρώπους, που συνεργάζονται για την κοινή προκοπή. Σήμερα, που τίποτα δεν μας απασχολεί εκτός από την προσωπική μας ευημερία, η αιδώς δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα να καμαρώνουμε που έχουμε την τόλμη να γράφουμε τους πάντες στα παλιά μας τα παπούτσια και να είμαστε ο εαυτός μας, Αφού, λοιπόν, δεν αναγνωρίζουμε πλέον τη φωνή της αιδούς πριν προβούμε σε κάποια απερισκεψία, κάνουμε ό, τι μας συμφέρει κι ό, τι μας αρέσει και υποφέρουμε από ενοχές κατόπιν εορτής, όταν η ζημιά έχει γίνει. Οι ενοχές, στη συνέχεια, μας βυθίζουν σε μεγαλύτερη μοναξιά. Όταν υπάρχουν κι αυτές. Και παριστάνουμε τους ελεύθερους, μοναχικούς καβαλάρηδες, που μόλις έρθουν τα δύσκολα, ικετεύουν τούς συμπολίτες τους (και όχι μόνο) για λίγη βοήθεια και μια σταλιά συμπόνια.
Ήταν άραγε λιγότερο ελεύθεροι από εμάς εκείνοι οι αρχαίοι δημοκράτες; Ήταν η αιδώς χαρακτηριστικό δειλών ή δουλικών ανθρώπων; Δεν ήταν. Η αιδώς ήταν και είναι η έκφραση του σεβασμού προς την κοινότητα και συνοδεύει εκείνους που κατανοούν τον εαυτό τους ως αναπόσπαστο κομμάτι της. Ο πολίτης, ως λειτουργικό μέλος του οργανισμού της χώρας, οφείλει να είναι συντονισμένος με τα υπόλοιπα μέλη. Στην αρχαία Αθήνα ο πολίτης προστάτευε την καλή του φήμη, τον ενδιέφερε η γνώμη των συμπολιτών του γι αυτόν και όλοι μαζί ενδιαφέρονταν και εργάζονταν για την καλή φήμη της πόλης τους. Η συλλογική ευθύνη ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο που τους κρατούσε ενωμένους και επικεντρωμένους στον στόχο τους και καθόλου δεν εμπόδιζε την προσωπική εξέλιξη κι επιτυχία.
Ο στόχος που εξυπηρετούσε η απόφαση για αποπληρωμή του δανείου από κοινού, ήταν η επίτευξη της ενότητας. Η πράξη αυτή εκτιμήθηκε και σχολιάστηκε θετικά από τους πνευματικούς ανθρώπους της εποχής, που ήταν άνθρωποι της πόλης και δημοκράτες. Ο Δημοσθένης, ενθυμούμενος το περιστατικό, χρησιμοποιεί την έκφραση «όταν η πόλη ενώθηκε». Ο Αριστοτέλης εντυπωσιάστηκε από αυτή την απόφαση και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των Αθηναίων αξιέπαινη και πολιτική, δηλαδή τέτοια που ταιριάζει σε πολίτες. Ο Ισοκράτης χρησιμοποιεί αυτή την ενέργεια ως απόδειξη της ανωτερότητας της δημοκρατίας έναντι της ολιγαρχίας.
greeceΗ ενότητα αυτή επιτυγχάνεται μόνο όταν οι πολίτες μοιράζονται τις ευθύνες, όπως ακριβώς μοιράζονται τα οφέλη του πολιτεύματος. Στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, οι υπήκοοι αναγκάζονται να λειτουργούν ως μονάδες κάτω από μία επίπλαστη ομοιομορφία. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συλλογική ανάληψη ευθύνης, διότι υπό καθεστώς εξαναγκασμού καμία ηθική αξιολόγηση δεν έχει νόημα. Στη δημοκρατία όμως, η συλλογική ευθύνη προστατεύει από τον διχασμό και ενισχύει τον ρόλο του πολίτη στην επίτευξη των στόχων της πολιτείας του, που δεν μπορεί να διαφέρουν από τους προσωπικούς του στόχους.
Είμαστε άραγε πιο ελεύθεροι εμείς από εκείνους ή είμαστε ένας εν δυνάμει όχλος βαρβάρων  που διψά για εκδίκηση; Είμαστε εμείς πιο αξιοπρεπείς από εκείνους ή μήπως είμαστε απλώς νωθροί παρατηρητές της ιστορίας μας, εθισμένοι στην επαιτεία με πρόφαση την αξιοπρέπεια εκείνων;
Εκείνοι αρνήθηκαν να γίνουν αντικείμενο χλευασμού και πλήρωσαν μέχρι την τελευταία πεντάρα ένα δάνειο από το οποίο δεν είχαν ωφεληθεί τίποτα! Και άφησαν σε εμάς τη σπουδαία κληρονομιά - ηθική, πνευματική και υλική - που ακόμα ξεκοκαλίζουμε.
Εμείς, τι θα κληροδοτήσουμε στους απογόνους μας; Ποια θα είναι η φήμη μας όταν πια θα έχουμε φύγει και τι θα γράφουν για εμάς οι επόμενοι;
Θα είμαστε εκείνοι που προστάτεψαν το καλό όνομα που παρέλαβαν και άφησαν πίσω τους ένα ακόμα καλύτερο ή εκείνοι που για ένα κατοστάρικο σύνταξης παραπάνω πούλησαν την καλή φήμη των προγόνων τους και περιφρόνησαν τη ζωή των απογόνων τους;

