Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ



Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Κοινότητα Αρχαγγέλου, όσον αφορά στο αγροτικό οδικό δίκτυο, διαπίστωσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ακριτικό χωριό.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας 20/4 ο κ. Μπίνος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Εξαπλατάνου κ. Στέφανο Αβραμίκα και τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κ. Χρήστο Μπάτση βρέθηκε στον Αρχάγγελο και είδε την κατάσταση που επικρατεί στους αγροτικούς δρόμους.
Επιπλέον, σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στο 2ο χλμ Αρχαγγέλου – Λιβαδιών όπου έσκασε η άσφαλτος με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.
Από σήμερα Τρίτη 21/4 τα μηχανήματα του Δήμου θα βρίσκονται στον Αρχάγγελο σε μια προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών, στα πλαίσια του προγράμματος που έχει εκπονήσει το εργοτάξιο για εργασίες σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες.
Ο Δήμαρχος κ. Μπίνος και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αβραμίκας και Μπάτσης αμέσως μετά την επίσκεψη δήλωσε τα εξής:
«Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών με όσα μέσα διαθέτει. Ο Αρχάγγελος είναι ένα ακριτικό χωριό με πολλές ιδιαιτερότητες, αλλά και πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ήδη, τα μηχανήματα του Δήμου εργάζονται στα έσχατα της Αλμωπίας για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά προβλήματα και παθογένειες που λίμναζαν για χρόνια. Ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας και διαβεβαιώνουμε ότι εργαζόμαστε συνεχώς έχοντας κατά νου μόνο το κοινό συμφέρον. Όσον αφορά στο σημείο της ασφάλτου που καταστράφηκε, ζητούμε και τη συνδρομή της Περιφέρειας καθώς πρόκειται για μια μεγάλη ζημιά που πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα. Σχετικά με τους αγροτικούς δρόμους, τα μηχανήματα θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να αλλάξει η εικόνα προς το καλύτερο».









ΠΡΟΣΛΗΨΗ 68 ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ




Στην πρόσληψη 68 υδρονομέων θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Αλμωπίας, κατόπιν σχετικής πρότασης της Δημοτικής Αρχής η οποία υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας κατά τη Συνεδρίαση της 16/4/2015.
Χρόνος έναρξης της αρδευτικής περιόδου ορίζεται η 1 Μαϊου 2015 και χρόνος λήξης η 15 Οκτωβρίου 2015, που μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με τις κατά περίπτωση υπάρχουσες ανάγκες και με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, αναφερόμενος στην παραπάνω απόφαση δήλωσε τα εξής:
«Καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες για να μην μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των υδρονομέων για την αρδευτική περίοδο 2015-2016, ώστε να αποφευχθούν τα όποια προβλήματα. Και το καταφέραμε! Οι αγρότες της περιοχής μας να είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για όλους, ακόμη και μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που κάναμε ευέλικτα τόσο των αριθμό των υδρονομέων, όσο και τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου, καθώς οι αντικειμενικές ανάγκες είναι αυτές που θα κρίνουν κάθε απόφαση που θα λάβουμε. Σχετικά με την αριθμητική κατανομή των υδρονομέων ανά τοπική κοινότητα, έγινε λαμβάνοντας υπόψη μας όλες τις παραμέτρους, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι και η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν το Δήμο μας σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα, θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια και θα επιλεγούν άνθρωποι οι οποίοι θα έχουν πραγματική όρεξη για δουλειά και προσφορά. Εννοείται πως σε περίπτωση που θα υπάρξει πραγματική ανάγκη για αύξηση του αριθμού των υδρονομέων, θα ανταποκριθούμε θετικά. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στη συμβολή των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, με τους οποίους αποσκοπούμε σε μία εποικοδομητική συνεργασία. Είμαι διαθέσιμος για κάθε διευκρίνιση προς τους συμπολίτες μας».

*Επισυνάπτεται η κατανομή των υδρονομέων ανά Τοπική Κοινότητα.