ΠηγήΑθηνά Ταρλά - skepteon.blogspot.gr

ΤΕΦΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΤΙΜΕΣ

Και οι μαθητές ψωνίζουν με τεφτέρι -Οι ανώτατες τιμές των κυλικείων
Τεφτέρια έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια και τα σχολικά κυλικεία στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσουν τους μαθητές ώστε να μην μένουν νηστικοί, όπως υποστηρίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Κυλικειαρχών Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», Στέφανος Φακούδης.
Όπως εξηγεί, ακόμη και στις θεωρούμενες ώς εύπορες περιοχές, στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, πολλά είναι τα παιδιά που αδυνατούν πλέον να διαθέσουν έστω και ένα ευρώ τοις μετρητοίς για να προμηθευτούν το κολατσιό τους, οπότε "γράφουν" τις αγορές τους στα τεφτέρια που έχουν ανοίξει τα κυλικεία.
Προσθέτει δε, ότι ο ίδιος, όταν διαπίστωσε ότι κάποιοι γονείς αδυνατούσαν αποδεδειγμένα να πληρώσουν το κόστος της σίτισης των παιδιών τους στο σχολείο, αναγκάστηκε στο τέλος της χρονιάς να διαγράψει τα χρέη τους, σκίζοντας και πετώντας το τεφτέρι.
"Η κρίση έχει αλλάξει τις συνήθειες των παιδιών, που σε μεγάλο ποσοστό πλέον δεν αγοράζουν κάτι από το κυλικείο αλλά φέρνουν το κολατσιό τους από το σπίτι. Υπάρχει όμως κι ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών, τουλάχιστον 20%, που αδυνατούν να κάνουν ακόμη κι αυτό, δηλαδή να πάρουν μαζί τους φαγητό από το σπίτι" σημειώνει ο κ.Φακούδης.
Όσο περνούν τα χρόνια, λέει, το πρόβλημα επιδεινώνεται και, πέραν της προφανούς επίπτωσής του στα ίδια τα παιδιά, συρρικνώνει και τον τζίρο των σχολικών κυλικείων, με αποτέλεσμα δεκάδες εξ αυτών να έχουν οδηγηθεί στο λουκέτο, αφήνοντας χωρίς δουλειά πολλούς επαγγελματίες.
Το 30% των επαγγελματιών που είχαν κυλικεία το 2010 "έχουν αποχωρήσει"
Σύμφωνα με τον κ. Φακούδη, από την αρχή της κρίσης, το 2010, ο κύκλος εργασιών των περίπου 300 σχολικών κυλικείων της Θεσσαλονίκης έχει μειωθεί κατά 40% μέσο όρο, "ενώ ένα 30% των παλιών συναδέλφων μας αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν", καθώς δεν μπορούσαν να πληρώνουν όχι απλά τα μισθώματα του επαγγελματικού τους χώρου αλλά ούτε καν το ΤΕΒΕ. Το θέμα των μισθωμάτων αποτελεί μόνιμο βραχνά για τους κυλικειάρχες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ζητούν επιμόνως τη μείωσή τους σε ποσοστό 20% έως 35% αναλόγως του μισθώματος, σκοντάφτοντας στις περισσότερες περιπτώσει στην άρνηση των σχολικών επιτροπών και των δήμων.
"Οι σχολικές επιτροπές δεν επιδοτούνται πλέον με χρηματικά ποσά από τους δήμους, οπότε τις ενδιαφέρει τι θα εισπράξουν" υποστηρίζει ο κ. Φακούδης, σύμφωνα με τον οποίο η αντίσταση στη μείωση των μισθωμάτων τροφοδοτείται και από τους νεοεισερχόμενους στο επάγγελμα, οι οποίοι νοικιάζουν τα σχολικά κυλικεία στις αντίστοιχες δημοπρασίες, και μη έχοντας γνώση της αγοράς και των πραγματικών τζίρων τους, τα "χτυπάνε" σε υψηλές τιμές. "Καλό είναι πριν προσφέρουν ένα υψηλό μίσθωμα να συμβουλεύονται τους άλλους επαγγελματίες της αγοράς και να μαθαίνουν και τι εισπράττει πραγματικά ένα κυλικείο" λέει.
Αύξηση στις τιμές λόγω ΦΠΑ 23%
Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι, φέτος, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%, οι τιμές των τροφίμων που πωλούνται στα σχολικά κυλικεία, με εξαίρεση του κουλούρι και το νερό, "παρουσιάζουν μια διαφοροποίηση" σε σχέση με πέρυσι: π.χ., η τυρόπιτα πωλείται προς 1,10 ευρώ έναντι 1 ευρώ "με τη διατίμηση που έκανε το υπουργείο".
Κατά τον ίδιο, η ποιότητα και το είδος των τροφίμων που διατίθενται στα σχολικά κυλικεία της Θεσσαλονίκης είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις προδιαγραφές του υπουργείου Υγείας, "τουλάχιστον στο 90% των κυλικείων για το οποίο έχω γνώση εγώ" (σ.σ. στο σωματείο είναι εγγεγραμμένα 220 από τα περίπου 300 κυλικεία).
"Στις αρχές κάθε χρονιάς οι συνάδελφοι έρχονται και μας συμβουλεύονται για το είδος των τροφίμων που μπορούν να πουλήσουν και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες, ενώ μας βοηθάνε σε αυτό και οι προμηθευτές" λέει.
Ποια τρόφιμα επιτρέπεται να πωλούνται στα κυλικεία των σχολείων;
Στο μεταξύ, λίστα με τα τρόφιμα που επιτρέπεται να πωλούνται σε σχολικά κυλικεία, καντίνες (σταθερές) και χώρους εστίασης εντός των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) προς ενημέρωση των γονέων.
Τα επιτρεπόμενα τρόφιμα ανά κατηγορία είναι τα εξής:
Φρούτα - Λαχανικά
  • -Φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, καλά πλυμένα και συσκευασμένα, σε ατομική μερίδα
  • -Αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, συσκευασμένα, σε ατομική μερίδα έως 50gr
  • -Φυσικός χυμός φρούτων ή και λαχανικών, που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων - καντινών. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων/γλυκαντικών ουσιών.
  • -Φρουτοσαλάτα που παρασκευάζεται εντός των κυλικείων - καντίνων από φρέσκα, καλά πλυμένα φρούτα εποχής. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη σακχάρων/γλυκαντικών ουσιών
  • -Σαλάτα από φρέσκα, καλά πλυμένα λαχανικά, που παρασκευάζεται, εντός των κυλικείων - καντινών, χωρίς προσθήκη αλατιού. Επιτρέπεται η προσθήκη ελαιολάδου, ξυδιού ή λεμονιού
  • -Συσκευασμένοι φυσικοί χυμοί φρούτων και ομοειδών προϊόντων, χωρίς συντηρητικά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία έως και 250ml.
   Γαλακτοκομικά
  • -Γάλα τυποποιημένο, παστεριωμένο, σε ατομική συσκευασία έως 500ml, πλήρες και ημιαποβουτυρωμένο (1,5%-1,8% λιπαρά)
  • -Σοκολατούχο γάλα με χαμηλά λιπαρά (max.1,8%), σε συσκευασία έως 250ml
  • -Γιαούρτι τυποποιημένο (έως 5% λιπαρά), χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, σε ατομική μερίδα, έως 200gr
  • -Ροφήματα από συνδυασμούς φρέσκου γάλακτος και φρέσκων φρούτων, που θα παρασκευάζονται, στο κυλικείο. Δεν επιτρέπεται η προσθήκη ζάχαρης ή η χρήση έτοιμης σκόνης.
  • -Τυριά πολύ σκληρά, σκληρά, ημίσκληρα, μαλακά τυριά.Εξαιρούνται τα ανακατεργασμένα τυριά, ή τηγμένα τυριά και ανακατεργασμένα τυριά, με αλειφώδη υφή.
Απλά αρτοπαρασκευάσματα ή αρτοσκευάσματα
  • -Κουλούρι σησαμένιο ολικής άλεσης ή λευκό
  • -Κριτσίνια ολικής άλεσης ή λευκά σε ατομική συσκευασία έως 50gr
  • -Φρυγανιές ολικής άλεσης ή λευκές, σε ατομική συσκευασία έως 50gr
  • -Κράκερς ολικής άλεσης ή λευκά σε ατομική συσκευασία έως 50gr.
Ολα τα απλά αρτοσκευάσματα πρέπει να πληρούν τις εξής προδιαγραφές: κορεσμένα λιπαρά έως 3%, τράνς λιπαρά έως 0,1 % και νάτριο έως 0,5%.
Διάφορα αρτοσκευάσματα
  • -Μουστοκούλουρα, σε ατομική μερίδα έως 60gr 
  • -Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση, σε ατομική συσκευασία (έως 60γρ) με συγκεκριμένες προδιαγραφές ως πος τα τρανς και κορεσμένα λιπαρά και τη ζάχαρη
  • -Σταφιδόψωμο σε ατομική μερίδα έως 60gr
  • -Μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης, σε ατομική μερίδα έως 40γρ, η οποία πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά και το νάτριο.
  • -Τυρόπιτα-πίτα λαχανικών, σε ατομικές μερίδες των 120gr. με συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς τη ζύμη και το τυρί
  • -Πίτσα η οποία στη γέμιση μπορεί να περιλαμβάνει μόνο τυρί, τομάτα, πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι και καλαμπόκι. Δεν επιτρέπεται η χρήση σάλτσας και αλλαντικών.
Σάντουιτς
Τα σάντουιτς/τοστ μπορούν να παρασκευάζονται, με συνδυασμούς των τροφίμων των επόμενων παραγράφων. Μπορούν να είναι τυποποιημένα, ή να παρασκευάζονται, στο χώρο του κυλικείου-καντίνας αυθημερόν. Επιτρέπεται η χρήση όλων των ειδών ψωμιού, με εξαίρεση το μπριος, το κρουασάν, ή το πιροσκί. Δεν επιτρέπεται η χρήση άλλων αλλαντικών, εκτός από βραστή γαλοπούλα με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ενώ ως προς τα τυριά ισχύουν όασ αναφέρθηκαν παραπάνω. Λαχανικά όλων των ειδών μπορούν να χρησιμοποιηθούν, καθώς και ελιές χωρίς το κουκούτσι και πάστα ελιάς κι αβγά καλά βρασμένα. Από λιπαρές ύλες επιτρέπεται μόνο η προσθήκη ελαιολάδου. Επιτρέπεται η παρασκευή γλυκών σάντουιτς, με συνδυασμό των προαναφερομένων ψωμιών και με γέμιση μίας κουταλιάς της σούπας μέλι ή μέλι-ταχίνι.
Γλυκίσματα
  • -Κρέμα και ρυζόγαλο σε ατομικές μερίδες των 150gr (με περιεκτικότητα σε λίπος γάλακτος έως 4%)
  • -Χαλβάς σε ατομική μερίδα, έως 50gr
  • -Παστέλι σε ατομική μερίδα έως 50gr
  • -Μέλι σε ατομική μερίδα
  • -Σοκολάτα υγείας και γάλακτος, σε ατομική μερίδα έως 30gr. Δεν επιτρέπεται η διάθεση τσιχλών και καραμελών.
Ξηροί καρποί
-Στα κυλικεία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιτρέπονται οι ξηροί καρποί όλων των ειδών, χωρίς προσθήκη αλατιού ή ζάχαρης, σε ατομική συσκευασία, έως 50gr. Δεν επιτρέπονται οι τηγανισμένοι ξηροί καρποί.
Υγρά
  • -Εμφιαλωμένο νερό μόνο σε πλαστικές φιάλες και χυμοί μόνο σε πλαστικές και χάρτινες συσκευασίες στις ποσότητες που αναφέρονται παραπάνω.
  • -Μόνο στα κυλικεία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα παρακάτω αφεψήματα: χαμομήλι, φασκόμηλο, τσάι του βουνού, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ή σύνθετων γλυκαντικών
  • -Καφές μόνο για το προσωπικό
  • -Δεν επιτρέπεται η διάθεση αναψυκτικών.
  • -Δεν επιτρέπεται η διάθεση λειτουργικών τροφίμων ή συμπληρωμάτων διατροφής και προϊόντων που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Ανώτατες τιμές
Στα σχολικά κυλικεία ισχύουν -σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ- οι παρακάτω ανώτατες τιμές:
 