1 ΑΡΙΔΑΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΥΔΡΑΙΑΣ 2
2 ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΥΔΡΑΙΑΣ 1 
3 ΑΛΩΡΟ 2 
4 ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ 2 
5 ΑΨΑΛΟΣ 2 
6 ΒΟΡΕΙΝΟ 1 
7 ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 1 
8 ΓΑΡΕΦΙ 2 
9 ΔΩΡΟΘΕΑ 1 
10 ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΓΑΘΗΣ 1 
11 ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΣ 4 
12 ΘΕΟΔΩΡΑΚΙ 1 
13 ΘΗΡΙΟΠΕΤΡΑ 2 
14 ΙΔΑ 2 
15 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ 2 
16 ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2 
17 ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ 2 
18 ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΣ 1 
19 ΜΗΛΙΑ 2 
20 ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΧΩΡΙΟΥ 2 
21 ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ 1 
22 ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ 1 
23 ΝΟΤΙΑ 2 
24 ΞΙΦΙΑΝΗ 2 
25 ΟΡΜΑ 2 
26 ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ 1 
27 ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΑΣ 1 
28 ΠΙΠΕΡΙΑ 3 
29 ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ 2 
30 ΠΡΟΜΑΧΟΙ 4 
31 ΣΑΡΑΚΗΝΟΙ 1 
32 ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 1 
33 ΣΩΣΑΝΔΡΑ 3 
34 ΤΣΑΚΟΙ 3 
35 ΦΙΛΩΤΕΙΑ 3 
36 ΦΟΥΣΤΑΝΗ 2 
37 ΧΡΥΣΗ 1 

ΣΥΝΟΛΑ 68

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΑΪΔΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ



Επίσκεψη ελλήνων ομογενών μαθητών από την Αυστραλία στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Σημαντικός ο ρόλος της ελληνικής ομογένειας στις δράσεις εξωστρέφειας και στρατηγικών συνεργασιών που υλοποιούμε

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης υποδέχθηκε σήμερα (21/4) δεκαπέντε περίπου έλληνες ομογενείς μαθητές από την Αυστραλία, συνοδευόμενους από καθηγητές και γονείς τους, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ελλάδα. Πρόκειται για μαθητές της δευτέρας και της τρίτης λυκείου του ελληνο-ορθόδοξου κολλεγίου του Αγίου Γεώργιου της Αδελαΐδας στη Νότια Αυστραλία. Το κολλέγιο αριθμεί περίπου 600 μαθητές δημοτικού σχολείου, γυμνασίου και λυκείου. 

Ο κ. Θεοδωρίδης παρουσίασε στους μαθητές και συνοδούς την ανθρωπογεωγραφία της Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην μακραίωνη ιστορία της και τον σύγχρονο οικονομικό και πολιτιστικό της ρόλο. Αναφέρθηκε στην κεντρική και περιφερειακή διοίκηση και αυτοδιοίκηση της Ελλάδας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της οικονομικής ύφεσης που ξέσπασε, αλλά και την προοπτική και ελπίδα που δημιουργείται μέσα από την αξιοποίηση των σχέσεων με την ελληνική ομογένεια. 

Οι μαθητές επισκέφτηκαν το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας όπου εντυπωσιάστηκαν από τα αρχαιολογικά ευρήματα και την σύγχρονη εποπτική παρουσίασή τους, συνέχισαν την περιήγησή τους στην ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ενώ τις προσεχείς ημέρες θα επισκεφτούν και άλλους τουριστικούς και πολιτιστικούς χώρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΩΝ ΠΙΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK

Ορίστε λοιπόν η πλούσια συλλογή που βρίσκει κανείς στο Facebook.
Φωτογραφία από τον χρήστη του Flickr Roy
O «KANTE LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ!» ΝΤΙΤΖΕΗΣ
DJ GREG • 37 LIKES
Ο DJ GREG ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΜΑΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡ «ΠΑΠΑΡΔΑΛΟΣ» • DAVID GUETTA / CALVIN HARRIS / ARMAND VAN HELDEN / DJ FRESH / ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΠΟ CALVIN HARRIS ONE / TIESTO / NERO / AVICII / CALVIN HARRIS / ALICE DEEJAY • ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΝΟΗΜΑ
Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΠΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ
«Τον έστειλα να κάνει ψώνια», λέει ανάμεσα από τα κατάλληλα για την περίσταση emoji. «Του είπα να μου πάρει σερβιέτες και μου πήρε τις λάθος σερβιέτες!», λέει και ξανακοτσάρει emoji. Ταγκάρει το όνομα τους γκόμενού της. «Δεν το πιστεύω!»
Ακολουθεί thread με είκοσι και βάλε σχόλια μεταξύ γκόμενου και γκόμενας που καταλήγει σε καυγά. Δύο εβδομάδες αργότερα τα έχουν βρει και αρραβωνιάζονται. Από τα κλασσικά εικονογραφημένα του Facebook.
O ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΦΙΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ
Πόσο αγαπάω το μωράκι μου J - feeling τόσο τυχερός - with Έλενα Αρκουδάκι
Μου λείπεις απόψε μωράκι μου L (πάλι καλά που έχει μπαλίτσα) — with Έλενα Αρκουδάκι
Φωτογραφία από τον χρήστη του Flickr Jamie McCall
Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΨΥΧΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΜΑΞΙ
Ποστάρει eBay link για μια μεταχειρισμένη Άλφα Ρομέο, από το οποίο ξεκινάει μια κουβέντα 88 comment με έναν τύπο που τον λένε Φάνη. Είναι στην λίστα αναμονής για να παραβρεθεί σε επεισόδιο του Top Gear. Πιστεύει πως το BBC «σκότωσε το Top Gear». Τις Παρασκευές κόβει άσκοπες βόλτες με το αμάξι, δίνοντας πόνο από το στερεοφωνικό, το οποίο παίζει διαρκώς σε εντάσεις που σπάνε τύμπανα σε ακτίνα δέκα ναυτικών μιλίων. Τρώει σχεδόν αποκλειστικά μπέργκερ, με τις σακούλες αυτών του των γευμάτων να βρίσκονται όλες στο πάτωμα της μεριάς του συνοδηγού. Εξακολουθεί να μην μπορεί να κάνει ούτε τα βασικά με την μηχανή του αυτοκινήτου. Σε προσκαλεί στο «Για όσους γουστάρουμε Corsa», ένα γκρουπ στο οποίο moderator είναι ο ίδιος. Δεν δέχεσαι.
Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΕΙ 45 ΛΕΠΤΑ ΚΑΝΩΝΤΑΣ SHARE ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ POST ΤΟΥ LAD BIBLE ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ -ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΕΝΩ ΕΒΛΕΠΕ ΤΣΟΝΤΕΣ- ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΛΟΓΚΑΡΕΙ ΠΑΛΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΒΑΣΙΚΑ.
Και στην τελική, τι κάνει για το υπόλοιπο της εβδομάδας; Που πάει;
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ EVENT ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΣΤΟ WALL ΤΟΥ EVENT ΚΑΘΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΔΟΞΑΣΤΟ ΣΤΑ NOTIFICATION.
Το Facebook κατάφερε να μετατρέψει την οργάνωση ενός πάρτι σε ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα στον πλανήτη. Μιλάμε για την πιο ψηλή και οδυνηρή νότα, παιγμένη στο χειρότερο βιολί όχι μαλακίες. Αυτό που πλέον συμβαίνει όταν λες «ναι θα έρθω», είναι το ξεκλείδωμα μιας ολάκερης μπαουλιέρας από άχρηστα σχόλια τύπου «δεν μπορώ αυτό το σουκου ρεεεε» και «δεν θα είμαι εκεί αλλά πιείτε ένα σφηνάκι και για μένα». Σκατά. Άσε που πλέον δεν γλυτώνεις ούτε και όταν το πάρτι ξεκινήσει, μιας και πλέον αφήνεις πίσω σου τα σχόλια και μπαίνεις στο εμετικό λημέρι των φωτογραφιών που ανεβαίνουν LIVE ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΤΙ. «Περνάμε τέλεια εδώ», «τι βάζει ο άνθρωπος» και άλλα τέτοια. Να πάτε στο διάολο.
ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΤΟΜΟ ΞΕΚΙΝΑ ΕΝΑ GROUP CHAT
Αν με έχεις συμπεριλάβει ποτέ σε group chat, να ξέρεις ότι σε έχω σκεφτεί δολοφονημένο.
Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ...
«Ανακοίνωση: φεύγω από το Facebook. Αυτό το πράγμα είναι σκέτο δηλητήριο και στην τελική χέστηκα για τις ζωές σας και τα σκορ σας στο Farmville ή ό,τι σκατά παίζετε αυτήν την εβδομάδα. Πάω ΕΞΩ να αναπνεύσω ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ και να μιλήσω με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Αν με ξέρετε, ξέρετε που και πώς να με βρείτε, για όλους τους υπόλοιπους ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ! Να περνάτε καλά με την μαλακία σας εδώ και θα τα πούμε» - κάποιος μαλάκας.
«Επέστρεψα για λίγο (όχι επειδή θέλω). Έχασα κανένα add;» - ο ίδιος μαλάκας οκτώ ημέρες μετά.
ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ
Ναι, εντάξει, το καταλάβαμε, νοικιάζεις ένα γαμάτο δωμάτιο σε ένα γαμάτο διαμέρισμα, βολεύουν πολύ και τα λεωφορεία/τρένα/ελικόπτερα. Και το καταλάβαμε, ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ, επειδή πριν από έξι εβδομάδες πάλι συγκάτοικο έψαχνες. Τι έγινε με τον προηγούμενο; Τον σκότωσες κιόλας; Και αν ναι, το χαλί το ξέπλυνες από τα αίματα πριν πάρεις τις καινούργιες φωτογραφίες τους σαλονιού; Γιατί πρέπει κάποιος να στο πει αυτό. Το διαμέρισμά σου είναι κάπως σκατένιο.
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ CHECK IN ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Η ζωή σου είναι τόσο άδεια που χωράει όλη την κατάθλιψη όλου του κόσμου. Πήγαινε να μάθεις να παίζεις κανένα μουσικό όργανο ρε φιλαράκι. Κάνε ΚΑΤΙ για να δώσεις νόημα στην ζωή σου. Πάρε ένα καινούργιο πλυντήριο. Κάνε κάτι. Οτιδήποτε. Για τον Θεό δηλαδή.