ΕΙΔΗ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩ ΜΕ Φ.Π.Α. 
 
α) Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης
   ή λευκό, με τυρί (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, ελαιολάδου και άλλων) 1,10
 
β) Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό με τυρί και γαλοπούλα (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, ελαιολάδου και άλλων) 1,35
 
γ) Απλό αρτοσκεύασμα (σουσαμένιο κουλούρι) σε ατομική συσκευασία 40 γραμμαρίων τουλάχιστον 0,40
 
δ) Τυρόπιτα - σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι βάρους 120 γραμμαρίων 1,10
 
ε) Εμφιαλωμένο νερό των 500 ml, εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου 0,35
 
στ) Φυσικοί χυμοί φρούτων με 100% χυμό (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) σε ατομική συσκευασία 250 ml 0,95 

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΦΕΤΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΣΙ;

Γιατί η Ελλάδα θα βγάλει φέτος λιγότερο κρασί
Σε μάλλον ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα αναμένεται ότι θα κινηθεί η φετινή εγχώρια παραγωγή οίνου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Η πρόβλεψη της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κάνει λόγο για συνολικό όγκο παραγωγής, την περίοδο 2015-2016, στο επίπεδο των 2.650.000 εκατόλιτρων, μειωμένος κατά 5,36% σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων, η προβλεπόμενη φετινή παραγωγή δεν είναι μειωμένη μόνο σε σχέση με την περσινή περίοδο, αλλά είναι κατά 12,28% μικρότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας και κατά 30,51% χαμηλότερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας. Τα αίτια που οδηγούν τη φετινή παραγωγή οίνου σε πτώση σχετίζονται, κυρίως, με τις καιρικές συνθήκες (βροχοπτώσεις και υγρασία) που επικράτησαν τις τελευταίες εβδομάδας και επηρέασαν αρνητικά μεγάλες αμπελουργικές περιοχές, όπως της Αχαϊας, της Κορινθίας και του Ηρακλείου Κρήτης. Περιοχές, οι οποίες, ήδη, είχαν παρουσιάσει προβλήματα από τις αρχές του καλοκαιριού.

Από την εκτιμώμενη φετινή παραγωγή, τα 230.000 εκατόλιτρα αφορούν οίνους με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), 470.000 εκατόλιτρα οίνους με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), 100.000 εκατόλιτρα ποικιλιακούς οίνους και 1.850.000 εκατόλιτρα οίνους που δεν ανήκουν σε καμία από τις προηγούμενες κατηγορίες. Επίσης, από την εκτιμώμενη παραγωγή, το μεγαλύτερο μέρος, ήτοι 1.860.000 εκατόλιτρα, αφορά λευκούς οίνους και 790.000 εκατόλιτρα ερυθρούς-ερυθρωπούς οίνους.


Πηγή: r http://www.iefimerida.gr/

"ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ" ΕΙΚΟΝΑ 8Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ SHARP

Η Sharp τηλεόραση με την υπερ-υψηλή ανάλυση 8Κ -«Διαστημική» εικόνα
Οι πειρασμοί για να αγοράσει κανείς νέα τηλεόραση -ακόμη κι αν δεν έχει περάσει πολύς καιρός που αγόρασε την προηγούμενη- συνεχώς αυξάνονται, καθώς η τεχνολογία προσδίδει ολοένα μεγαλύτερες δυνατότητες στα νέα μοντέλα. Η ιαπωνική Sharp έκανε γνωστό ότι τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο την πρώτη τηλεόραση με υπερ-υψηλή ανάλυση 8Κ.
Οι τηλεοράσεις με ανάλυση Full HD έχουν 1.920Χ1.080 εικονοστοιχεία (πίξελ), τα οποία αυξάνονται στα 4.096Χ2.160 πίξελ στα μοντέλα με ανάλυση 4Κ. Όμως μια τηλεόραση 8Κ διαθέτει την εντυπωσιακή ανάλυση των 8.192Χ4.320 πίξελ, δηλαδή 16 φορές περισσότερα σε σχέση με την «κλασική» υψηλή ανάλυση 1080p και τετραπλάσια σε σχέση με την ανάλυση 4Κ. Σε μια οθόνη 8Κ η εικόνα είναι τόσο καθαρή, που εμφανίζεται τρισδιάστατη, χωρίς να χρειάζεται τρισδιάστατη τεχνολογία.
Αρκετές εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι ήδη δοκιμάζουν μοντέλα με ανάλυση 8Κ, όμως η τηλεόραση LV-85001 της Sharp 85 ιντσών (2,16 μέτρων) θα είναι η πρώτη που θα βγεί στην αγορά, σύμφωνα με το BBC. Βέβαια, δεν θα είναι εύκολο για τους καταναλωτές να την αποκτήσουν, αφού η αρχική τιμή της θα είναι περίπου 110.000 ευρώ.
Έως το τέλος του 2016 αναμένεται και άλλες εταιρείες να κυκλοφορήσουν μοντέλα 8Κ, αλλά οι αναλυτές δεν αναμένουν τέτοιες τηλεοράσεις να δεισδύσουν στο ευρύ καταναλωτικό κοινό πριν το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. Οι ετήσιες πωλήσεις τηλεοράσων 8Κ δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο πριν το 2019. Το ελάχιστο μέγεθός τους αναμένεται να είναι οι 65 ίντσες.
Οι πρώτοι που αναμένεται να σπεύσουν να αξιοποιήσουν τις τηλεοράσεις 8Κ, είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Η ιαπωνική ΝΗΚ είναι η πρώτη στον κόσμο που ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει και να εκπέμψει ψηφιακό περιεχόμενο σε τέτοια υπερ-υψηλή ανάλυση. Η εταιρεία σκοπεύει να μεταδόσει σε 8Κ όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.
Επίσης, οι συσκευές 8Κ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στα χειρουργικά τμήματα των νοσοκομείων, ώστε οι γιατροί να διαθέτουν καλύτερη απεικόνιση. Επίσης οι διαφημιστικές εταιρείες μπορεί να ενδφερθούν για την προβολή προϊόντων.
Προς το παρόν πάντως, οι κατασκευαστές τηλεοράσεων δίνουν έμφαση στο να πείσουν τα νοικοκυριά να αναβαθμίσουν την τηλεόρασή τους σε μοντέλο 4Κ. Μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη ζήτηση διεθνώς για τέτοιες τηλεοράσεις εκδηλώνεται στην Κίνα, καθώς ολοένα περισσότεροι νεόπλουτοι Κινέζοι θέλουν να εντυπωσιάσουν τους γείτονές τους!
Τα 8Κ δεν θα είναι το τέλος των τηλεοράσεων. Φέτος τον Ιούλιο, η νοτιοκορεατική Samsung ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μια τηλεόραση, την EnDK, με ανάλυση 11Κ ή 2.250 πίξελ ανά ίντσα. Το πρωτότυπό της αναμένεται το 2018, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», ενώ η τεχνολογία θα προσαρμοστεί για τις οθόνες των «έξυπνων» κινητών το 2019. Την όλη προσπάθεια στηρίζει χρηματοδοτικά η νοτιοκορεατική κυβέρνηση.
Ορισμένοι ειδικοί πάντως αμφισβητούν κατά πόσο το ανθρώπινο μάτι θα μπορεί πράγματι να δει κάποια αισθητή διαφορά από ένα επίπεδο ανάλυσης και μετά. Αυτό, φυσικά, δεν εμποδίζει κάποιον να εντυπωσιάζει τους άλλους με το νέο «σούπερ» μοντέλο του...


ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ROLLING STONES

Νέος δίσκος από τους Rolling Stones -Μετά από μια 10ετία
Οι Rolling Stones πρόκειται να ηχογραφήσουν ένα νέο άλμπουμ την επόμενη χρονιά-- το 25ο του συγκροτήματος και το πρώτο εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία-- όπως ανακοίνωσε ο 71 ετών κιθαρίστας τους, Κιθ Ρίτσαρντς.
Σε συνέντευξή του που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης σε ραδιοφωνικό σταθμό για την προώθηση του ακυκλοφόρητου σόλο άλμπουμ του, με τίτλο "Crosseyed Heart", ο Ρίτσαρντς είπε ότι μαζί με τα άλλα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, τους Μικ Τζάγκερ, Τσαρλι Γουότς και Ρόνι Γουντ, είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στο στούντιο.
"Βρισκόμουν στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα και βρεθήκαμε με τα αγόρια...ναι... έχουμε σίγουρα στα σχέδιά μας νέα ηχογράφηση", είπε ο Ρίτσαρντς στον ραδιοφωνικό σταθμό iHeartRadio.
Η ηχογράφηση του νέου άλμπουμ θα ακολουθήσει την προγραμματισμένη περιοδεία του συγκροτήματος στη Νότια Αμερική, στις αρχές του ερχόμενου χρόνου.
Ο Ρίτσαρντς, ο οποίος πραγματοποιούσε περιοδεία στη Βόρεια Αμερική μαζί με το συγκρότημα μέχρι τα μέσα Ιουλίου, θα κυκλοφορήσει το πρώτο σόλο άλμπουμ του εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, αύριο Παρασκευή.
Πρόκειται για έναν συνδυασμό κομματιών ροκ, ρέγκε και κάουντρι, στο οποίο ο ίδιος θα παίζει ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, μπάσο και πιάνο και θα τραγουδάει. Τα περισσότερα τραγούδια του άλμπουμ τα έγραψε σε συνεργασία με τον ντράμερ και συμπαραγωγό Στιβ Τζόρνταν.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, το οποίο συγκροτήθηκε βάσει του Άρθρου 78 του Νόμου 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», ανακοινώνεται ότι για τα προβλήματα σχετικά με την ένταξη μεταναστών στην τοπική κοινωνία, θα μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου Αλμωπίας καθώς και στα τηλέφωνα 2384350232 & 6971701298.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
Πρόκειται για συμβουλευτικό όργανο του Δήμου με στόχο την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Έργο των συμβουλίων ένταξης μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον οικείο δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.