EARTHFLOW: ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΓΗ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΚΥΜΑ



To φαινόμενο Εarthflow προκαλείται από ξαφνική ροή λεπτόκοκκων υλικών που έχουν διαποτιστεί με νερό και μετακινούνται σε μορφή χείμαρρου από την έλξη της βαρύτητας.    Η ταχύτητά του φαινομένου μπορεί να το κάνει αόρατο στο ανθρώπινο μάτι, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει εικόνες σαν αυτές που κατέγραψε το παρακάτω βίντεο. Αυτό εξαρτάται από την ποσότητα του νερού. Όσο περισσότερο, τόσο γρηγορότερη η ροή του εδάφους.

   Την σπάνια αυτή περίπτωση κατέγραψε κάποιος στη Ρωσία. Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου θα μπορούσε αν είναι απόσπασμα από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά στη πραγματικότητα είναι κάπου στη Ρωσία. Οι ελάχιστες πληροφορίες που δίνονται προσδιορίζουν την καταγραφή σε δασική περιοχή στην πόλη Zarechnyi.

   Η ψυχραιμία του ανθρώπου που καταγράφει είναι τουλάχιστον παροιμιώδης.



Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΤΩΝ FM



H ψηφιακή τεχνολογία DAB αντικαθιστά μια για πάντα το αναλογικό ραδιοφωνικό σήμα, έως το 2017

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge, η Νορβηγία γίνεται η πρώτη χώρα του κόσμου που πρόκειται να καταργήσει τη χρήση της συχνότητας των FM για την εκπομπή ραδιοφωνικού σήματος, αρχής γενομένης από το 2017, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας.

   Η ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρει ότι από το 2011 είχε αποφασιστεί ότι η χώρα πρόκειται να εγκαταλείψει τη χρήση της μπάντας των FM για την εκπομπή ραδιοφωνικού σήματος προς χάρη της νέας ψηφιακής τεχνολογίας εκπομπής DAB (Digital Audio Broadcasting) την οποία υιοθετεί ως το εγχώριο στάνταρντ για το ραδιόφωνο.