                                                                                                                             Ο Πρόεδρος
Γιώργος Χατζηγιαννίδης

ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ (EU.H.T.T.A.)



Το Εκτελεστικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Επιτροπή της ΕU.Η.Τ.Τ.Α. ενέκριναν την ένταξη των Λουτρών Δήμου Αλμωπίας στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων (European Historic Thermal Towns Association).

Αυτό έκαναν γνωστό με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Αλμωπίας και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Δημήτρη Μπίνο ο Πρόεδρος της ΕU.Η.Τ.Τ.Α. κ. Giuseppe Bellandi και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Paul Simons.
«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που θα ενισχύσει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Λουτρόπολης και θα δώσει τη δυνατότητα στη Δημοτική Επιχείρηση να ενταχθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα και να διαφημιστεί στα εκατομμύρια των ευρωπαίων καταναλωτών», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος και Πρόεδρος κ. Δημήτρης Μπίνος.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σημαντικό ρόλο για την ένταξη έπαιξε η επίπονη προσπάθεια της σημερινής Διοίκησης των Λουτρών, η οποία έδωσε μεγάλη μάχη για να αναδείξει την ιστορικότητα και τη φυσική ομορφιά της μικρής επαρχιακής μας Λουτρόπολης.

Από τις 19 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Μπίνο, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Βέσκο και υπηρεσιακούς παράγοντες θα παραστούν στην Γενική Συνέλευση της ΕU.Η.Τ.Τ.Α. η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Προύσα και κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθεί επίσημα η ένταξη της πρώτης ελληνικής Λουτρόπολης στο Σύνδεσμο. Εκεί, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Λουτροπόλεων απ’ όλη την Ευρώπη και tour operators από όλο τον κόσμο.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ



Σας ενημερώνουμε ότι οι Ηλεκτρονικές Αιτήσεις για εγγραφή στις νέες ειδικότητες του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


έχουν αρχίσει και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 12:00.

Καλείστε να υποβάλετε τις αιτήσεις στον ιστότοπο του Υπουργείου http://iek.sch.gr

Τα αποτελέσματα επιλογής θα ανακοινωθούν στο site της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης
http://gsae.edu.gr

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

1. ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
2.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ-ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ
3.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ(ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ-ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ) (ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ)
4.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ(CHEF)
5.ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Στέλεχος Αγροτικών Συνεταιρισμών)
6.ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ/ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ/SPA
7.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
8.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
9.ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

***ΤΑ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ(15) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ !


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ



Σας ενημερώνουμε ότι οι Ηλεκτρονικές Αιτήσεις για εγγραφή στις νέες ειδικότητες του ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ
έχουν αρχίσει και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 12:00.

Καλείστε να υποβάλετε τις αιτήσεις στον ιστότοπο του Υπουργείου http://iek.sch.gr

Τα αποτελέσματα επιλογής θα ανακοινωθούν στο site της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης
http://gsae.edu.gr

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
2. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (SECURITY)
3. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ , ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (MARKETING)
4. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (LOGISTICS)
5. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ
6. ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
9. ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


***ΤΑ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ(15) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ !


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...