   Η νέα τεχνολογία, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι έως και οκτώ φορές πιο φθηνή από το αναλογικό FM σήμα, πρόκειται να προσφέρει υψηλότερη ποιότητα ήχου και περισσότερες επιλογές και παροχές στους ακροατές, σύμφωνα με τον ΥΠ.ΠΟΛ. Thorhild Widvey, ενώ θα παράσχει ένα νέο πεδίο τεχνολογικής καινοτομίας.

   Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η χώρα πρόκειται να κλείσει δια παντός την μπάντα των FM, από τον Ιανουάριο του 2017. 





Πηγή: www.lifo.gr

ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΟΚ ! ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙ Η ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ;

Τι πραγματικά κάνει η γλουτένη στα τρόφιμα -Το πείραμα που σοκάρει [βίντεο]

Η γλουτένη, ή καλύτερα τα τρόφιμα «χωρίς γλουτένη» εισέβαλαν στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Τι όμως κάνει η γλουτένη στο φαγητό και όλοι θέλουν πλέον τρόφιμα που απλά... δεν την περιέχουν;
Στο βίντεο που ονομάζεται «Η επιστήμη της καλής μαγειρικής: Μια πιο προσεκτική ματιά στη γλουτένη» παρουσιάζεται με απλό τρόπο τι... κάνει η γλουτένη.
Ο σεφ πρωταγωνιστής του βίντεο, στην αρχή, εξηγεί ότι η γλουτένη είναι πρωτεΐνες που περιέχονται στο σταρένιο αλεύρι. Ολα τα λευκά αλεύρια περιέχουν δύο πρωτεΐνες, τη γλουτενίνη και τη γλιαδίνη. Οταν προσθέσει κανείς νερό στο αλεύρι, οι δύο πρωτεΐνες ενώνονται και σχηματίζουν μια ελαστική μάζα πρωτεϊνών που ονομάζεται γλουτένη.
Αυτό που κάνει τη γλουτένη μισητή για ορισμένους είναι ότι παγιδεύει τον αέρα και φουσκώνει σαν μπαλόνι. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που φουσκώνει το ψωμί. Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει είναι ότι η γλουτένη μοιάζει με ένα αληθινό μπαλόνι που φουσκώνει, φουσκώνει και ξαναφουσκώνει με αέρα και δεν... σπάει με τίποτα.

Η "ΑΙΩΝΙΑ" ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Η «αιώνια» φωτογραφική μηχανή -Μπορεί να «τραβάει» εικόνες για πάντα
Την επανάσταση στις φωτογραφικές μηχανές φιλοδοξούν ότι θα φέρουν κάποιοι Αμερικανοί επιστήμονες, που έφτιαξαν μία κάμερα που χρησιμοποιεί το φως για να βγάλει φωτογραφίες.
Η συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή λειτουργεί μετατρέποντας μέρος του φωτός που πέφτει στον αισθητήρα της σε ηλεκτρική ενέργεια, την οποία χρησιμοποιεί για να απαθανατίσει ένα στιγμιότυπο.
Θεωρητικά, αυτή η συσκευή που είναι αυτοτροφοδοτούμενη, μπορεί να βγάζει μία φωτογραφία το δευτερόλεπτο, για πάντα. Τώρα οι δημιουργοί της προσπαθούν να τελειοποιήσουν τη συσκευή και ψάχνουν τρόπος για να αξιοποιηθεί εμπορικά αυτή η τεχνολογία.
«Είμαστε εν μέσω μίας επανάστασης στην ψηφιακή απεικόνιση», είπε στο BBC ο καθηγητής Σρι Ναγιάρ, διευθυντής του εργαστηρίου του Columbia University στη Νέα Υόρκη, όπου κατασκευάστηκε η συσκευή. «Θα ήταν απίστευτα χρήσιμη μία φωτογραφική που μπορεί να λειτουργήσει για πάντα χωρίς εξωτερική παροχή ρεύματος», πρόσθεσε.
Προς το παρόν, το πρωτότυπο βγάζει ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που είναι θολές. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ώστε να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας σε smartphone και άλλες συσκευές, σύμφωνα με τον Ναγιάρ.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ "ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ"

Οι NY Times & μία μικρή εφημερίδα από το Τσάρλεστον οι νικητές των Πούλιτζερ [εικόνες & βίντεο]
Η Post and Courier μία μικρή εφημερίδα από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας αναδείχτηκε στην κορυφή της λίστας των βραβείων Πούλιτζερ.
Η μικρή για τα αμερικανικά δεδομένα εφημερίδα που έχει προσωπικό μόλις 80 άτομα και καθημερινή κυκλοφορία 85.000 φύλλων, κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία παροχή δημόσιας υπηρεσίας, για την έρευνά της «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» («Till Death Do Us Apart»), η οποία αφορά  στον αυξημένο αριθμό θανάτων λόγω ενδοοικογενειακής βίας στην πολιτεία Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.
Και οι συνήθεις ύποπτοι New York Times δεν έλειψαν από τη λίστα με τους νικητές μια και στην κατηγορία  της ερευνητικής δημοσιογραφίας κέρδισαν ένα ακόμη Πούλιτζερ. Το ρεπορτάζ αφορούσε στην αποκάλυψη ομάδων πίεσης που σε συνεργασία με δικηγόρους επιχειρούσαν με επιθετικές πρακτικές να ωθήσουν γενικούς εισαγγελείς να σταματήσουν έρευνες ή να διαπραγματευτούν συμβιβασμούς προς όφελος των πελατών τους.
Το βραβείο ερευνητικής δημοσιογραφίας απονεμήθηκε και στην Wall Street Journal για την αποκάλυψη εμπιστευτικών δεδομένων σχετικά με τα κίνητρα και τις πρακτικές παροχών υγειονομικής περίθαλψης.
Οι Times κέρδισαν δύο ακόμα βραβεία, για την δημοσιογραφική κάλυψη της εξάπλωσης του Έμπολα στη Δυτική Ευρώπη και τις ανθρώπινες ιστορίες που αποκάλυψαν, αλλά και για τις φωτογραφίες του Daniel Berehulak που αφορούσαν στο ίδιο θέμα.
Μεταξύ των νικητών, ξεχωρίζει επίσης το Bloomberg News, για την πρώτη του βράβευση με Πούλιτζερ, που αφορά την κατηγορία επεξηγηματικής δημοσιογραφίας, με θέμα τους τρόπους φοροαποφυγής που ακολουθούν οι αμερικανικές εταιρίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νομοθέτες και οι ρυθμιστικές αρχές να τις σταματήσουν.
Οι πανηγυρισμοί στην Post and Courier


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ



Συνάντηση του βουλευτή κ. Σηφάκη Ιωάννη με την προϊσταμένη του καταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας Μαρίνα Παππά για τον παγετό σε βερύκοκα και δαμάσκηνα και άλλες καλλιέργειες


Την Δευτέρα 20 Απριλίου ο βουλευτής Ν. Πέλλας Γιάννης Σηφάκης επισκέφθηκε το περιφερειακό υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βεροίας όπου συναντήθηκε με την προϊσταμένη του Κα Μαρίνα Παππά. Η κα Παππά ενημέρωσε τον κ. Σηφάκη σε ότι αφορά τις καταστροφές σε καλλιέργειες από πλημμύρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις κατά το έτος 2014. Τα πορίσματα είτε κοινοποιήθηκαν είτε βρίσκονται στην πορεία της κοινοποίησης.
Όσο αφορά τις ζημιές από παγετό σε δαμάσκηνα και βερίκοκα η Κα προϊσταμένη διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και πολύ σύντομα θα ληφθεί απόφαση για να γίνουν δηλώσεις ζημιάς από τους παραγωγούς και να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό για την εξατομίκευση των ζημιών.
Ο βουλευτής επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για την ριζική τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για να καλύπτονται όλες οι ζημιές σε όλα τα στάδια και από όλα τα καιρικά φαινόμενα και το αυξημένο ασφάλιστρο να καλύπτεται κατά 50% από το Δημόσιο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΓΕΚΟΣΑ Αντώνης Τσιρόπουλος, ο Κώστας Νικολαϊδης και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλμωπίας Φώντας Τσέμπης. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...